Overleg gebruiker:Ceescamel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Mijn archief te bereiken onder:

Inhoud

Brandend zand[bewerken]

Hoi Ceescamel! Dank voor je uitbreiding van het artikel over Brandend zand. Een vraagje: Ik heb een clip gevonden van "Brandend zand" van Gert Timmerman en ondanks een zeer opvallende overeenkomst in thematiek lijkt het me toch om een totaal verschillend nummer te gaan? (warning: het zien van die clip is niet helemaal bevorderlijk voor de geestelijke gezondheid en bevat breiende oudjes) Milliped (overleg) 18 jan 2013 22:03 (CET)

Ja ik zag hem gisteren en vond het al erg, nog erger; het artikel is er nu ook: Brandend zand (Gert Timmerman)!Ceescamel (overleg) 19 jan 2013 11:33 (CET)

Geboren/overleden[bewerken]

Cees, mooi dat je die namen toevoegt, maar vergeet je niet om ze ook op de dagpagina's te vermelden? Die hebben ook geboren/overleden-lijstjes. Bij voorbaat dank en vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 3 mrt 2013 11:30 (CET)

Eerst deze maar.Ceescamel (overleg) 3 mrt 2013 11:30 (CET)

RW[bewerken]

Hallo Ceescamel,

Ik ben de doorverwijspagina RW flink aan het uitbreiden en stuit in de infobox van het artikel From Brush and Stone op die letters. Wat betekenen ze in dit geval? Moet of kan ik die afkorting of code opnemen? Met vriendelijke groet, — bertux 8 apr 2013 22:39 (CEST)

 • Hoi, ik heb het uit het artikel gehaald; het stond voor Rick Wakeman. Ik heb het wel op de dwp gezet.Ceescamel (overleg) 8 apr 2013 22:52 (CEST)

Frühlingsrauschen[bewerken]

groet, :) Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 17 apr 2013 00:49 (CEST)

Cursief[bewerken]

Hallo Cees, ik geloof dat ik je dit al eens gezegd had, maar wil je aub erop letten alle titels en alle tekst in een andere taal cursief te zetten (niet enkel het onderwerp, maar overal in het artikel, zowel tekst, sjablonen als infoboxen). Kijk even wat ik hier deed. Een fijne dag verder! Met vriendelijke groet, C (o) 20 apr 2013 18:07 (CEST)

Capaccio, ik probeer er aan te denken, soms zit ik echter zo in het zoeken, dat ik de cursief vergeet. Soory.Ceescamel (overleg) 20 apr 2013 18:22 (CEST)

Antwoord[bewerken]

Moi Cees, het heeft even geduurd, maar hier staat alsnog een reactie op je vraag. Het was ook voor mijn Noorse een lastige. Peter b (overleg) 31 mei 2013 23:14 (CEST)

foto/plaatjes[bewerken]

Hoi Ceescamel, Ik las dat jij 100-den albums hebt beschreven. Ik ben hier ook mee bezig (specifiek Palm Desert Scene muzikanten en albums). Nu is het zo dat bij al die bands, muzikanten en albums er plaatjes/foto's bij gezet kunnen worden. Mij lukt dat niet (zo goed). Kan jij dit en/of weet jij iemand die hier mee bezig is? Gr. Lotuk

Hoi, ik heb weliswaar veel albums beschreven. Van plaatsjes heb ik (helaas) geen verstand. Ik kijk meestal op de Engelstalige pagina en op commons. Voor de door jou aangehaalde artiest zie ik nergens plaatjes, dus zal je er een van jezelf (?) moeten toevoegen. Daar heb ik geen verstand van. Wellicht dat Mathonius uitkomst kan bieden. Groetjes en verder veel plezier.Ceescamel (overleg) 1 jun 2013 16:07 (CEST)

Symfonie nr. 3 (Van Gilse)[bewerken]

Dag Cees, inderdaad prachtige muziek. Ik zit er nu weer naar te luisteren dankzij jouw artikel. Vind je het goed dat ik een paar kleine dingen wijzig en aanvul? Bedankt voor het artikel en groet, Hartenhof (overleg) 2 jun 2013 13:59 (CEST)

Ik ben zo brutaal geweest om de categorie aan te passen.Peter b (overleg) 2 jun 2013 15:28 (CEST)
Waarvoor dank. Ik had mijn verzoek al weggehaald omdat jij het al gedaan had. Hartenhof (overleg) 2 jun 2013 15:37 (CEST)

Hartelijk dank:

 • durven ze nog te zeggen "De Vergeten Componist"; ik hoop dat er nog ander werk komt;
 • die categorie en Van Gilse in de titel vind ik moeilijk, dat heeft te maken met het feit dat "Van" nog ergens een voornaam is; een Brit zou kunnen denken dat deze man "Van Gilse" heet, zoals Van Morrison. (Van Beethoven is toen omgezet naar Beethoven).

Groetjes,Ceescamel (overleg) 2 jun 2013 15:49 (CEST)

In de Engelse Wiki wordt het "van" bij Van Gilse consequent met kleine letter gespeld, maar in het Nederlands hoeven we niet bang te zijn voor verwarring met Van Cliburn of Van "The Man" Morrison. Het is trouwens bekend dat Van Otterloo in het buitenland wel eens met 'Van' werd aangesproken.
Nog iets heel anders. Je zegt dat Van Gilse zelf in München de 3e symfonie dirigeerde. Volgens biograaf Jan van Dijk zou dat niet Van Gilse, maar Aloys Obrist geweest zijn. Ik heb dat veranderd, ben je het ermee eens? Overigens was Obrist de dirigent die in 1910 een operazangeres vermoordde en toen zichzelf. Een gegeven zonder enig verband met Van Gilse, maar toch... Hartenhof (overleg) 2 jun 2013 19:00 (CEST)

Je hebt gelijk. Ik haalde de gegeven over uit de CPO-uitgave, maar kennelijk over de naam heen gelezen. Dank je voor de verbetering. Een operazangeres vermoorden, daar kan ik me iets bij voorstellen. Ooit een trappenhuis gedeeld met Charlotte van Riedijk. Ik had er niet zoveel last van (broer speelt trombone), maar de andere buren konden haar wel de nek omdraaien.Ceescamel (overleg) 5 jun 2013 09:25 (CEST)

Haar zang was niet de reden voor deze crime passionel ;). De biograaf heet trouwens niet Jan maar Hans van Dijk. Foutje van mij. Hartenhof (overleg) 5 jun 2013 19:25 (CEST)

Fem sange til tekster av Robert Burns og Heinrich Heine[bewerken]

Dag Cees, Kun je bij dit artikel nog de Nederlandse vertaling geven? En alle titels van stukken cursief (twee quotes). Succes verder! Ursulbrun(overleg) 23 jun 2013 12:17 (CEST)

Ik zit de laatste tijd erg in het Noors en vergeet dan de Ned titels. De x probeer ik op te letten, maar af en toe schiet er wel eens tussendoor.Ceescamel (overleg) 23 jun 2013 14:38 (CEST)

Categorie[bewerken]

Categorie:Muziekalbum van Rhys Marsh bestaat nog niet. Wil je die zelf aanmaken of een andere categorie kiezen voor The Blue Hour (Rhys Marsh)? Gr. RONN ° overleg 23 jun 2013 13:22 (CEST)


De cat is aangemaakt.Ceescamel (overleg) 23 jun 2013 14:38 (CEST)

Categorieën en artikelen graag koppelen aan die op anderstalige Wikipedia[bewerken]

Hallo Ceescamel, Ik zag dat je twee categorieën hebt aangemaakt die niet gekoppeld waren aan identieke anderstalige categorieën (Compositie voltooid in 1842 en Muziek in 1842). Interwiki's worden tegenwoordig niet meer lokaal op categorieën en artikelen bijgehouden, maar op Wikidata. Het gebruik van interwiki's op de pagina's zelf ingevoegd zorgt heel vaak voor interwikiconflicten en die zouden we graag voorkomen, omdat die fouten in de hand werken. Het is tegenwoordig heel eenvoudig, je zoekt de bijbehorende equivalent op een anderstalige Wikipedia op en klikt op Koppelingen bijwerken om aldaar de taalcode nl met de titel van de pagina in te voeren. Voor meer informatie over de overschakeling naar Wikidata kun je terecht op Wikipedia:Overschakeling naar Wikidata. Als je er toch niet mocht uitkomen, laat het gerust weten, ik help je graag. Groetjes - Romaine 26 jun 2013 04:51 (CEST)

PS: We zijn ook bezig om naast het verplaatsen van de interwiki's naar Wikidata ook alle interwikiconflicten op te lossen. Dat doen we thans via Wikipedia:Interwikiconflicten oplossen. Groetjes - Romaine 26 jun 2013 04:51 (CEST)

Tja duidelijk, dat heb ik vergeten te controleren. Ik maak die cats alleen aan in de rij voor muziek van een nieuwe componist, en dan nog voor muziek, die voor "mijn" periode ligt. Ik zal proberen aan te denken. Dat wikidata is een raadsel voor me. Ik zal er eens naar kijken, maar met die stukken over Noorse muziek zal het voorlopig wel "stil" blijven.:-).Ceescamel (overleg) 26 jun 2013 10:34 (CEST)

Uitleg[bewerken]

Hallo Ceescamel, Het principe van interwikilinks is dat er slechts één pagina per taalversie van Wikipedia onderling gelinkt mag zijn. Dat betekent op Wikidata dat een link op slechts één pagina kan voorkomen. Als het op de ene pagina fout staat en verplaatst moet worden naar een andere pagina, dan moet het dus eerst op de foute pagina verwijderd te worden om vervolgens op de nieuwe pagina daarna toegevoegd te worden. Romaine 29 jun 2013 11:00 (CEST)

Verband[bewerken]

Als je een serie artikelen schrijft is het verband voor jezelf heel duidelijk, maar misschien niet altijd voor de lezer die op een enkel artikel terecht komt. Ik las op Fire sange til tekster af Gustav Frøding og Nils-Magnus Folcke: "Alnæs wendde zich met deze bundel opnieuw naar gedichten van Zweedse schrijvers." Hoezo 'opnieuw'? Deed hij dat eerder? Misschien handig om dat nader te verklaren? Gr. RONN ° overleg 26 jun 2013 11:37 (CEST)

Dank voor de tip; hij staat ertussen.Ceescamel (overleg) 26 jun 2013 11:50 (CEST)

Graag gedaan. :) Gr. RONN ° overleg 26 jun 2013 11:59 (CEST)

Roussel[bewerken]

Je bent weer lekker bezig! Ik heb ook mijn steentje bijgedragen, opus 27. Iets anders: ik heb de link voor bladmuziek op de IMSLP nu een betje aangepast, waardoor-ie ook te gebruiken is voor lossen composities aldaar.

*{{Link IMSLP|id=...|cname=...}}

Op de puntjes de resp. de naam van de pagina op de IMSLP (spaties vervangen door _) en de naam zoals je hem in het artikel wil hebben invullen, dan gaat alles als vanzelf. Groets! Verstrooide professor (overleg) 2 jul 2013 11:12 (CEST)

Dank je; ik ga eens kijken. Mocht je nog meer Roussel schrijven, zet ze dan maar tussen haken; ik ga de lijst af.Ceescamel (overleg) 2 jul 2013 16:35 (CEST)

en nog 2... Trio voor fluit, altviool en cello (Roussel) en Serenade voor fluit, harp, viool, altviool en cello (Roussel). Van dit laatste kwintet kon ik nergens een premièredatum vinden. Jij hebt hopelijk betere bronnen... Groet, Verstrooide professor (overleg) 2 jul 2013 21:09 (CEST)

Hoi, deze site bevat zowat alles van Roussel. Wel even verder nakijken, want soms zit er een tikfoutje in, zoals ik gisteren mocht ondervinden. Allmusic wil ook nog wel eens helpen. Tot slot, ze hebben liever niet meer dat je "bronnen" gebruikt. Kijk even in de Serenade en copieer de appendix; werkt perfect. En dank maar weer. Voor de muziek kan ik je een verzamel-cd aanraden verschenen op Brilliant met (bijna) alle kamermuziek van Roussel; 7 euro bij Amazon.fr.Ceescamel (overleg) 3 jul 2013 10:23 (CEST)

Via google kwam er er gisteren niet op. Dank. Ik heb gelijk een artikeltje aangemaakt over die fluitist van dat kwintet waarvoor de serenade was geschreven. Het leuke van deze stukjes is dat je terloops op interessante zaken stuit uit de muziekgeschiedenis van die tijd, en daarmee van het tijdsbeeld ueberhaupt. Leuk. Verstrooide professor (overleg) 3 jul 2013 11:09 (CEST)
in de tweede alinea van de fluitist staat nog de originele Engelse tekst.Ceescamel (overleg) 3 jul 2013 11:13 (CEST)
Dank! iets anders: ik heb categorieën gemaakt/ uitgebreid: compositie voor viool, altviool, cello, etc etc, die vallen dat in de cat van hun resp instrument. De cats vioolconcert, altvioolsonate etc kunnen dan in deze cats. Alle kamermuziekwerken voor ongebruikelijke bezettingen zou je dan kunnen indelen in de cats van de betrokken instrumenten, bv Trio voor fl, altvl en cello in die 3 cats. Divertissement voor blaaskwintet en pf kan in die cats blijven, blaaskwintet verwijst dan weer naar de losse instrumenten. Misschien is het teveel gedoe, we zien wel...Verstrooide professor (overleg) 3 jul 2013 11:45 (CEST)

Ik heb daar wel aangedacht, maar het leek mij te veel moeite. In de moderne muziek zijn er zoveel combinaties. Ik zei wel.Ceescamel (overleg) 3 jul 2013 11:54 (CEST)

Link IMSLP[bewerken]

Beste Cees, ik wilde het sjabloon voor verwijzingen naar bladmuziek zo aanpassen dat deze ook voor losse composities te gebruiken is. Dat bleek uiteindelijk toch niet handig. Ik heb nu een nieuw sjabloon gemaakt voor de losse composities:

{{Link IMSLP2|id=...|cname=...}}

Voorbeeld:

{{Link IMSLP2|id=3_Romances,_Op.94_(Schumann,_Robert)|de drie Romances van Schumann|cname=de ''3 Romanzen'' van Schumann}} 

wordt: Bladmuziek van de 3 Romanzen van Schumann op de website van het International Music Score Library Project. Voor de componisten kun je gewoon het oude sjabloon gebruiken en is er niets veranderd. Excuses voor de verwarring, mocht ik die gegeven hebben. NB: ik ga de reeds gemaakte links voor de losse stukken na, en pas ze aan naar het nieuwe sjabloon. NB: ik stel ook Nlkalwien op de hoogte. Ken je andere gebruikers die het nieuwe sjabloon misschien zouden kunnen gebruiken? Groet! Verstrooide professor (overleg) 5 jul 2013 11:50 (CEST)

Soms gebruiker BOZART, maar die zie ik zelden meer hier. Ik zal wel bij een volgend artikel kijken. Vandaag waarschijnlijk niet meer.Ceescamel (overleg) 5 jul 2013 13:12 (CEST)

Roussel opus 44[bewerken]

Ik snap je opmerking op A flower given to my daughter over opusnummer 44 niet. Het lijkt dat je bedoelt dat dit stuk juist niet nummer 44 heeft, maar je deelt het wel zo in. In het artikel over Roussel wordt 44 gegeven aan de Deux idylles. Misschien 44a van maken? Heb je er toevallig een referentie van? Groets! Verstrooide professor (overleg) 5 jul 2013 15:27 (CEST) PS heb Strijktrio (Roussel) en Strijkkwartet (Roussel) gedaan. Jouw blik en aanvullingen worden op prijs gesteld;-)

A flower heeft geen opusnummer; het is geschreven als bijdrage aan een gezamenlijke liedbundel. Ik 44 dan ook weggeheaald bij opusnummer. Het is wel geschreven tussen opus 43 en 45, maar heeft dus geen opusnummer.Ceescamel (overleg) 6 jul 2013 09:27 (CEST)

Duidelijk. Ik zag op het artikel over Roussel op de Spaanstalige wiki en op de werkencatalogus dat er veel meer werken zonder opus nummer zijn, die ook in het artikel ontbreken. Misschien had je da al gzien. Ik heb er nu geen tijd (zin?) in om uit te pluizen wat er nog bij moet. Maar dan weten we dat dat nog in het verschiet ligt:-) Groets! Verstrooide professor (overleg) 6 jul 2013 09:36 (CEST)

Ik wist het, kijk maar in Oeuvre van Albert Roussel en dan onderaan. Daar staat al een aantal stukken zonder opusnummer.Ceescamel (overleg) 6 jul 2013 10:01 (CEST)


Zou je, indien bekend, de datum van de premiere ook willen zetten in de jaar artikelen. In veel jaaroverzichten staat onder Muziek al een rubriek Premiere. Alvast bedankt. Vocalise (Roussel) is er nu ook.Ceescamel (overleg) 6 jul 2013 10:28 (CEST)

Ik kende het onder de naam aria, en kon al niks vinden. Leuk! Als ik de premièredatum er niet bij zet, komt dat omdat ik hem niet kan vinden:-(, vbv op Rietblazerstrio (Roussel)6 jul 2013 11:05 (CEST)
Wil je bij gelegenheid de Roussel-artikeltjes weer ff nakijken? Misschien heb je nog aanvullende gegevens. Dank! Verstrooide professor (overleg) 11 jul 2013 03:53 (CEST)

Ik heb hier en daar nog wat aangevuld, maar het was wel zoeken. Het pianoconcert had je toch iets te snel gemaakt, maar het zij je vergeven.Ceescamel (overleg) 11 jul 2013 17:11 (CEST)

Je hebt gelijk! Dank weer... Verstrooide professor (overleg) 11 jul 2013 18:14 (CEST)

Francisco Valls[bewerken]

Beste Ceescamel, wil jij eens kijken naar Francisco Valls en kun jij licht laten schijnen op de omstredenheid van de Scala Aretina? In de partituur staat van alles genoteerd omtrent de controverse die destijds ontstond, maar mijn musicologische kennis is, zoals zoveel, volstrekt ontoereikend om er chocola van te maken. Vriendelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 16 jul 2013 11:36 (CEST)

Dank je voor het vertrouwen, maar mijn muziektheorie is zeer matig. Ik wijk altijd uit naar Tjako voor muziektheoretische kwesties. Maar doe er dan wel de link bij, want ik had geen idee waar/wat ik moest zoeken. En deze componist is dan nog ver voor mijn muziektijd..... groetjes,Ceescamel (overleg) 16 jul 2013 16:37 (CEST)

Mysterier[bewerken]

Dag Cees, ik heb je lemma Mysterier wat aangevuld en bewerkt. Ben je het ermee eens? Groet, Hartenhof (overleg) 21 jul 2013 19:49 (CEST)

Ik vind het prima, die dirigent wilde ik er nog in noemen, maar kennelijk vergeten. Voor een opera uit het zicht is het nu wel een lang artikel geworden. gelukkig heb ik hem niet uit hoeven zitten:-)Ceescamel (overleg) 21 jul 2013 21:10 (CEST)

Symfonie nr. 3 (Bendix)[bewerken]

Dag Cees. Iemand roept wat op je artikel. Hartelijke groet en een plezierig weekend. ErikvanB (overleg) 27 jul 2013 06:04 (CEST)

Een verzoekje[bewerken]

Eerste maten van de polonaise

Hallo Cees, ik ben zelf pianist (amateur, maar kom) en zag tot mijn verbazing dat wij nog geen artikel hebben die de uitmuntende polonaise van Chopin beschrijft: Polonaise in As majeur, opus 53 (bijgenaamd de heroïsche polonaise) (overigens geen idee of de titel juist benoemd is). Zie ook deze entry op de Engelstalige Wikipedia. Zie jij kans om het artikel aan te zetten? Alvast veel dank en als beloning alvast deze prachtige uitvoering. Vriendelijke groet, C (o) 29 jul 2013 15:46 (CEST)

Hoi, dank je voor je verzoek, ik voel me gevleid. Ik heb ook 2 jaar gepianeerd, maar het was niet mijn stiel. Als je een artikeltje wil over Chopin, dan kan je je het beste wenden tot Tjako en dat is een echte pianist. En volgens mij was hij onlangs daar ook mee bezig (Chopin). Bovendien ik vind de muziek van Chopin niet echt interessant, heb liever muziek van wat recenter datum zoals je onlangs mocht controleren hier.Ceescamel (overleg) 30 jul 2013 17:03 (CEST)

 • @ beiden: Polonaise op. 53 (Chopin) Graag gedaan ! Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 30 jul 2013 21:31 (CEST)
  • Tjako! Wat snel; en wat een prachtig informatief en uitgewerkt artikel! Dank u zeer! - C (o) 30 jul 2013 21:33 (CEST)
   • 't Is vakantie he? :) (Ik heb nog niet alle spellings- en tiepfoutjkes geheel secuur nagelopen...) Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 30 jul 2013 21:37 (CEST)

Categorieën?[bewerken]

Hallo Cees, zou je eens willen kijken naar het artikel over Tombeau de Debussy? Er staan daar een aantal niet-bestaande categorieën op. Kunnen die er van af? Of wens je deze categorieën aan te maken? Als er (voorlopig) maar één artikel in die categorieën blijft staan zou ik dat zelf niet doen. Bij voorbaat dank. Grt, Alankomaat (overleg) 8 aug 2013 16:33 (CEST)


Beste Alankomaat; ik zit er een beetje mee. Ik heb ze expres benoemd, want niemand vindt dit werk in de portofolio van de betreffende componist. Als iemand een ander artikel zou aanmaken dan staat deze er meteen bij. Zal ik ze dan maar aanmaken?Ceescamel (overleg) 8 aug 2013 16:39 (CEST)

Ik laat het aan jou over wat je er mee wilt doen! De categorieën staan mij in ieder geval niet in de weg ;-)
Grt, Alankomaat (overleg) 9 aug 2013 15:07 (CEST)
Dag Ceescamel, Zou je eens naar deze bewerking kunnen kijken? Een anoniem heeft zo te zien de categoriën weggehaald. Bedankt alvast. --Meerdervoort (overleg) 14 aug 2013 19:25 (CEST)

Kennelijk kan iemand niet lezen. Ik zal ze maar even aanmaken. Iig dank voor je bericht.Ceescamel (overleg) 14 aug 2013 21:00 (CEST)

Strijkkwartet in f mineur[bewerken]

Beste Ceescamel, dank voor het toevoegen van nieuwe artikelen aan Wikipedia. Bent u er zeker van dat er geen andere componisten dan Gade een Strijkkwartet in f mineur hebben uitgebracht? - Bramvr (overleg) 17 sep 2013 17:19 (CEST)

O ja zeker. Maar zover het bekende componisten zijn (en daar schaar ik Gade ook onder {{smiley|1}) zijn verreweg de meeste strijkkwartetten genummerd. Beethovens nr 11 bv. Gade heeft geen genummerde strijkkwartetten, want ze werden niet gepubliceerd (behalve de laatste, en die wordt dan volkomen overbodig nr. 1 genoemd). Als ik er nog één tegenkomt, dan volgt uiteraard de toevoeging (Gade).Ceescamel (overleg) 18 sep 2013 10:21 (CEST)

Het?[bewerken]

Ik lees net Idyller, fire klaverstykker en kijk even raar tegen een zin aan. Je schrijft daar "Het bundelde daartoe...", verwijs je daarmee naar de compositie? Of bedoel je eigenlijk te zeggen "Hij bundelde daartoe..."? Gr. RONN ° overleg 10 okt 2013 11:01 (CEST)

Ik vermoedde dat Gade inmiddels gesteriliseerd was :-).Dank voor note.Ceescamel (overleg) 10 okt 2013 11:04 (CEST)

Hahaha, je weet maar nooit. Graag gedaan. :) Gr. RONN ° overleg 10 okt 2013 11:21 (CEST)

Mededeling[bewerken]

Ik heb je vragen op mijn overlegpagina aldaar beantwoord.

Vriendelijke groet,  Rodejong  overleg  30 okt 2013 21:25 (CET)

Vigil in a wilderness of mirrors[bewerken]

Cees, in Vigil in a wilderness of mirrors staat een link naar de doorverwijspagina Phil Cunningham. Ik weet niet welke je bedoelt. Wil je die even aanpassen? Bij voorbaat dank, Goudsbloem (overleg) 15 nov 2013 17:40 (CET)

Hoi, dank voor de attentie. Nou is-ie rood....Ceescamel (overleg) 16 nov 2013 08:32 (CET)

What becomes of the brokenhearted[bewerken]

Zoveel hopeloosheid... 't is net de Winterreise, vind je niet? Hartenhof (overleg) 20 nov 2013 21:40 (CET)

Nounou, heb je de winterdepressie al te pakken? Dan wacht ik nog maar even met The Cure. Ik kende de versie van Ruffin niet. Daar ben ik te laat voor geboren. Ik vind Blunstone een goede stem hebben. Om je op te fleuren heb ik maar Une belle histoire geschreven, verloren gegane jeugd (ook voor mij).Ceescamel (overleg) 21 nov 2013 09:33 (CET)

Leuk liedje, mits niet door Paul de Leeuw gezongen. Maar voorlopig spookt Jimmy Ruffin nog door mijn hoofd, dankzij jou...
I know I've got to find / some kind of peace of mind / maybeeh... dooh-deeh-dooh... Hartenhof (overleg) 21 nov 2013 14:21 (CET)

Introspection 3[bewerken]

Hoi Ceescamel. In het door jou aangemaakte artikel Introspection 3 trachtte ik (naar aanleiding van een vermelding hier) een link naar een dooverwijspagina op te lossen. Ik deed daartoe deze wijziging. Aangezien ik niet helemaal zeker ben dat dit precies is wat je qua betekenis bedoelde, toch even melding hiervan. Mocht je het niet ok vinden zo, voel je vrij om het anders te formuleren (of eventueel terug te draaien). Groet, Grmbl76 (overleg) 4 dec 2013 15:32 (CET)

Nou, dit kan zo wel. Ik weet er ook geen betere Nederlandse aanduiding voor. Evergreen????jammer dat we nu wel twee keer "klassieke" achter elkaar hebben.Ceescamel (overleg) 4 dec 2013 16:26 (CET)

Inderdaad, da's jammer. Evergreen kan misschien wel een goed alternatief zijn, met zelfs een interne link naar Evergreen (lied), een artikel wat nog wel wat verbetering/uitbreiding kan gebruiken overigens. Volgens de Duitse versie van dat artikel hoeft het niet enkel over een 'lied' in de strikte betekenis van het woord te gaan, dus misschien kan het ook wel voor klassieke muziek? Grmbl76 (overleg) 4 dec 2013 18:41 (CET)

The universal song[bewerken]

Weet je zeker dat de titel als 'The universal song' wordt geschreven en niet als 'The Universal Song'? Dergelijke weergaves vallen me bij meer van je verhalen op, terwijl Engelstalige titels vrijwel altijd met hoofdzakelijk hoofdletters aan het begin van de woorden worden geschreven (met uitzondering van woorden als 'the', 'and', 'a' en 'an'). Toth (overleg) 6 dec 2013 15:18 (CET)

Beste Toth, dat hoofdlettergedoe is overal al lang losgelaten. Zie verder de hele lange discussies op de pagina's van Mager. In principe schrijf ik alles met kleine letter (behalve de "I" en als er een Duitse titel is). Feit is tevens dat huidige artiesten zelfs alles met een kleine letter schrijven, ook aan het begin van de regel. Zo schrijft radio massacre international alles klein, groepsnaam, titel, leden etc.Ceescamel (overleg) 7 dec 2013 15:12 (CET)

Platenhoezen[bewerken]

Hoi, ik zie wat Otis Redding voorbij komen. Je linkt wel naar de hoes, maar je gebruikt een foutieve kantlijntekst in de infobox. Kijk even bij King & Queen, waar ik de juiste heb ingezet. Groet,Ceescamel (overleg) 17 dec 2013 11:11 (CET) Hi Cees, hoe krijg ik de afbeelding precies zoals in de Engelse versie van deze pagina? Ik bedoel: Nu staat er alleen maar een link naar de afbeelding terwijl ik de afbeelding zelf op de pagina wil hebben staan... Hurdurburdur (overleg) 17 dec 2013 12:43 (CET)

Ja, dat is niet mogelijk. Alleen voor de EN zijn de rechten van de platenhoezen vrijgegeven. Ze mogen vooralsnog niet op de NL gebruikt worden. Het is spijtig maar niet anders. De gemaakte link is een tussenoplossing.Ceescamel (overleg) 17 dec 2013 16:23 (CET)

Verzoekplaatje[bewerken]

Cees, ik heb een verzoekplaatje voor je: de RAH Band, bekend van een nummer uit 1985: Clouds Across the Moon (en:Clouds Across the Moon) (zie hier de clip op Youtube). De RAH band was een studiogroep van de Engelse producer Richard Anthony Hewson (en:Richard Anthony Hewson), de zang op het nummer 'Clouds Across the Moon' was van zijn vrouw. Misschien kan je er wat van maken, ze stonden ook in de top 2000 met het nummer van 1999-2001. Vriendelijke groet, en prettige dagen gewenst, Goudsbloem (overleg) 21 dec 2013 13:10 (CET)

Als ik in dit tempo door ga, dan komt die In the year 2525 (if man's still alive). Ik zal eens kijken. Ken het nummer zelf niet.Ceescamel (overleg) 22 dec 2013 13:31 (CET)

Haha. Doe rustig aan, niets moet, alles mag. Goudsbloem (overleg) 22 dec 2013 17:05 (CET)

Ik zie/Je ziet het in de nieuwe lijst, nog 1000 te gaan:-)Ceescamel (overleg) 24 dec 2013 22:27 (CET)

Het is er.Ceescamel (overleg) 26 dec 2013 13:04 (CET)

Goudsbloem (overleg) 26 dec 2013 17:34 (CET)

Sterrendag[bewerken]

Gotland of de provincie Gotlands län?[bewerken]

Moi Cees, ik kwam een paar nieuwe lemma's van je tegen over riviertjes op Gotland, waarbij jij ze laat stromen in de provincie Gotlands län, uiteraard niet fout, maar het klinkt mij wat gekunsteld in de oren, waarom niet gewoon riviertjes op het eiland? Peter b (overleg) 27 dec 2013 14:17 (CET)

Ja, ik wist het ook niet, maar een van de riviertjes stroomt er juist niet en toen sloeg de verwarring toe. Ik zal ze verder weer linken naar Gotland. Ik ben bijna op de ½.Ceescamel (overleg) 27 dec 2013 14:23 (CET)

Zweden[bewerken]

Hoi Ceescamel, allereerst wil ik je vertellen dat je prachtige bijdragen levert, en nu ook voor de dubbele schrijfweek Zweden. Ik weet niet of je het al van plan was maar zou je je aangemaakte artikelen in deze lijst willen zetten? -> Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Zweden/Bijdragen. Waarschijnlijk wilde je dit al gaan doen maar ik vind dat jouw bijdragen niet ongezien mogen blijven :). Ga zo door, met vriendelijke groeten, Coldbolt Coldbolt (O/B) 27 dec 2013 17:50 (CET)

Ik heb ze erbij gezet. Tot voor kort deed iemand dat kennelijk voor me. Nu de westkust.Ceescamel (overleg) 27 dec 2013 22:55 (CET)

Oke, geen probleem natuurlijk! Met vriendelijke groeten Coldbolt Coldbolt (O/B) 28 dec 2013 23:43 (CET)

Ster van verdienste[bewerken]

Beste Ceescamel, voor al je goede bijdragen aan de encyclopedie, zowel bij schrijven, corrigeren, als je vriendelijke samenwerking met collegas, zoals op deze pagina wel duidelijk wordt, wil ik graag mijn waardering uiten. Het is fijn om collegas zoals jij te hebben en het doet een mens goed om iemand met zoveel energie te zien werken. Ik wil je dan ook graag deze ster van verdienste aanbieden. Ik hoop dat we je nog lang als collega mogen hebben. - Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 2 jan 2014 10:26 (CET)

Ik sluit me hier van harte bij aan. Keep up the good work Cees! Tevens nog een zeer muzikaal jaar gewenst. Goudsbloem (overleg) 2 jan 2014 10:42 (CET)
Dank jullie wel en ik blijf komend jaar hopelijk door die plaatjes wroeten. Straks weer eentje. Fijn jaar toegewenst.Ceescamel (overleg) 2 jan 2014 11:14 (CET)

Overleg:François Glorieux = Gebruik van Nederlandse termen voor Frans-/Engels-/Duitstalige titels[bewerken]

Beste Ceescamel,

kun je misschien op de bovengenoemde overlegpagina van Overleg:François Glorieux naar de neergezette discussie kijken? Bij voorbaat bedankt! Groetjes --Nlkalwien (overleg) 7 jan 2014 21:38 (CET)

Een paar kleine tips[bewerken]

Hoi Cees, in het sjabloon {{Infobox single}} hoef je geen cursiveringstekens te gebruiken, want het sjabloon zorgt er zelf voor dat de albumtitel wordt gecursiveerd. De code voor een regeleinde is trouwens <br />, niet </br>. Ik loop de Categorie:Single nu even met mijn botje na, zie bijvoorbeeld deze bewerking. ;) Vriendelijke groet, Mathonius 8 jan 2014 17:14 (CET)

Ok, dank je. Ik zal er op letten.Ceescamel (overleg) 8 jan 2014 17:17 (CET)
Ik kom hier even op terug, want zoals het nu ingedeeld is met al dan niet cursiveringstekens is niet handig. Ik moet alles wat nummers betreft wel cursiveren, maar alleen het album niet. Dat is niet handig. Titel moet, album moet niet, B-kant weer wel, vorige, volgende singles weer wel, album weer niet, volgorde op album weer wel. Dan heb ik liever allemaal. Denk er eens over, ik zie het hier wel.Ceescamel (overleg) 8 jan 2014 23:36 (CET)
Dat is inderdaad lastig. De automatische cursivering door het sjabloon wordt volgens mij om twee redenen gedaan: gemak en standaardisatie. De titels van muziekalbums worden standaard en overal op deze wiki gecursiveerd, maar zoals uit deze peiling blijkt, is er maar een kleine meerderheid die de voorkeur geeft aan cursivering van titels van liedjes als standaard. Dan gaat het te ver om die wijze van opmaak via het sjabloon alsnog als standaard af te dwingen. Wat volgens mij wel zou kunnen, is ook de cursivering door het sjabloon van albumtitels weg te halen, zodat je gewoon bij alle parameters kan bepalen hoe de tekst wordt opgemaakt. Mathonius 10 jan 2014 14:08 (CET)

Ik ben er voorstander van alles cursief te doen en dan is het handig (in combi met de uitspraak) alles vrij te laten. Ik vind het nl vreemd dat als de titel van het liedje gelijk is aan die van het album, de ene schuingedrukt staat en de ander niet. Ik hoor het wel, ik moet mijn eigen sjabloontje toch nog aanpassen ivm de br's. Ik zie het hier wel.Ceescamel (overleg) 10 jan 2014 16:32 (CET)

Beoordelingsnominatie van o.a. Flenvikebäcken[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Flenvikebäcken door DutchBelgian, Skärsuddenbäcken door DutchBelgian, Hidevikenbäcken door DutchBelgian. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140110 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 11 jan 2014 01:04 (CET)

Sterretje[bewerken]

Voor jouw vele SciFi-gerelateerde artikelen. KroySquare.jpgDirkVE overleg 14 mrt 2014 07:43 (CET)

Beste Ceescamel, hierbij een kleine attentie voor jouw vele werk aan o.a. Born SF waardoor steeds meer rode links blauw kleuren. Bedankt! KroySquare.jpgDirkVE overleg 14 mrt 2014 07:43 (CET)

The Cats[bewerken]

Beste Cees Camel, ik heb gezien dat je Rock 'n' roll (I gave you the best years of my life), Lea (The Cats) en Be my day van The Cats hebt geschreven. Zelf heb ik mij de afgelopen tijd ook met The Cats beziggehouden en heb ik enkele leden van de band beschreven die nog geen artikel hadden, enkele voorlopers van de band beschreven en verschillende artikelen aangevuld. Nu viel me met deze aanvulling op dat de platenmaatschappij het 50-jarig jubileum op 18 april voorbereidt. Voor mij komt dat jubileum wat aan de vroege kant, omdat ik de komende tijd veel van de rode links (singles en albums) in het artikel The Cats had willen schrijven. Zou jij er wat voor voelen om er voorafgaand aan het jubileum ook een aantal voor je rekening te nemen? Ik hoop dat je tijd hebt, want dat zou het beeld wel completer over ze maken. Vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 8 apr 2014 23:07 (CEST)

Ik zou wel willen, maar mij ontbreekt soms ook de tijd met die SF, zie hierboven en plaatjes uit de Top 2000. Ik ga wel eens kijken. Heb jij enig idee of die singlelijst compleet is?Ceescamel (overleg) 9 apr 2014 17:12 (CEST)

Daar heb je inderdaad ook nog wel wat werk aan :-)
Vooral de songs die door meerdere artiesten zijn uitgebracht, vind ik moeilijk om zelf te schrijven, zoals La diligence en/c.q. De postkoets (zijn dat bijvoorbeeld 1 of 2 artikelen?), Scarlet ribbons en Vaya con Dios, om een paar te noemen. Als je er zulke uit weet te pikken, heb je me al een heel stuk geholpen.
Verder heb ik de lijst met singles niet samengesteld en ik zou daarom niet kunnen zeggen of hij compleet is. Mijn gok is dat hij wel ongeveer klopt, omdat hij er in één keer ingezet lijkt te zijn.[1]. Verder vind ik het wat lastig om goede bronnen te vinden. Ik zag op Muziekencyclopedie - onder discografie - dan onder singles of albums wel grote overzichten staan, maar zag ook dat die niet foutloos lijken te zijn. Cats as cats can dateren ze namelijk in 1968 i.p.v. 1967 en Cats (album) in 1969 i.p.v. 1968. Op de website thecatsvolendam.tk stond na het overlijden van Cees Veerman een bericht van Arnold Mühren aan Cees' vrouw, waar ik uit afleid dat die website wel eens van de bandleden kan zijn. Ik vermoed om die reden ook dat die lijsten mogelijk kloppen. Zelfs tweede versies in hetzelfde jaar van dezelfde lp staan er bijvoorbeeld nauwkeurig in vermeld. Ze zijn verder niet al te informerend. Ymnes (overleg) 9 apr 2014 18:16 (CEST)

Nou de eerste is er; If I didn't have a dime to play the juke-box.Ceescamel (overleg) 10 apr 2014 17:44 (CEST)

Dankjewel! Zulke artikelen zijn voor mij eigenlijk niet te doen, dus ik ben er heel blij mee!
Wat betreft de betrouwbaarheid van de lijsten, waar je naar vroeg. Ik ben nu de albums nu aan het nalopen en die lijst lijkt vrij goed te kloppen. Er staan voor zover ik nu heb gezien geen onjuiste dingen in, maar wel albums die alleen in het buitenland verschenen. Die laatste groep wil ik naar de introductie van die paragraaf overzetten, zodat het een lijst van in Nederland uitgekomen albums wordt. Mij lijkt dit tenminste goed te verdedigen omdat het een Nederlandse band is. Volgens mij wordt het daar ook logischer van voor de lezer. Ik zal de singlelijst later ook nog even helemaal nalopen.
Ik heb ook nog even nagekeken van wie de website http://www.thecatsvolendam.tk/ is en dat blijkt van de 'Catclanners' te zijn, ofwel een/de fanclub. Ymnes (overleg) 10 apr 2014 18:50 (CEST)

Songs from the old kitchen[bewerken]

Misschien ligt het aan mij maar ik vind de inleiding van Songs from the old kitchen warrig en onduidelijk. Kan je dit wat oppoetsen? The Banner Overleg 3 mei 2014 15:43 (CEST) Wat onafhankelijke bronnen zouden ook zeer welkom zijn.

Ik heb de tekst enigszins gewijzigd; kijk even of het nu wat duidelijker is, of geef aan wat er nog onduidelijk is/zou zijn.Ceescamel (overleg) 4 mei 2014 09:13 (CEST)

Dank je, dit is veel beter zo! The Banner Overleg 4 mei 2014 20:02 (CEST)

Zin[bewerken]

Het lijkt alsof bij Engelbrekt (opera) een stukje zin mist, het is (mij) niet helemaal duidelijk waar "zekere voor een opera in de Zweedse en Deense taal" op slaat. Gr. RONN ° overleg 10 mei 2014 15:08 (CEST)

Ik heb de tekst enigszins aangepast; wil je nog even kijken.Ceescamel (overleg) 10 mei 2014 15:13 (CEST)
Ik denk dat je bedoelt te zeggen dat het hoge aantal opvoeringen bijzonder was, "zeker voor een opera die zowel Zweedse als Deense gezongen taal bevat." Nu lijkt het 'zeker' terug te slaan op de 'goede tip'. Gr. RONN ° overleg 10 mei 2014 15:43 (CEST)
ik heb die zin in tweeën geknipt.Ceescamel (overleg) 12 mei 2014 09:29 (CEST)
Zo is het duidelijker. :) Dankjewel. Gr. RONN ° overleg 12 mei 2014 09:34 (CEST)

Bedankt voor je samenwerking[bewerken]

Samenwerkingsster

Beste Cees, zoals ik al aankondigde op mijn overlegpagina, wil ik ook hier nog reageren, want je hebt me werkelijk heel erg geholpen met de artikelen rondom The Cats. Ik ben er heel erg blij mee, want sommige dingen had ik zelf niet gekund. Dat werk was er anders dus gewoon niet geweest! Ik wil dat graag laten merken op een manier die hier op Wikipedia vaker het gebruik is, namelijk met een ster. Ik heb deze 'samenwerkingsster' op de sterrenpagina als volgt gemotiveerd: "Voor de vele bijdragen op artikelen rondom The Cats, zoals het schrijven van nieuwe artikelen over hun songs, het toevoegen van de hitnoteringen en vele andere aanvullingen en verbeteringen in artikelen rondom deze band." Dus heel veel bedankt! Het is trouwens geen ruilmiddel voor het werk dat je hebt gedaan, maar m'n aanbod blijf ook staan dat je mij gerust om dingen kunt vragen, dan help ik graag. Het was leuk om op onderzoek te gaan naar meer feiten over Hjalmar Borgstrøm en als je weer eens ergens vragen over hebt, dan zoek ik dat graag ook nog uit. Veel succes ook met je verdere werk, zoals de resterende stukken van Borgstrøm. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 29 mei 2014 19:15 (CEST)

Dank voor je ster. Hoewel het voor mij (ook) veel werk is, vind ik dit soort dingen leuk. ik ben nu eenmaal bezeten van muziek in welke richting dan ook. En (bijna uiteraard) het liefst als er nog niets te vinden is op een andere wiki. Dat er dan wat onverwachte zaken zijn, dat neem ik maar op de koop toe, zoals gisteren met Tossing and turning. Blij dat ik iemand heb kunnen helpen. We zijn op de wereld......Ceescamel (overleg) 30 mei 2014 11:29 (CEST)

Ook nog bedankt voor de laatste eindjes, gisteren volgens mij de laatste, want ik denk dat ze er nu allemaal spik en span bij staan. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 2 jun 2014 22:17 (CEST)

Garage West[bewerken]

Beste Cees, naar aanleiding van jouw vraag aan gebruiker jtm heb ik het antwoord in het lemma vermeld. Ik ga nog op zoek naar meer historie. met vriendelijke groeten,Bijwyks (overleg) 15 jun 2014 07:21 (CEST)

Dank voor je bericht; ik heb hier nooit bussen gezien. Welk de Statdsreiniging, maar ik ben dan ook (uit) 57. Ik zag wel twee fototjes op internet, met twee bussen die afgeleverd waren, maar die werden gekiekt op het Bellamyplein. Het enige dat ik nog wel weet is dat ze die kadewal maar niet goed kregen. Om het jaar lag die open om opnieuw gestut te worden.Ceescamel (overleg) 16 jun 2014 09:55 (CEST)

El cóndor pasa[bewerken]

Ha Ceescamel, gebruikelijk wordt het nummer zelf als uitgangspunt genomen en krijgen covers en of andere bewerkingen geen zelfstandig lemma maar worden ze ingevoegd in het liedlemma. Misschien kunt u dat hier ook doen. mvg Agora (overleg) 18 jun 2014 13:18 (CEST)

Normaliter doe ik dat ook als zodanig, maar dan wordt het artikel erg lang en onoverzichtelijk. Vandaar dat ik hier heb gekozen voor aparte artikelen. Bovendien lijken de versies van Los Incas en Paul niet op het origineel.Ceescamel (overleg) 18 jun 2014 13:22 (CEST)

Hitlijsten[bewerken]

Hoi Cees, ik heb vanmiddag het aritkel Goodbye my lover, goodbye geschreven, wat een hele klus was omdat Durlaphone op de elpee vermeldde dat het geschreven was door "Hamilton/Savoy", terwijl het na veel zoeken Robert Mosley bleek te zijn geweest. The Searchers hadden er een ook in Nederland een hit mee. Ik heb de Top 40 en Top 2000 er al in kunnen zetten, maar ik weet niet goed waar ik de gegevens van de andere lijsten (incl. België) vandaan kan halen. Wil jij die er misschien inzetten? Hetzelfde geldt trouwens voor Sailin' home die ik een paar maanden geleden al schreef. Bedankt als je het wilt doen! Mvg, Ymnes (overleg) 22 jun 2014 19:19 (CEST)

Bedankt voor de hitlijsten op mijn overlegpagina. Ik kom er nu pas aan toe, want ik heb eerst wat andere dingen voor laten gaan. Sailin' home had je al gedaan. Ik heb Goodbye my lover, goodbye nu zelf geprobeerd aan te vullen, waar ik niet goed uitkom. Ik heb er "Voorloper van de Nederlandse Single Top 100" van gemaakt, maar kan niet uit Dutch Charts halen, welke voorloper het precies is geweest. Zit daar een logica in? En klopt mijn conclusie dat hij niet in een Belgisch hitlijst terecht is gekomen? Ymnes (overleg) 1 jul 2014 16:33 (CEST)
die had ik ook al eerder gedaan en ik had die van dutchcharts bewust weggelaten, want ik heb geen idee welke voorloper dat geweest is. Je zal dat even aan Mager moeten vragen.Ceescamel (overleg) 2 jul 2014 09:38 (CEST)

Afscheidsgebaar[bewerken]

Hoi Ceescamel, ik kom even zeuren. Bij het nakijken van nog niet gecontroleerde oudere nieuwe artikelen kwam ik ook Afscheidsgebaar tegen. Dit artikel heeft maar een bron en het betreft een samenvatting in plaats van een encyclopedisch artikel. Heb je er meer informatie over of niet, want in mijn ogen voldoet dit echt niet. Niks over de achtergrond, het ontvangst en alle zaken die juist wel in een encyclopedisch artikel over een boek horen. Denk ook aan herdrukken, vertalingen, etc. Dqfn13 (overleg) 23 jun 2014 12:42 (CEST)

Beste Dqfn13, ik heb deze discussie eerder gevoerd, maar ik weet niet meer met wie. Met jou? Het betreft hier een kort verhaal in het genre sciencefiction. Bundel uitgegeven in 1959, in Nederland dan 10 jaar later. Dat zou een indicatie kunnen zijn. Sciencefiction was/is in Nederland maar een kleine niche, de meeste series stopten al weer vrij snel. Op de EN wordt over de hele bundel geschreven dat Damion Knight (ook sf-auteur) het in 1960 een van de beste verhalenbundels op sf-gebied vond. Een dergelijke omschrijving riekt toch behoorlijk naar POV van één iemand. Ik vind de verhalen behoorlijk van wisselende kwaliteit en soms nogal rammelen. Maar ja, ik lees ze in 2014, 50 jaar later. "Ontvangst" van boeken vind ik toch al twijfelachtig. Ik heb hier nog een voorbeeld. Laarzen in de nacht ((1962, uitgegeven 1968) werd in de NYT omschreven als schokkend en fascinerend. Voor mij is het het zoveelste verhaal waarbij Duitsland WOII heeft gewonnen.Ceescamel (overleg) 24 jun 2014 10:20 (CEST)

Ja, vorige keer was ook met mij. Ik heb toen ook aangegeven dat een samenvatting niet het hele artikel zou moeten vormen. Ik snap dat het om een oude verhaal gaat en dat er daarom weinig over te vinden is... probleem is nu gewoon dat het een samenvatting van het boek betreft, dat is geen artikel. Zie het ook alsjeblieft niet als kritiek naar jouw schrijven toe, ik zie jouw naam wel vaker langskomen heb nooit wat op jouw bewerkingen aan te merken. Ik laat het artikel verder ook met rust (begin moe te worden van het nomineren van dergelijke artikelen, het is dweilen met de kraan open namelijk). Er staat een bron anders dan het boek bij, dus dat is al goed. Dqfn13 (overleg) 24 jun 2014 10:29 (CEST)
Dacht dat eerste al. Ik vind "ontvangst" e.d. erg persoonlijk. Ik zie op de En bijvoorbeeld bij elpees altijd sterrenindeling staan van Allmusic en soortgelijke. Daar hebben lezers en ook ik echt niets aan. Het blijven steeds meningen van mensen die ik niet ken. Hetzelfde geldt overigens voor meningen van mensen die ik wel ken. Men zal steeds zelf moeten uitzoeken of men iets leuk of koopwaardig vindt. Met de sf ging het als volgt. Ooit jaren 70 begonnen met verzamelen, waarschijnlijk onder invloed van Star Trek Original Series. Vond de meeste boeken wel aardig. Nu ik de Bornserie aan het herlezen ben, ben ik toch flink aan het twijfelen. Het zou kunnen zijn dat de mening bij Bruna en Meulenhoff anders is. Die boeken werden destijds al hoger aangeschreven. Zodra ik iets noemenswaardig vind (maar dat is dus dubbele POV) zal ik het zeker vermelden. En uiteraard, kritiek mag.Ceescamel (overleg) 24 jun 2014 11:37 (CEST)
Prima. Ontvangst is meer omdat het dan om (al dan niet zelfbenoemde) experts gaat, die meningen worden vaak toch gewaardeerd. Je kan "ontvangst" ook doortrekken naar hoe goet het boek verkocht, hoeveel herdrukken en vertalingen er zijn, etc. Dqfn13 (overleg) 24 jun 2014 11:41 (CEST)

Glimlach Voor de Bornserie ligt dat laatste met grote zekerheid vast: 0,0. Ik geloof dat ik van de 60 boeken slechts één heb aangetroffen die heruitgegeven is. Werk van Dick is in allerlei talen verschenen; hij lag kennelijk destijds goed in de markt en zijn ook goed verfilmbaar, zie Bladerunner.Ceescamel (overleg) 24 jun 2014 11:47 (CEST)

Bladerunner is ook uit die serie? Goh... Maar vertalingen kan je wel vermelden (als je er achter kan komen om welke talen het gaat). Dqfn13 (overleg) 24 jun 2014 11:57 (CEST)

Bladerunner is gebaseerd op De elektrische nachtmerrie ook van Dick.Ceescamel (overleg) 24 jun 2014 12:01 (CEST)

Ik lees het ja, grappig. Dqfn13 (overleg) 24 jun 2014 12:04 (CEST)

Platenhoezen van en-wiki[bewerken]

Hoi, nog bedankt voor je tip om een link naar een platenhoes op de en-wiki te maken. Ik was bezig om wat meer links te maken en bij het album Live Scenes from New York van Dream Theater liep ik tegen een probleem op. Dat album had oorspronkelijk een hoes die is vervangen door een nieuwe hoes (iets met de NY-skyline in vlammen en de release op 9-11). Maar dat is natuurlijk best interessante informatie en graag zou ik dan ook beide hoezen willen linken. Weet jij hoe ik een dubbele link kan maken? Nietanoniem (overleg) 15 jul 2014 08:59 (CEST)

Hallo, ik heb geen idee. Misschien weet Mathonius het. Die heeft volgens mij die mogelijkheid geschapen. Het blijft natuurlijk altijd mogelijk een link te maken in Bronnen etc. Ik hoor nog wel even of er een betere oplossing is.Ceescamel (overleg) 15 jul 2014 09:20 (CEST)
Hoi Cees en Nietanoniem, daar is een extra parameter voor nodig in {{Infobox muziekalbum}}. Ik denk dat Romaine jullie daar het beste mee kan helpen. De mogelijkheid bestond al voordat ik hier mijn eerste bewerkingen deed. Knipoog Het zou volgens mij wel een nuttige toevoeging zijn. Met vriendelijke groet, Mathonius 15 jul 2014 23:36 (CEST)
Dank je, dan ga ik Romaine even stalken. Nietanoniem (overleg) 16 jul 2014 08:43 (CEST)
Wellicht is het gewoon beter om een tweede hoes niet in de infobox (samenvatting van kerngegevens) te willen plaatsen, maar ergens onder een kopje met wat meer informatie. Romaine 16 jul 2014 11:32 (CEST)
Eens met Romaine. Ik heb het in het artikel gezet met een link bij bronnen.Ceescamel (overleg) 16 jul 2014 12:57 (CEST)
Mooie oplossing, bedankt. Het ging mij er inderdaad voornamelijk om dat de originele hoes gevonden kan worden (jammer trouwens dat de afbeeldingen niet gewoon getoond mogen worden). Nietanoniem (overleg) 16 jul 2014 13:13 (CEST)

Gildurivier[bewerken]

Hoi Ceescamel, ik kwam dit artikel tegen van jou hand, Gildurivier. Er staat geen bron en het bestaat niet op een andere wiki. Op google kan ik het niet vinden onder geen van de drie namen. Googlemaps beschrijft dat gebied niet bij naam. Zou je misschien kunnen aangeven wat je bron was voor deze beek? Mvg, Taketa (overleg) 30 jul 2014 22:09 (CEST)

Dat is al een oudje zeg.....Het (bijna) gehele stroomgebied van de Torne is beschreven aan de hand van www.hitta.se, dé internetkaart van Zweden. Ik heb die kaart nog eens bekeken en daar staat hij echt op. De enige manier om die rivier terug te vinden is die site te openen. Övre Soppero opzoeken. Door dat dorp loopt op die kaart ten westen een brede rivier, dat is de Lainiorivier en die naar het noorden volgen met schaal 8. Uiteindelijk komt je na veel bochten dan bij de Gildurivier (staat zuid-noord gemeld op de kaart. Het moeras wordt daar ook genoemd Gildovuopmi (dat alles dankzij de Saamitaal, die hier voorrang heeft. Bijna net zo moeilijk als een ster in de hemel. GlimlachCeescamel (overleg) 30 jul 2014 23:53 (CEST)

Ik heb je aanwijzingen gevolgd en de beek gevonden. Hij bestaat inderdaad :). Dat is een stuk lastiger vinden dan een ster, xd. Mvg, Taketa (overleg) 31 jul 2014 07:17 (CEST)

Anu Tali[bewerken]

Hallo Cees, het artikel over Anu Tali is klaar. met vriendelijke groeten, Sijtze Reurich (overleg) 13 aug 2014 12:25 (CEST)

De vos en het bos/woud[bewerken]

Dag Ceescamel,

Ik vind als Nederlandse vertaling van Bradbury's verhaal alleen maar "De vos en het woud" (Het Spectrum, 1964). Daarom vraag ik me af of de titel niet moet worden veranderd (tenzij jij een andere vertaling met 'bos' kent die ik nog niet heb gevonden), mvg, Beachcomber (overleg) 19 aug 2014 09:59 (CEST)

Nog eentje met een andere titel dan de bestaande Nederlandse vertaling: Geen avond en geen morgen (Geen bepaalde avond en geen bepaalde morgen staat er nu in Wikipedia) Beachcomber (overleg) 19 aug 2014 10:05 (CEST)

Ik zal ze erbij zetten, want ik heb ze toch voor me liggen.....Ceescamel (overleg) 19 aug 2014 10:06 (CEST)

Verschil zit denk ik in het jaar van uitgave. Ik heb hier de Born-uitgave en De Boekenplank heeft het over de Spectrumuitgave. Ze staan beide afgebeeld (Ik heb de oranje kaft). Ik moet het hoofdartikel nog maken, ik zal kijken of er dan meer titels gewijzigd zijn en ze vermelden.Ceescamel (overleg) 19 aug 2014 10:17 (CEST)

Oké, bedankt voor je reactie. Beachcomber (overleg) 19 aug 2014 10:57 (CEST)

Wist je dat?[bewerken]

Hoi Ceescamel, ik vond hier een leuk projectje (onderwerpkeuze). Misschien ook iets voor jou om er een aantal neer te zetten? Ymnes (overleg) 13 sep 2014 15:06 (CEST)

Guðrún Laugar[bewerken]

Hoi Ceescamel, je hebt mij enige tijd geleden een vraag overGuðrún Laugar gesteld. Op dezelfde pagina heb ik je een antwoord gegeven. Ik weet niet of je hem gelezen hebt, dus hierbij even een reminder. Groet, Bromr (overleg) 17 sep 2014 12:51 (CEST)

Het enige wat ik extra kon vinden, was dat de opera waarschijnlijk in 1962 geschreven is en in 1964 (het sterfjaar van de componist, hoop niet dat een en ander met elkaar te maken heeft) voor het eerst is opgevoerd in Moss (waarschijnlijk in de kerk). Groet Bromr (overleg) 17 sep 2014 13:25 (CEST)

Cursief (bis)[bewerken]

Cees, wil je de titels (ik heb dit al eens gevraagd, maar bon) altijd cursief zetten, ook in de infobox? Zie hier. Verder geen overbodige br-tags in de tekst zetten, die dienen enkel als het echt nodig is (in een infobox en lopende tekst is dit niet nodig). Wanneer een compositie geschreven is voor een bepaalde datum, gelieve dat ook zo te noteren en niet met het "<"-teken (zie hier). - C (o) 4 okt 2014 11:17 (CEST)

Hoi, ik probeer aan te denken, maar het cursiefgebruik is me niet altijd even duidelijk. Sommigen willen het wel bij titels van bijvoorbeeld liederen, maar niet bijvoorbeeld bij Symfonie etc. Ik probeer er aan te denken, maar sorry dat het niet altijd gebeurt. Voor wat betreft de br in de infobox, die had ik er in gezet omdat het (in mijn scherm) nu wat ongelukkig afbreekt. Alleen Drachmann staat op de tweede regel. Dat vindt ik persoonlijk niet echt mooi staan. In ieder geval dank voor de ondersteuning.Ceescamel (overleg) 4 okt 2014 11:45 (CEST)

Jan Rot[bewerken]

Hallo CeesCamel. Op mijn OP heb ik Jan Rot over de vloer, of althans iemand die zegt dat te zijn. Hij was enigszins verbolgen omdat hij van Mbch331 en mij bepaalde bewerkingen niet mocht uitvoeren aan "zijn pagina". Die pagina vertoont de sporen van veel meer bewerkingen door het onderwerp en dat zal ik zo aanpassen. Inhoudelijk heb ik niet zoveel met die man en zijn werk, misschien wil jij er later nog eens naar kijken? Groet, Sander1453 (overleg) 5 okt 2014 08:22 (CEST)

???. Ik heb niets met Jan Rot van doen? Heb je de verkeerde hier aangeschreven?Ceescamel (overleg) 5 okt 2014 15:57 (CEST)
Hoi Cees, de vraag was wie zou kunnen helpen om dat artikel te verbeteren en ik dacht aan jou, gewoon omdat je veel over muziek schrijft, zie hier. Misschien weet jij iemand anders? Vriendelijke groet, Mathonius 5 okt 2014 16:06 (CEST)
Ah op die manier, ik weet helaas maar weinig over/van hem. Geen idee wie hier zou kunnen helpen...Ceescamel (overleg) 5 okt 2014 17:48 (CEST)
Jammer, want kennis van klassiek en pop wordt zelden in 1 persoon verenigd. Maar geen nood: ik kijk gewoon even verder. Groet, Sander1453 (overleg) 5 okt 2014 20:39 (CEST)

Lijst bekende Nederlandse straatfotografen[bewerken]

Hallo, Ceescamel, ben je zeker dat Hans Aarsman (ook) een straatfotograaf is? Kun je me eventueel een linkje geven waaruit dat blijkt? Ik ken hem zelf niet hoor, ik heb naar wat "gegoogeld". Zijn fotoboek over Amsterdam is, zo heb ik de indruk, meer landschapsfotografie. Vriendelijke groet, Beachcomber (overleg) 5 okt 2014 18:14 (CEST)

Ik weet zeker dat mijn ex-buurman ooit straatfotograaf is geweest. Hij heeft in zijn beginperiode (waar jij even later niet meer aan herinnerd wilde worden en vervolgens weer wel) foto's gemaakt van opvallende gevels in Amsterdam, bv Spaarndammerbuurt. Ook heeft hij diverse heropnamen gemaakt van foto's van Olie om te vergelijken wat er veranderd is. Iets wat jij eigenlijk nog steeds doet. Ik dacht destijds voor Het Parool.Ceescamel (overleg) 6 okt 2014 09:43 (CEST)

Bedankt, dan laat ik 'm rustig staan in de lijst, Beachcomber (overleg) 6 okt 2014 09:48 (CEST)

Zie ik nu pas: sorry dat de h en j kennelijk zo dicht bij elkaar zitten op QWERTY.:-)

Ik dacht al dat je geëmotioneerd was of zo, maar er was dus een eenvoudiger uitleg Glimlach Beachcomber (overleg) 6 okt 2014 11:58 (CEST)

Savijoki[bewerken]

Hoi Ceescamel. Een nieuwsgierige vraag: hoe kwam jij in 2008 aan de info voor het artikel Savirivier? Er is geen sprake van interwiki, ik kon er op de Zweedstalige Wikipedia niets over vinden, en al googelend kom ik vooral namen in Finland tegen. Beetje vreemd voor een rivier, dacht ik. Groeten, Apdency (overleg) 12 okt 2014 11:41 (CEST)

Hai, alle rivieren die beschreven zijn als behorend bij het Stroomgebied van de Torne zijn aan de hand van kaarten beschreven. Deze komt van internetkaart [Eniro; zoekargument Masugnsbyn en dan de kaart naar het zuidoosten wegschuiven of naar het noordwesten te verplaatsen. Joki is inderdaad Fins voor rivier. De Zweden hebben het noorden lange tijd laten versloffen en toen waren kennelijk de Finse namen daar zo ingeburgerd dat het maar zo lieten. Alleen de namen van de grote rivieren zijn volgens mij nog verzweedst. De Savijoki op de Finse wiki is dus een andere rivier. Groet,Ceescamel (overleg) 13 okt 2014 10:38 (CEST)
Dank. Ik heb de kaart bekeken. Je kunt zelfs gewoon met de zoekterm 'Savijoki' direct terechtkomen bij de rivier. Met wat zoeken vond ik ook hier nog iets origineels. Ook dit lijkt het bestaan van de zijrivier te bevestigen (al zie ik niks op de kaart daar). Toch blijft het vreemd dat zo'n geografisch fenomeen als een rivier in maar zo weinig bronnen terug te vinden is. Je vindt in Google Maps de meest onbeduidende oorden, maar een rivier niet?
Een ander ding is de naamgeving. Je hebt in deze categorie heel wat artikelen aangemaakt. Vooreerst een indrukwekkende prestatie. Wel komt de constructie 'Dingesrivier' op mij wat vreemd over. Moet je zo'n naam wel willen vertalen? In het Engels is "X River" weliswaar gebruikelijk, maar ik weet niet zo zeker of we dat in het Nederlands moeten navolgen. We vertalen "Torne älv" en "Pakajoki" bijvoorbeeld ook niet. Apdency (overleg) 13 okt 2014 19:50 (CEST)
Hoi, dat hij niet overal te vinden is kan kloppen. De Google (en andere) kaarten zijn nog grotendeels leeg voor dat soort gebieden. Er komt nauwelijks iemand en er zijn ook weinig gegevens bekend. Het zou me niets verbazen als sommige van die kaarten (in)gevuld worden vanuit Wikipedia. Die vertaling is destijds ook een kwestie geweest. Men wilde eerst de Nederlandse naam een aanduiding, volgens mij heette het hoofdartikel toen Torne of Tornerivier. Toen ik (bijna) klaar was was er een andere mening toegedaan, de originele naam zou moeten gelden. Ik was toen al lang met wat anders bezig, maar eigenlijk zouden alle namen naar het Zweeds dan wel Laps/Fins toe moeten. Echter door de Zweedse/Lapse/Finse naam in het artikel te zetten is de rivier wel "zichtbaar". Ik heb het maar zo gelaten, voordat straks weer iemand komt, dat het toch weer anders moet.Ceescamel (overleg) 14 okt 2014 10:11 (CEST)

Norsk Musikforlag[bewerken]

FYI: heb net de rode link Norsk Musikforlag blauw gemaakt ... jij weet hier misschien ook nog wat meer over? :) Groet, Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 13 okt 2014 15:35 (CEST)

Dank je. Het is echter een saaie firma. En ik ben nog lang niet toe aan 1909.....in Noorwegen. Ik heb wel af en toe contact met hun.Ceescamel (overleg) 13 okt 2014 15:59 (CEST)

Firefly Music BV[bewerken]

Ter info: zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20141019. mvg - Agora (overleg) 19 okt 2014 18:56 (CEST)

Jaartal[bewerken]

Het ziet ernaar uit dat je een foutje maakte bij Prometheus (Bainton) toen je schreef "Het Royal Scottish National Orchestra nam het in 2010 onder leiding van Martin Yates op, een eerste uitvoering sinds 2010." Kijk je dat nog even na? Dan mag je meteen de compositiedatum aanpassen. Knipoog Gr. RONN ° overleg 27 okt 2014 18:24 (CET)

Dank je voor opmerking, inderdaad tikfoutje. Compositiedatum is goed.Ceescamel (overleg) 27 okt 2014 18:27 (CET)
Ik bedoelde de compositiedatum in de inbox, deze loopt m.i. uit de pas. RONN ° overleg 27 okt 2014 18:58 (CET)

Dat klopt inderdaad, ik heb dat nu ook verbeterd.Ceescamel (overleg) 27 okt 2014 22:37 (CET)

Fantasietje[bewerken]

Hoi Ceescamel, ik heb deze wijziging gedaan... hoop dat ik je er een plezier mee heb gedaan ;) groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 30 okt 2014 00:07 (CET)

Hoi, helaas kan ik dergelijke bestanden (ogg) niet openen, maar voor het overige is het een prima idee.Ceescamel (overleg) 30 okt 2014 09:58 (CET)

Pop en country[bewerken]

Hoi Cees, je had laatst wat vragen over opera-/concertzangeressen en daarover kon ik toen maar weinig terugvinden. Daarin is ook nu nog niet veel veranderd, maar mocht je nog eens wat willen weten over pop- en countrymuziek, dan kan ik je melden dat ik sinds vandaag de trotse eigenaar ben van de Encyclopedia of Popular Music (weliswaar een tweedehandsje uit 1997, maar bestaande uit 8 dikke delen en met 30.000 lemma's). Hij stond voor een leuk bedrag op Amazon en ondanks dat hij uit de VS moest komen heb ik hem na vier dagen al binnen :-) Een tijdje geleden had ik via Bol dankzij gespaarde Airmails ook al voor bijna nop de Encyclopedia of Country Music binnen (626 pagina's). Ik ben er dus blij mee en kan er een hele tijd mee vooruit. Laat dus gerust weten als ik eens wat moet nazoeken. Ymnes (overleg) 31 okt 2014 20:47 (CET)

Ja, Amazon is snel. Ik weet er alles van ..... en behoorlijk verslavend toen. ik ga straks weer verder met de Top2000-lijst, want ik heb even genoeg van Noorse zangers etc. Daarin ontbrak het me af en toe in van alles. Als ik wat nodig heb, dan weet ik je te vinden.Ceescamel (overleg) 31 okt 2014 22:23 (CET)

De Nagele[bewerken]

Beste Cees, inderdaad zal het huidige dorp Nagele in de NOP te maken hebben met de stroming De Nagele: volgens Wikipedia is het huidige dorp vernoemd naar een vroeger dorp Nagele: wat er het eerst was , het dorp of stroming, weet ik niet. Gezien jou interesse omtrent het dorp, lijkt het mij misschien het beste dat jij een link naar het dorp maakt, oke'? Ik kwam de stroming De Nagel tegen terwijl ik bezig was met het artikel Reginhilde Mvg, --Taekele (overleg) 1 nov 2014 13:51 (CET)

Ik heb het enigszins aangevuld. Met name van belang voor Staveren.Ceescamel (overleg) 3 nov 2014 09:27 (CET) Prachtig en leerzaam!, ik heb inmiddels bij het huidige dorp Nagele een link (her)gezet naar De Nagele, Mvg, --Taekele (overleg) 3 nov 2014 10:43 (CET)

Auguste Leroy[bewerken]

Kan je nog even kijken naar Auguste Leroy? Je geeft 2 verschillende geboortedata op. Tevens bevat de tekst een link naar een doorverwijspagina (Friedrich Grützmacher). Mbch331 (Overleg) 2 nov 2014 11:45 (CET)

Ik heb gekeken en verbeterd; nou maar hopen dat het Conservatoire de Paris nog met gegevens komt.Ceescamel (overleg) 2 nov 2014 12:34 (CET)

Professor Storizyn[bewerken]

Hallo Cees. Ik stuitte via de 'Willekeurige pagina'-knop op het artikel Professor Storizyn dat jij begin vorig jaar schreef. Puur uit interesse: gaat dit artikel nu over een toneelstuk van Andrejev én over een verzameling muziekcomposities van Halvorsen? Zijn het nu twee dingen, of één? En indien twee, is het toeval dat ze beide zo heetten of is er een relatie tussen beide? Ik vermoed het laatste aangezien je het in één artikel staat, maar het verband wordt niet behandeld. Met vriendelijke groet, TroaS (overleg) 19 nov 2014 13:16 (CET)

Hallo, het is van oorsprong een toneelstuk. Het was rond de eeuwwisseling in Noorwegen "mode" toneelstukken te laten vergezellen door muziek, in dit geval op papier gezet door Halvorsen. In Noorwegen vonden uitvoeringen plaats in het Christiania Theater dan wel het Nationaltheatret. Die theaters hadden een orkest en dat kon zo dus ook bezig gehouden worden. Halvorsen was de dirigent van die bijbehorende orkesten. Het Oslo Philharmoninisch als beroepsorkest kwam pas veel later. De meeste muziek van Halvorsen bereikte nooit een uitgever. Hij schreef zo'n 150 werken waarvan er circa 30 gepubliceerd zijn. Ceescamel (overleg) 19 nov 2014 22:21 (CET)
Ik begrijp het, zeer interessant. Bedankt voor je toelichting! TroaS (overleg) 20 nov 2014 09:33 (CET)

Top 2000[bewerken]

Hoi Cees, leuk om te zien dat je er (nog steeds én alvast) mee bezig bent. Al gestemd? JurriaanH (overleg) 26 nov 2014 15:50 (CET)

Ik ga het proberen te doen, maar er is te veel leuke muziek. Ik kan moeilijk kiezen )sowieso al).Ceescamel (overleg) 26 nov 2014 17:35 (CET)

Victor Holaender[bewerken]

Hallo Cees, ik heb de volgorde bij 'Katja-Hollaender' gewijzigd, omdat ze in 1944 (in Hollywood), geboren is. Chronologisch, in jouw voorgaande versie, lijkt het alsof ze voor 1934 geboren is, aangezien haar vader nog in de 19e eeuw geboren is. Als je het zelf beter kunt omschrijven dan is dat ook prima natuurlijk, ik deed een poging. Groeten, - --Rolf Kemp. (overleg) 27 nov 2014 14:14 (CET)

Prima zo, maar had meteen de naam van het lemma gewijzigd Knipoog.Ceescamel (overleg) 27 nov 2014 15:18 (CET)
Ja, ik dacht al: er klopt iets niet, haha. Had mijn wijziging meer nut dan ik dacht. Knipoog - Groeten, - --Rolf Kemp. (overleg) 27 nov 2014 15:22 (CET)

Help, ik zoek een artiest[bewerken]

Hallo Cees. Zoals ik op je gebruikerspagina lees, en ook zie in de artikelen van jouw hand, zit jij nogal in de muziek. Nou ben ik met een hele rare zoektocht bezig. Ik zoek een album, volgens mij uit de jaren '80, van een Amerikaanse (denk ik, kan ook Brits zijn) zanger. Hij staat afgebeeld op de albumhoes in een wit pak, en een fotomodel, tevens zijn vrouw, staat in een fladderig gewaad ook ergens op de albumhoes. Muziekstijl is poprock, ballads en zo. Heb jij enig idee? Meer weet ik even niet. Nietanoniem (overleg) 3 dec 2014 10:31 (CET)

Hallo Nietanoniem, ik heb geen idee, maar ik moet zeggen dat de jaren 80 nou niet echt goed in mijn geheugen zitten. Wellicht dat Goudsbloem het weet, die is meer jaren 80.Ceescamel (overleg) 3 dec 2014 13:16 (CET)
Hoi, is inmiddels niet meer nodig. Inmiddels ontdekt dat het gaat om Duncan Browne en het album is The wild places. Zegt je misschien niet, maar als ik een vraag ergens neerleg vind ik het wel zo netjes om daar ook het antwoord aan te geven. Nietanoniem (overleg) 4 dec 2014 09:23 (CET)
Die ken ik wel. Die single was goed. Over 5 jaar is-ie aan de beurt in mijn reeks Top2000. Glimlach.Ceescamel (overleg) 4 dec 2014 09:27 (CET)

Carrie[-| ]Anne[bewerken]

Hoi Ceescamel, Bedankt voor weer een mooi artikel in de Top-2000-reeks. Mag ik je vragen waarom je voor Carrie-Anne gekozen hebt? Op de hoes ({en}}) staat het met een spatie geschreven (en:Carrie Anne). Dat is ook de naam van de Engelse pagina. Verder ziet het er weer veelbelovend uit voor deze Top-2000 ;) Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 6 dec 2014 15:43 (CET)

Ik twijfelde erg. Wat eigenlijk de doorslag gaf was het artikel Carrie-Anne Moss. Zij is naar deze single genoemd en had dus anders Carrie Anne geheten (of beter Marianne, pfff). Ik heb in de bron etc. gezet, dat het blad Carrie Anne vermeldt en het label Carrie-Anne. Als je wilt wijzigen, maakt mij dat niet zoveel uit, ik ben graag wel een beetje dwars.Ceescamel (overleg) 6 dec 2014 15:49 (CET)

Hoi Ceescamel. Wat mij betreft een prima verklaring. Ik zag nergens een versie met het streepje, maar jij hebt duidelijk verder gekeken. Bedankt! Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 6 dec 2014 16:06 (CET)

Hello, how are you[bewerken]

Hallo Cees, Na enig nadenken leek het me toch wel aardig om te vermelden dat Gary Walker het nummer ook heeft opgenomen, en zowaar de achterkant ook. Tot je geruststelling: ik heb in beide gevallen nagegaan of het inderdaad hetzelfde nummer is, en dat is het. vriendelijke groet, Sijtze Reurich (overleg) 17 dec 2014 17:07 (CET)

Ymmes maakte me nog attent op de reclame van Peek en Cloppenburg. Zo komen we er wel....Ceescamel (overleg) 17 dec 2014 17:41 (CET)

Die was ik alweer helemaal vergeten, maar nu je het zegt: inderdaad! Sijtze Reurich (overleg) 17 dec 2014 18:06 (CET)

Infobox componist[bewerken]

Hallo Ceescamel, Je vroeg in november of ik in infobox componist kon toevoegen dat het om een componist ging. Ik heb nu een poging gewaagd. Een andere optie is mogelijk om in de infobox zelf Beroep -> Componist op te nemen. Kijk maar. Groetjes - Romaine 4 jan 2015 13:05 (CET)

Het is prima zo voor mij. Dank je wel. Trouwens je infobox "Single" was veelvuldig op de tv de laatste tijd. Op NPO Cultura was te zien dat de heren plaatjesdraaiers regelmatig op de wiki zaten.Ceescamel (overleg) 4 jan 2015 13:53 (CET)

Grappig! :-) Romaine 4 jan 2015 15:24 (CET)

Zanger, tekstdichter, componist en singer-songwriter[bewerken]

Hoi Ceescamel, zou je eens willen kijken op het volgende overleg dat ik startte: Wikipedia:Taalcafé#Zanger, tekstdichter, componist en singer-songwriter? En als je wilt, meepraten natuurlijk? Ymnes (overleg) 10 jan 2015 16:03 (CET)

Hai Ymnes, het is goed dat je het aankaart, maar dit soort discussies loopt meestal op niets uit. Ik heb te weinig energie om me daar in te mengen. Ik gebruik de cats alleen omdat het moet.Ceescamel (overleg) 10 jan 2015 19:43 (CET)

Dankjewel voor dit antwoord. Ik zit al te zoeken waar ik in mijn vraagstelling de fout in ben gelopen. Ik ga het nog wel een keer proberen, en zie wel waar het eindigt. Glimlach Ymnes (overleg) 10 jan 2015 21:07 (CET)

Jo Wang[bewerken]

Hallo Ceescamel,

Weet jij toevallig in welk Berum Jo Wang geboren is? Het lijkt me dat het een plaats in Noorwegen zou moeten zijn, maar die staat niet in onze encyclopedie en ook niet in de Noorse... Of is hij toevallig in Nederland geboren?

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 13 jan 2015 01:18 (CET)

Inmiddels wel.....Ik ben die plaats al zo vaak tegengekomen bij de klassieke wereld.Ceescamel (overleg) 13 jan 2015 09:47 (CET)

Global account[bewerken]

Hi Ceescamel! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (overleg) 18 jan 2015 12:27 (CET)

According to my data, all my accounts (4) are connected now.Ceescamel (overleg) 18 jan 2015 13:27 (CET)

Zou je je een keer vervelen....[bewerken]

Hoi Cees, vanmorgen begon ik met een artikel over een lied waarmee ik na allerlei omzwervingen op websites maar mee gestopt ben, omdat ik er gewoon niet meer uitkwam. Het gaat om La danse de Zorba/Zorba's dance dat volgens de Top 40 werd uitgebracht door Duo Acropolis / Mikis Theodorakis en Trio Hellenique. Hier staat het Engelse artikel, maar dat is nogal beperkt. De Muziekencyclopedie zegt er ook nog iets over en ik heb op Wikipedia nog het artikel over Polis & Les Helleniques gevonden dat er wat over zegt. Ook werd het nummer gebruikt als tune voor het RTL-televisieprogramma van Oh Oh Cherso en hadden zij een andere versie waarin ze dit nummer onder de naam Oh oh Cherso door O, o, Den Haag hebben gemixt tot een houseversie. Zelfs bij Second Hand Songs is hij twee maal opgenomen, als La danse de Zorba en als Zorba's Dance. Maar ook Dutch Charts heeft het nummer onder meer noemers opgenomen (bijvoorbeeld hier en hier). Ik vreesde dat ik hopeloos de fout in zou gaan en heb het bijltje er na al dat speurwerk maar bij neergelegd, om geen onzin op Wikipedia te zetten. Nu schreef je een keer dat je ingewikkelde covers leuk vindt om te schrijven. Vandaar dat ik hem hier even noem - het is een enorm leuk nummer trouwens, al is hij alweer uit 1965. Dus zou je je een keer vervelen... dan heb ik nog een tip voor je. Glimlach Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 18 jan 2015 21:35 (CET)

Hello Josephine[bewerken]

Cees, wil jij eens naar Hello Josephine kijken? Iemand veranderde vandaag toch wel een essentieel iets van dit artikel, en ik heb even gekeken, maar kon het niet 100% verifiëren. Wil jij met je muziekkennis (ik denk dat je dit wel een aardig muziekstukje vind...) er even naar kijken? Bij voorbaat dank, Goudsbloem (overleg) 18 jan 2015 23:40 (CET)

Et voilá. Artikel gesplitst, dat houdt het overzichtelijk, want die van The Scorpions blijkt alleen in Ne en Be uitgegeven te zijn. Zie nu ook My girl Josephine.Ceescamel (overleg) 19 jan 2015 23:13 (CET)
Twee voor de prijs van één! Prachtig!! Bedankt wederom. Goudsbloem (overleg) 20 jan 2015 00:22 (CET)

zeer interessante dissertatie ivm waterlopen e.d.[bewerken]

Beste Ceescamel, in deze dissertatie waterlopen e.d. in Frisia van ca 3e -9e eeuw, zie op volgende link voor downloaden proefschrift: http://dare.uva.nl/record/1/352527 Mvg, --Taekele (overleg) 28 jan 2015 12:38 (CET)

Hoi dank voor toezending. Ik ga dat eens doorlezen. Nagele bestond kennelijk nog niet zag het niet in de index staan.Ceescamel (overleg) 30 jan 2015 09:24 (CET)

Jicht[bewerken]

Hoi Cees, ik las je toelichting op je time-out. Mocht je nog geen dokter hebben bezocht, dan zou ik dat wel aanraden. Want er zijn al allerlei medicijnen die kunnen helpen (soms moeten ze even zoeken welke aanslaan). Verder schijnt het uit te maken wat je eet, dat zou via Google te vinden moeten zijn. Sterkte weer, want het is vervelend genoeg! Ymnes (overleg) 30 jan 2015 17:00 (CET)

 • Sterkte, Cees! Hartelijke groet, Mathonius 31 jan 2015 01:13 (CET)
Dank voor jullie steun. Beste Ymnes, ik ben al 10 jaar jichtpatiënt, dus ben vanzelf 'expert' geworden. Ik slik er al medicijnen tegen, maar vreemd genoeg kan je van Allupurinol ook jicht krijgen. De reumatoloog heeft het uitgelegd. Het is wel zo dat ik sinds september geen zware aanval meer had gehad, maar nu dus weer een heftige. De oorzaak is eenvoudig(er): buikloop. Daardoor verlies je veel vocht, waardoor gehalte aan urinezuur ineens stijgt. En dan is het weer raak. De zwelling van de hand is zo te zien wel weer wat afgenomen. Nogmaals dank,Ceescamel (overleg) 31 jan 2015 17:13 (CET)

De Colchicine heeft haar werk weer gedaan. De zwellingen en ontstekingen beginnen af te nemen.Ceescamel (overleg) 2 feb 2015 15:25 (CET)

Goed om te lezen! Ymnes (overleg) 2 feb 2015 16:44 (CET)

War (Kensington)[bewerken]

Toen ik het artikel vanochtend genomineerd zag voor nuweg, dacht ik al wel dat er nog iets van te maken zou zijn. Dank voor je aanvullingen. Ik heb de wiu-nominatie doorgehaald. Groet, Pompidom (overleg) 30 jan 2015 21:29 (CET)

Graag gedaan. Enige probleem, dat ik met K heb, is dat ik echt geen enkel idee heb waarom die band zo populair is.Ceescamel (overleg) 31 jan 2015 17:15 (CET)

Vioolconcert (Weinberg)[bewerken]

Beste Cees,

Lees net je laatste pennevrucht (toetsevrucht?). Wat wordt bedoeld met "Sjostakovitsj en Weinberg controleerden onderling een aantal composities"? Verkeerde noten eruit halen? Vertaalfout? Bedankt, groeten, Hansmuller (overleg) 10 feb 2015 13:49 (CET)

Helaas was ik er niet bij. Alhoewel in die omstandigheden. Ik denk dat ze met name op de structuur letten en wellicht ook de vraag of hun nieuwe boreling niet al te modern was voor de Sovjet-cultuur. Weinberg zoch goedkeuring bij "de meester" en Sjostakovitsj zag in Weinberg zijn beste leerling, terwijl die geen leerling van hem is geweest.Ceescamel (overleg) 11 feb 2015 13:48 (CET)

Octopus[bewerken]

Beste Case, ik heb je artikel Octopus (Gentle Giant) even nagelopen, en stuitte onderaan op de tekst "Bron Engelstalige Wikipedia". Dat lijkt me in strijd met de voorwaarden waaronder het Engelstalige artikel is vrijgegeven. Voor het vermelden van een anderstalige Wikipedia als bron hebben we een sjabloon. Ik heb dit nu toegevoegd. Zou jij dit willen toevoegen aan de andere artikelen die je hebt vertaald (bijvoorbeeld op Jonas Reingold).
De formulering over het ontstaan van de titel heb ik aangepast. De passage "een mengeling van allerlei muziekstijlen door elkaar" leek mij dubbelop. De spelling van de achternaam van de drie broers heb ik verbeterd. In het artikel staat verder: "Tijdens het optreden in Los Angeles kreeg de band zoveel fruit "toebedeeld" dat ze het podium vroegtijdig verlieten." (Omdat deze zin grammaticaal gezien rammelde heb ik die aangepast.) Ik heb in je bronartikel geen bewijs voor deze bewering kunnen vinden. Volgens Derek Shulman werd de groep onderbroken door het publiek. Toen ook nog een vuurwerkbommetje op het podium werd gegooid, besloot Dereks broer Phil Shulman dat de groep het podium moest verlaten. Graag een goede bron voor de bewering over het fruit, of de tekst aanpassen. Muijz (overleg) 21 feb 2015 11:15 (CET)
P.S. Wat is de reden dat je John Weathers slaginstrument laat bespelen in plaats van drumstel?

Dat was geen best stukje, zie ik nu. Achteraf kan gesteld worden dat 2010 mijn jaar niet was. Ik kan me ook helemaal niet herinneren dat ik het geschreven heb. Ter antwoord:

 • in 2010 hadden we dat sjabloon nog niet, ik gebruik het nu standaard;
 • spelling, zie boven
 • ik zal de tekst nog eens nalopen
 • slaginstrument, dat woord gebruik ik nooit, waarom hier wel is mij een raadsel.

In ieder geval dank voor het nalopen.Ceescamel (overleg) 21 feb 2015 11:28 (CET)

Ik heb hem nagelopen. Alwaar jij "feit" hebt ingevoegd, deze zaken staan in het Engelse artikel. Ten aanzien van het gooien van fruit, dat staat in het artikel van Gentle Giant op de en. Ik heb geen idee hoe ik daar naar kan verwijzen. Ik heb tegelijkertijd maar die hoofdletterterreur verwijderd Nou maar hopen dat er ooit nog een album van hun uitkomt.Ceescamel (overleg) 21 feb 2015 12:13 (CET)

Reingold is volgens mij niet afkomstig ven de En, anders had ik het er wel gezet. Het is volgens mij van zijn eigen site, die dus inmiddels verdwenen is.Ceescamel (overleg) 21 feb 2015 12:23 (CET)

Octopus (2)[bewerken]

Beste Cees, ik heb op drie plaatsen naar een bronvermelding gevraagd, namelijk:

 1. Voor Gentle Giant is het qua klank één van hun rockachtige albums.
 2. De band zelf (vond Octopus een van hun betere albums, op Acquiring the Taste na.)
 3. Tijdens het optreden in Los Angeles werd zoveel fruit naar Gentle Giant gegooid dat de groep het podium vroegtijdig verliet.

Die laatste zin had je ooit als volgt geformuleerd: "Tijdens het optreden in Los Angeles kreeg de band zoveel fruit "toebedeeld" dat ze het podium vroegtijdig verlieten." en heb je inmiddels gewijzigd in "Tijdens het optreden in Los Angeles werd de band uitgejouwd en werd zoveel fruit naar Gentle Giant gegooid dat de groep het podium vroegtijdig verliet, aldus Derek Schulman destijds."

Je stelt: "Alwaar jij "feit" hebt ingevoegd, deze zaken staan in het Engelse artikel." Dat kan zijn, maar dat betekent niet dat ik niet om een bron mag vragen. Want op gezag van wie beweren wij eigenlijk dat Octopus qua klank één van Gentle Giants' rockachtige albums is? Op gezag van een van de medewerkers van de Engelstalige Wikipedia blijkbaar. Tenminste, als we rocking in "The hardest and most "rocking" Gentle Giant album to date (…)." mogen vertalen met 'rockachtig'.
Maar die medewerker aan de Engelstalige Wikipedia is een medewerker, geen gezaghebbende bron.

In het artikel op de Engelstalige Wikipedia staat verder: "In 2004, Ray Shulman commented "(Octopus) was probably our best album, with the exception, perhaps of Acquiring the Taste." Er staat dus niet dat Gentle Giant het album in kwestie in 1972 een van hun betere vond; er staat dat Ray Shulman in 2004 vond dat het mogelijk wel hun beste album was, misschien met uitzondering van Acquiring the Taste.

Met die derde passage - die over het fruit - is iets vreemds aan de hand. Jij schrijft: "dat staat in het artikel van Gentle Giant op de en. Ik heb geen idee hoe ik daar naar kan verwijzen." Ik neem aan dat je doelt op het artikel over Gentle Giant op de Engelstalige Wikipedia. Maar daarin komt het begrip 'fruit' volgens mij niet voor. Op gezag van wie beweren wij nu dan wel dat er zoveel fruit naar Gentle Giant werd gegooid dat de groep het podium voortijdig verliet?

Nog iets anders: "aldus Derek Schulman destijds" is feitelijk niet correct; de gebeurtenis in kwestie vond plaats in 1972, maar we beroepen ons nu op een interview met Shulman - zonder C graag - uit 2005.

Muijz (overleg) 22 feb 2015 17:33 (CET)

P.S. Het sjabloon bronvermelding anderstalige Wikipedia bestaat volgens de paginageschiedenis al sinds maart 2007. Op het moment dat jij je artikel over Octopus plaatste zag de pagina over dit sjabloon er zo uit.

Hai, Ik heb nog wat Schulmans gerepareerd. Ook bij citaat van Derek het jaartal toegevoegd. Wel het volgende:

 • dat rockachtige is een constatering, een bron daarvoor is moeilijk zo niet onmogelijk. Er is nl geen wetenschappelijk document waarin gezegd/geschreven is dat dit album meer richting rock is. Alle sites over muziek zijn meningensites, daarom neem ik ook bv nooit sterren van allmusic over. Die kunnen het wel een goed album vinden, maar dat hoeft niet voor mij te gelden; ik was/ben het er mee eens en neem het over, ben ik het er niet mee eens dan laat ik het weg (en ik heb al weggelaten van de En); ik ben voorts van mening dat er veel te veel om bronnen wordt gevraagd (dat is een ander probleem); probleem van elektronische bronnen is dat ze net zo snel geplaatst als weg zijn, zie bv Reingold;
 • Het sjabloon bronvermelding heb ik onderweg gevonden, ik weet zeker (en ik ben daar zeer deskundig in) dat ik het in 2007 nog niet kende; nog even een vraag daarover; ik zie dat soms aangevuld worden met een manier van datumomschrijving, kan je dat hier nog even uitleggen?
 • Shulman heeft het over een cherry bomb; ik heb dat kennelijk letterlijk vertaald; het blijkt klein vuurwerk te zijn; ik zal morgen nog even verder kijken.

Groet,Ceescamel (overleg) 22 feb 2015 18:02 (CET)

Dank voor het verbeteren van de Schumans.
'rockachtige' is inderdaad een constatering; er bestaat misschien een oordeel van een gezaghebbende muziekcriticus? Overigens is het m.i. de vraag of je "rocking" - met aanhalingstekens in het origineel - kunt vertalen met 'rockachtig'.
Ik vind juist dat er veel te weinig om bronnen wordt gevraagd; wat we op Wikipedia schrijven moet verifieerbaar zijn.
Bronnen die zijn verdwenen kun je dikwijls terugvinden via de Wayback Machine.
Geen idee wat je bedoelt met "aangevuld worden met een manier van datumomschrijving"; misschien kun je deze vraag beter stellen op de overlegpagina van het sjabloon.
Ja, een 'cherry bomb' is in dit geval vuurwerk. Zie hier.
Muijz (overleg) 22 feb 2015 19:03 (CET)

Bedankt voor die aanpassingen. Het zat me toch niet lekker, dus ik heb het verder aangepast. Er is geen definitie van rock, dus de term rockachtig voegt ook niets toe. Zonder het album weet je toch niet wat daarmee bedoeld wordt. Ik heb het daarom verwijderd. Ik had ook even de twijfels over de link naar de bewering van Ray (beste album), want er wordt gelinkt naar de fanclub van GG. Gelukkig staat het artikel ernaast in het citaat. Ik heb voorts nog de stijl, die onderin het artikel stond, naar voren gehaald, zodat duidelijker is dat GG niet zo bij BS past. Ik vond ook nog de notering in Billboard. Met de datum achter de ref bedoelde ik de toevoeging 'oldid=336059906|datum=20100108'. Beste GG-album is volgens mij In a glass house, die Ray weet er niets van....Ceescamel (overleg) 22 feb 2015 22:22 (CET)

Songfestivalliedjes[bewerken]

Svart mikrofon.jpg

Hej Cees! Vanwege alle artikelen over songfestivalliedjes die je in razend tempo toevoegt, heb jij wat mij betreft wel een complimentje verdiend. Richard 25 feb 2015 13:35 (CET)

Dank je, er gaat met die liedjes uit de jaren 60 een wereld voor me open.Ceescamel (overleg) 25 feb 2015 16:57 (CET)

Navigatiesjabloon[bewerken]

Wederom: hej Cees! In het kader van uniformiteit met andere navigatiesjablonen: wat zou jij ervan vinden om {{Navigatie liedjes Nederland op het Eurovisiesongfestival}} de volgende inhoud te geven?

Een alternatief zou zijn:

Richard 27 feb 2015 10:39 (CET)

Ik dahct dat er in sjablonen zo min mogelijk br's moesten komen. Ik vindt het alternatief beter. Wil je aanpassen?Ceescamel (overleg) 27 feb 2015 10:52 (CET)

In het eerste voorstel staan helemaal geen <br>'s ;) maar ik zal vooralsnog het tweede in de sjabloon zetten. Richard 27 feb 2015 10:56 (CET)

't Is O.K.[bewerken]

Bloemetje

Ben ik weer ;) Vraagje: werd 't Is O.K. op het festival in het Nederlands of in het Engels gezongen? Afhankelijk daarvan zou (net als bij Ding-a-dong) her en der [['t Is O.K.|It's O.K.]] wellicht te overwegen zijn. Richard 2 mrt 2015 18:57 (CET)

Volgens de En is het in het Nederlands gezongen. Ik benader de items trouwens vanuit de singlegedachte, niet zo zeer vanuit SF, maar ik neem het mooi mee. Het is wel een erbarmelijk nummer, maar destijds wel de beste. De andere zijn op Youtube te "bewonderen".Ceescamel (overleg) 2 mrt 2015 21:43 (CET)
De Engelstalige Wikipedia als leidinggevend gebruiken is riskant, maar (en dat had ik ook gisteren na kunnen kijken) op de website van Eurovision wordt eveneens de Nederlandse titel gebruikt. Dat je de liedjes vanuit hun oorspronkelijke taal benadert lijkt me op zich niet meer dan logisch. Op de songfestivalpagina's lijkt het me echter wel verstandig om de titel te vermelden die daar gebruikt werd. Om even bij Ding-a-dong te blijven (een voorbeeld waarvan ik wéét dat het speelt): in Nederland zong iedereen Dinge-dong mee, maar in Stockholm zong Teach-In de Engelse versie. Richard 3 mrt 2015 09:44 (CET)
Ik zou zeggen It's O.K. Ik heb het enigszins aangepast op Eurovisiesongfestival 1978. Gelukkig hebben we het probleem bij Colorado en Amsterdam niet.Ceescamel (overleg) 3 mrt 2015 10:40 (CET)
Volgens de website van Eurovision hier dus juist (alleen) de Nederlandse titel. Richard 3 mrt 2015 10:48 (CET)
Dan begrijp ik niet wat je wil(de). Pas maar aan hoe je het wil hebben op de songfestivalpagina's. Daar heb ik gene moeite mee.Ceescamel (overleg) 3 mrt 2015 10:51 (CET)
Dat heb ik inmiddels gedaan. Het was inderdaad wel wat ik bedoelde, als het antwoord op de vraag was dat het nummer in het Engels gezongen werd (zoals dat bij Ding-a-dong het geval was). Dat was hier niet het geval dus kon in dit geval de Nederlandse titel gewoon blijven staan. De rest van mijn opmerking van 09.44 uur vanmorgen was meer een algemeen standpunt dan dat het specifiek hierop betrekking had. Sorry voor eventueel ongemak dat ik veroorzaakt heb. Richard 3 mrt 2015 11:09 (CET)

Geen enkel punt, ik volg het songfestival nauwelijks, maar de muziek intrigeert me. Vooral hele goede muziek, maar ook de hele slechte. Beide zitten er tussen.Ceescamel (overleg) 3 mrt 2015 11:11 (CET)

Zeker als je het door de jaren heen (bijna zestig inmiddels) bekijkt, biedt het songfestival inderdaad een goed overzicht van hoogte- en dieptepunten, een veranderend 'mode'beeld en zowel geslaagde als minder geslaagde experimenten op (onder meer) muziekgebied. Richard 3 mrt 2015 11:35 (CET)
Zoals beloofd op mijn overlegpagina, een bloemetje op jouw overlegpagina! Mooi werk! Richard 17 mrt 2015 10:35 (CET)

Karel Thole[bewerken]

Beste Cees, Karel Thole is nu aanzienlijk uitgebreid. Vriendelijke groet: Boekenliefhebber (overleg) 28 feb 2015 11:22 (CET)