Overleg gebruiker:Happytravels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Heilig Hart Brouwerij[bewerken]

U verwijdert een referentie als reclame, terwijl het een verslag is van een bezoek van een blogger. Andere gebruikers manen net aan om referenties op te geven uit tijdschriften e.a.. Wat is de extra relevantie van een journalist in een tijdschrift tov een blogger? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door HansDSM, 28 okt 2019 12:43 (overleg · bijdragen)

Wikipedia maakt gebruik van onafhankelijke bronnen. In het blog staat dat de blogger werd uitgenodigd om de brouwerij te bezoeken. Daarnaast dekt zijn blog niet alle beweringen. Erger is dat er in de brouwerij zelf nog niets gebrouwen wordt. Vooralsnog is het alleen nog een café. Ik vrees dat het lemma dan ook nog te vroeg geplaatst is. Ik heb overigens oprecht geprobeerd om er nog iets van te maken, maar een bedrijf dat zich brouwerij noemt en niets zelf brouwt heeft geen bestaansrecht op Wikipedia. Succes verder! mvg. HT (overleg) 28 okt 2019 14:00 (CET)

Ten eerste: deze blogger werd niet uitgenodigd door de brouwerij, maar door Expeditie Scheldeland. Ten tweede: ik liet u al hetvolgende weten: Het bier dat in de 2 terra cotta eieren zit is in de kerk gebrouwen en is volop in de warme kamer aan het gisten (op de foto staan deze bieren trouwens in de warme kamer...). Beste Happytravels, u verkondigt onwaarheden. Totaal onjuist, maar u mag deze onwaarheden blijkbaar nog blijven herhalen ook. HansDSM (overleg) 28 okt 2019 14:07 (CET)

Er is alleen te lezen op zijn blog dat hij uitgenodigd is, door wie staat er inderdaad niet bij maar het blijft geen onafhankelijke bron. Of die 'eieren' in de kerk staan wordt helaas niet door een onafhankelijke bron gestaafd. Je eigen bedrijfswebsite (evenmin onafhankelijk overigens) meldt eveneens niets over bier dat al zelf gebrouwen wordt, de blogger meldt het ook niet. Overigens, je hebt het originele lemma zelf geschreven, maar ook daar geen woord over bier brouwen in de kerk. Het klopt wel dat je mij eerder gemeld hebt dat er wel degelijk in de kerk gebouwen wordt. Dat deed je om precies te zijn vandaag om 13.42 uur op een andere pagina (hier), toen ik bezig was om hierboven mijn eerste reactie te schrijven (geplaatst om 14.00 uur vandaag), waar ik - zoals je in de bewerkingsgeschiedenis van deze OP kunt zien - feitelijk al om 13.41 uur mee bezig was. Ik heb je reactie elders dus gemist. Je hebt verder de verkeerde indruk dat ik jou hier voortdurend zit tegen te werken, maar nogmaals: ik heb geprobeerd om je lemma te wikificeren, zoals wij dat hier noemen in de hoop het te kunnen behouden, maar als je niet met onafhankelijke bronnen kunt aantonen dat er in de kerk gebrouwen wordt, geef ik je geen kans, mogelijk ook niet als je alsnog kunt aantonen dat die eieren in je kerk staan, want het lijkt mij een mobiele installatie. HT (overleg) 28 okt 2019 14:26 (CET)
Poeh. Op je website geef je aan: "We zijn momenteel in de kerk een brouwerij aan het installeren met een gelagzaal." en "Er zullen 3 stijlen [bier] op de markt komen". Er wordt dus nog niets gebrouwen, volgens je eigen bedrijfswebsite. In het lemma schreef je over die drie stijlen bier: "Deze bieren worden door de Heilig Hart Brouwerij gebrouwen in de Brouwerij Craywinckelhof." Je schreef er ook: "Bieren gebrouwen in de kerk worden hoofdzakelijk vergist en gelagerd op houten vaten, terra cotta eieren en amforen." Ik veronderstel na je laatste reacties dat je bedoelt te zeggen dat je naast de bieren 'In de naam van de Vader Saison, 5,8%, In de naam van de Vader - Dubbel, 6,8% en In de naam van de Vader - Tripel, 7,8%' nog meer bieren op markt brengt. Dat is dan niet duidelijk uit je bedrijfswebsite. Maar nogmaals, je hebt onafhankelijke bronnen nodig, dus niet door jou geschreven of door uitgenodigde bloggers. Het enige dat we hier proberen te doen is een kwalitatief goede encyclopedie neer te zetten, met duidelijke informatie, uit betrouwbare, onafhankelijke bronnen en hebben geen enkele noodzaak om ondernemers te traineren. HT (overleg) 28 okt 2019 14:45 (CET)

Uw aanvallende toon blijkt overduidelijk uit uw vorige tussenkomst. I rest my case. U doet maar. Veel plezier verder met uw onjuiste info verder te verspreiden....HansDSM (overleg) 28 okt 2019 14:49 (CET)

Verkeerde gebruikersnaam[bewerken]

In deze bws gebruikte ik de verkeerde gebruikersnaam, hierbij dus nog even een soort 'ping'. Groet, Tom (overleg) 31 okt 2019 18:11 (CET)

Mensenlinq.nl[bewerken]

Hoi Happytravels, bij je edit hier voegde je een bron toe die ik, per ongeluk, er bijna ook had neergezet toen ik die regel toevoegde. Net voor het opslaan bedacht ik me en heb ik dat verwijderd. Op die pagina wordt de bron immers consistent weggelaten. Ging dat bij jou ook per ongeluk of zit er meer achter? - Robotje (overleg) 1 nov 2019 12:54 (CET)

Ik wist niets van bronnen met opzet weglaten. Het is de eerste pagina waarover ik dat verneem. Zelf vind ik het vreemd en onnodig, maar ik ga er geen discussie van maken. Pas het gerust aan. HT (overleg) 1 nov 2019 14:03 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Voor zover ik weet hebben alle huidige Nederlandse burgemeeesters en nagenoeg alle Nederlandse burgemeesters van de afgelopen 50 jaar intussen een artikel op nl-wiki. Heel mooi, maar als er een Nederlandse (oud-)burgemeester komt te overlijden, hoort het bijbehorende artikel natuurlijk wel bijgewerkt te worden. Zo af en toe zoek ik op Google of er een (oud-)burgemeester overleden is. Soms gebeurt het dat al voor het officieel bekend gemaakt is (zoals bij deze burgemeester) iemand, vaak anoniem of vanaf een nieuw account, een artikel bijwerkt. Dan is het van belang dat nog even terug te draaien tot er wel een openbare bron voor is. In de praktijk blijkt dat soms een (oud-)burgemeester voor de 'lol' doodverklaard wordt (zoals hier recentelijk). Hoe dan ook, het gebeurt nog wel eens dat ik om die reden een artikel bijwerk, voorzie van een bron en dat dan ook bijwerk op de lijst van overleden personen in een maand. Vreemd genoeg hoort bij de ene wel de bron los vermeld te worden in de voetnoot en bij de ander niet. Meestal pas ik dan eerst het biografisch artikel aan en daarna copy-paste ik het op de lijst met verwijdering van melding van welke bron het kwam. Het is niet anders. En soms vergeet ik die laatste stap en pas het later alsnog aan (tenzij iemand mij voor is). - Robotje (overleg) 1 nov 2019 14:43 (CET)