Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Chills

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door B kimmel in het onderwerp Halsbandleguaan
Hallo Chills, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.840 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Siebrand 24 feb 2007 14:18 (CET)Reageren

Halsbandleguaan[brontekst bewerken]

Hey welkom op wikipedia. Even over de halbandleguaan; is het niet beter deze soort gewone halsbandleguaan te noemen, het is veruit de bekendste soort. De huidige naam Crotaphytus Collaris is niet goed, het zou Crotaphytus collaris moeten worden maar de naam gewone halsbandleguaan lijkt me beter. Groetjes, Bart B kimmel 25 feb 2007 13:19 (CET)Reageren

De indeling die je nu gemaakt hebt klopt als een bus. Echter met jouw idee om de C.collaris "de Halsbandleguaan" te gaan noemen kweek je verwarring. Tuurlijk is de C.collaris een halsbandleguaan , maar dat zijn die andere 8 (antiguus,grismeri,dickersonea,nebrius,reticulatis,vestigium,insularis en bisinctores) ook. De C.collaris is de populairste dat ben ik met je eens, maar de insularis en bisinctores worden in Nederland ook verkocht/gekweekt. Het zou dus eigenlijk zo moeten zijn, dat als iemand "halsbandleguaan" intikt bij "zoeken" dan zou hij terecht moeten komen bij de familie "Crotaphytus" en dan kan hij in 1 oogopslag zien welke 9 soorten hiervan zijn en dat de C.collaris slechts maar 1 soort is van de 9. Groetjes,Danny (iemand die alle 9 soorten wil gaan beschrijven)

Ik heb nog even geprobeerd, maar als je "halsbandleguaan" intikt bij zoeken dan wordt je doorverwezen naar de C.collaris en dat is fout. Zo lijkt het of er maar 1 soort is.

Sorry voor het lange wachten ;) Ik heb het een en ander gewijzigd, halsbandleguaan en halsbandleguanen verwijzen nu naar Crotaphytus, gewone halsbandleguaan verwijst naar Crotaphytus collaris voor de duidelijkheid. Nu moet alleen nog de artikelnaam veranderd worden maar dat kan ik zelf niet, er is een verzoek geplaatst aan de moderators. Een goede site bij het schrijven is EMBL Reptile database voor de indeling, ontdekker van de soort en landen waarin de soort voorkomt. Kijk dan onder het kopje List of Genera: voor de soorten. Helaas zijn de links naar de soorten vaak slecht bereikbaar. Groeten en veel plezier! B kimmel 27 feb 2007 19:32 (CET)Reageren
Graag gedaan hoor. Het is trouwens gebruikelijk om onderaan een pagina te reageren, de volgende reactie komt daar weer onder etc. Zo kan een discussie van boven naar beneden worden gelezen. B kimmel 28 feb 2007 17:24 (CET)Reageren