User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Bericht van de Arbitragecommissie[bewerken]

Beste MoiraMoira, de Arbitragecommissie heeft besloten om het verzoek Herziening beperkende maatregelen Brimz en Annabel in behandeling te nemen. De Arbitragecommissie, 17 jul 2014 07:59 (CEST)

Ik laat me graag verrassen door een goede uitkomst. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2014 14:10 (CEST)

Bericht van de Arbitragecommissie (2)[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft zojuist uitspraak gedaan in de door u aangebrachte zaak Herziening Navalia en naar aanleiding hiervan ook de afwijzingstekst van de zaak Navalia aangepast.

Met vriendelijke groeten, de Arbitragecommissie, 29 jul 2014 01:37 (CEST)

Hartelijk dank voor de heroverweging en de zorgvuldige bewoordingen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 aug 2014 15:14 (CEST)

Mildred Zijlstra[bewerken]

Beste MM,

Ik heb net bovenstaand lemma, dat jij - tot mijn verrassing - ooit begonnen bent, als "niet-encyclopedicsh" ter verwijdering voorgedragen. Deze mevrouw dankt haar faam enkel aan het feit dat gediplomeerd roddeltante Marc van der Linde ooit een paar zinnen aan haar wijdde in een - ook overigens - uiterst discutabel boekje. Het lijkt me niet dat Wikipedia dat soort kletspraat tot encyclopediteit heeft te verheffen. Voor het overige hoop ik dat je een fijne vakantie hebt! Hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 2 aug 2014 19:29 (CEST)

Dank voor de melding. De vakantie was heerlijk. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 aug 2014 15:15 (CEST)
Aanvullend: is ooit door mij geschreven i.v.m. de actualiteit. Volgens mij wel relevant. Heb collega Trijnstel hier gevraagd er een deskundige blik op te werpen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2014 14:11 (CEST)

Welkom terug[bewerken]

Er werd me verteld dat je weer terug bent van vakantie, en ik geloof dat dat ook wel klopt. Knipoog Fijne vakantie gehad? Mvg, Trijnsteloverleg 5 aug 2014 23:20 (CEST)

Ook van mij een welkom terug! GreenDay2 6 aug 2014 16:53 (CEST)
Dank jullie wel. Het was weer boeiend en prachtig overal in de VS maar gelukkig de laatste week ff bijgekomen hier. En ja, de dolfijnen zwemmen echt in zee daar vlak bij je! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 aug 2014 17:01 (CEST)
Wauw, klinkt goed, dolfijnen! En de locatie ziet er heerlijk uit... Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 7 aug 2014 00:00 (CEST)
Ja, ze bleven op afstand maar de pelikanen waagden zich af en toe wel dichtbij op het balkon. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2014 09:25 (CEST)

Sorry[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Tijdens mijn moderatoraanmelding heb ik gezegd het initiatief te willen nemen om onze ruzie op te lossen. Nu je terug bent van vakantie lijkt het me dan ook tijd dat ik dit initiatief neem. Ik wil dan ook mijn excuses aanbieden voor mijn gedrag van de afgelopen tijd. Dat is niet altijd fatsoenlijk geweest. Het is nooit mijn bedoeling geweest jou (of een ander) te beledigen en/of te kwetsen, Ik wi dan ook excuses aanbieden voor mijn acties. Ik hoop ook dat je mijn excuses wilt aanvaarden.

De wiki- en modbreak hebben mij goed gedaan en ik ben weer de oude Jurgen zoals ik was voor al het gedoe. Ik hoop dan ook heel erg dat we weer normaal en collegiaal kunnen samenwerken. Ik snap dat het niet 1-2-3 oké is maar ik hoop wel dat ik op langere termijn het vertrouwen kan herstellen en we weer samen door één deur kunnen.

Met vriendelijke groet, JurgenNL (overleg) 6 aug 2014 17:22 (CEST)

Dank dat is fijn te lezen na de vakantie. Met die oude Jurgen wil ik zoals je weet altijd door veel deuren, ook diegene die je moet duwen en dat doe ik weer graag samen met jou als collega! Welkom terug. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 aug 2014 19:15 (CEST)
Little girl and big door.jpg
Is deze groot genoeg? EvilFreD (overleg) 6 aug 2014 17:31 (CEST)
Nee, ik heb m verkleind Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 aug 2014 19:15 (CEST)

tijdelijk uit de roulatie[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Ik heb gelezen dat mijn pagina is verwijdert die ik hem aangemaakt. En ik snap dat het niet voldoet aan de eisen van wikipedia. Mij wordt verteld dat wanneer er een pagina is verwijdert, dat geregistreerd is met je IP-adres, je voor een bepaalde tijd niets meer kan aanmaken/bewerken op wikipedia. Klopt dit? – De voorgaande anonieme opmerking werd toegevoegd door 213.125.191.66 (overleg · bijdragen) 7 aug 2014 14:02 (CEST)

Klopt niet want u bewerkt hier toch gewoon? Het tekstje dat verwijderd was betrof boekreclame. Dat terugplaatsen is niet de bedoeling. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2014 14:08 (CEST)

terugplaatsen[bewerken]

Beste MM, enige tijd geleden zei je me bereid te zijn om mijn GP - inclusief bewerkingsgeschiedenis - terug te plaatsen. Zou je dat willen doen? Bij voorbaat dank! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 7 aug 2014 14:04 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2014 14:06 (CEST)
Zeer veel dank! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 7 aug 2014 14:09 (CEST)

Pol Van Den Driessche[bewerken]

Beste, ik ben van mening dat mijn aanpassing op die pagina neutraal en nuttig waren. Ik heb interpunctie verbeterd, een verduidelijking in de introductie aangebracht, en het laatste gedeelte van de introductie geactualiseerd. Hoewel de mediastorm over hem uit 2012 natuurlijk niet genegeerd kan worden, is dit niet langer de meest recente of relevante informatie over hem, vandaar dat ik dat (enkel in de introductie) verving door zijn huidige status als gecoöpteerd senator. Dat is vandaag veel relevanter.

Kan u aub overwegen mijn aanpassingen 41833673 en 41833701 terug te plaatsen? Dank! Sygmoral (overleg) 7 aug 2014 14:29 (CEST)

Dat kan wel maar dan enkel als u dat voorstelt op de bijbehorende overlegpagina, aangeeft wat u graag gewijzigd zou zien en waarom en dan van de andere inhoudelijk bijdragers hierover consensus kan verkrijgen eerst. Gezien alle gedoe aldaar is dit lemma zojuist beveiligd. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2014 14:31 (CEST)
Okee, ik heb mijn motivatie daar geplaatst (ook al werden mijn aanpassingen eigenlijk niet betwist: die anonieme aanpassingen waren een stuk groter, minder genuanceerd, en elders). Sygmoral (overleg) 7 aug 2014 14:51 (CEST)
Indien niet reeds bekend: ter info. Paul Brussel (overleg) 7 aug 2014 16:23 (CEST)
Tsja bekend gedoe. Gebeurt zowel in België als Nederland op gezette tijden. Vanaf de burelen van de politieke partij of vanuit de parlementen of gemeentehuizen damagecontrol zelf plegen of door medewerkers/ambtenaren laten plegen. Ditmaal was het vanaf de NVA-burelen. Het was komkommertijd blijkbaar want journalisten gingen dit "claimen" als "eigengevonden feit" terwijl het netjes al lang op de overlegpagina hier stond Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 aug 2014 19:07 (CEST)

Federaal District Krim[bewerken]

Zoals ik al zei: duidelijk propaganda. Daarom verwijderde ik de pagina, en nu genomineerd voor de pagina. Ik doe niets verkeerd, en ik vind de uitlatingen tegenover mij dan ook ongewenst. Wellicht hebben Russen de pagina zelf al aangepast. Daarom dus de verwijdering. De Krim is niet ERKEND door de westerse wereld, enkel door Rusland zelf en Wit-Rusland. Vandaar! 2A02:1811:E88E:9700:D476:B8A3:9927:1901 7 aug 2014 15:22 (CEST)

Eerste Wereldoorlog[bewerken]

Wat scheelt er aan de tekst mét duidelijke bronvermelding? Ik nodig u uit om deze pagina's in de betreffende boeken na te lezen. Waarom verwijdert u andermaal deze bijdrage? Zij is 100% correct. – De voorgaande anonieme opmerking werd toegevoegd door Zwveud (overleg · bijdragen) 8 aug 2014 14:05‎

Zie uw eigen overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 aug 2014 18:13 (CEST)

Herplaatsing Civil War (Band)[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

In het verleden (2013) heb je een pagina verwijderd over de metalband Civil War welke toen geen bronvermeldingen had. Inmiddels heb ik de pagina als concept in mijn eigen wiki-kladblok aangepast, inclusief bron vermelding en zonder verwijzingen naar niet-bestaande pagina's. Dit was toen naar mijn idee ook overvloedig. Ik zou graag deze pagina wederom opnieuw willen aanmaken, is het een probleem om dit te doen? Of is het handiger om het artikel van destijds terug te plaatsen en de huidige informatie als bewerking toe te voegen?

Alvast bedankt, Remy – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Remy007 (overleg · bijdragen)

Hallo Remy, mijn advies is het artikel in je kladblok bekeken hebbend dat weinig verschilde van wat er stond dit eerst eens af te schrijven dus een degelijke tekst over de soort muziek die ze maken, de hitnoteringen, de albums en dan dat te voorzien van relevante bronnen en referenties (nu staat er enkel een referentie naar een fansite van het genre) zodat duidelijk wordt dat deze band relevant is en pas dan een gemotiveerd terugplaatsverzoek te doen hier met een link naar je kladblokpagina erbij voor de afgeschreven versie. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 aug 2014 20:08 (CEST)

Wijzigingen Stedenbaan[bewerken]

Beste MoiraMoira, Encyclopedisch of promotioneel is kennelijk subjectief. Eerst overleggen dan dan mijn teksten er uit mikken lijkt mij een handiger volgorde. Spijtig dat dankzij je wijzigingen onjuistheden gewoon weer in de tekst staan.

Is dit goed?[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik ben er nog mee bezig, maar is dit een goed beginnetje of niet?

mvg, Running Man 1 overleg 11 aug 2014 18:37 (CEST)

Nee. Neem een coach voor verder te gaan of wat echt aan te raden is als ik dit weer zie - ga naar wikikids en laat je daar coachen. Hier gaat het echt niet lukken ben ik bang. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 aug 2014 18:40 (CEST)
Wat is er dan verkeerd aan? Wat is er een verschil tussen deze pagina en [deze]? Running Man 1 overleg 11 aug 2014 18:42 (CEST)
Ik lees in de "inleiding" zo'n 5 fouten, waaronder enkele spelfouten en grammaticale inconsistenties. Een deel van het artikel is nog niet vertaald en er zijn ook enkele Engelse ziekten ingeslopen. Zoals MoiraMoira suggereert zou ik mij laten coachen door iemand die je intenser kan begeleiden. Klik hier voor meer informatie daaromtrent. Vriendelijke groet, Capaccio Capaccio overleg • 11 aug 2014 18:50 (CEST)
Veel. Drie zinnen. Deels onvertaald; in de eerste zin twee engelse ziekte taalfouten; in de tweede zin een vertaalfout en een spelfout; in de derde zin een taalfout. Kortom - stop er hier mee zou ik zeggen. En ik ben niet je coach. Maak tot slot niet van je handtekening een andere gebruikersnaam dan die je hebt, te weten Running Man 1. Dat is erg verwarrend. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 aug 2014 19:34 (CEST)
Ok, ik ben meer Engels opgevoed. Dus hier laat ik het wel bij. Ik kijk meer op ander talige wikipedia's. Die staan er soms ook beter op dan van de Nederlandse versie. Als iemand iets verkeerd ziet, kan diegene ook helpen om het te verbeteren. Running Man 1 overleg 11 aug 2014 20:15 (CEST)
Lijkt me een strak plan toe Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 aug 2014 20:16 (CEST)
Wat bedoelt u daar mee? Running Man 1 overleg 12 aug 2014 16:12 (CEST)
Dat ik het eens ben met je besluit hier te stoppen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 aug 2014 17:37 (CEST)

Weet.[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Dank voor je snelle reactie v.w.b. https://nl.wikipedia.org/wiki/Weet.

Echter, helaas heeft de betreffende auteur tóch eerst nog haar negatieve categorisering ertussen gegooid. En nu is degene die net niet had gemoeten beveiligd. Zou je deze alsjeblieft een versie terug willen zetten naar mijn laatste bijdrage? In je FAQ lees ik:"Wikipedia is geen persoonsregister/bedrijvengids/produktensite/organisatiegids/websiteverzameling maar beschrijft neutraal reeds bekend zijnde encyclopedisch relevante onderwerpen."

Je kunt je natuurlijk afvragen of een tijdschrift encyclopedisch relevant te noemen is, maar als het er dan toch staat, dan idd neutraal. En het lijkt me dat bewust in een andere categorie plaatsen vanwege onvrede met de inhoud niet neutraal te noemen is.

Voor de duidelijkheid trouwens (Ja, ik heb je héle FAQ gelezen ;-) ), Ik werk niet bij het blad of de uitgever. Ben wel abonnee, dat dan weer wel :-)

Vriendelijke groet, Eric Emvdh (overleg) 12 aug 2014 20:04 (CEST)

Dag! Graag gedaan. Helaas The wrong version is altijd van toepassing. De aangetroffen versie is dus beveiligd anders had ik de "tegenpartij" hier gehad met eenzelfde vraag natuurlijk. Ik hoop op je begrip. Na een week staat er hopelijk een tekst waarin eenieder zich kan vinden. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 aug 2014 20:09 (CEST)

Theatergroep Suburbia / Theatergroep suburbia[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik zocht zojuist Suburbia op Wikipedia. Ik zag dat Theatergroep Suburbia namelijk vaak genoemd wordt op pagina's van acteurs met daarin een verwijzing naar de voorstelling die ze gespeeld hebben. Theatergroep Suburbia heeft zelf geen Wikipedia-pagina en het leek me goed om een kort verhaaltje online te zetten zodat dit naar elkaar verwijst. De pagina werd verwijderd vanwege 'zelfpromotie'. Ik begrijp dat dit zo overkomt, maar het ging alleen om een korte weergave van het gezelschap. Hoe kan ik er voor zorgen dat dit wel opgenomen wordt op Wikipedia? Alvast bedankt voor je antwoord en hulp. Met vriendelijke groet, Ilona – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 80.101.166.21 (overleg · bijdragen) 13 aug 2014 17:20 (CEST)

Zie de uitleg op uw eigen overlegpagina en de hulpdoorlinks daar. Het was nogal aanprijzend met zinnen als een toonaangevend gezelschap in de regio en: Suburbia maakt ontroerende, tragische, hilarische voorstellingen over de mens in al zijn kleinheid. Mocht u zelf betrokken zijn bij deze organisatie maak dit dan kenbaar voor u verder gaat conform de van de Wikimedia Foundation en dan geldt tevens het advies onderaan uw overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 aug 2014 17:21 (CEST)
Dank voor je snelle reactie. Ik had de opmerkingen op de overlegpagina nog niet gevonden. Maar nu wel. Bedankt voor de uitleg!
Graag gedaan. Het was overigens zag ik omdat u het al eerder had aangemaakt met een hoofdletter S via Suburbia (overleg | bijdragen | bloks) en ook weer dit ip-adres wederom auteursrechtenschending van de eigen website. Ook dat is niet toegestaan. Als uw theatergroep werkelijk zo bekend/beroemd is dan wordt er door anderen vanzelf een keer over geschreven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 aug 2014 17:29 (CEST)

Aanpassing lemma Tekstschrijver[bewerken]

Veel dank voor je snelle reactie - ik kan er in meegaan, behalve wat betreft de eerste zin: "Een tekstschrijver is een schrijver van teksten van diverse aard, zoals proza theaterstukken of cabaretvoorstellingen maar ook van teksten voor derden die bedoeld zijn als voorlichting of reclame." Dit is feitelijk onjuist. Ik ben tekstschrijver én scenarist van opleiding en er is geen cabaretier of toneelschrijver die zich (in die hoedanigheid) tekstschrijver zal noemen. Onder het mom: elke soort tekst wordt geschreven, maar niet alle soorten teksten worden door tekstschrijvers geschreven.

Cabaretvoorstellingen worden eigenlijk zonder uitzondering geschreven door de cabaretier(s) zelf, zij het soms met hulp van dramaturgen, regisseurs, e.d. Filmscripts en toneelstukken worden geschreven door scenarioschrijvers/scriptschrijvers en toneelschrijvers.

Om verwarring te voorkomen bij mensen die zich willen verdiepen in het wezen van de tekstschrijver dan wel cabaretier dan wel scenarist zou ik die eerste zin dan ook graag alsnog wijzigen.

Ik ben niet bepaald ervaren met Wikipedia, maar wil er vooral op het gebied van communicatie / film / drama graag meer bijdragen aan leveren. Ik zal dan beter rekening houden met de regels (die ik overigens wel had doorgenomen).

Vriendelijke groet,

Mwlaman

Succes gewenst! Een uitbreiding liefst met bronnen en referenties van het lemma is op zich een goede zaak. Loop je ergens tegenaan vraag dan gerust weer hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 aug 2014 21:08 (CEST)

Jonathan Hill, Baron Hill of Oareford[bewerken]

Beste MM, de aanmaker van het eerdere artikel? Dat had je toch verwijderd vanwege Carolus of een andere reïncarnatie? Groet van Paul Brussel (overleg) 14 aug 2014 15:22 (CEST)

Nee hoor, dit is een account met bijbehorend engels IP-adres dat babelfishvertalinkjes met plaatjes her en der buiten en-wiki dumpt. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 aug 2014 15:27 (CEST)
ps - zal ik je gebruikerspagina maar weer eens terugplaatsen?
Dank voor je aanbod, maar ik vind het prima zo - ik draag in beginsel geen nieuwe lemmata meer bij (deze week was er een uitzondering), en ik heb mijn GP verplaatst naar een kladblokpagina dus ik kan dat helemaal zelf alleen doen :-). Paul Brussel (overleg) 14 aug 2014 15:40 (CEST)

Peter Groot Kormelink[bewerken]

Dag MoiraMoira,

ik heb vandaag een pagina aangemaakt over componist Peter Groot Kormelink. Ik heb zijn biografie wel deels geïnspireerd op http://nl.wikisage.org/wiki/Peter_Groot_Kormelink (een zusters project van Wikipedia) maar zo zorgvuldig met eigen zinnen verwerkt. Graag wilde ik van je weten wat je hier van vind en eventuele fouten kunt herstellen. Zelf vind ik dat het een E relevant persoon ius omdat hij in meerdere bands heeft gespeeld. Overigens is het artikel ook door u meerdere kerken verwijderd. En over verwijderen ge sproken, ik zag dat het door jouw geschreven artikel over Mildred Zijlstra op de verwijderlijst staat. zelf ben ik Tegen Tegen verwijderen omdat dit artikel relevant genoeg is voor Wikipedia. Het gebeurt echter maar weinig dat een door jouw aangemaakt artikel is genomineerd voor verwijdering. Bij mij gebeurde dit steeds vaker. Graag hoor ik nog van je. Groetjes van Maurice Gympetic (overleg) 14 aug 2014 22:20 (CEST)

Hallo, ik zal als ik tijd heb eens kijken. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2014 08:26 (CEST)

Spaanse steden[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Ik moet er na afwezigheid nog een beetje inkomen en zie wat op tegen tijdrovend en ingewikkeld overleg met nieuwkomers, maar ik vraag wel even je korte aandacht voor deze omvangrijke toevoegingen over Spaanse steden, die af en toe wat superlatieven bevatten (het prachtige weer, schitterende gebouwen, de beroemde Cristo de la Victoria, prachtige parken, prachtig gebouwd, de prachtige parelwitte stranden die het dorp zo beroemd maken) en waar ook de lezer aangesproken wordt (Als u een wedstrijd wilt zien kunt u het beste naar Varadero haven gaan). De bewerkingssamenvattingen stellen dat de informatie van de Spaanse wiki afkomstig is, maar deze 3000 bytes lijkt me geen toevoeging die uit dit korte Spaanse artikeltje komt. Gezien eerdere ervaringen met "reisfolderpublicisten" dus graag even opletten. Bedankt en hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 15 aug 2014 03:40 (CEST)

Lijkt me gezien de soms niet lekker lopende zinnen vertaalde toeristeninformatie uit onbekende bron. Spreek de gebruiker daar vriendelijk op aan, vraag naar de bron want dat is niet een andere taalversie inderdaad en zzeg dat dit een encyclopedie is. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2014 08:25 (CEST)
Ik zag dat dit niet gebeurd was dus heb dit zelf gedaan en de zaken teruggedraaid. Lijkt wel een reïncarnatie van G.Lanting... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2014 09:15 (CEST)
Verwijzen naar wikivoyage, waar heel misschien deze vertalingen ook vandaan kwamen? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 aug 2014 09:32 (CEST)
Mogelijk maar hier klopt iets totaal niet in ieder geval en die teksten hoorden hier niet. Wordt verder uitgezocht. Graag even contact via irc wanneer je tijd hebt want er is meer aan de hand. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2014 09:41 (CEST)
Bedankt, MoiraMoira. Blij te zien dat je optreden in deze zaak en je uitleg aan de gebruiker overeenkomen met wat ik ook gedaan zou hebben. Ik twijfelde over 100% terugdraaien, maar zie dat je dat toch ook gedaan hebt. Fijn dat je hiervoor tijd hebt vrijgemaakt ondanks je drukke werkzaamheden. Het irc-overleg is voor Akoopal bedoeld, neem ik aan. Super! Bedankt. ErikvanB (overleg) 15 aug 2014 13:07 (CEST)
De laatste dagen van mijn vakantie Glimlach - zie nu maar eens hier. Geen Glanting dus maar wel in opdracht schrijven door "studenten" ahem.... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2014 13:09 (CEST)
Ow... Verrast ErikvanB (overleg) 15 aug 2014 13:31 (CEST)

Hestuur[bewerken]

Hallo. Ik ben bang dat WMF-HESTUUR een hesturiaanse verschrijving is. Knipoog Groet, ErikvanB (overleg) 16 aug 2014 06:19 (CEST)

Apple Premium Reseller[bewerken]

Het artikel Apple Premium Reseller had niet dezelfde vorm, gaarne terugplaatsen aangezien "pagina eerder al verwijderd na een evaluatieperiode en beoordelingssessie en in dezelfde vorm teruggeplaatst" hier niet opgaat. Tevens was de gebruiker er nog mee bezig, gezien het {{meebezig}}-sjabloon. Het wordt voor hem/haar nu onmogelijk gemaakt om het artikel te verbeteren. Sjoerd de Bruin (overleg) 17 aug 2014 22:05 (CEST)

Apple Premium Reseller[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik heb de moeite genomen om een nieuwe tekst te schijven over het Apple Premium Reseller kanaal in Nederland aangezien er een lege link was die dat aanmoedigde. Het verwijderen lijkt voorbij te gaan aan de genoemde 2 weken inspraakperiode. "Pagina eerder al verwijderd na een evaluatieperiode en beoordelingssessie en in dezelfde vorm teruggeplaatst" Ik heb nooit eerder een tekst hierover geplaatst en ben dan ook niet bekend met de dialoog van toevallig enkele dagen geleden. Geen idee van wie of wat voor tekst dat was. Ik ben het dan ook absoluut niet eens met de verwijdering.

Apple Premium Reseller's voorzien in ongeveer de helft van de Apple verkopen in Nederland en is daarmee een substantieel en onderscheidend kanaal - overigens van verschillende eigenaren. Verder heeft het concept zijn roots in Nederland en zijn er inmiddels 1500 soortgelijke winkels geopend in de wereld.

In dit kader zouden ook minimaal de volgende onderwerpen van wikipedia verwijderd moeten worden; Hema, FRS, Dixons, Dynabyte, Paradigit, Apple Store, V&D, etc etc. Stuk voor stuk retail-ketens met overigens elk slechts een eigenaar (of beëindigd/failliet). Maceddd (overleg) 17 aug 2014 22:09 (CEST)

Dag, het had al ter beoordeling twee weken gestaan en was toen als niet encyclopedisch relevant verwijderd. Uw tekst was niet hetzelfde dus ik heb deze teruggeplaatst. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 07:51 (CEST)

Dank daarvoor. Ben je van mening dat ook deze tekst 'niet encyclopedisch relevant' is? Maceddd (overleg) 18 aug 2014 12:03 (CEST)

Ja eerlijk gezegd wel. Lijkt me meer iets voor op de eigen website als uitleg aan ondernemers die overwegen franchisenemer van Apple te gaan worden ofzo. Ik denk dat je beter een korte neutrale tekst in het betreffende hoofdstuk van het hoofdlemma over Apple ervan kan maken. Denk bijvoorbeeld aan de vergelijking met Heineken. Ook horecaondernemingen die met hen een contract hebben moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen maar ook die hebben geen eigen lemma. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 12:21 (CEST)

Francisco Álvarez de Toledo[bewerken]

No problem. Zumalabe (overleg) 18 aug 2014 13:33 (CEST)

Meekijken?[bewerken]

Dag MoiraMoira, gisteren nomineerde ik enkele door Menke aangemaakte artikelen vanwege plagiaat voor verwijdering. Vrij snel daarna meldde zich een 'nieuwe' gebruiker, die feilloos de beoordelingslijst wist te vinden, op de hoogte bleek te zijn van de procedures en haar bewerking op een manier ondertekende, die een geroutineerde gebruiker doet vermoeden. Lijkt mij allemaal iets te toevallig om waar te zijn. Zou jij daar ook eens naar willen kijken? Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 18 aug 2014 15:22 (CEST)

  • Pretty odd. Aan de andere kant moet je wel van goeden huize komen wanneer je al je ooit geschreven artikelen dagelijks in de gaten wilt houden en binnen zes uur weet dat één ervan genomineerd is. ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 02:28 (CEST)
Dag Gouwenaar, laten we het maar even aankijken is inderdaad een beetje vreemd maar ja. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 aug 2014 09:20 (CEST)

Lijst van afleveringen van Sam & Cat[bewerken]

Ik heb alleen de tabel op gezet. De beschrijvingen zijn door andere gebruikers toegevoegd.Misterrwikihelper (overleg) 18 aug 2014 21:19 (CEST)

Spaanse steden revisited[bewerken]

Dear MoiraMoira. I am adressing you in English, for I don't speak Dutch. I want to quickly clarify what's going on with the Spanish cities and in the end I will ask some questions. Our RA-students informed me and my colleague about what happened to their uploads which we had asked them to do. I just read that you were discussing this issue with other authors, who actually pointed you to their edits, I am not sure I fully understand everything, but let me try to clarify:

The activity was obviously coordinated, but with bad intent. It is part of a research project that aims at understanding how differences in the availability of information on the web affect real world outcomes. Our design is based on making valid edits on Wikipedia, by taking information on randomly selected articles from English and Spanish Wikipedia and porting it to other languages, such as Dutch. Now after we seleceted, which information to port (admittedly focussing on info, that is most relevant to foreigners, but simply because this is most obviously relevant) and asked a translator to translate it into proper Dutch. I then asked my RAs to upload the texts. Now, after what you told two of my RAs, we contacted the translator, which had two results: 1.) it turns out, that for some cities he was trying to do a particularly good job, by adding more info, when we had not provided enough text in English or Spanish. This came, as you suspected from the available online tourist-prospectuses. 2.) I told him about your feedback and he sees that point.

As a result, I asked him to revisit his translations and to a.) "tone them down" and to b.) clarify, which entries are corrupted with tourist-info material. He said he would do so and now I wanted to ask you, how to best proceed with the edited versions. For one, I would like to give it another try for we committed a lot of time to select edits and almost 500$ to translate them. For another, I do not want to bother you and the RAs, by asking them to upload stuff, that may still not be sufficiently well written. Hence, I was wondering, if there is a clever way of having you or your coeditors check a few draft version, before actually uploading them, or whether it makes sense to agree on a handfull of towns first, have a few iterations and then - if agreement can be reached - proceed with the remaining towns?

One final note: a.) apologies for the bad tones/vibes between you and two of the RAs, we had told them to defend the edits (without re-reverting though) if attacked, but did not brief them suffiently well. No harm was intended, we will be happy to make the edits better. b.) if I understand correctly, you were suspecting our activity to be the incarnation of a troll you were fighting previously - I will be happy to provide you with any information you request, I am no incarnation of anybody, I represent a group of five researchers and we are commiting serious efforts and ressources to reducing information differences between languages. (if this is not what the discussion above is about, please ignore this remark). c.) It would be in our interest if the fact that our edits are for research could be kept at a low profile. We are still in contact with the WMF, to discuss how this is best achieved. d.) please let me know how and where to best continue this discussion ro how to best upload text for you to have a look. I am happy to take this discussion to my discussion page (on the English Wikipedia). – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Mefk81 (overleg · bijdragen) 18 aug 2014 21:34‎ (CEST)

Hello, thank you for contacting me. I assume you are the coordinating person for these students?. The information added by various accounts was with a false source. It was claimed that the spanish wikiversion had been translated but this was not true. Instead subjective and point of view and not neutral tourist information texts from unknown sources (so problably copyvio problems were present as well) had been added. This is an encyclopedia not a free research playground to test out mechanisms of how knowledge is distributed / divided / added / verified. At least you now have some data since you now know that matters are verified and checked on this project <sigh>. All accounts could be linked to one source and that also rose serious concern as you might understand. Why make many accounts on one computer from one location to add inverifiable unsourced and wrong sourced not neutral nor balanced content to articles? This comes close to misuse of identity as well. Especially as the creation of the accounts was clearly thought over in advance. All with an identical text placed on their user page either claiming to be a journalist or a student, to love cavia's <sic> and all claimed to speak Dutch as well which turned to be not true as well. I read some clarification in your text above but this frankly does not reassure me at all. I hope this makes sense to you to understand why (like would happen in any trustworhty university environment) eyebrows frowned upon what happened here. If these are students that gain points towards their grades I think you cannot be happy as their mentor since copyvio, claiming texts are from wrong sources and the like are utterly unwanted in any prospective scholar I would conclude. If you pertain a project as you write "is part of a research project that aims at understanding how differences in the availability of information on the web affect real world outcomes." I suggest you do not color articles on wikipedia to influence matters. Would the next step have been economically measuring how the number of tourists next your would have been increased due to the positive content added perhaps? Or whether more Dutch/Belgian tourists would have visited these specific towns perhaps? I hope you grasp my point here. I do also sincerely hope you understand the mechanics of veriability, sourcing material, neutrality and more that a proper encyclopedic environment strives for and thus can understand somewhat more why it was needed to act and investigate matters. Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 aug 2014 08:44 (CEST)

Klipkerk (Vereeniging)[bewerken]

Zou je willen aangeven welke passages uit Klipkerk (Vereeniging) copyvio zijn? Sjoerd de Bruin (overleg) 19 aug 2014 19:58 (CEST)

Kijk maar in de bron. Overigens was dat niet de hoofdreden van de verwijdering, dat was de bewerkingsblokkade van betrokkene. Ik wilde echter zo compleet mogelijk zijn. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 aug 2014 20:01 (CEST)
Een bewerkingsblokkade kan nooit een reden tot verwijdering van een encyclopedisch artikel zijn. Tevens zie ik niet direct copyvio als ik de bron erbij pak. Sjoerd de Bruin (overleg) 19 aug 2014 20:04 (CEST)
Ik heb het artikel met de opgegeven bron vergeleken en kan op grond van die vergelijking niet tot de conclusie komen dat sprake is van inbreuk. Het lijkt me dat dit artikel moet worden teruggeplaatst. Dat het is aangemaakt door iemand die zijn blokkade heeft ontdoken is geen reden voor verwijdering. Woodcutterty|(?) 19 aug 2014 20:11 (CEST)
Jullie hebben op zich gelijk dat een artikel niet verwijderd moet worden op basis van wie het heeft geschreven. Maar laat ik het probleem wat hier speelt even schetsen. Ouddorp is geblokkeerd omdat hij al diverse malen betrapt is op het plaatsen van auteursrechtenschendend materiaal. We zijn het erover eens dat dat schadelijk is, neem ik aan. Ook nadat hij erop is gewezen dat hij geen teksten van elders mag overnemen, en hij heeft aangegeven het probleem te onderkennen en het niet meer te zullen doen, is hij daarmee toch doorgegaan.
Ouddorp is dus een notoire leugenaar, zijn bewerkingen zijn niet te vertrouwen. Iedere bijdrage die hij levert moet dus gecontroleerd worden op auteursrechtenschendingen. Soms is dat eenvoudig, omdat de bron online staat. Soms is het dat niet omdat zijn materiaal uit een boek komt. Geven we deze gebruiker de gelegenheid om toch elke keer stukken op Wikipedia te plaatsen (dit keer was het vanuit een pannenkoekenrestaurant, morgen logt hij in op de kinderboerderij, overmorgen doet hij het met de WiFi van de Efteling), dan heeft Ouddorp automatisch ook de indruk dat het zin heeft om via een reeks van blokontduikingen door te blijven gaan met het bewerken van Wikipedia. Er zal dus ook iets moeten worden gedaan om te voorkomen dat er bij Ouddorp enige sprake is van succesbeleving, anders houdt dit nooit op, en blijven er gebruikers handenvol werk hebben aan het controleren van zijn kwalijke bijdragen. Ik stel voor dat je met een andere oplossing hiervoor komt, als je het niet wilt doen op het niveau van de door hem aangedragen artikelen.  Wikiklaas  overleg  20 aug 2014 12:27 (CEST)
Dank voor je bijdrage Wikiklaas. Aanvullend dan wel dat een bewerkingsblokkade is wat het is. Dus niet kunnen plaatsen/bewerken van artikelen. Dat sanctioneren/toestaan als moderator is geen optie. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2014 12:32 (CEST)
Ik wijs ook even op de modus operandi: op 19 augustus maakte Galenkamp alias Ouddorp tussen 12:27 en 12:46, een periode van nog geen twintig minuten, maar liefst veertien complete nieuwe artikelen aan, en bewerkte nog enkele andere, met name om daar links naar zijn nieuwe artikelen te plaatsen. Hij bereidt dus op zijn computer alvast artikelen voor, in de wikisyntax, en plaatst die dan en masse als er even een bewerkingsvenster voor hem is. Al het kwaad is dan al geschied voordat iemand er achter komt dat hij weer met een sokpop actief is geweest. Deze jongen sabotteert doelbewust en planmatig, zowel voor wat het ontduiken van zijn blokkade betreft, als voor wat betreft het aan zijn laars lappen van de regels met betrekking tot auteursrechten. Het is aan ons om te voorkomen dat hij daar ook effectief in is. Succesbeleving is daarbij een sleutelwoord.  Wikiklaas  overleg  20 aug 2014 13:39 (CEST)

NLziet[bewerken]

Kun jij het artikel dan wel een acceptabele manier plaatsen? En hoezo reclame?? Ik heb toch ook een aantal negatieve punten van de dienst opgenomen?

NLziet is een online video on demand dienst van de NPO, SBS en RTL om TV programma's, TV series, Documentaires en Films terug te kijken. In tegenstelling tot andere on demand diensten als bv. Netflix alleen content aan die ook op TV is uitgezonden. – De voorgaande anonieme opmerking werd toegevoegd door 195.35.224.134 (overleg · bijdragen) 20 aug 2014 11:07 (CEST)

Terrorisme[bewerken]

Dag MoiraMoira,

ten eerste ik vind het vervelend voor je dat het door jouw aangemaakte artikel over Mildred Zijlstra is verwijderd meestal zijn de door u aangemaakte artikelen wel E relevant hoewel ik van Zijlstra aan de andere kant vind dat ze inderdaad NE relevant was. Ze is namelijk de vermoedelijke dochter van prins Bernard en het niet zeker is. Wat ik je ook wilde vragen is waarom de Schietpartij in Alphen aan den Rijn niet onder de categorie toerisme valt. Er werden namelijk wel meerdere slachtoffers gemaakt. Ik heb namelijk bij de Moord op Theo van Gogh ook de categorie Terrorisme toegevoegd. De dader van deze moord wat namelijk ook als terrorist gerekend en niet alleen als crimineel. Graag hoor ik nog van je hierover. Groetjes van Maurice Gympetic (overleg) 20 aug 2014 14:23 (CEST)

Onder toerisme, Gympetic? Dat er in de folder van de Alphense VVV staat dat er om 12 uur een schietpartij zal zijn, komt allen kijken? De plaatselijke horeca is op uw komst voorbereid?  Wikiklaas  overleg  20 aug 2014 14:41 (CEST)
Ik denk dat hij terrorisme bedoeld. Ook hij kan een tikfout maken. Mbch331 (Overleg) 20 aug 2014 14:51 (CEST)
Juist Mbch331, dit was ook een tikfout. Gympetic (overleg) 20 aug 2014 15:40 (CEST)
Terrorisme is gepland meestal met meer mensen in samenspanning vanuit een overtuiging zaken doen. Dit was 1 singuliere man met psychische problemen die dit deed. Daar zat geen ideologie of overtuiging achter. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2014 16:25 (CEST)
Terrorisme heeft ook als doel maatschappelijk ontwrichtend te werken, denk aan de aanslagen in Madrid, Londen, Sint-Gillis-bij-Dendermonde en New York. De moordenaar van Theo van Gogh had ook dat doel, de schutter in Alphen aan de Rijn niet. Dqfn13 (overleg) 20 aug 2014 16:36 (CEST)

Blokkade gebruikersnaam cmmamsterdam[bewerken]

Beste Moira,

Zojuist ontving ik een mail waarin aangegeven was dat onze gebruikersnaam op Wikipedia geblokkeerd is. Deze zou niet aan de richtlijnen voldoen omdat het een bedrijfsnaam is, hetgeen niet correct is. CMM is slechts een afkorting van College of MultiMedia en aangezien we in Amsterdam gevestigd zijn wordt dit al gauw cmmamsterdam. We moeten toch een zekere vorm van consistentie in onze gebruikersnamen houden, nietwaar?

Als rechtspersoon staan wij ingeschreven onder de naam MultiMedia Education BV. Zoals je ziet is de gebruikersnaam cmmamsterdam dus niet direct de bedrijfsnaam en in mijn visie zou dit dan ook moeten kunnen. Maar, aangezien jij de blokkade hebt gedaan ben ik erg nieuwsgierig naar jouw visie hierop.

Ik hoor graag van je!

Met vriendelijke groet,

Boy Ligtenberg Marketing @ College of MultiMedia

Dag Boy, goed dat u contact zoekt. Gebruikersnamen zijn, zoals u ook kan lezen op uw gebruikerspagina individueel. Als u wilt bijdragen aan de encyclopedie dan kunt u gerust een andere naam aanmaken. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 13:56 (CEST)
Let wel dat u het kenbaar dient te maken dat u betaald wordt voor uw bijdrage conform de gebruikersvoorwaarde. Natuur12 (overleg) 21 aug 2014 13:57 (CEST)

Verwijdering artikel[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Wauw, wat een snelle verwijdering van het artikel over Micreos na het doen van zoveel moeite :-( Ik heb uitvoerig de manual en andere artikelen over andere Biotech bedrijven bestudeerd en op basis daarvan het artikel samengesteld. Kan je specifieker uitleggen wat er anders is aan mijn posting dan bijvoorbeeld:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Crucell https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_biotechnology_companies

Ik zie je reactie graag tegemoet en lees/leer graag hoe ik het artikel wel geschikt kan maken!

B.v.d. en hartelijke groet,

CT Cloudtrader (overleg) 21 aug 2014 21:22 (CEST)

Uitgebreide uitleg kunt u vinden op uw eigen overlegpagina. Antwoorden op uw vragen hierboven kunt u vinden door bovenaan deze pagina te klikken op de punten 4 en 6. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 08:18 (CEST)