Overleg gebruiker:Edoderoo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Edoderoo

Welkom op Wikipedia! Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

  1. Waerth©2005|praten ik ben een Rat 28 mrt 2005 11:24 (CEST)

Archief[bewerken]


Vervanging foto Marieke Rijneveld[bewerken]

Beste Edo, Waarom heb je de foto bij Marieke Rijneveld vervangen? Oskardebot (overleg) 6 sep 2016 14:49 (CEST)

Omdat ik op OTRS een andere foto heb ontvangen, die mij kwalitatief ook nog eens beter leek. Waarom zou ik 'm niet vervangen volgens jou? ed0verleg 6 sep 2016 15:50 (CEST)
Ik heb de indruk dat die foto alweer van een tijdje geleden dateert en zie persoonlijk liever een foto uit het 'dagelijkse straatbeeld' dan een geposeerd portret. Oskardebot (overleg) 6 sep 2016 16:21 (CEST)
Jij en Marieke zien het liefst "je eigen foto", en ik heb daar persoonlijk geen absolute voorkeur in. Mijn gevoel zegt dat de gebruikersgemeenschap een voorkeur zal hebben voor de foto die Marieke zelf heeft aangeleverd (de andere is er nog wel, maar in de Commonscat). Maar de gebruikersgemeenschap is vaak onvoorspelbaar, dus zeker weten doe ik dat niet. ed0verleg 6 sep 2016 16:39 (CEST)
Alsjeblieft zeg, ik hoop dat 'de gebruikersgemeenschap' wel wat beters te doen heeft dan zich hierover druk te maken. Overigens zou ik de voorkeur ook hebben gehad, wanneer de foto niet van mij, maar van iemand anders was geweest. Oskardebot (overleg) 6 sep 2016 16:49 (CEST)
Ah, daarin lees ik duidelijk dat je nu hier komt reclameren omdat jouw foto is weggehaald. Dat is niet chique. ed0verleg 6 sep 2016 18:05 (CEST)
A. Ik kom niet reclameren. B. Ik begrijp niet waar je dat leest. Oskardebot (overleg) 6 sep 2016 18:42 (CEST)
En dat vind ík nou 'niet chique': mij eerst "reclameren" in de schoenen schuiven, daar de diskwalificatie "niet chique" op stempelen en vervolgens stommetje spelen. Oskardebot (overleg) 7 sep 2016 22:10 (CEST) PS Je reactie is niet meer nodig, ik heb deze pagina van mijn volglijst gehaald.
En zo is het altijd de schuld van iemand anders. Jij liep te miepen met dat meissie dat zij haar foto wilde veranderen, toen ik hem veranderd had kwam je bij mij miepen, en nu ik je geen gelijk geef speel ik stommetje. Zet je foto's op facebook, dan kan niemand er verders bij, hier mag iedereen alles en niks met je foto's doen, zo werkt Wikipedia nu eenmaal. Ik plaats foto's van OTRS nu eenmaal, maar ik heb geen zin in ijdele discussies over die foto's achteraf, don't shoot the piano player noemen ze dat wel eens. ed0verleg 7 sep 2016 22:49 (CEST)
Toch maar een reactie. Voelt u zich soms een tikkeltje overwerkt? Het "meissie" is een volwassen vrouw van ruim 25 jaar met een aardige staat van dienst. Gebruiker Miep1991 haalde op 3 september de door mij gemaakte foto van Marieke Rijneveld weg zonder daar een reden voor op te geven. De foto heb ik dezelfde dag teruggeplaatst. Vervolgens vervangt u op 6 september die foto door een zelfportret en op mijn vraag naar het waarom, komt u aanzetten met: "Mijn gevoel zegt dat de gebruikersgemeenschap een voorkeur zal hebben voor de foto die Marieke zelf heeft aangeleverd". En als ik daarop reageer, krijg ik vervolgens woorden als "reclameren", "niet chique", "miepen", en "ijdele discussies" naar mijn hoofd. U zult het zelf wel niet als 'miepen' kwalificeren, maar een normale reactie kan ik dit bepaald niet noemen. Oskardebot (overleg) 7 sep 2016 23:30 (CEST)

Als lid van "de gemeenschap " vind ik de nieuwe foto beter als portretfoto omdat er geen boterham en andere mensen op staan. Als het artikel langer wordt is er ook ruimte voor de andere foto die ook zinvol is dan. Het is altijd onprettig als je bijdrage op Wikipedia verwijderd wordt. Zeker als je er veel werk aan hebt gehad. Maar dat is nu eenmaal het gevolg van het samenwerken en constant verbeteren van artikelen en ook beeldmateriaal. Over een paar jaar komt er vast weer een andere foto bij dit artikel. Elly (overleg) 8 sep 2016 08:01 (CEST)

Ik heb er geen probleem mee dat een foto vervangen wordt en ik heb er zelfs geen probleem mee dat 'mijn' foto vervangen wordt. :-) Ik struikel slechts over de argumentatie die daarbij gebruikt wordt, voor zover het woord argumentatie van toepassing is op de uitingen van Edoderoo. Oskardebot (overleg) 8 sep 2016 08:09 (CEST)
Oskar, wat ik niet snap, is dat je bij mij komt klagen over de argumenten voor het "verwijderen" van jouw foto. Ik heb het uitgelegd, maar je accepteert de uitleg niet, en gaat een onzin-discussie aan. Op OTRS heb ik drie mogelijkheden: de foto afwijzen, de foto accepteren maar niet op het artikel plaatsen of de foto wel op het artikel plaatsen. Meestal wordt het laatste gedaan om de redenen die ik hier boven heb verteld. Dat je er verders moeite mee hebt om een ander gelijk te geven zal allemaal best, maar doe dat alsjeblieft op de overlegpagina van iemand anders, en niet op die van mij. ed0verleg 8 sep 2016 08:30 (CEST)
Beste Edo, Ik ben niet bij je komen klagen. Ik heb je gevraagd waarom je die foto vervangen had. That's all. Toen je daar om voor mij onduidelijke redenen de 'gebruikersgemeenschap' bij haalde, heb ik je geschreven dat dat voor mij niet hoefde, omdat volgens mij de gebruikersgemeenschap wel wat beters te doen heeft. Vervolgens krijg ik 'reclameren' en 'niet chique' naar mijn hoofd geslingerd. Oskardebot (overleg) 8 sep 2016 09:36 (CEST)
Laten we maar stoppen, want jij leest zaken in mijn reacties die ik niet schrijf en die ik al helemaal niet bedoel. Oskardebot (overleg) 8 sep 2016 09:41 (CEST)
Ik had het er gisteren al bij laten zitten, maar toen kwam je op hoge poten langs dat ik geen stommetje mocht spelen. Ik heb geen probleem, jij wel, zoveel is mij wel duidelijk. ed0verleg 8 sep 2016 09:44 (CEST)

Schrijfweek Italië[bewerken]

Beste Edoderoo,

Schrijfweek Italië is begonnen! Van 12 t/m 25 september 2016 houden we een dubbele schrijfweek die gericht is op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Italië.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 12 sep 2016 15:16 (CEST)

Links naar doorverwijspagina's[bewerken]

Hey Edoderoo, vraagje: Ik hou altijd de statistieken bij van de IP-controle en deed dit ook enige tijd voor de links, maar dat was vaak handmatig tellen en achteraf gezien waren er veel meer dan ik dacht. Kan jij op een eenvoudige manier zien wat de huidige stand van zaken is? Dan kan ik het weer updaten. Als het ook een hoop getel gaat worden, dan wil ik het zelf maar doen, als jij uitlegt waar ik dan precies moet tellen (ik nam meestal de filterpagina als totaal en de werkpagina als openstaande links.. Groet, - Richard KiWi Overleg 13 sep 2016 12:33 (CEST)

Momenteel laat mijn script (dat 15 uur draait) alleen de dp's zien met 3 of meer binnenkomende links. Het script geeft zaterdag ochtend output, en volgende week geeft hij 2 of meer binnenkomende links. Zodra het 1-of-meer (dus alles ;-) wordt, zou je iedere zaterdag ochtend de totalen kunnen bepalen uit de output van mijn script. Maar er zit ook wat "bagger" tussen, dp-links van zie-ookjes en dat soort werk, die ook jouw telling waarschijnlijk gaan frustreren.
Ik weet wel dat gebruiker Multichill mij een keer een SQL-script heef laten zien dat in 1 minuut alle dp's kan tellen. Als je het aan hem vraagt, krijg je wellicht iets dat je zelf iedere dag met de hand kan opstarten. SQL is enorm krachtig (en snel), maar ik heb me "gespecialiseerd" in Python, en heb geen tijd en energie over voor nog iets nieuws momenteel. Gelukkig zijn er altijd mensen die nog handiger zijn ;-) ed0verleg 13 sep 2016 13:16 (CEST)
Hoi Edo. Ik ben al heel blij met de nieuwe lijsten voor dp-controle. Ze werken goed. Wat mij wel opviel (n.a.v. je verwijzing naar Multichill en zijn lijst, is dat schijnbaar doorverwijspagina's die geen {{dpintro}}-sjabloon hebben, niet worden meegenomen. Ik heb er al een aantal van de lijst weggewerkt, maar voorbeelden zijn Marine, Mamadou Sakho, Galicië, enz. Ik weet niet of het script eenvoudig aan te passen is en hoe die exact werkt, maar het gebruik van het sjabloon {{dp}} zal waarschijnlijk meer gebeuren dan gebruik van het sjabloon {{dpintro}}. Een andere, en wellicht betere oplossing, is om het dpintro-sjabloon op die artikelen ook toe te passen. Groet, Pompidom (overleg) 15 sep 2016 08:42 (CEST)
Goedemorgen Pompidom, kan ik dit lezen als een verzoek om een keer een beeld te brengen welke pagina's precies een van deze twee sjablonen hebben? Dan kunnen we ze bijwerken en zijn ze meteen gestandaardiseerd. Misschien dat dat iedere paar maanden dan nog eens zou moeten. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 15 sep 2016 09:21 (CEST)
met Python is dat wel te achterhalen, en met de quarry-tool waar Multichill het over had kun je dat zelfs binnen een minuut ook ophoesten (als iemand de scripts "even" schrijft ;-)). Nu de lijsten wat korter zijn, kan ik ze dit weekend wel eens laten draaien op {{dp}} in plaats van {{dpintro}}, om te zien wat de output dan is. ed0verleg 15 sep 2016 09:49 (CEST)
We kunnen altijd gaan kijken of we die dp's verder kunnen standaardiseren, al zullen er altijd wel gevallen overblijven waar dat minder gewenst is. Groet, Pompidom (overleg) 15 sep 2016 10:02 (CEST)
Met PetScan is dat zeer snel te tellen, 10543 die {{Dpintro}} missen, er lijken geen pagina's te zijn met enkel een {{Dpintro}}. ed0verleg 15 sep 2016 10:48 (CEST)
Zo, dat zijn er nog veel meer dan dat ik dacht. Ik zal er zo af en toe wat wegwerken. Pompidom (overleg) 15 sep 2016 10:51 (CEST)
Als we besluiten dat we ze gewoon *allemaal* weg willen werken, dan schrijf ik er een script voor, die gewoon voor iedere pagina een {{dpintro}} plus een harde return zet. ed0verleg 15 sep 2016 10:58 (CEST)
Ik ben bang dat er handwerk bij blijft kijken. Zoals bij Willem van Oranje (doorverwijspagina) is de belangrijkste link in de intro geplaatst. Die kan dan niet simpelweg vervangen worden door een sjabloon. Pompidom (overleg) 15 sep 2016 11:02 (CEST)
Ik snap 'm. Een scriptje kan dan wellicht alleen die pagina's doen die geen inleidende tekst hebben, maar gelijk beginnen met links. Ik zal er binnenkort eens op studeren. ed0verleg 15 sep 2016 11:08 (CEST)
Ik heb ook even zitten kijken, maar ze met een bot plaatsen lijkt er niet in te zitten. Als jij bij het zoeken voortaan op {{dp}} wil zoeken, dan maakt dat het overzicht groter, maar ook completer. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 15 sep 2016 11:05 (CEST)
Hoi, hoewel ik voorstander zou zijn van dpintro te gebruiken kan ik me voorstellen dat mensen die intro niet mooi vinden ofzo en er bewust niet voor gekozen hebben. Het structureel aanpassen kan wat BTNI-discussies opleveren. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 sep 2016 23:30 (CEST)
Andersom (wel 'dpintro', geen 'dp') vond ik drie pagina's. Die heb ik gistermiddag aangepast.
Ook een aantal keren dpintro erin gezet, maar ook veel pagina's gezien waar ik dan een deel van de informatie zou moeten weghalen. Dat zal niet gewaardeerd worden. Denk aan de Poolse plaatsen, waar uitleg bij staat over de gemeentenaam, en de Amerikaanse plaatsen, waar gezegd wordt dat het om Amerikaanse plaatsen gaat. Verder de nodige afkortingen, en een enkele keer iets waar kan verwijzen naar: in de tekst staat. Kan petscan die traceren? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 16 sep 2016 00:31 (CEST)
Tot Page ID 15000 heb ik ze doorgelopen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 16 sep 2016 01:00 (CEST)
Blijkbaar is de logica dat iedere doorverwijspagina een {{dp}} heeft, en veel ook een {{dpintro}}. Morgen draait de lijst van 3+ met {{dp}}, hopelijk geen zeer lange lijst. Maar dan kunnen we daarna wel weer flink aan de bak ;-) ed0verleg 16 sep 2016 07:24 (CEST)
Vrijdag gaat de 2+ lijst eruit, zaterdagochtend hebben we resultaat... ed0verleg 22 sep 2016 12:16 (CEST)

Pieter Dirk Torensma[bewerken]

Hoi Edoderoo, met deze edit herstelde je een categorie bij een artikel die je daar recentelijk ook al teruggezet hebt.

Bij de Categorie:Islamitisch persoon staat:

"De categorie Islamitisch persoon biedt een overzicht van artikelen over personen met een functie of titulatuur in de islam, tezamen met personen die als moslim bekendheid hebben vergaard."

bij de Categorie:Atheïst staat:

"De categorie Atheïst biedt een overzicht van artikelen over personen waarvan bekend is dat ze atheïst zijn en waar het atheïsme een aanwijsbare rol speelt in het leven of werk van deze persoon."

bij de Categorie:Rooms-katholiek persoon staat:

"De categorie Rooms-katholiek persoon biedt een overzicht van artikelen over personen die bekend zijn vanwege hun rol in de Rooms-katholieke Kerk."

en bij de Categorie:Vrijmetselaar staat dan weer:

"De categorie Vrijmetselaar biedt een overzicht van artikelen over personen met een functie of titulatuur binnen de vrijmetselarij of wier lidmaatschap van een vrijmetselaarsloge aantoonbaar een belangrijke rol heeft gespeeld in hun leven."

en zo staat bij wel meer categorieën die te maken hebben met de levensbeschouwing van de beschreven persoon dat het simpele feit dat iemand gerekend kan worden tot zo'n stroming niet betekent dat het biografisch artikel dan ook meteen gecategoriseerd hoort te worden naar die levensbeschouwing.

Bij een biografisch artikel over iemand waarbij in het artikel vermeldt wordt dat hij of zij moslim/atheist/RK/vrijmetselaar/boedhist/etc. is, is het dus niet de bedoeling om daarop te gaan categoriseren tenzij uit het artikel duidelijk wordt dat deze binnen die levensbeschouwing een speciale functie had (denk aan een kardinaal of zo) of een speciale betekenis had voor die levensbeschouwing (denk aan Luther/Calvijn of zo).

Je plaatste dat artikel terug in de Categorie:Nederlands vrijmetselaar waarbij nadrukkelijk staat:

"De categorie Nederlands vrijmetselaar biedt een overzicht van artikelen over Nederlandse personen met een functie of titulatuur binnen de vrijmetselarij of wier lidmaatschap van een vrijmetselaarsloge aantoonbaar een belangrijke rol heeft gespeeld in hun leven."

Bij het artikel over Torensma staat in de broodteskt van het artikel alleen "In het werk van Torensma is veel symboliek terug te vinden uit de Vrijmetselarij." Dus niets over welke functie of titelatuur hij daar heeft en zelfs niet of hij wel lid was. Niets over welke loge hij behoort en al helemaal niet dat zijn lidmaatschap van een vrijmetselaarsloge aantoonbaar een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn leven. Kortom, uit dat artikel wordt niet duidelijk waarom dat artikel over Torensma in die categorie hoort.

Ik hoop dat je op basis van bovenstaande punten je edit wilt heroverwegen. - Robotje (overleg) 26 sep 2016 22:46 (CEST)

Ik heb enkel de ongefundeerde bewerkingsoorlogen van LeeGer voortgezet, niets meer en niets minder. LeeGer wil (samen met enkele anderen) dat een categorie enkele artikelen bevat die over het onderwerp gaan, ik wil, samen met anderen, daar veel meer artikelen in kwijt. Bekend zijn is sowieso een discutabel criterium. Rucksichtslos elke dag twintig artikelen uit categorieen gooien als je dagelijkse bezigheid staat voor mij gelijk aan vandalisme, en dat heb ik hersteld. ed0verleg 26 sep 2016 22:55 (CEST)
Als het alleen gebeurde omdat er geen argument gegeven werd voor verwijdering en je verder niet in gaat om mijn punten, dan neem ik aan dat ik hierboven genoeg m'n best gedaan heb om met argumenten aan te geven dat in dit specifieke geval die categorie daar niet echt hoort. Ik zal dan ook maar met verwijzing naar deze pagina die categorie alsnog weghalen. - Robotje (overleg) 26 sep 2016 23:01 (CEST)
Als je dat om dezelfde reden doet, namelijk alvast weghalen, voordat de uitslag van de stemming nadelig uitvalt, lijkt me dat niet de juiste methode. ed0verleg 26 sep 2016 23:04 (CEST)
De redenen heb ik hierboven gegeven. Volgens mij was er lange tijd geleden al een stemming of gewoon consensus dat we biografische artikelen niet gaan categoriseren op basis van de persoonlijke levensbeschouwing tenzij die persoon bijv. een hogere functie had binnen de structuren die verband houden met die levensbeschouwing (opperrabbijn/moefti/bisschop/etc). Als je echt wil, wel ik wel proberen te achterhalen wanneer die peiling/stemming was maar het kan ook wezen dat er gewoon in overleg consensus bleek en dat het daarom nooit in stemming gebracht is. Maar als er al een stemming was, dan is dat echt al een tijd geleden dus die ".. voordat de uitslag van de stemming nadelig uitvalt .." begrijp ik niet zo. - Robotje (overleg) 26 sep 2016 23:18 (CEST)
Het is al vele malen eerder gemeldt: het gaat fout in de interpretatie die sommigen aan die stemming geven, en het is duidelijk (als in klip-en-klaar) dat een deel van de gebruikersgemeenschap de gemeende consensus anders uitlegt dan een ander deel. Dat mensen denken dat ze gelijk hebben omdat ze denken dat ze dat al heel lang hebben, dat weet ik ook wel. Dat heb ik namelijk ook. En daarom moet mijn zin worden doorgedreven, zoals anderen hun zin ook doordrijven. Amen. ed0verleg 26 sep 2016 23:21 (CEST)

Terugdraaien bewerking van artikel La Luna (1979) naar La Luna[bewerken]

Dag Edoderoo, ik heb je al een e-mailtje gestuurd om te verklaren waarom ik je bewerking van mijn artikel gewijd aan Franco Citti teruggedraaid heb. Ik wil je toch nog even herhalen dat de filmtitel 'La Luna' wel degelijk verwees (en nu weer verwijst) naar een pagina die bestaat en aangemaakt werd door Heer van Robaais met als titel 'La Luna'. Daarom dacht ik dat jouw bewerking niet nodig was. Nogmaals sorry voor het feit dat ik geen reden meegaf bij het terugdraaienGérarddelafeuille (overleg) 30 sep 2016 21:39 (CEST). Beleefde groeten.

Sociale beperking[bewerken]

Beste Edoderoo, ik denk dat je dringend eens moet bezinnen over hetgeen je hier op Wikipedia schrijft. Deze persoonlijke aanval is er zover over dat ik gevraagd heb je te blokkeren. Akadunzio (overleg) 30 sep 2016 22:02 (CEST)

Tja, moet ik nu bang worden? De waarheid is nu eenmaal hard, en ik heb eerst geprobeerd het netjes te verwoorden, maar dat komt blijkbaar niet aan. ed0verleg 30 sep 2016 22:15 (CEST)
De waarheid? Volgens mij weet je totaal niet waarover je spreekt. Akadunzio (overleg) 30 sep 2016 22:29 (CEST)

Censuur?[bewerken]

Hallo Edoderoo,

Was het werkelijk je bedoeling, mij van censuur te beschuldigen in de beoordeling van "Kritiek op het libertarisme"? Of lees ik dat verkeerd? Ik weet niet goed hoe persoonlijk ik je opmerking moet interpreteren.

Vriendelijke groet, FNAS (overleg) 30 sep 2016 23:52 (CEST)

Nee, dat was zeer zeker meer algemeen, dan op de persoon. Maar dan ligt het aan de opvatting van jou kant of je het dan persoonlijk opvat. Mijn doel was iets niet zomaar weghalen, omdat het kritiek is waar wellicht niet zoveel van klopt volgens veel mensen. Over alle discutabele onderwerpen staat er onzin in Wikipedia, en Libertarisme is best een disctabel onderwerp volgens velen, en de heilige graal volgens sommigen. Er waren enkele zaken die een bron hadden (het eerste waar *ik* naar keek), en bij de nominatie werd over de bron niet geklaagd, zelfs niet genoemd. Blijkbaar zat daar het probleem niet in. Dan alle kritiek maar wegmaaien *zou censuur kunnen zijn*. Als dat met argumenten weer weerlegd wordt, heb ik in ieder geval bereikt dat er iets dieper over nagedacht is dan puur en allen wat een gewauwel, flikker maar weg, want die instelling hebben sommigen hier. Terwijl je gewauwel moet verbeteren of snoeien, niet gewoon wegkieperen. Maar goed, dat is mijn mening. ed0verleg 1 okt 2016 08:51 (CEST)
Prima, dat wilde ik even weten. De bronnen bij het artikel zijn overigens weer allemaal libertarische websites; in het artikel Libertarisme heb ik zelf met een kritische bron in de hand de kritische alinea herschreven. FNAS (overleg) 1 okt 2016 21:34 (CEST)

Spijkers en schroeven[bewerken]

Hoi Edoderoo,

Ik moest gisteren denken aan een verhaal dat ik ooit heb gelezen. Het ging over een kind dat een hamer had gekregen en enthousiast ermee aan het timmeren ging. Er werden mooie dingen gemaakt, maar op een gegeven moment waren de spijkers op. Vrolijk werden de schroeven aangesproken, maar vader zag dat deze als spijkers werden gebruikt. De inspanning werd groter, de constructies werden wankel, de motivatie ook. Daarop werd door vader de schroevendraaier geintroduceerd. En het kind reageerde nu enthousiast: nu konden de "geribbelde spijkers" ook gebruikt worden! Soms groeien personen door juiste ondersteuning. Soms blijven personen hangen in oude gewoontes, omdat ze niet ondersteund worden. En er zijn personen die niet verder komen, omdat ze beperkte vaardigheden hebben. Als dat inzicht er niet is, dan kun je wel een schroevendraaier aanbieden, maar is het misschien beter om de hamer af te pakken. Nu laten we ze spijkers slaan en roepen foei als er schroeven met vastberadenheid in het hout gemept worden. De vraag blijft: wat is beter voor wikipedia en voor de wikipediaan? Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 1 okt 2016 10:10 (CEST)

Helaas woont vader in Wikipedialand niet op dezelfde plek als de kinderen. In Wikipedialand roept vader iets over "bij ons zijn er schroevendraaiers" en blijven de kinderen vrolijk doorhameren. En omdat ook ik wel begrijp dat de zaken die Wikipedia zo ontbeert (een directeur die beslissingen kan forceren, een mogelijkheid tot ontslag van niet functionerende medewerers, een mogelijkheid tot bijscholen van waar dat nodig is, een projectleider die mensen in de juiste richting kan sturen op basis van vaardigheden, etc), heb ik ook allang aanvaard dat sommige zaken in Wikipedialand met horten en stoten gaan. Soms moet je even hard stoten, ook al breekt het dan ergens. Het hoort bij het model. De dag dat we verplicht ons allemaal eens per jaar fysiek moeten melden op kantoor, is ook de dag dat sommige dingen op Wikipedia "beter gaan". Dat gaat nooit gebeuren, dat hoeft ook niet, en betekent ook dat sommige "kinderen" met schroeven blijven hameren. Wikipedia is een gammel project, en perfectionisten trekken hier toch aan het kortste eind. ed0verleg 1 okt 2016 13:42 (CEST)
Opmerking Opmerking Soms is het toch wel leuk op Wikipedia. Al was het dan enkel omdat er zulke grappige illustraties voorbijkomen Knipoog Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 1 okt 2016 21:47 (CEST)
Maar we schrijven hier geen comedy-serie, en toch zitten sommigen hier enkel voor de drama. ed0verleg 1 okt 2016 22:06 (CEST)
Ik weet niet of je mij daar mee bedoeld, maar ik zie een kopje Spijkers en schroeven voorbijkomen. Dan wordt ik nieuwsgierig. Ik kom niet kijken voor de drama althans. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 1 okt 2016 22:12 (CEST)
Laten we dan maar snel ergens kennis gaan delen! ed0verleg 1 okt 2016 23:04 (CEST)

{{Tabel legenda resultaten grandslamtoernooien}} [bewerken]

Hoi Edoderoo, ik heb op Wikipedia:Verzoekpagina voor bots gevraagd om het sjabloon op alle biografieën van tennissers toe te voegen. Ik zag dat je dat nu handmatig aan het doen was. Miho (overleg) 9 okt 2016 14:21 (CEST)

Ik heb even rondgeneusd in een aantal artikelen. Het staat lang niet altijd op dezelfde plek, de kopjes heten nog wel eens anders, de tabel staan "ergens" onderaan. Met AWB gaat het geen simpel klusje zijn vermoed ik, en met Pywikibot gaat niemand een script ervoor programmeren ben ik bang. ed0verleg 9 okt 2016 14:51 (CEST)
Ik kan me voorstellen dat je met het zoeken naar == Resultaten grandslamtoernooien == of == Prestatietabel == of == Prestatietabel grandslamtoernooien == en dan daar direct het sjabloon onder te plakken, je al 90% van de gevallen te pakken hebt. Die laatste 10% kunnen we dan handmatig doen, net zoals nu de externe links naar wikidata. Miho (overleg) 9 okt 2016 16:58 (CEST)
Dat zou je geautomatiseerd kunnen doen, dan is 90% gedaan, waarvan 80% goed is, en wellicht 10% niet goed. En ik ben een beetje bang dat over die 10% dan weer een paar perfectionisten komen herrie schoppen, en dan ben je meer tijd kwijt met ruzie maken, edit-wars en zinloze discussies, dan dat je kwijt was geweest om het op te lossen. Alternatief is te wachten tot het tennisproject het met de hand heeft gedaan. Binnen 12 maanden zijn zeker 50% van de artikelen bezocht om ze bij te werken, en is zo'n legenda er dan ook snel bijgezet. Ik zal er nog eens over nadenken, ik heb sinds 1 september (gelukkig) geen 14 uur per dag tijd mer voor Wikipedia, dus ik moet mijn tijd goed plannen. ed0verleg 9 okt 2016 20:11 (CEST)
En inderdaad, ik zie op bijgewerkte tennisartikelen "automagisch" het sjabloon toegevoegd worden ;-) ed0verleg 9 okt 2016 23:54 (CEST)

Tom[bewerken]

Pfoe, ondanks dat ik hem al jaren niet meer op de wikichat had gezien, schrik ik hier toch wel erg van. Trijnstel (overleg) 10 okt 2016 00:24 (CEST)

Ik had hem al die jaren op Facebook als vriend, dus ik wist wel dat het niet al te goed met hem ging, maar ook dan is het een nare verrassing. Ik denk dat de laatste keer dat hij echt bij Wikimedia betrokken was, de keer was dat we ergens in Amsterdam nieuwjaarsborrel hadden. Hij zat toen met vervoer in de knoop vanwege een rolstoel, maar volgens mij was het hem toen wel gelukt te komen. Maar die keer was ik er niet bij. ed0verleg 10 okt 2016 08:28 (CEST)

Wat is het gebruik tov van het aanpassen van gebruikerspagina's van overleden bijdragers? Er staat nu namelijk bijvoorbeeld "is thans woonachtig te Arnhem" op die van Thor NL. Ik vind dat persoonlijk niet heel gelukkig ogen. Groet Toth (overleg) 10 okt 2016 23:21 (CEST)

Er is niet echt één richtlijn, maar het is gebruik om een overlijdensmelding op de GP te zetten, die vervolgens te beveiligen en de OP in te richten als condoleancepagina. Ik zal er mee aan de slag gaan. Trijnstel (overleg) 10 okt 2016 23:43 (CEST)
Ik blijf er zelf verder helemaal vanaf dan. Groet Toth (overleg) 10 okt 2016 23:48 (CEST)

Infobox Wikipediaan[bewerken]

Hoi Edo

Ik zag dat je op je GP het sjabloon "infobox persoon" gebruikt. Aangezien ik onlangs een infobox over Wikipedianen gecreëerd heb, zou het natuurlijk ook fijn zijn als er gebruik van gemaakt wordt. En omdat jij al een gelijkaardig sjabloon op je GP hebt staan, dacht ik dat je deze ook wel wilde gebruiken. Als jij liever je huidig sjabloon gebruikt, mag dat ook natuurlijk. Ik wilde gewoon even zeggen dat er nu een officieel sjabloon voor bestaat. Vriendelijke groeten JP001 (overleg) 16 okt 2016 15:53 (CEST)