Overleg gebruiker:Happytravels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Henny de Ruiter[bewerken]

Hoi Happytravels,

Met deze bewerking, met de samenvatting neutraler, verwijzen naar een compleet boek als bron, is geen bron haal je de verwijzing naar het boek van Van Hezewijk en Metze weg. Ik ben het met je eens dat het prettiger is als het relevante deel/de relevante delen van dat boek aangegeven zouden worden, maar het maken van een zoekplaatje voor degene die dat zou willen gaan uitzoeken lijkt mij niet de handigste weg. Je verwijst nu immers ook, in de tekst, naar dat boek en de lezer mag zelf het ISBN zien te achterhalen...

Ik heb de verwijzing hier teruggezet en aangevuld met een verzoek om verduidelijking, met een verwijzing naar {{Citeer boek}}, waarin dit prima aangegeven kan worden. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 27 apr 2019 13:06 (CEST)

Dank voor je aandacht voor het lemma. Het lijkt mij echter beter om dan maar meteen een bron te plaatsen die nu al te achterhalen is. Het is in elk geval regel dat bij plaatsing van een bron de bron door de plaatser moet zijn ingezien. Dat leek al eerder niet het geval te zijn als alleen verwezen wordt naar een heel boek. In het verleden zijn door andere gebruikers dergelijke bronvermeldingen verwijderd. Ik stel voor - in elk geval voor nu - het betreffende krantenartikel als bron te gebruiken, waarin de informatie over De Ruiter en het boek genoemd wordt en dat sowieso mogelijk als bron gebruikt is. Ik ben verder bang dat niemand echt moeite gaat doen om het boek te traceren, aangezien het niet om een controversiële bewering gaat. Je oproep zou ik daarom eerder op de OP van het lemma plaatsen. Als iemand alsnog het boek op de kop tikt en daaruit citeert etc. kan het boek alsnog als hoofdbron gebruikt worden. mvg. HT (overleg) 27 apr 2019 13:46 (CEST)

Copyrightschending[bewerken]

Dag HT, is dit dan allemaal copyvio? Mvg, Encycloon (overleg) 19 mei 2019 11:51 (CEST)

Ik zie hier wel een CC-BY staan. Encycloon (overleg) 19 mei 2019 11:53 (CEST)
Dag Encycloon. Ik heb die andere afbeeldingen niet bekeken. Wellicht weet je zelf het antwoord. Het klopt dat de foto die ik verwijderde geen copyrightschending is. Ik heb mijn bewerking teruggedraaid. Ik zag dat er stond 'Copyright © Martin Fjellanger, Eurovision Norway, EuroVisionary'. Op basis daarvan verwijderde ik de afbeelding, maar zie nu na je vraag op mijn OP dat eronder staat - zoals je feitelijk al opmerkte - dat de foto is vrijgegeven voor publicatie. HT (overleg) 19 mei 2019 12:04 (CEST)
Het is wel wat verwarrend ja, maar de afbeeldingen komen alle vanaf diezelfde website dus dat zal wel goed zijn. Mvg, Encycloon (overleg) 19 mei 2019 12:24 (CEST)