Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Appie happy

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Appie happy in het onderwerp Weghalingen
Hallo Appie happy, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.998 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo, en hartelijk welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Ik zag dat je vrij forse wijzigingen aanbracht in het artikel Rian van Rijbroek, en er een vrij wervende tekst aan toevoegde. Wikipedia probeert zo zakelijk en neutraal mogelijk te zijn, dus ik heb je wijzigingen teruggedraaid. Wellicht dat je op de bijbehorende overlegpagina aan kunt geven wat er in jouw ogen onjuist is aan de huidige tekst? Met vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 1 jul 2022 16:30 (CEST)Reageren

Hoi,
Dat is geen wervende tekst hoor. Op basis van research en een recente gerechtelijke uitspraak blijkt dat de pagina vooral door valse beeldvorming verworden is tot een 'beerput' van meningen.
Kan Rian van Rijbroek zich verzetten tegen het gebruik van de huidige, tendentieuze pagina of kan ze via een (gerechtelijke) procedure bezwaar maken dat Wikipedia zonder controle van de feiten haar al langdurig in een negatief daglicht neerzet?
Bestaat er de mogelijkheid om op basis van ernstige schending van de privacy wetgeving bezwaar te maken?
Welk deel van de tekst vind jij wervend?
Omdat langzamerhand duidelijk wordt dat de negatieve teneur van de pagina tot stand is gekomen door niet verifieerbare gebruikers vraagt de naamdrager zich af op jullie kunnen aangeven of en wie de eerdere leugenachtige beweringen hebben geplaatst. In dat geval heeft Rian van Rijbroek de mogelijkheid om op basis van het huidige vonnis bijdragers op last van dezelfde dwangsom (1 miljoen) aan te laten tonen op basis van welke feitelijkheden/bewijzen dat lasterlijke bijdragen zijn geschreven. Appie happy (overleg) 1 jul 2022 18:19 (CEST)Reageren
Beste Appie Happy,
Zie WP:JUR en deze pagina indien u of de naamdrager het noodzakelijk acht om juridische stappen te ondernemen. (Redactioneel overleg heeft niettemin sterk de voorkeur zoals u hopelijk zult begrijpen.) Mvg, Encycloon (overleg) 3 jul 2022 17:49 (CEST)Reageren

Weghalingen[brontekst bewerken]

Beste Appie Happy, zou u alstublieft niet zonder verdere toelichting passages willen verwijderen? Alvast bedankt. Mvg, Encycloon (overleg) 19 jul 2022 15:34 (CEST)Reageren

Naamdraagster is van mening dat het haar privacy schend als onbekenden dit soort niet bewezen en tendentieuze bijdrages op de Wikipedia pagina plaatsen... Met wie zou ze dit moeten overleggen.
Als zij schrijft op de Wikipedia pagina dat Encycloon (wie dat ook moge zijn) volgens de buren te 'close' is met jonge buurkinderen... mag dat dan gewoon geplaatst worden op Wikipedia? Appie happy (overleg) 19 jul 2022 15:48 (CEST)Reageren
Om te beginnen: ik zeg niet dat wat er staat per se moet blijven staan, maar ik vraag wel om dit beter toe te lichten dan wat u eerst deed. Het is namelijk niet zo dat een betrokkene alleenrecht heeft op wijzigingen in een artikel. (Daarnaast wijst de naam "Appie happy" nou ook niet direct op een officiële woordvoerder.)
Verder is het zo dat Encycloon geen publiek bekend persoon is. De vergelijking gaat daarom mank; er is geen publiek belang om te weten waar Encycloon van verdacht wordt. Bij een publiek persoon zoals mevrouw Van Rijbroek dient te worden afgewogen of (negatieve) informatie zoals een beschuldiging voldoende relevant is - en uiteraard zal de informatie wel ook controleerbaar moeten zijn in een secundaire bron. Dat is iets wat vaak beter door derden kan worden afgewogen dan alleen door een persoon zelf.
Mvg, Encycloon (overleg) 19 jul 2022 17:48 (CEST)Reageren
Natuurlijk is Appie Happy een pseudoniem, zoals alle bijdragers op Wikipedia van Rian van Rijbroek die gebruiken. Maar mijn naam is Henrie Kamps en ik doe onderzoek in het 'dossier Sanderink'. Over hoe (mogelijke) valse beeldvorming gecreëerd wordt in Nederland. In dat kader valt het ons op, ik werk met een redactie, dat deze persoon een publiek figuur, tegen wil en dank is geworden of gebleven, mede door niet gecontroleerde informatie via Wikipedia.
Het gebruik van 'Encycloon' duidt ook niet bepaald op transparantie. En als wij via ons platform onrecht.nl zouden gaan schrijven dat u aan het hoofd staat van de Nederlandse tak van wikipedia en bijdraagt aan valse beeldvorming dan kunt u zomaar, in de beleving van Wikipedia, een publiek persoon worden.
Dan is het maar goed dat u niet uw eigen naam gebruikt toch?
Wij zijn geïnformeerd dat het advocatenteam overweegt om op basis van haar privacy de lasterlijke Wikipedia pagina te verbieden; temeer omdat het heel eenvoudig is om valse informatie te plaatsen; als je het maar met meerdere personen, in verband, doet. Appie happy (overleg) 20 jul 2022 10:22 (CEST)Reageren
Het gebruik van 'Encycloon' duidt ook niet bepaald op transparantie - ik claim dan ook geen autoriteit op basis van mijn persoon of achtergrond (laat staan dat ik hier aan het hoofd zou staan). Uit uw stuk hier begrijp ik overigens dat u zich verzet tegen het gangbare verhaal in 'de media', maar als Wikipedia is het geen taak om de bronnen te corrigeren (WP:NPOV).
Verder merk ik weinig ruimte nader tot elkaar te komen, dus ik denk dat ik het hier maar bij laat wat dit gesprek betreft. Voor eventueel verder contact hieromtrent wijs ik u graag op Help:Helpdesk of info-nl-at-wikimedia.org. Mvg, Encycloon (overleg) 20 jul 2022 11:06 (CEST)Reageren
Vandaag is ons duidelijk geworden dat mijn communicatie met u 1op1 is doorgeleid naar Dagblad Tubantia journaliste Angelique Kunst. Ook dat maakte deel uit van ons journalistieke onderzoek naar de gang van zaken rond de Wikipedia pagina van Rian van Rijbroek.
Het bevestigd daarmee dat deze Wikipedia slechts bedoeld, gebouwd én beheerst wordt door niet onafhankelijke bronnen, die mogelijk samenspannen.
De onderzoeksjournalist blijkt binnen 24 uur, nadat ik u geïnformeerd heb over de identiteit achter het pseudoniem Appie Happy, op de hoogte te zijn gesteld dat dit mijn pseudoniem is.
Wij zullen u derhalve bij eventuele rechtsmaatregelen betrekken.
Henrie Kamps journalist (NVJ11616) Appie happy (overleg) 21 jul 2022 14:41 (CEST)Reageren
Beste,
Van het doorleiden van bovenstaande (overigens openbare) communicatie weet ik niets, noch heb ik enige connectie met genoemde journaliste. Als u bovenstaande doorleest, meen ik tevens dat er van kwade wil aan mijn kant bepaald geen sprake is. Mvg, Encycloon (overleg) 21 jul 2022 15:55 (CEST)Reageren
In het opgenomen gesprek met deze onderzoekscharlatan leest zij letterlijk de passage voor "Wij zijn geïnformeerd dat het advocatenteam overweegt om op basis van haar privacy de lasterlijke Wikipedia pagina te verbieden"
Er is maar 1 persoon die daarover door ons is geïnformeerd: Encycloon.
onder voorbehoud van alle rechten,
groet,
Henrie Kamps journalist (NVJ11616) Appie happy (overleg) 21 jul 2022 20:19 (CEST)Reageren
https://www.onrecht.nl/de-wikipedia-obsessie-van-angelique-kunst/ Appie happy (overleg) 21 jul 2022 20:29 (CEST)Reageren
Nogmaals, uw correspondentie was openbaar en werd gevolgd door andere gebruikers, zoals ik. Uw verwijt aan Encycloon heeft daarom ook geen enkele basis. Verder bent u geblokkeerd en kunt u nog alleen hier zaken plaatsen. Als u die mogelijkheid niet gebruikt voor het wegnemen van juridische dreigementen, zal ik u ook op deze pagina blokkeren. Gelieve dus in te gaan op de blokkade. Met vriendelijke groeten, Dajasj (overleg) 21 jul 2022 20:36 (CEST)Reageren
Mijn deelname aan Wikipedia was slechts bedoeld voor een journalistiek onderzoek naar de herkomst van, al dan niet, valselijke aantijgingen. De wijze waarop bijdragers, zoals u, onder pseudoniemen alles kunnen schrijven wat ze willen. Het feit dat types zoals u, Encycloon en anderen er een hobby van maken om het geniep anderen te schaden doet mij denken aan een donkere periode in de Nederlands historie.
Zoek een echt hobby, gebruik je echte naam en stop met anderen, wie dan ook, te beschadigen.
Bedankt voor jullie medewerking bij het onthullen van deze afvoerput.
Doe geen moeite. Ik vond 15 jaar geleden Wikipedia al een platform voor 'postzegel' verzamelaars en potloodventers dus ik schrijf mij uit en meld mij af.
Succes in de journalistieke goot.
Henrie Kamps a.k.a. Appie Happy Appie happy (overleg) 21 jul 2022 21:12 (CEST)Reageren

Blokkade[brontekst bewerken]

Beste. U heeft meermaals gerefereerd naar juridische stappen, zelfs nadat u gewezen bent op de onwenselijkheid. Ik leg u daarom een blokkade op die geldt tot u de dreigementen intrekt. Als er vragen zijn, hoor ik het graag. Met vriendelijke groeten, Dajasj (overleg) 21 jul 2022 16:25 (CEST)Reageren