Overleg gebruiker:Erik Wannee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Eerdere delen van deze overlegpagina zijn te vinden op:

Categorienominaties[bewerken]

Hallo Erik Wannee, kun je de categorieën van je nominaties in TBC ook nog even van een sjabloon voorzien? Bedankt! - Skuipers (overleg) 15 jan 2018 16:07 (CET)

Zie ook Sjabloon:Categorieweg. Misschien moet je even bij de datumparameters gisteren (dus 14 januari 2018) invullen. De nominatie was immers gisteren, maar komt anders bij vandaag te staan. De Wikischim (overleg) 15 jan 2018 16:14 (CET)
Ik heb het daarnet gedaan. Dank voor jullie melding; ik had gisteren kennelijk mijn hoofd er niet helemaal bij. Hopelijk is het nu allemaal goed. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 jan 2018 19:35 (CET)

OPENDOEK[bewerken]

Beste Erik Wannee, ik ben ondertussen hopeloos aan het worden. Ik heb een opdracht voor mijn opleiding sociaal agogisch werk in het afstandsonderwijs om een socio-culturele vereniging op wikipedia te plaatsen. Dit is nu de 3de vereniging die ik probeer - telkens vanuit een andere invalshoek. En iedere keer wordt dit genomineerd - de eerste was 'ne promo' en nu opnieuw aanschouwt u dit als reclame. Alle grote verenigingen hebben al een wikipedia pagina en die blijven wel staan. Als ik naar het lemma van MOOOV kijk dan is dit identiek. HELP. Als mijn lemma niet blijft staan dan slaag ik niet in mijn opleiding en kan ik dit jaar niet afstuderen!!! Dank Carodc (overleg) 24 jan 2018 22:12 (CET)

Ten eerste vind ik het schrikken om te vernemen dat je dit als opdracht hebt gekregen, want het plaatsen van artikelen over verenigingen - of om het even welke organisatie dan ook - wordt al heel licht als reclame beschouwd, en is dus eigenlijk een onmogelijke opgave. Zeker als je daarin niet intensief begeleid wordt. Wikipedia is een encyclopedie, en niet ontworpen als examen-object. Uiteraard is het wel goed dat studenten als jij vertrouwd worden gemaakt met een wiki, maar dat kan dan het best gebeuren in goed overleg met de Wikipedia-gemeenschap, zodat zorgvuldig kaders kunnen worden vastgesteld waarbinnen dergelijke opdrachten worden gegeven. En dan zal het zeker niet gaan over verenigingen.
Mijn oprechte verzoek aan jou is of je dit terug wilt koppelen aan je leraar, en of de opdracht ruimer gesteld kan worden, zodat de gelegenheid krijgt om een interessant onderwerp te kiezen dat niet direct het risico loopt om als reclame afgeserveerd te worden. Zo zou je een algemeen sociaal-maatschappelijk begrip kunnen beschrijven als daarover nog geen artikel bestaat, of een bepaalde maatschappelijk relevante persoon waarover nog geen artikel bestaat. Een heel aardige inspiratielijst is te vinden op Wikipedia:Gewenste artikelen. Het biedt geen 100% garantie dat als je daaruit een artikel kiest, het geen verwijdernominatie zal krijgen - plagiaat is altijd verboden, dat heb je inmiddels wel gemerkt - maar de kans dat het behouden kan blijven is wel vele malen groter. Succes! Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 24 jan 2018 22:34 (CET)

Wijzigingen[bewerken]

"(Zou de aanmaker ooit achterom kijken en zien dat telkens dezelfde wijzigingen worden aangebracht in zijn teksten?)" Wat wilt u hier mee zeggen? - YounesWoW (overleg) 26 jan 2018 12:45 (CET)

Ik had in vergelijkbare artikelen gisteren bij Hypodactylus fallaciosus en Hypodactylus elassodiscus de '{{Clearboth}}' en de '==Bronvermelding==' verwijderd; de eerste omdat die overbodig is en de tweede omdat die dubbelop is. Ik hoopte daarom dat je dat zou opmerken en bij nieuw aan te maken artikelen die dingen er niet meer bij zou zetten. Maar dat gebeurde niet; vandaar dat ik me afvroeg of je de wijzigingen die ik de dag ervoor maakte wel opgemerkt had. Dat was alles.
Verder trouwens mijn compliment voor al je bijdragen! Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 26 jan 2018 13:47 (CET)
Ik heb een taxobox hulpje onder mijn naam gemaakt 2 jaar geleden denk ik en heb dit ook nooit aangepast. Dat zal de redenen zijn. Momenteel heb ik al 194 beginnetjes aangemaakt van de kikkers. De meeste zullen '{{Clearboth}}' en de '==Bronvermelding==' bevatten. Ik zal ze ook zo snel mogelijk verwijderen. Bedankt! - YounesWoW (overleg) 26 jan 2018 14:11 (CET)
Aha, duidelijk. Succes met je werk! Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 26 jan 2018 14:13 (CET)

Woordgebruik[bewerken]

Je woordgebruik bij het doorvoeren van een wijziging in het artikel "Hemiool" op 2018:0125:2335 laat zich lezen als een afkeurend oordeel in het woord "geknoei". Redav (overleg) 26 jan 2018 18:18 (CET)

Dat klopt. Je had het correcte woord 'tweedeling' vervangen door 'tweedelig'. Dat beschouw ik als geknoei, en dat heb ik hersteld. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 26 jan 2018 18:43 (CET)
Afkeurend taalgebruik, zoals "geknoei", zonder dat de schrij(v)(fst)er ervan nagevraagd heeft wat eraan ten grondslag ligt, en zonder dat h/zij weet dat het een (binnen de minuut alweer herstelde) vergissing betrof, moedigt mij niet aan om nog gauw eens iets aan nl.wikipedia.nl bij te dragen. Het dunkt mij strijdig met de Wikiquette, en in elk geval met een etiquette waarbij ik gewaardeerd voel dat ik bijdraag.18 feb 2018 00:08 (CET) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Redav (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Dat is dan jammer. Maar misschien had je dan ook beter die 'n' niet kunnen verwijderen, zonder toe te lichten wat je bedoeling hiervan was. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 18 feb 2018 08:39 (CET)
Ja, Eric, natuurlijk is het te betreuren als iemand zich vergist! Je laat nog niet merken door te hebben dat ik per ongeluk een toets of enkele toetsen aansloeg terwijl ik een andere wijziging wilde aanbrengen, en dat ik binnen de minuut de vergissing hersteld had. Of je wilt het (zelfs) ondanks dat al knoeien noemen. Er zijn ook mensen met een minder vaste hand of minder vast toetsenbord dan jij wellicht hebt. Ik vraag je om je dat in te denken. Wat er verder ook van zij, jouw gedrag, d.w.z. oordelen zonder rekening te houden met en/of zonder weten van wat ergens aan ten grondslag ligt, insinueren dat iemand een bedoeling zou moeten vermelden bij een vergissing (die per definitie geen bedoeling heeft!), en schrijven alsof het niet uitmaakt of iemand n.a.v. zulk gedrag (van jou) plezier verliest in bijdragen aan nl.wikipedia.org, komt m.i. neer op op de mens spelen. Ik roep je op om je te verontschuldigen.Redav (overleg) 20 feb 2018 02:37 (CET)
Wat een gedoe om niks zeg! Ik kon toch niet zien dat je je vergiste? Ik zie gewoon een correcte formulering vervangen worden door een foute, en dat draai ik dan terug met een korte toelichting; that's all. Verder moet je er niets achter zoeken. Ik zou zeggen: aan die ene letter zijn nu al veel te veel letters vuil gemaakt; zullen we nu maar weer doorgaan met Wikipedia verbeteren? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 20 feb 2018 10:35 (CET)

Olie en gas[bewerken]

Zie hier. Je kunt je gang gaan met het aanleggen van links in Wikidata. Over een niet controversieel verzoek als dit moeten we niet te lang doen. WIKIKLAAS overleg 26 jan 2018 22:59 (CET)

Hartstikke bedankt! Ik heb de Wikidatakoppeling Uitgevoerd Uitgevoerd. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 27 jan 2018 09:40 (CET)

Arts?[bewerken]

Dag Erik. Zou deze mevrouw arts kunnen zijn? Ik ga niet alles bekijken, maar ik heb een paar dingetjes verbeterd of teruggedraaid, zoals hier en hier. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 30 jan 2018 00:13 (CET)

Hoi andere Erik,
Ik denk dat ik inderdaad wel haar achternaam kan raden en dat zij een voormalig studiegenoot van me is. Dus dat ze inderdaad arts is. Ik was haar op Wikipedia nog niet eerder 'tegengekomen', hoewel ze al wel langere tijd actief is. Ik ben het overigens eens met de twee door jou aangegeven correcties/terugdraaiingen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 30 jan 2018 07:05 (CET)
Wat een toeval, Erik 2! Als zij het is, dan moeten haar 'medische' wijzigingen inderdaad serieus genomen worden. Blij te horen dat je althans tegen deze twee terugdraaiingen van mij geen bezwaar hebt. Mvg, ErikvanB (overleg) 30 jan 2018 13:43 (CET)

Datums[bewerken]

Hallo Erik,

Vanaf gisteren is er iets misgegaan met de datums op de lijst Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen. Jouw artikel (en dat van je voorganger) staat bij een verkeerde datum. Geen idee wie hier debet aan is. Misschien wil je zelf even kijken. Mvg. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 10 feb 2018 14:15 (CET)

Ik zie dat de artikelen wel bij de juiste datums staan, maar dat ze allebei een dag te vroeg aangemaakt werden. Andries maakte gisteren het artikel Petronilla van Outryve aan, dat voor vandaag gepland stond. Ik had gisteren op de lijst gekeken en zag dat dat artikel al aangemaakt was en dat ik de volgende op de lijst was, en dus ben ik vanochtend enthousiast 'mijn' artikel over Tagea Brandt gaan schrijven, waarbij ik over het hoofd gezien had dat ik dat pas morgen had moeten doen. Eigenlijk komt het mij wel goed uit, want vandaag heb ik een vrije dag en morgen heb ik van alles te doen.
Laten we maar hopen dat Arjuno gewoon netjes wacht met publiceren tot maandag, dan komt het allemaal wel weer goed. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 feb 2018 17:19 (CET)

Regels[bewerken]

Dank je voor de aanvulling. Ik doelde trouwens meer op de naamgevingregels van accounts, die duidelijk in beeld komen als je een gebruikersnaam kiest. Mmm, wat nu als ik mijn bedrijf nu pas Nietanoniem noem :) Nietanoniem (overleg) 13 feb 2018 18:31 (CET)

Aha, het is alweer bijna 9 jaar geleden dat ik me registreerde, en ik herinner me daarvan niet dat je dan de regels te zien kreeg. Maar ik herinner me nog wel dat het aanvankelijk een heel gezoek was om de weg te vinden tussen alle hulppagina's en me de regels vertrouwd te maken.
Ik denk trouwens dat als jij je bedrijf nu pas Nietanoniem zou noemen, je eerst vriendelijk en anders wat hardhandiger zou worden gevraagd je gebruikersnaam te wijzigen. Nog gekker zou het worden als iemand anders zijn/haar bedrijf zo zou noemen. Maar misschien zou je dan al spontaan van gebruikersnaam willen veranderen...
Producten van mijn hand zijn trouwens van de naam 1A voorzien (1A recumbents en 1A forensics). Spreek die naam maar eens in het Engels uit. Dat zal geen conflict geven met mijn gebruikersnaam. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 feb 2018 18:52 (CET)
Grappig verzonnen. Moeten ze hier wel weten dat het ook echt mijn bedrijf is (als er nu opeens een bedrijf komt met die naam valt het wel op). Ik zie trouwens net dat ik jouw aanpassing in mijn tekst op de helpdesk had teruggedraaid, dat was niet de bedoeling. Ik wilde op 'bedanken' klikken. Nietanoniem (overleg) 14 feb 2018 07:17 (CET)
Ok, uiteindelijk is het goed gekomen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 14 feb 2018 07:18 (CET)

Donorregister[bewerken]

Dag Erik,

In 2016 heb jij de doorverwijzing Donorregister aangemaakt, ik vond het nodig daar nu een artikel van te maken. Mogelijk ontsnapt het aan de aandacht omdat het een bewerking is i.p.v. een nieuw artikel. Misschien wil jij inhoudelijk nog kijken naar dit artikel Donorregister? Vandaar dit bericht aan jou.

mvg, Gewild (overleg) 14 feb 2018 22:32 (CET)

Dank voor de tip. Hij stond inderdaad niet op mijn volglijst. Nu wel. Ik heb wat opmerkingen op de overlegpagina gezet. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 feb 2018 03:00 (CET)
Dank voor de aandacht, kan het met jou opmerking op de overlegpagina vinden. Ik weet zelf echter niets van Vlaams/Belgisch donorregister, of van andere landen. mvg Gewild (overleg) 15 feb 2018 09:28 (CET)
In Ierland is geen centraal donorregister en moet men gewoon een donorkaart dragen. The Banner Overleg 20 feb 2018 03:40 (CET)
Dankjewel! Het lijkt me alleen wat vreemd om dat nu al in het artikel erbij te schrijven; ik hoop dat het toch lukt om de situatie van meer landen erbij te vinden; tenminste in alle landen waarin Eurotransplant (d:Q152121) werkzaam is. En waarvan ik nu pas ontdekte dat Ierland daar niet aan deelneemt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 20 feb 2018 11:15 (CET)