Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Annechiena

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door B222 in het onderwerp Opmerkingen voor berekening op de Gebruikerspagina
Hallo Annechiena, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.328 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 22 jul 2008 16:23 (CEST)Reageren

Opmerkingen voor berekening op de Gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Hallo Annechiena,

Op Help:Helpdesk staan nieuwe antwoorden op je vraag. Ik zie overigens geen vervormde formules in het artikel op je gebruikerspagina. Alleen één regel wordt afwijkend weergegeven, doordat hij met een spatie begint.

Een mooie berekening is dat, alleen weet ik niet wat de algemeen geïnteresseerde lezer er mee moet. Vooraan het artikel vroeg ik me af waar het toe zou leiden, en ik hoopte dat het zou gaan uitleggen waarom het heelal zo groot is als het is; zoiets moet vooraf duidelijk zijn, zodat de lezer weet of het de moeite waard is om verder te lezen. Ik vermoed dat er veel uit de berekening op te maken is, maar ik weet niet wat. Dat is het eerste dat een encylcopedisch artikel zou moeten verduidelijken. Links met andere artikelen maak je door dubbele rechte haken om een begrip te plaatsen: [[plancklengte]] wordt weergegeven als plancklengte.

Tenslotte vroeg ik me nog af of het niet letterlijk uit een boek is overgenomen. In dat geval heb je toestemming van de auteur nodig, anders zal het op Wikipedia als auteursrechtenschending aangemerkt worden, zelfs nu het alleen op je gebruikerspagina staat. Toelichting, verheldering en hier en daar een herformulering maken er een eigen werk van dat geen auteursrechten schendt.

Met vriendelijke groet, Bertux 27 jul 2008 06:55 (CEST)Reageren