Overleg gebruiker:Ellywa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Leef in het hier en nu[bewerken]

Vandaag op Wikipedia: 1954301 artikelen.

Het verleden bestaat alleen om van te leren: Archief1- 2- 3- 4- 5- 6- 7- 8- 9- 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - (18 overgeslagen) - 19 - 20 - 21 - 22 - emetine - eminence grise

Waarin Beethovens tweede schrijft over de echte nazi Boetzelaer (1940) en over tweede generatie oorlogsslachtoffers Polak en Fels (in 2018)[bewerken]

(Tekst kop door Ellywa/CC-BY-SA3.0). Lange lap verplaatst naar overlegpagina bij artikel, zie hier. Ik doe hier niets mee, zoals Paul Brussel ook adviseert. Elly (overleg) 23 sep 2018 22:56 (CEST)

This Month in GLAM: August 2018[bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 8 sep 2018 15:23 (CEST)

Glamour[bewerken]

Hall of fame - ik vind het wel heel veel eer allemaal. Maar je kan mij zo blij maken met een stukkie waardering! Dank jullie wel Dqfn13, Jürgen Eissink, Mbch331, Encycloon, Matroos Vos, Effe, Gasthuis, Nietanoniem, Rode raaf, ArjanH, De Geo, Xxmarijnw, Jasper Kloekmoed, The Banner, martix, Vdkdaan, Smile4ever en natuurlijk "good old" Carol. Elly (overleg) 28 sep 2018 21:29 (CEST)

De bescheidenheid siert je, de waardering is meer dan verdiend! Fijn dat je er nog altijd bent! Ga vooral door met jezelf zijn. Groetjes Rode raaf (overleg) 28 sep 2018 22:49 (CEST)
Ja, het is veel eer. Maar sommigen vinden echt dat jou die toekomt. Geniet van het moment! Jasper Kloekmoed  [!?]  29 sep 2018 21:59 (CEST)

Gazetière (moeder van Constance Quéniaux)[bewerken]

V Queniaus MET DP356079

Hoi Ellywa. Moeders ondertekende de geboorte-akte van de dochter met een kruisje, een teken van ongeletterdheid. Het lijkt me daarom onwaarschijnlijk dat ze publiciste was. Definitie 3 van deze lijkt mij meer voor de hand liggen, maar die conclusie laat ik liever aan een ander. Groet, SanderO (overleg) 28 sep 2018 22:01 (CEST)

Goed gevonden, die betekenis staat niet in het woordenboek dat ik hier in de kast heb staan. Ik vind echter dat je de lezers van een artikel niet het bos in moet sturen met een onvertaald Frans woord, dan kan het beroep van de moeder beter weggehaald worden. Het streepje heb ik overigens gevonden in deze bron, en de persoon heet ook Khalil-Bey - met streepje dus - op de Franse Wikipedia. Elly (overleg) 28 sep 2018 22:39 (CEST)
Gezien dit zijn er nog meer foto's van haar bekend. Ook al op Commons. Elly (overleg) 28 sep 2018 22:56 (CEST)
Tja, de toevoeging met het beroep van de moeder was ook niet van mijn hand. Maar je hebt gelijk, het moet vertaald worden of weggehaald. Op de en-wiki heet Khalil Bey zo zonder streepje. Bey is een titel, geen deel van de naam. SanderO (overleg) 29 sep 2018 08:08 (CEST)
Volgens dit genealogische blog kan gazetière, in het geval van die moeder, ook nog zeer wel betekenen dat ze gaas vervaardigde. Een bevestiging van die derde betekenis vond ik net in dit Franse woordenboek uit 1759, dat stelt dat een gazetier, naast een maker of een verkoper van een krant, ook iemand kan zijn die gaas vervaardigt of verkoopt. Met alle onduidelijkheid rond het werkelijke beroep van de moeder, lijkt het me dus inderdaad beter om die toevoeging maar helemaal weg te halen uit het betreffende lemma. Matroos Vos (overleg) 30 sep 2018 03:30 (CEST)
Wat mooi dat te vinden in zo een oud woordenboek. De vraag is natuurlijk of dat gaasmaken een levenslang beroep is, of dat het meer een tijdelijke baan is geweest.... Daar zal wel niks over vastgelegd zijn. Ik zal dit kopieren naar de overlegpagina bij het artikel en het beroep verwijderen (als het er nog in staat. Dank jullie allemaal hartelijk voor het meedenken! Elly (overleg) 1 okt 2018 16:49 (CEST)

Niet-bestaande pagina's met koppelingen, maar dan zonder sjablonen[bewerken]

Laatst hadden we het over niet-bestaande pagina's met koppelingen, maar dan zonder sjablonen. Naar aanleiding van je vraag vroeg ik me af hoe handig aparte lijstjes te maken. Mijn mogelijke oplossing is om de informatie over rode links op te slaan op Wikidata. Als het op Wikidata staat dan kan je weer vragen stellen zoals alle personen, maar zonder personen die iets met taxonomie te maken hebben. Voor de nieuwe property heb ik op d:Wikidata:Property proposal/Wikipedia suggested article name een voorstel gedaan. Eens kijken wat daaruit komt. Multichill (overleg) 30 sep 2018 19:18 (CEST)

Goed plan, hopelijk komt daar iets positiefs uit. Het zou heel mooi zijn als je lijsten met gewenste artikelen hebt waar je echt wat mee kán :-). Elly (overleg) 1 okt 2018 16:55 (CEST)

Kunstenaar van het jaar[bewerken]

Beste Ellywa, je voegt aan Claudy Jongstra toe dat ze genomineerd is tot kunstenaar van het jaar. Is een nominatie voldoende interessant om te vermelden en zo ja, waarom is ze genomineerd, en heeft ze uiteindelijk ook gewonnen of is het bij een nominatei gebleven? Is er een juryrapport of is dit puur een internetpeiling? Hannolans (overleg) 1 okt 2018 16:28 (CEST)

Ik vind het - kennelijk - wel relevant. De jury heeft 8 kunstenaars genomineerd. Momenteel kan iedereen stemmen. Zie verder website kunstenaar van het jaar. Elly (overleg) 1 okt 2018 16:45 (CEST)
Zelf vind ik bij een gevestigd kunstenaar noemen dat iemand op een nominatielijst voor een prijs soms een beetje afdoen aan de kunstenaar. Het nominatieproces klinkt ook wat dun: "circa 100 kunstkenners dragen hun meest gewaardeerde kunstenaars voor nominatie voor. De 90 meest voorgedragen kunstenaars zijn de genomineerde kunstenaars en worden op 1 juli bekend gemaakt.". Is dit niet meer een marketing ding dan een inhoudelijke prijs? Hannolans (overleg) 1 okt 2018 20:04 (CEST)
Er zijn in Nederland ongeveer een miljoen prijzen, waardoor uiteindelijk alle 17 miljoen Nederlanders wel ergens voor genomineerd kunnen worden. Liefst met een internet-stemming, waardoor winnen bijna beschamend wordt (denk aan al het geleur rondom de website van het jaar-verkiezing). Dan vind ik 100 kunstkenners die 8 kunstenaars nomineren eigenlijk nog niet zo'n enorm probleem. Edoderoo (overleg) 1 okt 2018 21:24 (CEST)
Acht? Deze 100 kunstkenners dragen jaarlijks maar liefst 90 genomineerden voor voor deze eretitel. Hannolans (overleg) 2 okt 2018 01:26 (CEST)
Ik las hierboven acht. Het staat er nog steeds. Zit de genoemde kunstenaar nu bij deze acht, of bij de "andere 90" en is hij/zij afgevallen? Edoderoo (overleg) 2 okt 2018 07:33 (CEST)
Voor de categorie 'kunstenaar van het jaar' zijn er 100 genomineerden daarvan zijn 25 kwartfinalisten en 8 finalisten. Claudy Jongstra is een finalist en keuze voor de eretitel kunstenaar van het jaar 2018. Als je een botje aanzet kan je haar laten winnen https://www.kunstenaarvanhetjaar.nl/verkiezing2019/ronde4/ Hannolans (overleg) 2 okt 2018 08:48 (CEST)
Het doet me denken aan De grootste Nederlander, ook een onlineverkiezing, daar hebben we meen ik geen melding gemaakt bij de genomineerden zoals Rembrandt van Rijn, alleen bij de winnaar Pim Fortuin en bij Anne Frank vanwege naturalisatievoorstel van de KRO Hannolans (overleg) 2 okt 2018 08:57 (CEST)
Hoe kan Pim Fortuin ooit de grootste Nederlander zijn? Dat was immers Jan Marijnissen al. Edoderoo (overleg) 2 okt 2018 13:08 (CEST)
Dat van het botje is imho onzin, je moet een emailadres opgeven en daarna je stem bevestigen. Dus dan moet je ook 10000 nieuwe email adressen maken als je het met een botje wil doen. Tegenwoordig is dat niet meer zo makkelijk. Maar ze is dus finalist ipv genomineerd. Elly (overleg) 2 okt 2018 10:59 (CEST)
Ja sinds gister, bij plaatsing was ze nog genomineerde. Er zit volgens mij geen check in of je een mens bent of dat de domein zou moeten verschillen, dus dat zou gewoon automatisch moeten kunnen. Maar mijn discussiepunt is of een internetpeiling naar beste kunstenaar vermeldenswaardig is bij gerenommeerde kunstenaars als Claudy Jongstra, na beschreven te hebben dat haar werken te zien zijn bij MoMa etc. Bij de tentoonstellingsoverzichten van een kunstenaar kiezen we er bijvoorbeeld voor een selectie weer te geven van bij voorkeur solo-exposities bij musea en de rest weg te laten. Idem zou je bij prijzen en eretitels bij een kunstenaar er ook voor kunnen kiezen alleen die prijzen en titels te vermelden die daadwerkelijk uitgereikt zijn. Ik was er altijd van uitgegaan dat dat zo was. Mogelijk zijn er wel wat uitzonderingen, bijvoorbeeld als een Nederlandse filmmaker genomineerd is voor een Oscar. Maar bij Bankier van het verzet, die 12 maal genomineerd is voor een Gouden Kalf we hebben het er niet op staan. Hannolans (overleg) 2 okt 2018 13:36 (CEST)
Claudy Jongstra is nu uitverkozen tot kunstenaar van het jaar, dat is zeker vermeldenswaardig. Ik zou er voor de toekomst voor willen pleiten om niet de 100 jaarlijkse nominaties bij de betreffende kunstenaars te vermelden maar te wachten tot de bekendmaking van de kunstenaar van het jaar.Hannolans (overleg) 10 nov 2018 13:02 (CET)
Voor sommige kunstenaars kan het wel degelijk relevant zijn om te vermelden, niet voor een kunstenaars die jaar op jaar af genomineerd worden, maar wel voor sommige anderen. Ik ben niet van plan het volgend jaar voor allemaal te gaan doen in ieder geval. Elly (overleg) 10 nov 2018 16:27 (CET)

Over Juliette Monart[bewerken]

Bestand:Niels delvaux delv!s-London - June 2018 - 1539015222.jpg

Altijd aardig om een recentere foto te hebben, prima dat die op Commons staat, maar deze is imho toch bepaald niet beter dan de oude. Dus de wijzigingen van Juliette heb ik maar weer teruggedraaid. En Juliette Monart zette zowel bij de afbeelding als in het artikel er "© Juliette Monart" bij. In het artikel is dat ongepast, maar verder hoeft dat op zich niet onjuist te zijn (ik heb c:COM:NOTCOPYVIO zelf geschreven), maar ik vraag me af of Juliette Monart de Creative Commons licentie wel helemaal begrepen heeft. Alexis Jazz (overleg) 12 okt 2018 03:21 (CEST)

Door ergens © bij te zetten, verandert er al heel lang niets meer aan de auteursrechtenstatus van een werk. Dat was vroeger zo in de Verenigde Staten, bij mijn weten is dat hier nooit geweest. Dat doet dus geen afbreuk aan de vermeldde licentie, en zegt dus ook niks over het begrijpen van de licentie. Edoderoo (overleg) 12 okt 2018 07:10 (CEST)
bij het uploaden van een foto op wikiportret moet men al stap voor stap verklaren dat men rechthebbende is en akkoord gaat met cc by. Via een mail moet dat nogmaals bevestigd worden. Dan weet ik natuurlijk nog niet of iemand het begrepen heeft. Maar het lijkt mij dat wij er ons voldoende hebben ingespannen. Overigens vond ik de foto ook geen verbetering, daarom had ik hem niet op het artikel gezet. Elly (overleg) 12 okt 2018 08:11 (CEST)
Ik vroeg het jou omdat jij hem had geupload en ik weet natuurlijk niet wat er precies is gezegd via OTRS. Daarom leek het me ook verstandiger om het niet direct bij Juliette aan te kaarten zonder dat te weten.
Edoderoo, ja, ik zei al dat ik NOTCOPYVIO zelf heb geschreven. Maar als een nieuwe gebruiker welke vermoedelijk geen professionele fotograaf is met copyrightsymbooltjes gaat strooien, nota bene voor een foto die vanuit technisch oogpunt geen hoogstandje is, dan vraag ik me toch af of ze het wel heeft begrepen. Ook vreemd is dat Juliette eerder al de bestaande foto van het artikel verwijderde - vermoedelijk twee keer zelfs. Alexis Jazz (overleg) 12 okt 2018 21:12 (CEST)

This Month in GLAM: September 2018[bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • Albania report: Collections of Museums in Albania
 • Armenia report: GLAM+Wikidata
 • Australia report: WikiTour AU
 • Brazil report: Developing tGLAM: a landing-page generator for GLAM initiatives
 • France report: European Heritage Days; Linked data for archaeology; Paris: Edit-a-thon at Mobilier National
 • Germany report: History of Women and Democracy, Wikipedia-Culture-Ambassadors and two GLAM-on-Tour-stations in just four weeks
 • Macedonia report: Wiki camps in Macedonia
 • Malaysia report: Wikipedia for Galleries, Libraries, Archives and Museum
 • Mexico report: Open GLAM Mexico 2018
 • Netherlands report: >20,000 press photographs 1940-1990 uploaded, GLAM Wiki Meeting, Aerial Photographs, GLAM-Wiki Manual & Wikipedia Course for Historical Societies
 • Norway report: Women in Red; Researhers Days 2018; The 2019 edition of #wikinobel
 • Poland report: Archival photographs and literary knowledge enrich Polish Wikipedia
 • Serbia report: Impact of GLAM seminars: Decentralization of GLAM activities
 • Sweden report: Wikidata P3595 Biografiskt lexikon för Finland; Student Project at the Nordic Museum; Learning about sources on Swedish Wikipedia
 • UK report: Botanical illustrations and Wiki Loves Monuments in Scotland
 • USA report: Back to school
 • Wikipedia Library report: Books & Bytes–Issue 30, August–September 2018
 • Wikidata report: Wikidata Tour Down Under
 • Calendar: October's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 13 okt 2018 07:29 (CEST)

M/V/X/P[bewerken]

Hoi Elly, de pagina over geheim stemmen is niet de handigste plek om te reageren op wat je schreef over de 'x' en de 'p', dus vandaar maar even hier. Ik dacht eigenlijk, mede op grond van het NOS-artikel waarnaar je zelf al linkte, dat die 'x' nu juist de door de doelgroep zelf gewenste geslachtsaanduiding was. Dat dat toch wat genuanceerder ligt, las ik net in dit interessante artikel. Overigens lijkt 'm/v/p' me ook geen goede oplossing, want de 'm' en de 'v' zijn natuurlijk zelf ook al een 'p', dus dat is (deels) dubbelop. Ach ja, soms verlangt een mens terug naar die goeie ouwe tijd, toen stoere houthakkers nog gewoon stoere houthakkers waren... Androgyne groet, Matroos Vos (overleg) 24 okt 2018 05:46 (CEST)

Dank je voor de link, zeker interessant om te lezen. Ik zou gaan voor de optie "geen registratie". Wie weet komt het ooit zo ver. Hoewel.... Nederland is een behoudend landje en we willen nog steeds van alles over onze inwoners vastleggen. Registratie van kerkgenootschap is ondanks alle gruwelijke gevolgen meen ik pas in de jaren negentig afgeschaft. En die is nog niet helemaal weg, maar vervangen door de Sila-stip, de "stille kracht achter de kerkelijke ledenadministratie". Nu ja, het is een utopie, maar misschien gaan we elkaar ooit zien als medemens zonder al die oordelen over hoe het heurt.... Elly (overleg) 25 okt 2018 00:31 (CEST)

OTRS[bewerken]

 1. over welke competentie(s) dien je te beschikken?
 2. wat schuift dat? je verwacht zeker dat ik er op toe ga leggen
 Klaas `Z4␟` V:  29 okt 2018 22:55 (CET)
Iedere avond komen we op een plek in het land bij elkaar. Reiskosten worden vergoed? Edoderoo (overleg) 29 okt 2018 23:15 (CET)
Dan is dit een beter idee https://wikimediafoundation.org/about/jobs/ Elly (overleg) 30 okt 2018 09:31 (CET)

Schenkenschans (Woerden)[bewerken]

Het is alweer een tijdje geleden, maar in 2011 deed je deze toevoeging op de dp Schenkenschans. Kun je er nog een begripsverklaring achter zetten? Er valt niet snel te vinden wat voor fenomeen (buurtschap, stadspoort, ...?) in of bij Woerden dit is. Groet, Apdency (overleg) 3 nov 2018 13:39 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Elly (overleg) 3 nov 2018 15:15 (CET)
Thx! Apdency (overleg) 3 nov 2018 15:42 (CET)

This Month in GLAM: October 2018[bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • Belgium report: Erbstuecke edit-a-thon; Women in Tech edit-a-thon; Wiki Club Brussels; Wikidata workshop + party
 • Brazil report: "There is no reason not to participate in a GLAM-Wiki initiative": an interview with the director of the Museum of Veterinary Anatomy
 • Estonia report: Estonian art and geoscience collections finding their way to Commons
 • Finland report: (RE)Photographic autumn
 • France report: GLAMWiki 2018 Tel Aviv; City of Grenoble
 • Germany report: GLAMorous Conferences
 • Netherlands report: ‘More Gelders Heritage available via Wikimedia’ by Erfgoed Gelderland; Writing week Friesland; Wiki Techstorm
 • Norway report: Wiki Loves Monuments and wikinobel
 • Poland report: Heirlooms - locally and internationally
 • Serbia report: The growing GLAM
 • Sweden report: Roundtripping Project, Books Import and Wikidata Imported to SOCH
 • Switzerland report: Built heritage conservation on Commons; les sans pagEs at a Modern art museum
 • UK report: Wikidata in Oxford
 • USA report: Wikiconference North America Culture Crawl
 • WMF GLAM report: Documentation survey, Structured Data on Commons consultations, blog posts and conferences
 • Calendar: November's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 9 nov 2018 09:16 (CET)

Troonrede[bewerken]

Kan je een herinnering sturen naar de Rijksoverheid voor Wikipedia:Auteursrechtencafé/Archief/2018-09#Troonrede? (ticket:2018100110005039) Alexis Jazz (overleg) 10 nov 2018 03:02 (CET)

de NL rijksoverheid geeft dat niet vrij. Daar kunnen ze allerlei redenen voor hebben. Een definitief ja of nee geeft een ambtenaar zelden. Een meer algemene politieke lobby lijkt mij veel zinvoller voor al het foto en filmmateriaal. Elly (overleg) 10 nov 2018 08:24 (CET)

Moyde Ani[bewerken]

Dag Elly, weer wat geleerd; ik ben alweer een tijdje in de wachtstand geweest en dan zakken de Wiki-mores weg. Mijn probleem: MOYDE ANI, Engelse site Wikipedia. Dit is een ochtendgebed voor vrome yidjes. Er staat 'lifanecha' (voor Uw aangezicht) en dat moet 'lefanecha' zijn (volgens onze nieuwe rabbijn uit Israël. Omdat ik geen Hebreeuws heb gedaan wil ik dit niet veranderen. Wil jij je hiermee belasten? Met groetjes, Jelle Nauta. Jelle Nauta (overleg) 10 nov 2018 09:20 (CET)

Dag Jelle, wat leuk dat je weer even langskomt, logisch dat dingen wegzakken, het is ook erg ingewikkeld. Je bedoelt denk ik dit artikel: Modeh Ani. Een van de weinige dingen die ik van Hebreeuws weet, is dat het schrift geen klinkers kent, en dat de uitspraak van klinkers van plaats tot plaats zal verschillen. Op deze site, (coffee shop rabbi) Glimlach, staat het woord ook als lifenacha. Is het niet zo dat in Israël het Hebreeuws toch anders wordt uitgesproken dan in New York of Londen bijvoorbeeld, waar de schrijver van dat artikel wellicht vandaan kwam? Er is dacht ik ook geen standaard transliteratie voor het Hebreeuws, en naar het Engels zou ik mij zelf er helemaal niet aan wagen. Maak je misschien niet druk om een letter zou ik zeggen. Succes met arrangeren. Op youtube vond ik allerlei varianten, [als popversie en traditioneel door Sarah Gorby. Elly (overleg) 10 nov 2018 11:37 (CET)
 Bedankt Elly voor je antwoord. Ik zal het overbrengen aan het (jonge) rabbijnenechtpaar en dan moeten ze er maar mee leven. Ze zullen er niet wakker van liggen. 

Met het bewerken van muziek gaat het goed. Sinds mei heb ik een eigen site met nu 35 yiddishe titels en 72 algemene koortitels. Vandaar dat je niet zoveel meer van me merkt op Wikipedia. Alleen....Tova ben Zvi is me nog niet gelukt. Voor haar probeer ik nog wel een keer een site in het Nederlands op te zetten. Hartelijke groeten, Jelle. Jelle Nauta (overleg) 11 nov 2018 08:41 (CET)

Wat leuk Jelle, ik heb je site eens opgezocht. Er staan mooie nummers op die ik in ons koortje ga voorstellen. Vriendelijke groet, Kattiel (overleg) 11 nov 2018 09:30 (CET)
Dat vind ik nou mooi. Elly (overleg) 11 nov 2018 23:39 (CET)

Hexaëder - vierhoekig frustum: "broodje"[bewerken]

Hi Ellywa,

Zie jij misschien kans/heb jij voldoende kennis om (een beginnetje van) het artikel over een vierhoekig frustum (een vierzijdige, afgeknotte piramide) te maken? Mijn vaardigheid in meetkunde schiet hier schromelijk tekort. Deze vorm komt voor met gelijke (opstaande) zijden, maar ook ongelijkzijdig (geen enkele opstaande zijde is gelijk) of in een langwerpige vorm met 2 paar gelijke zijden, die we in de praktijk tegenkomen als 'cakevorm', of 'broodje' (zoals de vorm van een goudstaaf), of dus een mogelijke vorm van aspic, het artikel dat jij had gestart en ik wat uitgebreid heb en daarbij in de vorm verwezen heb naar "Balk (meetkunde)", maar dat doet het eigenlijk geen recht (omdat deze aspicvorm dus meestal bereid wordt in een cake- of brood-blik, en dus eigenlijk een vierhoekig frustum is, zoals in de opsomming van "Hexaeder" wel is opgenomen (maar nog een rode link is). Of misschien weet jij een gebruiker aan wie we het beter kunnen vragen. Bij voorbaat dank & met vriendelijke groet -- martix (overleg) 14 nov 2018 12:49 (CET)

wat een bijzondere vraag. Daar moet ik ook meer voor uitzoeken. Ik ben ook maar een eenvoudige fysicus. Afgeknotte piramide bestaat al trouwens. Jij schrijft al heel veel eigenschappen op trouwens. Elly (overleg) 14 nov 2018 17:29 (CET)
Glimlach Het is inderdaad misschien bijzonder om het zo specifiek rechtstreeks op je OP te vragen, maar ik dacht, ik werk een beginnetje van jou verder uit, en misschien kun jij dan een andere aanmaken waar dat artikel naar hoort te wikilinken (in plaats van naar de meetkundige balk). Maar hoopte ook dat jij misschien meer van meetkunde zou weten (ik ben zelf meer thuis in analyse/algebra), of in elk geval meer/beter de gebruikers kent aan/bij wie het anders kan worden gevraagd/neergelegd. Groeten -- martix (overleg) 14 nov 2018 20:47 (CET)
Inmiddels heb ik een opzetje gemaakt. Misschien heeft @Erik Wannee: ook wel zin om het artikel aan te vullen. Elly (overleg) 16 nov 2018 22:09 (CET)
Nou, dat is ook niet echt mijn specialiteit. Mijn suggestie is om het eens aan te kaarten in Café Exact. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 nov 2018 22:32 (CET)
Het is in elk geval al een mooi opzetje (waarvoor dank aan Ellywa), het is dus alleen nog de vraag/onzeker of een vierhoekig frustum ook een rechthoeking frustum kan zijn (met twee paar gelijke zijden) of slechts en alleen een vierkantig frustum (met 4 gelijke zijden). Of heb ik eigenlijk de vraag al beantwoord, en is de vorm van een cake(blik), een brood(blik), een goudstaaf, e.d. dan een lichaam dat een 'rechthoekig frustum' zou worden genoemd (en dan uiteraard nog steeds een hexaëder is; en een vierhoekig frustum dus een speciaal geval van een rechthoekig frustum, waarbij alle zijden gelijk zijn). Het is nu te laat (voor mij) om daar een duidelijke vraagstelling voor te formuleren in het Café Exact (show your work!) dus dat schuif ik door naar morgen (als iemand anders mij niet voor is. In elk geval alvast veel dank tot zover, Ellywa! Groeten -- martix (overleg) 16 nov 2018 23:51 (CET)

Jammer[bewerken]

Dit vind ik nu jammer. Volgens mij bedoelen we het allebei goed, maar waarom nu meteen zo reageren als jij je zin niet krijgt? Ik zag het hier ook al gebeuren. Je wilt graag dat anderen altijd van goede wil uitgaan en nieuwe mensen helpen - door blokkades op te heffen enz, maar doe dat dan zelf ook ajb. Trijnstel (overleg) 23 nov 2018 23:21 (CET)

Persoonlijke aanval verwijderd[bewerken]

Beste Ellywa, ik heb zojuist je bijdrage in de Kroeg in de discussie over de relevantie van wegen verwijderd.Ik vond deze grove opmerking over een wiki-collega enorm ongepast en ongewenst op wikipedia. Ik heb de opmerking - die ik als een pa opvat - ook niet herplaatst in het achterkamertje van de Kroeg. Ik hoop dat je dergelijke opmerkingen die de sfeer op wikipedia echt niet ten goede komen, niet meer zou willen maken. Ecritures (overleg) 29 nov 2018 17:13 (CET)

dan hoop ik dat je de "grap" met de baarmoeder ook verwijderd hebt, want die vind ik weer grof en volstrekt ongepast. En een aanval op een wikipediaan en diens moeder. Elly (overleg) 29 nov 2018 17:38 (CET)
ik zie inmiddels dat je dat helaas niet gedaan hebt. Misschien heb je die opmerking niet gezien of heb je het niet zo erg aangevoeld als ik. Dus svp hierbij het dringend verzoek ook dat verwijderen. Dat kan niet en mag niet. Elly (overleg) 29 nov 2018 17:42 (CET)
Pff, alles moet kennelijk uitgelegd worden. Met het verkeerde been uit bed gestapt zijn betekent slechtgeluimd zijn. Omdat Jürgen Eissink sowieso nogal grimmig pleegt te overleggen en een overduidelijk grapje van mij niet herkende (hij schreef kwaad "Consensus is iets anders dan de doorgedrukte wens van één persoon, zoals je ongetwijfeld weet"), suggereerde ik met mijn variant dat hij wellicht altijd in een nogal bozige bui verkeert. Hoe daar een aanval (!!) op zijn moeder in kan worden gezien ontgaat mij ten enenmale. Marrakech (overleg) 29 nov 2018 17:55 (CET)
Inderdaad, dat ontgaat je. Je snapt niet dat zo een "grapje" totaal ongepast is. Vandaar mijn opmerking over het verkeerd geplaatste wiegje en de geknakte zaadzel afkomstig uit jouw verwekker. Misschien wil iemand anders jou dat nog eens uitleggen, zodat het je wel begrijpt. Zoals ik ook al schreef, je IQ is ruim voldoende lijkt mij om zaken aan te leren. Elly (overleg) 29 nov 2018 18:01 (CET)
Ik laat me graag bijscholen, zeker als ik van allerlei onfrisse zaken word beschuldigd. Dus waarom is dat grapje volgens jou een 'aanval' op Jürgens moeder? Marrakech (overleg) 29 nov 2018 18:05 (CET)
Dat mag een ander doen, ik ben te kwaad op dit moment "as you will understand". Elly (overleg) 29 nov 2018 18:09 (CET)
"hij schreef kwaad" - ik was helemaal niet kwaad toen ik dat schreef. Misschien heb jij een interpretatieprobleem, wat trouwens een hoop van je gedrag zou verklaren. En als je niet snapt wat een baarmoeder met een moeder heeft te maken, dan is het vrij hopeloos gesteld, al is daar vast een therapie voor. Jürgen Eissink (overleg) 29 nov 2018 18:15 (CET).
Tjonge, wat een hopeloze kwaadsappigheid. Uiteraard begrijp ik wat een baarmoeder met een moeder heeft te maken (want ik heb mogen doorleren), maar wat ik niet begrijp is waarom mijn grapje een aanval op je moeder zou zijn. Marrakech (overleg) 29 nov 2018 18:18 (CET)
Dat heb ik ook niet beweerd. Erg ver heb je kennelijk niet 'mogen' doorleren – leren is op zeker moment in de persoonlijke ontwikkeling een eigen keuze, die je merkbaar niet hebt kunnen maken, kennelijk nog vastzittend in de 'baarmoeder' en het aangeleerde taalgebruik van je traditie en omgeving. Jürgen Eissink (overleg) 29 nov 2018 18:22 (CET).
In een polemiekje kan ik een origineel en fraai geformuleerd plaagstootje best waarderen, maar dit lijkt echt nergens op, Jürgen. Maar goed, het is mooi geweest. Het laatste woord is aan jou. Marrakech (overleg) 29 nov 2018 18:34 (CET)
Niemand heeft het laatste woord. Je kunt je best vergissen in een grapje, maar als je het wilt voortzetten, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Jürgen Eissink (overleg) 29 nov 2018 18:36 (CET).

Verwijzen naar en oordelen over iemands (vermeende) afkomst kan natuurlijk ook niet. Elly (overleg) 29 nov 2018 18:39 (CET)

Nee, stel je voor dat je zomaar opschrijft waar iemand (net als iedereen in het ondermaanse) vandaan komt. De impertinentie! De schaamteloosheid! Marrakech (overleg) 29 nov 2018 18:43 (CET)
Ook dat begrijp je verkeerd Marrakech. Ik hintte op de opmerking van Jürgen over aangeleerd taalgebruik en traditie en omgeving. Niet op de baarmoeder waar ieder mens uit voortgekomen is. Ik geloof nu echt dat je wat mist aan begrip en nuances Marrakech. Daarom is het gevaarlijk voor jou, net zoals voor een ander, om grappen te maken op een digitaal medium. Dikke kans dat die verkeerd vallen. Elly (overleg) 29 nov 2018 19:00 (CET)
Ik kaatste de bal slechts terug. En ik had overigens wel door dat je het over mijn opmerking had. Jürgen Eissink (overleg) 29 nov 2018 19:08 (CET).

En met grapjes je punt maken, betekent in de praktijk dat je je opponent niet serieus neemt. En dat is het hele punt natuurlijk. Edoderoo (overleg) 29 nov 2018 18:45 (CET)

ja. Maar dit alles is zinloos. Hij snapt het echt werkelijk niet. Dat moeten we nu maar aannemen "assume good faith". Ook niet wat jij nu schrijft. Dat je iemand B.O.O.S. kan maken met een slechte grap. Zelfs iemand anders (mij bijvoorbeeld). Dat is niét uit te leggen. Dat moet je gewoon GELOVEN. Met al je educatie. Elly (overleg) 29 nov 2018 18:52 (CET)
Edoderoo, als je totaal humorloos bent, ligt die mening wellicht voor de hand. Maar wanneer jij in een discussie met mij een grapje zou maken, zou ik echt niet hyperventilerend in de gordijnen vliegen omdat ik me niet serieus genomen zou voelen. Waar komt die hang naar slachtofferschap en die enorme lichtgeraaktheid toch vandaan? Marrakech (overleg) 29 nov 2018 18:54 (CET)
Sommige mensen zijn lichtgeraakt, dat komt nergens vandaan. Anderen houden niet van andijvie. En weer anderen kunnen hun punt niet laten rusten en gunnen een ander nooit hun gelijk. Elly (overleg) 29 nov 2018 19:04 (CET)
(na bwc) Grapjes kunnen in eigen kring leuk zijn en toch daarbuiten als een brutaliteit worden ervaren, als het overschrijden van een grens. Hoewel ik het aanvankelijk licht, maar toch serieus, opnam, is je aanhoudende onbegrip werkelijk stuitend. Je hebt een enorm bord voor je kop, Marrakech. Jürgen Eissink (overleg) 29 nov 2018 19:05 (CET).
Humorloosheid en verongelijktheid, voorwaar geen benijdenswaardige karaktereigenschappen. Nietemin is ook hier het laatste woord aan jou. Marrakech (overleg) 29 nov 2018 19:16 (CET)
Het zal vast niet alleen mij een raadsel zijn over wie die mijmering over karaktereigenschappen iets bedoeld te zeggen. Je neiging om anderen het laatste woord te willen geven getuigt van een neerbuigendheid die op Wikipedia en ver daarbuiten wat mij betreft geen plek verdient. Jürgen Eissink (overleg) 29 nov 2018 19:20 (CET).
@Ellywa: jammer dat je er niet in bent geslaagd wat meer zelfreflectie te tonen op mijn bericht direct onder dit kopje. Ik vond (en vind) je bijdrage behoorlijk schokkend. En ik vind het persoonlijk jammer dat je als reactie alleen wijst naar anderen en niet ook reflecteert of dit een acceptabele bijdrage was. Juist omdat jij zo vaak hamert op een soort basaal collegiaal omgangsniveau met elkaar als wikicollega's was ik werkelijk verbouwereerd een dergelijke grove persoonlijke aanval van jou op een collega te zien. Een zelf opgelegde afkoelblokkade (m.a.w. neem even afstand en laat je niet verder verleiden tot andere grove uitspraken) lijkt me wel op de plaats. Ecritures (overleg) 29 nov 2018 19:54 (CET)
@Marrakech: deze plek lijkt me nou bij uitstek niet de plek om voortdurend een misplaatste 'grap' (in jouw ogen) te herhalen. Je gedrag komt op deze plek en ook in de Kroeg eerder over als gezuig en haast moedwillig projectverstorend gedrag. De (herhaaldelijke) neerbuigendheid over wikicollega's (anderen steeds het laatste woord geven, anderen beschuldigen van humorloosheid en verongelijktheid, je 'onbegrip') lokken begrijpelijkerwijs heftige reacties op.
Ecritures (overleg) 29 nov 2018 19:54 (CET)
Ik zie absoluut niet wat er misplaatst is aan die grap noch wat er neerbuigend is aan het feit dat ik anderen het laatste woord geef. Dat laatste doe ik wel vaker wanneer er van een overleg weinig meer te verwachten valt, als signaal dat ik er niet meer aan zal bijdragen. Ook na jouw reactie hier moet mij overigens van het hart dat de grote gekwetstheid die iedereen nu al urenlang tentoonspreidt mij hogelijk verbaast. In wat voor wereld leven jullie, vraag ik me oprecht af (iets wat gebruiker RJB ook vaak deed in dit soort gevallen), want mijn vrienden, kennissen en collega's zouden nooit ofte nimmer zo reageren op een onschuldig gebbetje, zelfs als ze het te flauw voor woorden zouden vinden. Zoals ze ook het woord 'projectverstorend' in dit verband als een onwaarschijnlijke overdrijving zouden opvatten.
Kijk trouwens ook nog even hoe deze onverkwikkelijke episode begon. Ik maakte met lichte zelfspot een ironische opmerking, waar Jürgen Eissink, die om een of andere reden de overduidelijke ironie niet vatte, vrijwel onmiddellijk heel zuur en aanvallend op reageerde. Het zou als logisch en doodnormaal moeten worden beschouwd dat ik daar met een ietwat stekelig grapje op reageerde.
Moraal van het verhaal? iedereen zou er goed aan doen om niet bij het minste of geringste stampvoetend in heilige verontwaardiging te vervallen en steeds moeten proberen de zaken in de juiste verhoudingen te blijven zien. Wat mij betreft had je Elly's gewraakte bijdrage ook gewoon laten staan. Nogmaals: we zijn toch niet van suiker? Marrakech (overleg) 29 nov 2018 22:05 (CET)
In een 'ironische' opmerking die in een ruk doorgaat in een serieus standpunt zie ik geen zelfspot, maar een verknipte manier om kritiek om te buigen. Dat ik 'vrijwel onmiddelijk' (drie kwartier later) reageerde is omdat ik toen net toevallig voor het eerst vandaag in De Kroeg keek, en wat jij 'heel zuur' reageren noemt was een inhoudelijke reactie op de discussie, niet meer en niet minder. De verontwaardiging begon blijkbaar bij jou, ik vond vooral de baarmoeder-'grap' van een zeer gering allooi. 't Is verontrustend dat je nog steeds anderen tekortkomingen toedicht en je eigen rol als een voorbeeld voor 'juiste verhoudingen' wilt blijven hooghouden – het is niet te hopen dat wat jij vandaag aan zelfverheerlijking en onbegrip voor anderen hebt laten zien ooit ook maar in de buurt komt van wat als juiste verhoudingen wordt gezien. Jürgen Eissink (overleg) 29 nov 2018 22:28 (CET).
Don't feed the trolls. Ecritures (overleg) 29 nov 2018 22:32 (CET)

Regeling geheim stemmen[bewerken]

Ha Ellywa, ik zie dat ik op een of andere manier de stemming gemist heb. Maar ik wil je bij dezen een heel groot compliment geven voor de goede en zorgvuldige manier waarop je deze stemming hebt georganiseerd. Josq (overleg) 4 dec 2018 01:13 (CET)

de ene keer een standje, dan weer een complimentje. Dank je Josq. Elly (overleg) 4 dec 2018 09:42 (CET)
Dag Elly, ik had de stemming niet gemist, maar ondanks alle discussie kwam ik er voor mezelf niet uit. Omdat mijn stem ook niet meer uit zou maken, heb ik uiteindelijk niet gestemd, maar mijn sympathie lag tot ook wel bij jouw voorstel. Het heeft niet zo mogen zijn! Groet, Vinvlugt (overleg) 4 dec 2018 14:48 (CET)
Goedemorgen Ellywa, ik had de stemming ook gemist, maar ik heb ook wel sympathie voor het idee om over personen geheim te stemmen, mits dit op een technische manier uitvoerbaar is die waarborgen biedt zowel voor privacy als tegen fraude. Groeten, Bob.v.R (overleg) 5 dec 2018 01:04 (CET)
Dank jullie wel. Over een maand of 6 kan het opnieuw in stemming gebracht worden. Maar gezien de bezwaren moet er een andere methode gevonden worden. Helaas heeft niemand van de Wikimedia Foundation nog gereageerd op de vraag of SecurePoll hier kan worden ingezet. Gezien de afschuwelijke stemmingen rond twee moderatoren, achtte ik de tijd nu rijp om dit te proberen. Elly (overleg) 5 dec 2018 01:14 (CET)

Oscar[bewerken]

Zo, je hebt dus wel persoonlijke aanvallen in voorraad maar geen fatsoenlijke bronnen om het belang van een film aan te tonen. Misschien moet jij eens kappen met jouw gedram. Er is een reden voor dat het artikel op WP:AD staat met de vermelding: "twijfelachtige E-waarde, ernstig COI waardoor betrouwbaarheid aangetast is". Jouw gedoe maakt het artikel niet betrouwbaarder. The Banner Overleg 5 dec 2018 00:11 (CET)

Wie heeft het daar eigenlijk op geplaatst? Niet erg verassend. Wij van WC eend, maar dan omgekeerd? Elly (overleg) 5 dec 2018 00:47 (CET)
Ik beheer die pagina, dat klopt. Maar misschien moet je eens kijken naar de kritiek op het artikel (wat niet van mijn hand is). En dan bedenken hoe iemand de editwar aanging om het artikel nog slechter te krijgen dan het was. The Banner Overleg 5 dec 2018 10:38 (CET)
Als "twijfelachtige E-waarde, ernstig COI waardoor betrouwbaarheid aangetast is" niet van jou hand is, van wie is het dan wel? - Robotje (overleg) 5 dec 2018 17:00 (CET)
Vraag dat maar aan Maradonna ;-) Edoderoo (overleg) 5 dec 2018 19:28 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Beoordelingsnominatie Janneke Doolaard[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Janneke Doolaard dat is genomineerd door Effeietsanders. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181208 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 9 dec 2018 01:02 (CET)

This Month in GLAM: November 2018[bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • Albania report: Wiki Photo Walk Albania 2018; Wiki Loves Monuments Albania
 • Armenia report: Singing Wikipedia; Photographs by Vahan Kochar
 • Brazil report: Diverse milestones for the Brazilian community
 • Denmark report: Intercontinental digitisation efforts
 • Estonia report: Making contacts both internationally and in Estonia
 • Finland report: Art and edit-a-thons
 • France report: Bibliothèque publique d’information; 3D museum collections on Wikimedia Commons
 • Indonesia report: Conserving and digitizing texts in West Sumatra
 • Macedonia report: Wiki Training at National and University Library "St. Clement of Ohrid"
 • New Zealand report: Equity, Wikidata, and the New York Times
 • Norway report: Collaboration with The National Archives of Norway
 • Philippines report: Wiki Loves Art
 • Poland report: Archival image uploads, student collaborations and international projects
 • Serbia report: Photo finish of the WIR's
 • Sweden report: The Swedish Performing Arts Agency; Library data starts to take shape; Learning Wikipedia at the Archives; Wikimedia Commons Data Roundtripping
 • UK report: Sum of All Astrolabes
 • USA report: Wikidata Workshop at Pratt School of Information; Wikidata Presentation for the New York Technical Services Librarians; Wikipedia Asian Month; Cleveland Park Wikipedia Edit-a-thon; Historic Ivy Hill Cemetery Workshop
 • Wikipedia Library report: Books & Bytes–Issue 31, October–November 2018
 • WMF GLAM report: Welcoming Satdeep Gill; Structured Data on Commons; WikiCite
 • Calendar: December's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 dec 2018 06:56 (CET)

Coachster[bewerken]

Wegens het voor langere tijd bezig zijn met coachen van nieuwe gebruikers.

Dag Ellywa, je bent al meerdere jaren beschikbaar als coach en daarom heb je deze ster verdiend! Mvg, Encycloon (overleg) 17 dec 2018 10:50 (CET)

En meteen een vraagje nu je weer terug bent van je coachpauze: zou je misschien deze gebruiker willen helpen? De kladblokversie is inmiddels al gepubliceerd in de hoofdnaamruimte (zie Ludo Noens). Mvg, Encycloon (overleg) 21 dec 2018 12:13 (CET)
Nog bedankt voor de ster, daar ben ik erg blij mee. Wat betreft Viornes, die heeft net een artikel gemaakt en dat lukt zo te zien heel goed. Even kijken of hij/zij meer gaat schrijven, dan wil ik graag verder helpen als het te pas komt. Elly (overleg) 21 dec 2018 21:42 (CET)
Prima! Encycloon (overleg) 21 dec 2018 22:21 (CET)

Erkenning[bewerken]

Zie [1]. VanBuren (overleg) 27 dec 2018 11:50 (CET)

interessant. Hopelijk schrijft iemand een artikel over deze onderzoekster, Carme Font. En wat ze zegt over haar onderzoek “It’s about evening out our perceptions and acknowledging that even if women wrote in a different way, their ideas possess an intellectual value,” Dat schrijft ze over het verre verleden. Maar we kunnen het ons ook tegenwoordig ter harte nemen. Want ook op Wikipedia worden bronnen van kennis die vrijwel alleen voor vrouwen bestemd zijn en door vrouwen zijn geschreven (door velen) als minder betrouwbaar beschouwd. Bijvoorbeeld als we een blog van een vrouw als bron gebruiken voor een artikel over de Satijnsteek. Door het harde oordeel en de daaruit volgende zelfcensuur (althans bij mij) laten we veel onderwerpen liggen. Maar ook over gewone vrouwengeschiedenis zal nog veel uit te vinden zijn. Elly (overleg) 27 dec 2018 14:17 (CET)
Wordt aan gewerkt Glimlach Klaas `Z4␟` V:  27 dec 2018 15:12 (CET)
super! Elly (overleg) 27 dec 2018 20:15 (CET)

Sterrendag[bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 00:23 (CET)

This Month in GLAM: December 2018[bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • Armenia report: Cooperation with Yerevan Drama Theatre Named After Hrachia Ghaplanian; Singing Wikipedia (continuation); Photographs by Vahan Kochar (continuation)
 • Australia report: 2019 Australia's Year of the Public Domain
 • Belgium report: Writing weeks German-speaking Community; End of year drink; Wiki Loves Heritage photo contest
 • Brazil report: Google Art and GLAM initiatives in Brazil
 • India report: Collaboration with RJVD Municipal Public Library
 • Italy report: Challenges and alliances with libraries, WLM and more
 • Macedonia report: Exhibition:"Poland through photographs" & Wikipedia lectures with children in social risk
 • Malaysia report: Technology Talk and Update on Wikipedia @ National Library of Malaysia
 • Portugal report: Glam Days '18 at the National Library of Portugal
 • Sweden report: Hats 🎩🧢👒🎓
 • UK report: Oxford
 • USA report: Holiday gatherings and visit to Internet Archive
 • Wikidata report: Wikidata reports
 • WMF GLAM report: Structured Data on Wikimedia Commons: pilot projects and multilingual captions
 • Calendar: January's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 jan 2019 20:58 (CET)