Overleg gebruiker:Dech2410

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Pompidom in het onderwerp CDJA
Hallo Dech2410, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.954 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste Dech2410,

Je hebt een of meer afbeeldingen geüpload op Wikipedia. Er is onduidelijkheid over de licentie of herkomst van deze afbeelding(en). Het kan bijvoorbeeld zijn dat auteursrechten worden geschonden, of dat er andere licenties worden gebruikt dan toegestaan volgens het beleid voor gebruik van media.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen is te vinden over welke afbeeldingen het gaat (kijk in het kopje behorend bij de datum van dit bericht). Daar staat ook een toelichting. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie.

Voeg nieuwe informatie alsjeblieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

CDJA[brontekst bewerken]

Beste Dech2410.

Ik heb een aantal van je bewerkingen ongedaan gemaakt op het artikel CDJA. Te weten:

  • Infobox: oftewel het sjabloon dat in de rechterbovenhoek staat. Dat heb ik teruggeplaatst omdat deze standaard is voor politieke partijen, zodat overal de gegevens op eenzelfde manier worden getoond. Mochten er dingen geüpdatet moeten worden, kan het snel. Mocht je gegevens missen, dan kan evt. de infobox uitgebreid worden.
  • Commissies: deze zijn niet encyclopedisch relevant. Wikipedia is immers een online encyclopedie. Dit soort informatie is prima geschikt voor de eigen website.
  • Teksten organisatie: Deze waren rechtstreeks overgenomen van de website van CDJA. Een link er naartoe is niet voldoende, aangezien het geen quotes zijn maar volledige teksten die zijn gekopieerd. Daarmee worden alsnog de auteursrechten geschonden. Teksten van eigen websites zijn daarnaast vaak niet in encyclopedische taal geschreven, dus niet geschikt voor Wikipedia. Het eenvoudigste is om de relevante informatie in eigen bewoordingen toe te voegen aan de website.

Echter al met al is het aan te raden om niet te schrijven op Wikipedia waar je zelf nauw betrokken bij bent. Dit omdat het zeer moeilijk is om neutraal naar het onderwerp te kijken, terwijl Wikipedia neutraal dient te zijn. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust hier of op de Helpdesk. Pompidom (overleg) 2 apr 2013 17:35 (CEST)Reageren