Overleg gebruiker:Dietmar Delanghe

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door MoiraMoira
Hallo Dietmar Delanghe, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.226 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo Dietmar, allereerst hartelijk welkom op Wikipedia. Ik heb je eerste lemma (wat nog lang niet af is en of deze persoon al opnamewaardig is is ter beoordeling van de gemeenschap de komende twee weken) voorzien van een sjabloon en de doorlink op je gebruikerspagina voor je verwijderd. Die gebruikerspagina kun je gebruiken om te zijner tijd iets over jezelf in relatie tot je bijdragen aan de encyclopedie te schrijven. Wil je een lemma aanmaken en eerst afschrijven doe dat dan liever in je eigen gebruikersruimte. Handig is om daarvoor een kladpagina aan te maken bijvoorbeeld Gebruiker:Dietmar Delanghe/kladblok (als je er op klikt kan je het aanmaken meteen) en het te verplaatsen naar de artikelruimte als het een beetje af is. Hierboven staan alvast handige doorlinks om je te helpen met schrijven. Lees ze eens door en dan kan je wat beter je eerste lemma pogen te verbeteren. Lees ook eens lemma's over andere gepubliceerde auteurs door dan weet je een beetje wat er verwacht wordt. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 18 feb 2009 11:55 (CET)Reageren