Overleg gebruiker:82.95.82.225

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door JanB46 in het onderwerp Aanmelden
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.162 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Plantenlemma's[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je enkele plantenlemma's hebt aangemaakt, waarvoor zéér veel dank! Ze zijn hier meer dan welkom. Ik heb in ananassalie en Bergamot (kruid) een aantal wijzigingen doorgevoerd waarbij ik je graag wat uitleg geef, puur om je wat te helpen hier op Wikipedia. Vooreerst: ik heb in de artikels de wetenschappelijke namen van geslachten en soorten cursief gezet. Dat is nogal gebruikelijk bij organismen. Dan nogal typisch Wikipediaans: elk artikel hoort toe aan een categorie, je kunt zien dat ik die toevoegde aan je artikel. Wat ik meestal doe: ik kijk in een hoger taxon, bv. een plantenfamilie, naar een geschikte categorie bij dit en het nieuwe artikel (onderaan de pagina, vaak is die categorie ook een wetenschappelijke classificatie) en neem die over voor het artikel van een organisme of een geslacht. Ook handig: kijk even of er in een andere taal een artikel bestaat en link daar dan helemaal onderaan naar, zoals ik deed in die twee artikels. Tot slot: ik voegde ook taxoboxen toe. Je ziet allicht wel wat die doen in het artikel: een snel overzichtje geven van de plaats binnen de planten, het vermelden van de beschrijvende auteur etc. Dit alles moét je niet doen, ik stel het alleen maar even voor. Als je nog vragen hebt - over het aanmaken van artikels of een andere Wikipediakwestie - dan help ik je graag verder. Kom daarvoor maar langs op mijn overlegpagina. Vriendelijke groeten, --MichielDMN 🐘 (overleg) 31 mei 2011 23:48 (CEST)Reageren

Aanmelden[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker, u doet goed werk hier op Wikipedia. Bedankt daarvoor! Doordat u anoniem bijdraagt, komen uw bewerkingen op een speciale lijst te staan. De kwaliteitscontrole van deze lijst kost veel tijd. Als u zich registreert komen uw bewerkingen niet meer op deze lijst te staan, wat tijd bespaart. Daarnaast bent u eigenlijk met een gebruikersaccount veel anoniemer; nu kan iedereen eenvoudig een aantal dingen over u te weten komen: kijk maar eens hier. Hier staan nog meer redenen waarom u zich aan zou kunnen melden. Denk er eens over na, want werken onder een gebruikersnaam biedt veel meer voordelen dan anoniem bijdragen!
Vr. groet --JanB (overleg) 9 dec 2011 15:25 (CET)Reageren