Overleg gebruiker:Bram Van Hulle

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Trijnstel in het onderwerp Gebruikerspagina
Hallo Bram Van Hulle, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.243 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Simeon 29 dec 2006 12:44 (CET)Reageren

De polis[brontekst bewerken]

De [polis] is een oud begrip. het eerste probleem dat ontstaat bij de verwijzing naar dit begrip is de Nederlandse vertaling ervan. is dit een '[stadtstaat]'?, 'cité'?. algemeen wordt aanvaardt dat de polis een samenlevende gemeenschap is.

de polis kende geen vast bepaalde [fysische vorm], wel was deze ondergeschikt aan de Openbare ruimte. m.a.w. de polis benadrukte in zijn fysische vorm de openbare ruimte en niet de privé-eigendommen.

[sociaal] [economisch] was de [polis] als semi-communistisch systeem georganiseerd, met een uitzonderlijke nadruk op de [demcocratie]. Het Openbare leven van de polis droeg daar sterk bij toe. (let wel dat vrouwen en slaven geen burgers waren en aldus niet deelnamen aan dat openbare leven). toch was de polis, omwille van economische factoren (autarcie) een kleine gemeenschap. Hierbij lag de uitdrukking van de omvang niet in absolute [cijfers] maar in de poging tot sociale contacten. zo beschrijft [Plato] het inwonersaantal tot maximaal 5000 terwijl [Aristoteles] de inwoners bepaalt aan de regel:'je moet iedereen kennen van zien'. UIteindelijk waren het alleen [Athene]& [Syracuse] die meer dan 20 000 inwoners telden.

De [polis] verzorgde volgens de [Grieken] de morele instelling van zijn inwoners, het was deze die enkel en alleen ten volle spirituele, morele en intellectuele capaciteiten kon bewerkstelligen.

volgens Kitto is de polis dan weer te wijten aan het 'karakter' van de Grieken. --Bram Van Hulle 9 jan 2007 22:00 (CET)Reageren

Ondertekening artikelen[brontekst bewerken]

Het is niet de bedoeling dat je je artikelen ondertekent. Dit is alleen als je in het overleg van een pagina of van een gebruiker iets zet. Nog veel plezier op Wikipedia!

--Warddr 29 dec 2006 13:04 (CET)Reageren

Gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Uw gebruikerspagina
Beste Bram Van Hulle, welkom op Wikipedia!
U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om hier informatie op te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft, zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, niet-vrijgegeven inhoud waarop auteursrecht rust, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is deze gebruikerspagina verwijderd, of wordt hij binnenkort verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip.