Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Albertosaurus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Ciell in het onderwerp Waterschapsheuvel
Hallo Albertosaurus, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.341 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 20 jun 2009 11:15 (CEST)Reageren

Waterschapsheuvel[brontekst bewerken]

Oké, dit is nu al de derde overlegpagina waarop ik met je probeer te comminiceren: als je ergens zou antwoorden, zou dat een stuk fijner zijn dan iedere keer je eigen tekstje terugplaatsen. Nomaals op herhaling dus:
Ik zag je wijziging op dit artikel en heb het boek er nog eens bijgepakt: Hazelaar heeft gedurende het verhaal het vaker over het Zwarte Konijn, El-ahrairah wordt eigenlijk enkel in de "oude verhalen" genoemd. Letterlijk eindigt het boek met "een vreemdeling" die hem uitnodigt om met hem mee te gaan, maar aangezien het Zwarte Konijn symbool staat voor de dood en El-ahrairah symbool voor een God-figuur, lijkt me de eerste logischer. Jij ziet dit anders, blijkbaar? Zie ook de overlegpagina voor de druk die ik voor het artikel gebruikt heb: misschien zit daar het verschil?
Je laatste opmerking (het zilveren licht in zijn oren) komt in mijn boek niet voor; laten we dat alsjeblieft verder bepraten op het overleg. Ciell 22 jun 2009 09:38 (CEST)Reageren

Neem me niet kwalijk dat mijn antwoord zo lang op zich heeft laten wachten. Ik ben nog betrekkelijk onervaren met dit hele gebeuren. Ik heb het even nagekeken in het boek. Ik heb de harde kaft van Het Spectrum uit 1974. In hoofdstuk 31, pagina 269 is te lezen hoe El-Ahrairah nieuwe oren met sterrenlicht erin ontvangt van Frith. In de epiloog herkent Hazelaar El-Arairah aanvankelijk niet, totdat hij het zilveren licht in diens oren ziet. Het staat er bij mij echt, en ook in de Engelse editie staat het. De conclusie lijkt dus gerechtvaardigd dat het hier inderdaad om El-Ahrairah gaat. Ook staat er overigens dat Hazelaar slechts lid van El-Arairah's Auwsla wordt, en geen hoofd.
Albertosaurus 22 jun 2009 20:066

Ah, wat goed! Dat is een link die ik zelf nog niet gelegd had! Je hebt helemaal gelijk, ik zie dat je het artikel ook al opnieuw hebt aangepast. Bedankt voor je antwoord en vriendelijke groet, Ciell 23 jun 2009 10:31 (CEST)Reageren