Wikipedia:Aanmelding moderatoren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:AM

Hoewel we natuurlijk met z'n allen Wikipedia maken tot wat het nu is, zijn er gebruikers met speciale taken, verantwoordelijkheden en mogelijkheden: moderatoren. Meer informatie over wat een moderator precies doet en wat er van een moderator verwacht wordt, vind je op Wikipedia:Moderator. Een inleiding tot het moderatorschap voor nieuwe moderatoren staat op Wikipedia:Inleiding moderatorschap.

De Nederlandstalige Wikipedia heeft nu 49 moderatoren; we kunnen er altijd wel één of meer extra gebruiken.

Mocht je belangstelling hebben om moderator te worden, dan kun je dat op deze pagina kenbaar maken. Controleer of je voldoet aan de voorwaarden om moderator te worden. Als je twijfelt over je geschiktheid, dan kun je een moderator vragen om zijn of haar mening of advies. Je kunt hem of haar een e-mailbericht sturen via zijn of haar gebruikerspagina. Je kunt bij je kandidatuur vermelden of je akkoord gaat met de richtlijnen, maar dat is niet verplicht.

Voor de stemmers: breng je stem uit en schrijf er eventueel een beknopte zakelijke motivering bij. Een mogelijke uitgebreidere toelichting, of die nu positief dan wel negatief is, zou gegeven kunnen worden op de overlegpagina van de kandidaat of anders onder een speciaal kopje onder de aanmelding.

Regels:
De peiling zal één week duren. De kandidaat zal alleen moderator worden indien hij/zij de goedkeuring van een gekwalificeerde meerderheid van ten minste 75% van de reacties ontvangt (alleen de voor- en tegenstemmen worden geteld). Alle geregistreerde gebruikers die bij aanvang van de stemming meer dan honderd niet-vandalistische bijdragen hebben en hun eerste edit minstens één maand geleden hebben gedaan, mogen meedoen. Zij die niet stemgerechtigd zijn, kunnen voor hun vragen en commentaar gebruikmaken van de overlegpagina.

Zie verder:

Oude aanmeldingen vind je in het archief. Archiveer niet te snel (als stelregel kan minimaal 1 week na aflopen van de aanmelding genomen worden) zodat anderen van de uitslag kennis kunnen nemen en de eventuele aanstelling plaats kan vinden.

Na aanstelling dient de kandidaat toegevoegd te worden op Wikipedia:Lijst van gebruikers met extra bevoegdheden.

Als je verkozen bent, gelieve dan een e-mail te sturen naar Gebruiker:Postmaster om dit te melden voor het afhandelen van een aantal formaliteiten.

(Verzoeken voor een botbitje kunnen worden geplaatst op Wikipedia:Aanmelding botgebruikers)

Let op bij het uitbrengen van een stem: neutrale en blancostemmen worden in de peiling niet meegeteld!
Alleen op de Nederlandstalige Wikipedia geregistreerde gebruikers die bij aanvang van de peiling meer dan 100 niet-vandalistische bewerkingen onder hun gebruikersnaam hebben verricht, en waarvan de eerste bewerking op deze gebruikersnaam bij aanvang van de peiling minstens één maand geleden is gedaan, mogen met deze gebruikersnaam deelnemen aan de peiling.

JosOss

Goedenochtend mede Wikipedianen,

sedert vele jaren ben ik actief op de Nederlandstalige Wikipedia. Mijn interesses gaan vooral uit naar eclipsen, voetbal, spelletjes, rekenkundige vraagstukken zoals een eeuwigdurende kalender of weeknummerbepaling. Op mijn bijdragen-pagina kunt u alles volgen wat mijn interesse heeft. Recentelijk ben ik ook in zinvolle discussie getreden met medegebruikers over wat wel en wat niet. Dat werd getriggerd door het feit dat een door mij aangemaakte pagina verwijderd werd. Ik was geheel ter goede trouw, maar ben gewezen op regelgeving waarom de pagina niet voldeed. Dit heb ik bestudeerd en ik heb de materie doorgrond.

Ik zou graag met meer verantwoording aan de slag gaan binnen de gemeenschap en zie het vervolgtraject met vertrouwen tegemoet.

Enkele feiten over mezelf > Naam:Jos, Woonplaats:Oss, Verder:man, hetero, 45 jaren jong, heb 2 kleuters

Met vriendelijke groet, JosOss

Bij aanmelding minder dan 1000 bijdragen buiten de eigen gebruikersnaamruimte, derhalve ongeldig verklaard conform regelingen rond moderatoren. - Taketa (overleg) 26 nov 2014 09:00 (CET)

Voor moderatorschap JosOss

 1. — Zanaq (?) 26 nov 2014 08:13 (CET) Het is niet nodig kansloze kandidaten te overladen met tegenstemmen.
Mooi sarcastisch genoteerd. Geen probleem, kan ik tegen. JosOss (overleg) 26 nov 2014 10:00 (CET)
Zoals ik Zanaqs stemverklaring lees, was hij geenszins sarcastisch. JurriaanH (overleg) 26 nov 2014 15:49 (CET)

Tegen moderatorschap JosOss

 1. 1.000 bewerkingen vind ik echt te weinig en dergelijke acties laten ook zien dat er nog wat ervaring mist. Fijn dat je meehelpt aan Wikipedia, maar moderator is op het moment nog echt een stapje te ver. - Supercarwaaroverleg 26 nov 2014 06:52 (CET)
  1. Het is helder. JosOss (overleg) 26 nov 2014 10:00 (CET)
 2. Algemeen: weinig actief, geen vandalisme controle, lijkt me nog weinig ervaren op wikipedia. Ik zie geen acties waarbij "de knopjes" echt benodigd waren. Lijkt me verstandig dat je eerst wat meer (wikipedia)ervaring op gaat doen voordat je een aanmelding doet voor deze functie. Vr groet Saschaporsche (overleg) 26 nov 2014 06:55 (CET)
  1. Het is helder. JosOss (overleg) 26 nov 2014 10:00 (CET)
 3. Capaccio Capaccio overleg • 26 nov 2014 07:21 (CET) - Werkelijk een compleet onbekende voor mij.
  1. Is dat een officieel criteria? JosOss (overleg) 26 nov 2014 10:00 (CET)
 4. JurriaanH (overleg) 26 nov 2014 07:34 (CET) Huh?
  1. Beste Jurriaan, dit is niet bepaald de constructieve reactie waar ik als wikipediaan in de dop wat aan heb. Beter is het dat je advies geeft ipv deze korte reactie. Er is niets mis met gewoon zeggen wat je bedoeld. JosOss (overleg) 26 nov 2014 10:00 (CET)
 5. Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 26 nov 2014 07:47 (CET) Ik heb je naam pas gisteren voor het eerst zien voorbijkomen; fysiek voldoe je eigenlijk ook nog niet aan de eisen (1020 bewerkingen waarvan 60 verwijderd = 960, waarvan zelfs maar 754 in de hoofdnaamruimte en 136 in de gebruikersnaamruimte). Eigenlijk is je aanmelding dus zelfs ongeldig...
  1. Het is helder. JosOss (overleg) 26 nov 2014 10:00 (CET)
 6. Het "getriggerd worden n.a.v. een verwijderde pagina" klinkt mij enigszins impulsief. Verder per, Supercarwaar en Saschaporsch. Je hebt geen extra knopjes nodig als je geen markeringen of aan vandalismebestrijding doet. Arch Arch dam 12x12 n.svg overleg 26 nov 2014 08:03 (CET)
  1. Ik ben duidelijk niet ver genoeg. Dat is inmiddels helemaal duidelijk. Wat word bedoeld met 'De Knopjes' JosOss (overleg) 26 nov 2014 10:00 (CET)
   Met "de knopjes" wordt het moderatorschap bedoelt. Je krijgt dan "wat extra knopjes" ter beschikking om op te "drukken" om acties uit te voeren. Vr groet Saschaporsche (overleg) 26 nov 2014 10:11 (CET)
 7. Mbch331 (Overleg) 26 nov 2014 08:07 (CET) Iemand die inhoud van een artikel gaat kopiëren en gaat plakken om zo een redirect en een artikel om te wisselen, is nog niet geschikt voor het moderatorschap. Die kent de regels en licentie nog niet voldoende.
  1. Hoe moet ik dit voortaan aanpakken ? JosOss (overleg) 26 nov 2014 10:00 (CET)
  Zie WP:AV. Dqfn13 (overleg) 26 nov 2014 10:34 (CET)

Neutraal JosOss

 1. ...

Commentaar JosOss

 • JosOss voldoet niet aan de voorwaarden voor aanmelding ("Je hebt onder dit account ten minste 1000 bewerkingen gedaan, elke naamruimte behalve de eigen gebruikersnaamruimte voldoet"). Zie hier. EvilFreD (overleg) 26 nov 2014 07:45 (CET)

Vragen aan JosOss

 • ...