Overleg gebruiker:CrazyHorse

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Jos-uit-boston in het onderwerp Southwest Airlines
Hallo CrazyHorse, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.637 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Sustructu (mijn overleg) 17 feb 2008 16:26 (CET)Reageren


Griekse letters invoegen[brontekst bewerken]

Op de pagina waarop je je artikel kunt bewerken staat een knop met "Pagina Opslaan". Daaronder kan je de taal instellen voor de speciale tekens. Als je Grieks kunt kun je het dan typen, ik kan het (nog) niet ;) greenday2(Timo) 23 feb 2008 20:57 (CET)Reageren

Verwijderingsnominatie Laodocus[brontekst bewerken]

Beste CrazyHorse, ik denk dat het artikel Laodocus (nog) niet in Wikipedia past, omdat het niet voldoet aan de conventies. Ik heb het daarom genomineerd ter verwijdering. Om aan te geven dat het artikel onderwerp van discussie is, staat er een sjabloon boven het artikel. Iedereen heeft twee weken de tijd om te discussiëren over het artikel op de evaluatielijst. Na die twee weken wordt bekeken wat er het beste met het artikel kan worden gedaan. Het sjabloon staat er dus om mensen uit te nodigen mee te discussiëren; het de bedoeling dat je het laat staan. Natuurlijk kun je ook zelf je mening geven op de lijst, waar je het artikel bij de datum van vandaag kunt vinden. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd terecht op mijn overlegpagina. Groet, Peti ... 24 feb 2008 22:56 (CET)Reageren

  • Hallo CrazyHorse, ook namens mij van harte welkom op de wikipedie (al zie ik dat je hier al weer even actief bent). Je artikel over Laodocus heeft zeker mogelijkheden, maar nu is het nog een beetje een opsomming van losse elementen. Dat geeft niet zoveel: er moet alleen nog wat aan gewerkt worden. Zie je wellicht mogelijkheden om van elk van de besproken personen nog bijzonderheden te geven?
  • Bij de zoon van Bias zou je bijvoorbeeld kunnen vermelden (ik vond dit in een mythologieboek) dat hij een prijs won bij het speerwerpen.
  • En waar je naar boeken uit de Ilias verwijst, is het misschien beter kort te vertellen wat daar verhaald wordt: een lezer van jouw artikel zal immers niet zomaar naar de Ilias (kunnen) grijpen, toch? Dus daar heb jij als schrijver een nuttige functie.
  • Inmiddels is ook je artikel over Polybus wat bijgewerkt, onder anderen door mij. Kan je dat een richting aanduiden (ik zeg dit in alle bescheidenheid, hoor)? Soms, en ook in dit geval (en:Polybus), kan de Engelstalige wikipedia ook als inspiratiebron dienen. (Bij Laodocus helaas niet.) Verder kun je uiteraard uit mythologieboeken putten, mits je dan je artikel in je eigen woorden schrijft.
  • Ik wens je nog erg veel succes en plezier hier. Het is fijn er een nieuwe collega bij te hebben die zich met (onder andere) de Griekse Oudheid wil bezighouden. Neem alsjeblieft vooral contact met een van ons op (blauwe naamlink, dan tab "Overleg") als je wilt overleggen: dat doen we allemaal! Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 25 feb 2008 03:06 (CET)Reageren

Laodocus en Polybus[brontekst bewerken]

Gekopieerd vanaf OP Bessel Dekker: Dag BesselDekker, Ik las je woorden. Voor een beginnende Wikipediaan zijn ze een ongeloofelijke stimulans. Ik ga men best doen nog wat aan de artikels te werken. Hiervoor zal ik onder meer gebruik maken van Plinius en andere mythologieboeken. Verder snap ik de uitdrukking "een richting aanduiden" niet in volgende zin:

"Inmiddels is ook je artikel over Polybus wat bijgewerkt, onder anderen door mij. Kan je dat een richting aanduiden (ik zeg dit in alle bescheidenheid, hoor)?"

Ik ga morgen eens aan mijn leerkracht Grieks vragen voor de correcte etymologie van deze Griekse helden. Voor je vraag van de Ilias kan het moeilijk worden. Voor vele bronnen van boeken heb ik me gebaseerd op andere sites alhoewel ik in principe wel in de mogelijkheid ben om de Ilias hoofdstukken uit de Ilias door te lezen. Maar misschien bestaat er tegenwoordig een site met de hele Ilias op die het zoeken waarschijnlijk een pak vergemakkelijkt. Met vriendelijke groeten en bedankt voor je gevleugelde woorden.

CrazyHorse 25 feb 2008 17:13 (CET)Reageren

Beste CrazyHorse, neem me niet kwalijk dat ik je bericht hierheen kopieer. Het is tamelijk gebruikelijk dat we elkaars berichten beantwoorden op de plaats waar die berichten verschenen, en als ik je een boodschap stuur (zoals nu) dan houd ik vervolgens jouw Overlegpagina een poosje in de gaten, via de tab "Volg". Dit wil dus beslist niet zeggen dat je bericht niet welkom was op mijn OP (Overlegpagina): dat was het beslist wel! Het gaat er uitsluitend om, de conversatie overzichtelijk te houden.

een richting aanduiden Ik bedoelde: het is makkelijk om iemand te vertellen dat zijn bijdragen nog wat aanvulling kunnen gebruiken, maar wellicht heb je meer aan concrete voorbeelden. Daarom hoopte ik dat de uitwerking op Polybus als zo'n voorbeeld kon dienen. Misschien had ik dat beter zo kunnen zeggen: een voorbeeld verschaffen in plaats van het vage een richting aanduiden.

Een paar detailpunten daarover: (1) In Polybus zijn nu enkele subkopjes aangebracht, en dat maakt voor lezers van het artikel de structuur duidelijker. (2) En zoals ik gisteren (emmm... vamnorgen 🙂) al aangaf, kunnen we natuurlijk niet letterlijk een tekst overschrijven, want dat zou copyrightschending zijn. Dat deed jij ook helemaal niet, begrijp me goed! Maar opnieuw: het verhaal van Polybus de Korinthiër en Oidipous heb ik natuurlijk uiterst kort, en in eigen woorden naverteld. Ook dat zou een illustratie kunnen zijn van wat ik bedoelde, met "in je eigen woorden". Dit bedoel ik beslist niet arrogant: natuurlijk kan het verhaal ook heel anders worden verteld dan ik dat deed.

Of de Ilias ergens op het net te vinden is, weet ik helaas niet. De fabels van Aesopus staan wel ergens, in het Grieks, dus waarom de Ilias niet? Hoe dan ook, doorgaans is een korte navertelling (en soms: duiding; wat symboliseert het verhaal?) voldoende, en daarbij kun je je ook baseren op ándere bronnen dan de Ilias zelf, dus indirect werken. Wellicht kan je leraar je naar een standaardwerk over de Griekse mythologie en oude geschiedenis verwijzen? Dat is maar één suggestie. En trouwens, soms vind je al rondneuzend op het net, en al zoekend, verrassend veel en diverse bronnen. Dus dat komt allemaal wel, het is een kwestie van tijd!

Hartelijk dank voor je bericht, dat (laat ik dat herhalen) op mijn Overlegpagina van harte welkom was. Veel succes gewenst, en ook veel schrijfplezier. (Ik houd je OP nu dus in de gaten; mocht je willen antwoorden, dan zie ik dat dus. Maar voel je vrij!)

Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 25 feb 2008 22:13 (CET)Reageren

Dag BesselDekker,

Ik heb het gevoel dat je bang bent op mijn tenen te trappen daar je mij een opvliegend karakter beschoren meent. Zo ben ik helemaal niet hoor. Maar ik kan wel behoorlijk uitvallen tegen mensen die van slechte wil zijn (waarschijnlijk heb je mijn reacties bij Brimz al gezien), en dat ben jij heus niet. Morgen is er een nieuwe dag, ga ik nieuwe kennissen vergaren om zo de artikels te verrijken , voor verwijdering te behoeden enzo ook hun bestaan te consolideren. Ik dank u nogmaals voor de steun in mijn moeilijke beginperiode. Bernard

CrazyHorse 25 feb 2008 22:48 (CET)Reageren

Hoi Crazyhorse, ik heb je op mijn overlegpagina te woord gestaan. Ik meld dat even hier, mocht je mijn pagina (nog) niet op je volglijst hebben staan. Deze opmerking mag je na gelezen te hebben, wel weer verwijderen. M.vr.gr. brimz 25 feb 2008 23:15 (CET)Reageren

Na BWC ("Bewerkingsconflict") met Brimz: Haha, ik las je reactie aan Brimz pas ná mijn post hier, dus er is geen verband. Nee, ik dicht je ook geen stekelig karakter toe, maar ik weet hoe hard kritiek kan aankomen, vooral in het begin. Er zal heus nog wel eens een artikel van jou of mij worden bekritiseerd. Ik probeer het in zulke gevallen maar niet persoonlijk op te vatten, maar ben dan toch enkele uurtjes van weerzin vervuld. Verder: geen enkele bijbedoeling hoor. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 25 feb 2008 23:17 (CET)Reageren


Beste mensen, de Ilias in het Grieks staat ook op wikisource: [1], maar of dit Homerisch Grieks of een Nieuwgrieks is kan ik niet zien... Notum-sit 27 feb 2008 09:40 (CET)Reageren

Homerisch Grieks waarschijnlijk, anders kan ik het me niet onder die vorm voorstellen . Vertalen is dan weer een ander paar mouwen.--CrazyHorse 1 mrt 2008 10:53 (CET)Reageren

  • Is inderdaad de Homerische tekst, zoals uit enkele steekproeven blijkt. Hartelijk dank, Notum-sit. Er valt natuurlijk óók gebruik van te maken in samenhang met een vertaling in modern Nederlands proza; die vallen wel op de kop te tikken, maar dan heb je allebei. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 1 mrt 2008 18:10 (CET)Reageren

Onbelangrijk weetje[brontekst bewerken]

Dag CrazyHorse,

Ik kwam op je pagina door je wat ongelukkige start. Ik hoop dat je degenen die je dwars leken te zitten niet te veel kwalijk neemt; zij proberen een goede gang van zaken hier te waarborgen, wat soms helaas soms tot irritatie leidt.

Maar dat kwam ik je eigenlijk niet melden. Het leek mij namelijk wel aardig je te attenderen op het olieplatform Thunder Horse, dat aanvankelijk Crazy Horse genoemd zou worden (zie hier). Niet belangrijk, maar wel aardig :) . Groet, BoH 26 feb 2008 00:45 (CET)Reageren

Hee CrazyHorse[brontekst bewerken]

Hee Bernard,

bedankt voor je bijdragen op het gebied van de klassieke muziek hier op Wikipedia. Kijk ook eens naar het Portaal:Klassieke muziek. Hier vermelden de schrijvers van artikelen over klassieke muziek o.a. hun nieuwe artikelen. Zo blijf je een beetje op de hoogte van de medeschrijvers en leer je wat van elkaar ;) Als je wat te vragen hebt, dan kun je dat doen bij mij. Mvg, Celloman 30 mrt 2008 21:55 (CEST)Reageren

De eerste stappen op Wikipedia kosten misschien een paar weken ja. Sommige gebruikers die reageren nogal bot. En in het begin zal er wel eens een sjabloon op je net geschreven artikel belanden omdat het stylistisch nog niet in orde is. Dat had ik in de eerste weken ook, maar je kijkt eens op andere artikelen, goedwillende gebruikers die maken jouw artikelen stylistisch in orde en voor je het weet heb je er handigheid in. Ik speel zelf 8 á 9 jaar cello (ik weet dat nooit precies...). Ik mag graag naar pianoconcerten luisteren, maar op het gebied pianotechniek ben ik dus totaal niet thuis. Er is op Wikipedia een andere gebruiker die piano heeft gestudeerd, Gebruiker:Tjako van Schie. Over pianotechnische vragen moet je bij hem wezen. Het is inderdaad erg leuk om een moeilijk stuk muziek te gaan spelen (zoals bij jou de Fantaisie), maar dan moet je ermee leven dat je weet dat je het zónder een conservatoriumstudie niet goed/perfect kan spelen. Het is wel een goede les qua techniek. Zelf ben ik aan het Celloconcert nr. 1 (Saint-Saëns) begonnen, maar die is qua techniek ook vrij ingewikkeld. Ik zal de komende tijd je artikelen wel wat in de gaten houden ;) Ohh en nog een tip: de meeste Wikipedianen volgen het devies "houdt overleg centraal". Dat betekent; "op welke pagina jij een vraag stelt, daar krijg je ook het antwoord. Als iemand een vraag aan jou stelt op je overlegpagina, dan beantwoord je ook de vraag op jouw overlegpagina". Dat houdt alles wat overzichtelijker. Groeten, Celloman 30 mrt 2008 22:13 (CEST)Reageren
Heb even gekeken naar Pleyel en Fantaisie-Impromptu. Hopelijk heb je er wat aan? Voel je vrij eventueel je vragen te stellen op m'n o.p. of hier. groetjes, Tjako (overleg) 30 mrt 2008 22:51 (CEST)Reageren

Dankjewel. Het artikel Fantaisie Impromptu is er goed op vooruitgegaan. De formulatie is veel afstandelijker en beter (iets waarin ik niet uitblink). Ik had nog een vraagje. De officiële naam van "de pedaal" . De rechtse pedaal op meeste piano's soort string. Wat is zijn naam?CrazyHorse 31 mrt 2008 09:55 (CEST)Reageren

Southwest Airlines[brontekst bewerken]

Hi CrazyHorse,

Je kunt de grootte van luchtvaartmaatschappijen op een aantal verschillende manieren meten.

De verklaring waarom zowel Southwest en American zich de grootste airline in de wereld kunnen noemen, vindt je in de Engelse Wikidpedia in het artikel en: World's largest airlines

Southwest vliegt de meeste passagiers. American Airlines vliegt de meeste passagierskilometers (het aantal passagiers vermenigvuldigd met de gemiddelde afstand die ze vliegen).

Southwest vliegt erg veel passagiers, maar slechts over korte afstanden. Daarom staan ze wat betreft passagierskilometers maar op de negende plaats.

Het huidige artikel over American Airlines zegt dat American de grootste maatschappij is gemeten naar het aantal passagiers. Dat is volgens het bovenstaande niet correct. Ik zal dat corrigeren.

Jos-uit-boston 5 apr 2008 00:55 (CEST)Reageren