Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Bloeddrinker

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Tenth Plague in het onderwerp Slechtvalk
Hallo Bloeddrinker, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.334 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 24 jan 2008 11:37 (CET)Reageren



Slechtvalk[brontekst bewerken]

Hoi Bloeddrinker,

Ik had een vraagje: waar is je bron die zegt dat Slechtvalk nu niet meer christelijk is? Naar mijn weten in Slechtvalk dat nog steeds. Voorbeeld; de bands laatste release, de single "Thunder of War" is alleen verkijgbaar bij enkele christelijke metalwinkels [1]. Ook de tag "viking metal" vind ik een beetje overdreven. Ja, het moet gezegd worden dat ik sowieso niet zo hou van al dat hokjesdenken, maar dan nog; slechtvalk maakt Black metal met idd flink wat Folk invloeden, maar om het nou meteen "viking" te noemen.. een leuk bijkomend feitje: De Vikingen streden tegen het christendom, dus het zou best dom zijn voor Slechtvalk om zichzelf Viking te noemen.

mvg,

Tenth Plague 24 jan 2008 17:49 (CET)Reageren

Tja, eenduidige bronnen heb ik niet. Tekstueel gezien heeft het weinig meer met het Christendom te maken, maar is het meer fantasy geworden oid. (Ik had zelfs begrepen dat veel christenen niks meer van ze moeten hebben) Er spelen welliswaar nog wel christenen in, maar om het dan tot christelijke band te bestempelen...

Wat betreft die christelijke winkels, tja. ik heb ook eens Eluveitie zien liggen bij die winkel op Utrecht Centraal en zo'n beetje alle boeken van Tolkien. En trouwens is de single 'thunder of war' ook verkrijgbaar via displeased ;)

Tja en van stijlnamen heb ik weinig verstand aangezien elke band toch totaal anders klinkt als de andere tenzij het een goedkope kloon is. En men aan de ene kant wel alles wat enigszins christelijk is whitemetal noemt, maar een band als Amon Amarth die tekstuel wel erg viking is, toch weer niet onder vikingmetal scharen. En bijv. Morbid Angel dat naar mijn weten ook niet blackmetal genoemd wordt, of HIM bij wijze van spreken :p

Overigens waren er in de 8e en 9e eeuw al diverse christenen onder de vikingen (zie bijv. wat artikelen op de sites van de Jomsvikings (engelse re-enactment vereniging)). Het duurde echter tot vrij laat dat ze zich massaal 'bekeerden' tot het christendom en vanuit mijn optiek waren het meer rovers dan dat ze een 'heilige oorlog' voerden tegen de christenen, maar dat komt omdat ik trots ben om mijn eigen Saksische roots Ik heb het niet zo met vikingen, ik snap ook niet waarom Nederlanders en duitsers 'vikingmetal' maken terwijl ze daar niet eens van af stammen, maar wel van de geweldige Saksen bijvoorbeeld.

groet,

Ik zeg ook niet dat Slechtvalk Unblack Metal of White Metal (wat ik trouwens beide domme termen vind) speelt. Maar dat betekent niet dat het geen christenen zijn. Kijk eens naar de lyrics op Falconry, die zijn duidelijk christelijk (quote uit "De Verdrongen Tekenen":Zie je dan niet, dat alles gebeurt. Zoals God ons heeft voorspeld in Zijn Woord? Wat wil je nog meer als bewijs? Jezus is de machtigste levende God)
Over de classificatie: Iedere band klinkt nou eenmaal anders, maar dat betekent lang niet meteen dat het een ander genre is. De metalwereld is op dat gebied vrij irritant; heel veel bandjes vinden dat ze meteen een eigen genre hebben opgericht. Maar wat is het nut ervan. Waarom zou het anders een genre heten: een genre is een muziekSTIJL die meestal door meerdere bandjes gespeeld wordt. Als iedere band zijn eigen genre zou hebben, dan kun je niet meer spreken van genres.
Over onze roots. Tja, het is hoe je er tegen aankijkt, maar feit is dat de Nederlandse en Duitse (toentertijd was die scheiding er nog niet zo; beter is te spreken over West-Germanen) prechristelijke religies vrijwel gelijk waren aan die van Noorwegen en Zweden. Wij hadden ook een Odin, alleen heette die hier Wotan en ga zo maar door. Natuurlijk zijn wij sterk beïnvloed door de Saksen, maar dat waren de Vikingen ook. West-Europa zonder Saksen is geen West-Europa. Waarom denk je dat Oost-Europa zo anders is dan West-Europa? Omdat wij hier in West-Europa veel meer Saksische invloeden hebben gehad; in het Oostblok waren dat de Slavische invloeden. (maar we hebben ten noorden van Parijs allemaal een Germaanse achtergrond).
mvg,
Tenth Plague 28 jan 2008 15:20 (CET)Reageren