Overleg gebruiker:92.109.221.173

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Antoine.01
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.002 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste, Ik zag je verandering in het lemma "ROOD, jong in de SP" met daarbij de opmerking "Ben zelf lid van ROOD/SP en we zijn in ieder geval ideologisch ver van sociaal-democratisch. Zie onze statuten". Kijk ik op Wikipedia naar het lemma "Socialistische Partij (Nederland)" staat er bijna bovenaan "De SP is voortgekomen uit de maoïstische beweging van de jaren 70. Sindsdien heeft de partij een geleidelijke ideologische verandering ondergaan richting de sociaaldemocratie". Klopt deze bewering daar dan niet? Plus als ik Trouw van 25/07/12 bekijk (zie hier), en ik lees van wat Harry van Bommel alsook Renske Leijten hebben gezegd. Namelijk dit, "SP is een sociaal-democratische partij" en "We zijn een sociaal-democratische partij", dan lijkt SP toch minder veraf te staan van sociaal-democratisch als wat jij nu schetst!? Of is de SP hierop teruggekomen en volgt het nu de oude koers weer, had het enkel met de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 te maken die er aan stond te komen, dit om ook mensen met een andere ideologie voor SP te winnen (dat zal toch niet)? Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 14 okt 2014 22:03 (CEST)Reageren

Beste anonieme, Op 14 oktober 2014 bracht je een verandering aan in het lemma "ROOD, jong in de SP" met daarbij de opmerking "Ben zelf lid van ROOD/SP en we zijn in ieder geval ideologisch ver van sociaal-democratisch. Zie onze statuten". Hierop heb ik gereageert zie nogmaals hierboven, waarop geen reactie is gekomen het geen ik aandroeg met daarin mijn twijfel. Nu meer dan een jaar geleden, werd vandaag dit onder mijn aandacht gebracht. Namelijk dat ook in het lemma "Socialistische Partij (Nederland)" door jouw het geen je betwist is weggehaald (zie hier). Ik vind het bijzonder opmerkelijk dat je hier meer dan een jaar voor nodig heb gehad om dat ook daar uiteindelijk te veranderen (lees weg te halen), gezien je verleden jaar zo uitgesproken mening hierover uiten! Alsook dat anderen SP mensen zich hierover niet hebben uitgelaten over het geen dat het niet juist zou zijn, plus het dan ook vervolgens zouden hebben gecorrigeerd (wat dus niemand heeft gedaan, vreemd)? Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 18 okt 2015 18:15 (CEST)Reageren

ROOD Jong in de SP, SP, ideologie[brontekst bewerken]

Tsja wat moet ik zeggen behalve dat de statuten duidelijk zijn en de ideologische grondslag in 'heel de mens' ook. Wat persoonlijke mensen hebben gezegd is dan ook irrelevant gezien dat geen legitieme aanwijzingen zijn.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 92.109.221.173 (overleg) · 12 dec 2015 21:18‎‎ (CET)