Overleg gebruiker:ErikvanB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Permanente link naar deze paginaversie Blue a v.svg Laatste bericht van TheDragonhunter
1rightarrow blue.svg Voor oud overleg, zie: Archief Naar onder

 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Mijn eigen vragen op andere overlegpagina's mogen aldaar worden beantwoord.

Nu overleggen? Maak een keuze:

Mij dringend nodig? Controleer of ik nu actief ben: Tijdstip laatste bijdrage.
Afwezig? Algemene vragen kunnen ook gesteld worden bij de Helpdesk.

Inhoud

Nico de Rooij[bewerken]

Apologies for my awkward communication. I am diane de Rooij, Dutch-American of Seattle, WA USA. I feel certain I'm not directly related to Nico de Rooij and his descendants, but since Erik has written about them, I am relaying some information and hope you can pass it along.

There are unpaid royalties at the ASCAP site. They are owed to Nico but I don't know which one. I don't speak Dutch but if you speak English, you may email me at @dianedelux@protonmail.com

Warmest regards.

ddr

 • Hi drr, I am not so much the writer of this article as the editor who corrected and changed pieces of text as well as the layout. My predecessors, in particular Mr Stadhouders, wrote the text. So I think you may want to contact him (or them) instead. Is that OK with you? Kind regards, ErikvanB (overleg) 7 nov 2017 05:49 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van economen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van economen dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171108 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 9 nov 2017 01:01 (CET)

Maya Pejić[bewerken]

Hoi, ik zag dat je hier de toevoeging Maya Pejic weghaalde uit de lijst bekende (oud-)bewoners van het Rosa Spier Huis. Was dit omdat je denkt dat ze niet een eigen artikel zou kunnen krijgen, de rommelige manier waarop ze was toegevoegd of om een andere reden? Ik denk namelijk dat ze wel degelijk in aanmerking komt voor een eigen artikel. Zie ook d:Q42424663 en RKD. Groetjes, Alice2Alice (overleg) 16 nov 2017 12:43 (CET)

 • Ja, omdat ze nog geen eigen artikel heeft. Daar zou ik dan eerst voor zorgen. Mvg, ErikvanB (overleg) 16 nov 2017 12:44 (CET)
Ok, ik ben het daar niet mee eens omdat ik denk dat rode links in die lijst geen kwaad kunnen als het maar personen betreft die een eigen artikel kunnen krijgen op Wikipedia. Maar ik begrijp in elk geval nu waarom je de toevoeging verwijderde. Dank voor je antwoord. Alice2Alice (overleg) 16 nov 2017 12:54 (CET)

Niet zomaar bijdragen verwijderen[bewerken]

Vriendelijk verzoek niet zomaar ongemotiveerd bijdragen van anderen nota bene met referentie te verwijderen: 17 nov 2017 16:24 (wijz | gesch) . . (+191)‎ . . N Overleg:Derk Sauer ‎ (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Gerefereerde bijdragen Zinvolle bijdragen met referentie niet zomaar en zonder opgave van redenen ongedaan maken 83.232.236.169 17 nov 2017 16:32 (CET)') (laatste wijziging) 17 nov 2017 16:22 (wijz | gesch) . . (+76)‎ . . Derk Sauer ‎ (Versie 50379451 van ErikvanB (overleg) ongedaan gemaakt.)

Als bijdragen op wiki zomaar worden verwijderd houden mensen er vanzelf mee op en is de bedoeling van wiki wel weg lijkt me .. 83.232.236.169 17 nov 2017 16:32 (CET)

Ten eerste kan een YouTube filmpje niet als bron dienen. Ten tweede was de toevoeging niet relevant voor het artikel. Xxmarijnw overleg 17 nov 2017 16:35 (CET)

Niet zomaar bijdragen verwijderen[bewerken]

betreft Huberte Vriesendorp Vriendelijk verzoek niet zomaar ongemotiveerd bijdragen van anderen verwijderen. De gezaghebbende bron dan ook maar verwijderen uit Wikidata element? Ldhank (overleg) 21 nov 2017 19:35 (CET)

 • O pardon, ik zie het. Het kwam doordat we tegelijk bezig waren. Mvg, ErikvanB (overleg) 21 nov 2017 19:48 (CET)

Hoofdletters in eponiemen?[bewerken]

Hallo ErikvanB, hoofdletters in eponiemen? Zo ken ik je niet. Gaat het wel helemaal goed? Wimpus (overleg) 22 nov 2017 09:08 (CET)

Overigens schrijft Van Dale (2015) "debrogliegolf". Wimpus (overleg) 22 nov 2017 09:20 (CET)

Lemma "Southern Voodoo"[bewerken]

Hoi Erik,

Ik had de info betreffende Southern Voodoo een beetje uitgebreid/aangepast en zag dat je dit ongedaan maakte. Stonden er fouten in of voldeed het niet aan de vormvereisten?

groeten,

Milo

 • Hoi Milo. Wat ben ik vervelend, hè? De problemen waren de volgende. Je had in de tekst gelinkt naar de Engelse Wikipedia (dat mag niet) en je had de categorie Rock toegevoegd (onderaan) terwijl het artikel al zat in de categorie Hardrock. Dat kan niet, omdat hardrock een ondercategorie is van Rock. Je moet dus voor rock of hardrock kiezen, maar niet allebei. Ik geef toe, het indelen in categorieën is altijd ingewikkeld. Het verplaatsen van de bandleden naar beneden vond ik een goed idee (dus dat heb ik zo gelaten), en ook de infobox was op zich goed, maar ik heb de infobox maar even weggehaald omdat je de afbeelding verkeerd invulde (je schreef "Southern Voodoo.jpg|thumb|Bandfoto", maar je moet alleen "Southern Voodoo.jpg" invullen), verder omdat je in de infobox ook hardrock én rock vermeldde (is dat niet dubbelop?), en omdat je "vocals" schreef, terwijl we toch liever Nederlands gebruiken, dus "zang". Tot slot, ik weet niet of Southern Voodoo ook een eigen website heeft, maar alleen als dat niet zo is, mag je linken naar hun Facebook-pagina, omdat we liever niet linken naar Facebook als er een officiële website is. Vanwege al deze probleempjes had ik alles maar ongedaan gemaakt. Maar geen zorgen, ik moest het vroeger ook leren. Je weet nu al weer meer dan gisteren! Kan je het nog eens opnieuw proberen? Succes en veel plezier verder. Groet, ErikvanB (overleg) 23 nov 2017 04:59 (CET)

Wijzigingen foutieve data Sociaal Maas en Waal[bewerken]

De inhoud op deze pagina is onjuist. Ik ben medeoprichter en bestuurslid van deze partij en verantwoordelijk voor de pr en communicatie. Graag zou ik daarom de inhoud aangepast zien naar de waarheid van ons ontstaan en mijn doorgegeven nieuwe data gepubliceerd zien worden. Mvg A. Siegers-Merx Antorita Siegers-Merx (overleg) 23 nov 2017 02:31 (CET) Antorita Siegers-Merx (overleg) 23 nov 2017 02:53 (CET)

 • Hallo Antorita. Mag ik tutoyeren voor het gemak? Zoals je misschien al begreep, heb ik de tekst verwijderd om het auteursrecht van Sociaal Maas en Waal te beschermen. Je stelt nu medeoprichter en bestuurslid te zijn, en dat zal vast ook zo zijn, maar formeel moet de partij wel eerst per email toestemming geven voor overname van de tekst. Dan wordt dit administratief vastgelegd en is Wikipedia juridisch ingedekt. Maar dan nog, het integraal overnemen van een tekst die op een andere website staat, is geen goed idee. Die tekst (zeg ik heel flauw) kunnen lezers immers op de website van de partij lezen. Bovendien schreef je een paar keer "we". Wie is "we"? Wikipedia? Deze encyclopedie is niet van de partij! Veel beter is het dus de tekst te herschrijven en geschikt te maken voor Wikipedia, in zo neutraal mogelijke bewoordingen. Verder is gegevens aanpassen die niet meer kloppen natuurlijk prima. Ik heb een welkomstbericht achtergelaten op je overlegpagina. Volstaat mijn antwoord zo? Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 23 nov 2017 04:30 (CET)

Niet helemaal Erik, Ook mijn wijzigingen van fouten heb je teruggedraaid en wie heeft dan toestemming van de nu bestaande foutieve tekst gegeven? Ik ben auteur van de partij en verantwoordelijk voor de communicatie. Mijn tijd is momenteel erg beperkt en een cursus Wikipedia vullen gaat mij te ver. Niemand heeft gevraagd om vermelding van onze partij op Wikipedia , fijn dat iemand het belangrijk vond maar dan wel graag met de juiste gegevens en historie . Mvg Antorita Siegers-Merx (overleg) 23 nov 2017 14:25 (CET) Antorita Siegers-Merx (overleg) 23 nov 2017 14:25 (CET)

Beste Antorita, zo te zien was er niets fout, behalve het woord "lokale" en misschien de naam Hans Schipper. Zoals gezegd, je mag de tekst gerust corrigeren en uitbreiden op een correcte manier, zonder "we" te schrijven. Mvg, ErikvanB (overleg) 23 nov 2017 15:38 (CET)

Beoordelingsnominatie MUSST[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om MUSST dat is genomineerd door ARVER. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171123 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 24 nov 2017 01:01 (CET)

Bronzen, zilveren en gouden medaillewinnaars/-winnaressen[bewerken]

Beste ErikvanB, ik zie dat je in allerlei atletenlemma's de woorden bronzen, zilveren en gouden medaillewinnaars/-winnaressen aan elkaar hebt gekoppeld. Dit komt mij als hoogst ongebruikelijk voor. Ik vraag me dan ook af, op welke regel deze aanpassing is gebaseerd. Ik kan me niet voorstellen dat dit juist is. Je mag het me uitleggen, waarvoor alvast mijn dank. Groet, Piet.Wijker (overleg) 24 nov 2017 22:23 (CET)

Hallo, Piet. Dit is zo'n berucht geval van onjuist spatiegebruik. Als je "gouden medaillewinnaar" los schrijft (dus als twee woorden), verwijst "gouden" naar het gehele woord "medaillewinnaar", en natuurlijk is een winnaar niet van goud. Vergelijk het met bijvoorbeeld "langeafstandsloper". Dat is een loper van lange afstanden. Een "lange afstandsloper" (met spatie) zou een afstandsloper van 2 meter 10 zijn. Op dezelfde manier zou een "groene zeepfabrikant" iemand zijn die zijn gezicht groen heeft geverfd. Als je wilt controleren wat ik beweer, kijk hier. Maar het is een vaak gemaakte fout, dus zeker zal je ook "gouden medaillewinnaar" ten onrechte vaak tegenkomen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 24 nov 2017 23:04 (CET)
Ach ja, natuurlijk! Nu je het hebt uitgelegd, snap ik het. Ik heb me dat tot nu toe, eerlijk gezegd, nooit gerealiseerd. Weer wat geleerd! Bedankt voor je uitleg. Groet, Piet.Wijker (overleg) 25 nov 2017 11:33 (CET)

Spermabank[bewerken]

Beste ErikvanB, ik neem mijn informatie meestal uit de Engelstalige Wikipedia, je kan het daar terug vinden. Gelieve de wijzig terug te zetten alstublieft.

 • Hallo De Maghrebijn. Op en:Sperm bank staat niets over België, Denemarken enzovoort, dus als je het zelf terug wil zetten met een concrete link of links erbij, dan heel graag. Mvg, ErikvanB (overleg) 27 nov 2017 23:42 (CET)

PewDiePie[bewerken]

Je hebt een recente (26-11) wijziging teruggedraaid op deze pagina: PewDiePie Misschien dat ik iets verkeerd had gedaan of iets van mijn nieuwe versie niet voldeed aan de vereisten, ik werk (nagenoeg) nooit aan pagina's op Wikipedia. De huidige tekst is onzinnig en schetst een verkeerd beeld van de gebeurtenissen. Dus ik zou graag snappen waarom de wijziging niet werd geaccepteerd, zodat we de pagina alsnog kunnen verbeteren.

Vriendelijke groet.
Bovenstaande bijdrage komt van 2A02:A451:49FC:1:21FE:BCFE:D865:2CEB op 29 nov 2017 om 05:18 uur.

Hallo! De zin was: "Eerder uitte hij zich racistisch met betrekking tot Joden." Je had dit veranderd in: "Eerder kwam hij in opspraak vanwege een grap die refereerde aan de holocaust." Ik heb toen naar de bron gekeken die erachter staat, de krant The Guardian. Daarin kwam het woord Holocaust (genocide) niet letterlijk voor. Ik las alleen dat er antisemitisme (Jodenhaat) voorkwam in zijn video's. Ik begreep daarom niet waarom de zin gewijzigd was. Maar ik bekijk de bron nu nog eens, en ik lees wel dat in zijn video een banner voorkwam met de tekst "Death to all Jews". Je hebt wel gelijk dat dat nog erger is dan alleen Jodenhaat. Maar natuurlijk is de oude zin ook waar. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 29 nov 2017 05:51 (CET)
Volgens de bron gaat dus de "grap" niet over de holocaust, maar in zijn algemeenheid over een doodswens richting de genoemde bevolkingsgroep. Dus ik begrijp wel dat Erik de wijzigingen ongedaan maakte. Bob.v.R (overleg) 29 nov 2017 06:18 (CET)
Ik denk niet dat je had begrepen wat ik bedoelde. 1) De Joden zijn een religieuze groep, geen etnische. Dus de term 'racistisch' is überhaupt misplaatst. 2) Ik zal je vertellen wat "Hij uitte zich racistisch" zou betekenen in de echte wereld, iets als: "Groep X is inferieur, dom, niet te vertrouwen, waardeloos, onmenselijk (in vergelijking met de eigen Groep Y die fantastisch is)." 3) Die video was (net als veel van zijn video's) satire. Een grap dus. Je mag het best smakeloos vinden, maar zeggen dat "hij zich racistisch uit" is compleet belachelijk. PewDiePiew heeft niets negatiefs gezegd over Joden, hij heeft overduidelijk niets tegen Joden, en elk van zijn kijkers zal dat snappen. 4) OK, ik accepteer dat de holocaust misschien niet de juiste woordkeus was. Misschien beter: "Een grap die refereerde aan antisemitisme". ----- Afijn, daarom dat mij een aanpassing in de richting "kwam in opspraak" een goed idee leek. Zoals het er nu staat, zou een onwetende lezer een vertekend beeld van de gebeurtenis krijgen. MVG.
Bovenstaande niet met vier tildes ondertekende bijdrage komt van 217.105.13.194 op 3 dec 2017 om 21:03 uur.
Het artikel in the Guardian zegt inderdaad niet dat PewDiePie zich antisimitisch uitliet. Voor zoverik weet - mijn zoon was fan van hem - was dat normaliter ook niet het geval. Wel wordt uitgelegd waarom de grap misplaatst was en betreffende consequenties had. Opie 4 lijkt mij daarom beter; "Een volgens velen misplaatste grap die refereerde aan antisemitisme" Ursulbrun(overleg) 3 dec 2017 21:52 (CET)
Ik vind Optie 4 goed klinken, als maar duidelijk is dat het gaat om grap die verkeerd is gevallen, i.p.v. daadwerkelijke racistische of anti-semitische uitlatingen. Die beide zijn niet te vinden in PewDiePie's video's.
Bovenstaande niet met vier tildes ondertekende bijdrage komt van 217.105.13.194 op 5 dec 2017 om 02:05 uur.
Wat ik in deze discussie node mis zijn de bronnen waarop een en ander gebaseerd is. Ik lees vooral eigen interpretaties van wat PDP al dan niet bedoeld zou kunnen hebben. Dat is echter niet waar deze encyclopedie zich mee bezig houdt, en eigen interpretaties van een en ander zouden ook onmiddellijk uit de hoofdruimte verwijderd dienen te worden. Welke bron is gebruikt om bovenstaande beweringen aan te ontlenen en de inhoud van het artikel dienovereenkomstig aan te passen? WIKIKLAAS overleg 5 dec 2017 02:50 (CET)
Hoe moeten we precies bewijzen dat een grap een grap is? En wat voor een bron zou je dan willen? De enige bron die de moeite waard is lijkt me de video zelf. Anders is het toch gewoon iemand in een krant die zijn/haar interpretatie geeft (i.p.v. de schrijver van de tekst)? En welke moeten we dan kiezen, gezien de meningen hierover nogal verschillen? Als er op Wiki naar dit incident verwezen wordt, lijkt me duidelijk dat aangegeven dient te worden dat het om een grap gaat, en dat de meningen over die grap sterk verschilden. Is dat echt niet neutraal genoeg voor je?
Bovenstaande wederom niet middels vier tildes (vier keer ~) ondertekende bijdrage komt van 217.105.13.194 op 5 dec 2017 om 04:58 uur.

Museum van Bommel van Dam[bewerken]

Hoi Erik, mocht je tijd/zin hebben, zou jij naar dit artikel willen kijken? Ik haalde er auteursrechtenschending uit, maar er staan meer van zulke lappen tekst en ik word er geen wijs uit. Als je geen zin/tijd hebt dan is het ook prima. Ik lees het wel. Groeten, - Richard kiwi Overleg 29 nov 2017 23:07 (CET)

 • Bedankt voor je vertrouwen, Richard. Ik zal eens kijken of ik wat kan doen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 29 nov 2017 23:10 (CET)
  • Zo maar even? Het werd anders erg lastig. ErikvanB (overleg) 29 nov 2017 23:26 (CET)
   • Dat had ik ook in gedachten, maar twijfelde. :-) - Thnx - Richard kiwi Overleg 30 nov 2017 00:43 (CET)
    • Haha. Heb ik ook vaak last van. ErikvanB (overleg) 30 nov 2017 00:45 (CET)
     • Ik bedoel van die bewerking, ik was weer eens te snel (vaker last van de laatste tijd). Van dat terugdraaien bedoel ik. :-). Ok, mooi dat je die ingelogde hebt aangesproken! - Richard kiwi Overleg 30 nov 2017 00:48 (CET)

Val[bewerken]

Beste ErikvanB,

Dank voor je bewerkingen van artikel Van Brienenoordbrug. Er is een puntje waarover ik wat twijfel: is het de of het val? Als doodgewone taalgebruiker ben ik het eens met de, maar ik heb de indruk dat dat het jargon is van brugliefhebbers, vergelijkbaar met de manier waarop Nederlandse spoorgekken het over het wissel hebben. Voor een ander voorbeeld zie De Hef#Renovatie. Kennelijk vond het AD van 7 februari 2017 dat ook. Niet de beste bron, maar een bron.

Groet, Magere Hein (overleg) 30 nov 2017 12:19 (CET)

 • Dag Magere Hein. Niets is uitgesloten, al is het de vraag of we jargon moeten gebruiken. Ik ben uitgegaan van betekenis 3 (valdeur). Ik ga wel even nu een boodschapje doen. Dan weet je dat. Straks weer terug. Mvg, ErikvanB (overleg) 30 nov 2017 12:42 (CET)
Ook ik vind dat jargon zo veel mogelijk vermeden moet worden, maar vooral waar het jargongebruik van woordgeslacht, hoofdletters en meervouden betreft leeft er onenigheid in de Wikipediagemeenschap. In artikelen over astronomie lees je dan ook 'Zon' en 'Maan' en in marineartikels 'kanons', tegen de gebruikelijke spelling in. Die/dat wissel is ook zo'n splijtzwam. Enfin, in het geval van de Van Brieneneoordbrug is jouw terugdraaien te verdedigen onder BTNI. Groet, Magere Hein (overleg) 30 nov 2017 14:28 (CET)
ps: ik heb net ook een boodschapje gedaan. Brrr, 't lijkt wel winter.
Inderdaad. En je hebt gelijk wat betreft 'Zon' e.d. Overigens kwam de wijziging van een ingenieursbureau met dossier. Groet, ErikvanB (overleg) 30 nov 2017 14:31 (CET)

Vraagje[bewerken]

Ik heb een link geplaatst op Beemster pagina, maar die is weer verwijderd.

Kan ik die link daar niet plaatsen?

  • OKE maar waarom dan wel de andere externe links? of heb je liever dat ik er een stukje bij schrijf met dan een link er in? Maar je weet het niet zeker en je haalt hem weg, ik snap het niet zo goed, misschien kan je het me uitleggen.
   • Nee, een stukje schrijven om een link te kunnen plaatsen is natuurlijk de omgekeerde wereld. De voetnoten die er staan, zijn verantwoordingen die werden toegevoegd toen het artikel werd geschreven. Dat was om te voldoen aan Wikipedia:Verifieerbaarheid. Verder staan onderaan nog twee boeken waaruit is geput: Van de Ven en Groenedijk. Een link naar metaaldetector-bodemvondsten.nl zou nodig zijn in een artikel over archeologie waarin ook de bodemvondsten in de Beemster worden besproken. Maar zomaar een link toevoegen omdat hij met de Beemster te maken heeft, is inderdaad spam, want er zijn vast meer websites die met de Beemster te maken hebben. Wikipedia probeert het aantal links zoveel mogelijk te beperken, want anders wordt het binnen de kortste keren een chaos, omdat iedereen hier zijn website komt toevoegen. Dat gebeurt ook zeer vaak, hoor, en de meeste links worden weer verwijderd. Mvg, ErikvanB (overleg) 1 dec 2017 20:50 (CET)

Westergasbrug[bewerken]

Wat vindt jij precies bezwaarlijk aan de toevoegingen? Het *lijkt* mij iig geen propaganda, zoals bij Warmtedistributie het geval was... --flesmelk (ook een drupje?) 30 nov 2017 23:35 (CET)

 • Hij begon over 2018. We doen geen toekomstvoorspellingen, want die kunnen ook niet uitkomen. ErikvanB (overleg) 30 nov 2017 23:36 (CET)
  • Ja, dat begrijp ik, en anders weet ik nog wel iets leuks met Steffen Haars ;) Maar alle gekheid op een stokje: wat als we er nou eens iets als 'Het plan is' voor zetten? --flesmelk (ook een drupje?) 30 nov 2017 23:39 (CET)
   • Tja, dat zou al beter zijn, denk ik. Slimmerd. ErikvanB (overleg) 30 nov 2017 23:40 (CET)
    • Ja dat ben ik wel een beetje <g>. Is dit beter? --flesmelk (ook een drupje?) 30 nov 2017 23:47 (CET)
     • Yep! Dankjewel. Maar eens afwachten wat de volgende doet. Groet, ErikvanB (overleg) 30 nov 2017 23:48 (CET)
      • Geen dank :) Het lijkt voorlopig weer rustig te zijn. --flesmelk (ook een drupje?) 1 dec 2017 00:12 (CET)
       • Hè gelukkig. ErikvanB (overleg) 1 dec 2017 00:15 (CET)
        • Je hebt het toch maar weer weggehaald, zie ik. De gebruiker is trouwens geblokkeerd wegens foute naam. --flesmelk (ook een drupje?) 2 dec 2017 09:36 (CET)

Terugdraaien anoniem op lemma Slobodan Praljak[bewerken]

Beste ErikvanB, is er een specifieke reden dat u deze anoniem terugdraait? Wat anoniem zegt zit namelijk wel een kern van waarheid in. Slobodan Praljak was een Bosnische Kroaat die in de Kroatische Defensieraad van Kroatische Republiek Herceg-Bosna (tegenwoordig Bosnië en Herzegovina) diende. Herceg-Bosna maakte geen deel uit van Kroatië, maar van BiH (waar het zich unilateraal vanaf wilde scheiden). Ik begrijp dat de verhoudingen in het voormalige Joegoslavië allemaal een beetje ingewikkeld liggen. Maar als iemand aangeeft dat dit de 'foute nationaliteit' is, mag men toch wel een klein onderzoek naar de juistheid daarvan verwachten. Bijvoorbeeld een Google-zoekopdracht op 'Bosnië Praljak'. Als u dat, om wat voor reden dan ook, te veel werk vindt, dan lijkt het mij dat u ook niet een anoniem terug moet draaien. Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 1 dec 2017 23:43 (CET)

 • Beste Perudotes, er is geen parameter 'nationaliteit' en wat ik me herinner in de nieuwsmedia gelezen te hebben, is dat hij een Croatian war criminal genoemd werd. Toen heb ik nog één of twee interwiki's bekeken en daar werd gesproken van een kroatischer Militärangehöriger. Verder was natuurlijk trouwens ook 'Bosnië-herzegovina' niet goed. Maar inderdaad is de situatie in dat gebied erg ingewikkeld, ook voor mij. Mvg, ErikvanB (overleg) 1 dec 2017 23:55 (CET)
Beste ErikvanB, anoniem heeft natuurlijk niet alleen een parameter aangepast, maar ook de lopende tekst. Maar het verklaart wel een en ander: als u slechts informatie zoekt die anoniem's bijdrage falsificeert dan zult u die natuurlijk ook vinden. Als u de informatie daarentegen tracht te verifiëren dan kunt u in diezelfde wiki zien staan: «… während seiner Zeit als General der bosnisch-kroatischen Armee». Op en:Slobodan Praljak ziet u dan «Slobodan Praljakwas a Bosnian Croat general» staan en ook op fr:Slobodan Praljak prijkt «Slobodan Praljakcroate de Bosnie-Herzégovine». Hetzelfde geldt voor de toch eenvoudige Google-zoekopdracht 'Bosnië Praljak'. Als ik dat googel, dan vind ik in de eerste resultaten al direct meerdere verwijzingen naar 'Bosnische Kroaat', 'Bosnisch-Kroatische' en 'Herceg-Bosna'.
(n.b. over Bosnië-Herzegovina. Tot niet zo heel lang geleden hanteerde de Taalunie Bosnië-Herzegovina als officiële vertaling van Bosna i Hercegovina. Het is ook een term die de trouwe dagbladlezer vaker voorbij ziet komen. Bijvoorbeeld in het NRC drie dagen geleden. Hoewel het volgens onze uitgangspunten dus 'natuurlijk trouwens ook niet goed' was, is het wel een begrijpelijke fout). Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 2 dec 2017 00:35 (CET)
Beste Perudotes, ik kwam de vorige nacht nog heel eventjes langs maar besloot dat ik mijn antwoord wel tot de volgende dag kon uitstellen, vandaar pas nu. Ik had 1 of 1½ minuut aandacht besteed aan de bewerking van de anoniem, die vond dat Bosnië-herzegovina wel met een kleine h kon. U vertelt me nu dat in het artikel Slobodan Praljak collega De Jaren niet "Kroatisch militair" had moeten schrijven, de Duitstalige wiki geen "kroatischer Militärangehöriger", de Engelstalige wiki geen "Croatian war criminal" in een eerder stadium en de New York Times, de Independent, de Daily Mail en anderen geen Croatian war criminal. Indien ik in mijn 400.000ste bewerking een tekstverandering heb "gefalsificeerd" omdat de anoniem geen duidelijke reden opgaf en ik niet begreep waarom de verandering nodig of juist was, hoewel er volgens u blijkbaar wel een kern van waarheid in schuilde, dan spijt me dat zeer. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 2 dec 2017 21:36 (CET)
Beste ErikvanB, ik vind 'foute nationaliteit' een vrij duidelijk reden. In het normale spraakgebruik wordt dit uitgelegd als 'de nationaliteit die opgegeven wordt, is niet de echte nationaliteit' – even afgezien van het feit dat etniciteit en nationaliteit in het voormalige Joegoslavië vrij dicht tegen elkaar schuren en dat de infobox geen parameter nationaliteit kent. Vervolgens verandert diezelfde anoniem 'Kroatië' in 'Bosnië-herzegovina' (heel slordig inderdaad). Dat klinkt in eerste instantie niet heel onlogisch, zijn geboorteplaats Čapljina ligt immers in BiH. Dan kunt u slechts informatie zoeken die uw 'herinnering' ondersteunen en anoniems bijdrage ontkrachten, of u kunt daadwerkelijk kijken of anoniems bijdrage ook ondersteund wordt. Dat laatste heeft u kennelijk niet gedaan. Zie bijvoorbeeld ook de Daily Mail (Bosnian Warlord), New York Times (Bosnian Croat War Crimes Convict) en Independent (Bosnian Croat General) van diezelfde dag. Een beetje WP:AGF richting een anoniem op z'n tijd kan geen kwaad. Want laten we eerlijk zijn, als een reguliere gebruiker deze bewerking had gedaan met een nog onduidelijkere (geen) reden, dan was er waarschijnlijk niet teruggedraaid. Iemand had dan waarschijnlijk de moeite genomen om een arbitrair nieuwsbericht bij de wijziging te googelen. Waarschijnlijk was ook de 'h' in Bosnié-herzegovina dan verandert naar een hoofdletter en hadden we hartelijke lopen lachen om die evidente typo. Maar het betrof geen reguliere gebruiker, dus dan maar terugdraaien. Toch? Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 3 dec 2017 13:29 (CET)
Dat laatste is inderdaad iets wat je bij anoniemen eerder geneigd bent te doen, wijs geworden door jarenlang doorlopend anoniem geklieder. Het is ook waar dat ik heb geput uit wat ik eerder in media was tegengekomen (dus uit mijn herinnering) en op andere wiki's zag. Al met al ben ik er blij mee dat u alsnog bent langsgekomen en mijn bewerking heeft gezien, want ook ikzelf moet regelmatig gecontroleerd worden – daar heb ik absoluut geen problemen mee. Een plezierige dag, ErikvanB (overleg) 3 dec 2017 13:53 (CET)

Beoordelingsnominatie Søstrene Grene[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Søstrene Grene dat is genomineerd door MoiraMoira. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171201 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 2 dec 2017 01:01 (CET)

Scharrebiersluis[bewerken]

Hoi, bij je laatste bewerking (waarvoordank) stel je de vraag, Waar ligt die sluis? met Google Mapslink. Voor het zien van de sluis moet je 180 graden draaien op de plek waar de foto is genomen. Je kan natuurlijk ook naar Rapenburgerschutsluis.Ceescamel (overleg) 2 dec 2017 12:13 (CET)

Hee, inderdaad, ik zie hem nu ook. :) Hartelijk dank, Cees. Ik ben weer wijzer dan gisteren. ErikvanB (overleg) 2 dec 2017 21:49 (CET)

Poolse plaatsen en hun geschiedenis[bewerken]

Beste ErikvanB (kopie van De Kroeg), De informatie die ik terzake invoer komt uit o.a.

 • U. Ziegler, Gechichte des Deutschen Ordens, Bohlau Verlag Keulen 2003
 • E. Weise, Ost- und Westpreussen, Kröner Verlag Stuttgart, 1981 (een lexicon per stad)
 • H. Weczerka, Schlesien, Kröner Verlag Stuttgart, 1977 een lexicon pee stad)

en uit de geactualiseerde geschiedenis in de serie Deutsche Geschichte im Osten Europas in de jaren negentig uitgegeven door Siedler Verlag/Random House Berlijn, in tien delen onder ISBN nummer 3-88680-771-1 enz. Ik noem hier alleen: H. Boockmann, Ost- und Westpreussen; F. Prinz, Böhmen und Mähren; G. von Pistohlors, Baltische Länder; N. Conrads, Schesien; W. Buchholz, Pommern, e.a. Vooral de oudere literatuur is kritisch te lezen; de jongere presenteert zichzelf als discours. U mag mij anoniem nomen want ik kan wel een fancynaam bedenken maar dat zal mij niet minder anoniem maken. Het is goed dat u kritisch bent want mijn bijdragen raken, voor Polen pijnlijk, aan een taboe. Een derde deel van het hedendaagse Poolse grondgebied was voor 1945 Duitsland en werd door Duitsers (m.u.v. Opper-Silezië) bewoond. Het is een feit dat velen in Polen dat het liefst vergeten door het voor te stellen als een bezetting of kolonisatie door buitenlanders van oeroude Poolse bodem, die in 1945 terecht hun biezen moesten pakken. Een 'bezetting' die dan wel acht tot zes eeuwen geleden plaatsvond. De nationaal Poolse weergave is vaak dat 'de Duitsers' in deze gebieden pas in de 18de eeuw verschenen als Pruisische bezetters. En dat 1945 daarvan 'een bevrijding' was. Voor de komst van die 'Pruisen' waren echter de Habsburgers (Oostenrijkers) of de Brandenburgers (Pruisen) sinds de vroege 16de eeuw al landsheren, en zij waren vorsten in het Duitse Rijk, of de Duitse Orde die in de 13de eeuw een eigen soevereine staat vestigde onder gezag van Rome. Voor zover Poolse koningen sinds de 11de eeuw hun gezag hadden uitgebreid over deze gebieden, moesten zij dat in de 14de eeuw weer opgeven, niet door 'Duitse veroveringen; maar omdat de autochtone hertogen in Pommeren en Silezië toen hun belangen bij het Duitse Rijk onderbrachten en sindsdien tot de adel van de Rijk behoorden. Ca. tien miljoen zogenaamd kolonisatoren werden na 1945 weggestuurd naar hun 'land van herkomst'. De bizarre discussie daarover mag in de wiki stadgeschiedenissen impliciet blijven. Ik geef alleen historische feiten en de lijn waardoor zij verbonden zijn. Groet, en tot (meer) informatie graag bereid,

(Overleg gebruiker 84.86.5.217) 2-12-2017: 12.44 (CET)

Ik woon in Silezie (doch het deel in de Tsjechische republiek) en ik dat pijnlijke min of meer bevestigen. De enige reden dat het hier een beetje minder een taboe is, is dat ze in Praag niet erg in ons geinteresseerd zijn, we zijn maar een marginaal gebiedje. De Poolse staat is daarentegen heel erg bang om hun (veel groter) deel van Silezie te verliezen. Er zijn al talloze kleine groepjes bezig met onafhankelijkheid, elke gelegenheid om die de wind uit de zeilen te nemen moet worden aangegrepen. Dat is ten minste de kant van het verhaal waar ik bekend mee ben. --flesmelk (ook een drupje?) 2 dec 2017 13:02 (CET)

Dag flesmelk, je woont dus in de buurt van Opava oftewel Troppau. Mooie stad en interessant achterland (Hlucin oftewel Hültschin). De angst dat Silezië weer aan Duitsland moet worden afgestaan is een spookverhaal. Daar gaan de handen in Duitsland niet voor op elkaar. Zou het de Poolse angst voor een kwaad geweten zijn? De groepen die autonomie o.i.d. willen zijn autochtonen die na 1945 mochten blijven omdat ze Pools of Tsjechisch spraken. Dat was toen het criterium voor blijven of wegwezen. Tot ver na 1945 zijn honderdduizenden van deze Poolstalige Duitsers alsnog geëmigreerd naar Duitsland. Polen wilde ze achteraf graag kwijt. Deze hedendaagse zogenaamde Slonsaken (van het Poolse woord voor Sileziërs Shlonsak) vormen een zogenaamd Duitse minderheid met sinds 1990 zekere rechten (zie op Wiki Duitse minderheid in Polen). Maar ze spreken amper nog Duits, hooguit als tweede taal. EU verdragen garanderen hun culturele rechten. 'Berlijn' houdt zich ver op de achtergrond. 'Warschau' staat immers meteen klaar om kabaal te maken over nazi-revanchisme en een invasie van het Duitse leger. Sorry, maar hier moeten we niet aan willen mee doen. (Overleg gebruiker 84.86.5.217) 2-12-2017: 15.19 (CET)

Nee, ik woon in Wuerbenthal (is zelfprivacyschending hier verboden? <g>), niet in het lage land :) Maar Troppau ken ik natuurlijk wel. Ja, een spookverhaal, maar politiek o zo handig... In Praag hebben ze geen geweten (ze zijn daar alleen maar bang voor claims), maar de Poolse staat is wel veel machtbeluster, die willen overal de controle over (dat is mijn indruk ten minste). Tsjechisch (en dat is hier helaas toch de voertaal) spreek ik niet zo goed, maar bij de tandarts kan ik prima met het Hoogduits (ik kom ook uit een 'weinig erkende minderheid': de Saksen (en niet die rond Draz'd'an!), dus noem ik het zo) overweg, wat dan wel weer een verlichting is :) Maar over het algemeen wordt het hier ook hoogstens als tweede taal gesproken, hoewel ik nauwelijks iets van gebrek aan wilwillendheid heb gemerkt (dat was in Praag wel anders: elke keer weer tegen m'n vriend klagen dat ik nog niet goed Tsjechisch sprak; vlieg naar de maan, denk ik dan!). Met 'onafhankelijkheid' bedoelde ik echt onafhankelijkheid, niet een nieuwe inlijving. Of je er nu voor of tegen bent, als het ooit zover komt zal Praag geeuwen en Warschau een oorlog beginnen. Daar ben ik vrij zeker van. --flesmelk (ook een drupje?) 2 dec 2017 15:37 (CET)
Hallo "anoniem zonder fancy naam" en hallo Tsjechië! De opsomming van bronnen stelt me helemaal gerust. Veel dank voor de uitgebreide reactie. Inmiddels had ik wat andere bewerkingen over Poolse plaatsen gelezen en die waren toch wel goed geschreven. Blijkbaar was er toevallig alleen in de eerste bewerkingen die ik gezien had in enkele zinnen wat misgegaan. Dan kunnen we weer met een gerust hart verder. Nogmaals dank voor de nette reactie en ook natuurlijk voor het vervolmaken van de Poolse artikelen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 2 dec 2017 22:01 (CET)
Niet om de hierboven aangehaalde Poolse wandaden goed te praten, maar laten we niet vergeten dat het Stalin was die Polen in 1945 een flinke duw naar het westen gaf, om zelf het oostelijke deel van Polen definitief op te kunnen eisen. Polen zelf was slechts een onmondige speelbal op de kille tekentafel van Teheran. Aan de bewoners van al die gebieden werd al helemaal niks gevraagd. Matroos Vos (overleg) 3 dec 2017 03:01 (CET)
Je hebt daar helemaal gelijk in. Wat is de laatste keer dat bewoners werden gevraagd bij wie ze wilden horen, of waar ze wilden leven? Dat geldt net zo goed voor de Polen. --flesmelk (ook een drupje?) 3 dec 2017 03:04 (CET)
Vragen was, zeker toen, nog niet zo in de mode. Althans, ik geloof niet dat Stalin eerst bij je aanbelde om te vragen of je eigenlijk wel zin had om honderden kilometers westwaarts te verkassen. Persisterende dwarsliggers kregen alternatieve huisvesting in Siberië aangeboden, dat dan weer wel. Knipoog Matroos Vos (overleg) 3 dec 2017 03:23 (CET)
Gratis en voor niets! --flesmelk (ook een drupje?) 3 dec 2017 03:26 (CET)
Precies! Je moest alleen af en toe de handjes uit de mouwen steken, maar een kniesoor die daarover zeurt. Matroos Vos (overleg) 3 dec 2017 03:32 (CET)
Tja, Stalin was zijn tijd ver vooruit, hij zag al in dat de verzorgingsstaat onhoudbaar was. --flesmelk (ook een drupje?) 3 dec 2017 03:36 (CET)
Maar wat kreeg de goede man? Stank voor dank! Zelfs tot twee keer toe is hem de Nobelprijs voor de Vrede door de neus geboord. Allemaal de schuld van het Westers Grootkapitaal. Life's a bitch. Matroos Vos (overleg) 3 dec 2017 03:56 (CET)
Het leven is gewoon niet eerlijk! Al die goede mensen die steeds weer worden zwartgemaakt! Bah! --flesmelk (ook een drupje?) 3 dec 2017 03:59 (CET)
Inderdaad, een fatsoenlijk mens zou er kotsmisselijk van worden. Ik ga denk ik maar eens stil uitwenen in mijn bed. Спокойной ночи! Matroos Vos (overleg) 3 dec 2017 04:06 (CET)
Dobrou noc! Ik ga er ook maar eens inliggen. --flesmelk (ook een drupje?) 3 dec 2017 04:13 (CET)

Gedachtengoed en gedachtegoed[bewerken]

Beste Erik, vandaag heeft iemand op J.H. Leopold de spelling van het woord gedachtengoed veranderd in gedachtegoed, wat inderdaad de voorkeursspelling is. Bij het opzoeken zag ik dat de grote meerderheid van artikelen hier inderdaad die spelling heeft, maar ook dat die tussen-N in nog wat lemma's voorkomt. Mocht je dus om werk verlegen zitten, dan weet je wat te doen. Groet MackyBeth (overleg) 2 dec 2017 23:30 (CET)

 • Altijd gezellig als jij langskomt, MackyBeth. Ik zal het overal aanpassen. Fijn weekend nog. Groet, ErikvanB (overleg) 2 dec 2017 23:58 (CET)
  • De "gedachtengoedjes" die er nu nog staan, zijn geciteerde bronnen die het zo spellen. ErikvanB (overleg) 3 dec 2017 00:07 (CET)
   • Aha! Mooi dat je erop let, ik maak vaak genoeg mee dat dingen worden gewijzigd zonder dat erop wordt gelet dat het een citaat was. Goede zondag verder MackyBeth (overleg) 3 dec 2017 11:48 (CET)

Foutje[bewerken]

Hoi Erik, hier draaide ik per ongeluk jouw bewerking terug. Mijn excuses! Xxmarijnw overleg 3 dec 2017 15:51 (CET)

Hoi[bewerken]

Ik zeg even gedag (wat een raar woord!), want ik weet niet hoe lang ik hier nog verblijf. Zonder Wikipedia is het leven gewoon veel fijner, want ik heb nog meer hobby's. – Maiella (overleg) 5 dec 2017 03:16 (CET)

 • Ach (wat een raar woord ook!), wat krijgen we nou? Wat een triestigheid. Weet je het wel zeker, Maiella? Je voelt je toch niet weggedingest? Weggerobotjeriseerd? Nou, ik merk het nog wel wat je beslist, maar mocht je erbij blijven dat het leven zonder Wikipedia fijner is, dan wens ik je heel veel geluk natuurlijk. Kom nog maar een keer gedag zeggen dan. Hoop het niet! Allerhartelijkste groet, ErikvanB (overleg) 5 dec 2017 05:41 (CET)
 • Prettige kerstdagen toegewenst (nog net op tijd, alhoewel kerstavond is al bijna voorbij). Vr. groet. – Maiella (overleg) 24 dec 2017 23:07 (CET)
  • Bedankt, Maiella. Wat leuk! Jij ook! Groetjes, ErikvanB (overleg) 24 dec 2017 23:10 (CET)

NFN[bewerken]

Beste Erik, ik zie dat je verouderde informatie hebt teruggeplaatst en actuele informatie over NFN hebt verwijderd. Heb je hier een specifieke reden voor? Was de nieuwe info niet in orde?6 dec 2017 16:05 (CET)6 dec 2017 16:05 (CET)~~ Hart.groet, Bernd

 • Dag Bernd. Ik kom er later (waarschijnlijk vanavond) op terug, want ik heb nu geen tijd meer. Ik wilde zelf al schrijven. Wordt vervolgd. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 6 dec 2017 16:22 (CET)
  • Op je eigen overlegpagina geantwoord. Groet, ErikvanB (overleg) 6 dec 2017 22:17 (CET)

Goedemorgen Erik, hartelijk dank voor je uitgebreide reactie. Ik zal je meteen de aanleiding van mijn aanpassingen geven: ik werk voor NFN en wij hebben last van de onjuiste vermeldingen op Wikipedia. Bijv. in de naamsvermelding (Naturisten Federatie Nederland). Deze wordt vanwege de vermelding vaak door de pers overgenomen, en vandaar de uitleg die ik hierover heb gegeven, inclusief de gevoerde naam NFN. Alleen kon/kan ik als nieuwe gebruiker nog geen titel veranderen, maar dat zat wel in de planning. Het stukje "wetgeving" moest ik inderdaad nog aanvullen, maar ik realiseer me dat ik beter eerst de tekst helemaal had kunnen voorbereiden in een keer, zodat ik jou onnodig werk had bespaard. Dus in elk geval excuses daarvoor. Met je opmerkingen over "te veel publiciteit" maken kan ik leven, evenals bronnen noemen. Maar dat neemt niet weg dat wij (maar ook de lezer) volgens mij gebaat zijn bij goede informatie en die staat er nu helaas (nog) niet. Overigens zijn wij een non-profit organisatie, dus wij hebben geen commercieel belang. Wel willen wij een stoffig imago van ons afschudden dat al lang niet meer bij de stroming past. In die zin heb ik de tekst over "naturisme" geredigeerd, met wel het zoveel mogelijk in stand houden en respecteren van de info die er al stond (en die ik zelf niet helemaal kan verifiëren). Bij NFN kon dat minder, simpelweg omdat er veel minder stond/staat. Ik stel daarom voor dat ik toch nog een poging ga ondernemen de huidige tekst te verbeteren en gebaseerd op mijn eerdere publicatie. Jouw opmerkingen zal ik daarbij zeer zeker betrekken. Alleen gaat mij dat deze week niet meer lukken, dus dat wordt volgende week. Kan je hiermee leven? Dank voor je reactie! Hart. groet, Bernd

  • Goedemorgen ook, Bernd. Ik kan er helemaal mee leven. Hopelijk hebben mijn opmerkingen bijgedragen tot wat bewustwording en dat kan nooit kwaad. Onze kritische houding voorkomt immers ook dat anderen er in het artikel er een puinhoop van maken, nietwaar? Heel veel succes ermee volgende week en hartelijk dank voor het willen verbeteren. Prettig weekend alvast. Mvg, ErikvanB (overleg) 7 dec 2017 09:48 (CET)

Verwijdering van personen geboren in 1927[bewerken]

Beste ErikVanB, zie mijn opmerkingen hierover op de OP van 1927. Verdere vragen aan jou: 1) is dit een onderdeel van een bredere actie (die ik overigens in principe steun)? 2) is dit een onderwerp van een discussie onder Wikipedianen (bij voorbeeld in de kroeg) geweest, en zo ja, in hoeverre bestaat hierover consensus? Wordt het bijvoorbeeld verstandig geacht dit soort - gewoonlijk terechte - verwijderingsacties tot bepaalde jaartallen te beperken?

Ik hoor graag van je, op deze pagina of op de jaartalpagina 1927!

Met vriendelijke groet, De Jaren (overleg) 8 dec 2017 01:22 (CET)

 • Dag, De Jaren. Ik heb er vandaag nog over nagedacht maar kan me dit geval nu al niet meer herinneren. Wel herinner ik me de Nederlandse psychologe en beroepskeuzecoach "C.G.J. Nanninga" die in de lijst stond en die NE was bevonden, dus misschien kwam het daardoor dat ik de lijst verder begon uit te dunnen. Ook Nederlands kinderboekenschrijfster Annet van Battum was een verwijderd lemma op deze lijst. Meestal is het zo dat ik iemand een NE naam (rode link) zie toevoegen en dan meteen ook nog een paar andere onduidelijke, rode namen in de lijst zie en deze verwijder. Als ik me goed herinner was het MichielDMN (vroeger bekend met achternaam) die me een keer zei: "Maak je niet druk, ik dun die lijsten na verloop van tijd altijd nog uit." Maar het kan ook iemand anders geweest zijn. Het vervelende met deze lijsten is dat we wel verlangen van nieuwe lemma's dat ze over E personen gaan, maar dat op jaartallijsten zomaar allerlei namen worden toegevoegd. Die lijsten zijn sowieso al niet kort, en als er dan ook nog mensen bij worden gehaald die geen artikel hebben, loopt het wel wat uit de hand naar mijn gevoel. Alleen een enkele roodgekleurde aartsbisschop of een overduidelijke (hoewel roodgekleurde) historische figuur laat ik meestal wel staan. Vooral bij mensen die nog leven is het oppassen, want dan kan het ook om promo gaan. Dus liever gewoon maar geheel blauwe lijsten, dat schept ook duidelijkheid. Ik weet niet zeker of er een peiling over geweest is, maar een discussie(tje) vast wel eens. Ik weet alleen niet waar. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 dec 2017 18:22 (CET)
  • Dag ErikvanB en De Jaren. Ik kan me niet herinneren dat ik heb gezegd dat ik die lijsten (hier gaat het nog om een ander geval) nog uitdun. Als ik het me dan weer goed herinner, is Saschaporsche eens begonnen met het schrappen van heel wat namen, maar kwam daar kritiek op. Ik ben het er overigens ook mee eens dat er te veel namen in staan. Al is dat volgens mij wel verbeterd sinds enkele mensen zich er actief mee bemoeien of net niet meer. Er is zeker een discussie geweest op een van die lijstartikels, o.a. hier, maar ongetwijfeld nog elders. MichielDMN 🐘 (overleg) 8 dec 2017 20:14 (CET)
  • Met de hoop niet te veel mensen onnodig te pingen: Davinho was o.a. hier begonnen met wat namen te schrappen. Niet Saschaporsche dus (sorry!). MichielDMN 🐘 (overleg) 8 dec 2017 21:28 (CET)
   • @MichielDMN: Misschien kan je als straf voor het pingen Lodewijk I van Bourbon-Condé nalopen, dat ik "Evil berry" zojuist vanuit zijn gebruikersruimte zag hernoemen en waarin ik komma's zie staan in zinnen als: "Het volgende jaar, zou hij" en "Als beloning, plaatste de koning hem" en "Na de dood van Hendrik II van Frankrijk, werd Lodewijk". ;-) ErikvanB (overleg) 8 dec 2017 23:33 (CET)
    • Je hebt mijn komst duidelijk niet afgewacht. :-) MichielDMN 🐘 (overleg) 9 dec 2017 22:03 (CET)

Eenjarige plant versus therofyt[bewerken]

Hoi Erik,

Ik heb het Botanisch woordenboek er maar even bij gepakt om het goed uit te kunnen leggen. Bij een therofyt gaat hem om zaadplanten die van nature enkele maanden leven en het voor hen ongunstige seizoen doorbrengen als zaad. (Zomer- en winterannuellen.) Wanneer we over eenjarige planten spreken hebben we het geregeld over planten die we in onze tuin zetten en het in hun natuurlijke omgeving rustig jaren doen maar niet zo van het lokale klimaat houden en daarom in de winter het loodje leggen. We gebruiken de term ook wel voor gewassen die we binnen het jaar rooien. Maar misschien ben ik nu te snobistisch. Overigens noemt het botanisch woordenboek de twee termen niet als synoniem dus mogelijk zie ik iets over het hoofd dat de botanici wel weten. En ehhhh, het zou me verbazen als Wikiklaas het huidige artikel over de driedelige ambrosia een goed artikel zou vinden ;). Natuur12 (overleg) 10 dec 2017 00:16 (CET)

Haha. Ja, ik begon al spijt te krijgen van mijn opmerking omdat ik vermoedde dat het waarschijnlijk geen pure synoniemen zijn. Thanks! ErikvanB (overleg) 10 dec 2017 00:20 (CET)

Levi van Kempen[bewerken]

Geachte moderator ErikvanB,

Ik heb uw bericht "WIU: verbetering nodig" ontvangen. Mijn excuses dat ik de pagina veranderd heb. Met heel veel plezier hoor ik graag hoe u de pagina gewijzigd wilt zien waardoor het toch binnen de Wikipedia-richtlijnen valt. Ik kijk uit naar uw reactie.

 • Mijn beste, kijk even hier. Ik weet dat u te goeder trouw bent, maar enkele ervaren redacteuren moeten dit even onderhanden nemen, zodat de tekst voldoet aan de richtlijnen en spellingsregels. Komt wel goed, neem ik aan. Heb geduld. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 10 dec 2017 03:26 (CET)
 • Hartelijk dank ErikvanB. In ieder geval een enorme geruststelling om van u te horen dat het geen blokkade is. Hartelijk dank en ik wacht het graag af.

Geachte moderator ErikvanB,

Ik ben opnieuw gaan kijken en zie dat de pagina nu helemaal is verdwenen. Is het mogelijk om deze terug te halen? Alle aanpassingen die daarvoor moeten gebeuren zullen worden doorgevoerd. Het belang dat de pagina terugkomt is vele malen groter. Ik hoor graag Erik. Alvast hartelijk dank! Groet, Levi– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Levivankempen (overleg · bijdragen) 1 jan 2018 23:37‎

O Erik, misschien is 2018 jouw jaar. Levi: de verwijdering was niet Eriks werk, maar dat van MoiraMoira. Groet en nieuwjaarswens, Magere Hein (overleg) 1 jan 2018 23:56 (CET)
 • Dag Levi. Ik heb hier gevraagd of het artikel nog twee weken extra kan krijgen, en ook de moderator die het artikel verwijderde hierover ingeseind. Hou die link in de gaten om de reactie af te wachten. Hartelijke groet en een gelukkig nieuwjaar. ErikvanB (overleg) 1 jan 2018 23:57 (CET)

Tony Willems[bewerken]

Beste Eric, Uw voorstel tot 'verbetering', in de praktijk tot 'verwijdering' van het artikel over Tony Willems verbaast me. Ik heb er een 'tegenweg' aan toegevoegd maar wil u persoonlijk hierover aanspreken. De argumenten om iets niet-encyclopedisch te vinden, zijn vaak onbegrijpelijk. Neem, naast de uwe die ik zeer licht vind, die van Wannee die zich bij u aansluit. Wat is me dat om een dergelijk artikel als een CV of LinkedIn af te doen? Ieder artikel over een persoon op Wikipedia is onvermijdelijk een CV, a fortiori als het over nog levende personen gaat. Het komt er op aan objectieve informatie te verstrekken over wat er de persoon encyclopedisch interessant maakt. Aan dergelijke informatie heeft de geïnteresseerde lezer een boodschap. Wat wil men wel méér hebben? Het artikel Tony Willems is op dit gebied volledig in de lijn van wat Wikipedia verwacht. Alle artikels zijn uiteraard vatbaar voor aanvulling of verbetering, maar een dergelijk artikel, dat al méér dan zes jaar onbedreigd op Wikipedia prijkt, aan de 'schandpaal' nagelen, zonder zelf ook maar de minste aanvulling of verbetering uit te voeren, vind ik verwerpelijk. Het is dit soort tussenkomsten dat Wikipedia soms een onaangename reputatie bezorgt. Andries Van den Abeele (overleg) 10 dec 2017 12:59 (CET)

Basiskennis[bewerken]

Een "vaste waarde" zijn is een uitdrukking die luiheid verraadt. Geen zin om precies te vertellen wat bedoeld wordt, en dan maar teruggrijpen op een populaire term. Welbeschouwd is dat natuurlijk wel waar taal om draait. Ik vind "bord" een heel raar woord (proef het maar eens een aantal keer achter elkaar; het wordt steeds vreemder, totdat het alleen nog maar een rare klank is) maar in onze taal is dat rare woord aan een betekenis gekoppeld. We eten ervan.

"In de basis staan" heeft echter een goed gedefinieerde betekenis. Als een wedstrijd begint, sturen beide coaches een team het veld in. Het team dat aan de wedstrijd begint is het basisteam. Gedurende de wedstrijd kan het team van samenstelling veranderen door een of meer wissels (rare uitdrukking: een wissels?), en is dan niet meer het basisteam. Wie dus bij het begin van de wedstrijd het veld (dus niet het bos) in wordt gestuurd, "staat in de basis". Die heeft "het vertrouwen van de trainer gekregen" en loopt een goede kans de wedstrijd ook in z'n geheel te spelen. Dat is basiskennis. Kennis van de "basis". Groet, WIKIKLAAS overleg 11 dec 2017 04:47 (CET)

O, dankjewel. Dat laatste is al wat ik vermoedde door mijn genialiteit, maar nu wordt het ook bevestigd. (Het bericht van Andries hierboven moet ik nog even geestelijk verwerken; daarom ben jij eerst.) Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 11 dec 2017 05:01 (CET)

Laguiolemes of Laguiole mes[bewerken]

Beste Erik, Als ik zomaar ergens over twijfel, komt jouw naam bij mij op. Glimlach
Ik ga binnenkort het artikel Laguiolemes aanpassen/uitbreiden/verbeteren enz. Maar bij de titel twijfel ik reeds.
Moet het niet "Laguiole mes" zijn in plaats van "Laguiolemes". ?? De Brexiteers schrijven in hun taaltje immers ook "Laguiole knife" !
Hartelijke groet, Malinka1 (overleg) 12 dec 2017 15:37 (CET)

 • Dag Malinka1. Wat leuk, ik ben vereerd! Nee, 'laguiolemes' is goed, het is één woord. 'Laguiole' lijkt me onbruikbaar als bijvoeglijk naamwoord (dan was het wel los geschreven), en een 'Laguioleaans mes' zal waarschijnlijk niet bestaan. Dat ik 'laguiolemes' hier schrijf met een kleine letter is omdat het een soortnaam is geworden, zoals roquefort (vernoemd naar Roquefort) of yorkshireterriër (uit Yorkshire). Overigens denk ik dat het artikel Onjuist spatiegebruik veel te maken heeft met jouw vraag. Heel hartelijke groet terug, ErikvanB (overleg) 12 dec 2017 23:55 (CET)

Gordon zag wel vlinders, maar hij voelde slechts teken – of zoiets[bewerken]

Hoi Erik, dit taalpareltje wil ik je toch niet onthouden. Overigens is het gansche land nog steeds WOEDEND – en terecht! Matroos Vos (overleg) 15 dec 2017 02:57 (CET)

 • Dat is inderdaad een heel mooie, heer Vos. Naast dat ik wel gelachen heb (een teken van humor), heb ik wel genoten. Dank daarvoor! ErikvanB (overleg) 15 dec 2017 13:26 (CET)

Meer Democratie[bewerken]

Dag ErikvanB. Onlangs is het artikel Meer Democratie genomineerd voor verwijdering - vanwege de vermeende gebrekkige relevantie - en ik vroeg mij af jij daarover input zou willen geven. Bij voorbaat dank. --Dolleman (overleg) 16 dec 2017 22:18 (CET)

NL stemmen Harry Potter[bewerken]

Beste, zojuist spotte ik dat u correcte informatie over de nl stemmen uit de Harry Potter films verwijderde van de pagina's van desbreffende acteurs. Graag zou ik zien dat u de informatie weer hersteld. Scenarioschrijver20 (overleg) 17 dec 2017 00:43 (CET)

Ik zou zeggen de juiste spelling is: [herstelt]. – Maiella (overleg) 17 dec 2017 02:13 (CET)

Ik snap niet wat u bedoeld, het gaat mij erom dat Erik correcte informatie verwijderd heeft. Scenarioschrijver20 (overleg) 17 dec 2017 02:20 (CET)

Ik zou zeggen, de juiste spelling is [bedoelt]. Is de spelling en de grammatica van het Nederlands zo moeilijk?, behalve voor immigranten? – Maiella (overleg) 17 dec 2017 02:27 (CET)

Ah, nu snapt ik uw punt. Ach iedereen maakt wel Is een fout in taal ;-) Ik ben zelf overigens een Nederlander ;-) Scenarioschrijver20 (overleg) 17 dec 2017 02:32 (CET)

Ik heb nooit getwijfeld aan uw herkomst. Erik zal uw vraag binnenkort beantwoorden. Kennelijk is hij nu even op stap. Heel fijn voor hem. – Maiella (overleg) 17 dec 2017 02:42 (CET)
Zou u specifieker kunnen zijn? Ik kan niet terugvinden waarover dit gaat. Wel vond ik dit, en ik hoop dat u in het vervolg woorden met een spatie gaat scheiden. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 17 dec 2017 11:02 (CET)

Gebruiker lees123 had aan veel pagina's van stemacteurs, toegevoegd dat ze een stem hadden verleende aan een karakter in de films. Maar u heeft dat allemaal teruggedraaid. Scenarioschrijver20 (overleg) 20 dec 2017 22:54 (CET)

 • Daar moet dan toch een reden voor geweest zijn. Misschien was het slecht gedaan of slecht opgemaakt, en heb ik maar teruggedraaid omdat het ook nog bronloos was. Ik gok maar wat. Ik zou er langer naar moeten zoeken... Mvg, ErikvanB (overleg) 20 dec 2017 23:02 (CET)

De informatie was er op nette manier aan toegevoegd, toen ik het tegenkwam heb ik de verwijdering van de informatie op de pagina van Marjolein Algera teruggedraaid maar daarna zag ik dat u het op heel veel pagina's Had gedaan. Of het Bronloos was, weet ik niet maar er Is A heel veel bronloze informatie over ingesproken stemmen en B de informatie die was toegevoegd kwam overeen met de informatie van de wikipedia pagina van Harry Potter. Scenarioschrijver20 (overleg) 20 dec 2017 23:21 (CET)Scenarioschrijver20

 • O ja, ik zie het. Dan was het omdat hij overal links als Harry Potter (filmreeks) in plaats van Harry Potter toevoegde, niet op één of twee pagina's maar OVERAL, en toen dacht ik: lees eerst maar even de Wikipedia-handleiding, ik ga dat niet op tig lemma's verbeteren. Ligt dus verder niet aan jou, het lag aan de slordigheid van Lees123. ErikvanB (overleg) 20 dec 2017 23:51 (CET)
Beste Scenarioschrijver20, ErikvanB lokt u een beetje uit de tent. Hij zegt het niet letterlijk maar hij bedoelt dat het goed gebruik is om een link te geven naar een artikel of een bewerking als u daar commentaar op of vragen over heeft. Dat doet u hier nergens. En ErikvanB heeft natuurlijk groot gelijk dat hij dan niet zelf op zoek gaat omdat u per slot van rekening precies weet waarover het gaat en het voor u slechts een kleine moeite zou zijn om die link erbij te geven.
U maakt als laatste opmerking dat u bepaalde informatie graag terug wilt zien omdat die dan overeenkomt met de informatie op een andere pagina. Maar als de reden voor het niet accepteren van informatie is, dat de bronnen ervoor ontbreken, dan kan en mag u niet naar een ander Wikipedia-artikel verwijzen ter verificatie.
Ik heb zojuist naar een paar van uw bijdragen gekeken, en ik ben me eerlijk gezegd rotgeschrokken van de vele taal- en interpunctiefouten die u maakt. Daarnaast is uw schrijfstijl, het spijt me dat ik het moet zeggen, beroerd. Ik denk niet dat u in een positie bent om, zoals u deed, te kunnen stellen dat "informatie er op nette manier aan [was] toegevoegd": hoe zou iemand die zelf zo slecht schrijft dat moeten kunnen beoordelen?
Ik geef één concreet voorbeeld. In het artikel over Wim T. Schippers stond de zin: "Schippers sprak voor de Nederlandstalige versie van Walt Disneys Sneeuwwitje de stem van dwerg Giechel (Happy) in." U maakte daarvan: "Schippers heeft voor de Nederlandstalige versie van Walt Disneys Sneeuwwitje de stem van dwerg Giechel (Happy) ingesproken. In de tweede en derde Nederlands gesproken versie van de film uit 1937." U veranderde "sprak ... in" in "heeft ... ingesproken". Een onnodige verandering, en stilistisch naar mijn smaak een verslechtering. De zin die u toevoegde heeft geen onderwerp en geen gezegde, en is dus geen zin. U had hier kunnen volstaan met in de bestaande zin voor "Nederlandstalige" de woorden "tweede en derde" toe te voegen. Dat heb ik nu maar voor u gedaan.
Als u niet zorgvuldiger gaat of kunt formuleren, dan denk ik dat u er goed aan zou doen om aan een coach te vragen al uw bewerkingen na te lopen, want zoals het nu gaat bent u rampzalig voor de inhoud van de hoofdnaamruimte. De taal van uw overlegbijdragen geeft weinig hoop op verbetering, zoals Maiella al subtiel probeerde duidelijk te maken. WIKIKLAAS overleg 21 dec 2017 00:10 (CET)
Nu we het er toch over hebben, hier zie ik niet alleen een spelfout maar ook een vertaalfout ("foto figurant"). Dat lijkt me een niet-bestaande term. ErikvanB (overleg) 21 dec 2017 00:33 (CET)

Excuus voor mijn niet gebruik van elitair Nederlands, maar goed we zijn hier op de wereld om te leren hé? Verder wil ik zeggen dat voor een figurant die alleen op een foto gebruikt word vaak ook de term foto figurant dan gebruikt wordt. Verder wens ik u allen een hele fijne dag.

Scenarioschrijver20 (overleg) 13 feb 2018 18:16 (CET)Scenarioschrijver20

TBP: Lijst van boeddhistische personen[bewerken]

Hallo ErikvanB, zoals je weet verschillen we van mening over de beschrijving van de nominatie van de Lijst van boeddhistische personen. Jij hebt deze lijst genomineerd met als reden Onzinnige en mogelijk onwettige lijst, tevens vol rode namen. Net zo'n soort lijst hielden de nazi's ook bij. En McCarthy. Zoals ik eerder aangaf op TBP is 'onzinnig' natuurlijk volledig jouw eigen mening. Die lijkt me net zo weinig objectief als de mijne als ik zeg dat ik het wel een zinnige lijst vind. Je opmerking over nazi's bespreek ik liever hier niet verder: het lijkt me duidelijk hoe verwerpelijk ik die opmerking vind en daar is voldoende over gezegd. De enige nominatiereden die verder uitleg behoeft wat mij betreft, is je opmerking dat het mogelijk een onwettige lijst is. In een antwoord op mijn vraag verwijs naar je de WBP (en mogelijk andere wetgeving) waarmee deze lijst op gespannen voet staat of zelfs in strijd is. Wat betreft de WBP heb ik aangegeven dat ik twijfel aan die strijdigheid dan wel gespannen voet (...) gezien artikel 3.lid 1. Kan jij aangeven waarom jij wel vindt dat deze lijst in strijd is met de WBP dan wel daarmee op gespannen voet staat? Verder vroeg ik me af welke mogelijke andere wetgeving je bedoelde toen je zei dat dit overzicht daar mogelijk strijdig mee was. Ik zou specifiek jou als nominator van dit artikel willen vragen om je nominatie duidelijker te onderbouwen (en uit te leggen) zoals onze wiki-etiquette voorschrijft. Ik ben dan ook benieuwd naar jouw antwoorden. Vanzelfsprekend zou ik er ook geen probleem mee hebben als je de nominatie van dit artikel intrekt. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 21 dec 2017 00:43 (CET)

Dag Ecritures. Ik heb mijn antwoord geformuleerd op TVP en ben daar ook nog maar even ingegaan op de nazi-vergelijking. Hopelijk volstaat het zo enigszins. Bedankt voor je vraag. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 21 dec 2017 01:37 (CET)
Hoi ErikvanB, ik zag je reactie op TBP en vond het enigszins teleurstellend. Ik ga ervan uit dat een nominator een goede reden heeft om een artikel te nomineren. dat lijkt hier niet het geval te zijn. Het lijkt (mij) erop dat je een slag in de rondte doet met de "mogelijke onwettige" lijst en vervolgens geen nadere (aan)duiding van deze reden kan geven (en hoopt dat anderen het antwoord dan maar voor je hebben). Ik denk dat dergelijke vage nominatieredenen maar eens verder besproken moeten worden omdat wel vaker de troefkaart "mag niet vanwege WBP" wordt getrokken terwijl vervolgens niet hard gemaakt kan worden dat dit werkelijk een valide verwijderreden is. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 26 dec 2017 19:23 (CET)
Beste Ecritures, ik heb een plausibele verwijderreden aangedragen, en zoals altijd kunnen mensen die ontkrachten, wat een normale procedure is op TVP, want als er zekerheid over de wenselijkheid van verwijdering zou bestaan, kon het ook via nuweg. Zekerheid is er op TVP dus nooit; de gemeenschap spreekt zich daar op basis van consensus over artikelen uit, dan wel een moderator hakt de knoop door en verwijdert alleen als hij of zij er reden toe ziet. In laatste instantie kan de moderator de nominatie twee weken verlengen indien hij of zij zich niet bekwaam genoeg acht om te beslissen. Ik vind dat ik zorgvuldig heb gehandeld. Ik heb Woody nog om hulp gevraagd omdat na Matroos Vos andere deskundige meningen uitbleven, maar Woody's weigering zich ermee te bemoeien vind ik teleurstellend. "Hopen op een reactie van mij is niet zinvol" is een standpunt voor noch tegen verwijdering. Met hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 26 dec 2017 20:21 (CET)
Wat is er nu plausibel aan de verwijderreden "mogelijk onwettig" die je verder niet onderbouwt? Ik vind het aan een nominator zelf om zijn of haar verwijderredenen goed te onderbouwen. Hulp inroepen van anderen omdat die jouw reden maar moeten verduidelijken is natuurlijk niet hoe we om zouden moeten gaan met TVP. Ecritures (overleg) 27 dec 2017 00:59 (CET)
Mijn hemel, ben ik bij 'The Bar' in ongenade gevallen of zo? Ik heb toch een plausibele verwijderreden gegeven, namelijk dat ik de lijst mogelijk in strijd acht met Wbp en het bovendien een databaselijst is, hoewel Matroos Vos inmiddels heeft laten blijken databaselijsten wel handig te vinden? U heeft ingebracht er "niet van overtuigd" te zijn dat Wbp hier niet onomstotelijk van toepassing is, en heeft de rest van de gemeenschap geen mening of is deze helaas weigerachtig een mening te geven, dan zal de moderator ú waarschijnlijk volgen omdat u, geloof ik, wél 'van The Bar' bent. Zo simpel is het volgens mij. U heeft mijn 'plausibele reden' niet weerlegd, u bent slechts "niet overtuigd". Mvg, ErikvanB (overleg) 27 dec 2017 01:22 (CET)

Waarom verandert zo'n sukkel zoals jij, iets wat goed vermeld stond in iets wat fout is??[bewerken]

Erik van B klinkt een beetje als een criminelennaam. Zo kom jij ook over. Iets doms doen en je dan vanwege privacyredenen verschuilen achter je criminelennaam. Ben jij een plaatselijk sufferdje? Ben jij het Ziekipedia-lachertje van de week? Afspraak met je psychiater gemist gisteren? Geen medicijnen ingenomen, of de verkeerde? Waarom in Godsnaam verandert zo'n sukkel zoals jij de correct weergegeven sterfdatum van Gerard Migchelbrink, in een fantasie-sterfdatum? Verkeerde drugs gekocht? Verveel jij je? Stem jij op een linkse politieke partij en denk jij dat jij alles naar de kloten mag helpen? Geen wonder dat verstandige mensen geen artikel voor Ziekipedia willen aanmaken. Voordat je het weet, komt een idioot alles foutief veranderen en de helft van het artikel verwijderen. Waarom neem jij niet eerst de moeite om op de grafsteen van Migchelbrink te kijken wat zijn werkelijke sterfdatum was, voordat je de boel gaat saboteren met onzin. Hij is niet gesneuveld op 11 mei, maar op 13 mei 1940. Geen wonder dat je de helft van het artikel verwijdert hebt. Dat was namelijk ......................... ook correct weergegeven.

Een bijzonder fijne Kerst en een voorspoedig 2018[bewerken]

Ofwel, de beste wensen voor jou en al je geliefden in deze feestdagen. Kleuske (overleg) 23 dec 2017 17:53 (CET)

 • Wat bijzonder aardig! De geachte Kleuske komt zomaar plotsklaps tevoorschijn uit de duistere spelonken van Het Net om mij te verblijden! Wel, natúúrlijk dezelfde wensen mijnerzijds aan jou en jouw geliefden. Heel hartelijk dank, Kleuske! ErikvanB (overleg) 23 dec 2017 18:04 (CET)

Francken[bewerken]

Dag Erik, als antwoord op deze vraag: er is heel wat rond te doen en er lijkt een zoveelste politieke crisis in de huidige Belgische regering bezig te zijn. Nu ben ik zelf gewoonlijk terughoudend, omdat die dingen vaak later geen enkele waarde meer hebben ("waan van de dag"), maar ik heb zo de indruk dat Francken zijn hand nu wel serieus overspeeld heeft. Ik zou er echter geen probleem mee hebben als iemand anders zou vinden dat we er beter mee wachten, tot we zeker zijn dat de impact langer duurt dan dit weekend of bij uitbreiding deze vakantie. Alleszins bedankt voor de verbeteringen van een aantal fouten, waarvan een deel waar ik tot mijn grote schaamte over heb gekeken bij mijn revisie en eigen aanvulling. (Uiteraard ook nogmaals mijn beste wensen voor de nakende feestdagen en het nieuwe jaar!) MichielDMN 🐘 (overleg) 23 dec 2017 22:14 (CET)

 • Bedankt voor je uitleg, Michiel. Ik vind het best dan. Je snapt dat ik op dit soort zaken altijd alert ben in verband met 'waan van de dag' en persoonsbeschadiging (men neemt het woord 'controverse' ook altijd zeer graag in de mond, het liefst in de vorm van een vette kop), maar ik weet te weinig van de Belgische/Vlaamse politiek, vandaar mijn naïeve vraag. Enne... insgelijks uiteraard! Mvg, ErikvanB (overleg) 23 dec 2017 22:36 (CET)
  • Snap ik volkomen. "Controverse" en "onder vuur" worden inderdaad vaak heel gretig gebruikt, waar er soms maar weinig aan de hand is of de situatie genuanceerder is dan wat wordt verteld. Waakzaam zijn is de boodschap, maar dat ben je zo te zien! MichielDMN 🐘 (overleg) 24 dec 2017 20:56 (CET)
   • Behalve als ik aan de kerstmaaltijd zit. ;-) Maar nog niet. ErikvanB (overleg) 24 dec 2017 21:40 (CET)

Pagina muziekvereniging Doorsamenwerking sterk[bewerken]

Beste Erik, Mag ik vragen waarom je je met mijn pagina over muziekvereniging Door Samenwerking Sterk bemoeit? Je hebt het over "wiu met veel Facebooks. Is in kennelijke staat van uitbreiding."

Mag ik vragen wat je daar mee bedoelt?

Edwin

Dag Edwin. Ik bedoel dat het nog niet goed is, maar hier is al een begin gemaakt. Overigens is het natuurlijk niemands pagina, maar die van Wikipedia. Plezierige feestdagen. ErikvanB (overleg) 25 dec 2017 00:21 (CET)

Dat snap ik. maar ik ben degene die weet hoe de historie van deze club in elkaar zit. En wat dus relevant is en niet.

 • Dat eerste is zeker waar. Maar wat relevant is voor een encyclopedie daarover kan je van mening verschillen. Vaak blijkt dat direct betrokkenen veel te uitgebreid zijn in hun beschrijvingen omdat het onderwerp hen aan het hart ligt. Daar moet wel een beetje voor gewaakt worden, want je wil de doorsnee-lezer niet vervelen. Maar het artikel zal niet verdwijnen, lijkt me. Er wordt alleen twee weken gevolgd of alles goed gaat. Succes! ErikvanB (overleg) 25 dec 2017 01:04 (CET)

Pagina Muziekvereniging Door Samenwerking Sterk[bewerken]

Beste Erik, Wil je deze pagina even met rust laten tot ik alle relevante informatie heb toegevoegd. Dan zal de context en samenhang van alle kopjes die ik gemaakt heb ook duidelijk zijn. Nu wissen heeft geen zin. En ik zal me echt wel beperken tot relevante en zakelijke informatie. Als ik een boek wil schrijven zoek ik wel een ander platform :-)

Beoordelingsnominatie Herman Berghuis[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Herman Berghuis. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171225 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 26 dec 2017 01:01 (CET)

Komma[bewerken]

Beste Erik, ik kan niet bedenken waarom je dit doet. Leg eens uit. Woody|(?) 26 dec 2017 23:08 (CET)

 • Dag Woody. Omdat dat esthetischer is. Zoals ook in een boek. Mvg, ErikvanB (overleg) 26 dec 2017 23:55 (CET)
  • O, pardon, je had het over de komma. Omdat ik het meestal zo zie. Het lijkt me ook 'normaler'. ErikvanB (overleg) 26 dec 2017 23:57 (CET)
   • Het is helemaal niet 'normaler', dat ligt gewoon aan wat je leest. In mijn vakgebied wordt bijvoorbeeld de Leidraad voor juridische auteurs gevolgd, en die schrijft géén komma voor. Ik zie het dus overal zonder komma en volg dat gebruik zelf ook. (Het is ook logisch. Waarom zou je daar in hemelsnaam een komma plaatsen?) Nu moet ik er dus voor vrezen dat jij dat overal gaat lopen veranderen, omdat jij toevallig publicaties leest waar wél een komma gebruikt wordt. Dat is nu typisch iets dat mensen alle lust om bij te dragen ontneemt. Woody|(?) 27 dec 2017 00:09 (CET)
    • Beste Woody, een beetje vrolijk op Tweede Kerstdag alsjeblieft! Ik weet niet waarom geen komma logisch is; verschillende stijlboeken geven verschillende adviezen, maar dit is niet het tijdstip voor een zinloze discussie over stijlboeken. In elk geval is "NOS 26 december 2017" een vreemde aaneenkoppeling, tenzij je verondersteld veronderstelt dat het woord "van" ertussen is weggelaten (ellips). Kijk nu eens op Wikipedia rond, en dan zie je toch vrijwel overal "Gazet van Antwerpen, 3 februari 2016" staan? ErikvanB (overleg) 27 dec 2017 00:18 (CET)
     • Nee, dat zie je helemaal niet "vrijwel overal" staan (verre van), en zoals je terecht opmerkt geven verschillende stijlgidsen verschillende adviezen, en de stijlgids die ik volg schrijft géén komma voor. Zolang wij geen eigen stijlgids hebben heb je daar gewoon van af te blijven, tenzij consistentie binnen een pagina tot uniformering noopt. In de toekomst zal ik dit soort wijzigingen van je zonder commentaar ongedaan maken. Als je zo graag je eigen voorkeur wilt doordrukken kan je die in stemming brengen. Woody|(?) 27 dec 2017 12:25 (CET)
      • Nou, dan hebben we verschillende pagina's gezien, want ik zie vrijwel overal een komma. ErikvanB (overleg) 27 dec 2017 12:29 (CET)]]
       • Dit is lastig. Ik zie een meningsverschil tussen twee gewaardeerde wikipedianen, waar ik geen touw aan vast kan knopen. Derhalve allebei een prettige jaarwisseling toegewenst en uiteraard de beste wensen voor het nieuwe jaar. – Maiella (overleg) 28 dec 2017 02:00 (CET)
        • Je kan er waarschijnlijk geen touw aan vastknopen omdat je vaker puntjes op de i zet dan komma's toevoegt. Maar ik wens ook jou een prettige jaarwisseling en een mooi jaar. Doe je best. Mvg, ErikvanB (overleg) 28 dec 2017 14:42 (CET)

Beoordelingsnominatie Amsterdams Studenten Festival[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Amsterdams Studenten Festival dat is genomineerd door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171227 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 28 dec 2017 01:01 (CET)

Verwijdering artikel Therapiehond[bewerken]

Hallo Erik, Ik zie dat mijn artikel "Therapiehond" verwijdert is gezien de schending van auteursrechten. Echter zijn dit mijn eigen auteursrechten, omdat Praatjes met Pootjes mijn website is en dan ook mijn teksten zijn. Zou de verwijdering daarom ongedaan gemaakt kunnen worden? Ook zag ik dat het artikel sowieso ter beoordeling tot verwijdering stond aangemerkt, graag zou ik nog horen wat ik hieraan kan doen. Ik heb veel tijd en energie in het artikel zitten en zou graag cliënten en hulpverleners meer informatie willen verschaffen over de therapiehond. In hulpverleningswereld zou dit van grote betekenis zijn. Graag hoor ik wat ik kan doen om de verwijdering van het artikel ongedaan te maken en zo nodig enige informatie aan te passen.

Met vriendelijke groet,

Tessa Feer

Beste Tessa, je zal officieel toestemming moeten geven voor overname van de website door een mailtje te sturen naar het team dat auteursrechten behandelt. Je kan lezen hoe dat moet op Wikipedia:OTRS/Mijn eigen tekst.
Verder kan je moderatoren verzoeken het artikel weer terug te plaatsen. Dat kan op de pagina Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen (waar je ziet staan "Nieuwe verzoeken"). Je moet daar uitleggen dat je via email toestemming voor overname van de tekst geeft, en dat je daarom graag wil dat het artikel wordt teruggeplaatst.
Of de tekst van de website geschikt is voor de encyclopedie, is een tweede. De tekst moet in elk geval neutraal zijn. Maar als een moderator op jouw verzoek besluit het artikel terug te plaatsen, zal hij wel weer op de beoordelingslijst komen, en zullen anderen commentaar geven op wat er nog verbeterd moet worden.
Kortom, geef toestemming via email en doe een verzoek tot terugplaatsing. Succes! Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 28 dec 2017 14:39 (CET)

Hydroville[bewerken]

Beste Erik

Kan je mij zeggen waarom je het artikel opnieuw hebt genomineerd? Gisteren had Dqfn13 het van de beoordelingslijst gehaald.

groeten Victor

ik heb de wiu verwijderd en de pagina volledig hersteld naar de staat van voor het vandalisme. Hopelijk vind je dat goed.
Dag Victor. Nou, ik zag de nominatie hier nog staan. Vandaar. Ik weet niet wat Dqfn13 gedaan heeft. Groet, ErikvanB (overleg) 29 dec 2017 15:17 (CET)
O, Dqfn13 streept hem net door, zie ik. Prima dan. ErikvanB (overleg) 29 dec 2017 15:19 (CET)
Die heb ik inderdaad zojuist doorgehaald ErikvanB. Die was ik gisteren helaas vergeten. Ook hier mijn excuses aan Victor, MoiraMoira en jou. Dqfn13 (overleg) 29 dec 2017 15:19 (CET)

Nils Lindberg[bewerken]

Ik denk niet dat het een experimenteerpagina was. Om onbekende redenen heeft de vertaaltool van Wikipedia allerlei codes toegevoegd die niet in een artikel thuishoren. Ik heb ze verwijderd en daarmee ook je nuweg weggehaald. Mbch331 (Overleg) 29 dec 2017 21:12 (CET)

 • Ja, ik zie het in je bewerkingssamenvatting staan. Knap dat je door de bomen het bos nog kon zien. Prima. Bedankt. ErikvanB (overleg) 29 dec 2017 21:27 (CET)
  • De zoek en vervang functie in de nieuwe wikitekst editor ondersteund reguliere expressies. Daardoor kan je in een keer veel meer verwijderen. Anders was het haast onbegonnen werk. Mbch331 (Overleg) 29 dec 2017 21:30 (CET)
   • Kijk, zo leer ik nog 'ns wat. Ik gebruik de visuele wikiteksteditor eigenlijk nooit -voornamelijk omdat ik de oude zo gewend ben- maar dat is een mogelijkheid waarvan ik het bestaan niet wist. Ik heb meer dan eens voor dat soort operaties de brontekst naar een externe editor (Notepad++) gekopieerd, daar een global find-and-replace uitgevoerd en het resultaat teruggekopieerd, een omslachtige manier om hetzelfde resultaat te verkrijgen. TFTT en 73, Magere Hein (overleg) 30 dec 2017 10:23 (CET)
    • Gelijkgezinde geesten. Ik gebruik de teksteditor ook nooit – hij geeft me het gevoel dat ik geen controle heb over wat ik aan het doen ben, en bovendien snap ik er niets van. Regelmatig popt er een bericht op met de vraag of ik erop wil overstappen, maar ik zal Annuleren blijven klikken tot ik er dood bij neerval of tot Wikimedia het mij onmogelijk maakt de broncode te bewerken door hun vernieuwingsdrang aan mij op te dringen. Wanneer ik soms op een andere wiki iets moet doen en automatisch de teksteditor voor mijn neus krijg, is dat erg lastig als ik niet zo gauw zie hoe ik op 'broncode bewerken' kan overstappen omdat ik de taal niet machtig ben. Ook ik gebruik Kladblok voor de vervangfunctie, bijvoorbeeld om binnen een tiende seconde een grote hoeveelheid overbodige blokhaken in een lijst gelinkte jaartallen te verwijderen. Kost nauwelijks tijd en je ziet tenminste wat je doet. Erg handig. Verder maak ik nooit gebruik van Citeer web e.d. (weet niet eens hoe dat werkt), want ik wil beslist niet dat datums de vorm 2017-12-30 aannemen. Met de hand gaat het net zo snel of nog sneller en wél goed. Hoera voor het ambachtelijke handwerk! ErikvanB (overleg) 30 dec 2017 12:50 (CET)
    • Ischa Meijer tikte met één vinger op een schrijfmachine en dat ging ook heel goed. Knipoog ErikvanB (overleg) 30 dec 2017 12:59 (CET)
     • De Amerikaanse paleontoloog en science writer Stephen Jay Gould heeft — naar eigen zeggen — al zijn werk op een oude mechanische Smith Corona #8 (foto) geschreven, tienduizenden pagina's, ofschoon al vanaf zijn achtste jaar met tien vingers. In zijn opstel The Panda's Thumb of Technology vertelt hij over de oorsprong van de QWERTY-indeling van het toetsenbord zoals de meeste van ons het nog steeds gebruiken. Ik ga het hier niet herhalen — al was het alleen omdat er andere meningen zijn — maar hij presenteert het als een opzettelijke misfeature, geïntroduceerd om het typen van veelgebruikte letters te vertragen en zo het klem komen te zitten van de hamertjes te vermijden.
Het filmpje over Meijer — die trouwens feitelijk met twee vingers typt, met zijn linkerwijsvinger bedient hij de shift-toets — bracht mij een zee van herinneringen te binnen. Het Gould-opstel, het gebruik van een al dan niet elektrische schrijfmachine, machineschrift met twee vingers — een methode door Gould aangeduid als hunt and peck en door mij gebruikt tot ik een jaar of dertig was — en een overweging: namelijk dat de visuele editor eveneens een misfeature is. Ik zou het ding misschien vaker of altijd gebruiken als-i me het leven gemakkelijker zou maken. Dat is niet het geval. Ik typ dit dan ook in broncode, zoals ik ook C++-programma's in een teksteditor schrijf (niet noodzakelijk vi) en niet in een onding als Visual Studio. Groet, Magere Hein (overleg) 30 dec 2017 14:21 (CET)
Leuk. Hear, hear! ErikvanB (overleg) 30 dec 2017 14:28 (CET)
(na bwc) Er zijn 3 verschillende editors tegenwoordig: de oude broncode editor, de visuele tekstverwerker (de wysiwyg editor) en de nieuwe teksteditor (Nieuwe wikitekstmodus heet deze in de beta sectie van je voorkeuren). Die laatste gebruik ik. Dan bewerk je nog steeds de broncode bewerken. Alleen heb je dan wel een aantal handige functies van de visuele tekstverwerker. Mbch331 (Overleg) 30 dec 2017 14:32 (CET)
Ah, ik wist niet dat er verschillende waren. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 30 dec 2017 14:34 (CET)
Nou, maar eens aangezet en kijken of ik het wat vind. Ik wil niet de knorrige oude conservatief zijn waarop ik soms lijk. Magere Hein (overleg) 30 dec 2017 16:49 (CET)

Jaarwisseling[bewerken]

Dag ErikvanB, ik zag dat jij ook nog bezig was. Ik wens je voor zo meteen een veilige jaarwisseling. WIKIKLAAS overleg 31 dec 2017 23:53 (CET)

 • Bedankt Wikiklaas, dat is gelukt. Een heel mooi jaar gewenst, jongen. ErikvanB (overleg) 1 jan 2018 00:58 (CET)
Insgeljk allebei. Ik was effe weg, om op mijn balkon op veilige afstand te kijken naar het vuurwerk boven de stad. – Maiella (overleg) 1 jan 2018 01:08 (CET)
Achter het raam is veiliger, hoor! ;-) Insgelijks, Maiella. ErikvanB (overleg) 1 jan 2018 01:11 (CET)
Ik was na twaalven even naar de Maaskade gelopen en daar wist een voetzoeker mijn linkervoet te vinden. De knal bezorgde me een piepend oor, maar dat is inmiddels weer over. Kan niet goed zijn, natuurlijk, maar van mijn gehoor is na decennialang aanhoren van snoeiharde rockconcerten het beste toch al af. Gelukkig nieuwjaar, allemaal! Magere Hein (overleg) 1 jan 2018 01:17 (CET)
Ik zei nog zo: ACHTER HET RAAM kijken, Magere Hein! Maar gelukkig is het redelijk goed afgelopen. Fijn en gezond jaar! ErikvanB (overleg) 1 jan 2018 01:19 (CET)

GSVK (reprise)[bewerken]

"Jonghyun debuteerde als solo artiest op 12 Januari, 2015 met zijn eerste EP getiteld Base. In hetzelfde jaar op 17 September werdt zijn eerste complicatie album Story. Op. 1. Uitgebracht. 24 Mei 2016 bracht Jonghyun zijn eerste studio album uit, getiteld She Is, gevolgd door zijn tweede complicatie album Story. Op. 2. Op 24 April, 2017." Allemaal van hier Er zijn natuurlijk ook artiesten die met hun tweede EP debuteren, dus dan kun je het maar beter even precies vermelden. En na een punt volgt altijd een hoofdletter, ook als die punt deel uitmaakt van de titel van een complicatiealbum. Ik wilde je dit juweeltje niet onthouden. WIKIKLAAS overleg 2 jan 2018 01:28 (CET)

Dat er nog vele mogen volgen in het ongetwijfeld vruchtbare jaar 2018. Lach ErikvanB (overleg) 2 jan 2018 01:36 (CET)

Verzoek en compliment[bewerken]

Hallo Erik, zou je het werk van anderen niet als 'blabla' en dat soort dingen willen aanduiden? Verder goed geredigeerd trouwens! Bedankt en een prettig nieuw jaar. Groet, Apdency (overleg) 2 jan 2018 19:17 (CET)

 • Je hebt gelijk, ik vond het ook wat grof. Mijn excuses aan betrokkene(n). Een goed jaar ook, Apdency! Bedankt. ErikvanB (overleg) 2 jan 2018 19:20 (CET)

Concentratiekampen[bewerken]

Als je toch de Spuit Elf uit wilt hangen over concentratiekampen (Glimlach), kun je dan misschien even kijken of ik fouten of onnauwkeurigheden heb laten zitten in dit sjabloon? Gebruiker:The Banner/Sjabloon concentratiekampen. The Banner Overleg 2 jan 2018 23:28 (CET)

 • Haha. Nou, zo te zien is alles goed. Behalve misschien dat de Taalunie een kleine a gebruikt in asmogendheden. Een mooi jaar nog, The Banner! ErikvanB (overleg) 2 jan 2018 23:38 (CET)
  • Nou, het is helemaal niet "alles goed". En "Spuit Elf" is uiteindelijk toch een argumentum ad hominem. En bovendien twee hoofdletters te veel. – Maiella (overleg) 2 jan 2018 23:51 (CET)
   • Heb zelf laatst ook nog zitten nakijken of Spuit Elf nou een eigennaam is of gewoon spuit elf van de Urkse brandweer. En 'argument' is natuurlijk ook met een kleine letter. ErikvanB (overleg) 3 jan 2018 00:02 (CET)
    • Ik denk dat Maiella én de smiley én deze edit niet gezien heeft. Maar dank voor het advies, zo is het sjabloon weer een beetje beter geworden. The Banner Overleg 3 jan 2018 00:06 (CET)
     • Elke verbetering van het voorgestelde sjabloon kan ik toejuichen. Als second-best, third-best optie ... Ik weet heel goed dat uiteindelijk misschien de tegenpartij deze strijd gaat winnen. Wellicht niet ... Uiteraard had ik de smiley gezien, hetgeen een ad hominum niet uitsluit, extra puh zeg maar. En ik ben ook bekend met dat andere gedoe. Uiteindelijk maakt het mij niet uit of nazi(-)concentratiekamp met of zonder divisie wordt geschreven. Wel heb ik notie genomen van de kwestie "de hand in eigen borst steken" op de overlegpagina van The Banner, welke schielings (wat een raar woord) werd gearchiveerd. – Maiella (overleg) 3 jan 2018 00:10 (CET)

Dion Dublin[bewerken]

Ik kijk al een tijdje naar het BBC-programma Homes under the Hammer. Het programma wordt gepresenteerd door Lucy Alexander en Martin Roberts. Sinds kort is er een derde presentator in dit programma, met de naam Dion Dublin. Na opzoekwerk ontdekte ik dat hij een ex-voetballer is van Aston Villa. Ik vond dit interessant genoeg om het aan zijn wikipedia-artikel toe te voegen. Waarom wordt informatie als dit gewoon verwijderd? Stoort het als dit vermeld wordt?

 • Hallo. Ik kan het me niet meer herinneren, maar ik denk dat het geweest is omdat er geen bron was gegeven. Zou dat kunnen? ErikvanB (overleg) 5 jan 2018 00:30 (CET)
  • Hallo, dankje voor je antwoord. Welke bron moet ik aan zoiets toevoegen? Ik merkte gewoon dat er een derde presentator was en heb zijn naam opgezocht. Een bron vind ik hieromtrent niet.
   • Je hebt gelijk. Ik zie het ook op de Engelstalige Wikipedia staan. Zie hier. Zo goed? ErikvanB (overleg) 5 jan 2018 10:51 (CET)
    • Dankjewel!

Akersloot[bewerken]

Ik heb wat teksten aangemaakt en zie dat u die teruggedraaid heeft. Kunt u mij uitleggen waarom dat is? Het een beetje zonde als ik werk verricht dat direct weer verwijderd wordt dat is denk ik niet de bedoeling van Wikipedia maar misschien heb ik iets belangrijks gemist. Alvast bedankt voor een reactie.

 • Dag. Het ging erom dat er geen bron bij stond. Het was niet verifieerbaar. Met bronvermelding was het prima geweest. De twee namen had ik verwijderd omdat de lemma's net waren aangemaakt en het nog niet zeker was dat ze zouden blijven bestaan. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 6 jan 2018 12:53 (CET)

Wow, dank voor de supersnelle reactie. Ik zal de bron vermelden. Ik had ook een foto toegevoegd die van Wiki Commons kwam. Kunnen jullie al dan niet zien wanneer een foto van die bron afkomstig is (naar mijn mening staan op Wiki Commons alleen geverifieerde mediabestanden). Wellicht zijn dit voor jullie simpele vragen maar voor mij als niet dagelijke gebruiker is dit even lastig om te beoordelen.

 • Haha. Bedankt. Wat betreft afbeeldingen, die worden op Commons allemaal streng gecontroleerd op auteursrechten, dus wat je daar vindt moet in principe in orde zijn. Als op Commons een nieuwe foto wordt verwijderd omdat wel auteursrechten geschonden zijn, dan komt er op Wikipedia een bot langs die de afbeelding uit alle artikelen verwijderd verwijdert. ErikvanB (overleg) 6 jan 2018 13:17 (CET)
  • Het overkomt ons allemaal: dt (Dit berichtje kan weg, na gedane zaken) — bertux 6 jan 2018 17:08 (CET)
   • O jee. Ha! Dankjewel. Nee hoor, hoeft niet weg na gedane zaken. Groet, ErikvanB (overleg) 6 jan 2018 17:27 (CET) - Zoals altijd, het venijn zat in de staart. De rest had ik goed doordacht.

Beoordelingsnominatie Radioamateur[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Radioamateur dat is genomineerd door Wikiwerner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180107 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 8 jan 2018 01:02 (CET)

Opel, nous vivons des voitures[bewerken]

Hoi, Erik, Fijn dat je het lemma Opel hebt geupdated. Volgens de Duitse wiki is het bedrijf echter al in Franse handen, evenals volgens een ANP-bericht op Nu.nl. Mijn bijdrage was nu opnieuw verwijderd, terwijl de info uit de link [1] toch duidelijk spreekt van een afgeronde overname. Met een weinig gegoogle zie ik dit bevestigd. Ik heb geen zin om telkens iets te moeten inbrengen wat vervolgens weer wordt verwijderd, dus mocht je het weer willen terugzetten dan kun je eventueel met deze info het lemma misschien toch nog iets updaten. Met collegeale groet, --Theo Oppewal (overleg) 9 jan 2018 23:24 (CET)

 • Aha, dankjewel als dat zo is, Theo. Het is nogal lastig, omdat de Duitstalige wiki begint met: Opel Automobile GmbH ist ein deutscher Automobilhersteller (vandaar ook GmbH, wat Duits is). Op de Duitse wiki zijn ze altijd heel zorgvuldig met wat ze schrijven (zorgvuldiger dan wij, is mijn ervaring), en natuurlijk helemaal wanneer het gaat om "hun" bedrijf Opel. Dus hoe het nu verder moet, weet ik even niet, maar misschien later. Allerhartelijkst, ErikvanB (overleg) 9 jan 2018 23:37 (CET)
  • Dank voor je reactie. Mvg, --Theo Oppewal (overleg) 9 jan 2018 23:45 (CET)
   • Mij schoot direct deze oplossing te binnen. Als gediplomeerd matroos weet ik natuurlijk veel meer van schepen dan van auto's, dus wat denken jullie? Matroos Vos (overleg) 10 jan 2018 00:07 (CET)
    • Hmm... misschien is dat nog niet zo slecht als de overname inderdaad helemaal is afgerond. Ik laat het bezinken. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 10 jan 2018 00:10 (CET)
     • Dank voor je tussenkomst Matroos Vos. Ik kan wel met je oplossing leven, hoewel het naar mijn idee meer correct is om eerst te melden wat het bedrijf is (te weten: autobedrijf in Franse handen) en vervolgens wat het van oorsprong was (te weten: Duits, ooit opgezet door de heer Opel). Maar wellicht moet het eerst nog bij het algemene publiek bezinken dat het een Frans bedrijf is geworden. Ik laat het lemma ook even met rust. --Theo Oppewal (overleg) 10 jan 2018 13:13 (CET)
      • Hoi Theo, de vraag is natuurlijk of je Opel nu eigenlijk wel "een Frans bedrijf" moet noemen, enkel en alleen omdat het op dit moment in Franse handen is. Is de Bijenkorf "een Britse warenhuisketen", omdat het sinds een aantal jaren eigendom is van een Britse investeringsmaatschappij? Of sterker nog, is de Volkskrant "een Belgische krant", omdat de huidige eigenaars uit Belgenland komen? Definieer je de nationaliteit van een bedrijf slechts aan de hand van de – zeker in deze tijden van vrolijk over de grenzen vliegend kapitaal – vaak haast toevallige eigenaar, of zijn er meer factoren die de nationaliteit van een bedrijf bepalen? Ik zou denken dat toch zeker ook meespeelt in welk land een bedrijf is opgericht, in welk land het groot is geworden, in welk land het zijn voornaamste vestigingen heeft, welke nationaliteit zijn meeste werknemers hebben, welk land zijn belangrijkste afzetmarkt is enz. Het is misschien wat minder makkelijk te meten, maar in ons collectieve bewustzijn zijn de Bijenkorf en de Volkskrant vast en zeker Nederlands. Hartelijke groet, Matroos Vos (overleg) 10 jan 2018 15:04 (CET)
       • Welke maatstaven je er ook los laat, het zal moeilijk te peilen blijven. De 'meetlat' van het collectieve geheugen zou wellicht de beste graadmeter zijn. Eens. Maar het bekende "Den Haag is een dorp" zou ik willen aanvullen met "en U2 is een Nederlandse band." :) --Theo Oppewal (overleg) 11 jan 2018 14:19 (CET)

Bettie Page[bewerken]

Is er een probleem met het aanpassen van deze pagina? Kan je mij vertellen waarom mijn bewerking ongedaan gemaakt is? MvgLivza (overleg) 10 jan 2018 11:54 (CET)

Zie hieronder. ErikvanB (overleg) 10 jan 2018 14:19 (CET)

Jerry Van Dyke[bewerken]

Ook deze pagina werd weer terug naar de oorspronkelijke beschrijving gewijzigd? Livza (overleg) 10 jan 2018 11:57 (CET)

Beste Livza, ik combineer mijn antwoord op je twee vragen.
Je had erg je best gedaan, zo te zien, en je uitbreiding was op zich ook nuttig. Daarom vond ik het te pijnlijk om je midden in de nacht te informeren over mijn terugdraaiing. (Sommige gebruikers doen één keer wat op Wikipedia en komen daarna nooit meer terug.) Maar ik zal je uitleggen hoe het precies ging.
Eerst zag ik Jerry Van Dyke. Daar las ik "stenografeen", gedetailleerde informatie over zijn vader en moeder en de naam van zijn middelbare school, wat eigenlijk allemaal niet zo relevant is, Picture This werd een spelshow genoemd terwijl "show" in feite een foute vertaling is van een Engels begrip (wat ik dan ook talloze malen op Wikipedia heb moeten aanpassen), andere zeer Engelse woorden zoals "hoofdact", gelinkte films en tv-programma's die niet gecursiveerd waren, en verder diverse spelfoutjes.
Dit betekent niet dat het allemaal heel slecht was, want grotendeels was het goed (en beter dan wat sommige anderen opschrijven), maar het betekende wel dat ik het nodig vond, perfectionist als ik ben, dat de tekst verbeterd moest worden. Ik zag dat mijn opvolger, Toth, al verbeteringen had aangebracht, maar nog niet voldoende. Bovendien was alles bronloos.
Goed, daarna ging ik eerst naar Bettie Page om te kijken wat je daar gedaan had. Dat was een nog grotere toevoeging van bijna 13.000 bytes. Heel nuttig dat je het wilde uitbreiden, maar afgezien van de verbeteringen die ik had willen aanbrengen (zoals het veranderen van "student" en "studeren" aan een middelbare school en het verkeerde gebruik van "nowiki" in de tekst), was ook deze enorme lap tekst geheel bronloos, en als het een vertaling van elders was zelfs auteursrechtschending.
Ik besloot daarop beide bronloze toevoegingen, mogelijk auteursrechtschending, waaraan bovendien nog tijdrovend gepolijst had moeten worden, te verwijderen. Zo is het dus gegaan.
Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 10 jan 2018 14:17 (CET) ping

Beoordelingsnominatie Filmtheater Kriterion[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Filmtheater Kriterion dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180112 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 13 jan 2018 01:01 (CET)

Genomineerd voor een WikiUil 2017, uitnodiging voor de uitreiking[bewerken]

Beste ErikvanB, Van 4 november t/m 30 november 2017 konden gebruikers van de Neerlandstalige Wikipedia de meest gewaardeerde gebruikers en projecten van 2017 nomineren. Minstens een van de Wikipedia-gebruikers heeft jou voorgedragen voor een WikiUil in de categorie:

 • RedactieUil – Vele vlijtige handen blijven vaak onopgemerkt. Hun werk vindt plaats in de achtergrond en ze zijn er wanneer je ze nodig hebt.

Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!

Van 1 januari t/m 14 januari 2018 konden alle actieve gebruikers op Wikipedia hun stem uitbrengen. Welke gebruikers en projecten daadwerkelijk een WikiUil winnen wordt pas bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de WikiUilen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Utrecht op zaterdag 20 januari en daarna ook op Wikipedia. Omdat je genomineerd bent voor deze prijs, willen we je graag uitnodigen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie kun je vinden op: Nieuwjaarsbijeenkomst 2018.

Na de uitreiking kan men gratis het Universiteitsmuseum Utrecht bezoeken en daarna volgt een gratis borrel. Om gratis toegang te hebben is inschrijven noodzakelijk. Blijf je liever anoniem kun je gerust een pseudoniem invullen: via deze link.

Daarnaast willen wij, als organisatoren van de uitreiking van de WikiUilen, ook graag weten of je komt of niet! Kun je dit ons laten weten?   Dat kan door hieronder op dit bericht te reageren, dat kan op de pagina van de Nieuwjaarsbijeekomst, of kan door ons een e-mail te sturen.

Dank voor je bijdragen aan Wikipedia in het afgelopen jaar en we hopen in de toekomst nog meer bijdragen van je te zien!

Namens de organisatie van de prijsuitreiking, Taketa & Romaine 15 jan 2018 11:17 (CET)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2017
WikiUil
De
RedactieUil 2017
is uitgereikt aan
ErikvanB
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo ErikvanB! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de RedactieUil 2017!!

We hopen dat je de ontvangen WikiUil een mooi plekje zult geven en deze blijk van waardering je veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijg je ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat je in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mag doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Taketa & Romaine 20 jan 2018 23:25 (CET)

Van harte gefeliciteerd Erik, dik verdiend! Glimlach Rode raaf (overleg) 21 jan 2018 10:01 (CET)
En ik sluit me uiteraard graag aan bij alle mooie woorden. Ga zo door en ge zult spinazie eten. Groet, Malinka1 (overleg) 21 jan 2018 11:35 (CET)
Dank jullie wel allemaal! Ben zo trots als een pauw op de uil. Hartelijke groeten en een fijne dag voor iedereen! ErikvanB (overleg) 21 jan 2018 12:22 (CET)
Proficiat, Erik! Met een welverdiende pauwuil om het zitvlees te ondersteunen! — bertux 21 jan 2018 12:33 (CET)
Inderdaad hard nodig. Bedankt, bertux. ErikvanB (overleg) 21 jan 2018 12:36 (CET)
Dubbel en dik. Knipoog Xxmarijnw overleg 21 jan 2018 13:02 (CET)
Glimlach Leuk. Dankjewel, Marijn. ErikvanB (overleg) 21 jan 2018 13:19 (CET)
Verdiend...Ceescamel (overleg) 21 jan 2018 14:02 (CET)
Ook mijn felicitaties met deze dik verdiende prijs. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 21 jan 2018 14:44 (CET)
Gefeliciteerd Erik, ik heb je wel gesproken, maar dat was nog voor de uitreiking. Dik verdiend. - Richard kiwi Overleg 21 jan 2018 14:56 (CET)
The Hardest Working Man in Wiki Business. Zeker verdiend dus! Mijn welgemeende felicitaties. En niks geen spinazie voor Erik, vanavond heerlijk kip met appelmoes! Matroos Vos (overleg) 21 jan 2018 15:53 (CET)
En ook namens mij: Van harte gefeliciteerd ermee. ARVER (overleg) 21 jan 2018 19:31 (CET)
Proficiat, inderdaad verdiend! Ga zo door en binnenkort wordt je nieuwe hobby een uilenfokkerij uitbaten, geloof ik. MichielDMN 🐘 (overleg) 21 jan 2018 21:20 (CET)
Wat ongelooflijk aardig zijn jullie. Ik wil iedereen bedanken voor de felicitaties, die ik hartverwarmend vind. En JanCK Fietser wil ik zeer hartelijk feliciteren met zijn gevleugelde vriend. Goed gedaan! Michiel, misschien plaats ik nog een fotootje op Commons, zodat je kan zien hoe mijn huidige uilenfokkerij eruitziet. (Moest erg lachen om je grap.) Ik proost op onze goede verdere samenwerking. Dank jullie wel. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 22 jan 2018 02:17 (CET)
Laat dit nu, naast die voor Gebruiker:JanCK Fietser een van de twee Uilen zijn waar ik me in kan vinden, dus gefeliciteerd! (ook al vind ik dit uilproject volstrekte onzin vanwege het totale gebrek aan transparantie, en er zijn bovendien anderen die evenzeer belangrijk werk doen als jij maar die niet in de 'uiltjes' vallen - mijn waardering voor je is, ondanks de nuancering, zeker oprecht!). Paul Brussel (overleg) 24 jan 2018 00:55 (CET)
Hartelijke dank. Inderdaad is ook voor mij de RedactieUil (voor kenners de Strix redactoricus, geloof ik) wel de meest begerenswaardige uil. En natuurlijk is de verkiezing niet transparant, in die zin dat de stemming uiteraard geheim moet zijn. Mijn uilenfokkerij is overigens hier te bezoeken (of hier in gecoupeerde vorm). Nogmaals dank, Paul. ErikvanB (overleg) 24 jan 2018 02:47 (CET)
Eerder meldde ik op de OP van Taketa dat ik geen enkel vertrouwen heb in dit soort verkiezingen. Sinds de eeuwwisseling is het een soort van mode geworden om het publiek overal de grootste of de beste te laten kiezen, waarbij elke keer blijkt dat de waan van het moment een veel belangrijker factor is dan kennis over de zaak: had de redactie niet ingegrepen, dan was de martelaar Pim Fortuyn zomaar de grootste Nederlander geworden, in plaats van Michiel de Ruyter, eh, herstel, Willem de Zwijger. Laat het dan voor één keer goed gekomen zijn, waarbij de redactieuil terecht is gegaan naar degene die hier de meeste en de beste redactie doet. Dus ik hoop maar dat je er fijn op kunt zitten, op die uil. Of dat ie anders als presse-papier of als boekensteun nog goede diensten kan bewijzen. WIKIKLAAS overleg 24 jan 2018 03:01 (CET)
Kan allemaal best zijn (nlwiki is trouwens niet de bedenker van de ceremonie), maar protesteer niet te hard, want ik wil verdulleme wel de grootste uilenfokkerij van Nederland worden, voor zover ik dat niet al ben. En misschien krijg jij dan wel een gratis toegangskaartje. Lach ErikvanB (overleg) 24 jan 2018 03:07 (CET)
Even serieus: je moet het zien als stimulans, als aanmoediging. Anders was ik er allang mee uitgescheeën natuurlijk. ErikvanB (overleg) 24 jan 2018 03:16 (CET)
(Erik filosofeert nog wat verder:) In het economische leven wordt je betaald in geld, in het wp-vrijwilligerswerk wordt je betaald in waardering. Is dat zo gek? Dan ben je ook tegen de lintjesregen, zeker? Een waarderingssysteem versterkt de onderlinge betrokkenheid en het gemeenschapsgevoel. Nee, ik heb er niet zo'n moeite mee. Het is een ver ontwikkelde vorm van sociale binding en dus van evolutie, die dieren helaas ontberen. Je moet alleen niet naast je schoenen gaan lopen als mensen laten blijken je werk op prijs te stellen. ErikvanB (overleg) 24 jan 2018 03:34 (CET)

Conde de Mora (1894)[bewerken]

Beste ErikvanB, speciaal voor jou... Groet van Paul Brussel (overleg) 23 jan 2018 21:30 (CET)

 • Ha, leuk, zo leer je nog eens wat! Dankjewel, Paul. Haha. ErikvanB (overleg) 23 jan 2018 22:13 (CET)

Dorothy Parker[bewerken]

Hallo ErikvanB,

In het artikel Dorothy Parker staat een vertaald gedicht. Met de vertaling en met de onduidelijkheid over eventuele bronnen was ik niet gelukkig, dus ik heb beide punten aangepakt. Verder heb ik mijn vertaalkeuzes verantwoord. Naar aanleiding van een ingreep van J.G.G. heb ik ook een punt uitgelicht op Overleg:Dorothy Parker#Résumé. Heb je misschien gelegenheid om er nog naar te kijken? Misschien maak ik de zaak te groot, maar voor mij zou dat er het stempel verantwoord op zetten — bertux 25 jan 2018 23:58 (CET)

 • Hallo bertux, leuk dat jij het bent. Als je het goedvindt (en als je het niet goedvindt ook Knipoog), bekijk ik het morgen even, want ik zie dat er waarschijnlijk wat aandachtig denkwerk voor nodig is. Tot later. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 26 jan 2018 00:12 (CET)
 • Mee bezig Mee bezig - weekend. ErikvanB (overleg) 27 jan 2018 00:27 (CET)
  • Kwalijk argument, VanB! Chop-chop! Lach Had ik je al gelukwenst met die stenen veren? Ja, ik was geloof ik de eerste. Magere Hein (overleg)
   • Laat deze luiwammes dat nou even in het weekend doen, heer Hein. ;-) Dank nog voor je felicitaties! ErikvanB (overleg) 27 jan 2018 01:36 (CET)
    • Hallo ijverwammes, als je er zin in hebt, moet je het vooral doen, maar anderen zijn er intussen mee aan de slag gegaan – voel je vrij. Hartelijke groet — bertux 27 jan 2018 16:32 (CET)

Berber-promo (Atlasgebergte)[bewerken]

Hallo ErikvanB, ik dacht ook even aan zoiets als een Berber-promo, maar omdat wp.en ook de naam in het Berbers noemt, heb ik het toch toegevoegd. Maar geen probleem dat het weer weg is hoor. — YewBowman (overleg) 27 jan 2018 14:21 (CET)

 • Hee, dag YewBowman. Het maakt mij ook niet zoveel uit of het erbij staat (hoewel je je kan afvragen wat de lezer ermee opschiet als hij weet dat het gebergte جبال الأطلس heet). Vanwege het gedoe had ik het inderdaad verwijderd. Het zijn trouwens niet alleen de Berbers maar ook de Koerden die steeds met een campagne bezig zijn. Prettig weekend, ErikvanB (overleg) 27 jan 2018 15:06 (CET)
  • Ha ErikvanB, bedankt voor de linkjes: nuttig om even wat achtergrond te lezen. Wel eens lastig, omgaan met politiek op wp. Ook een goed weekend! — YewBowman (overleg) 27 jan 2018 15:20 (CET)

Ingvar Kamprad[bewerken]

Ongeveer zo

Welnee joh. Samen maken we er iets moois van. Hartenhof (overleg) 28 jan 2018 12:58 (CET)

 • Glimlach Maar dan moet ik weer opnieuw beginnen alle teruggeplaatste spelfouten eruit te halen e.d. Gezicht met tong uit de mond ErikvanB (overleg) 28 jan 2018 13:01 (CET)
  • Ik wil er verder wel afblijven, maar ga jij dan mijn inhoudelijke aanvullingen terugplaatsen? En met die onbeholpen formuleringen in de oorspronkelijke tekst was ik niet blij. Hartenhof (overleg) 28 jan 2018 13:04 (CET)
   • Een paar dingen konden mogelijk beter of korter, zoals het verhaal over zijn vermogen. Ik was van plan te lunchen eigenlijk... ErikvanB (overleg) 28 jan 2018 13:06 (CET)
    • Same here. Broodjes uit de oven. ;-) Hartenhof (overleg) 28 jan 2018 13:07 (CET)
     • Smakelijk! Terwijl wij eten, gaan anderen vast nog aan de slag. ErikvanB (overleg) 28 jan 2018 13:08 (CET)
      • Ik heb er nog wat aan gesleuteld. Hartenhof (overleg) 28 jan 2018 15:39 (CET)
       • Okido. (Ik was in huis aan het boenen.) Wat een lekkere broodjes, zeg. Lekkerder dan mijn lunch. Bedroefd Groet, ErikvanB (overleg) 28 jan 2018 18:15 (CET)

Aanpassen pagina van Stichting Wemos[bewerken]

Beste ErikvanB,

Als beheerder van de website van Stichting Wemos zou ik graag onze Wikipedia-pagina willen aanpassen. De informatie die hierop staat is erg verouderd; we willen graag onze vernieuwde visie, missie, strategie en projecten op deze pagina zetten. Wijzingen worden echter ongedaan gemaakt. Wanneer worden wijzingen wel geaccepteerd? Mvg.

 • Hallo. Aanpassen mag altijd. Hou in elk geval rekening met de punten die staan op Wat Wikipedia niet is. Zolang geen reclame gemaakt wordt, de tekst neutraal is, geen auteursrecht geschonden wordt (dus niet letterlijk overschrijven van de site, al zegt u beheerder te zijn) en zonodig ook een bron gegeven wordt, is er niets aan de hand. Succes. Met Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 2 feb 2018 16:15 (CET)
 • PS: Ik had een tekst teruggeplaatst die anoniem verwijderd was, omdat onduidelijk was waarom de tekst verwijderd was. Licht zoiets dus toe in de bewerkingssamenvatting. - ErikvanB (overleg) 2 feb 2018 16:20 (CET)

Evangelist[bewerken]

Hoi Erik, ik zag een paar wijzigingen rondom het woord evangelicaal/evangelisch. In het Engels is er een term voor ("evangelical"), terwijl in het Nederlands de term evangelisch kan slaan op een bepaalde groep kerken (Evangelische gemeenten), terwijl de term soms ook gebruikt wordt zoals in het Engels (bijvoorbeeld in de context Evangelische Omroep of Evangelische Hogeschool). Ik kan me voorstellen dat het nogal verwarrend is, maar mijn persoonlijke voorkeur zou zijn beide termen naast elkaar te laten bestaan.

Bij de wijzigingen van evangelicalen in evangelisten gaat het wel echt fout.Het moet dan evangelischen zijn (zie ook de uitleg in het artikel Evangelist). Fijne middag verder. Evert100 (overleg) 4 feb 2018 12:57 (CET)

 • Dag Evert. Ik moet bekennen dat ik hier ook even mee zat. Ik stuitte erop doordat ik 'evangelicale' en 'evangelicanen' zag staan, een spelling waarvan je spellingchecker op hol slaat. Ik vroeg me af of de woorden verwezen naar een speciale (Amerikaanse) kerk, maar Evangelicalism is gelinkt aan Evangelisch christendom, en ook Evangelicalisme is een redirect daarnaartoe. Ik zag niet in hoe we dat anders moeten noemen. Een snelle blik in Van Dale E-N (niet zaligmakend overigens) levert me bij evangelical ook niets anders op dan 'evangelisch' en de 'evangelische kerk' (met betrekking tot de Engelse Low Church). Dus ik weet het verder ook niet. De Webster, die ik er dan maar even bij pak omdat ik geloof dat het over de VS ging (kan mijn bewerkingen niet terugvinden), geeft als tweede betekenis trouwens 'Protestant'. Mvg, ErikvanB (overleg) 4 feb 2018 16:50 (CET)

Nepnieuws[bewerken]

Ha ErikvanB, onlangs schreef je in een overleg in de kroeg over nepnieuws een korte bijdrage met de vraag sinds wanneer nepnieuws (=leugens) eigenlijk bestaat. Je noemde daar als een voorbeeld Heeft hij hoogstpersoonlijk een nepnieuwshype gecreëerd? Zoals plotseling iedereen aangerand bleek te zijn nadat iemand #MeToo had geroepen? Over het door mij hier onderstreepte zinnetje had ik je een vraag gesteld: je hebt deze misschien niet opgemerkt. Toch zou ik het interessant vinden een reactie van de op deze waarschijnlijk als grappig bedoelde opmerking van je te krijgen. Ik kreeg namelijk de indruk dat je grappend probeerde te zeggen dat het nepnieuws (of een nieuwshype?) was dat zoveel mannen en vrouwen opeens aangerand bleken te zijn nadat iemand #MeToo had geroepen. Mijn specifieke vraag was: @ErikvanB, het was, neem ik aan, een wat onhandige uitspraak bedoeld als een luchtige grap, maar ik wil toch graag opmerken dat ik het behoorlijk misplaatst om onder een kopje over nepnieuws/fake news (leugens in normaal taalgebruik) iets te zeggen als Heeft hij hoogstpersoonlijk een nepnieuwshype gecreëerd? Zoals plotseling iedereen aangerand bleek te zijn nadat iemand #MeToo had geroepen? Mij lijkt het alsof je daarmee suggereert dat een groot aantal mensen (iedereen) dat aan heeft gegeven aangerand te zijn in de periode dat er aandacht werd besteed aan seksueel grensoverschrijdend gedrag met #MeToo, hierover heeft gelogen. Daarnaast roept niemand zo maar #MeToo, ik denk dat je slachtoffers daarmee echt tekort doet. Ik ben benieuwd wat je reden was om #MeToo te betrekken in een discussie over nepnieuws. Groet, Ecritures (overleg) 4 feb 2018 16:00 (CET)

 • Dag Ecritures. Heb geantwoord en hoop dat het antwoord tevreden stemt. Mvg, ErikvanB (overleg) 4 feb 2018 17:24 (CET)
  • Dag ErikvanB, lastig hoor dat als ik een vraag stel over een opmerking je meteen begint over Defamation, calumny, vilification, or traducement is the communication of a false statement that harms the reputation of an individual person, business, product, group, government, religion, or nation. Ik gaf nota bene aan dat ik ervan uitging dat het een grapje van je was. Blijkbaar valt er over dergelijke zaken aan jou geen vragen te stellen. Groet en fijne avond, Ecritures (overleg) 4 feb 2018 18:22 (CET)
   • Haha. Gelukkig, dan was het minder ernstig dan ik had begrepen. Kan je zien hoe achterdochtig ik word wanneer de (terecht) immer kritische Ecritures mijn pad kruist. ;-) Insgelijks, Ecritures. ErikvanB (overleg) 4 feb 2018 18:30 (CET)

Beoordelingsnominatie Horrorclown[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Horrorclown dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180206 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 7 feb 2018 01:05 (CET)

Youtube[bewerken]

Hoi Eric, je hebt een aantal wijzigingen van mijn hand teruggedraaid bij die youtube mijnheer. Ik snap dat je promotie wilt vermijden, maar het helamaal negeren en tot trivia verklaren van zijn youtube werk vind ik wel ver gaan. Ook de flmografie weer van een extra kopje voorzien vind ik gek. Het is me echter geen gedoe waard, zeker met jou niet. wat denk je? hg HenriDuvent 7 feb 2018 14:20 (CET)

Wat is "maneer"? – Maiella (overleg) 7 feb 2018 14:46 (CET)
Zie boven, HenriDuvent 8 feb 2018 12:14 (CET)
Dag Henri. Ik heb je via een alternatieve route geantwoord. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 feb 2018 23:26 (CET)

Toekomst Schrijfwedstrijd[bewerken]

Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Zie overlegpagina van de Schrijfwedstrijd, waar iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt opgeroepen wordt mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Input van Wikipedianen die deelnamen aan de wedstrijd is daarbij onontbeerlijk; zie dit als een uitnodiging. Met vriendelijke groet, Sylhouet overleg 7 feb 2018 19:49 (CET)

Vet?[bewerken]

Hallo Erik. Op Rotterdam van A tot Z vielen mij een aantal vetgedrukte woorden op (en dat zal ook wel de bedoeling zijn). Ik vraag mij echter af: waarom werd dat gedaan? Heb jij enig idee? Een vlugge blik op Categorie:A-Z lijsten leert dat slechts een klein deel van de lijsten dit verschijnsel kent. Groet, SanderO (overleg) 9 feb 2018 08:58 (CET)

 • Hee hallo, Sander. Ik denk wel dat ik het begrijp. Onder de A staan bijvoorbeeld alle termen die beginnen met een A, maar Nicolaas Apeldoorn begint eigenlijk met een N. Apeldoorn is daarom vet gemaakt om te laten zien dat alfabetisch is gerangschikt op de achternaam. En zo ook bij de andere letters: bijvoorbeeld Jules Deelder is opgenomen onder de D van Deelder hoewel Jules Deelder begint met een J, enzovoort. Mvg, ErikvanB (overleg) 9 feb 2018 15:11 (CET)
  • Ah, dat is het natuurlijk. Ik weet niet of ik het nuttig/nodig vind en lang niet alle lijsten werken zo. Groet, SanderO (overleg) 11 feb 2018 09:31 (CET)

Beoordelingsnominatie Hans Vrakking[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Hans Vrakking dat is genomineerd door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180210 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 11 feb 2018 01:04 (CET)

Ongedaan maken wijzigingen Jugendstil[bewerken]

Hallo ErikvanB,

Ik heb gezien dat u al mijn bewerkingen hebt ongedaan gemaakt, alsook de naamsverandering die ik heb doorgevoerd. Ik begrijp uw motivatie hierachter echter niet meteen. U schrijft "geloof niet dat dit een verbetering is", maar kan u nader verklaren wat u precies geen verbetering vond of waarom u gewoon de hele wijziging ongedaan gemaakt hebt?

De wijziging en uitbreiding van dit lemma deed ik in de eerste plaats omdat het in mijn ogen op bepaalde vlakken enigszins tekort schoot. Het kopje 'kenmerken' richt zich bijvoorbeeld vooral op het grafische aspect van de kunststroming. De Art Nouveau of Jugendstil manifesteerde zich echter voornamelijk in de decoratieve kunsten, met name de meubelkunst, de architectuur, bijouterie, enz. Daarom had ik dit kopje ingedeeld in verschillende onderverdelingen waarin ik beknopt de belangrijkste kenmerken van de kunststijl neerscherf, tezamen met enkele internationale voorbeelden (hierop kom ik zo meteen terug). Het kopje 'Kenmerken' geeft in de huidige versie ruimschoots onvoldoende de eigenheid en diversiteit van de kunststroming weer.

Een ander punt is dat het kopje 'geschiedenis' Goed begint, maar gaandeweg veranderd in een opsomming van bepaalde bekende kunstenaars en stijlen. De socio-economische impact alsook de verspreiding van de Art Nouveau of jugendstil wordt niet duidelijk. Ook kent het lemma geen slot. Het eindigt gewoon bij Tiffany. Het einde van de kunststroming wordt geheel niet behandeld. Dit was een stuk dat ik nog wilde toevoegen.

Verder valt het op hoezeer dit lemma vanuit zeer Nederlands standpunt is geschreven. de benaming 'Jugendstil', die in Nederlandstalig België zeer weinig in gebruik is is daarvan een een goed voorbeeld. Vandaar ook dat ik zowel de benamingen 'Art Nouveau' als 'Jugendstil' in de titel plaatste, aangezien dit lemma in beide landen gelezen wordt. Uiteraard heeft is de Jugendstil ook in Nederland van belang geweest, maar dit komt disproportioneel aan bod in het artikel. De Belgische, Franse, Oostenrijkse, Duitse en Spaanse ontwikkelingen komen veel minder aan bod. De meerderheid van het fotomateriaal bevat bovendien Nederlandse voorbeelden.

In ieder geval, in vergelijking met het Franstalige of Engelstalige lemma is het Nederlandstalige veel minder rijk en uitgebreid.

Het is uiteraard uw goed recht om zaken aan te passen als ze in uw ogen niet juist zijn, maar ik betreur gewoon de wijze waarop dit gebeurt is. U heeft alle wijzigingen die ik doorgevoerd heb gewoon ongedaan gemaakt, zonder voorafgaand overleg op mijn overlegpagina of die van het lemma zelf en zonder een echt uitgebreide motivatie hiervoor te geven. Gevolg is dat dit lemma terug naar af is. Het is niet zo dat ik zaken verzonnen heb, alle informatie uit mijn aanpassingen komt zowel van anderstalige Wikipediapagina's als vakliteratuur over het onderwerp. Ik nodig u dan ook uit om hierover dialoog aan te gaan, over wat u verkeerd zag in mijn bewerkingen en hoe dit lemma in de toekomst kan worden verbeterd.

Met vriendelijke groet, Pont 1833 (overleg) 11 feb 2018 11:55 (CET)

Levende bewindslieden[bewerken]

Hoi ErikB, een terechte opmerking. Ik heb van een fors aantal oude kabinetten de lijst nog levende bewindslieden weggehaald. Dient geen enkel doel, zo een steeds korter wordende lijst.... het is niet relevant voor dat kabinet. Ik heb niet uitgezocht wie dat ooit heeft toegevoegd. Met vriendelijke groet, EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 16 feb 2018 10:22 (CET)

Muziek vereniging Door samenwerking Sterk verwijderd[bewerken]

Hallo Erik, Kan je mij uitleggen waarom mijn hele artikel " Muziekvereniging Door Samenwerking Sterk" verwijderd is? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edwin Hijman (overleg · bijdragen) 18 feb 2018 12:43‎ (CET)

Dag Edwin Heijman, ik wilde u antwoorden maar misklikte op mijn i-pad waardoor uw bericht even verdween hier. Ik kom er binnenkort uitgebreid op terug want zag dat u al een terugplaatsverzoek had gedaan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 feb 2018 14:53 (CET)
De toelichting kunt u nu aldaar vinden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 feb 2018 15:01 (CET)

RTL[bewerken]

Ik zag toevallig dit. Deze gebruiker maakte twee titelwijzigingen van je ongedaan. Ik heb er eentje deels ongedaan gemaakt, maar zag dat de gebruiker ook nog al die hoofdletters terugzette en nog wat toevoegt. (Ik denk daarbij ook lichtjes aan dit taaladvies). Ik laat het dan maar aan je weten. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 18 feb 2018 16:05 (CET)