Overleg gebruiker:ErikvanB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Permanente link naar deze paginaversie Blue a v.svg Laatste bericht van E85Bot
Nuvola single chevron right.svg Voor oud overleg, zie: Archief Naar onder

 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Mijn eigen vragen op andere overlegpagina's mogen aldaar worden beantwoord.

Nu overleggen? Maak een keuze:

Mij dringend nodig? Controleer of ik nu actief ben: Tijdstip laatste bijdrage.
Afwezig? Algemene vragen kunnen ook gesteld worden bij de Helpdesk.

Beoordelingsnominatie Koninginnedag 2013[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Koninginnedag 2013 dat is genomineerd door RJB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140901 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 2 sep 2014 02:01 (CEST)

Verwijderde bijdragen inzien[bewerken]

Hoi Erik, ik las dit. Het antwoord is ja. Zie Speciaal:GroepsrechtenWeergeven. Mvg, Taketa (overleg) 2 sep 2014 09:56 (CEST)

 • Hallo Taketa. Ja, uiteindelijk was ik er toch achtergekomen. De reden voor mijn vraag was dat ik deze pagina wilde nuweggen, maar dat de pagina misschien nog nodig was i.v.m. een lopend CU-verzoek. Aardig van je om me zo snel te hulp te schieten. Dankjewel. Mvg, ErikvanB (overleg) 2 sep 2014 12:12 (CEST)

Beoordelingsnominatie Ricardo Gerritsen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ricardo Gerritsen dat is genomineerd door JurgenNL. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140904 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 5 sep 2014 02:01 (CEST)

Jezus historisch kritisch[bewerken]

Zou u de verwijdering van mijn wijzigingen willen toelichten? Bedankt. 86.93.120.206 5 sep 2014 16:31 (CEST)

 • Een heel enkele keer doe ik wel eens een wijziging die ik erg moeilijk kan uitleggen, en dit is er één van. In elk geval duwt u de historische analyse in een bepaalde richting, was uw wijziging op Drie-eenheid ook al ongedaan gemaakt en ontving ik kort erna (intern) een seintje dat mijn terugdraaiing terecht was. Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn dat bij theologische onderwerpen grotere gevoeligheden en interpretatiekwesties spelen en dat dus grote voorzichtigheid en vaker voorafgaand overleg noodzakelijk is. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 5 sep 2014 17:26 (CEST)

Navigatie van Turkije[bewerken]

Graag wilde ik vragen waarom de net aangepaste navigatie bij de Turkse steden weer terug is aangepast. Ik vind dat de oude sjabloon zeer verouderd is en het klopt ook niet meer. Ook de vermelding van steden meer dan 100.000 inwoners klopt ook niet, want dan is deze lijst wel erg incompleet. Er zijn immers wel meer steden met meer dan 100.000 inwoners in Turkije dan volgens dat lijstje.

 • Hallo. Dan kan beter de sjabloon aangepast worden, want het handige is nu juist dat dit op een centrale plaats kan en niet per artikel hoeft. Mvg, ErikvanB (overleg) 6 sep 2014 01:44 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van afleveringen van Flikken Maastricht[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van afleveringen van Flikken Maastricht dat is genomineerd door Kattenkruid. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140906 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 7 sep 2014 02:01 (CEST)

Wist je dat?[bewerken]

Beste ErikvanB,

Bij deze willen wij u vriendelijk uitnodigen mee te werken aan het project Wist je dat?, dat tot doel heeft de hoofdpagina iedere dag van 5 weetjes te voorzien. Meer uitleg staat beschreven op onze projectpagina. Mocht u vragen hebben, aarzel niet ons te contacteren! Met vriendelijke groet, Capaccio Capaccio overleg • en Taketa 8 sep 2014 17:30 (CEST)

 • Bedankt voor de uitnodiging, Capaccio en Taketa. Dat is inderdaad een heel leuk onderdeel van de website. Ik zal erover nadenken. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 sep 2014 17:34 (CEST)
  • Alle bijdragen, hoe groot of klein ook, worden op prijs gesteld. Wij hebben ons voorgenomen dat ieder artikel dat in zo'n weetje gelinkt wordt, ook moet voorzien zijn van minstens 1 deugdelijke bron. Helaas loopt het daar vaak fout, dus eventueel kan je daar een handje bij helpen? - Capaccio Capaccio overleg • 8 sep 2014 19:23 (CEST)

Punten[bewerken]

Ik zou die punten gewoon gebruiken. In niet-wetenschappelijke teksten is dat geen enkel probleem. Ken je trouwens {{nowrap}}? Richard 9 sep 2014 17:33 (CEST)

 • Hallo, Richard. Ja, ik ben het met je eens: waarom niet gewoon punten. Dat leest zelfs misschien nog wel prettiger op een computerscherm. Nowrap ken ik inderdaad, maar 30 keer een sjabloon gebruiken op een pagina is ook niet ideaal en bovendien overbodig en voor sommigen een mysterieus ding. Maar dat was je natuurlijk al met me eens. Groet, ErikvanB (overleg) 9 sep 2014 17:43 (CEST)
  • Beetje afhankelijk van hoeveel nbsp's er in één "woord" voorkomen (die overigens ook niet voor iedereen even makkelijk te volgen zijn). Dan vind ik {{nowrap|299 792 458 m/s}} toch fijner dan 299 792 458 m/s Glimlach Richard 9 sep 2014 17:57 (CEST)

Geboortedag Lowie Bomans[bewerken]

Ik merk dat je bij "reden van wijziging" in het artikel van Lowie Bomans de vraag stelt of hij geboren is op 30 mei 2003 of dat dit de dag van uitzending is. De datum in Thuis komt meestal overeen met de datum van uitzending. Dit is regelmatig te zien op kalenders, SMS-berichten, diverse datums die gezegd/getoond worden. Af en toe is er eens een uitzondering, maar dan is dat in een aflevering waarin de verhaallijn op een avond start en het enkele minuten later ochtend is. De maanden juni, juli en augustus bestaan in het "Thuis"-universum niet. Bijgevolg is Lowie Bomans in Thuis geboren op 30 mei 2003 waarvan de aflevering ook werd uitgezonden op die dag. Uiteraard is Thuis fictie, want Lowie is nu in de serie 18 jaar terwijl hij er volgens onze reële tijdtelling slechts 11 zou mogen zijn.Ino mart (overleg) 10 sep 2014 13:12 (CEST)

 • Aha, dat is waardevolle informatie, Ino mart, want dat wilde ik graag weten. Bedankt! Groet, ErikvanB (overleg) 10 sep 2014 13:30 (CEST)

Velp[bewerken]

Hallo Erik. Ik zie dat je Jos de Valk verwijderd hebt van de Velp (Noord-Brabant) pagina, net nadat ik hem gekoppeld had aan zijn wikipedia pagina. Wat is je reden?

 • Hallo. Meestal staan in zulke lijstjes geen namen van personen die geen eigen artikel hebben, behalve soms burgemeesters of echt bekende personen, vaak al eeuwen dood. Het is daarom verstandig om te wachten met het opnemen van Jos de Valk totdat over 14 dagen het artikel officieel is goedgekeurd. Anders staat daar straks misschien een naam van iemand die als "niet-relevant" is beoordeeld. Dat bedoel ik niet onaardig, maar dat is in feite een vaste procedure. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 11 sep 2014 02:15 (CEST)

Ok, begrepen. Maar die naam die stond al sinds tijden op de Velp pagina, zo te zien na overleg met jou. Is het dan niet handiger de link te verwijderen maar de naam te laten staan?

 • Ja, dat zag ik. Maar het is beter van niet. Anderen zullen de naam ook weghalen als ze het zien. (Ik loop al een paar jaar mee.) Het belangrijkst is het natuurlijk dat het artikel behouden wordt. Concentreer je eerst daar op. Dan komt het binnen twee weekjes wel goed. Dat is mijn advies. ErikvanB (overleg) 11 sep 2014 02:22 (CEST)

Ok, dat is goed advies. Maar kun je wellicht even overwegen dat die verwijdering wel een beetje cru is. Dit is aan het rollen gekomen omdat de man gisteren overleden is, mischien niet zo fijn voor de nazaten om dit te zien dat hij nu opeens verwijderd wordt.

 • Hm, dat is wel een punt. (Hoewel Wikipedia eigenlijk geen rekening kan houden met individuele wensen, maar in dit geval... ik heb niets gezien dan.) Ik zal wel blijven volgen of het artikel behouden blijft. Groet, ErikvanB (overleg) 11 sep 2014 02:58 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd - De naam staat er weer. ;-) ErikvanB (overleg) 11 sep 2014 03:01 (CEST)

Dank Erik, stel ik erg op prijs.

Dag Erik, dank voor je doorgaande controle en aandacht voor details. Ik heb dat artikel behoorlijk bijgewerkt, zoals je kunt zien. Hopelijk begint het in een acceptable staat te geraken. En ik begin het editen een beetje te begrijpen. 12 sep 2014 01:32 (CEST)

 • Mooi! Het is best leuk werk, hoor. Mvg, ErikvanB (overleg) 12 sep 2014 01:37 (CEST)

En dat op dit tijdstip...[bewerken]

Ik ga es kijken of iets soortgelijks gebeurt met roze olifanten in geval van vergelijkbaar rondspringende blonde jongetjes. Welterusten! — Mar(c). [O] 11 sep 2014 03:27 (CEST)

 • Hihi. Welterusten! Ik ga zo ook. ErikvanB (overleg) 11 sep 2014 03:30 (CEST)

Mosselen Om Half Twee[bewerken]

Beste Erik,

Ik had graag even de wikipedia-pagina rond Mosselen Om Half Twee en bijhorende lijsten verduidelijkt. Geen van die pagina's is bedoel ter promotie van de podcast. Ik weet dat Wikipedia neutraal domein is voor eender welk onderwerp en dat heb ik ook geprobeerd te respecteren. De pagina's zijn louter bedoeld ter informatie over de podcast. Het bericht bovenaan de pagina waar staat dat de podcast enkel wordt uitgebracht op een website en via iTunes vind ik persoonlijk wat raar. Ik kan me niet meteen een andere manier voorstellen om een podcast uit te brengen dan via een van deze twee middelen. Akkoord, de podcast is misschien begonnen als een klein project onder vrienden, maar ondertussen is deze wel uitgegroeid een van de meest beluisterde podcasts in Vlaanderen. Ik ben het er volledig mee eens dat de pagina's nog wat meer diepgang en beter geschreven kunnen worden, ik ben ook geen schrijver of journalist, ik ben een fan van de podcast die vond dat die een Wikipedia-pagina verdiende aangezien zijn sterk toenemende populariteit.

Met vriendelijke groeten, Nils Nils Willemsen (overleg) 11 sep 2014 14:41 (CEST)

 • Bedankt voor de verduidelijking, Nils. Ik snap het. Ik zal volgen hoe het afloopt. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 11 sep 2014 15:05 (CEST)

Post[bewerken]

Hoi Erik, je overlegpagina is naar eigen zeggen "te groot", dus ik laat het bij deze korte mededeling: ik heb je een e-mail gestuurd. Hartelijke groet, Mathonius 12 sep 2014 23:03 (CEST)

Overleg gebruiker:Bekaert paul[bewerken]

Jij vroeg waar mijn aanmaak op sloeg. Is het verboden om iemand welkom te heten, of is het een ander probleem, bijvoorbeeld dat er Amsoi tussen stond? Als je me dat wilt uitleggen, kan ik daar voortaan op letten... Glimlach Behh (overleg) 16 sep 2014 08:19 (CEST)

 • O ja. Dat was een kleinigheid, Behh. Je had hier alleen "hola" plus je handtekening hoeven zetten, maar je schreef daar inderdaad ook "Amsoi". Dat is alles. Groetjes, ErikvanB (overleg) 16 sep 2014 13:52 (CEST)

Uilen[bewerken]

Vanwege deze bewerking met vraag in de samenvatting: volgens mij heb je daar exact gecorrigeerd wat gecorrigeerd moest worden, niet te veel maar zeker ook niet te weinig. De conventies die we hanteren met betrekking tot Nederlandstalige namen zijn dat die niet met een hoofdletter worden geschreven, tenzij er een eigennaam van een geografische locatie of een persoon in staat. Ik denk dat jij die regels beter kent (uit je hoofd) dan ik.

We schrijven dus de naam van de familie "uilen" niet met een hoofdletter (alleen in lijsten en taxoboxen gebeurt het dan weer wel, omdat je het woord daar als het eerste van een zin kunt opvatten, of zo).

Het stukje waarvan ik meer weet, en waarvoor de conventies voor de schrijfwijze van wetenschappelijke namen gelden, is de schrijfwijze van, je raadt het al, wetenschappelijke namen. De naam van een taxon in de rang van geslacht en lager wordt gecursiveerd (tenzij het een gekweekte variëteit van planten betreft, dan wordt die tussen enkele aanhalingstekens geplaatst of voorafgegaan door de aanduiding "cv.", en krijgt altijd een hoofdletter, dus: Magnolia 'Elizabeth' of Magnolia cv. Elizabeth, dit volgens de regels van de ICNCP; 'Elizabeth' is een geselecteerde kruising, vandaar alleen een geslachtsnaam en een cultivarnaam). Bij zoölogische namen worden namen van hogere taxa niet gecursiveerd. Bij botanische namen is dat ook niet gebruikelijk maar minder uitzonderlijk, onder meer omdat in de inleiding van de Code die daarover gaat (de International Code of Nomenclature for algae, fungi, and plants; ICN) juist wordt geadviseerd om het wel te doen (maar redacties van tijdschriften hebben het laatste woord en een sterke eigen wil, en wij volgen zoveel mogelijk de bestaande praktijk). Een wetenschappelijke naam begint altijd met een hoofdletter. Namen van taxa in de rang van geslacht en hoger bestaan altijd uit één woord, dat dus een hoofdletter krijgt. Namen in rang van soort en lager bestaan altijd uit meerdere woorden. Dan krijgt alleen de naam van het geslacht een hoofdletter, en eventueel de tussen haakjes vermelde naam van het ondergeslacht of de sectie ook: Magnolia (Yulania) campbellii subsp. mollicomata 'Maharajah'; een cultivar van een ondersoort in het ondergeslacht Yulania (Magnolia is een erg groot geslacht).

De wetenschappelijke naam van de vlinderfamilie uilen schrijven we dus als "Noctuidae." WIKIKLAAS overleg 16 sep 2014 18:48 (CEST)

 • Beste Wikiklaas, bedankt voor je fantastische en zoals altijd geduldige uitleg. Ik vond "familie uilen" er merkwaardig uitzien. Dit zijn zaken die ik nooit kan onthouden, maar mijn opzet om daar een vraag te stellen is gelukt, want je hebt het toch maar mooi nagekeken. Ik zal je uitleg als een klein naslagwerkje (of zoals sommige puristen misschien nog prefereren: naslawerkje) bewaren, zodat ik een en ander op een later tijdstip weer kan raadplegen. Ik zal trouwens wel moeten, want als ik je uitleg niet bewaar maar verwijder, ben ik een vandaal. ;-) Nogmaals hartelijk dank! Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 16 sep 2014 19:09 (CEST)

The Spirit of Gambo[bewerken]

Dank voor het bijwerken. The Spirit of Gambo is geen Nederlands consort, want Thomas Beate is een Belg.

 • Graag gedaan. En bedankt voor het artikel, want Wikipedia mag best wat meer hebben over klassieke muziek. Wat betreft de "nationaliteit", die leidde ik af uit de informatie die ik tot mijn beschikking had. Ik heb nu even bij de Kamer van Koophandel gekeken, en die vermeldt dat de stichting The Spirit of Gambo in Leiden is ingeschreven, dus dat zit wel snor. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 16 sep 2014 23:48 (CEST)

Twee artikelen over zelfde onderwerp[bewerken]

Dag medenachtbraker, in een bewerkingssamenvatting op Maag-darmstelsel las ik: "er zijn nooit twee artikelen over hetzelfde onderwerp". Nu ik wat meer achter de schermen rondneus, kwam ik anders de Wet van Ellywa tegen! Maartenschrijft (overleg) 17 sep 2014 03:06 (CEST)

 • Dag medenachtbraker. Hee, wat leuk! Die kende ik nog niet. Bedankt! ErikvanB (overleg) 17 sep 2014 03:08 (CEST)
  • In dat kader moet ik ook aan Jezus denken ... Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 17 sep 2014 08:35 (CEST)
   • Tja, inderdaad, dat onderwerp is een hoge uitzondering... ErikvanB (overleg) 17 sep 2014 15:21 (CEST)

Beoordelingsnominatie Henk Keilman[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Henk Keilman dat is genomineerd door Brbotnl. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140919 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 20 sep 2014 02:00 (CEST)