User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Farm-Fresh rainbow.png
Farm-Fresh rainbow.png
DEZE GEBRUIKER IS DRUK BUITEN WIKIPEDIA EN DAARDOOR VERMINDERD ACTIEF EN NIET FREQUENT HIER. HET KAN DUS EVEN DUREN VOORDAT UW VRAGEN BEANTWOORD WORDEN. MOCHT U EEN MODERATORVERZOEK HEBBEN DAT GRAAG OP DE BETREFFENDE VERZOEKPAGINA STELLEN.
Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Uitspraak Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft op 12 apr 2015 23:54 (CEST) uitspraak gedaan in de zaak RichardKiwi. U hebt vermoedelijk de uitspraak al gelezen, maar via deze weg willen we toch nog even persoonlijk op de hoogte brengen. U kunt de uitspraak vinden op de zaakpagina Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Verzoek tot deblokkade Richardkiwi.

Namens de Arbitragecommissie, Globe.svg Druyts.t overleg 14 apr 2015 10:47 (CEST)

Dank voor de melding maar volgens mij had ik hiermee niet van doen ditmaal als moderator. In maart 2014 heb ik enkel een checkuserverzoek gedaan en dat was al lang afgehandeld en afgesloten. U kunt hier zien welke moderatoren zich nu hiermee hebben bezig gehouden. Ik adviseer u hen te informeren en mij hier niet in te betrekken, ook niet in de uitspraak zoals ik nu lees waar conclusies over mijn handelen van destijds getrokken worden die bezijden de waarheid zijn laat staan dat u mij hierover als arbitragecommissie enig bescheid heeft gevraagd. Dit vind ik niet passend noch correct te noemen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 apr 2015 10:49 (CEST)
Herhaald verzoek anders rest mij niets dan hier opening van zaken te geven. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 apr 2015 07:49 (CEST)
Graag antwoord als dat kan alsmede voldoen aan mijn verzoek. Anders rest mij niets meer dan betrokkenen en gemeenschap hier informeren. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 apr 2015 13:33 (CEST)
Omdat er geen enkel antwoord of reactie komt en ik heb ook mijn wikimailaccount gecheckt dan maar mijn verantwoording naar de gemeenschap toe: Uw arbcomlid Natuur12 heeft mij en een collegamoderator gevraagd mails van betrokkene door te sturen als achtergrond voor het verleden wat er toen was gebeurd om zo uw commissie meer inzicht te geven. Aan dat verzoek hebben wij voldaan. Later vertelde uw collega in het moderatorkanaal echter dat dit een persoonlijk verzoek van hem betrof tot onze grote verbazing. U begrijpt dat dit onzorgvuldig handelen voor mij zeer onprettig was te meer daar later bleek dat u de verstrekte informatie wel degelijk gebruikte om tot uw besluit te komen. Dat vind ik bijzonder vervelend te noemen omdat dat door mij gedaan was in de veronderstelling dat hier prudent mee zou worden omgegaan en dat u enkel achtergrond wilde over een vorig probleem dat behandeld was door een vorige samenstelling van de arbcom. Dat u dit zomaar in uw uitspraak verwerkt is dus onjuist en incorrect en zeker ook naar de betrokkene toe te meer daar de conclusies die u trekt onjuist en niet ter zake doend zijn. Ik vind dit zeer vervelend dat ik uitgaand van uw discretie heb gedaan en de gebruiker waar het om handelde daarmee onbedoeld mogelijk schade heb toegebracht. Ik hecht er aan dit hier te plaatsen als verantwoording naar de gemeenschap en betrokkene toe. Ik adviseer u in een vergelijkbaar geval zelf vanaf het arbcommailadres een volgende keer een dergelijk verzoek te doen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 mei 2015 13:44 (CEST)

Bad Usernames[bewerken]

Hoi MoiraMoira, Ik denk dat dit een beetje in een van jouw expertisevelden valt: Volgens het laatste tech news bericht doet de locale gebruikersnamenblacklist het niet meer, en is deze vervangen door een blacklist op meta. Denk jij dat het nuttig is om entries die specifiek van toepassing zijn op nl-wiki (vertaalde naamruimten, domeinnamen) hier naartoe over te brengen? Milliped (overleg) 14 apr 2015 13:15 (CEST)

Hoi collega! Zou best handig zijn denk ik voor de aanstootgevende zaken die universeel zijn maar is wel een engelstalige lijst. Ik neem aan dat die op meta voor alle wikiversies geldt? Mogelijk moeten we maar even aankijken wat er nog tussendoorglipt zonder onze blacklist. Gek dat we het niet meer lokaal kunnen doen of moeten we m opnieuw opstarten o.i.d? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 apr 2015 13:21 (CEST)
Ik ben op zich niet heel erg verbaasd dat door de SUL het niet heel erg zinvol is om lokale lijsten te hanteren. Ik zie op de metalijst ook Japanse en Oekraïense entries staan, maar ik denk dat we inderdaad misschien het eerst eens aan moeten kijken of er er een noodzaak is gelocaliseerde zaken toe te voegen, zo heel veel staat er nu ook weer niet op "onze" lijst. Maar het lijkt me voor eventujeel terugkerende vandalen met vergelijkbare usernames misschien toch wel handig om de weg te weten naar de lijst op meta. Milliped (overleg) 14 apr 2015 13:53 (CEST)
Eens met het even aankijken. Ook omdat er vroeger dingen niet mochten die nu wel OK zijn als tekentjes, andere alfabetten enzo. Die lijst weten is idd handig. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 apr 2015 14:00 (CEST)

Belfius[bewerken]

Dag MM, ik heb het artikel Belfius opnieuw opgemaakt. Jij hebt het artikel indertijd verwijderd. Kan je mij helpen en het sjabloon {{bedrijfsinfo}) kopiëren uit de informatie die verwijderd werd, en in het artikel hier plakken? Dat lijkt me neutrale informatie die we kunnen redden uit het veriwjderde artikel MADe (overleg) 14 apr 2015 22:59 (CEST)

Dag MADe, volgens mij is het handiger gezien de verhitte discussie die er rondom dit onderwerp is zie ik nu m.b.t. terugplaatsen dat je dat verzoek op de verzoekpagina zet met verwijzing naar het terugplaatsverzoek van gisteren. Dan is het helder voor iedereen wat er gebeurd is en dat je graag iets uit het oude artikel terug wilt. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 apr 2015 08:24 (CEST)

Shokoku-ji[bewerken]

Beste MoiraMoira, de aanmaker van Shokoku-ji wilde graag dat het goedkwam met dit genomineerde artikel. Met weinig interesse heb ik daarom een haastpoets gedaan. Het is nog steeds geen hoogstaande literatuur, maar ik heb de nominatie maar ingetrokken. Kan jij eens vlug kijken of je nog erg kromme zinnen ziet? Misschien heb je hier helemaal geen trek in, dan laat je het maar. Het is altijd erg vervelend als mensen Engelse teksten gaan vertalen terwijl ze geen idee hebben wat designate of dedicate betekent (of hoe je dat zegt in het Nederlands). Dan krijg je zinnen als: In 1383 was de zenmeester Shun'oku Myoha beschouwd als de stichtende abt of het tempelcomplex werd toegewijd in 1392. Maar ja, zolang de Engelse Wikipedia bestaat, blijf je dit houden, ben ik bang. De vertalingen "die ermee door kunnen" behoud je dan maar, want perfecte vertalingen zal je niet vaak tegenkomen. Mooie, zonnige dag. ;-) ErikvanB (overleg) 15 apr 2015 02:35 (CEST)

PS: Deze, geschreven door Maniago, was misschien wel de ergste. Daar ben ik na al die jaren nog niet overheen. "...kan men spreken van een “goede box office” of een “slechte box office”. (...) De box office van een productie kan op verschillende manieren worden vastgesteld." Wat een kolder! Mathonius heeft uit medelijden nog geprobeerd er wat van te maken, maar met een modbitje in de hand zou ik nog steeds de neiging hebben op delete te drukken. (Zal ik niet doen, ik ben niet gek.) Dit lemma heeft op deze wiki namelijk he-le-maal niets te zoeken. Het andere lemma dat hier niets te zoeken heeft, is dit. Behouden na volstrekt verkeerde moderatorbeslissing door gebrek aan inzicht, en dat zeg ik niet vaak. ErikvanB (overleg) 15 apr 2015 02:49 (CEST)
De student heeft hopelijk een docent die een onvoldoende gaat geven want een tempel die als persoon kan regeren heb ik nog nooit gezien. De tweede nominatie lijkt me prima want dat is idd een nogal bijeengeraapt bronloos zooitje. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 apr 2015 08:34 (CEST)
Ja, Japanse tempels houden er vreemde gebruiken op na. Glimlach Dat hoop ik later nog even aan te passen. Wat betreft de nooit verwijderde pagina's: als ik nog een poging waag, moet ik wel met een buitengewoon sterk verhaal komen, want anders zal het vast nooit meer lukken. En hopelijk komt men dan niet aanzetten met het flauwe argument dat het een PUNT-nominatie of "mijn zin doordrijven" is, want één op de duizend keer is een kwestie zo principieel, dat je wel móet. ErikvanB (overleg) 15 apr 2015 13:42 (CEST)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan in de door u ingediende zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/AJW en Tevergeefs.

De Arbitragecommissie, 15 apr 2015 12:41 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mathonius (overleg · bijdragen)

Dank voor de melding en het afhandelen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 apr 2015 13:23 (CEST)
Op persoonlijke titel. Beste MoiraMoira, wil je svp geen mededelingen van de AC aanpassen? Bij voorbaat dank. Natuur12 (overleg) 15 apr 2015 13:40 (CEST)
Dag Natuur12, dat doe ik uiteraard niet maar wel voeg ik ter helderheid toe wie dit heeft medegedeeld voor de transparantie naar de gemeenschap toe. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 13:58 (CEST)

Midzomeravondmarathon[bewerken]

Hoi Moira, waarom heeft u bovenstaande wiki in 2007 verwijderd? Bijna alle Nederlandse marathons hebben een eigen verhaal. Pvt pauline (overleg) 18 apr 2015 11:03 (CEST)

Je ziet toch duidelijk dat er alleen een externe link in het "artikel" stond? Sjoerd de Bruin (overleg) 18 apr 2015 11:30 (CEST)
Pvt pauline, ik heb even gekeken naar het verwijderde artikel de verwijderde tekst en wat Sjoerddebruin al aangeeft: het was echt niet meer dan de tekst www.dieversportief.nl en meer echt niet. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 18 apr 2015 12:03 (CEST)
Klopt, dat was geen artikel, enkel een externe link. Mocht dit een door de atletiekunie gesanctioneerde grote marathonwedstrijd betreffen dan kan daar uiteraard een artikel over geschreven worden. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 apr 2015 13:17 (CEST)

Kento Masuda[bewerken]

MoiraMoira,

Ik zou willen vragen, wat ik kwam om te bouwen Kento Masuda Nederland pagina, maar er was te filteren met uw naam. De heer Masuda al naar andere zeven talen, dus ik denk dat er iets mis te zijn. Kunt u releae op dat? Dank je wel, --Kaori Muraji (overleg) 19 apr 2015 21:24 (CEST)Kaori Muraji

Betreft hardnekkige zelfpromotie zelfs met inzet van een meatpuppet. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 apr 2015 07:44 (CEST)

Doorgestuurd verzoek van Kabaalmaker - zie zijn overleg[bewerken]

Beste MoiraMoira, Kabaalmaker diende op zijn OP het volgende verzoek in: Ik wil graag gebruik maken van de ontsnappingsclausule. Hoe kan dit worden geregeld? Kabaalmaker (overleg) 20 apr 2015 10:13 (CEST). Ik ga ervan uit dat jij weet hoe die clausule werkt. Zou jij toelichting willen geven op zijn overlegpagina? Met vriendelijke groet, Wwian1 (overleg) 20 apr 2015 10:16 (CEST)

Dag Wwian1, die uitleg staat al op diens overlegpagina. Als hij op de doorlink hier klikt daar bovenaan weet deze wat hij moet gaan doen. Ik heb de overlegpagina op mijn volglijst gezet dus als hij het gaat aanvragen zie ik het. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 apr 2015 10:31 (CEST)
Is inmiddels al door een collega doorgeleid zag ik. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 13:58 (CEST)
Dan nu maar gewoon afwachten. De behandeling duurt wel lang, vind ik. Wwian1 (overleg) 22 apr 2015 19:34 (CEST)
Dit hoorde bij een groepje vandaalscholieren toch die ondermeer jou lastigviel destijds in het wijzigingencontrolekanaal op IRC en onwiki? Of een collega er fiducie in heeft om deze jongeman een herkansing te geven zien we wel. Ik heb destijds het sokken/impersonatienetwerkje ontrafeld dus ga dit verder niet afhandelen zoals je begrijpt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 19:44 (CEST)

Sterkte![bewerken]

Jaja. Gezicht met tong uit de mond Welterusten straks. ErikvanB (overleg) 21 apr 2015 22:23 (CEST)

Twee mods waren er tegelijk mee bezig en kruisten elkaars pad. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 11:47 (CEST)

School met 2 OP's voor 1 range[bewerken]

Ik had net een school gelabeld en bij het toevoegen aan de inventaris stond de range er al op, met een ander IP. Het gaat om Overleg gebruiker:213.124.64.186 en Overleg gebruiker:213.124.64.190. Kan jij die samenvoegen? Mbch331 (Overleg) 22 apr 2015 10:59 (CEST)

Zag het net ook en was er al aan begonnen. Komt goed! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 11:00 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd zie nu hier en Overleg gebruiker:213.124.64.184/29. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 11:44 (CEST)

hallo[bewerken]

Moira, waar zou ik met u online kunnen praten

Pieter Schoutsen[bewerken]

Die is echt superbekend hoor! Ik heb in de Burgemeester Schoutsenstraat gewoond, die is naar hem vernoemd. Kijk maar met Google Maps, ik kan je helaas geen link sturen want zit op IE en die kan nog geen locaties versturen hier. Vanavond, thuis, kan ik je er weer lastig mee vallen. Dqfn13 (overleg) 24 apr 2015 12:19 (CEST)

Nou daarom dus heb ik het reeds geverifieerd en teruggeplaatst hoor en de plaatser verwelkomd. Was allemaal al gedaan Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 apr 2015 12:20 (CEST)
Okay, nou ging ik er al van uit dat je niet zomaar wat doet... Ik heb het artikel over de stad Medemblik op mijn volglijst staan juist omdat ik er nog redelijk bekend ben, ik hou het dus ook wel in de gaten. Lach. Dqfn13 (overleg) 24 apr 2015 12:23 (CEST)
Helaas: hij is geboren in Wervershoof (zie zijn overlijdensakte op wiewaswie), dus hoort niet thuis als geboren in Medemblik, dus daarom weer verwijderd. Paul Brussel (overleg) 24 apr 2015 12:40 (CEST)
Dan kan de link wel naar Wervershoof of de gemeente Medemblik. Dqfn13 (overleg) 24 apr 2015 12:44 (CEST)
Hij is geboren in Wervershoof (waar hij dus als zodanig genoemd kan worden) en overleden in Medemblik (waar hij als zodanig ook genoemd kan worden), maar hem vermelden als geboren in Medemblik kan dus niet. Paul Brussel (overleg) 24 apr 2015 12:51 (CEST)
Heb hem bij Wervershoof geplaatst. Dqfn13 (overleg) 24 apr 2015 12:55 (CEST)
Als we Paul toch niet hadden! Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 apr 2015 13:25 (CEST)

Bericht van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft haar uitspraak in de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Herziening beperkende maatregelen Brimz en Annabel geëvalueerd. Nadere informatie vindt u op de zaakpagina onder het kopje Evaluatie.

De Arbitragecommissie, 24 apr 2015 13:43 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kthoelen (overleg · bijdragen) 24 apr 2015 13:43 (CEST)

Dag Kthoelen dank voor de berichtgeving namens deze commissie. Hoewel het bijna tien maanden duurde maakt de zin in uw uitspraak De commissie wil graag Brimz, Annabel en Robotje bedanken voor de inspanningen die ze geleverd hebben om de problemen rond de bijdragen van Enkidu1947 aan te pakken. veel verschil en ik waardeer het dat deze commissie wel inziet dat de gebruikers Brimz en Annabel geen onderdeel van het probleem zijn. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 apr 2015 13:46 (CEST)

Contributisme[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Ik begrijp dat uw bezwaar heeft tegen het artikel over het Contributisme en het Contributie model en het als een marketing truc ziet. Het spijt me als deze indruk gewekt is, dat is geenszins de bedoeling. Wij hebben dit gedachtegoed met een grote groep ontwikkeld en geloven hier oprecht in. Ik heb alle verwijzingen naar Management strategen eruit gehaald, want daar gaat het ons niet om, het gaat ons om het gedachtegoed zelf. Mocht u nog verdere suggesties hebben, dan houd ik me aanbevolen. Met vriendelijke groet, Henrykalb.

Dag Henrykalb. Veel succes met uw gedachtegoed maar dat kunt u beter gebruiken naar de klant toe. Dit is een encyclopedie en geen plaats voor origineel onderzoek of verkapte managementmethodepromotie. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie of origineel onderzoek. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten of hun bedrijfsfilosofie of methodieken kunnen uiteenzetten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent hetgeen u suggereert wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie. Mag ik u er tot slot op wijzen dat uw model een taalkundig probleem heeft want dat lijdt aan Engelse ziekte (zie punt drie). Dat lijkt me voor een werkwijze/bedrijfsmodel een vrij dodelijke fout als u met een begrip met een taalfout er in bij de klant komt aanzetten. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 apr 2015 16:18 (CEST)

Geachte moderator(s), Ik heb gehoord van de vermeende belangenverstrengeling die de artikelen “Contributisme” en “Contributie-model” blijkbaar oproepen en heb een account aangemaakt om in dit overleg wat nadere informatie te geven. Verder is het uiteraard aan de moderator(s) van Wikipedia om de artikelen vervolgens wel of niet toe te staan. T.a.v. pagina Contributisme Het klopt dat de filosofie van contributisme aan mijn gedachtengoed is ontsproten. Dat is een gegeven dat niet ontkent kan of hoeft te worden. Het beginsel is echter gedeeld met o.a. mensen als Herman Wijffels (USI), Paul de Blot (emeritus Nyenrode), Ronald-Jan Heijn, Marian Minnema (Urgenda) en vele anderen die de gedachten delen en onderschrijven en daar ieder op zijn/haar eigen wijze verder gestalte aan geeft. Vanuit de Stichting Contributisme (ANBI-status) vinden allerlei ontmoetingen, workshops e.d. plaats en er worden lezingen gehouden bij brancheverenigingen, opleidingsinstituten en uiteenlopende maatschappelijke bijeenkomsten. Het gebruik van de extra “t” is overigens een taalkundige keuze van de groep om te onderschrijven dat het hier om een beweging gaat. Taalvernieuwing? Het gedachtegoed en de toepassing daarvan is dus van en voor iedereen en behoort niemand exclusief toe. T.a.v. pagina Contributie-model Het is een verkeerde gedachte dat het contributie-model aan Management Strategen behoort en doet geen recht aan de vele deskundigen, experts, opleidingsinstituten en organisaties die er ook aan hebben bijgedragen en de groeiende groep die met het model werken en het steeds verder ontwikkelen. Het contributie-model is voor iedereen vrij toe te passen en verder te ontwikkelen en de kennis en ervaring wordt vrijelijk met elkaar gedeeld. In die zin vind ik het eigenlijk wel heel toepasselijk die kennis op het vrije en onafhankelijke Wikipedia te delen. Ik hoop dat ik duidelijk heb mogen maken dat de filosofie van Contributisme en het Contributie-model niet aan Management Strategen en/of Ron Schel toebehoren, maar van en voor een ieder is die het aanspreekt en er wat mee kan/wil. Zoals gezegd denk ik dat Wikipedia bij uitstek de plek is om vrij kennis en informatie te delen, maar hoop ook dat dit niet alleen geldt voor geschiedenis en verleden, maar ook voor maatschappelijke ontwikkelingen in de actualiteit en het heden. Beste groet, Ronschel

PS. Nu ik toch op de pagina ben aangemeld zal ik de tekst eens extra doorlezen en wellicht aanpassen (best leuk eigenlijk) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ronschel (overleg · bijdragen) 27 apr 2015 11:22‎ (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Op uw overlegpagina treft u een kader aan met handige links naar de regels, richtlijnen en handleidingen bij het schrijven voor Wikipedia. U zou er goed aan doen die eerst eens grondig te lezen, alvorens zich met de inhoud van de encyclopedie bezig te houden, want gezien uw bovenstaande reactie zijn er nog diverse zaken die u niet goed hebt begrepen. Onder meer is Wikipedia geen plek waarim men zijn eigen theorieën kan komen uitleggen, zelfs als niet te ontkennen valt dat u die zelf hebt bedacht. WIKIKLAAS overleg 27 apr 2015 12:12 (CEST)
Collega Wikiklaas verwoordt prima wat ik u ook had willen zeggen. De Engelse ziektevermelding had niets met een "t" te maken maar met een spatie. Een streepje maakt een nieuwe spelfout overigens. Rest mij enkel nog u een link te geven naar deze pagina ter lezing: Wikipedia:Geen origineel onderzoek. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 13:21 (CEST)

Overleg gebruiker:Frankbergnl[bewerken]

Hoi MoiraMoira, misschien moet je het berichtje bovenaan de pagina herformuleren. Nu staat er dat de blokkade in strijd is met de gebruiksvoorwaarden :-P - Jcb - Amar es servir 26 apr 2015 16:13 (CEST)

Glimlach ik ben net thuis en ziet dat collega Woodcutterty (dank) het al heeft gecorrigeerd. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 apr 2015 21:13 (CEST)

Zuid Nederlands[bewerken]

Deze Parklinklaters (overleg | bijdragen | bloks) is je wijzigingen terug aan het draaien met de samenvatting dat de bronnen het zo zeggen. Bij controle van 2 lemma's bleek dit al niet te kloppen. Vermoedelijk een amigo van Коллек (overleg | bijdragen | bloks) of eventueel zelfs dezelfde persoon. Коллек was hier maar pas waar kon al veel volgen en handelingen doen om maar één wijziging gedaan te hebben. (Sokpop?). Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 apr 2015 10:18 (CEST)

BTW Dank je voor de wijzigingen. Het was een hele karwei en was verloren. Jij bespaarde me veel werk. Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 apr 2015 10:19 (CEST)
Ik heb de account hier gevraagd hiermee te stoppen. Een sokpopverzoek bij persistentie lijkt me geen overbodige zaak om te doen als je dat wilt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 10:25 (CEST)
Inmiddels gedaan en helemaal uitgezocht door collega Akoopal checkusermatig en afgehandeld blokmatig zojuist door mij. Bleek een sokkenboerderijtje. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 15:15 (CEST)
Wow naar het einde bijna elke dag een account gemaakt om zeker niet uitgesloten te worden. Dank voor het werk in elk geval. Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 apr 2015 15:59 (CEST)
Graag gedaan! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 17:09 (CEST)

possible Olha IP[bewerken]

92.149.141.150 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Yngvadottir (overleg) 27 apr 2015 17:34 (CEST)

Good Catch! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 17:38 (CEST)
Blocked globally for 3 days now. Regards, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 17:42 (CEST)

You've got mail ;)[bewerken]

Sander1453 (overleg) 28 apr 2015 01:04 (CEST)

Dank je wel. Het ging hier echter duidelijk om geplande misleiding vandaar het handelen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 apr 2015 09:06 (CEST)
Dus de crux is misleiding, met als verschijningsvorm impersonatie. Oké. Sander1453 (overleg) 28 apr 2015 13:20 (CEST)
Dat was het middel dat gebruikt was ja. Van iemand die op de gebruikerspagina zet "Ik ben Mickey Mouse en ben verliefd op Minnie" lig ik niet wakker. Maar dit was doelbewuste misleiding inderdaad door het aanmaken van een fictief of reeel profiel van iemand anders met privacyschendendende details van derden ook nog eens met de vooropgezette bedoeling om anderen te misleiden hiermee. Ook erg was het dat de echte familie van deze gebruiker hiermee in verband werd gebracht ook nog eens terwijl deze er niets aan konden doen en ongetwijfeld ook niet van wisten vandaar mijn zorgvuldigheid naar de accounthouder toe om hen niet mee in de problemen te brengen.Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 apr 2015 13:29 (CEST)

Frankbergnl gebruikerspagina[bewerken]

Hallo Moira, ik vind het een prima zaak dat je gebruiker:Frankbergnl hebt geblokkeerd. Maar zou er ook niet wat aan zijn gebruikerspagina gedaan kunnen worden? Daar staan nu allerlei zaken op die in verband gebracht kunnen worden met de persoon die hij claimde te zijn. Dit zijn toch privacy schendingen die je als gemeenschap niet wilt tolereren? mvg De Geo (overleg) 28 apr 2015 20:30 (CEST)

Goed plan en ik zie, net thuisgekomen van werk, dat collega EvilFreD reeds alle zaken een derde betreffende heeft verwijderd en dat collega Edoderoo alle versies die privacyzaken bevatten onzichtbaar heeft gemaakt. Dank voor de suggestie en dank aan de collega's voor het uitvoeren Glimlach. Welterusten Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 apr 2015 22:35 (CEST)

IP blokkade[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Ik heb gezien dat u mijn Ip-adres op Wikipedia heeft geblokkeerd, met als reden 'Toevoegen van onjuiste informatie, onderliggend statische aansluiting door geblokkeerde persoon'. Wie is die geblokkeerde persoon en waarom is mijn IP-adres geblokkeerd. Ik plaats dit bericht nu via mijn telefoon met mijn mobiele internet, maar als ik via de computer bewerk staat er dus dat ik geblokkeerd ben en dit u dit heeft gedaan, dus ik schrijf dit bericht naar u. Groet F19B07 (overleg) 29 apr 2015 14:33 (CEST)

Dag, dat bent uzelf en de reden van de blokkade kunt u vinden op de overlegpagina van uw originele account. U kunt zich wenden tot de arbitragecommissie per mail zoals u daar is uitgelegd indien u weer wilt kunnen bijdragen. Gaan bijdragen met een nieuw account is niet de bedoeling, dat is ontduiking van de bewerkingsblokkade en misbruik van een sokpop. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 14:43 (CEST)
Hallo, ik denk dat u mij verward met iemand anders want ik heb geen ander account op Wikipedia. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door F19B07 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 14:49 (CEST)
Glimlach het moet niet veel gekker worden zie bijvoorbeeld hier en hier en hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 14:49 (CEST)
Ik daar de titel bijgezet, wat wilt u daarmee zeggen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door F19B07 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 14:53 (CEST)
Dat u nu moet ophouden met de boel te flessen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 14:54 (CEST)
Ik fles de boel niet – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door F19B07 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 14:55 (CEST)
Dan is uw perceptie van de werkelijkheid een andere dan de realiteit. Nu stoppen alstublieft hier en elders op nl-wikipedia. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 14:57 (CEST)

Ik wil gewoon meewerken aan de Nederlandse Wikipedia maar mijn IP-adres is geblokkeerd, en ik wil weten waarom en ik heb geen ander account op Wikipedia – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door F19B07 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 14:59 (CEST)

Dat zal niet gaan en zeker niet als u persisteert in uw gekozen handelswijze. Nu stoppen hier en elders. Laatste waarschuwing. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:02 (CEST)
Ik heb toch niets verkeerd gedaan, ik ben immers pas 2 dagen actief op Wikipedia en heb pas 10 bewerkingen gedaan via mijn telefoon, ik zou graag ook via mijn computer en tablet willen bewerken maar mijn Ip-adres op geblokkeerd en ik wil graag weten waarom
Ik had u gewaarschuwd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:09 (CEST)

Nieuwe structurele vandaal[bewerken]

Hi Moira, als je tijd en zin hebt, misschien kun jij met je ervaring kijken of er wat extra mogelijkheden zijn om de structurele vandaal aan te pakken die onder andere hier en hier bezig is geweest? Josq (overleg) 29 apr 2015 15:38 (CEST)

Al gekeken. Was een kliederfiguur die per abuis door collega Atsje een softblok kreeg waardoor het ip 91.181.8.72 (overleg | bijdragen | bloks) kon doorklieren. Ik heb er een hardblok van gemaakt en nu is het even einde oefening voor vandaag want dat IP is een dagje automatisch meegeblokt. Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:40 (CEST)
OK, dank voor je supersnelle reactie! Maar het misbruik komt al enkele maanden van diverse IP's en gebruikersnamen. De meeste scholieren zijn wat minder volhardend? Misschien de school contacteren? Josq (overleg) 29 apr 2015 15:42 (CEST)
Ik was nog aan het typen en bekijken. Is een hoogdynamisch IP adres. Heb je meer IP-adressen voor me waar hetzelfde gedoe van kwam kan ik doorzoeken. Btreft het slechts een paar "target" artikelen dan kunnen die voor een tijdje semibeveiligd worden totdat de lol er af is. Dus geef accounts en artikelen en ik kijk verder. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:44 (CEST)
Als jij weet welke school het betreft, dan zou dat heel mooi zijn. Vaak komen we met Belgische IP's niet ver, zoals nu ook weer het geval lijkt. Sjoerd de Bruin (overleg) 29 apr 2015 15:52 (CEST)
Zoals ik al zei: ik was nog aan het typen. Mogelijk wel een scholier, maar IP-adres is dynamisch en wisselt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:54 (CEST)
Als ik alvast wat meer details mag geven: half maart heb ik Holland (nu opnieuw), Der Untergang, bukkake en Franck Ribéry semibeveiligd. Diverse andere artikelen, waaronder Arjen Robben, Japan en Joseph Goebbels worden meer incidenteel ook onder vuur genomen. Het vandalisme, gericht op "standaardzaken" zoals kanker, nazisme, voetballers en seks, is al aan de gang vanaf november of eerder. Greep uit de adressen: 87.64.138.88 (overleg | bijdragen | bloks), 91.181.44.248 (overleg | bijdragen | bloks), 81.240.61.186 (overleg | bijdragen | bloks), 81.240.43.111 (overleg | bijdragen | bloks), 109.134.232.30 (overleg | bijdragen | bloks), 109.134.230.141 (overleg | bijdragen | bloks), 81.82.226.173 (overleg | bijdragen | bloks), 87.65.217.250 (overleg | bijdragen | bloks), 91.181.32.180 (overleg | bijdragen | bloks). Er lijkt een link met de wijde omgeving van Turnhout, zie [1] en [2]. Josq (overleg) 29 apr 2015 16:06 (CEST)
Allemaal hoogdynamische IP adressen van een en dezelfde provider, 109.130.62.176 (overleg | bijdragen | bloks) mag er ook bij. Enkel 81.82.226.173 is een schoolaansluiting uit Turnhout. Die ranges allemaal blokkeren is een stiekeme wens van mij want die ISP doet niets om de golf van vandalisme die daarvandaan komt in te dammen helaas maar daarover kan je een metadiscussie voeren. Dit lijkt me overigens één vandaal toe met een Bukkakefascinatie. Vanaf school kan ie niets meer dus nu doet ie het vanaf thuis en trekt stekker uit router of logt steeds opnieuw in zodat ie een nieuw IP krijgt. Ik ga er later verder induiken. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 16:31 (CEST)
En nu weer vi a91.181.8.72 (overleg | bijdragen | bloks) met nazi/bukakegedoe. Ik zet het ervast bij voor het verder onderzoek. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 mei 2015 16:30 (CEST)
Kwam zojuist weer langs via Hollanderhater (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Sjoerd de Bruin (overleg) 8 mei 2015 20:36 (CEST)
Dank voor het doorgeven. Dossier en verdere maatregelen in de maak. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 mei 2015 13:26 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd school geïdentificeerd en LSV-pagina aangemaakt hier. Een aantal artikelen zijn door diverse collega's ivm deze kliederaar al semibeveiligd zag ik. Hij verplaatst dan zijn activiteiten naar een volgende voetballer helaas dus alles op slot is denk ik even niet handig. Laten we hopen dat de lol er gauw af is voor hem. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 mei 2015 16:47 (CEST)

Artikel verwijderd[bewerken]

Hoi Moira, Een tijd geleden heb je een artikel over SPS NIP verwijderd omdat het niet encyclopedisch genoeg was. Het SPS NIP is echter een onderdeel van een beroepsvereniging. Er zijn ook andere beroepsverenigingen met wikipedia pagina's. Wat is de reden dat dit dan wordt verwijderd? Het is formele informatie over een Nederlandse vereniging en wikipedia is een goed medium om hierover informatie op te zoeken. Dan is het ook zeker geen reclame, net als dat het ook niet is bij de andere beroepsverenigingen. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 83.85.147.107 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 18:08 (CEST)

Het lijkt mij dat de SPS NIP niet een beroepsvereniging is, maar de studentensectie van het Nederlands Instituut van Psychologen. Zonodig kan er een paragraafje op die pagina, maar let er daarbij wel op, dat het geen goede zaak is om dat zelf te schrijven als u te nauw bij die organisatie betrokken bent. In dat geval is het beter om wat informatie op de overlegpagina te plaatsen, waarvan iemand anders dan een bijdrage kan maken. W\|/haledad (zegt u het maar) 29 apr 2015 22:32 (CEST)

Blokontduiking[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou je eens willen kijken of hier wellicht sprake zou kunnen zijn van blokontduiking. Deze gebruiker 109.149.35.11 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) bewerkt vanuit Engeland het artikel Lemmens (geslachten). Eerder werd de vanuit Engeland opererende Glemmens1940 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) voor onbepaalde tijd geblokkeerd. Dit ip-adres lijkt op een eerder door hem gebruikt ip-adres, ook de taalkundige fouten die beiden maken lijken in dezelfde richting te wijzen. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 2 mei 2015 16:46 (CEST)

De bewerkingen bekeken hebbend en het IP-adres bekeken hebben (weer zelfde provider, zelfde plaats en zelfde soort (dynamisch)) kan je gevoeglijk concluderen dat de ducktest geslaagd is. Ik denk dat het raadzaam is betrokkene aan te spreken eerst op de ongewenstheid van de bewerkingen. Dan kan er nadere actie volgen naar aanleiding van de reactie. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 mei 2015 17:28 (CEST)
De eerste bewerking was al teruggedraaid maar de auteur was daarvan niet op de hoogte gesteld op diens overlegpagina. De tweede niet. Dat heb ik dan maar gemotiveerd gedaan en hier onderaan toelichting gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 mei 2015 17:39 (CEST)
Dank, ik was gisteren niet in de gelegenheid om hier verder naar te kijken en ook de komende dagen heb ik maar beperkt tijd beschikbaar voor Wikipedia. Vandaar mijn melding, ik probeer wel een beetje een oogje in het zeil te houden. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 3 mei 2015 09:42 (CEST)
Graag gedaan. Die ip-adressen wisselen per inlog dus elke keer krijgt de persoon weer een ander. Als er dus iets ongewenst gebeurt is meteen reageren belangrijk zodat het wordt gelezen. Ik neem aan dat de artikelen die target waren van deze persoon op jouw volglijst staan. Als er verdere assistentie nodig is meld het hier gerust. Mathonius en ikzelf zijn er destijds diep ingedoken ook cross wiki zoals je wellicht nog weet. Mocht het echt heel erg misgaan weer dan kan er bij ons een kort rangeblok volgen en kunnen er indien opportuun artikelen worden semibeveiligd. Laten we hopen dat het hierbij blijft. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 mei 2015 10:05 (CEST)

Social bookmarking[bewerken]

Beste MoiraMoira, net ben ik in overleg geweest met user ErikB over mijn bijwerkingen. Ik begrijp dat je het artikel hebt verwijderd vanwege de referentie. Dat jullie startpagina niet als referentie vinden is prima. Het enige wat ik even wilde doen is Nederlandse voorbeelden noemen van social bookmarking websites om het artikel vollediger te maken. Een referentie is ook niet perse nodig, maar heb ik toegevoegd om te laten zien dat ik het niet zelf had bedacht, maar dat het ergens anders als zodanig in de indexen is meegenomen. – De voorgaande anonieme opmerking werd geplaatst door 82.173.137.105 (overleg · bijdragen) 6 mei 2015 18:08 (CEST)

ik zie nu pas wat er gebeurd is. De referentie was bedoeld voor zowel nujij.nl en topik.nl. Omdat topik.nl als tweede genoemd is heb je die weggehaald, terwijl ik met de startpagina verwijzing beide sites probeerde te refereren. En nu heb je dus de ene wel laten staan (zonder referentie) en de andere weggehaald. Hopelijk vind je het oke als ik nu beide erin zet. Kijk ajb. ook even naar het overleg dat ik heb gehad met ErikB: (overleg nr. 88) http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:ErikvanB#Ongedaan_maken_wijzigingen_social_bookmarking
Een voorbeeld per taalversie volstaat. Gelieve uw bijdragen te ondertekenen met vier tildes indien u prijs stelt op een reactie. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 mei 2015 18:22 (CEST)

FoodValley[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Zou je kunnen toelichten waarom deze pagina niet relevant zou zijn? Relevantie blijkt tenslotte uit onafhankelijke bronnen en Paul B heeft op TBP aangetoond dat die onafhankelijke bronnen in overvloed aanwezig zijn. Nu kan er best kritiek op de inhoud geleverd worden maar het label ne is imho te kort door de bocht. Het gaat hier toch om een belangrijk initiatief dat aanzienlijk bij kan dragen aan het verduurzamen van de agribusiness in Nederland. Natuur12 (overleg) 7 mei 2015 12:30 (CEST)

Ja hoor, ongetwijfeld een lovenswaardig regionaal initatief maar zoals je al zelf aangeeft moet het van de grond komen nog en in het lemma stond enkel een link naar de universiteit die dit coördineert en een referentie naar de organisatie zelf. Bovendien stond er een wat vreemde zin in dat een aantal gemeenten samenwerken om tot een gezondere en duurzame voedselproduktie zouden komen en dat is onjuist geformuleerd. Een gemeente faciliteert enkel maar is zelf geen onderdeel van het produktieproces. Kortom - encyclopedische relevantie niet helder m.i. momenteel en tekst wat matig en bedoeld om bekendheid te geven er aan en dat is niet de bedoeling. Mocht dit een groot project worden dat landelijk bekend raakt en dat dan ook blijkt t.z.t. uit onafhankelijke bronnen, artikelen, referenties dan kan er beter dan over geschreven gaan worden maar dan met een veel beter artikel. Nu is het nog prematuur en is de relevantie niet echt aanwezig voor opname in een encyclopedie. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 mei 2015 12:39 (CEST)
(na bwwc) Maar Paul B heeft juist aangetoond dat die onafhankelijke bronnen er zijn. Dit project is groot en landelijk bekend. Bleek ook uit de aangedragen bronnen door Paul B. Er zijn zat landelijke dagbladen die FoodVally beschrijven. En zo nieuw is het nou ook weer niet. Het regionale valt ook wel mee want ze zijn sinds 2014 vertegenwoordigd in Brussel. Overigens zeg ik helemaal niet dat dit initiatief nieuw is. Ja, dit bleek allemaal nog niet helemaal lekker uit het artikel maar zeker wel uit de discussie op TBP. Natuur12 (overleg) 7 mei 2015 12:53 (CEST)
Mijn reactie is geschreven op basis van deze versie. Natuur12 (overleg) 7 mei 2015 12:54 (CEST)
Zie trouwens ook de hits op google scholar. Natuur12 (overleg) 7 mei 2015 13:09 (CEST)
Dag Natuur12, je hoeft mij hier verder niet te proberen te overtuigen Glimlach Je vroeg (wat uiteraard prima is en onderdeel kan zijn van het doen van een sessie) een toelichting waarom ik een artikel besloot niet te behouden bij een onderhoudstaak, een verwijdersessie en dat heb ik uitgebreid gemotiveerd gedaan. De verwijdering was op basis van de voorliggende tekst uiteraard. Mocht je vinden dat het onderwerp zoals ik lees dat je van mening bent toch in een encyclopedie mocht thuishoren dan kan je een gemotiveerd verzoek tot terugplaatsing hier doen. Dan kijkt een collega van mij er naar. Je kan ook proberen zelf een wel deugdelijk door bronnen en referenties geadstrueerd lemma te schrijven (wellicht is die weg een viabelere gezien wat er stond) en dat dan voorleggen ter beoordeling of dat voor plaatsing in aanmerking komt. Maar eigenlijk denk ik dat een generiek artikel over dergelijke initiatieven die er in vele landen en provincies en landsdelen in Europa en elders zijn iets zinvoller zou zijn. Dan heeft de lezer informatie over het concept, in plaats van dat er enkel een plaatselijke/regionale variant besproken wordt waarvan de relevantie dus ter discussie stond. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 mei 2015 13:24 (CEST)
Natuur12, we leven nu in 2015, en volgens de link die je hierboven gaf is Food Valley al in 2001 opgericht. Je zou denken dat er na 14 jaar meer over te melden moet zijn dan er nu in het broodmagere artikel stond. Het is begonnen als een samenwerkingsproject van een aantal gemeenten. In het artikel stond niet eens welke gemeenten dat waren. In het artikel, en hierboven, lees ik niet meer dan dat het project steun krijgt. Die steun, zo heb ik even uitgezocht, bestaat uit opname in 'het' regeeraccoord (weet niet welk), en een motie van Verburg in de Tweede Kamer (2010). Is er, na 14 jaar praten, werkelijk nog niets tastbaars gebeurd? Als dat wél zo is, dan is er in het artikel wel de uiterste best gedaan om dat te verhullen, want het enige dat er staat is een lijstje van aantallen aangesloten bedrijven, instituten enzovoort. Als er in de twee weken dat het ter beoordeling stond niets beters van gemaakt kon worden dan het nu was, dan is dat een extra reden om te veronderstellen dat dat ook niet op korte termijn zou gaan gebeuren. De afhandelend moderator beoordeelt in elk geval het artikel, en op basis van het artikel zou ik tot dezelfde afweging zijn gekomen als MoiraMoira: een inhoudsloos verhaal; misschien eens wat over schrijven als er over enige jaren toch wat tastbaars te melden is maar nu kennelijk nog te vroeg. WIKIKLAAS overleg 7 mei 2015 13:34 (CEST)
@Wikiklaas: Ik vond het inhoudelijk net voldoende maar een verwijdering als ondermaats had ik begrijpelijk gevonden. En ja, er gebeuren wel dingen. Ik ben het alleen oneens met het vrij stellige oordeel NE wat niet houdbaar is vanwege de beschikbare bronnen. Ik zou dan ook graag zien dat Moira dit oordeel iets nuanceert naar relevantie blijkt niet uit het artikel of artikel is ondermaats. Dat houdt de weg voor een nieuw lemma wat meer open.
@Moira, een overzichtsartikel over de trend zou kunnen maar over alle initiatieven? Z'n artikel wordt een gedrocht. Voedselstrategieën1 2, voedselraden3, voedselbesparende ziekenhuizen4, duurzaam eten op scholen projecten5, steden die aan duurzaam voedsel doen6 festivals/beurzen7. You name it. Dat zou een hilarische ratjetoe worden. We willen allemaal wat doen met duurzaam en vooral streekproducten/lokaal voedsel en iedereen wil z'n eigen concept. Kan je het lemma terugzetten in mijn naamruimte? Dan kan ik er in alle rust aan werken. Natuur12 (overleg) 7 mei 2015 13:56 (CEST)
Dag Natuur12, ik ben het eens met de analyse van Wikiklaas dus terugplaatsen in je naanruimte lijkt me gecombineerd met mijn eigen toelichting waarom het niet behouden was geen juiste weg. Als je vindt dat dit onderwerp in een encyclopedie thuis hoort dan is het correcter om dat met verwijziging naar deze discussie te laten lopen via de reguliere weg van wp:terug omdat er sprake was van een beoordeling die tevens met de relevantie te maken had immers en dit nog door mij en wikiklaas wordt toegelicht hierboven. Dat zou jij eigenlijk zelf behoren te weten dat dit niet kan. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 mei 2015 14:03 (CEST)
Belachelijk dat je het niet terug wilt plaatsen in mijn naamruimte maar goed. Ik vraag niet om twee weken extra of een terugplaatsing in de hoofdnaamruimte.... Zie hier het verzoek. Terugplaatsen in de eigen naamruimte kan gewoon en dat wordt regelmatig gedaan. Ook bij onderwerpen waarbij de relevantie nog onvoldoende uit het artikel blijkt. En dat kan best via de overlegpagina van de verwijderend mod gebeuren. Natuur12 (overleg) 7 mei 2015 14:12 (CEST)

Uitspraak van de Arbitragecommissie inzake Blokkade JurgenNL[bewerken]

Geachte MoiraMoira, De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Blokkade JurgenNL. 8 mei 2015 00:58 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RonnieV (overleg · bijdragen) 8 mei 2015 00:58‎ (CEST)

Dank voor de melding. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 mei 2015 11:14 (CEST)

T-shirt[bewerken]

Lieve MoiraMoira, Ik heb je genomineerd voor een T-shirt. Glimlach Lymantria nephrographa without scalebar.jpg Lymantria overleg 10 mei 2015 10:14 (CEST)

Dank je wel. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 mei 2015 11:14 (CEST)

Regblok[bewerken]

Ik zie je bezig met het afhandelen van blokverzoeken. Misschien eens bij de regbloks kijken? Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vind ... maar pas op .... hij bijt! 12 mei 2015 11:09 (CEST)

Nope, ik heb mijn tetanusprik nog niet gehaald Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 mei 2015 11:13 (CEST)
Ermmm ben ik besmet dan? Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 17 mei 2015 07:23 (CEST)

School[bewerken]

Hoi MoiraMoira. Dit heb ik gelabeld als school nav dit. Ik zie alleen dat de range niet geïdentificeerd is. Klopt dat? Meestal staan XS4ALL schoolranges op die inventarisatielijst namelijk (zoals Gebruiker:82.93.0.0/16)... Is dit een nieuwe schoolrange van XS4ALL wellicht? Mvg, Trijnstel (overleg) 12 mei 2015 12:13 (CEST)

Nope een heel oude range van deze ISP waar veel scholen maar ook soms privé aansluitingen of bedrijven zitten. Als gezien de aard van het vandalisme en/of dat de schoolserver op het IP zit zoals hier helder is dat het een school is kan er gelabeld worden met ws-school. Soms staat erbij als je de ip-website poogt te bereikenw elke school het betreft, soms zoals hier dus, niet. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 mei 2015 12:23 (CEST)
Oké, prima. Dank je voor het checken. Trijnstel (overleg) 12 mei 2015 12:40 (CEST)

Promoverhaaltje[bewerken]

PS. Zie hier. De beste man probeerde het nu nog een keer; ik heb een uitleg op zijn OP achtergelaten. Trijnstel (overleg) 12 mei 2015 17:02 (CEST)

Zal de voorlichter van de burgemeester zijn. Gebeurde eerder namelijk oningelogd via het gemeente-ip. Heb daar een dossieraanvulling gezet. Burgemeesters zijn vaak veel te ijdel en geven dan opdracht om hun cv eens op te gaan poetsen helaas. Joyce Sylvester is ook zo'n berucht voorbeeld ervan. Daar betrof het een huis-ip, een familielid op zijn werk, haar voorlichter (die het overigens met open vizier deed) en een ingehuurd pr-bureau de afgelopen jaren. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 mei 2015 17:08 (CEST)
Lekker dan... Gelukkig vallen ze altijd een keer door de mand. Glimlach Trijnstel (overleg) 12 mei 2015 17:11 (CEST)
Ja hoor. Collega Robotje die veel burgemeesters beschrijft houdt alles ook altijd goed in de peiling. Ik zal het genootschap van Burgemeesters eens benaderen met wat tips om overdreven ijdelheid te voorkomen Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 mei 2015 17:13 (CEST)

Nexus/Android-vandaal[bewerken]

Beste MoiraMoira, misschien goed om in de gaten te houden: 122.200.1.151 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Dit is een obsessieve crosswiki-telefoonvandaal werkend vanaf een universiteit in Indonesië, die voor 1 maand is geblokkeerd op enwiki. Kan misschien ook op nlwiki geblokkeerd worden. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 13 mei 2015 15:29 (CEST)

Dank voor de "heads up". Heeft bij ons nu een dagje time out. Heb tevens een rangecheck gedaan en geen ander IP vanaf die universiteit bij ons gebruikt. Werkte overigens wel vanaf thuisaansluiting 114.79.13.223 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), Lijkt me goed om lemma Nexus 6 op volglijst te zetten i.i.g. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 mei 2015 15:41 (CEST)
Prima. Hartelijk dank. ErikvanB (overleg) 13 mei 2015 15:49 (CEST)
Laatste nieuws: Hij was er weer vannacht. En de blok op enwiki is nu 3 maanden. ErikvanB (overleg) 15 mei 2015 04:21 (CEST)
Afgehandeld. Vanaf thuis 114.79.13.61 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) bleef hij de overlegpagina op en-wiki en de ip-blokverzoekpagina daar waar een heel lijstje staat leeghalen. Zijn helaas zeer dynamische IP-adressen dus laten we hopen dat hij hier niet losgaat op al die mobiele telefoonartikelen. Dat is ook de reden dat ik het ene artikel waarop hij bij ons kliert nog niet heb semibeveiligd want dan verhuist hij naar het volgende en zijn wijzigingen zien er op het ook niet als vandalisme uit ook. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 mei 2015 07:56 (CEST)
Heel slim. Dank weer. ErikvanB (overleg) 15 mei 2015 11:17 (CEST)

Willemijn Verloop / Bedrijfslemma betrokkene[bewerken]

Mag ik vragen waarom je de update oer Willemijn Verloop ongedaan hebt gemaakt? Dit is toch geen organisatiepromo? Dit is een update. Ze is al lang veel meer dan de directeur van War Child. Google haar eens in haar huidige functie en je komt talloze interviews tegen; EenVandaag, Nieuwsuur, in Vrij Nederland, in de Quote etc waar ze het over Social Enterprise NL heeft en haar huidige activiteiten. Dat is de associatie die ze nu oproept, waarom mag dat er niet bij staan? Als sommige passages naar jouw mening niet neutraal geformuleerd zijn dan kunnen we daar gezamenlijk vast wel een andere formulering voor vinden. Kan je even concreet zeggen wat je graag anders zou zien? Hartelijk dank --YtKemp (overleg) 13 mei 2015 22:11 (CEST)

Ik heb wat zinsnede gewijzigd en de referentie aan het geschreven boek eruit gehaald, alhoewel het wel raar is als dat er niet in zou mogen staan terwijl het produceren van een film wel genoemd mag worden. Kan je me laten weten hoe dat zit. Ik zeg namelijk niet dat het een goed boek is... :-) Hoe dan ook is ze iig geen directeur meer van War Child dus dat ook veranderd in het kader, ook haar nevenfuncties klopte niet meer --YtKemp (overleg) 13 mei 2015 22:44 (CEST)

Tsja. Het lemma van deze persoon is al tijden onderwerp van persoonspromotionele toevoegingen helaas waardoor het telkenmale meer een aanprijzend c.v. wordt dan een neutrale feitelijke biografie. Dat gebeurt al jaren met vele one issue accounts helaas. U kunt dat hier inzien. Wat u schreef werd al eerder door een ander account vrij identiek gedaan ook. Behoort dat account ook aan u? Ik vraag dit specifiek omdat er al eerder doorgaand met sokpoppen werd gewerkt om het artikel op te poetsen en tevens een hele serie accounts die dit deden daarom ook geblokkeerd moesten worden. Een overzicht daarvan staat hier maar ook in de periode erna is dit doorgegaan. U begrijpt wellicht dat men hier wat allergisch is geworden voor het Verloop-promonetwerk voor de persoon, voor Warchild en voor haar nieuwste onderneming voor sociaal ondernemen en wie weet gaat ooit het kwartje vallen bij de personen die dit doen dat op de lange termijn het onderwerp zelf hiermee niet gebaat is hoewel ik daar eerlijk gezegd gezien de persistentie en gezien de doelbewustheid een hard hoofd in heb. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 mei 2015 07:31 (CEST)

Beste MoiraMoira, was even twee dagen weg vandaar nu pas mijn reactie. Ik ken Willemijn Verloop persoonlijk niet. Ik heb dus ook niet eerder wat toegevoegd aan haar wikipedia pagina, ik heb ook alleen maar dit account. De informatie is afkomstig van de interviews die ik heb gevonden en ook haar CV. Ik interesseer me persoonlijk in maatschappelijke ontwikkelingen, en dan vooral voor de rol van Niet Gouvernementele Organisaties (NGOs) en de groeiende groep Sociale Ondernemingen in Nederland. Zodoende valt het me op dat er nogal wat hiaten in de wikipedia zitten als het daarover gaat. Er staan o.a. bijv nauwelijks Sociale Ondernemingen in vermeld terwijl alle commerciële bedrijven wel een pagina vullen (is dat geen zelfpromotie?). Ik zou ook graag zien dat het platvorm van Sociale Ondernemers er dus ook op staat, inmiddels zijn 360 ondernemingen daar lid van. En ja Willemijn Verloop is daar medeoprichter van. Ik heb niet het gevoel dat mijn toevoegingen haar verheffen tot mythische proporties maar ik sta erg open om te leren van anderen die wellicht meer ervaring hebben met het schrijven voor wikipedia. Het gezamenlijke doel zou echter wel moeten zijn dat de wikipedia geupdate en accurate informatie geeft toch, ipv elke mogelijke update ongedaan te maken? Overigens zou ik sneller geneigd zijn een aantal aan War Child gerelateerd zinsneden eruit te halen of neutraler maken, waarom is dat nooit verbeterd? Ik heb alleen een poging gedaan iets te updaten. Ik wil best een poging doen het geheel wat te herschrijven en dat jij er dan nog eens naar kijkt? Laat maar even weten. Groet, --YtKemp (overleg) 16 mei 2015 15:14 (CEST)

Zie net dat anderen het al wat herschreven hebben, ziet er iig beter uit. Heb net alleen een bron toegevoegd en de kop tekst consistent gemaakt met info dat ze mede-oprichter is van Social Enterprise Nl en mede-oprichter van dat andere. Hopelijk verder zo ok. groet, --YtKemp (overleg) 16 mei 2015 15:37 (CEST)

Mogelijk komt deze gebruiker die dit deed, VandenBron u dan bekend voor want uzelf plaatste iets vrij gelijkaardigs op 13 mei vandaar mijn vraag. Ik zie dat anderen een en ander nu neutraler verwoord hebben zonder de organisatiepromo gelukkig en daar laat ik het bij als u mij niet euvel duidt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 mei 2015 19:06 (CEST)

VandeBron is een sociale onderneming, ik ken ze persoonlijk niet maar veel mensen in die sector beschikken over de informatie dat Verloop twee organisaties heeft opgericht en dat ze allerlei nevenfuncties heeft, wordt ook veelvuldig in interviews aan gerefereerd en haar CV is beschikbaar. De gehele tekst is nu inderdaad veel beter! Hartelijk dank voor uw geduld. --YtKemp (overleg) 16 mei 2015 20:25 (CEST)

Tsja en nu volgt Social Enterprise NL van uw hand. Ik word heel moe hiervan eerlijk gezegd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 mei 2015 16:22 (CEST)
Ik had hierboven ook al aangegeven hieraan te werken, dus dit kan geen verrassing zijn. Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat u iets op mij afreageert wat niet terecht is. Ik heb mijn achtergrond en beweegredenen heel duidelijk uitgelegd. Uw irritatie om alles wat enigszins met mevrouw Verloop te maken heeft zou wellicht uw objectiviteit in de weg kunnen staan. Ik stel uw hulpvragen waar u blijkbaar niets mee wilt, dat mag, maar laat het dan aan andere over om mij te helpen het te verbeteren zodat ik er ook wat van kan leren. --YtKemp (overleg) 18 mei 2015 17:01 (CEST)
Beste MoiraMoira, ik heb alle instructies gelezen en ook veel voorbeelden bekeken en snap niet zo goed waarom u mijn voorgestelde pagina ongedaan heeft gemaakt. Een koepel als IUCN NL staat er ook op, zoals ook VNO NCW en allerlei bedrijven en organisaties. Dit is een platform van 360 bedrijven. Ik ben niet persoonlijk betrokken maar wel geïnteresseerd in het onderwerp van sociale ondernemingen, daar hebben we het ook al eerder over gehad. Zo komen bijna alle paginas tot stand want als je er helemaal niets over weet kan je er niet over schrijven. En ik snap helemaal dat de teksten neutraal moeten zijn en dat is inderdaad best lastig schrijven maar anderen kunnen daar prima bij helpen (zo staat het ook in de instructies). Maar door het direct te verwijderen krijgt niemand een kans het te verbeteren. Ook snap ik niet hoe beoordeelt wordt waarom sommige organisaties, koepels, bedrijven er wel op mogen staan en andere niet en heb dat ook niet in de richtlijnen/regels kunnen vinden waarnaar u verwijst. Hartelijke groet --YtKemp (overleg) 18 mei 2015 16:47 (CEST)
Het zal helpen wanneer u een verhaal schrijft over het bedrijf en dat schraagt met bronnen die over het bedrijf zelf gaan. En om het wat lastiger te maken: onafhankelijke betrouwbare bronnen, hetgeen de website van het eigen bedrijf en partners al uitsluit maar ook sociale media. Veel succes. The Banner Overleg 18 mei 2015 17:10 (CEST)
Aanvullend: de pagina is niet "ongedaan gemaakt" maar ter beoordeling voorgelegd aan de gemeenschap. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 mei 2015 12:05 (CEST)

Mera (Vrancea)[bewerken]

Dag MoiraMoira, zojuist keek ik even wat er met de nominatie van Mera (Vrancea) was gebeurd. Dat artikel werd genomineerd door Wieringm als kinderachtige reactie op de nominatie van enkele door hemzelf aangemaakte flutpagina's. Wieringm heeft nog geen idee hoe het beoordelingsproces hier loopt. Plaatste eerst gewoon een wiu boven het artikel, zonder het ergens te melden, en veranderde die drie dagen later in een nuweg. Zo kwam ik ermee in aanraking. Toen ik die nominatie veranderde in een nette wiu, en die op de beoordelingspagina meldde, kwam de gebruiker mij melden dat het artikel toch echt meteen "verdwijnderd" diende te worden. Ik vind dit een erg onproductieve manier van met de encyclopedie omgaan, temeer daar er vanuit rancune werd gehandeld.

Het artikeltje is inderdaad erg mager. Dat geldt voor een hele serie van die artikeltjes, die samen een hoofdstructuur vormen over de gemeenten in het Roemeense district Vrancea. Zie als voorbeeld Andreiașu de Jos. In de navigatie die onder die pagina staat, is nu Mera als enige een rode link, als gevolg van een ondoordachte nominatie. In plaats van dit op WP:TERUG aan te kaarten, vraag ik je eerst even zelf of je hierin misschien aanleiding ziet om je verwijdering te heroverwegen. Met hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 16 mei 2015 11:30 (CEST)

Wraaknominaties doen we niet aan wat mij betreft. Als dat erbij had gestaan was het helder geworden bij de sessieafhandeling. Dank voor de heads-up. Heb het artikel teruggeplaatst en wat uitgebreid met bron. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 mei 2015 17:48 (CEST)
Ah, dank je wel. Ik ben druk buiten de encyclopedie, dus ik reageer regelmatig wat traag. Wat ik hier zag gebeuren was dat iemand uit frustratie een gat schoot in een structuur die voor het overige compleet was, hoewel qua inhoud marginaal. Het leek me helemaal niet de bedoeling dat iemand die zelf nauwelijks zinvol weet bij te dragen, hier op deze manier de kans kreeg om schade aan te richten. Fijn dat je het met me eens bent dat dit beter hersteld kon worden. Fijn weekend ook! WIKIKLAAS overleg 16 mei 2015 20:20 (CEST)
Idem hier we doen wat we kunnen onwiki Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 mei 2015 20:37 (CEST)

Nog een blokkade[bewerken]

Dag MoiraMoira, ik wilde je vragen of je voor mij ook dit ip adres 94.209.121.163 kunt blokkeren.

Groetjes van Maurice Gympetic (overleg) 16 mei 2015 22:03 (CEST)

Dag Maurice ik zag het al. Ik heb het gedaan. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 mei 2015 22:07 (CEST)

Geboorteplaats[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou je voor mij de geboorteplaats van Jaap Buijs Volendam kunnen toevoegen in het artikel. Zelf heb ik het al eerder geprobeerd maar het werd iedere keer ongedaan gemaakt. Nogmaals groetjes van Maurice Gympetic (overleg) 16 mei 2015 22:49 (CEST)

Volgens mij willen anderen dat daar een betrouwbare bron voor komt Maurice. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 mei 2015 13:46 (CEST)

Range[bewerken]

Dag MoiraMoira, is hier een rb gewenst? Groet, Atsje (overleg) 19 mei 2015 12:54 (CEST)

Yep. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 mei 2015 13:24 (CEST)

Lijst van eten‎[bewerken]

Hoi, zou je Lijst van eten‎ nog een keer kunnen verwijderen. Ik maakte hem blijkbaar net opnieuw aan nadat jij het 'artikel' had verwijderd. Normaal gesproken krijg je dan wel een melding, maar die zag ik deze keer niet. Nietanoniem (overleg) 19 mei 2015 14:02 (CEST)

Kan gebeuren. Collega Atsje heeft het al afgehandeld zie ik. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 mei 2015 14:04 (CEST)

Waarom?[bewerken]

Waarom heb je de tweemaal pagina te verwijderen toen ik de auteur? MilanKovacevic (overleg) 19 mei 2015 16:13 (CEST)

Zie voor de uitleg uw eigen overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 mei 2015 16:15 (CEST)

Wat, ik kan niet een pagina, alleen maar omdat ik ben niet van plan om een aantal inhoud of biografie te schrijven maken? MilanKovacevic (overleg) 19 mei 2015 16:23 (CEST)

Ik begijp niet wat u bedoelt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 mei 2015 16:36 (CEST)

Kan de pagina niet openen omdat ik het opzetten van de link? MilanKovacevic (overleg) 19 mei 2015 16:43 (CEST)

Ik begijp niet wat u bedoelt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 mei 2015 16:44 (CEST)

Nu doen alsof je niet begrijpt -- MilanKovacevic (overleg) 19 mei 2015 16:46 (CEST)

Er valt ook niets te begrijpen van dit gebrabbel. Wie geen Nederlands spreekt, zou zich van WP:NL moeten onthouden. Paul Brussel (overleg) 19 mei 2015 16:55 (CEST)
Zie sr:Корисник:MilanKovacevic. Collega afkomstig van een anderstalig project gewapend met google translate. Natuur12 (overleg) 19 mei 2015 17:26 (CEST)
Hallo, als u hier wilt bijdragen kunt u een lokale gebruikerspagina aanmaken zoals u is uitgelegd dus niet met enkel komma's om hem "blauw" te verven. Als u, zoals u dat nu aangeeft niet wilt, is er de mogelijkheid hem via een globale gebruikerspagina tevoorzien van de informatie die u op meta zet. Meer smaken zijn er niet. De andere opmerking op uw overlegpagina betrof uw bijdragen van een tijd geleden waarover u toen geen uitleg kreeg. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 mei 2015 17:36 (CEST)

ongewenste bewerking[bewerken]

Hoezo? Er zijn toch games van?

Zie uw overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 mei 2015 14:36 (CEST)

Lijst van bekende chef koks[bewerken]

Dag Moira, op vraag van Frank Fol waarvoor ik reeds jaren werk, wou ik hem toevoegen aan de lijst van Bekende Chef koks. Ik vraag mij af waarom deze aanpassing door u verwijderd is. Er zijn toch wel redenen om hem zeker aan deze lijst toe te voegen. Had zelf een sterrenrestaurant, is voorzitter van de Meesterkoks van België, was kok van Belgisch Olympisch team en is wereldwijd gekend als vegetatie chef (Groentekok).--JochenHu (overleg) 26 mei 2015 16:49 (CEST)

Ik heb even gekeken wat er is gebeurd. U voegde een naam toe met een auteursrechtenschendende foto van een persoon waarover geen goedgekeurd lemma bestond. Daarom is die vermelding tweemaal waaronder eenmaal door mij verwijderd. Nader kijken leerde me dat u vlak daarvoor een lemma had aangemaakt dat door een collega is verwijderd, Frank Fol, De Groentekok®. Dit betrof zoals ik als moderator kon inzien expliciete reclame/werving/persoonspromotie en geen neutrale feitelijke biografie is daarom direct verwijderd. Het lemma bevatte zinssneden als Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. en bevatte tevens promo voor diens zakelijke activiteiten en produkten. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan neutraliteit en dat persoonspromotie elders thuishoort. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 mei 2015 16:53 (CEST)

Bedankt voor de uitleg, ik heb ondertussen al met Frank Fol overlegd om de tekst inderdaad neutraler te schrijven en zaken die zouden als reclame aanzien worden eruit te laten. De foto die ik gebruikte is eigendom van Frank Fol en niet van Blizz of één of andere site die deze gebruikt. Dus mijn inziens zag ik daar niet direct een probleem. Laat me zeggen indien zijn lemma goedgekeurd is kan ik hem dan ook toevoegen aan de lijst van bekende chef koks?--JochenHu (overleg) 26 mei 2015 18:46 (CEST)

Misschien kun je het eerst in je kladblok aanmaken, en dan wil ik er wel eens naar kijken. Ik heb ook wel wat literatuur over hem en heb ook bij hem gegeten. Het is zeker iemand die op WP thuishoort. Paul Brussel (overleg) 26 mei 2015 18:51 (CEST)

Weghalen informatie[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Wie je ook bent, ik haal jouw informatie ook niet weg.

Ik heb de informatie die op de Wikipedia over onze organisatie staat gewijzigd, omdat die op geen enkele manier klopte en kant noch wal raakte. Daarbij werd bij mijn naam verwezen naar een niet bestaande wikipagina. Voor lezingen wordt vaak gevraagd waar ze de informatie kunnen krijgen over mij, omdat die niet bij de organisatie staat. Ik heb daarom ook zelf een pagina aangemaakt met mijn CV net zoals die er wel is voor onze voorzitter. Ik vind het echt bij de beesten af dat je die dan ook zomaar weghaalt. Het heeft mij de nodige tijd gekost en dat wordt dan zomaar in één keer weggevaagd. Als je niets beters te doen hebt, ga dan buiten spelen, zou ik zeggen.

Je mag de pagina ook zelf aanmaken op basis van mijn linkedin gegevens als je denkt dat je het beter kan. Maar doe het dan wel in overleg. En schrijf geen onzin op onze pagina. Het hele verhaal over de Evangelische Alliantie klopt van geen meter.

Jan C Wessels – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door JanCWessels (overleg · bijdragen)

PS. Graag de verwijderde tekst even aan mij terugsturen

Ik ken u niet maar het is te hopen dat de persoon waarover u schreef (mogelijk uzelf) niet dezelfde manieren bezit als u. Wikipedia is een encyclopedie en geen Linkedin. Uw opmerkingen over de organisatie kan ik niets mee en heb daarmee niets van doen. Ook ben ik beslist niet van plan een artikel te maken over de genoemde persoon en ik adviseer u dringend uw pogingen hiertoe te staken om velerlei redenen (privacy, niet relevant, persoonspromo en meer). Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 mei 2015 12:41 (CEST)

(en) regarding this situation[bewerken]

Hi, sorry for commenting in English but I'm aware of the issue and I am not that user. Tropicalkitty (overleg) 27 mei 2015 22:22 (CEST)

Email[bewerken]

Kijk even naar je mail. Ik begin nu toch te twijfelen, verhaal klinkt plausibel. Ping Groucho NL. Trijnstel (overleg) 27 mei 2015 23:48 (CEST)

Gelezen. Een andere verveelfiguur zo te lezen mogelijk maar ook met de derde account jokken want op diens gp staat dat deze vloeiend Nederlands spreekt notabene. Laten we even wachten op de emailreactie van Groucho_NL. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 mei 2015 08:04 (CEST)

Deventer[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou u nog even deze afhandeling willen checken? Groet, Atsje (overleg) 28 mei 2015 09:43 (CEST)

Dag aardige hardwerkende collega dat doe ik. Ben nu nog ff bezig met een andere school. Komt goed strax. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 mei 2015 09:46 (CEST)
Goed dat je deze ff meldde. School heeft inmiddels de oude range niet meer dus die is er uit, het blok is verplaatst naar de andere range (waar ook het vandalisme vandaankwam) en ik ben nog bezig met de laatste loodjes. Gooi scholen gerust hierheen ik verwerk het allemaal wel. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 mei 2015 10:54 (CEST)