Overleg gebruiker:Erik Wannee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Eerdere delen van deze overlegpagina zijn te vinden op:

Zandwacht afbeelding verwijdering zonder commentaar[bewerken]

Kan je toelichten wat je heeft doen besloten om onderstaande afbeelding te verwijderen uit het artikel zandwacht DDdW (overleg) 23 aug 2017 23:41 (CEST)

Panorama Zandwacht kunstwerk tweede maasvlakte.jpg
Dat plaatje voegde niets toe, omdat het bijna hetzelfde was als het andere plaatje dat in de infobox stond. Sorry dat ik het niet toegelicht had, maar dat was omdat ik in diezelfde bewerking nog een aantal dingen had bewerkt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 24 aug 2017 07:52 (CEST)
daar ben ik het niet echt met je eens, de panorama toont ook het landschap en de omgeving waar het werk op is gebaseerd. Het toont context. DDdW (overleg) 25 aug 2017 07:32 (CEST)
Ik vind het huidige plaatje ook behoorlijk duidelijk qua context. Sterker nog: ik vind het duidelijker en mooier. Maar ja, ik ben dan ook geen kunstenaar. Maar als je dat extra stukje zand belangrijk vindt in samenhang met het kunstwerk, dan stel ik voor dat dat plaatje in plaats van het andere plaatje komt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 25 aug 2017 19:35 (CEST)

Rokzadel[bewerken]

Waarom heb je het stukje over rokzadel verwijderd bij het lemma fietszadel? ed0verleg 28 aug 2017 16:40 (CEST)

Ik ben me van geen kwaad bewust. Kun je me de bewerking tonen waarbij ik dat zou hebben gedaan? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 28 aug 2017 17:32 (CEST)
Ah, ik zie het al, my bad. In de diff van jouw wijziging is alles een regel omhoog geschoven omdat je een link had aangebracht. Daardoor leek het (als je niet goed keek) alsof de tekst weg was. Dan heb ik niks gevraagd! ed0verleg 28 aug 2017 18:21 (CEST)
Ja, die diffs hebben nogal wat beperkingen. Als je ergens één woordje wijzigt ziet hij soms al niet meer dat het om dezelfde alinea gaat, en dan is het lastig om te zien wat er nou gewijzigd was. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 28 aug 2017 18:33 (CEST)
Jouw link naar rokzadel heeft het inderdaad simpelweg beter gemaakt. Alsnog bedankt! ed0verleg 28 aug 2017 23:29 (CEST)

Esefjord[bewerken]

Het artikel over de Esefjord is erg verbeterd na uw aanpassingen. Het artikel was aanvankelijk erg rommelig, maar ik kwam niet uit een goede indeling. Complimenten voor uw werk hieraan. Ik heb zojuist nog een kleine aanpassing gedaan. De hoogte van de bergen stond trouwens wel op de pagina van de hardloopwedstrijd, maar het lijkt me goed om het zo te houden. Met vriendelijke groeten, Vincenthendriks (overleg) 29 aug 2017 20:24 (CEST)

Graag gedaan! En bedankt voor je compliment. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 29 aug 2017 22:17 (CEST)

Witte suprematie[bewerken]

Uit het feit dat 'suprematie' als zodanig voorkomt in de Nederlandse woordenlijst volgt natuurlijk niet logisch dat "witte suprematie" de "officiële Nederlandstalige term" is voor wat hier beschreven wordt, wat "officieel" hier ook moge betekenen. Woody|(?) 30 aug 2017 18:38 (CEST)

Daar heb je gelijk in. Maar 'supremacisme' is sowieso geen bestaand woord. Ik ben benieuwd of jij een correctere term weet te vinden/bedenken. (En suprematisme is weer heel wat anders.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 30 aug 2017 18:41 (CEST)
Waarom ben je daar benieuwd naar? Heb je de discussie op TBP niet gelezen voor je de titelwijziging doorvoerde? Woody|(?) 30 aug 2017 18:46 (CEST)
Oeps... Daarin heb je gelijk. Sorry, ik had die discussie inderdaad niet bestudeerd. Ik ga het nu maar even niet terugdraaien, want ik vrees dat ik dan in een vlek ga zitten wrijven en dat die dan alleen groter wordt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 30 aug 2017 19:04 (CEST)

Sambatrap[bewerken]

Dit is allereerst een zeldzaam toegepaste trap en de term ganzentrap kende ik op mijn beurt weer niet. Tijdens mijn opleiding bouwkunde is mij aangeleerd dat dit een sambatrap heet. Literatuur heb ik helaas niet meer. Hier een bron waarin het een sambatrap wordt genoemd. Veel meer digitale bronnen dan dat zijn er niet tot nauwelijks. Ik vermoed dat men de Duitstalige benaming daarin overigens volgt. Wellicht is het handiger de Duitse term te vermelden(?) Mvg Sonty (overleg) 1 sep 2017 11:21 (CEST)

Dag Sonty567,
In de NL-talige lectuur komt de term 'ganzentrap' in elk geval véél vaker voor dan 'sambatrap'. Ik vermoed dat die enkele keer dat het wel zo genoemd wordt, inderdaad een germanisme is. Overigens wordt ook nogal eens de naam 'molenaarstrap' voor dit type trap gebruikt. (Hier en hier bijvoorbeeld.) Ten onrechte, naar ik vermoed, want daarmee worden veel vaker heel steile 'gewone' trappen aangeduid. Hoewel een dergelijke trap in een molen natuurlijk ook prima op zijn plek zou zijn, dat zou me heel wat blauwe plekken op de kuiten bespaard hebben.
Het blijft lastig - zo niet onmogelijk - om vast te stellen wat de echte naam van dergelijke trappen is. Ik vraag me af of we in diezelfde voetnoot - die ik overigens nog een klein beetje aanpaste - ook moeten schrijven dat hij ook wel eens 'molenaarstrap' wordt genoemd. Wat vind jij? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 1 sep 2017 13:28 (CEST)
Ik zag de term molenaarstrap ook vallen. Of dat nou om een smalle, hele steile trap gaat of zelfs een ganzentrap is, is me niet goed duidelijk. Ik heb Gebruiker:Akoopal gevraagd of die mee wil kijken. Mvg Sonty (overleg) 2 sep 2017 08:22 (CEST)
Ik heb de term molenaarstrap wel eens gehoord voor dit soort trappen (ondingen, mijn POV), maar in een molen ben ik ze eigenlijk nooit tegengekomen, een molen heeft wel steile trappen, maar 'gewone'. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 2 sep 2017 23:36 (CEST)
OK, duidelijk. Dan gaan we de term 'molenaarstrap' maar niet toevoegen als potentieel synoniem voor de ganzentrap. Dank voor het meedenken. Overigens daag ik je uit om je POV eens te testen en zo'n trap in de molen te plaatsen. Ik heb wel eens op zo'n trap gelopen en nadat ik me over mijn gewoonte heen gezet had om met mijn lange benen treden over te slaan was ik er best over te spreken; met name bij het omlaag lopen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 2 sep 2017 23:45 (CEST)
Ik ken de trap op 1 plek, als je eenmaal loopt gaat het wel goed, maar je moet veels te veel nadenken met welk been je moet beginnen. Niets voor mij. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 3 sep 2017 08:51 (CEST)
Je hebt gelijk. Als je er al bij voorbaat een hekel aan hebt dan zul je er nooit aan wennen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 3 sep 2017 09:29 (CEST)

Onderzoekje[bewerken]

Ha Erik, ik kwam via wat verwijst naar bij lemma's op afgehandelde TBP lijsten meermaals uw wiu-onderzoekje tegen. Kleine opmerking daarbij is dat ik al meermaals zie dat lemma's waar weliswaar aangewerkt zijn 1 niet altijd enkel als wiu genomineerd stonden en/ of 2 ook (mede) op basis van relevantie verwijderd zijn. Oftewel het is niet altijd zuiver wiu hierbij. mvg - Agora (overleg) 5 sep 2017 11:07 (CEST)

Ik denk dat je gelijk hebt. Dat zou betekenen dat ik alsnog een aantal items er uit moet wippen en - om het aantal weer op 30 te krijgen - een stel nieuwe moet toevoegen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 5 sep 2017 11:16 (CEST)

Spieren[bewerken]

Even een aantal vragen zodat ik het niet fout doe. Het artikel hypnagoge schok staat in de Categorie:Reflex. Is dat correct? Ik zie namelijk dat een reflex gevolg is van een prikkel, is dat bij hypnagoge schok het geval? Zijn mijn toevoegingen [1] en [2] terecht? Misschien kan ik ze ook bij Spierkramp zetten? (En PLMD als rode link?) VanBuren (overleg) 5 sep 2017 14:27 (CEST)

Dag van Buren,
Het is inderdaad geen reflex. Ook geen kramp. Het moet eerder in de richting van een insult gezocht worden. Ik heb er de wat algemenere categorie:Neurologie van gemaakt. Die klopt in elk geval wel.
Er schijnt inderdaad een relatie te bestaan tussen hypnagoge schokken en restless leg syndrome, hoewel de aard van die relatie mij niet bekend is; ik heb er ook geen studie naar gedaan moet ik bekennen.
Over die rode link heb ik geen duidelijk mening. Als je plannen hebt om dat artikel aan te maken dan moet je hem zeker laten staan, of er anderen van plan zullen zijn om het ooit aan te maken... Geen idee. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 5 sep 2017 17:08 (CEST)

Hypotaurine[bewerken]

Hoi,

Zag dat je aan het poetsen was geweest in Hypotaurine. Hoewel ik met het gros van de poetsen kan leven, wel een paar opmerkingen:

  • Dubbele spaties na een punt gebruik ik om in de editpagina iets meer duidelijkheid te krijgen. Door de codes zijn deze pagina's niet echt leesvriendelijk, de extra ruimte aan het eind van een zin vergroot deze. Ik ga ze niet terugzetten, maar zal ze zelf wel blijven gebruiken.
  • De link rond cysteïne-sulfienzuur-route heb ik teruggezet en uitgebreid tot en met route. De verwijzing moet daar heen staan. Het gaat om een aantal reacties in de biosyntheseroute, die moet je dus niet verkorten tot een verwijzing naar 1 stof(klasse).
  • Ik heb de verwijzingen naar het feit dat de referenties Engelstalig zijn laten staan, hoewel ik vindt dat het feit van een Engelstalige titel al voldoende aangeeft dat het vermoedelijk om een Engelstalige referentie gaat. Ik zal ze zelf nooit toepassen.

Groeten, T.vanschaik (overleg) 5 okt 2017 20:06 (CEST)

Dag T,
  • Ik zie de tekst niet duidelijker worden met die dubbele spaties, hoewel ze natuurlijk ook geen kwaad kunnen. Alleen verminderen ze het effectieve aantal letters per regel, zodat je meer heen en weer moet gaan met je ogen. Ik poets ze nooit specifiek weg, maar neem ze mee als ik toch iets wijzig. Incidenteel zie ik wel dat beginners proberen met een enorme hoeveelheid spaties een tekst (tevergeefs) te forceren. Die spaties haal ik natuurlijk altijd weg. Tenzij ze juist wèl handig zijn, m.n. om een infobox overzichtelijk te maken.
  • Ik begrijp je tweede punt over de cysteïne-sulfienzuurroute, maar zo te zien heb je hem nog niet teruggezet. Ik vind het prima als je dat doet, alhoewel de lezer natuurlijk niet wijzer wordt van een rode link. Dus ik hoop dat je kans ziet om er dan ook daadwerkelijk een artikel over aan te maken, aangezien iemand anders dat hoogstwaarschijnlijk niet zal doen.
  • Inderdaad zal meestal uit de titel al duidelijk zijn dat het om een anderstalige tekst gaat, en ook om welke taal het gaat. Echter dat is niet altijd zo. Sommige linkteksten kunnen gelijk zijn in meerdere talen. Ook kan een link verwijzen naar een artikel of site die in meerdere talen beschikbaar is, en voor iemand die slecht Engels spreekt maar goed Duits (of zo) is het dan erg prettig te weten dat die site ook in het Duits beschikbaar is. Vandaar dat ik standaard altijd de taal erbij zet. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 5 okt 2017 21:29 (CEST)

Sosjokot[bewerken]

Rembrandt is ook al jaren dood en de pagina over hem zou dan ook mogen verwijderd, en zo kan ik nog tal van pagina's noemen die thans weinig actuele informatie zijn. Sosjokot was een typisch exponent van de jongerencultuur in de jaren '70 en bovendien een van de eerste zo niet DE EERSTE die een jaarlijks terugkerend paaspopfestival organiseerde. 6 okt 2017 09:15 (CEST) MarsmanOne (overleg)

Discussie hierover kun je het beste voeren op de beoordelingslijst, daar wordt hij ook door anderen gelezen en zal uiteindelijk over twee weken de d.d. moderater er een besluit over nemen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 6 okt 2017 09:39 (CEST)

Ik weet niet hoe druk je het hebt...[bewerken]

... maar kun je te zijner tijd wat aandacht schenken aan Myelitis. Voor zo ver ik kan beoordelen is de gegeven informatie correct maar wel erg schamel... The Banner Overleg 8 okt 2017 22:00 (CEST)

Nu even geen tijd om er lekker voor te gaan zitten; de komende weken hopelijk wel. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 okt 2017 08:00 (CEST)

Vertaling medisch artikel[bewerken]

Hallo Erik, Laatst heb ik weer een medische tekst vertaald: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Educatieprogramma/ITV_Hogeschool_voor_Tolken_en_Vertalers/gastro-intestinale_bloeding. Mocht je tijd en zin hebben om de terminologie te checken, graag! Ik hoop dat je het artikel over OCD niet vergeten bent...Die moet nog gewikificeerd worden. Rozemarie2017 (overleg) 26 okt 2017 20:24 (CEST)

Hoi Rozemarie,
Ik ben het inderdaad niet vergeten, maar ik heb het momenteel even erg druk met allerlei dingen van mijn werk. Moet zelfs weekeinden doorwerken. Maar er is licht aan het eind van de tunnel, want er komt een rustigere periode aan, half november. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 26 okt 2017 22:06 (CEST)

APS artikel[bewerken]

Hallo Erik,

Bij APS artikel dat ik heb getypt, ik was nog bezig het Russisch aan het vertalen naar het Nederlands voor de tekst. Nu is er op z'n minst een begin, de rest zal later deze week komen, uiteraard afhankelijk van hoe de vertaling loopt. Kan het sjabloon weg?

Groet, Thom Thom430 (overleg) 19 nov 2017 20:01 (CET)

Dag Thom,
omdat er anderhalf uur na de plaatsing van het artikel nog geheel geen tekst stond, plaatste ik de nominatie. Fijn dat er nu toch tekst bij gekomen is. Hij moet zeker nog hier en daar bijgeschaafd worden, maar ik heb er wel vertrouwen in dat je daarin zult slagen. Ik houd de nominatiesjabloon er nog even op, maar als de tekst goed is zal ik hem er zeker van af halen, wees gerust. Succes ermee! Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 nov 2017 21:42 (CET)
Inmiddels is het zo opgeknapt dat ik de nominatie ingetrokken heb. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 nov 2017 22:16 (CET)

een bedankje[bewerken]

Dank je wel voor je bijdrage aan het artikel naaigerei. Met vriendelijke groet, EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 20 nov 2017 23:09 (CET)

Soldier Using a Needle and Thread to Repair a Sock.jpg

.