Overleg gebruiker:ErikvanB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Permanente link naar deze paginaversie Blue a v.svg Laatste bericht van E85Bot
1rightarrow blue.svg Voor oud overleg, zie: Archief Naar onder

 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Mijn eigen vragen op andere overlegpagina's mogen aldaar worden beantwoord.

Nu overleggen? Maak een keuze:

Mij dringend nodig? Controleer of ik nu actief ben: Tijdstip laatste bijdrage.
Afwezig? Algemene vragen kunnen ook gesteld worden bij de Helpdesk.

Inhoud

FISA[bewerken]

Hi Erik,

Ik heb de redirect FISA vandaag omgezet in een DP omdat er een vrij bekende "federal law" in de VS is die met dezelfde afkorting wordt aangeduid. Federal law heb ik voor nu even vertaald met "federale wet" maar dit komt nogal geknutseld over. Weet jij misschien een correcte(re) vertaling? Natuur12 (overleg) 1 jun 2015 13:13 (CEST)

Dag Natuur12,
Ik vind het wel meevallen met de geknutseldheid. 'Federale wetgeving' klinkt toch goed? Je spreekt in de VS ook van de federale regering of een federale rechtbank. Of anders maak je ervan 'nationale wet' (wet van de nationale/centrale overheid). Groet, ErikvanB (overleg) 1 jun 2015 14:20 (CEST)
Dank, dan laten we hem zo :). Natuur12 (overleg) 1 jun 2015 17:37 (CEST)

Tributes[bewerken]

Hoe weet ik nu in de hoofdpag. Billie Holiday waar de tributes zijn te zien?Ladydaycollege (overleg) 3 jun 2015 13:23 (CEST)

Niet. WIKIKLAAS overleg 3 jun 2015 16:49 (CEST)
Nee. Maar dat lijkt me niet zo'n groot probleem. Liefhebbers zullen wel naar de discografie navigeren en zien dan vanzelf ook alle bijkomende informatie. Mvg, ErikvanB (overleg) 3 jun 2015 17:06 (CEST)
Een discografie is toch iets heel anders dan een tribute?! Als ik geïnteresseerd ben in een tribute en niet in de discografie kom ik er niet. Kan er in het hoofdmenu van het Billie Holidayartikel niet de titel tributes komen en een verwijzing zoals bij discografie?Ladydaycollege (overleg) 3 jun 2015 17:38 (CEST)
Zo beter? - "Bladmuziek" vond ik ook wat vaag trouwens. ErikvanB (overleg) 3 jun 2015 17:57 (CEST)
OK. Bedankt. En... bladmuziek is zoals de musicus het noemt. Anders wordt het: partituur. Teveel voor ingewijde.Ladydaycollege (overleg) 3 jun 2015 20:01 (CEST)
Haha, goed. Ook bedankt. ErikvanB (overleg) 3 jun 2015 20:39 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 4 jun 2015 09:12 (CEST)

Ter informatie[bewerken]

Kennelijk noemen we een website nu een "cloud-based webapplicatie" die "werkt in een webbrowser en kan ingesteld worden als startpagina", zie hier. Knipoog Sjoerd de Bruin (overleg) 7 jun 2015 10:32 (CEST)

Dit is m.i. niet correct. Symbaloo is de software, tegenwoordig "app" of "applicatie" genoemd die gebaseerd is in de zgn. "cloud", i.a.w. op een server ergens anders dan op je eigen computer. Een browser, bijvoorbeeld Safari of Firefox (of andere), wordt opgestart, en je maakt vanaf je thuiscomputer verbinding met het internet. Je ingestelde homepage wordt zichtbaar. Dat zal, zoals voor veel Nederlanders, een nieuwssite zijn, bijvoorbeeld www.nrc.nl. De via de browser opgevraagde homepage wordt ontworpen en gepresenteerd door een bedrijf elders in de wereld. Maar dat kan nu dus ook een pagina zijn die jezelf ontwerpt met behulp van de app Symbaloo. Zonder app kan het niet. Symbaloo geeft de mogelijkheid een 'webpagina' te ontwerpen met blokjes die gelinkt zijn naar andere webpagina's. Deze webpagina verschijnt in de browser bij het opstarten. Symbaloo is dus niet simpel een website. Graag terugdraaien van de foute interpretatie. --VanBuren (overleg) 7 jun 2015 11:10 (CEST)
Haha, wat ingewikkeld, jongens. Ik was al trots dat ik sinds kort weet wat een cloud is. Wat Sjoerd volgens mij een "server" noemt. ;-) De enigen die volgens mij écht in een cloud zitten zijn God en Thor. Maar ook als je verliefd bent, ben je natuurlijk wel een beetje in de wolken. ErikvanB (overleg) 7 jun 2015 14:29 (CEST)
Vandaag is het echter Ra die leidend is in wat de meeste mensen in Nederland doen of ervaren. De aanwezigheid van Ra maakt mensen ook vrolijk en relaxed, wat ik bij jou ook merk. :) VanBuren (overleg) 7 jun 2015 16:16 (CEST)
Glimlach ErikvanB (overleg) 7 jun 2015 16:18 (CEST)
VanBuren: is het dan niet een internetdienst? Ik vind vooral Engelstalige begrippen die de gemiddelde lezer niks zeggen, zo noemden ze zichzelf in 2012 een "social bookmarking tool en content aggregator". Een "cloud-based webapplicatie" klinkt meer als iets wat intern binnen een bedrijf wordt gebruikt. Sjoerd de Bruin (overleg) 7 jun 2015 16:23 (CEST)
Ik heb die app niet maar uit de beschrijvingen kan ik redelijk goed opmaken hoe deze app werkt. Als je het categoriseert zou ik het onder de Categorie:Webapplicaties scharen. Een link naar het artikel cloud computing lijkt me waardevol. De tekst met de Engelstalige begrippen (waar ik geen moeite mee heb, maar misschien ben ik niet wat jij "gemiddeld" beschouwt) lijken me te komen van een poging het artikel op de Engelstalige wiki om te zetten naar de Nederlandstalige wiki. Je verplaatste de bron naar het eind van de zin, maar dan klopt het niet meer want het aantal gebruikers zie ik niet in die bron. Waar dat getal vandaan komt is mij niet duidelijk. Deze applicatie staat ook hier: [1], en er wordt bij geschreven dat het afwijkt van die andere zes. Een webmix is een verzameling tiles (zoals die je misschien kent van Windows) op je scherm. Bijvoorbeeld in het onderwijs is het handig voor het ordenen van informatie: [2]. Op Android smartphones, zie: [3]. --VanBuren (overleg) 7 jun 2015 18:06 (CEST)

Tetra-amelie‎[bewerken]

Hey, Kan je eens toelichten wat je beweegreden is voor deze wijziging? Ik dacht eerst aan wp:BLP maar deze lijst is conform wp:BLP. Allen zijn er voor uit gekomen en genieten om die reden bekendheid. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 8 jun 2015 11:58 (CEST)

 • Hoi, één overweging was dat we zulke lijstjes ook hebben weggehaald bij andere ziektes. Ik heb dit een paar keer gezien. Een andere reden was dat drie van de vier links rood waren. Een lezer heeft er weinig aan te weten dat Hirotada Ototake deze afwijking heeft als hij geen idee heeft wie Hirotada Ototake is. Op de Engelse wiki zijn al die namen blauw, dus hebben ze daar meer zin. De enige blauwe link (Nick Vujicic) heb ik nu onder de foto gezet. Ik wist trouwens niet dat allen ervoor uitgekomen zijn of er bekendheid om genieten, dus dan is BLP inderdaad minder een probleem. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 jun 2015 15:04 (CEST)
Okay, maar rode linken die op de enwiki wel blauw zijn wijzen op een gebrek in de nlwiki. Daarom heb ik ze er gezet. Een aanvulling en een oproep om ze blauw te maken. Het argument van lijsten bij ziektes weg te halen blijft wel bestaan, al kan ik geen richtlijn vinden. Ik had gehoopt dat jij deze wist en kon opsnorren. Vdkdaan (Gif mo sjette) 8 jun 2015 15:25 (CEST)
Okay, ik begrijp je overweging. Nee, er is geen formele richtlijn, vermoed ik. ErikvanB (overleg) 8 jun 2015 15:32 (CEST)

Beoordelingsnominatie Graspop Metal Meeting[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Graspop Metal Meeting dat is genomineerd door EvilFreD. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150608 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 9 jun 2015 02:01 (CEST)

Correctie met betrekking tot de pagina Dierenambulances[bewerken]

Geachte heer Van B., beste Erik,

Met grote verbazing constateerde ik dat de aanpassingen die gisteren gedaan zijn binnen de pagina Dierenambulance (door u) zijn gecancelled. Dit terwijl de door mij toegepaste correcties inhoudelijk niets anders dan de waarheid bevatten en volkomen terecht/juist zijn. De 'oude' pagina was simpelweg inhoudelijk niet correct, en nu na het terugdraaien wederom niet. Er wordt een situatie geschetst over het dierenambulance landschap in Nederland die incompleet is. U kunt er niet aan voorbij gaan dat er nog een organisatie is naast de Dierenbescherming en FDN. Namelijk Stichting DierenLot. Zeker wanneer deze organisatie in aantal ambulances het meest omvangrijk is. Zij dient dus benoemd te worden op een Wikipedia pagina die uitleg geeft over het item Dierenambulances. Dit geldt ook op gebied van de keurmerken binnen de pagina. Het keurmerk Dierkeur is een keurmerk op gebied van diervervoer, maar niet het enige keurmerk. De lezer/gebruiker van Wikipedia dient ervan op de hoogte te zijn dat er ook een ander keurmerk is, het Nationaal Keurmerk Dierenambulances. Ik zal de correcties dus weer doorvoeren en vertrouw erop dat u deze nu laat staan. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet, Sander van Hesteren

 • Beste Sander, mijn indruk was gisteren dat reclame werd gemaakt. Dat kwam door onder meer de wijziging van het foto-onderschrift en de toevoeging van een link naar de website. Ook vond ik dat Stichting DierenLot relatief veel aandacht in het artikel kreeg, omdat er (volgens mij lekenkennis) wel meer dierenambulances bestaan (zoals Dierenambulance Amsterdam) die mogelijk zelfstandig zijn en nergens lid van zijn. Maar de ca. 60 dierenambulances van Stichting DierenLot zijn er natuurlijk wel erg veel. Ik zal het later nog eens nauwkeuriger lezen, omdat ik vandaag weinig tijd meer heb. Bedankt voor het overleggen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 11 jun 2015 13:07 (CEST)

typografie[bewerken]

Hierboven (helemaal bovenin) zie ik meermaals een raar kort streepje, waar kennelijk een halflang streepje wordt bedoeld. Dat valt mij tegen van een mede-liefhebber van (leestekens en) typografie. Meest vr. groet. – (dit is een halflang streepje!) Maiella (overleg) 12 jun 2015 19:55 (CEST)

 • Een kort streepje?? Getverderrie. Waar, waar, waar? ErikvanB (overleg) 12 jun 2015 20:48 (CEST)
  • Sorry, sorry, sorry. Ik heb vanmiddag een kort streepje zien passeren in de kop van een gebruikers-overlegpagina, en ik weet niet meer waar. Ben ik de weg kwijt?, kennelijk... – Maiella (overleg) 12 jun 2015 21:59 (CEST)
  • Ten overvloede, ik zou het tweede item in enkelvoud formuleren: [Mijn vragen op een andere overlegpagina mogen aldaar worden beantwoord.] vr. groet. – Maiella (overleg) 12 jun 2015 22:37 (CEST)
   • Ja, je was even de weg kwijt. En het tweede item, daar zit wel wat in, al is de huidige formulering weer lekker algemeen. Moeilijk, moeilijk... O, bijna vergeet ik je een fantastisch weekend te wensen! Mvg, ErikvanB (overleg) 13 jun 2015 01:02 (CEST)
    • Je kent het adagium: VJVEGJG; als iets fout loopt dan is alles te herstellen, al vinden ze het niet zo fijn als zulks aan de orde komt. – Maiella (overleg) 13 jun 2015 01:11 (CEST)

Beoordelingsnominatie World of Warcraft: Warlords of Draenor[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om World of Warcraft: Warlords of Draenor dat is genomineerd door MoiraMoira. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150612 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 13 jun 2015 02:00 (CEST)

Schipperke wijzigingen tot kortere tekst[bewerken]

Beste ErikvanB,

Ik vroeg mij af of het werkelijk nodig is de informatie die op deze pagina door mij toegevoegd is weer terug te verkorten tot het korte stuk dat het daarvoor was. De mensen kunnen toch behoefte hebben aan informatie over de rastandaard en gebruiksdoel, karakter, oorsprong van de naam e.d. (de versie van nu kan wel beweren dat schipperke enkel van scheper komt, maar dat is geenszins bewezen en het kan toch nuttig zijn beide betekenissen te noemen) Verder lijkt mij de informatie die ik uit het officiele boek over de Schipperke's haalde toch relevant.

mvg,

Beste Pee Pastinakel, ik was deze aanpassing van mij vergeten, maar ik moet deze tekst hebben uitgedund omdat hij sterk was uitgebreid zonder bronnen te noemen. Zoals bekend mag worden verondersteld, grote veranderingen en tekstuitbreidingen lopen het risico ongedaan gemaakt te worden wanneer geen bronvermelding is opgegeven ten behoeve van de verifieerbaarheid. Sommige mensen schrijven namelijk zomaar wat op, en voor je het weet staat er foute informatie in de encyclopedie. Maar ik ben het ermee eens dat vooral de oorsprong van de naam nuttige informatie is, dus als het artikel nog kan worden verbeterd mét vermelding van het officiële boek, dan heel graag. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 13 jun 2015 16:28 (CEST)

typografie (2)[bewerken]

Je bent de eerste die van mij mag vernemen dat ik een typografiecafé heb opgestart. Zie aldaar. Vr. groet. – Maiella (overleg) 13 jun 2015 02:52 (CEST)

 • Dat is helemaal geweldig, Maiella. Ik voel me zeer vereerd! Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 13 jun 2015 16:14 (CEST)
  • Na 14 dagen kunnen we aan de slag! Dit wordt geen Zuidoost-Europa-café (de Balkan). – Maiella (overleg) 30 jun 2015 17:50 (CEST)
   • Ik ben ontzettend benieuwd. Natuurlijk ga ik kijken of daar wat gebeurt. Gefeliciteerd! ErikvanB (overleg) 1 jul 2015 05:30 (CEST)

Beoordelingsnominatie Josep Ayala[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Josep Ayala dat is genomineerd door JurriaanH. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150614 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 15 jun 2015 02:01 (CEST)

Nederlandse benaming HDP[bewerken]

Hoi Erik, kan je toelichten waarom je het hernoemde lemma Democratische Volkerenpartij (Turkije) hebt teruggedraaid naar Democratische Volkspartij (Turkije)? Volgens mij is dit niet correct: zie overlegpagina. Groet, Karmakolle (overleg) 15 jun 2015 10:14 (CEST)

Dag Karmakolle, ik heb de pagina hernoemd na hier een berichtje te hebben geplaatst. Maar ik lees nu uit de reacties dat ik mogelijk een fout heb begaan. In dat geval bied ik je mijn excuses aan. Het komt niet vaak voor gelukkig. Ik zal ook de OP lezen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 15 jun 2015 12:51 (CEST)

NU / NOS[bewerken]

Ik gebruik ook vaker/liever NU dan NOS, maar de NOS stond dit keer toevallig bovenaan in mijn zoekresultaten ;) en de tekst komt meestal sowieso bij ANP of Novum vandaan... Richard 15 jun 2015 14:09 (CEST)

Mag ook als je wilt, hoor. ;-) ErikvanB (overleg) 15 jun 2015 14:10 (CEST)

T-shirt[bewerken]

Hoi ErikvanB, ik zag hier dat je bent genomineerd voor een T-shirt van de Wikimedia Foundation door LeeGer. Hartelijke groet, Elly (overleg) 19 jun 2015 18:53 (CEST)

 • Hee, haha. Wie had dat verwacht? Dankjewel, Elly. Hartelijke groet terug! ErikvanB (overleg) 19 jun 2015 21:18 (CEST)
Je kunt hier ook niks meer geheim houden. :-( Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 19 jun 2015 21:29 (CEST)
LeeGer, ik wist natuurlijk niet dat je dit geheim wilde houden. Het is toch juist heel leuk dat je dat gedaan hebt. Elly (overleg) 19 jun 2015 22:20 (CEST)
Heel erg is het niet natuurlijk, maar dacht even te wachten of er nog meer support komt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 19 jun 2015 23:04 (CEST)
Nope. Verward Toch nog maar even wachten met WP:AM dan. Knipoog ErikvanB (overleg) 20 jun 2015 19:53 (CEST)

SG Records[bewerken]

Erik, weet jij waar de pagina SG Records naartoe is ? 87.64.144.251 20 jun 2015 20:48 (CEST)

 • Dag. Ja, Wikiklaas heeft deze pagina verwijderd, omdat een eerdere versie na beoordeling ook al was verwijderd. Hooguit zou je nog om terugplaatsing kunnen verzoeken op deze pagina als daar een goede reden voor is. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 20 jun 2015 21:30 (CEST)
  • Hmmm, volgens mij had Wikiklaas deze gebruiker geblokkeerd. Natuur12 (overleg) 20 jun 2015 21:39 (CEST)

Begraafplaats van Dieweg[bewerken]

Je vroeg om bronnen voor de wijziging: bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Philipp_Hirshhorn http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=4495 217.120.136.164 21 jun 2015 19:03 (CEST)

Adolphe Sax[bewerken]

Hier wilde ik vandalisme terugdraaien, maar hij ging maar een versie terug - fijn dat jij dat corrigeerde naar de laatste goede versie. 217.120.136.164 21 jun 2015 19:10 (CEST)

 • Ook bedankt hiervoor. Ik raakte een beetje in de war wie van de twee nu de vandaal was. ;-) Fijne avond. ErikvanB (overleg) 21 jun 2015 19:11 (CEST)

Toman[bewerken]

Hoi Erik, ik was aan het Googelen om te kijken of er aanleiding was die versie te verbergen. Blijkt dat gewoon te kloppen, zie en:Giant snakehead laatste zin vd inleiding.Glimlach Sander1453 (overleg) 23 jun 2015 15:33 (CEST)

 • Ja, ik begon er ook al langzaam achter te komen. Plaatselijk ook bekend als. Bedankt, Sander. ErikvanB (overleg) 23 jun 2015 15:37 (CEST)

Lichaam (Ned) / Veld (Be)[bewerken]

Beste Erik, op mijn OP heb ik je nog een vraag gesteld over dit onderwerp. Groeten, Bob.v.R (overleg) 27 jun 2015 12:17 (CEST)

Vandaag heb ik wederom een vraag over dit onderwerp gesteld, zie mijn OP. Groeten, Bob.v.R (overleg) 24 jul 2015 01:41 (CEST)

PSP'92[bewerken]

Hoe voeg ik een logo toe aan een Wiki-pagina? BestuurPSP92 (overleg) 28 jun 2015 08:19 (CEST)

Dank. Hoe ga ik overigens om met het aanpassen/aanvullen van informatie op de pagina PSP'92? Ik heb geprobeerd dit op een open en transparante manier te doen, maar alle bewerkingen zijn in een klik teruggedraaid. Zou je eens mee willen kijken en feedback willen geven? Ramonbarends (overleg) 28 jun 2015 16:49 (CEST) (was BestuurPSP92)

 • Tja, er was tekst teruggedraaid met als reden "promopraat en misleidende informatie". Hou in elk geval Wikipedia:Neutraal standpunt in de gaten en realiseer je altijd dat Wikipedia een neutrale encyclopedie is. Groet, ErikvanB (overleg) 28 jun 2015 16:57 (CEST)

Het was fijner en aardiger geweest als de mensen die begonnen terug te draaien gewoon feedback hadden gegeven zoals juist was verzocht op de overlegpagina. Ik realiseerde me namelijk dat ik een tweede blik misschien kon gebruiken. Ik doe een nieuwe poging, okay? Ramonbarends (overleg) 28 jun 2015 17:09 (CEST)

...is /de huidige/ partijleider... is dat wat? Ramonbarends (overleg) 29 jun 2015 20:58 (CEST)

Brondocument regionale samenwerking heb ik toegevoegd. Kan jij die invoegen? Ramonbarends (overleg) 29 jun 2015 21:30 (CEST)

 • Ja, dat zou wel kunnen inderdaad. ErikvanB (overleg) 29 jun 2015 21:23 (CEST)
  • Excuses dat ik af en toe voor langere tijd wegliep van de computer. De links zijn nu goed geplaatst (waaronder het document). ErikvanB (overleg) 29 jun 2015 22:04 (CEST)

Plaats appendix[bewerken]

Hoi ErikvanB, ik heb bijna alle door mij aangemaakte artikelen op m'n volglijst staan. Het viel me de afgelopen weken al enkele keren op dat in artikelen op mijn volglijst het appendix-sjabloon dat ik bij de aanmaak bewust onder de opvolgbox heb gezet, door een ander naar boven wordt geplaatst zoals jij dat eerder vandaag hier deed. Ik weet het niet zeker, maar ik krijg de indruk dat het steeds door jou gedaan werd. Is er een harde afspraak over over de plaats van dat sjabloon t.o.v. een opvolgbox, of is dat meer iets dat jij blijkbaar anders aanvoelt dan ik? - Robotje (overleg) 28 jun 2015 22:08 (CEST)

 • Hallo, Robotje. Opvolgboxen zijn navigatieboxen en navigatiesjablonen staan bij mijn weten altijd onder de appendix. Het was dus niet vanwege een persoonlijke voorkeur van mij. Maar vraag het anders ook eens aan Romaine, want die heeft vaak een beter inzicht in de gebruiken en hoe alles moet. Ik denk dat hij dit zal bevestigen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 28 jun 2015 22:39 (CEST)
  • Ik heb dan weer zo iets van voetnoten staat altijd helemaal onderaan een pagina, of helemaal achteraan een hoofdstuk of zelfs helemaal achterin een boek waar je alleen naar kijkt als je echt geïnteresseerd bent naar de herkomst van een specifiek stukje informatie terwijl de 'doorsnee' lezer dat overslaat. Zo'n opvolgbox hoort voor mij gevoelsmatig veel meer bij de tekst die door de 'doorsnee' lezer bekeken zal worden. Zeker als er behoorlijk wat voetnoten staan zal menig lezer niet verder scrollen en dus nooit de opvolgbox zien. Ik zal eens overleggen met Romaine en hoop de je voorlopig dat appendix-sjabloon niet verplaatst bij andere artikelen. - Robotje (overleg) 28 jun 2015 22:53 (CEST)
   • (na bwc) Zo hoort het ook volgens de conventies, die — hoewel geen richtlijn — volgens de inleiding "een weerspiegeling van de status quo" zijn. Woodcutterty|(?) 28 jun 2015 22:55 (CEST)
    • "Zo hoort het ook" heeft - zo veronderstel ik - betrekking op de door Erik gehanteerde volgorde. Want dat is de volgorde die in de conventies genoemd worden. Ook mij lijkt dat een logische volgorde, omdat bronnen/noten veelal nooit betrekking hebben op de zaken die daar onder komen (opvolgingssjabloon, navigatiesjabloon, enz.). Gouwenaar (overleg) 28 jun 2015 23:01 (CEST)
     • Er is bij mijn weten nooit een afspraak gemaakt of richtlijn geformuleerd over de volgorde van kadersjablonen. Ik zie op de overlegpagina geen bericht in 2009 dat het overlegd is, maar misschien elders wel. Bij mijn weten is de volgorde vrij aan de gebruikers. Op de artikelen die ik schrijf heb ik geen vaste volgorde, ik tracht vooral de volgorde te nemen die me praktisch lijkt. Zo wordt op artikelen met bv 100 noten de appendix vaak onderaan geplaatst. (Wel is het de bedoeling dat kadersjablonen (waaronder navigatie, appendix en opvolging) op elkaar aansluiten voor de opmaak, maar dat is een ander onderwerp.) Groetjes - Romaine 28 jun 2015 23:36 (CEST)
      • Het idee dat uit die conventies naar voren komt, is dat wat logisch bij elkaar hoort, bij elkaar wordt geplaatst. Noten en bronnen horen bij het artikel zelf: ze verklaren iets over de tekst; navigatie en opvolging horen niet bij het artikel maar zijn juist de plek waar naar andere artikelen wordt verwezen. Dus: eerst het artikel afmaken, de bronnen vermelden en de nodige uitleg en verantwoording geven over in de tekst gedane beweringen, dan pas het hele artikel inpassen binnen andere structuren van Wikipedia, zoals zusterartikelen. WIKIKLAAS overleg 28 jun 2015 23:47 (CEST)
       • Dank jullie wel voor de reacties. ErikvanB (overleg) 29 jun 2015 01:41 (CEST)
        • Bedankt voor de reacties tot dusver. - Robotje (overleg) 29 jun 2015 09:07 (CEST)

Sjabloon[bewerken]

Hoi, ik zag deze wijziging van je. Ik wist niet dat sjabloongebruik zonder dat 'sjabloon:' moest. Ik zal het voortaan ook zo doen. Nietanoniem (overleg) 29 jun 2015 08:21 (CEST)

Excuus[bewerken]

Dag, sorry voor die afbeeldingen. Ik zal dat niet nog eens doen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Secret9919 (overleg · bijdragen) 29 jun 2015 16:11‎ (CEST)

 • Dat is heel erg aardig. Bedankt. Geen probleem verder, hoor. Een fijne dag! ErikvanB (overleg) 29 jun 2015 17:45 (CEST)

Gangbare jaartelling (uitgelicht 1 januari)[bewerken]

Hoi Erik en meelezers,

In het kader van het sjabloon uitgelicht gaarne jullie aandacht voor 1 januari, ik begin bij het begin!. In het lemma gangbare jaartelling lees ik in het intro: [Buiten het Nederlands en Engels bestaan in veel andere talen ook alternatieven op deze christelijke notatie.] M.i. is dit geen kwestie van taal, maar wat dan wel? – Maiella (overleg) 30 jun 2015 17:33 (CEST)

 • Uh... uh... wat een moeilijke vraag! ErikvanB (overleg) 1 jul 2015 05:32 (CEST)

Dappere volharding[bewerken]

Hou vol, Erik; soms is het zo. Bewonderende groetjes van Vinkje83 (overleg) 1 jul 2015 21:17 (CEST)

Glimlach Dankjewel. Leuk! ErikvanB (overleg) 2 jul 2015 16:50 (CEST)

Westmalle[bewerken]

Hey Erik, ik zie dat je de doorverwijspagina van Westmalle hebt aangepast. Het terug opsplitsen van de abdij van Westmalle en het bier kan inderdaad nuttiger zijn. Bij het puntje over het dorp zelf heb je echter "hoofdgemeente" vervangen door "deelgemeente" van Malle. Er zijn echter verschillende bronnen ([4]) voor te vinden dat het inderdaad de hoofdgemeente betreft.. Ik sta open voor overleg, maar dit mag opnieuw gewijzigd worden. --Doumbiodoris (overleg) 1 jul 2015 21:33 (CEST)

Addendum: Ik heb er ook reeds voor geopperd om van Westmalle (plaats) een redirect te maken naar Malle aangezien dit bij zo goed als alle hoofdgemeentes de gewoonte is, om geen aparte pagina meer te maken van de hoofdgemeente als deelgemeente, maar om de geschiedenis te integreren in de pagina van de fusiegemeente. Dan is er op de dp slechts één kopje nodig voor Westmalle als plaats. --Doumbiodoris (overleg) 1 jul 2015 21:42 (CEST)

 • Hallo Doumbiodoris. Ik was verminderd aanwezig, vandaar mijn late antwoord. Tja, even daargelaten dat de term "hoofdgemeente" mij als Nederlander weinig zegt terwijl de term deelgemeente me wél iets zegt, ik zag op onroerenderfgoed.be toch duidelijk staan "Gemeente: Malle, Deelgemeente: Westmalle", en op Westmalle (plaats) las ik: Westmalle is een dorp in de Belgische provincie Antwerpen en een deelgemeente van de gemeente Malle. De noodzaak om op deze doorverwijspagina een afwijkende formulering te gebruiken ontging me daarom. Maar kennelijk is er nog meer aan de hand, zoals ik uit het addendum hierboven begrijp. Succes met het verder werken aan deze kwestie. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 2 jul 2015 17:08 (CEST)
  • ErikvanB had het prima. Deelgemeente is inderdaad een gekend begrip... en logisch, want 't is dan ook het juiste begrip. 'Hoofdgemeente' was inderdaad niet goed, dat is een term die soms in de volksmond gebruikt wordt, maar die term is onnauwkeurig, onduidelijk (want de term heeft helemaal geen formele betekenis), wordt zélfs in de volksmond soms voor zowel een deelgemeente als een hele gemeente gebruikt, dus verwarrend. Samengevat: eigenlijk fout en te vermijden in de encyclopedie. Westmalle is een voormalige gemeente, ergo 'deelgemeente'. "Hoofdgemeente" valt dus zéker te vermijden op dp's, artikelintro's, tabellen en infoboxen, eigenlijk bijna overal. (hoogstens in een lopende tekst, indien écht duidelijk is wat bedoeld is, en dan is een alternatieve formulering misschien mogelijk) LimoWreck (overleg) 5 jul 2015 23:55 (CEST)
   • Bedankt voor de aanvulling, LimoWreck. Mvg, ErikvanB (overleg) 6 jul 2015 03:54 (CEST)
    • Hoofdgemeente is wel degelijk een officieel begrip. Het is gewoon door veel mensen niet gekend omdat het maar in een zeer beperkt aantal situaties nog een nut heeft om het aan te halen. Als pars pro toto kan hoofdgemeente eventueel in de volksmond nog vereenzelvigd worden met de ganse fusiegemeente, maar dan moet de fusiegemeente dezelfde naam dragen als de hoofdgemeente. In casu Westmalle en aanverwanten, blijft de term hoofdgemeente m.a.w. dus een begrip van belang. Het afdoen als een holle term zonder enige betekenis, lijkt mij sterk... Bovendien is coëxistentie tussen deelgemeente en hoofdgemeente totaal geen probleem, wat hierboven wel gesuggereerd werd. De hoofdgemeente is immers een deelgemeente. --Doumbiodoris (overleg) 10 jul 2015 11:24 (CEST)

Vette vlaggen[bewerken]

Hallo Erik,

Er is een bijzonder goede reden om de triple quote niet tussen de vlag en de spelersnaam te plaatsen, en dat is de volgende: als een speler (m/v) de wedstrijd heeft gewonnen (en dus de ''' krijgt, moet de vlag/naam-combinatie vervolgens worden ingevuld in de volgende ronde. Om tikfouten te voorkomen wordt dringend aangeraden om dit met copy/paste te doen. Maar als je de vlag/naam-combinatie kopieert met de ''', ertussen, moet je die na het plakken weer weghalen. Dus liever zonder; dat vermijdt een (kwetsbare) handeling.

Aan de uitwendige representatie doet het geen afbreuk om de ''' links van de vlag te zetten.

Groetjes, Vinkje83 (overleg) 4 jul 2015 16:31 (CEST)

Vet afsluiten[bewerken]

Klopt. Maar bespaar je de moeite om er één of enkele te corrigeren. Ik heb er een programmaatje voor, en dat jaag ik over het toernooischema heen als het klaar is (dwz na beëindiging van het toernooi). Daarmee wordt iedere incomplete vetcode afgesloten. Ik ben allang blij dat er mensen inspringen om uitslagen in te brengen. Laten we aan hen niet méér eisen opleggen dan strikt noodzakelijk is. Vinkje83 (overleg) 4 jul 2015 16:40 (CEST)

 • O, wat een geweldig programmaatje! Bedankt, Vinkje. ErikvanB (overleg) 4 jul 2015 16:46 (CEST)

Procentteken[bewerken]

Hej Erik! Ik vind het zelf ook netter op die manier, en in het kader van uniformiteit (verderop in hetzelfde artikel staan er ook geen spaties voor) heb ik er al helemaal geen bezwaar tegen. Officieel hoort het echter niet, al geeft de Taalunie aan dat er in niet-technische teksten geen bezwaar tegen is. Stond ik ook van te kijken toen ik het de eerste keer las overigens... Richard 6 jul 2015 17:25 (CEST)

 • Hoi Richard! Goed dat je die link even geeft, want ik haalde die spatie altijd weg. Het mag formeel dus ook mét, zegt men. Bedankt. ErikvanB (overleg) 6 jul 2015 17:28 (CEST)

2NE1 edits.[bewerken]

Goeiendag, ik vroeg me af waarom m'n correcte verbeteringen van de discografie van de 2NE1 pagina zijn ondaan.

Er staan zelfs verkeerde dingen genoteerd bij de discografie zoals het feit dat Collection geen EP is, maar een Japanese studio album. Ook zijn Happy en Gotta Be You nooit uitgebracht als singles, maar hebben wel een video gekregen.

Met vriendelijke groete, Ray

Edit: Op het moment hebt ik alleen de discografie gedeelte even terug gedraaid.

Raytator (overleg) 7 jul 2015 16:55 (CEST)

 • Dag, Raytator. Er waren een paar dingen aan de hand. Ten eerste, veel wat eerst goed was, was verslechterd. Bijvoorbeeld: de invulling van de parameter "afbeelding" in de infobox, de spelling van woorden ("Studio Albums" enz.). Ten tweede heb ik hier een machinevertaling van gebruiker Ivaaaantje verwijderd. Wat betreft de discografie, "Collection" had ik hier vandaan gehaald, waar hij staat onder "EPs", inclusief hitnotering en datum van verschijning. "Gotta Be You" was toegevoegd door iemand anders, maar die kon ik niet vinden. Daarom had ik verzocht om een bron. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 7 jul 2015 23:09 (CEST)

Bedankt voor de reactie, waardeer het! De afbeelding + de spelling snap ik volledig. Om op Collection terug te komen, op de officiële page van 2NE1 van hun label management staat | Collection genoteerd als een volledig album. Gotta Be You is alleen uitgebracht met een music video, en werd dus gekocht door mensen maar het is nooit offieceel uitgebracht als een single. Daarin in tegen wil ik ook melde dat ik actief bezig wil zijn met deze pagina; des ondanks werk in de weg zit zo nu en dan. En wil ik de discografie pagina ook nog beter maken en opknappen met mooiere templates!

Hartstikke bedankt nogmaals voor de reactie, Raytator

Edit: even om aan te tonen dat Gotta Be You (in koreaans) (samen met Come Back Home) wel in de charts stonden. (overleg) 8 jul 2015 09:28 (CEST)

 • Heel erg bedankt voor de informatie en de links, want dat maakt het allemaal duidelijker. Dan zal het wel goed zijn. Succes met de verbetering van deze pagina! Vooral het toevoegen van bronnen (zoals de charts hierboven) zou helpen om het artikel te verbeteren en betrouwbaar te maken. Bedankt. ErikvanB (overleg) 8 jul 2015 12:23 (CEST)

Dacht ik kom even snel een update geven over de 2NE1 pagina, m'n updates zijn niet zichtbaar maar been zeer zeker bezig! Ik dacht laat het even weten niet dat je denkt dat er niks gebeurd. Ik ben bezig om de nette tabellen van de engelse pagina te pakken en goed in het nederlands te vertalen en daar in tegen ook verbeteringen er aan te brengen, maar dat doe ik allemaal op een aparte pagina. Ik wil het liever in één keer goed hebben dan dat ik het steeds moet veranderen.

Groetjes, Raytator (overleg) 19 jul 2015 13:04 (CEST)

 • Heel goed. Ik heb op de beoordelingslijst geschreven dat er nog aan gewerkt wordt. Groetjes terug, ErikvanB (overleg) 20 jul 2015 05:23 (CEST)

Beoordelingsnominatie 2NE1[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om 2NE1 dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150707 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 8 jul 2015 02:00 (CEST)

tramharmonie[bewerken]

Hoi Erik, Mag ik weten waarom je telkens mijn wijzigingen van de Amsterdamse Tramharmonie pagina ongedaan maakt? De oude versie is hopeloos verouderd, deze klopt helemaal niet meer. De nieuwe versie bevat de officiële bio van het orkest, en dat wil ik graag zo houden. groeten Jasper

 • Dag, Jasper. Het leek me dat een encyclopedisch verhaal over de geschiedenis was vervangen door een mal, informeel verhaal over bier en bitterballen. Groet, ErikvanB (overleg) 8 jul 2015 23:31 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

Tabel Manchester City FC[bewerken]

Die tabel is waarschijnlijk gewist omdat er transfers van 2014/15 instonden, terwijl we nu in de transferperiode 2015/16 zitten. Neemt niet weg dat die niet leeg hoort te zijn (er zijn al weer activiteiten geweest), maar de info die er stond was verouderd. Toth (overleg) 9 jul 2015 18:27 (CEST)

Johan van der Dong[bewerken]

Dag Erik,

Ik heb Johan ooit bij een expositie ontmoet en ik besloot om wat over hem te gaan schrijven, ik heb me echt in hem verdiept Ik vind dat ik al een heel eind met de pagina ben, ook qua bewijsvoering over zijn projecten. Natuurlijk kan het altijd nog weer beter, heb je nog tips waar het om verbetering gaat. Is het bijvoorbeeld nog niet bondig genoeg, wat zou je advies hier in zijn. Ik werk nu dagelijks een poosje aan zijn pagina en hoop het steeds wat te verbeteren. Graag je advies over de richting. Groet Marinus Marini1959 (overleg) 9 jul 2015 20:40 (CEST)

 • Dag, Marini. Als ik het artikel op dit moment lees, zou ik niet weten wat ik moet doen om de tekst inhoudelijk te verbeteren. Er zijn in elk geval voldoende bronnen, lijkt me. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 11 jul 2015 15:59 (CEST)

Dag Erik, dank voor je reactie, heel blij mee, was even een paar dagen weg, maar fijn dat je er positief tegenaan kijkt, dat geeft de burger moed, thanx. dit klinkt heel hoopvol bedankt Vriendelijke Groet Marinus, echt leuk om te doen dit...Marini1959 (overleg) 13 jul 2015 22:10 (CEST)

 • Bedankt, Marini. Het is afwachten... En laat je nooit ontmoedigen, de ene keer lukken dingen op Wikipedia niet, de andere keer wel. ErikvanB (overleg) 13 jul 2015 22:27 (CEST)

Beoordelingsnominatie Miss Netherlands Earth[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Miss Netherlands Earth dat is genomineerd door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150711 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 12 jul 2015 02:02 (CEST)

Fact or fiction ?[bewerken]

Ik heb nadrukkelijk gezocht naar items en zowaar gevonden. zette dat op wikipedia en dacht dat dit de bedoeling was. helaas blijkt dit niet zo te zijn. Misschien leer ik het wel nooit hoe een goed item te maken op wikipedia. (Wat te doen, wat te doen...)

 • Tja, het is soms wat rommelig allemaal. Hier stond een handtekening aan het eind. Geen bronvermelding... dat soort dingen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 13 jul 2015 21:15 (CEST)
  • Het klopt overigens wel, zie bijv. dit persbericht. Dan zie je ook dat de tekst deels letterlijk overgenomen was – en dat is uiteraard ook niet de bedoeling. Overigens blijkt er ook een artikel Duff Beer (The Simpsons) te zijn. In eigen bewoordingen en mét bron zou het daar wellicht (nog?) beter op zijn plaats zijn. Wat doen we Erik? Doe jij het, doe ik het, of laten we de eer aan 193.173.48.53? Richard 14 jul 2015 11:22 (CEST)
   • Bedankt, Richard. Ik was van plan me vandaag niet met de Simpsons bezig te houden Glimlach, dus doe jij maar wat je wilt. Groet, ErikvanB (overleg) 14 jul 2015 18:06 (CEST)
    • Dan wacht ik 193.173.48.53 even af. Richard 14 jul 2015 18:58 (CEST)
     • Wil me nergens mee bemoeien, maar jullie kunnen hem/haar toch ook doorverwijzen naar een mentor?--Nuvola apps kmoon.png Maan Meis 15 jul 2015 02:12 (CEST)
      • Glimlach ErikvanB (overleg) 15 jul 2015 04:29 (CEST)
       • Ik snap dat mijn vraagstelling nogal wat discussie heeft opgeroepen. Dank voor de goede feedback, mentor ? Nee dat lijkt me nu nog niet nodig. Maar bedankt voor de steun.USER_IP-193.173.48.53

Pied-à-terre[bewerken]

IK heb hier een vraag aan je gesteld. Haagschebluf (overleg) 13 jul 2015 22:46 (CEST)

Correctie met betrekking tot de pagina Vestel[bewerken]

Geachte heer Van B., beste Erik,

Met enige verbazing constateerde ik dat de aanpassingen die eerder gedaan zijn binnen de pagina Vestel door u geleid hebben tot een "getrimd" artikel waar veel informatieve waarde verloren is gegaan. Ik denk dat een eerdere versie van het artikel waarin enkele paragrafen zijn opgenomen en gesproken wordt over bedrijven/merken waarvoor dit bedrijf heeft geproduceerd informatieve waarde heeft. Veel wikipedia pagina's over multinationals in verschillende industrieën zijn uitgebreid met informatie en waar ook merken genoemd worden. Hoewel ik een beginnede gebruiker ben van Wikipedia ga ik ervan uit dat met ondersteunende referenties dergelijke informatie weer opnieuw kan worden opgenomen. Op deze manier denk ik dat het artikel over dit bedrijf met informatieve waarde krijgt.

Met vriendelijke groet, Frederick

 • Beste Frederick, dat is op zich waar. Het noemen van de eigen merken heeft bijvoorbeeld wel nut. Het probleem zat hem dan ook hoofdzakelijk in de spelling, die beslist niet goed was. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 15 jul 2015 15:12 (CEST)

register[bewerken]

wil je bij baron 1898 voor mij een storingsregister plaatsen? ik houd alle storingen bij!--31.161.255.35 15 jul 2015 17:15 (CEST)

 • Ik weet niet of een storingsregister in een encyclopedie thuishoort, mijn beste. Het lijkt me geschikter voor een andere website. Sorry, dit is mijn mening. Groetjes, ErikvanB (overleg) 15 jul 2015 17:19 (CEST)

Beoordelingsnominatie Joris Demmink[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Joris Demmink dat is genomineerd door RJB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150715 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 16 jul 2015 02:01 (CEST)

Intersekse/interseksueel[bewerken]

Beste, u hebt het artikel Syndroom van Klinefelter aangepast omdat 'een intersekse puber niet bestaat'. Echter wijs ik u graag op de gevoerde discussie hier. De juiste term is wel degelijk intersekse, ook als bijvoegelijk naamwoord. -- Tielemans.jorim (overleg) 17 jul 2015 10:28 (CEST)

 • Hee, hallo. Tja, ik heb het overleg een beetje doorgelezen en begrijp het probleem, maar ik blijf het toch ook vreemd vinden een zelfstandig naamwoord plotseling als bijvoeglijk naamwoord te gaan gebruiken. Mocht ik er nog iets nuttigs over kwijt willen, dan zal ik de overlegpagina gebruiken. Bedankt voor het aankaarten en de link in elk geval. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 18 jul 2015 04:15 (CEST)

Hans Lodeizen[bewerken]

Waarom is de aanvulling van 92.158.64.46 van 16 juli 2015 geen verbetering zo. ? Ik vind het prachtig zo. Interessante feiten met bronvermelding. Ik stel voor de versie te handhaven. Met toevoeging van zeven spaties, dat wel. Ojjm (overleg) 17 jul 2015 20:07 (CEST)

 • Dag, Ojjm. Inderdaad, één aspect van "geen verbetering" noem je zelf al: zeven ontbrekende spaties. Andere aspecten van "geen verbetering" waren: het geboorte- en overlijdensjaar herhalen (staat al in de introductie en maakt de zin nóg drukker met al die haakjes), de afkorting "o.a." niet voluit schrijven (zoals we liever hebben), het cijfer "2" niet voluit schrijven (zoals we liever hebben), met de woorden "naar o.a." verwarring zaaien (ging Lodeizen dan ook nog naar andere lycea of waarheen anders?), "Gymnasium" met een hoofdletter schrijven, Greta Gijswijt een "bekende actrice" noemen terwijl ik niet weet of dat zo is, in de volgende alinea "Hans Lodeizen" schrijven terwijl "Lodeizen" me beter lijkt, en tot slot: is het noemen van de naam "A.F. (Guus) Lodeizen" eigenlijk erg zinvol? Nee, laat Glatisant of Paul Brussel zoiets maar doen. Artikelen over computerspelletjes kunnen me niet zoveel schelen, maar een artikel over een onderwerp als dit moet gewoon netjes zijn, vind ik. Tevreden met het antwoord? Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 18 jul 2015 04:36 (CEST)
Beste Erik, ik ben het geheel eens met je punten van kritiek. Maar de extra feiten zou ik toch willen behouden. Ik blijf er vanaf. Groet. Ojjm (overleg) 18 jul 2015 10:25 (CEST)

Weghalen nieuwe/nuttige informatie[bewerken]

Hey Erik, het gebruik van Chinese alternatieven is vele malen groter dan het gebruik van A-merk smartwatches. Het lijkt me zinnig om dit te vermelden, omdat anders de definitie van smartwatch beperkt wordt tot de populairste modellen van Pebble, Apple etc.

 • Dag TheRomanDude. Auteursrechtschendingen en vermoedelijke linkspam zijn hier niet echt gewenst. Sorry daarvoor. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 20 jul 2015 10:11 (CEST)

Het verborgen eiland[bewerken]

De website van de serie is inderdaad enigzins achterhaald. De serie heeft vorig jaar in het najaar gelopen. Er is geen tweede seizoen aangekondigd tot op heden. Als je bij uitzendingen kijkt zie je dat de laatste uitzending van 7-11-2014 is. (Het is a-chronologisch ingedeeld. De eerste is de meest recente uitzending. Aan de URL zie dat het om de uitzending van 7-11-2014 gaat, de laatste is de preview van 30-8-2014). Mbch331 (Overleg) 20 jul 2015 22:35 (CEST)

 • O, ben jij het, gelukkig. Het is nog altijd schrikken die automatische meldingen. - Bedankt. Dan is het goed zo. Mvg, ErikvanB (overleg) 20 jul 2015 22:38 (CEST)

Verdacht[bewerken]

Zou, naast vader en zoon, ook Denkhenk in het complot zitten? WIKIKLAAS overleg 21 jul 2015 20:18 (CEST)

 • Is dit een grap? Dat zie ik niet op dit moment. ErikvanB (overleg) 21 jul 2015 20:43 (CEST)
  • Sorry voor de onduidelijkheid. Let op de eerste verbeterde taalfout. WIKIKLAAS overleg 21 jul 2015 20:45 (CEST)
   • Ja, die was mij opgevallen. Maar dat zegt verder natuurlijk niets. ErikvanB (overleg) 21 jul 2015 20:48 (CEST)
    • Jij constateerde eerder vandaag exact diezelfde fout in een zaak die om mogelijk sokpopmisbruik draait. En nu liep ik er bij een (op het eerste gezicht, zeg ik nu voorzichtig) heel andere gebruiker ook tegenaan. Ik geef toe, 't is een beetje zoals Theo Maassen al zei: "Vroeger hadden we hier geen buitenlanders en was er niks met het milieu aan de hand; nu zijn hier allemaal Marokkanen, zit er ineens een gat in de ozonlaag. Rarara, hoe zou dat nou toch komen?" WIKIKLAAS overleg 21 jul 2015 21:02 (CEST)
     • Haha. Zou Denkhenk zich nu ooit met (West)malle bemoeid hebben, dan lag de zaak misschien al anders (zeg ik voorzichtig). ErikvanB (overleg) 21 jul 2015 21:04 (CEST)
 • Wellicht ter overvloede meld ik even dat als ik een extra account zou aantreffen bij een CU als deze ik dat altijd zou melden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 21 jul 2015 22:46 (CEST)
  • Dat is inderdaad ten overvloede, Akoopal Knipoog WIKIKLAAS overleg 21 jul 2015 22:48 (CEST)

Beoordelingsnominatie Oude Akerweg[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Oude Akerweg dat is genomineerd door DeVrolijkeSchrijver. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150721 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 22 jul 2015 02:01 (CEST)

Bergen op Zoom[bewerken]

Hoi ErikvanB, Wat je vraag hier betreft, zie Bergen op Zoom (doorverwijspagina). ;) En nee, (vooralsnog) geen boek... Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 22 jul 2015 11:51 (CEST)

Valys[bewerken]

Dag ErikvanB, ik zie dat je een tijd geleden de wikipedia-pagina over Valys hebt verwijderd. Met kennelijk twee redenen: (a) de tekst van het artikel was letterlijk overgenomen van de website valys.nl en (b) Valys is een bedrijf.

Ik wil graag een pagina over Valys aanleggen; ik heb eerder meegemaakt dat pagina's door kritische lezers worden verwijderd, dus die teleurstelling wil ik voor zijn.

Valys is niet een bedrijf. Het is een productnaam die eigendom is van het ministerie van VWS. Het ministerie betaalt een vervoerder (momenteel Transvision BV) om een specifieke groep mensen deur-tot-deurvervoer te bieden. De vervoerder moet daarvoor de naam van Valys gebruiken.

Kortom, Valys is een overheidsvoorziening. En een onderwerp van discussie. Ik wil daar graag een pagina over maken en wil graag jouw zegen vragen :)

 • Dag, Wytze. MoiraMoira (niet ik) had de pagina in 2011 verwijderd, en wel omdat het artikel niet voldeed aan de minimale eisen van een goed artikel, en omdat het enigszins promotioneel getint leek en deels knip-en-plakwerk (auteursrechten). MoiraMoira oordeelde dat het onderwerp echter wel encyclopedisch relevant was, dus wellicht kan het artikel in een betere vorm opnieuw geplaatst worden. Ik zie dat je MoiraMoira ook heb benaderd. Wacht haar antwoord even af, misschien is ze bereid het uit de prullenmand te halen om jou in staat te stellen op basis van de oude tekst een verbeterd artikel te schrijven. Bedankt voor de uitleg over wat Valys precies is. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 23 jul 2015 18:46 (CEST)

Beoordelingsnominatie van o.a. Stichting Platform Keelbos[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Stichting Platform Keelbos door Kleuske, Smosh door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150725 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 26 jul 2015 02:01 (CEST)

Stormen in glazen water[bewerken]

Er worden veel stormen in glazen water gemaakt weer. Als je trouwens google vraagt voor bijv '40 m/s in km/h' krijg je keurig netjes antwoord. De gemelde stormen van dit jaar kwamen niet overeen met de meetgegevens, ik krijg het idee dat het wel zwaar voelt en mensen hem er graag bij willen hebben ofzo. Een artikel om in de gaten te houden, wat ik al een tijdje doe, maar die in maart blijkbaar gemist. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 26 jul 2015 14:10 (CEST)

 • Haha, ja. Bovendien lijkt het me gevaarlijk als molenwielen te snel gaan draaien bij zo'n wind. Er zijn een paar amateurmeteorologen (vermoed ik) die dat allemaal bijhouden voor Wikipedia, onder anderen Meneer Tempratuur, die in werkelijkheid waarschijnlijk Pendjol heet. Bedankt voor je ongedaanmaking. Mvg, ErikvanB (overleg) 26 jul 2015 16:54 (CEST)
  • Het te snel draaien valt wel mee, gewoon geen zeil voeren, het is de onregelmatige belasting die mogelijk gevaarlijker is. Maar toch maar rustig aan gedaan, het blijft een monument. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 26 jul 2015 17:14 (CEST)
   • Ah leuk, een gratis molenles. Dankjewel, Akoopal! ErikvanB (overleg) 26 jul 2015 17:18 (CEST)

De avonturen van Luuk[bewerken]

Beste Erik, De pagina van de avonturen van Luuk staat op de nominatie lijst. Graag zou ik weten waarom dit is. MVG Moreno

Dag, Moreno. Onder meer auteursrechtschending, en het is ook wel nuttig de relevantie van de nieuwe serie te bekijken. Mvg, ErikvanB (overleg) 26 jul 2015 19:01 (CEST)

Beste Erik,

Ik ben de Uitvoerend - producent van deze serie, de overgenomen bronnen zijn dus niet geschonden. Mocht er problemen zijn met het artikel die aangepast moeten worden hoor ik dit graag. MVG Moreno

Lees de instructies op Wikipedia:OTRS/Tekst van eigen website eens door. Mbch331 (Overleg) 26 jul 2015 19:14 (CEST)

Interpretatie van wetgeving[bewerken]

Dag Erik,

Ik heb een discussie aangezwengeld in het juridisch café over het gebruik van wetgeving en rechtspraak als (enige) bron en daarbij onder meer uw bewerking op het artikel Gevonden voorwerp als voorbeeld aangehaald. Ik hoop dat u begrijpt dat ik dit niet doe om u belachelijk te maken, het illustreert echter heel goed mijn punt. Ik begrijp dat u deze wijzigingen met de beste bedoelingen doorvoerde.

Mvg,

Woodcutterty|(?) 26 jul 2015 21:12 (CEST)

 • Geen probleem, Woodcutterty. Ik ga het hele verhaal met belangstelling lezen. Bedankt voor de attente melding. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 27 jul 2015 01:20 (CEST)

Vertaalvraagje[bewerken]

Hoi Erik. Hoe zou jij de titel van en:Acoustic mirror vertalen? Ik heb zitten denken aan geluidsspiegel of geluidsreflector, zie bijv. Paraboolreflector. Groet, Sander1453 (overleg) 26 jul 2015 22:40 (CEST)

U is beroemd[bewerken]

... ;) Richard 27 jul 2015 16:37 (CEST)

Wauw. Eindelijk! :) ErikvanB (overleg) 27 jul 2015 16:38 (CEST)

de layout van deze overlegpagina[bewerken]

Een paar opmerkingen terzake

Waarom staat de inhoudsopgave niet rechts¿ Dan kan ik sneller scrollen.
Geen handtekeningenknop... U kunt ook ondertekenen door vier tildes in te tikken... Bij een toetsenbordprobleem zit die tilde soms niet onder de toets met een afbeelding van een tilde. Die vier tildes kun je ook met éen klik aanklikken onder speciale tekens tijdens het intikken van een edit. U welbekend.
Ik zit dit alles in te tikken met genoemd toetsenbordprobleem, dus ik weet waar ik over praat. – Maiella (overleg) 27 jul 2015 22:12 (CEST)
Bemoeit zich nergens mee (want het zal je probleem maar zijn) Alleen: het is de toon die de muziek maakt. --Nuvola apps kmoon.png Maan Meis 27 jul 2015 22:25 (CEST)
Ik voel me niet aangesproken. Heb ik ergens iets ongelukkig geformuleerd¿ Ik weet uit ervaring dat de layout van deze overlegpagina wordt gekopieerd. Alsnog meest vr. groet, uiteraard! – Maiella (overleg) 27 jul 2015 22:35 (CEST)
"dus ik weet waar ik over praat." Klonk een beutje arrogant in mijn ogen. Grote knuffel terug hoor!!! --Nuvola apps kmoon.png Maan Meis 27 jul 2015 22:39 (CEST)
Hallo, Maiella. Ik denk dat ik de inhoudsopgave (soms ook wel eens aangeduid met het virtuele kippengeluid 'TOC') mooier vind staan aan de linkerkant, omdat bij een inhoudsopgave aan de rechterkant de lopende tekst de neiging heeft zich krampachtig in een bocht van bijna 90 graden om het ondereind van de TOC-box heen te wurmen, zoals het water om een in zee uitstekende pier. Dat is ook oneerlijk tegenover degenen die mij schrijven, want dachten zij eerst alleen maar allemaal korte regeltjes te hebben geschreven, twee weken later zijn hun regels plotseling veel langer geworden doordat de tekst tot onder de inhoudsopgave is geraakt – of andersom: hun regels zijn plotseling korter geworden doordat de infobox is gegroeid. Ik heb het niet mathematisch uitgerekend, maar het lijkt me dat zoiets kan gebeuren, en de schrijvers herkennen dan bijna hun eigen tekst niet meer terug en zijn mogelijk ontevreden over het veranderde uiterlijk, waar zij geen vat op hebben. Maar als jij zo goed zou willen zijn om iedereen in de Kroeg op te roepen mij minder vaak te schrijven, zodat jij sneller kan scrollen, dan heel graag!
Van die tildes ben ik niet op de hoogte; bij mij zit er een tilde naast de 1. Hij moet zijn toetsje delen met een accent grave ergens in een hoekje. Erg sneu, maar als je weinig gebruikt wordt, moet je niet voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Groet! ErikvanB (overleg) 27 jul 2015 22:39 (CEST)

Pfff...[bewerken]

Hoi Erik, mijn blik viel op Jan Boeke. Wat moet ik daarmee? Nomineren als wiu of bij Tjako proberen onder te brengen? Ik kan me voorstellen dat jij er ook niet aan begint: veel teveel werk. Groet, Sander1453 (overleg) 28 jul 2015 00:09 (CEST)

 • Hallo Sander. Dat laatste heb je goed gedacht. Haha. We zouden inderdaad eens kunnen beginnen met Tjako. Die overziet misschien beter wat essentieel is en wat geschrapt kan worden, want dit lijkt me afstotend veel tekst voor de gemiddelde lezer. Na Tjako's reactie zien we wel verder. Ik ga trouwens wat vroeger slapen, maar ik wilde dit nog even beantwoorden. Tot volgende keer! Groet, ErikvanB (overleg) 28 jul 2015 00:28 (CEST)
  • Ik heb wat gesleuteld inmiddels. Misschien kan het nog beter.... Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 28 jul 2015 02:58 (CEST)
   • Geweldig, Tjako. Zeer bedankt. Ik zie dat Sander het ook al heeft gezien. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 28 jul 2015 16:48 (CEST)

nieuwe informatie stichting Moluks Historisch Museum[bewerken]

Als collectiebeheerder van stg Moluks Historisch Museum (stg. MHM)(voorheen: Museum Maluku) wil ik verouderde informatie over mijn organisatie aanpassen. Vandaag heb ik de doorverwijzing van stg MHM naar Museum Maluku verwijderd om de pagina te vullen met actuele informatie. Ik zie dat deze wijzigingen zijn teruggedraaid. Waarom? afz. Nanneke Wigard, info-at-museum-maluku.nl. Voor actuele informatie over stichting Moluks Historisch Museum: http://www.museum-maluku.nl 83.163.205.225 30 jul 2015 21:42 (CEST)

 • Goedenavond. Omdat Museum Maluku al bestond, mijn beste. En zo heet het ook nog volgens het logo. Het artikel Museum Maluku kan gewoon aangepast worden, en daarna kan de titel indien nodig gewijzigd worden. Het is namelijk belangrijk dat de paginageschiedenis met alle auteurs van een artikel bewaard blijft, vanwege het auteursrecht. Daarom hernoemen we het artikel liever als de titel niet meer klopt. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 30 jul 2015 21:48 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van hoofdstukken van Bleach[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van hoofdstukken van Bleach dat is genomineerd door Kleuske. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150730 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 31 jul 2015 02:01 (CEST)