Overleg gebruiker:Ellywa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Graag helemaal onderaan uw opmerkingen toevoegen, dank uLeef in het hier en nu[bewerken]

Het is vandaag zondag 30 aug 2015, om precies te zijn 20150830020210.
U bent op bezoek bij Ellywa, bij vlagen enthousiast medewerkster van Wikipedia op //nl.wikipedia.org, waar 1833588 artikelen zijn te lezen.

Het verleden bestaat echter alleen om van te leren: Archief1- 2- 3- 4- 5- 6- 7- 8- 9- 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - emetine

Dirk Leonard Daalder[bewerken]

Ik heb een belangrijke bron over D.L. Daalders leven en werk toegevoegd en zag tot mijn vreugde dat het verwijderingssjaboon al was weggehaald. Dank voor je hulp in deze Dolph Kohnstamm (overleg) 15 mrt 2015 13:23 (CET)

Goed afgelopen. Met goede moed weer verder Glimlach Elly (overleg) 15 mrt 2015 17:51 (CET)

Foto in het nieuws[bewerken]

Hoogspanningsmast bij papekop februrari 2003

Hoi Elly,

Toevallig zag ik dat een foto van je is gebruikt, in verband met de stroomstoring in Noord-Holland [1] [2]. Trots op je! - Aiko 27 mrt 2015 11:54 (CET)

Wat leuk, netjes gedaan met naamsvermelding :-). Dank je wel dat je mij dat bericht Aiko! Elly (overleg) 28 mrt 2015 09:55 (CET)
Graag gedaan. Inderdaad keurig netjes. Later zag ik nog dat je foto vaker is gebruikt (zie is.gd/DNjwJz). Populair plaatje blijkbaar. Glimlach - Aiko 28 mrt 2015 10:31 (CET)

Overleg:Homomonument[bewerken]

Op de pagina Overleg:Homomonument#Voorstel wijziging titel artikel ben ik een discussie begonnen. Omdat u in het verleden een bijdrage heeft geleverd aan het artikel Homomonument hoop ik dat u bereid bent om aan deze discussie een bijdrage te leveren. Met vriendelijke groet, --oSeveno 5 apr 2015 13:39 (CEST)

Dank je voor het attenderen! Zie aldaar. Elly (overleg) 5 apr 2015 16:35 (CEST)

Additief[bewerken]

Hoi Ellywa. Je hebt onlangs de pagina Additief omgevormd naar een doorverwijspagina. Zou je mogelijk ook de links die er naartoe verwijzen, willen aanpassen? Zie Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Additief. Alvast bedankt! Pompidom (overleg) 14 apr 2015 20:57 (CEST)

ik heb dat gedaan als alternatief voor verwijdering. Laten we maar ff wachten hoe dat rolt verder. Elly (overleg) 14 apr 2015 23:11 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Elly (overleg) 5 mei 2015 15:39 (CEST)

Duisenberg[bewerken]

Zie ook hier. Dan staat er toch echt een kind te veel op die foto. - mvg RonaldB (overleg) 5 mei 2015 14:29 (CEST)

Je hebt gelijk. Die kinderen lijken wel op hem, maar het is niet te achterhalen wie het zijn - althans ik kon het niet. Elly (overleg) 5 mei 2015 15:08 (CEST)

T-shirt barnstar[bewerken]

Beste Ellywa, ik heb je genomineerd voor een T-shirt. Bedankt voor je bijdragen aan Wikimedia! Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 9 mei 2015 07:06 (CEST)

?Beste Taketa, wat aardig van je! Ik ben bijzonder gevleid door je nominatie, zo een blijk van waardering is heel motiverend voor mij om door te zetten, want Wikipedia blijft een prachtproject. Elly (overleg) 9 mei 2015 10:27 (CEST)

Elly Top![bewerken]

Fantastisch (zie de bedankjes) ik wordt ook horendol van die jongen die nog geen eens puistjes had toen wij hier al editten (ze wilden me hiervoor blokkeren) Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 28 mei 2015 04:40 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 4 jun 2015 06:43 (CEST)


You have been nominated for a gift from the Wikimedia Foundation![bewerken]

You have been selected to receive a merchandise giveaway. Click the following link for more details: https://meta.wikimedia.org/wiki/Merchandise_giveaways/Nominations. Please send me an email (jmatthews@wikimedia.org) for instructions on how to claim your shirt. Thank you again for all you do! --JMatthews (WMF) (overleg) 16 jun 2015 09:11 (CEST)

Thank you very much, JMatthews. En dank voor alle anderen, voor jullie nominatie, alle complimenten en aardige woorden. Elly (overleg) 16 jun 2015 09:32 (CEST)

Verwijderen van links[bewerken]

Dag Elly, dit las ik zojuist: "Ik heb zojuist ook veel linkspam op allerlei artikelen naar het artikel Stefan Paas verwijderd, waarin zijn boeken worden aanbevolen etc.". Eerlijk gezegd begrijp ik de systematiek hierin niet, of beter gezegd: ik vind het nogal bot. Er lijkt de volgende redenering achter te zitten: "Stefan Paas zou nog wel eens een niet-encyclopedisch persoon kunnen zijn, dus behalve dat ik het artikel over hem nomineer ga ik alvast links naar hem vanuit bestaande artikelen verwijderen, want dat moet wel spam zijn". Zie ik dat goed?
Een ander ding: zou je de aanmakers van de door jou genomineerde artikelen op de hoogte willen stellen van de nominaties? Apdency (overleg) 1 jul 2015 10:39 (CEST)

het ging in feite andersom. Ik zag op allerlei artikelen door anonieme deze naam toegevoegd. Met volstrekt irrelevante verwijzingen naar boeken zonder context. Vervolgens ontdekte ik dat de ingelogde medewerker en de auteur vermoedelijk dezelfde zijn. Kortom zefpromotie. Met deze gebruiker ga ik dus niet in overleg. Lees zijn bijdragen en dat zal je begrijpen. Het lijkt hier wel omgekeerde wereld zeg! Elly (overleg) 1 jul 2015 11:03 (CEST)
De naam kwam in diverse artikelen voor zonder dat de betreffende anoniem zich ermee had bemoeid. Leg jouw verwijderingen maar eens naast Speciaal:Bijdragen/213.10.202.20. Apdency (overleg) 1 jul 2015 11:22 (CEST)
had ik al gezien. Lees overlegpagina van die persoon en zie edit war met KKleuske. Is dat IP van TUK of VU? Elly (overleg) 1 jul 2015 11:29 (CEST)
Dan maak ik het wat duidelijker met een voorbeeld. Met dit heb je informatie weggehaald die er al in 2007 stond, dus lang voordat anoniem in beeld was. Hoe kun je die informatie dan een 'resultaat van spammen' noemen? Apdency (overleg) 1 jul 2015 11:38 (CEST)
Ik dacht eerder dat je fatsoenlijk was, maar nu ik 10 meldingen van reverts van mijn edits krijg, ben je wat dat betreft van je voetstuk gevallen. Het overleg hierboven is niet verder gekomen dan welles nietes, want je bent niet op mijn argument van zelfpromotie ingegaan. Je eindigt nu met 10x "welles". Maar ik ga er geen edit war over voeren, wees gerust. Lezers hier zijn kritisch genoeg om de pure wartaal op het artikel Christelijke visies op het jodendom te herkennen. Zending onder joden is niet illegitiem??? wat een flauwekul zeg. Elly (overleg) 1 jul 2015 15:32 (CEST)

Voor alle duidelijkheid: ik ben niet "Steven Paas" die genoemd wordt op pagina Christelijke visies op het jodendom en ik schrijf daar ook niet op. Ook niet op de pagina Evangelische Hogeschool. De enige pagina's waarop ik schrijf (tot nu toe) zijn die van Evangelische Theologische Hogeschool (niet te verwarren met Evangelische Hogeschool), Missiologie, Stefan Paas en Center for evangelical and reformation theology. Ongetwijfeld ben ik wel eens vergeten in te loggen en daarvoor excuus. Wantrouwen is dus overbodig en misplaatst Steven1709 (overleg) 1 jul 2015 15:34 (CEST)

Dank. Kijk echter eens kritisch naar je schrijfwijze en naar het ontbreken van objectieve en verifieerbare bronnen. Ik kwam interne links naar Paas te pas en te onpas tegen; iemand propageert hier zijn visies. Dat is niet gepast op Wikipedia. Wij streven ernaar een neutrale encyclopedie te maken. De artikelen dienen in balans te zijn, zeker als het visies betreft (op het jodendom bijvoorbeeld; naar mijn mening een van de slechtse artikelen op de Nederlandse wikipedia) Elly (overleg) 1 jul 2015 15:46 (CEST)
Dat kan allemaal best waar zijn, maar daar ben ik dus niet verantwoordelijk voor. Je kunt me aanspreken op de vier pagina's die ik hierboven noemde. Met dat stuk over jodendom/christendom heb ik helemaal niets te maken. Ik zie het vandaag voor het eerst. Steven1709 (overleg) 1 jul 2015 16:01 (CEST)
Aanvullend, over die interne links naar Paas: ik heb nog even gekeken naar het lemma over Evangelische Hogeschool, waar je een verwijzing naar Stefan Paas hebt weggehaald uit de lijst van bekende oudstudenten. Ik kan alleen zeggen: ik heb dat lemma niet geschreven en er ook nooit of te nimmer iets aan toegevoegd of uitgehaald. Dat Stefan Paas daarin staat, komt dus waarschijnlijk omdat hij inderdaad een bekende oudstudent is van die opleiding. Net als de andere namen die daar genoemd worden. Je reageert m.i. een tikkeltje overgevoelig op de naam Paas Steven1709 (overleg) 1 jul 2015 16:04 (CEST)
Wat dit punt betreft neem ik graag de "schuld" op me. Ik heb de naam Stefan Paas in dit artikel toegevoegd, evenals de namen van de meeste andere bekende oud-studenten van de EH. Evert100 2 juli 2015 19:49 (CEST)

volgens http://www.schrijversinfo.nl/paasstefan.html zijn Stefan en Steven vader en zoon. Nu een vraag die u niet hoeft te beantwoorden ivm privacy: bent u een van deze en welke dan? Elly (overleg) 1 jul 2015 16:45 (CEST)

 • dat is volgens mij niet relevant. Wat relevant is: ik heb niets te maken met de pagina over jodendom en christendom en ook niet met de pagina over de Evangelische Hogeschool. Aan beide pagina's heb ik nog nooit een letter bijgedragen of afgedaan. En de Stefan Paas die op verschillende pagina's genoemd wordt is dus niet dezelfde als de Steven Paas wiens visie besproken wordt op de pagina over Christelijke visies op het jodendom. Nogmaals: u mag mij aanspreken op wat ik heb geschreven op de volgende pagina's Stefan Paas, Missiologie, Evangelische Theologische Hogeschool, Center for evangelical and reformation theology, en (sinds vandaag) Kerkplanting. Steven1709 (overleg) 1 jul 2015 16:56 (CEST)
  • En daarmee is er ook voldoende ingegaan op de beweringen over 'zelfpromotie'/'linkspam' in de tien artikelen waarin ik de naam Stefan Paas heb doen terugkeren, ik hoop dat Ellywa zich bereid toont dat in te zien. Apdency (overleg) 1 jul 2015 17:21 (CEST)
   • nee. Het is geen QED. Al die links in lijstjes blijven spam. Warrige zinnen over boeken en meningen van Paas blijven ook spam. Maakt niet uit wie het geschreven heeft. Dus ik zie dat niet in nee. Misschien moet je zelf je objectiviteit met deze onderwerpen eens van een afstand bekijken. Veel van de artikelen over Chr onderwerpen bevatten POV. Elly (overleg) 1 jul 2015 18:43 (CEST)
    • Eerst was het een frontale inzet op de identiteit van de linkzetter, nu luidt het "Maakt niet uit wie het geschreven heeft.". Lastig praten zo. Apdency (overleg) 1 jul 2015 19:02 (CEST)
    • je hebt het steeds over Steven Paas in het art over jodendom/christendom. Wat je nog steeds niet snapt, is dat dit niets te maken heeft met vermeldingen van de naam Stefan Paas in andere artikelen. Staat geheel los van elkaar. Verder zijn de vermeldingen van Stefan Paas afkomstig uit verschillende jaren en van verschillende auteurs. Van ZP is dus geen sprake Steven1709 (overleg) 1 jul 2015 20:02 (CEST)
     • Ellywa, als ik het allemaal zo bekijk, ben je bezig met een persoonlijke vendetta tegen die Stefan Paas. Wat een zendingsdrang heb jij! Ik had tot gisteren nooit van de man gehoord, maar dankzij jou nu wel. Hij is theoloog, hoogleraar aan de VU en aan een kleinere theologische universiteit, hij heeft veel publicaties op zijn naam staan en een paar prijzen gewonnen, hij was het mikpunt van rechtzinnige theologen die hem blijkbaar te vrijzinning vonden. Allemaal E. Dat andere lemma's linken naar dit al sinds 2009 bestaande artikel lijkt me logisch. Ik ben niet religieus en verkeer niet onder theologen, maar ik ben blij dat jij me in staat hebt gesteld te weten wie hij is. Dank je wel Elly! Als je nu ook nog je missie tegen hem staakt, dubbel dank je wel! Hartenhof (overleg) 2 jul 2015 10:50 (CEST)

Voor de verbaasde lezer[bewerken]

Ik (ellywa) verbaas mij net als u over alle termen die hierboven over mij heen worden gestort, zoals vendetta, zendingsdrang, frontale inzet, overgevoelig reageren op de naam Paas. Deel van de aanleidingen tot deze termen waren twee stukken tekst die ik hier en hier heb verwijderd onder vermelding van "spam verwijderd". De eerste tekst was twee jaar geleden toevoegd. Datum toevoeging tweede heb ik niet uitgezocht verder.

Deze aangetroffen teksten hebben mij er ook toe overtuigd dat links naar genoemde Steven Paas (volgens mededeling van Gebruiker:Steven1709 geboren in 1942) verwijderd moesten worden, evenals het artikel over zijn zoon Stefan Paas (geboren 1969, die volgens een CV op de website van de VU ook wel Steven Paas heet). Ik moet tot mijn spijt erkennen dat ik beide mannen in eerste instantie inderdaad heb verward, excuses Steven1709. De een is o.a. ex-zendeling, de ander o.a. hoogleraar in de missiologie.

Tekst 1 luidde als volgt:

Maar er vormde zich ook een tegengeluid. De Nederlandse christelijk-gereformeerde theoloog en oud-zendeling dr.Steven Paas heeft in zijn boeken "Christian Zionism Examined" (2012) en "Israëlvisies in beweging" (2014) de bijzondere fascinatie voor Israël op de rechterflank van het protestantisme geanalyseerd en bekritiseerd. Volgens Paas staat het Bijbelse geloof en het christen-zionisme op gespannen voet. Hij vindt dat het christen-zionisme de eenheid van de bijbel en die van de kerk aantasten (sic). Niet-joodse en joodse gelovigen in Christus worden er uit elkaar getrokken, alsof God met beide groepen een apart plan zou hebben. Paas ontkent dit en vindt daarom zending ook onder joden niet zonder meer illegitiem. Hij vreest bovendien dat als de eschatologische scenario’s van christen-zionisten niet uit blijken te komen, hun filo-semitisme wel eens zou kunnen omslaan in het omgekeerde, namelijk anti-semitisme.

Tekst 2 luidde als volgt:

Ook de Nederlandse christelijk-gereformeerde theoloog en oud-zendeling dr.Steven Paas heeft in zijn boeken "Christian Zionism Examined" (2012)en "Israëlvisies in beweging" (2014) de bijzondere fascinatie voor Israël op de rechterflank van het protestantisme geanalyseerd, zoals die bijvoorbeeld bestaat in de beweging Christenen voor Israël. Volgens Paas staat het Bijbelse geloof in het christen-zionisme op de tocht, en de eenheid van de bijbel en die van de kerk worden aangetast. Niet-joodse en joodse gelovigen in Christus worden er uit elkaar getrokken, alsof God met beide groepen een apart plan zou hebben. Paas ontkent dit en vindt daarom zending ook onder joden niet illegitiem. Hij vreest bovendien dat als de eschatologische scenario’s van christenzionisten niet uit blijken te komen, hun filosemitisme wel eens zou kunnen omslaan in het omgekeerde, namelijk antisemitisme.[1]

Beste verbaasde lezer. Inderdaad. Deze teksten staat inmiddels weer op de artikelen. Ik hoop dat iemand die teksten ooit verwijderen, of beter, objectiveren zal. Hieronder een suggestie daarvoor, vet door mij aangedikt. Ik begin er niet aan.

Israëlvisies in beweging (bron: http://www.ichthusboekhandel.nl/nl/product/9789491583353/israelvisies-in-beweging.html)
H.D. van der Velde - 26 februari 2014
Een dergelijk boek zou ik niet in mijn winkel willen hebben!' Wat uit de koker komt van Stefan Paas weten we inmiddels wel. Kijk maar eens op de weblog strengholt.blogspot.nl waarin hij een open brief heeft gepubliceerd over het zgn Christenzionisme. Hij stelt o.a. daarin: a. Israel heeft geen speciale positie in de Bijbel; b. God behandelt Israël niet anders dan enig ander volk; c. de huidige staat heeft niets te maken met profetische vervulling; d. Paas c.s. vinden het zelfs beklagenswaardig dat ondeugdelijke christelijke theologie aan seculier Israël een goddelijk mandaat geeft om niet-Israelisch “Palestina” blijvend in bezit te houden. Dit soort boeken is de doodsteek voor kerk en gemeente en mensen worden totaal op het verkeerde been gezet n.l. Vervangingsleer van de bovenste plank. Deze boeken staan lijnrecht tegenover boeken van o.a. Glashouwer, v. Barneveld en Repko. Mensen worden zo in verwarring gebracht en dit kan toch niet de bedoeling zijn van de christelijke boekhandel.

Ik laat het verder rusten, verbaasde lezer, wie er hier ook verder schrijft. Lees Wikipedia kritisch. Elly (overleg) 2 jul 2015 22:06 (CEST)

blijkbaar weet dhr. Vd Velde dus ook niet het verschil tussen Stefan en Steven Paas. Inderdaad verwarrend. Verder is dit natuurlijk maar de mening van 1 meneer over 1 boek. Ellywa, bedankt voor je excuus, het ga je goed Steven1709 (overleg) 2 jul 2015 22:55 (CEST)
Merci, same to you. We komen elkaar vast nog wel eens tegen. Elly (overleg) 2 jul 2015 23:09 (CEST)

Pesach[bewerken]

Hallo Ellywa, ik wilde op Wikipedia eens nagaan hoe de tijdstippen van het joodse en het christelijke paasfeest zich tot elkaar verhouden, maar daarin slaagde ik niet. In het artikel Pesach staat deze voor mij onbegrijpelijke zin:

<<Pesach begint op de dag dat het volle maan en op of na de lente-equinox.>>

Deze zin blijk jij op 3 april jl. toegevoegd te hebben met deze bewerking. Zou je uit willen leggen wat hiermee bedoeld wordt? Bedankt vast. Groeten, Paul K. (overleg) 5 jul 2015 03:24 (CEST)

Hoi Paul, ja de tekst was inderdaad onduidelijk. Zowiezo was een woord "is" weggevallen, maar ik heb het nu verduidelijk, hopelijk. Elly (overleg) 5 jul 2015 13:10 (CEST)

Elly, bedankt voor de aanpassing, maar tekst is mijns inziens nog steeds niet duidelijk. De lezer zou in dit artikel moeten kunnen zien hoe de datum van Pesach berekend wordt, en met name hoe het komt dat er vaak (niet altijd) verschil is tussen de datum van Pesach en die van het christelijke Pasen.
Twee vragen rijzen met name:

 • 1. Er staat dat Pesach begint "op de dag dat het volle maan is". Ik had echter altijd begrepen dat Pesach begint op een sjabbat. En die volle maan is natuurlijk vaak niet op een sjabbat. Hoe zit dat?
 • 2. Volgens wat er nu staat wordt de datum van Pesach bepaald door de eerste volle maan na het begin van de lente (op het noordelijk halfrond). Maar dat is nu precies hoe de datum van het christelijke Pasen bepaald wordt. Hoe kan het dan dat het joodse en het christelijke feest lang niet altijd samen vallen?

Groeten, Paul K. (overleg) 9 jul 2015 03:17 (CEST)

Op jouw vragen, misschien kan je het zelf in het artikel verwerken, want volgens mij is het duidelijk, en ik kan het niet duidelijker formuleren:
 • 1. Omdat het per definitie op 1 Nissan nieuwe maan is, is 15 Nissan, Pesach, met volle maan. Lees anders het artikel Joodse kalender. Of liever nog de Engelse of Duitse versies, die zijn beter. In de Joodse kalender wordt af en toe een schrikkelmaand ingevoerd, om de kalender ongeveer gelijk te laten lopen met de zonnekalender. 1 Nissan is dus altijd nieuwe maan (in tegenstelling tot onze 1 januari, die elke willekeurige maanstand kan hebben).
 • 2. Ik ben geen expert op de christelijke data. De datumbepaling voor Pasen is in elk geval zelfs zo complex dat er op de Engelse Wikipedia een hele categorie aan is gewijd, zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Easter_date. Daar kan je genoeg vinden denk ik voor je tweede vraag. Deze site geeft ook enige inzicht in het Nederlands. http://www.petrusenpaulus.eu/paasdatum.html
Elly (overleg) 9 jul 2015 09:49 (CEST)
P.S. Paul K,, zie ook Paas- en pinksterdatum. Elly (overleg) 9 jul 2015 21:42 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

Christoph Cellarius[bewerken]

Hartelijk dank voor de omzetting van Cellarius Bibliotheek naar Christoph Cellarius. Op deze manier gaat de inhoud vermoedelijk niet verloren. Inquirere

graag gedaan. Elly (overleg) 21 jul 2015 07:12 (CEST)

C-werk[bewerken]

Ik zag dat een door jou gestart artikel op de "weg"-lijst staat. Om onduidelijke reden ben je daarover niet ingelicht, dan maar zo: correctiewerk. VanBuren (overleg) 17 aug 2015 09:22 (CEST)

Dag Ellywa, mijn excuses dat ik je niet op de hoogte heb gesteld. Wel aan gedacht, maar niet van gekomen. @VanBuren, dank voor de service! Vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 17 aug 2015 09:31 (CEST)
Dank je, Elly, voor het opmerken. Ik heb een berichtje geplaatst: hier en hier. Vele ogen maken zaken een stukje helderder :). VanBuren (overleg) 17 aug 2015 15:31 (CEST)