Overleg gebruiker:Bluppie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door B222 in het onderwerp Uitdrukkingen en gezegden
Hallo Bluppie, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.930 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Uitdrukkingen en gezegden[brontekst bewerken]

Hallo Bluppie,

Welkom op Wikipedia en dank voor je bijdragen aan onze internet-encyclopedie. Je had enkele uitdrukkingen toegevoegd op Lijst van uitdrukkingen en gezegden P-U, maar die heb ik weer verwijderd, omdat ik er niet van overtuigd ben dat ze gangbaar zijn in een belangrijk deel van het Nederlandse taalgebied, dus inclusief Vlaanderen en Suriname. Van de zegswijze Daar liggen mijn tenen los van in mijn schoenen heb ik bijvoorbeeld op internet geen enkele vermelding kunnen vinden.

Wikipedia is een medium dat alleen weergeeft wat in bronnen te vinden is. Weliswaar is het niet altijd verplicht om die bronnen te vermelden, maar ze moeten er wel zijn. Als een andere Wikipedia-gebruiker (ik in dit geval) de informatie ter discussie stelt, dan kun je deze alleen herplaatsen als er overeenstemming is over de bronnen.

Ik hoop dat je begrip hebt voor mijn terugdraaiing en wil je aanmoedigen om door te gaan met je bijdragen aan de encyclopedie. Hieronder (inmiddels verplaatst naar boven) zet ik een kleurig welkom, met tips en een minicursus Wikipedia. Vragen kun je ook beantwoord krijgen bij de Helpdesk. Met vriendelijke groet — bertux 30 jan 2014 03:47 (CET)Reageren

Hallo Bluppie, hier ben ik nogmaals, naar aanleiding van de mail die je mij stuurde. Discussies worden gewoonlijk via de overlegpagina's gevoerd, zodat ze voor alle gebruikers zichtbaar zijn, vandaar dat ik hier antwoord. Je schreef:
De discussie hierover is op Facebook gevoerd en dit was de uitkomst van de uitleg van deze discussie. FB discussies zijn niet zichtbaar voor Google daar deze afgeschermd zijn.
Dat er weinig mensen zijn die deze uitdrukking gebruiken kan waar zijn maar daarmee is niet gezegd dat deze uitdrukking niet bestaat.
Gaarne dus weer mijn bijdrage terug zetten.
Warmhartige groet, Ben
Ben, dank voor je reactie. Als die discussie of FB gevoerd is, dan moet je er maar naar linken of de inhoud naar hier kopiëren. Veel verschil zal het waarschijnlijk niet maken, want je antwoord geeft zelf de problemen al weer: Dat er weinig mensen zijn die deze uitdrukking gebruiken kan waar zijn. Dat betekent:
  1. Dat je geen bronnen hebt, terwijl geschreven bronnen de basis vormen van Wikipedia. Alleen bij feiten die bij een groot deel van de bevolking bekend zijn, kun je afwijken van het gebruik van bronnen.
  2. Dat er mogelijk weinig mensen die uitdrukking gebruiken. Daarmee hoort deze niet thuis in een lijst die gangbare uitdrukkingen wil weergeven. Uitdrukkingen duiken voortdurend op en verdwijnen weer, maar hoeven daarom nog niet opgenomen te worden. Klik in het welkom hierboven maar eens op relevantie om te zien welke informatie geschikt is voor Wikipedia en welke niet.
Om te reageren op dit antwoord kun je bij het tussenkopje klikken op bewerken. Je tekst schrijf je dan hieronder, met :::: ervoor, voor het inspringen. Je ondertekent met vier tildes, zo dus: ~~~~. De software maakt dan automatisch een link die als ondertekening dient. Met vriendelijke groet — bertux 30 jan 2014 13:08 (CET)Reageren

Je bijdragen[brontekst bewerken]

Hallo Bluppie,

Hier ben ik nog een keer. Ik heb intussen je gebruikersbijdragen bekeken. Een toevoeging over h Een paar zijn er teruggedraaid (niet door mij), zo te zien omdat er externe links, dus naar andere websites dan Wikipedia, geplaatst werden in lopende tekst. Dit wordt nooit gedaan op Wikipedia. Hier is een voorbeeld op de pagina Sally Ride, jammer genoeg met een weinig verhelderend commentaar. Om het onderstaande te volgen, moet je even op bewerken klikken, om te zien hoe je een goede bronvermelding maakt.

Goed: Op woensdag 20 november 2013 kreeg zij postuum de Presidential Medal of Freedom van President Obama.[1]


Zoals je ziet oogt dat veel netter dan wat je deed:

Fout: Op woensdag 20 november 2013 kreeg zij postuum de presidential medal of freedom van President Obama. http://whnt.com/2013/11/20/sally-ride-among-16-people-to-be-honored-with-presidential-medal-of-freedom/

Dit soort dingen kun je leren via de linkjes in het welkom hierboven. Als je het op bovengenoemde Helpdesk vraagt, dan legt men het met liefde en plezier uit, of men doet voor hoe het moet. Succes verder met je bijdragen! — bertux 30 jan 2014 04:18 (CET)Reageren