Overleg gebruiker:De Limburgse Liga

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Netraam
Hallo De Limburgse Liga, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.983 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo, en hartelijk welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Ik zag dat u zojuist Limburg toevoegde op de Lijst van gebieden met separatistische of irredentistische bewegingen. Ik vrees dat wat de Limburgse Liga bepleit een dergelijk minderheidsstandpunt is, dat het niet reëel is om Limburg te zien als een regio die werkelijk strijdt voor autonomie. Of heeft u bronnen die anders beweren? Met vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 26 mei 2018 21:55 (CEST)Reageren

Hallo Vinvlugt en De Limburgse Liga
Excuses dat ik even tussenbeide kom. Het gaat er niet om dat Limburg een regio zou zijn die werkelijk strijdt voor autonomie, Friesland is dat ook niet maar staat wel terecht in de lijst. Het is immers een lijst van gebieden met separatistische of irredentistische bewegingen. De aanwezigheid van zo'n beweging is dus voldoende om in die lijst opgenomen te worden, ook als die een minderheidsstandpunt verkondigt, zoals in het geval van de Fryske Nasjonale Partij.
De reden dat Limburg niet in thuishoort in de lijst is dat volgens alle bronnen die ik kan vinden de Limburgs Liga in 1928 een stille dood is gestorven. Indien de liga dus weer bestaat en weer actief wordt, zou Limburg weer in de lijst opgenomen kunnen worden. Let wel, we hebben het dan over een serieuse liga, met een inschrijving in de Kamer van Koophandel, statuten en voldoende activiteit om encyclopediewaardig te zijn. Het is niet voldoende een vriendenclubje met ambitie te zijn.
Zie verder ook de pagina Wat wikipedia niet is; wikipedia is een encyclopedie, en geen gratis webruimte, geen propagandaplatform, of een platform om iets te presenteren of onder de aandacht te brengen.
Ook doet uw gebruikersnaam mij vemoeden dat u zelf betrokken bent bij de zgn Limburgse Liga. Het is niet wenselijk op wikipedia bij te dragen over iets waar uzelf nauw bij betrokken bent, de kans is dan namelijk groot dat u vanuit uw gezichtspunt zult schrijven en niet objectief kan zijn, zie ook Neutraal Standpunt. Ik weet zeker dat u deskundig bent op vele gebieden waar u allicht wat minder betrokken bij bent, maar toch gepassioneerd en vanuit een neutraal standpunt over kunt schrijven.
In ieder geval welkom op wikipedia. - netraaM26 mei 2018 23:02 (CEST)Reageren