Overleg gebruiker:Edoderoo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Edoderoo

Welkom op Wikipedia! Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

 1. Waerth©2005|praten ik ben een Rat 28 mrt 2005 11:24 (CEST)

Archief[bewerken]

Doorstreepster[bewerken]

Bedankt voor je veelzijdige inzet voor Wikipedia en al je hulp op wikidata

Geen idee waarom jouw naam nog niet op de lijst van doorgeefsterren stond, maar ik wilde jou toch heel hartelijk bedanken voor je voortdurende inzet op wikipedia en wikidata. Je hebt mij in ieder geval voortdurend ondersteund toen ik hier als nieuweling aan de categorieën van de Parijse arrondissementen zat te prutsen en ik direct in de praktijk ervaarde dat VJVEGJG voor iedereen een andere betekenis heeft op wikipedia. Je tomeloze inzet bij het behoud van artikelen, je onvermoeibare EdodeRoobot, je inspanningen voor samenwerking tussen wikidata en wikipedia: eigenlijk kan ik zoveel dingen opnoemen waarom ik vind dat je deze doorgeefster verdient.

Doe niet zoals ik (en houd je ster dus niet een jaar vast)! De vijfde zuil van Wikipedia vertelt ons dat Wikipedia geen regels heeft, maar deze doorgeefster hoor je toch volgens de ongeschreven regel binnen een redelijke termijn weer door te geven aan iemand die hem volgens jou verdient :D Veel plezier met dit welverdiende bedankje. Ecritures (overleg) 27 feb 2018 23:17 (CET)

Ik zal eens een paar weken rondkijken wie 'm in mijn ogen verdient, het liefst iemand die 'm ook nog niet heeft gehad, en een mooie aanvulling op de lijst is. Bedankt voor je bemoedigende woorden! ed0verleg 28 feb 2018 07:11 (CET)
Ik zal de ster doorgeven aan Overleg_gebruiker:Multichill, die heeft 'm nog niet gehad zag ik, en zeer zeker wel verdiend! Edoderoo (overleg) 16 mrt 2018 07:59 (CET)

Raphaël August Opstaele[bewerken]

Hoi Edo, we hadden een bwc, pas nadat ik het artikel verwijderde, zag ik dat je er 'wiu' op had geplaatst. De tekst was echter vrijwel geheel van elders gekopieerd, vandaar dat ik het wegens auteursrechtenschending meteen verwijderde. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 1 mrt 2018 13:40 (CET)

Ik heb de vermelding op de lijst van vandaag dan ook gelijk weggehaald, want een auteursrechtenschending is een terechte nuweg. Mercikes. ed0verleg 1 mrt 2018 13:41 (CET)

Link[bewerken]

Artikel 38. Natuur12 (overleg) 4 mrt 2018 22:04 (CET)

Je bot[bewerken]

Moi Edo, jouw bot plakt hier een vreemde datum op, zou je daar even naar kunnen kijken? Peter b (overleg) 8 mrt 2018 22:09 (CET)

Hij heeft op die datum ook al op de lijst gestaan, dan gaat het niet altijd lekker. Ik heb het met de hand gefixed. Edoderoo (overleg) 8 mrt 2018 23:08 (CET)

Link naar dp Enos[bewerken]

Dag Ed0, ik hernoemde zojuist enkele artikelen over vlinders die ten onrechte in het gelsacht Thecla waren geplaatst naar namen in het geslacht Enos. Over Enos hadden we twee artikelen: een over de bijbelse figuur, en een over een televisieserie die ongetwijfeld naar die figuur is vernoemd. Ik denk dat ook het vlindergeslacht naar hem is vernoemd. Dat neemt niet weg dat het tijd werd dat er een dp werd gemaakt. Ik heb dus "Enos" hernoemd in "Enos (Bijbel)". Nu blijkt dat er, ook nadat ik de sjablonen waarin de naam Enos voorkwam heb bijgewerkt, nog steeds een aardige lijst is van artikelen waarin de link naar Enos voorkomt. Mijn AWB doet het op dit moment niet. Zie jij kans die links naar de dp op te lossen met je bot? Als er tot nu geen fouten waren gemaakt, zou elke link omgezet moeten kunnen worden in een naar Enos (Bijbel). WIKIKLAAS overleg 18 mrt 2018 23:09 (CET)

Ik moet even kijken of ik daar tijd voor ga vinden, het was nu even het drukste weekend van het jaar (hoop ik ;-) in de drukste maand van het jaar (vermoed ik), maar deze link komt vanzelf ook op de lijst van nog niet opgeloste dp's, mogelijk zal een ander met AWB die gaan oppikken. Bedankt voor het melden, ik zal er AWB op los (laten) laten binnenkort. Edoderoo (overleg) 19 mrt 2018 07:24 (CET

Geschiedenis van de Nederlandse zeevisserij[bewerken]

Ik heb een belofte van begin juli 2017 inzake aanpassingen binnen een artikel aan jou niet waar gemaakt omdat ik het puur door publicatiedrift ben vergeten. Ik voel me daarover schuldig en ik beloof alsnog dat ik vanaf morgen bezig zal gaan met het door jou gevraagde oplossen van links naar doorverwijspagina. Met excuses en vriendelijke groet. Prenter2 (overleg) 21 mrt 2018 21:48 (CET)

Grote kans dat ze allemaal al wel zijn opgelost intussen ;-) Maar elke dag staat er op WP:LND/D een nieuwe lijst. Als je wilt, mag je er daar ook een paar van oppikken. Als je dat hebt gedaan, dan hoef je je zeker niet meer schuldig te voelen ;-) Anders ook niet hoor, maar elke dag komen er pakweg 100 links bij, en als er dan ook weer 100 worden opgelost, groeit de lijst in ieder geval niet. En de lezer die op de link klikt, komt dan in ieder geval op de goede plek uit. Edoderoo (overleg) 21 mrt 2018 23:31 (CET)

lijst[bewerken]

Hoi Edo, ik zag je opeens opduiken op een lijst van een zekere organisatie waarvoor je je sympathie nooit verbloemd hebt, maar er is geloof ik na gisteren niets veranderd voor je. Jammer voor je - denk ik, mvg HenriDuvent 22 mrt 2018 14:00 (CET)

Ik stond als nummer vijf op de kieslijst, we hebben 1 zetel gehaald in Woerden, voor ons is dat toch een kleine overwinning. Voor de SP is het pluche warmhouden sowieso niet het hoogste doel, noch is het een manier om je salaris aan te vullen (de vergoeding gaat als solidariteitsregeling naar de partij, die het weer besteed aan alle vrijwilligers binnen de partij), dus wij gaan in Woerden met deze ene zetel gewoon verder waar we al mee bezig waren: ons oor te luisteren leggen bij de bevolking, en samen met hen actie voeren voor een sociale en rechtvaardige gemeente. Vier of vijf zetels (van de 31) was toch al geen optie, dus voor mij is het niet zozeer jammer. Ik kan beter tijd overhouden voor Wikipedia ;-) Edoderoo (overleg) 22 mrt 2018 14:05 (CET)
Ik hoorde vanmorgen dat ik 13 voorkeursstemmen had gekregen (mezelf+12). Ik zal maar niet uitrekenen hoeveel tijd ik per voorkeursstem erin heb gestopt ;-) Edoderoo (overleg) 23 mrt 2018 13:58 (CET)
Leuk dat je even reageert, succes!!! mvg HenriDuvent 22 mrt 2018 16:04 (CET)

PS. Je foto hier wijkt nogal af van je foto daar....

Ja, de foto hier is best oud ondertussen. En de foto daar is gekozen door iemand die haast had tijdens het zoeken ;-) Edoderoo (overleg) 22 mrt 2018 16:24 (CET)

Stolbovo[bewerken]

Beste Edo, De reden voor twee artikelen is dat het Moskouse metrobedrijf zelf de stations die meerdere lijnen bedienen ook als meerdere stations bestempeld, die vaak ook allemaal een eigen naam hebben. Zo heeft het centrale metrostation drie namen (Ochotny Rjad voor lijn 1, Teatralnaja voor lijn 2 en Plosjtsjad Revoljoetsi voor lijn 3) terwijl een dergelijke situatie dit buiten Rusland als 1 station zou worden aangemerkt, bijvoorbeeld T-Centralen in Stockholm en Charing Cross in Londen. De betreffende stationsdelen zijn dan ook als aparte stations te vinden in Wikipedia, tenzij er sprake is van een overstap op hetzelfde perron. Dit is met betrekking tot de ringlijn, Overleg:Komsomolskaja (metrostation Moskou, Koltsevaja-lijn) al eerder ter discussie geweest. Het station Stolbovo geen overstap op hetzelfde perron maar twee haaks op elkaar staande perrons voor de respectievelijke lijnen, dus vandaar. JB63 (overleg) 25 mrt 2018 18:20 (CEST)

OK, dat is dan helder, bedankt voor de uitleg. Ik maak al die dingen aan op WikiData, en ik kwam er zodoende achter dat er al "iets" bestond wat er heel veel op leek, maar met deze uitleg zijn ze hetzelfde, maar dan anders ;-) Dan maak ik die tweede wel aan als onderdeel van een andere metrolijn. Edoderoo (overleg) 25 mrt 2018 19:50 (CEST)

Heb ik een fout gemaakt?[bewerken]

Hallo Edo. Ik heb deze bewerking door een anonieme gebruiker op OnneDi teruggedraaid, maar toen ik naar zijn/haar overlegpagina ging, zag ik dat jij juist bedankte voor die bewerking. Was het toch correct? Ik heb op IMDb gecheckt en zag geen stem van een stewardess (stond fout gespeld als stewardes in de bewerking op OnneDi) en in het artikel The Boss Baby staat Dionne Slagter als NL stem van moeder Templeton. Reden voor mij om de bewerking terug te draaien. Maar nu twijfel ik. Heb ik iets over het hoofd gezien? Bedankt en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 5 apr 2018 12:41 (CEST)

Ik had eerder deze week een bron gezocht voor deze bewering, en was ergens die bron tegengekomen. Dat stond hier. Daarmee leek de bijdrage van de anoniem mij geen vandalisme. Of de bron klopt, is altijd de vraag. Als je tien bronnen vindt, is er altijd wel een die de andere 9 tegenspreekt. Maar dit was de reden voor mijn bedankje, in de hoop dat die anoniem zijn opbouwende werk voortzet. Edoderoo (overleg) 5 apr 2018 13:21 (CEST)
Grappig of vreemd, kies maar. Je bron is geen onzin. De Telegraaf en NU.nl spreken alleen maar over een bijrol door Dionne. Het was in ieder geval dus geen vandalisme en ik heb de bewerking dan ook niet toegevoegd aan het dossier. Hopelijk helpt je bedankje en wordt het dossier niet langer. Ik heb een bericht achtergelaten op OP van de bewerker. Jij ook bedankt en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 5 apr 2018 15:04 (CEST)

Verzoekje, indien haalbaar[bewerken]

Hai Edo,

zou het tot jouw mogelijkheden behoren om voor mij een programma te schrijven? Dat zou mij iedere maandag een stuk repetitief werk uit handen nemen. Ik heb geen idee of je een programmeertaal hebt waarin dit kan worden geschreven. Zo niet dan heb ik pech.

Specificatie:

 • het programma doorloopt deze lijst
 • speelsters met {{stabiel}} overslaan
 • speelsters met {{verlies}} overslaan
 • speelsters met rode link overslaan
 • blijft over: speelsters met blauwe link en {{winst}}
 • laat ik het getal links van de naam N noemen (nieuwe rangpositie)
 • ga het artikel in en kijk bij Enkelhoogstepositie in de infobox; laat ik het ranggetal daar H noemen (hoogste positie tot nu toe)
 • als N < H: rapporteer de speelster op een uitvoerlijst (met N en artikellink)
 • als Enkelhoogstepositie niet wordt gevonden, dan wel getal H niet wordt gevonden: rapporteer de speelster op de uitvoerlijst met N, artikellink en foutmarkering (een leuk tekentje naar keuze)

Dat zou mij iedere week een half uur schelen.

Alvast bedankt voor het nadenken, ook al valt het buiten je mogelijkheden. Vinkje83 (overleg) 16 apr 2018 10:31 (CEST)

Met Python (en een scheduler) kan er vast een hoop aan worden verbeterd. Nu hopen op een regenachtige zondag ;-) Maar mogelijk dat je verzoek ook door een ander kan worden opgepikt, als je 'm op WP:VPB plaatst. Ik weet dat Gebruiker:Frank Geerlings dat soort verzoekjes soms sneller kan uitvoeren dan ik. Als hij mij een stuk Python-code kan aanleveren, kan ik het prima elke maandag draaien (dat kan eventueel ook op de toolserver). Edoderoo (overleg) 16 apr 2018 11:45 (CEST)
Eigenlijk was het mijn bedoeling dat ik het programma zelf zou kunnen starten, namelijk vlak nadat ik de nieuwe versie van Gebruiker:Vinkje83/WTA150 heb aangemaakt (hetgeen op zeer wisselende tijdstippen gebeurt, afhankelijk van wanneer de WTA met hun nieuwe ranglijst komt, en afhankelijk van mijn beschikbaarheid). Net zoals andere programma's die je wel eens voor me hebt geschreven, met een link waar ik op kan klikken, aldaar nog op een startknop drukken, en dan een resultatenlijst voorgeschoteld krijgen. Vinkje83 (overleg) 16 apr 2018 13:44 (CEST)
Ik zag de ping. Mooie nauwkeurige specificatie van wat er moet gebeuren, en zeker niet ongeschikt als verzoek op WP:VPB inderdaad. Vergis je echter niet in hoeveel werk er gaat zitten om zo'n script te schrijven, te debuggen en (in mindere mate) daarna te onderhouden. Als je er een half uur per week mee bespaart dan denk ik aan een terugverdientijd van minimaal een paar maanden. Ik vind het een prachtige uitdaging voor een beginnende programmeur om zijn of haar skills op te oefenen, ik laat hem zelf even aan mij voorbij gaan. Ik heb wel iemand op het oog die dit misschien wel wil schrijven, maar ik noem geen naam want het initiatief moet echt liggen bij de schrijver zelf, vind ik. –Frank Geerlings (overleg) 16 apr 2018 22:05 (CEST)
Ik houd het wel in mijn achterhoofd, als was het maar omdat ik weet dat Vinkje83 de gewonnen half uur per week toch weer dubbel (en dwars) terug steekt in Wikipedia, en er op die manier van een terugverdientijd niet per se sprake is, eerder van win-win. Maar inderdaad, zo'n script moet met liefde worden geschreven, niet als strafwerk, maar als iemand hulp, uitleg of een schouder om uit te huilen nodig heeft bij het helpen maken van zo'n script, wil ik er niet voor weglopen. Maar ik weet ook dat ik de komende 13 weken waarschijnlijk nog geen uur tijd voor vrij kan maken. Ten minste, dat hoop ik ;-) Edoderoo (overleg) 16 apr 2018 22:33 (CEST)
Ik heb het tot nu toe een jaar wekelijks met de hand gedaan. De taak ligt ook de komende jaren (dat hoop ik tenminste) op mijn bordje. Met dat terugverdienen van de tijd zit het dus wel goed. De vraag is echter: is er een technische oplossing mogelijk die in mijn maandagse taak past (verwerken van de WTA-ranglijst). In de context van dit verzoek bestaat die taak uit drie delen waarvan het middelste deel hopelijk kan worden geautomatiseerd:
 1. Het opstellen van Gebruiker:Vinkje83/WTA150. Daar heb ik zelf wat voor geschreven, en dat kost me niet veel tijd meer.
 2. Het doorlopen van die 300 speelsters om de (weinigen) te vinden die update behoeven (vandaag waren dat er dertien stuks). Dit is heel tijdrovend.
 3. Het verrichten van de eigenlijke update. Doordat het er maar zo weinig zijn, kost dit dan ook niet veel tijd. Theoretisch kan dit ook worden geautomatiseerd, maar dat is voor mij niet dringend.
Om de totaaltaak te verrichten, is het voor mij het handigst om het programma van punt 2 te kunnen invokeren zodra ik stap 1 heb gedaan, om daarna meteen stap 3 te gaan doen. Uitbesteden van het executeren van punt 2 aan iemand anders is nogal een omweg.
Kan dit niet met AWB? Niet dat ik dat heb, maar dat zou ik kunnen installeren. Vinkje83 (overleg) 17 apr 2018 01:08 (CEST)
AWB kan automatisch een setje artikelen inlezen, daar iets standaards op uitvoeren (zoek+vervang, +cat, los dp's op, etc) en dan de pagina bewaren en de volgende ophalen. Met AWB zou je wellicht automatisch een voor een de artikelen van de WTA-lijst kunnen inlezen, zodat je die handmatig kunt bijwerken en dan snel opslaan. Maar een heel script uitvoeren kan AWB niet, omdat het daar niet voor bedoeld is. Maar als er een python-script is voor stap twee, kun je dat prima ieder uur laten draaien. Meestal doet het niets (of hetzelfde als het uur ervoor), behalve ergens maandagochtend als jij de pagina net hebt ververst. Dan zou het geen ramp zijn als je het niet zelf kunt starten. Edoderoo (overleg) 17 apr 2018 07:34 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Ik kon het niet laten en heb hier wat neergezet: https://gist.github.com/frankgeerlings/ef16bc64c0dead960ea46795525030f1 – dit schrijft nog niets weg in een pagina, maar doet wel de hele verwerking zoals beschreven. Ik hoop dat de code een beetje leesbaar is, zodat jullie het verder samen kunnen oppakken? –Frank Geerlings (overleg) 19 apr 2018 09:32 (CEST)

Dank je wel, Frank. Hoe kan ik die code executeren om het te testen? En waar komt de uitvoer terecht? Vriendelijke groet, Vinkje83 (overleg) 19 apr 2018 22:48 (CEST)
Wellicht kun je in https://paws.wmflabs.org/paws/hub/login?next=%2Fpaws%2Fhub%2Fuser%2FVinkje83%2Fterminals%2F1 een terminal openen, of anders op een willekeurige Linux machine, daar staat Python3 standaard op geïnstalleerd, hoewel je dan de pywikibot-libraries er nog bij moet zetten. Onder Windows kan het ook wel, maar is het geen simpel dingetje. Ik zal de code van Frank binnenkort aanpassen zodat de output op een wikipage terecht komt, en elk uur draait. Op het eerste gezicht lijkt het prima te werken (behalve dat het geen maandag-ochtend is, en er momenteel geen goede test-output is, omdat alle speelsters nu zijn bijgewerkt). Edoderoo (overleg) 20 apr 2018 07:06 (CEST)
Ik heb een drietal speelsters teruggezet op vorige week. Dan moeten die bij een testrun tevoorschijn komen. En bij een speelster heb ik het geregistreerde rangcijfer weggehaald en bij een andere de hele parameter Enkelhoogstepositie uit de infobox weggehaald, om de foutmeldingen te kunnen testen. Vinkje83 (overleg) 20 apr 2018 11:42 (CEST)
Van dat laatste had ik geloof ik wel een voorbeeld, maar ik zal hier de output eens mee uitproberen ... En anders rommel ik zelf wat op een pagina of 1 speelster, daar ga ik wel uitkomen... Edoderoo (overleg) 20 apr 2018 13:11 (CEST)
Op Gebruiker:Vinkje83/WTA150/results staat het eerste resultaat. Edoderoo (overleg) 21 apr 2018 12:37 (CEST)
Vandaag druk geweest met Fed Cup en WTA Zhengzhou. Daarom zie ik dit nu pas. Proficiat! Dit is al meteen bruikbaar. Ik zie dat het overslaan van rode links kennelijk niet is gelukt, maar dat is geen probleem, want die kan ik in je uitvoer makkelijk negeren.
Ietsje lastiger is een 'oversight' van mijzelf: als de link leidt naar een #redirect c.q. #doorverwijzing, zou het script eigenlijk moeten 'doorprikken' naar het achterliggende artikel. Dat had ik in mijn specificatie, dom genoeg, over het hoofd gezien. Is dat haalbaar? Zo ja, dan hoeft dat helemaal niet meteen; mag ook als je weer genoeg tijd hebt.
Zojuist heb ik het testmateriaal uitgebreid met Taylor Townsend (tennisster), om te zien of die haakjestoevoeging goed of fout afloopt. Is het mogelijk om het script zoals het nu is nog een keer te laten lopen om dit te bekijken? Alvast heel veel dank tot zover. En natuurlijk ook voor Frank Geerlings.
Vinkje83 (overleg) 22 apr 2018 22:16 (CEST)
Intussen heb ik ook op [1] geklikt die je hogerop aangaf. Ik heb zover mogelijk doorgeklikt, maar ik kan niet ontdekken hoe ik daar een 'terminal' kan openen. Of heb ik dat inmiddels niet meer nodig? Vinkje83 (overleg) 22 apr 2018 22:35 (CEST)

De Roo[bewerken]

Ik heb inderdaad drie De Roo's toegevoegd. Uit verschillende stamboomfragmenten, dat wil zeggen alle drie zijn terug te leiden tot Thomas Kasper Johannes de Roo in alle stambomen - die weer in andere stambomen (omdat complete stambomen schaars zijn) helemaal terug te leiden is, blijkt dat ze nakomelingen zijn van Guillielmus De Roo. Wat is echter de juiste manier van bron vermelden als de informatie zo verspreid is, en bovendien ook grotendeels afgeschermd (als in, je moet lid zijn van MyHeritage etc.)? 77.172.225.121 22 apr 2018 12:57 (CEST)

Ik ben blij te horen dat je in ieder geval onderzoek hebt gedaan. Ik was even bang dat je ze er gewoon bij had gezet, omdat ze gewoon de Roo heten. Met deze achtergrond kan je bijdrage ook wel weer terug, ik zal dat zo even doen. Edoderoo (overleg) 22 apr 2018 14:29 (CEST)

Voetbalsters[bewerken]

Ha Edoderoo, leuk dat u ook af en toe lemma's aanmaakt over voetbalsters. Wilt u daarbij alleen wel uit laten komen dat het ook om relevante speelsters gaat op basis van daadwerkelijk gespeelde wedstrijden. Bij recente lemma's als Lindsey Keizerweerd en Kim Poepjes blijkt dat zo niet uit het lemma en moet je er nog extra naar gaan zoeken. Dat bleek bij de eerste uiteindelijk geen punt [2] maar de andere was enkel een keer reserve [3] en heb ik daarom op TBP 20180422 geplaatst. mvg Agora (overleg) 22 apr 2018 16:00 (CEST)

Bij die laatste kwam ik er zelf ook net wat laat achter, en was ik op het verkeerde been gezet door het O16-oranjeprofiel. Maar ik kwam er wel weer achter dat ze speelt voor de nationale selectie zaalvoetbal, en dan komt daar ook weer enige relevantie vandaan. Behalve als je zaalvoetbal weer niet relevant vindt. Edoderoo (overleg) 22 apr 2018 16:14 (CEST)
Ook de beloften zo te zien, nog niet het Nederlands zaalvoetbalteam. Maar goed, het is sowieso handig om meteen wedstrijden in de infobox te zetten dan geeft het direct een goed beeld. mvg - Agora (overleg) 22 apr 2018 16:27 (CEST)