User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


PocketCube (small).gif
PocketCube (small).gif
DEZE GEBRUIKER IS MET WIKANTIE EN DAARDOOR VERMINDERD ACTIEF EN NIET FREQUENT HIER. HET KAN DUS EVEN DUREN VOORDAT UW VRAGEN BEANTWOORD WORDEN. MOCHT U EEN MODERATORVERZOEK HEBBEN DAT GRAAG OP DE BETREFFENDE VERZOEKPAGINA STELLEN.
Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

St > St.[bewerken]

Dag MoiraMoira,

dank voor jouw ondersteuning met het weghalen van alle overbodig geworden redirectjes van Knowle-artikeltjes waarin 'St' voorkomt, en die ik had hernoemd tot 'St.', met een punt erachter.

Maarrrrrrr: I thought I was close but under further inspection / It seems I've been running in the wrong direction! (Passenger) Zoals je hier kunt lezen, schijnt het dat er in het Amerikaans-Engels inderdaad een punt achter hoort, maar in het Engels-Engels juist niet. Ik vrees dat alles dus juist in de andere richting hernoemd moet worden, en om verwarring te voorkomen moeten er dan toch overal maar redirectjes komen vanaf de versie mèt punt. In elk geval maak ik me er hard voor dat de totale willekeur waarmee Knowle de punten al dan niet neerzette, verdwijnt en dat er een consequente schrijfwijze komt. (Tenzij keihard aan te tonen is dat er bepaalde uitzonderingen zijn, natuurlijk.)
Zo, dan ben je weer bijgepraat. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 5 jul 2014 22:21 (CEST)

Oef, het is ook altijd hetzelfde met dit soort nietzonauwkeurigwerkende figuren, ik blijf wel bezemen waar nodig en hoor het wel! Hartelijke groet en dank voor je inzet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 jul 2014 09:04 (CEST)

Ehsan Naseri[bewerken]

Dag MoiraMoira, zoals ik je al eerder zij bestond er nog steeds geen artikel over de zanger Ehsan Naseri van de Boyband Men2b. Na als maar blijven wachten is er nog steeds niet van hem gekomen. Daarom heb ik nu zelf besloten om er een artikel over te maken. Ik zou je nu dus willen vragen of je =het een goed artikel vind en er misschien nog iets aan kunt verbeteren http://ehsanmusic.nl/index.php/biografie/. Ik heb wel zo zorgvuldig gewerkt hier aan en niet alles te letterlijk over geschreven. Graag hoor ik nog van je voor ik het artikel wat meer ga uitbreiden. Groetjes Gympetic (overleg) 6 jul 2014 13:52 (CEST)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd gepoetst. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 jul 2014 16:24 (CEST)

Werving en Promotie[bewerken]

Dag moiraMoira,

Wij hebben de volledige stamboom die ten grondslag lag aan het ontstaan van het schoenenmerk Gijs en zijn daarbij op leuke wetenswaardigheden gestuit. Naar het voorbeeld van Van Bommel (schoenen) wilde we daarom iets soortgelijks opzetten. Kan je me grofweg aangeven aan welke voorwaarden het artikel moet voldoen? Bij voorbaat dank voor je reactie. – De voorgaande anonieme opmerking werd toegevoegd door Gijsbertus van Drunen (overleg · bijdragen) 8 jul 2014 16:10 (CEST)

U kunt uw bedrijfsgeschiedenis en reclame voor schoenmodel kwijt op uw eigen website waar het eerste artikel ook vandaan kwam. Dit is een encyclopedie. Zie verder de uitleg op uw eigen overlegpagina en de voor u relevante punten in het f.a.q. hierboven waar u op kunt klikken. Gezien uw bewerkingen zijn de punten 1,3,4 en 6 voor u relevant. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 jul 2014 16:11 (CEST)

Overlijden zonder verifieerbare bron[bewerken]

Hallo MoiraMoira, anonieme gebruikers melden op Martin Van Geneugden dat hij overleden zou zijn maar een verifieerbare bron hebben ze niet (gehoord op VRT of zo). Volgens mij is het sinds enkele jaren zo dat alleen als er een betrouwbare bron is voor het overlijden, dat dat in het artikel mag worden opgenomen. Ik kan dat zo snel niet terugvinden. Weet jij waar dat staat? - Robotje (overleg) 8 jul 2014 16:15 (CEST)

sport.be, hbvl.be. Kleuske (overleg) 8 jul 2014 16:19 (CEST)
Glimlach dat is snel! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 jul 2014 16:21 (CEST)
Bedankt voor de reacties. Ik heb nog even gewacht in de hoop dat er snel wat op Google-nieuws zou verschijnen maar toen dat uitbleef leek het me toch wel nodig om actie te ondernemen. Had ik achteraf toch nog iets langer moeten wachten. - Robotje (overleg) 8 jul 2014 17:10 (CEST)

mhr.wiki[bewerken]

Рlease remove these redirects (they are all in Latin script). It is intended for tt.wiki, but I forgot to re-login my bot. Тhanks in advance,--Marat-avgust (talk) 18:27, 28 June 2014 (UTC)

I think I selected all beginning with B in non-cyrillic with mass delete for you now and the are gone now. If there are more let me know. Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 jul 2014 10:43 (CEST)

Hulp gevraagd[bewerken]

Goedemorgen, Gisteren ben ik begonnen aan een stuk over Black Jackets. Mijn bedoeling hiervan is om duidelijkheid te geven wat het is en hoe het bestaansrecht wordt gecreëerd. Op heel Wikipedia is er geen uitleg te vinden over deze club. Ik zou het graag weliswaar summier maar openlijk willen vermelden. Zodat iedereen kan zien wat het is. Dit is GEEN reclame boodschap. Ik ben nieuw hier en ik heb een beginnersfout gemaakt ;/ zou je mij willen helpen hoe ik dit dan wel kan beschrijven.

met vriendelijke groet, Eric – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 8ballcrew210 (overleg · bijdragen) 9 jul 2014 09:28‎

Een artikel zal relevant moeten zijn voor de encyclopedie. Je zult dus moeten bewijzen waarom die Black Jackets belangrijk zijn.Bovendien is het heel erg moeilijk om een neutraal artikel te schrijven als je er zelf bij betrokken bent, als het al relevant zou zijn. Een artikel maken heeft dus weinig zin, omdat anders elke vereniging wel een artikel zou moeten krijgen. Als je toch een artikel schrijft over dit onderwerp wordt het waarschijnlijk weer verwijderd. Probeer andere artikelen te verbeteren, of schrijf artikelen over een ander onderwerp. Veel succes op Wikipedia. Kukkie (overleg) 9 jul 2014 09:37 (CEST)
Dat de Black Jackets niet relevant zouden zijn, valt nog te bezien. Het is in ieder geval geen sportvereniging en bovenstaande aangaande sportclubs doet dus niet terzake. Voor de rest wel eens met Kukkie dat het in principe af te raden valt om te schrijven over onderwerpen waar men nauw bij betrokken is. EvilFreD (overleg) 9 jul 2014 09:52 (CEST)
Daar heb je wel gelijk in, ik heb mijn bijdrage gewijzigd. De Engelstalige wikipedia heeft wel een artikel. Kukkie (overleg) 9 jul 2014 09:56 (CEST)
Dag Eric, de verwijderreden was expliciete reclame, ernstige twijfel aan relevantie en bovendien was het een auteursrechtenschendende overname van de clubsite. Dat alledrie is hier niet de bedoeling en eerste en laatste is grond voor directe verwijdering zoals geschiedde. Zie verder de uitleg op je eigen overlegpagina. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 jul 2014 11:11 (CEST)

Coolgamer[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Wat jij zegt over mij klopt ook niet, want ik heb op de overlegpagina's van de gebruikers gereageerd op hun opmerkingen.

GROETEN, Coolgamer – De voorgaande anonieme opmerking werd toegevoegd door Fifafreak (overleg · bijdragen) 9 jul 2014 21:05 (CEST)

Waar dit over gaat ontgaat me. Wel het dringend advies u niet voor te doen als een andere gebruiker, Coolgamer (overleg | bijdragen | bloks) en te reageren op uw eigen overlegpagina als daar iets wordt gevraagd of u wordt aangesproken op problemen of zaken. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 jul 2014 21:08 (CEST)

Payment service provider edit[bewerken]

Goedenavond Moira,

Wat betreft deze edit; excuses als het overkwam als linkspam. Het was informatie welke mij interessant en relevant leek, en dat was de bron die mij informeerde, vandaar 1+1=2 :)

Wat ik graag even wilde weten is of je probleem met de informatie op zich is, of alleen met de gebruikte bron?

~cheers GameLegend (overleg) 10 jul 2014 20:37 (CEST)

Dag Gamelegend. zoals u kon zien was de informatie behouden (dank hiervoor) maar de commerciele site als bron niet. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 jul 2014 20:40 (CEST)
Excuses, ik had wat duidelijker moeten zijn. Met informatie bedoelde ik het aantal aanbieders in Nederland. GameLegend (overleg) 10 jul 2014 20:43 (CEST)

Even los van bovenstaande specifieke edit, maar wel gerelateerd; ik kwam op deze pagina omdat ik informatie zocht over PSP's en zoals het Wikipedians betaamd komt van het een het ander en ben je aan het editten :). Gezien er eigenlijk geen PSP een Wikipedia pagina heeft, maar er mijns inziens wel enkele relevante partijen met interessante informatie zijn, was ik begonnen aan een bedrijfspagina.

Nu vallen me links en rechts edits op pagina's op, en een paar discussies hier, waar er blijkbaar nogal wat problemen zijn met irrelevante bedrijfspagina's, waaronder ook deze PSPs. Nu ben ik merendeel actief op de Engelse wiki en niet helemaal bij met wat er aan deze kant gebeurt, vandaar dat het een beetje een schok was dat ik ineens een rv obv linkspam langs zag komen.

Om te voorkomen dat ik ineens ergens in verwikkeld raak, wilde ik even peilen hoe of wat er speelt. Zijn de verwijderde / bediscussieerder artikelen echt van het type obvious spam, of is het nu een beetje een 'hot potato' en heeft het dus weinig zin als outsider een verder Wikipedia-waardig (NPOV, relevant, etc.) in deze categorie te schrijven?

~cheers GameLegend (overleg) 10 jul 2014 21:37 (CEST)

Hallo GameLegend, en-wiki is inderdaad geen nl-wiki. Met betrekking tot opname van bedrijven zijn we hier denk ik een stuk terughoudender. In het f.a.q. hierboven staan wat doorlinks met relevante informatie. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 jul 2014 09:31 (CEST)

Bij deze[bewerken]

Melon-blackberry sunflower.jpg

Ik kon niet besluiten tot een bloemetje of gebak, maar een van twee heb je verdiend. Mijn geweten plaagt me een beetje wegens Brimz en Annabel, herziening daarvan is inderdaad gewenst (wat mij betreft). Kleuske (overleg) 11 jul 2014 16:42 (CEST)

Dank je wel. Ik had hetzelfde - dit kon niet langer wachten wmb vanuit een rechtvaardigheidsgevoel dat hier iets echt heel erg mis is gegaan. Ik hoop zo dat dit rechtgezet kan worden en ze weer terugkomen. Recent is er veel commotie en gedoe, vooral omdat problemen met artikelen en neutraliteit en kwaliteit ervan mensen moe/boos/afwezig/gedesillusioneerd maken. Deze twee waren heren - ze gingen niet vechten maar trokken zich terug. Dat is een verlies. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 jul 2014 16:43 (CEST)
Helemaal mee eens. Gelukkig ben ik een dame en kan daarom vuur spugen. Heb ik van m'n moeder... Glimlach Kleuske (overleg) 11 jul 2014 16:49 (CEST)
Ja dat dacht ik al, een drakenafstammeling dus. Ik houd het bij toveren op verzoek (zie bovenaan). Dat mijn moeder een heks was zal ik niet beweren Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 jul 2014 16:53 (CEST)
Hoewel je er als man verstandig aan doet om zo ver mogelijk van vuurspuwende vrouwen weg te blijven, maar ach, zonder het trotseren van een beetje gevaar zal er niets bereikt worden, MM mijn oomplimenten. Peter b (overleg) 11 jul 2014 18:26 (CEST)
@Peter b - dank je wel @Kleuske: wacht nu maar rustig af en doe niets overhaasts. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 jul 2014 21:29 (CEST)

Het Bedreigde Koninkrijk[bewerken]

De bewerkingsgeschiedenis van dit artikeltje, en daarmee de complete geschiedenis van de aanmakende gebruiker, komt me erg Spaans voor. Kun jij er iets mee? Zie ik spoken? Kleuske (overleg) 12 jul 2014 18:49 (CEST)

Wat bedoel je met Spaans? In ieder geval is het na ff googlen direct verwijderd. De account is vreemd genoeg gloednieuw en aangemaakt op en-wiki. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 jul 2014 20:00 (CEST)
Dat laatste bedoel ik. Het rook (in mijn beleving) wel erg hevig naar "ik ben geen nieuweling, maar een sokpop of wegwerp-gebruiker". Te weinig voor een CU, maar wellicht dat het jou bekend was voorgekomen. Quod non. Kleuske (overleg) 13 jul 2014 08:14 (CEST)
Nee, er zijn een aantal mensen die dit pogen en blijven doen - copyvio synopsissen van boeken of films of televisieprogramma's plaatsen. Deze moet het inderdaad eerder gedaan hebben gezien de opmaak. Maar even in de gaten houden dus. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 jul 2014 08:21 (CEST)
Deze gebruiker had zich toevallig op de verkeerde site (en-wiki) aangemaakt en een eerste pagina aangemaakt omdat hij fan was van deze schrijver en enkel zag dat de beschrijving van een aantal boeken nog ontbrak. Ook met het idee om meer van deze schrijver bij te gaan houden. In een eerste poging van mij (Gebruiker:marv871) heb ik als beschrijving van de inhoud van een boek gekozen om deze over te nemen van "flaptekst" (die volgens mij openbaar is). Ik heb nu geleerd dat dat blijkbaar niet mag, wel jammer dat gelijk de hele pagina verwijderd is hiervoor en niet eerst een berichtje gestuurd was. Dan had ik het met alle liefde verbeterd. Ik zal later een nieuwe poging wagen, hopelijk komt deze wel door de controle :D Marv871 (overleg) 15 jul 2014 22:11 (CEST)

Infonu[bewerken]

Beste Moiramoira,

Ik wou graag een artikel beginnen over de website Infonu. Ik vond het al vreemd dat deze (toch veel gebruikte site) nog geen eigen Wikipedia pagina had. Toen ik deze wilde aanmaken, werd ik verwezen naar de pagina Wikipedia:Beveiligd/I en blijkt dat de pagina niet aangemaakt mag worden, met als reden "spam voor geblackliste site". Ik kon verder geen onderbouwing vinden van deze reden. Wat bedoel je daar precies mee? Infonu is een grote site met behoorlijk wat impact. Veel scholieren en plukken hier hun informatie vandaan. Het lijkt mij goed als er een NPOV beschrijving komt van de site, hun werkzijze en de betrouwbaarheid van de artikelen. Of is er een te groot risico op een flamewar tussen infoteurs en wikipedianen? (Sandertje1980 (overleg) 15 jul 2014 17:17 (CEST))

  • Tegen Tegen Ik denk dat deze pagina alleen maar promo kan bevatten. Sowieso, waarom zou je elke website een eigen pagina geven? Dan ben je eeuwen bezig en het slaat nergens op. Behh (overleg) 15 jul 2014 17:19 (CEST)
    • Volgens sommige lijstjes behoort infonu tot de top 100 best bezochte sites en de meeste sites uit zulke lijstjes hebben een eigen Wikipedia pagina. En waarom zou zo'n pagina alleen maar promo bevatten? Juist een kritische blik van buitenaf kan de site in een goed perspectief plaatsen. (Sandertje1980 (overleg) 15 jul 2014 17:36 (CEST))

Bekende adelsfetisjist[bewerken]

Beste MM, ik denk dat er weer eens sokpoppen opgedoken zijn van een bekende: de aanmakers van Jeffrey Evans en van Jonathan Hill, de laatste haalt bovendien nominaties weg bij het artikel van de eerste. Groet van Paul Brussel (overleg) 16 jul 2014 09:20 (CEST)

Jeffrey Evans is een bekend probleem, dat artikel wordt sinds mijn nominatie bestookt met verwijderingen van de nominatie, zie de geschiedenis. Hill is een politicus (volgens het artikel), en hij heeft een titel... maar of het allemaal relevant is weet ik niet, wel zijn er meerdere interwiki's aanwezig. Dqfn13 (overleg) 16 jul 2014 09:32 (CEST)
Er staat niets belangrijks over Hill in; hij kwam gisteren in het nieuws en werd dus wat bekender omdat hij is voorgedragen als de nieuwe Britse Eurocommissaris (hetgeen overigens nogal wat kritiek opleverde, waarover ook niets), maar zelfs dat wordt niet vermeld. Alleen al die adellijke titels worden vermeld, en verwijzingen naar allerlei adelwebsites en links. Paul Brussel (overleg) 16 jul 2014 09:35 (CEST)
Er is inderdaad nog wat in te halen op het Engelstalige artikel ja. Het huidige Nederlandstalige artikel is inderdaad te spaarzaam over relevante details. Dqfn13 (overleg) 16 jul 2014 09:39 (CEST)

Bericht van de Arbitragecommissie[bewerken]

Beste MoiraMoira, de Arbitragecommissie heeft besloten om het verzoek Herziening beperkende maatregelen Brimz en Annabel in behandeling te nemen. De Arbitragecommissie, 17 jul 2014 07:59 (CEST)

Bericht van de Arbitragecommissie (2)[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft zojuist uitspraak gedaan in de door u aangebrachte zaak Herziening Navalia en naar aanleiding hiervan ook de afwijzingstekst van de zaak Navalia aangepast.

Met vriendelijke groeten, de Arbitragecommissie, 29 jul 2014 01:37 (CEST)