Overleg gebruiker:Charlottelejeune

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door B222 in het onderwerp Werk aan het kladblok
Hallo Charlottelejeune, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.826 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

YUN Probiotherapy[brontekst bewerken]

Beste Charlottelejeune,

Ik heb je artikel 'YUN Probiotherapy' voorgedragen voor de directe verwijdering omdat deze niet Nederlandstalig is. Dat is hier wel een voorwaarde als u hier een artikel wil publiceren (want het is een Nederlandstalige Wikipedia).

Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 5 okt 2020 14:50 (CEST)Reageren

Ter informatie: de tekst staat inmiddels in je kladblok. Mocht je nauwer/financieel betrokken zijn bij het onderwerp, wijs ik nog even op WP:PAID. Encycloon (overleg) 6 okt 2020 11:54 (CEST)Reageren

Feedback[brontekst bewerken]

Hallo Charlottelejeune,

Je kunt links naar relevante artikelen toevoegen door in de brontekst-editor woorden tussen rechte haken te zetten: [[antibiotica]] levert op: antibiotica. Gebruik je de visuele editor, dan kun je een woord selecteren en in de werkbalk op het linksymbooltje klikken. Dit is een eis voor Wikipedia-artikelen: het ontbreken van dergelijke linkjes is een reden om het artikel terug te plaatsen uit de artikelruimte naar je kladblokruimte.

Inhoudelijk: het artikel heeft een sterke geur van reclame, waar met name de Nederlandse Wikipedia allergisch voor is. Voorbeelden:

  • De missie van YUN is om het gebruik van antibiotica en antimycotica terug te dringen door probiotica, dus door middel van levende bacteriën [...].
    Flauwekul. De missie is: geld verdienen. Ik wil best geloven dat de bedrijfsleiding oprecht bevlogen is, maar zouden ze doorgaan met hun werk als ze er niet voor betaald kregen?
    Zakelijk is: YUN brengt probiotica tegen huidaandoeningen op de markt.
  • Het verhaal over 'natuurlijke flora' is slechts de mening van YUN: wij van YUN adviseren YUN. Vrijwel alle huidsmeersels hebben gemeen, dat ze nauwelijks of geen werking hebben. Als u onafhankelijk, peerreviewed onderzoek kunt aanhalen, waarin de middelen van YUN duidelijk beter scoren dan niets doen, kom ik graag op mijn woorden terug, maar tot die tijd dient u het subjectieve te benadrukken: 'YUN beweert dat zijn middelen de natuurlijke huidflora in stand houden' of iets in die trant. Boven het artikel dat u aanhaalt staat: This article is a preprint and has not been certified by peer review. Dat bewijst dus niets, want vrijwel alles is te bewijzen door je studie handig op te zetten. In Nederland is een sterk verband gevonden tussen de ooievaarpopulatie per regio en de geboortecijfers. Als het nu nog een recente studie was, maar blijkbaar is hij van 2018 of eerder; het is dan wel zeer bedenkelijk dat er nog geen review is geweest. De eindeloze reeks commentaren lijkt ook vooral uit de koker van YUN zelf te komen.
  • Het is niet nodig om jan en alleman bij naam te noemen. Zijn Sarah Lebeer, Filip Kiekens en Julien Lambert zo nauw bij het bedrijf betrokken dat hun namen ter zake doen? Ik ben geneigd om ietwat cynisch te veronderstellen dat ze leuk betaalde schnabbels hebben. Het opvoeren van titels zoals 'Professor' en 'Dr.' kan ook beter achterwege blijven. Vooral in combinatie met de overbodige hoofdletters oogt ook dit als reclame.

Per saldo: In de huidige vorm komt het artikel niet in aanmerking voor onmiddellijke verwijdering, maar wel voor een nominatie wegens NE: YUN lijkt mij niet encyclopedisch relevant. Het bestaat amper twee jaar en lijkt mij een bedrijf van dertien in een dozijn. Het is aan u om onafhankelijke deskundigen te citeren die geloofwaardig het tegendeel aantonen. Een laatste punt: als u bij, voor of namens het bedrijf werkt, dient u dit te melden op uw nog aan te maken gebruikerspagina of bovenaan deze overlegpagina.

Hieronder kunt u desgewenst reageren op mijn opmerkingen. Met vriendelijke groet — bertux 6 okt 2020 18:14 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Gebruiker:Charlottelejeune/Kladblok[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Gebruiker:Charlottelejeune/Kladblok dat is genomineerd door Charlottelejeune/Kladblok.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20201006#Gebruiker:Charlottelejeune/Kladblok en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 7 okt 2020 00:56 (CEST)Reageren

YUN Probiotherapy[brontekst bewerken]

Hallo Charlottelejeune, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over YUN Probiotherapy. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het artikel betreft reclame. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. — Zanaq (?) 7 okt 2020 09:53 (CEST)

Onafhankelijk[brontekst bewerken]

Hallo Charlottelejeune,

Je vroeg ergens wat we onder 'onafhankelijk' verstaan. Dat zijn journalistieke of wetenschappelijke bronnen die over YUN schrijven zonder daartoe uitgenodigd te zijn en die een waarheidsgetrouw beeld schetsen van het ontstaan en de bedrijfsgeschiedenis, jaarrekeningen, financiering, omzet en eventuele controversen. Interviews zijn zelden onafhankelijk, omdat ze gewoonlijk een betrokkene aan het woord laten zonder al te kritische vragen.

Je voegde ergens een wetenschappelijk ogend artikel als bron toe, maar dat heb ik enkele kopjes hierboven gekwalificeerd als een inside job; ik kan dat uiteraard niet bewijzen, maar een artikel uit 2018 dat nog steeds geen peer review ondergaan heeft, is wel heel bedenkelijk en doet vermoeden dat fatsoenlijke wetenschappers er hun handen niet aan willen branden.

Niet elke gegeven bron hoeft onafhankelijk te zijn, maar de hoofdvraag bij de beoordeling is of YUN relevant is voor opname in de encyclopedie. Daarvoor is het absoluut nodig dat onafhankelijke, betrouwbare, secundaire bronnen maar dan voorbijgaand bericht hebben over YUN. Denk aan een hoofdstuk in een boek, een of meer krantenartikelen van minstens driehonderd woorden of een peer reviewed artikel.

Met vriendelijke groet — bertux 16 okt 2020 14:45 (CEST)Reageren

Werk aan het kladblok[brontekst bewerken]

Beste Charlottelejeune,

Je had aangekondigd verder te willen werken aan je kladblok. Dat is in de afgelopen twee maanden niet gebeurd. Afhankelijk van je reactie of activiteit op het kladblok overweeg ik om binnenkort onmiddellijke verwijdering aan te vragen. Je laatste bewerking daar was op 6 oktober, en zonder nieuwe ontwikkelingen wil ik vanaf 7 december actie ondernemen. Na eventuele verwijdering kun je een moderator vragen om de tekst herplaatst of per mail toegestuurd te krijgen.

Met vriendelijke groet — bertux 3 dec 2020 07:47 (CET)Reageren