Overleg gebruiker:Edoderoo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoe maakt u het? Aangenaam kennis te delen!

Doorgaans actief op Wikidata, maar veelal ook hier.Welkom op Wikipedia! Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

  1. Waerth©2005|praten ik ben een Rat 28 mrt 2005 11:24 (CEST)


Archief[brontekst bewerken]


Botje :)[brontekst bewerken]

Hey, dus over je botje voor het repareren van links waar we het over hadden op mijn OP. Mijn verzoek is dus om alle artikelen die behoren tot de familie Craugastoridae om daar het volgende te veranderen: (voorbeeld)

http://research.amnh.org/vz/herpetology/amphibia/Amphibia/Anura/Craugastoridae/Holoadeninae/Euparkerella/Euparkerella-brasiliensis

naar

https://amphibiansoftheworld.amnh.org/Amphibia/Anura/Craugastoridae/Holoadeninae/Euparkerella/Euparkerella-brasiliensis

zoals je kan zien wordt enkel bij het oude http://research.amnh.org/vz/herpetology/amphibia vervangen door https://amphibiansoftheworld.amnh.org

Ook is dit beter aangezien de nieuwe link https bevat wat veiliger is, versleuteld in dit geval.

Indien mogelijk; alle artikels die deze link bevatten hebben ook als bron/uitleg "Version 6.0" staan. Echter is dit "Version 6.1" (sinds 2018). Dat mag ook veranderd worden. Ook ga ik alle artikelen af dus moest er ergens een foutje zijn heb ik het gevonden maar dan moet ik alle sinds niet bij alle artikelen de link vernieuwen. Vriendelijke groeten, Cnaeusy (overleg) 5 feb 2021 17:54 (CET)

Wellicht is het ook een goed idee om op Wikidata de labels en beschrijvingen bij te werken van items waarvan Cnaeusy de nlwiki-sitelink heeft veranderd. –bdijkstra (overleg) 5 feb 2021 18:07 (CET)
bdijkstra zou je een voorbeeld kunnen geven zodat ik weet waarover je het hebt? Kan ik eventueel zelf doen nog. Zijn maar 34 artikeltjes in totaal die zijn onderverdeeld in een ander/nieuw geslacht. Cnaeusy (overleg) 5 feb 2021 20:32 (CET)
Zie d:Special:Contributions/Cnaeusy; overal waar de artikeltitel niet overeenkomt met het Wikidata-label, moet er waarschijnlijk het label en mogelijk ook de beschrijving worden aangepast. –bdijkstra (overleg) 5 feb 2021 20:56 (CET)

Commonscat[brontekst bewerken]

Hoi Edo,

zou het kunnen zijn dat die hele familie van commonscat-sjablonen (met en zonder klein, met en zonder wd) al enige tijd overbodig is? Een link naar de commons-categorie staat in de linker kolom onder "in andere projecten". Pommée (overleg) 7 feb 2021 16:20 (CET)

Ja, waarschijnlijk staat die daar wanneer het wikidata-item een commonscat heeft gedefinieerd. Of het dan echt overbodig is, is een kwestie van smaak, wie weet dat die daar staat, vindt die link wel, maar wie dat niet weet kijkt er zeer snel overheen. En het Commonscat-sjabloon bestaat natuurlijk al 16 jaar. Edoderoo (overleg) 7 feb 2021 16:37 (CET)
Persoonlijk vind ik een commonscat-sjabloon zeker wat toevoegen, maar wel als er op commons daadwerkelijk meer foto's te vinden zijn. Ik zie wel eens dat alle foto's op commons ook in het artikel staan, en dan voegt het niet echt wat toe. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg. 7 feb 2021 21:19 (CET)
Beiden bedankt voor de reactie. Mijn vage plan om voortaan de commonscat-sjablonen maar te gaan schrappen, laat ik daarom maar helemaal vervagen. Ik heb weliswaar iemand gezien die er een weg haalde met de linker kolom als argument, maar tot nader order ga ik ervan uit dat dit geen navolging verdient. Pommée (overleg) 7 feb 2021 21:23 (CET)
Akoopal, je weet nooit wanneer er op Commons meer foto's bijkomen, je weet wel zeker dat er later geen commonscat wordt toegevoegd (althans, doorgaans gebeurt dat niet meer). Edoderoo (overleg) 7 feb 2021 21:51 (CET)

Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's/data[brontekst bewerken]

Is het mogelijk dat jij een lijstje maakt met dp's van mijn hand die opduiken op Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's/data? Niets menselijks is mij vreemd en zo. Kan gewoon op mijn OP gegooid worden. Liefst met elke update van die lijst. Heeft het updaten daarvan nog een specifieke frequentie? The Banner Overleg 8 feb 2021 20:48 (CET)

Technisch gezien is het vrij simpel om te zien wie de dp heeft aangemaakt, maar jij hebt er zoveel aangemaakt in al die jaren, dat ik vermoed dat de helft van die lijst sowieso van jou af komt, maar dat betekent niet dat die binnenkomende links bij jou vandaan komen. Maar ik zou daar het script (dat elke nacht draait) er op aan moeten passen, en daar heb ik momenteel nauwelijks tot geen tijd voor. Maar als je regelmatig naar die lijst kijkt, en je doet zoals ik de bezochte links een duidelijker kleur geven in je .css met
a.new:visited { color: #ffff00; }   //vies groen

dan zie je heel snel welke onlangs aangemaakte dp's nog op die lijst staan. Edoderoo (overleg) 8 feb 2021 21:49 (CET)

Ik heb dp's gemarkeerd met een blauwe achtergrond kleur. Misschien heeft Wikipedia de nieuwe instelling nog niet door maar ik zie geen verschil. (Wel al een dp weggetikt). The Banner Overleg 8 feb 2021 22:05 (CET)
Of de helft van de dp's van mijn hand komen, betwijfel ik. En ik gebruik nog steeds Monobook als skin. Maar ik zal het een paar dagen aankijken. The Banner Overleg 8 feb 2021 22:21 (CET)
Goed, ik heb op de nieuwe lijst alle artikelen bekeken met 2 of meer links. Exact 1 (één) doorverwijspagina was van mijn hand.Ik ga niet verder snuffelen, want dat lijkt al te inefficiënt. Good luck. The Banner Overleg 10 feb 2021 00:11 (CET)
De meeste dp's lijken van nieuwe artikelen af te komen. Volgens mij komt daar ook (meer dan) de helft van de nieuwe tekst die op nl-wiki wordt gezet vandaan. Edoderoo (overleg) 10 feb 2021 06:40 (CET)

papwiki en wikidata, voor straks[brontekst bewerken]

Hi Edo,

Misschien handig te weten dat ik inmiddels een beginnetje gemaakt heb met een Wikidata-only infobox voor personen (pap:Template:Infobox persona) en specifiek een voor ambstbekleders (pap:Template:Infobox dignatario). Nog niet af, maar al wel alvast in gebruik op pap:Joe Biden en pap:Kamala Harris. De bijbehorende P's en Q's heb ik alvast op wikidata een Papiamanentu-vertaling gegeven, maar niet meer. Anders maai ik jou gras voor de voeten weg misschien.

Tot vanavond! --Frank Geerlings (overleg) 12 feb 2021 18:40 (CET)

Dit is een mooie om te laten zien wat je met WikiData ook kunt doen. En waarom het handig is, dat toch redelijk basaal ingevuld en gekoppeld te hebben. Edoderoo (overleg) 12 feb 2021 19:44 (CET)

De Bree[brontekst bewerken]

Beste Edo, ik vind het artikel over De Bree nogal verwarrend als ik de info lees op commons Category:De Bree en op wikidata De Bree (Q19005888) en het artikel op https://www.plaatsengids.nl/de-bree. Volgens de een hoort het bij Woerden en volgens de ander bij Nieuwerbrug-Bodegraven. Zou jij daar naar willen kijken. Mvg Agaath (overleg) 15 feb 2021 14:50 (CET)

Zo uit mijn hoofd loopt de provinciegrens daar, en ligt het net in Zuid-Holland en hoort het *dus* bij Bodegraven-Reeuwijk. Maar mogelijk ook weer net niet alles van het oorspronkelijke gebied. Edoderoo (overleg) 15 feb 2021 15:08 (CET)
Ik heb wat aangepast, en daar een bron bijgezet. Edoderoo (overleg) 15 feb 2021 16:11 (CET)
Dank je welAgaath (overleg) 15 feb 2021 21:47 (CET)

Anna Wjachirewa[brontekst bewerken]

Beste Edo, Naar mijn idee is de afspraak in de NL wiki dat Russische namen volgens de Nederlandse Transliteratie worden omgezet. Tenzij de personen genationaliseerd is tot bijvoorbeeld Duitse dan wordt de Duitse Transliteratie gevolgd. Wat is de reden geweest voor het niet volgen van de NL Transliteratie? Micnl (overleg) 17 feb 2021 16:19 (CET)

Ik kwam bij deze naam drie verschillende spellingen (als rode links) tegen. Ik ben niet zo'n kei in translitereren, en heb er ook geen tooltje voor (wel een python-script voor Wikidata trouwens). Als ik er fouten in maak, of helemaal niet, of Engels, translitereer, mag je het altijd aanpassen. Mocht ik ooit ergens heel bewust een bepaalde spelling gebruiken, dan geef ik dat wel aan, maar ik vermoed dat dat niet zal gebeuren. Edoderoo (overleg) 17 feb 2021 16:22 (CET)
Nog even gechecked, deze spelling stond op het wikidata-item bij het Nederlandstalige label. Dat is nooit garantie dat het goed is, maar vaak wel beter dan de Engelstalige transliteratie (die je helaas altijd in de nieuwsbronnen tegenkomt, wat het zoeken soms heel lastig maakt). Edoderoo (overleg) 17 feb 2021 16:26 (CET)

last-xxx-no-wikidata[brontekst bewerken]

hoi Edoo, Ik heb een kleine bevinding bij dit script, lage prio. De lijst sorteer ik altijd op tbp sjablonen, maar nu zag ik dat er ook genomineerd wordt met sjabloon 'artikelweg', maar die wordt niet als zodanig herkend in het script volgens mij. Lemma's met een tbp-sjabloon bekijk ik niet. Ik kan de nominator informeren om beter sjabloon 'Weg' te gebruiken, of misschien is het mogelijk, dat het sjabloon in het script wordt toegevoegd. Zie maar. Ldhank (overleg) 20 feb 2021 16:09 (CET)

Ja, het was me zelf ook al opgevallen. Ik zal artikelweg eens toevoegen. Er zijn ook nog gebruikers die eigen brouwsels gebruiken, dat moeten we niet gaan belonen, maar dit sjabloon wordt heel soms gebruikt. Volgens mij is het sjabloon eigenlijk overbodig, maar het is wel officieel. Ik zal het script eens aanpassen. Edoderoo (overleg) 20 feb 2021 16:31 (CET)
Stichting mirro wordt nu op die lijst als artweg aangemerkt. Dat scheelt weer. Heeft het voor jou nog zin om het script vaker te laten draaien? Ik draai 'm nu enkele keren 's-avonds en 's-ochtends heel vroeg, vooral om te voorkomen dat ik er tijdens kantooruren mee aan de slag ga, maar ik weet van zeker nog 1 gebruiker die wat met dit lijstje doet, dus wellicht heeft het dan toch zin 'm elke 3 uur te laten gaan, of zelfs nog vaker. Edoderoo (overleg) 20 feb 2021 17:26 (CET)
Dank, het is al aangepast zie ik, en er waren wat meer met het sjabloon artweg :) . Voor mij hoef je het script niet vaker te draaien. Misschien kun je wel ergens een toevoeging plaatsen als script draait dagelijks om 08.00u en 18.00u of iets dergelijks. Zelf ben ik met deze klus heel onregelmatig mee bezig,soms weken niet, en anders weer dagelijks, en focus mij vooral op mogelijke interwiki's, en pak hier en daar een lemma zonder interwiki aan, waarvan ik vermoed dat die te verifieren is met MixMatch. Ook ben ik snel tevreden met maximaal twee claims. Wil je het goed doen kun je er dagelijks een paar uur mee bezig zijn, en dat is niet mijn bedoeling. Ldhank (overleg) 20 feb 2021 20:30 (CET)
Ik maak items doorgaans eerst aan zonder claims, want soms worden ze binnen enkele dagen door een bot toegevoegd aan de hand van de categorie. Als ze dan na een week nog op deze lijst staan, ga ik daar vaak wel enkele claims invullen. Maar het klopt, je kunt er de hele dag mee bezig zijn (en dan komt het nog niet af), dus je moet af en toe wat oppakken, en er mee stoppen als het saai begint te worden. Edoderoo (overleg) 20 feb 2021 20:43 (CET)
Ik bedacht mij nog, in mijn vorige reactie ging ik ervan uit, dat het script standaard op vast tijdstip ingepland is, maar mogelijk is het een handmatige actie. Mocht derhalve het script een paar dagen niet gedraaid hebben, dan geef ik wel een gil. Mijn drie standaardacties zijn aangaande items en claims 1. bij RKD geef ik alleen p31=mens, en rkd=nummer in. De claims worden binnen 24 uur doorgaans gevuld. 2 De meeste 'Fred lambert Belgische kerken' maak ik aan vanuit infobox in commons, en vul dan alleen p31=kerk en land=Belgie in. Dan is iig de omschrijving door de Edoorobot ingevuld. 3. Bij nieuw aan te maken items voor personen, waarvan ik het vermoeden heb dat er externe databases als claim aan gehangen kan worden begin ik altijd met zoeken via MixMatch (bijv. Tanja Masson-Zwaan). Had ik al gezegd dat ik dit een heel leuke tool vind? Ldhank (overleg) 20 feb 2021 21:28 (CET)
Het script draait een paar keer per dag, buiten kantooruren. Soms start ik het in het weekend een keer extra met de hand, maar het draait bijna een half uur lang, dus meestal wacht ik tot het avond is ;-) In die tijden dat ze elke dag 100-400 nieuwe vlinders (zonder wikidata-link) op nl-wiki smeten gebruikte ik de output van dit script om een ander script te vullen, die het linken met wikidata voor mij uitvoerde. Helaas werkt dat scriptje niet voor alle items even goed, vooral omdat artikelen vaak heel brak aan rare categorieen worden gehangen. En ja, Mix&Match is een heel leuk tooltje, hoewel ik het zelf niet zo heel vaak gebruik. Edoderoo (overleg) 20 feb 2021 21:42 (CET)

Dubbelspelversie van maandagse ranglijst[brontekst bewerken]

Hoi Edo,

Ik heb deze aangemaakt.

Het script dat ik hier heb gezet is nagenoeg gelijk aan het enkelspelscript, maar met:

  • WTA150 vervangen door WTA150-d (dat lijkt te werken)
  • enkel vervangen door dubbel

Het script draait wel, maar levert een lege tabel op: hier.

Helaas is het dus niet zo simpel als ik hoopte. Heb jij gelegenheid om te kijken wat er mis is?

Dank en groet, Pommée (overleg) 22 feb 2021 00:10 (CET)

Domdomdom: Enkel moest Dubbel worden. Die hoofdletter deed het. Nu kan ik gaan slapen. Pommée (overleg) 22 feb 2021 00:28 (CET)
Ja, bij veel programmeerzaken zit de duivel in de details. Maar mooi dat we deze lijst ook voor het dubbelspel hebben, dan kunnen we daar wat strakker bovenop zitten. Edoderoo (overleg) 22 feb 2021 08:03 (CET)

Is er voor WTA150-d nog een plek in jouw scriptserver? Daarnaast: gaarne het WTA150-script opnieuw daarheen kopiëren, omdat ik het verschil tussen enkel- en dubbelspel zichtbaar heb gemaakt op het scriptresultaat. Pommée (overleg) 22 feb 2021 10:24 (CET)

Ambassade van Oekraïne in Bulgarije[brontekst bewerken]

Goedenavond Edo,

Zou je de periode van de eerdere ambassade aan willen passen? De periode is nu van 2019-1923, wat mij niet helemaal correct lijkt. Ik denk dat je 1919-1923 bedoeld, maar omdat ik me niet heb ingelezen weet ik het niet zeker.

Met vriendelijke groet,

Dqfn13 (overleg) 22 feb 2021 21:31 (CET)

Ja, ik ben ook nog niet helemaal aan 2021 gewend, 2019 en 2020 zitten nog wel in het systeem. Maar het was natuurlijk 1919. Edoderoo (overleg) 22 feb 2021 22:24 (CET)
Ik maak ook nog wel eens dat typefoutje, blijkt maar weer dat we gewoontediertjes zijn. Goede nacht, Dqfn13 (overleg) 22 feb 2021 22:43 (CET)

Wéér iets voor papwiki, dit keer de vital articles[brontekst bewerken]

Ik heb een pap:Wikipedia:Artíkulonan importante gemaakt, met articles every Wikipedia should have. Misschien is dit iets om vanavond of donderdag ter sprake te brengen in de Zoom call. En als je denkt: Goh, mijn wikidata-bots kunnen eigenlijk heel makkelijk de namen van personen voor de taal pap invullen, dan houd ik me daar zeer voor aanbevolen. Ik concentreer me dan op de moeilijker te 'vertalen' Q-nummers. Maar ik kan me voorstellen dat dat niet zo makkelijk is als het klinkt, of dat er haken en ogen zijn die ik mis. Ik heb zelf geen botscripts die met wikidata overweg kunnen. Misschien is het voor jou iets eenvoudigs, maar voel je natuurlijk niet bezwaard nee te zeggen. Tot vanavond! --Frank Geerlings (overleg) 23 feb 2021 16:22 (CET)

Ik ga zeker personen beschrijven. De labels (naam) is bij personen 1-op-1 over te nemen, de omschrijving doe ik voor nl-labels al als <beroep> uit <land>. Zodra de beroepen en landen in pap-wiki een beetje zijn ingevuld, kan ik er een kort scriptje voor schrijven die ze allemaal langs gaat.
Ik weet dat er ook heel veel taxa zijn, maar die zijn wat lastiger te omschrijven, maar ik heb daar nog wel ene oud scriptje voor, die zal ik eens op zoeken. Mogelijk kan een native-speaker daar voor mij de vertalingen voor aanleveren.
Wat er ook veel op Wikidata zijn, zijn wetenschappelijke artikelen, die worden per miljoen tegelijk geïmporteerd. Wel handig als die alvast een omschrijving hebben, zodat je ze gemakkelijk herkend als die bij een gebruiker bij de zoekresultaten omhoog komen.
Zoals je ziet, er is nog voor jaren werk voor een bot-account ;-) Edoderoo (overleg) 23 feb 2021 16:32 (CET)
Ik zie dat je niet alleen <beroep> uit <land> hebt gebruikt, maar ook <beroep> uit <volk> of zo, want ik zie beschrijvingen als "dichter uit Arabieren" en nog ~30 andere "uit Arabieren"; ik gok dat er meer zijn van andere etnische groepen. –bdijkstra (overleg) 23 feb 2021 17:02 (CET)
Dan heeft iemand een verkeerde Q (toen de bot langs kwam) aan het land gehangen, zoals in d:Q479063. Want "Arabieren" is nooit een land, maar dat weet zo'n botscript niet. Edoderoo (overleg) 23 feb 2021 18:26 (CET)
Inderdaad. Gevalletje van garbage in, garbage out dus. –bdijkstra (overleg) 23 feb 2021 21:29 (CET)
P.S. kan je statements die gevlagd zijn met een type-beperking voor waarde (Q21510865), zoals nu bij Al-A'sha (Q479063) voortaan overslaan? –bdijkstra (overleg) 23 feb 2021 21:35 (CET)
En nog iets: namen van personen zijn niet 1-op-1 over te nemen. –bdijkstra (overleg) 23 feb 2021 22:02 (CET)
In 1 op de 10.000 gevallen niet nee. Die moeten we dan met de hand verbeteren. 101% perfect krijg je het toch niet, dat is ook niet het doen. Die andere ga ik eens bestuderen. Edoderoo (overleg) 23 feb 2021 22:26 (CET)

Statistiek[brontekst bewerken]

Goedemorgen Edo , hopelijk kun je mij helpen. Er bestaat een pagina waarbij ik overzicht krijg van de dagelijkse bezoekers van specifieke Wikipedia pagina’s. Hierbij kun je ook nog als variabele de datum van en datum tot handmatig invoeren. Ik had deze pagina opgeslagen maar ben m kwijt. Kun jij mij de link geven? Gr Neeroppie (overleg) 24 feb 2021 08:13 (CET)

Staat dat niet op WP:STAT? Edoderoo (overleg) 24 feb 2021 08:28 (CET)
gevonden. Dank Neeroppie (overleg) 24 feb 2021 09:19 (CET)

And So I Watch You From Afar[brontekst bewerken]

Hi Edo, zoals je in het Auteursrechtencafé las, is er wat gesleuteld aan het artikel over JJ72. Hierop ben ik gaan rondneuzen in de Categorie:Ierse rockband waar ik vervolgens stuitte op het door jou in 2010 aangemaakte artikel over And So I Watch You From Afar. Bij deze een verlaat bedankje voor het aanmaken van het artikel. Ik had nog nooit van deze band gehoord maar heb er weer een favoriet bij! hiro the club is open 3 mrt 2021 07:34 (CET)

Ik heb ze een keer op een festival gezien. Tenminste, ik was niet op het festival, maar dat was op YouTube destijds denk ik. Ik ben wel fan van "aparte muziek", vooral als het wat ruiger is, dus daar valt dit wel onder. Als je het de eerste keer luisteren niet waardeert, moet je het nogmaals luisteren, geldt dan vaak. Dat heb ik bij een band als Primus ook (lees: bij alles waar Les Claypool zijn vingers aan brandt). Maar ook Regina Spektor snapte ik eerst niet. Zelfs Metallica wilde ik vroeger niet luisteren, maar daar ben ik uiteindelijk van gaan inzien dat het eigenlijk vaak genieus in elkaar zit. Van ABBA wist ik dat al, omdat we daar de muziek zelf van speelden. Je denkt dat het popmuziek is, maar het zit vol kleine dingetjes, die je pas merkt als je er op gaat letten. Dat die twee jongens Bjorn en Benny heel muzikaal zijn, bleek wel toen ze de musical Chess schreven. Maar leuk om te horen dat het artikel je hen op het spoor heeft gebracht! Edoderoo (overleg) 3 mrt 2021 07:40 (CET)
In de bronnen die ik tot nu toe heb geraadpleegd, wordt ASIWYFA in één adem genoemd met voornamelijk Adebisi Shank en Maybeshewill. Maar bij mij schoot 65daysofstatic als eerste te binnen. Zij hebben de heerlijke soundtrack van No Man's Sky gemaakt. Mocht je 65dos nog niet kennen, dan kan ik ze van harte aanbevelen. Overigens ook Sofia Dragt, aangezien je Spektor noemt, en Luminar. hiro the club is open 3 mrt 2021 07:56 (CET)
Sofia Dragt is zeker wel aardig. Het doet me niet aan Spektor denken, heel af en toe wel aan Sandra van Nieuwland, hoewel niet per se qua stem, maar qua muzikale omlijsting. De andere dingen staan op mijn leeslijst ;-) Edoderoo (overleg) 3 mrt 2021 10:24 (CET)

RE:Annonce[brontekst bewerken]

Ik heb nog nooit eerder het woord 'annonce' gezien in het Nederlands en met mij waarschijnlijk menig andere mensen. Dus googlede ik het woord en kreeg als resultaat dat dat blijkbaar Frans is voor advertentie. En aangezien dit de Nederlandstalige Wikipedia is leek het me logisch om ook Nederlands te gebruiken i.p.v. Frans. Ik vind jouw bericht juist te kort door de bocht, maar ik apprecieer het wel dat je de moeite genomen hebt om te reageren i.p.v. gewoon terug te draaien. Teysz Kamieński (overleg) 3 mrt 2021 16:22 (CET)

(Artikel stond ook op mijn volglijst.) Het blijft een leenwoord, maar het is wel correct Nederlands. Encycloon (overleg) 3 mrt 2021 16:26 (CET)
Na BWC: advertentie is ook maar een van de mogelijke vertalingen, volgens de Franse Wiktionary betekent het ook aankondiging of mededeling, dus het is zeker geen een-op-een-vertaling van advertentie, en dan hangt heel veel van de context af. En ik ben er helemaal nog niet van overtuigd dat het woord in het Nederlands niet bestaat, en het daarom Frans moet zijn, en dus vertaald moet worden. Franse woorden zijn sowieso niet ongebruikelijk in het Nederlands, en sommige van die woorden zijn wellicht in onbruik geraakt, maar daarom nog niet per se fout. Ik denk dus dat je toch ergens een bron moet hebben dat hier een advertentie wordt bedoeld, en niet iets anders. Tot die tijd valt zo'n wijziging onder WP:BTNI. Edoderoo (overleg) 3 mrt 2021 16:29 (CET)
Ik heb even verder gezocht dan mijn neus lang was en ik vond inderdaad dat annonce blijkbaar ook een Nederlands woord is. De reden waarom ik het wijzigde, was omdat ik het woord nog nooit eerder gezien had en het dus opzocht waarna ik vervolgens als eerste resultaat kreeg dat het blijkbaar Frans voor advertentie is. Ik heb dus ook gekeken in de bijbehorende bron waar die zin naar refereert en naar mijn mening zou je het kunnen zien als een advertentie. Teysz Kamieński (overleg) 3 mrt 2021 16:48 (CET)
(na bwc) Dag Teysz Kamieński, zie bijvoorbeeld hier, in het gratis woordenboek van Van Dale. Het woord wordt al zeker twee eeuwen in onze taal gebruikt, en is dus net zo Nederlands als cadeau, niveau en journalist. — Matroos Vos (overleg) 3 mrt 2021 16:42 (CET)
Zoals ik hierboven al heb geschreven, ik weet nu dat het een Nederlands woord is, maar totdat ik die zin op negerzoen had gelezen, had ik dat woord nog nooit gezien in het Nederlands. Teysz Kamieński (overleg) 3 mrt 2021 16:48 (CET)
Da's nou het mooie van Wikipedia, je leert er elke dag weer wat bij. In goed Nederlands heet dat geloof ik éducation permanente. GlimlachMatroos Vos (overleg) 3 mrt 2021 16:56 (CET)
Als 65plusser (te gezond en te oud voor Astra Zeneca en bovendien een boomer) ken ik het woord annonce vooral in de betekenis "aankondiging" i.c. in de krant voor een verloving, huwelijk en ten slotte geboorte. In de tijd en in de kringen waar men die volgorde nog strikt aanhield. Elly (overleg) 3 mrt 2021 17:16 (CET)

Sjabloon Romeins politicus[brontekst bewerken]

Hoi Edoderoo.

In het sjabloon voor de infobox Romeins politicus {{Infobox politicus Romeinse Rijk}} mis ik eigenlijk nog de functie van het oude ambt prefect. Kan deze door iemand toegevoegd worden? Zie dat veel oude Romeinen dit ambt ook hadden.

Mvg.

Smallprint84 (overleg) 10 mrt 2021 14:31 (CET)

Geboortedatum niets met een persoon te maken?[brontekst bewerken]

Beste Edoderoo,

In deze bewerkingssamenvatting beweer je dat geboortedatum een willekeurig gegeven is dat niets met eeen persoon heeft te maken. Weet je niet dat dit een van de meest essentiële kenmerken is waaraan zo ongeveer alles aan opgehangen wordt bij identificatie? Het is zelfs allesbehalve willekeurig. Het is nu al de derde keer dat je dit uiterst belangrijke identificatiekenmerk ongedaan maakt. Twee keer bij mij en op 28 oktober vorig jaaar bij collega StuivertjeWisselen. Kun je alsjeblieft met deze destructieve, oncollegiale acties ophouden? Tevens bzieen we graag steekhoudende argumenten voor het ontlinken van geboorte- en sterfdata hier of (m.i. beter) op de betreffende OP. Alvast dank voor de medewerking en collegiale samenwerkingsgroeten, Klaas `Z4␟` V:  16 mrt 2021 17:37 (CET)
Deze discussie is al meerdere keren door verschillende mensen met Edoderoo gevoerd en dit gaat waarschijnlijk niet veranderen totdat hij ertoe gedwongen wordt. Mijn welgemeend advies is hier verder geen energie in te steken. StuivertjeWisselen (overleg) 16 mrt 2021 18:01 (CET)
Klaas verdraait eerst de argumenten, en als hij er zo in zit, heeft discussieren inderdaad geen zin. Net als dat een link naar een geboortedatum geen zin heeft. Ik ben 17 maart jarig, maar de link naar 17 maart zegt echt helemaal niets over mij. Behalve voor mensen die in horoscopen geloven. Edoderoo (overleg) 16 mrt 2021 20:44 (CET)

Koningin van de Nürburgring[brontekst bewerken]

Hi Edoderoo, n.a.v. deze bewerking, veruit de meeste bronnen noemen Schmitz de 'Koningin van de Nürburgring' (zie CNN, BBC, Autosport, De Telegraaf, De Morgen, etc. etc.). Dus ik denk dat deze aanpassing niet helemaal terecht was. Mee eens dat ik het weer terugzet naar hoe het stond? Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 19 mrt 2021 21:53 (CET)

Als je mijn bron daarbij vervangt door een bron die dat ondersteund, is dat natuurlijk prima. Edoderoo (overleg) 19 mrt 2021 21:54 (CET)
Merci, ik pas het aan. StuivertjeWisselen (overleg) 19 mrt 2021 21:55 (CET)
Het verbaast me wel, want de Nurburgring is het Formule 1-circuit, en de Nordschleife is de 20km slingerbaan door de Eiffel (en soms worden ze samengeschakeld tot een circuit van 25km lengte). Ik kende Schmitz eigenlijk alleen van de Nordschleife, en niet zozeer van de Nurburgring. Dat is best een lastig en technisch en mooi circuit, maar mist natuurlijk precies alle charme die de Nordschleife wel heeft. Daarom verbaasde het me totaal niet dat de eerste bron die ik tegenkwam haar de Koningin van de Nordschleife noemde. Maar als de meeste bronnen het over de Nurburgring hebben, zal dat waarschijnlijk komen omdat die qua naam toch meer bekendheid heeft buiten de racewereld. Edoderoo (overleg) 19 mrt 2021 21:58 (CET)
Ik ben het helemaal met je eens dat het natuurlijk gaat om de Nordschleife, alleen behelst de Nürburgring niet alleen het F1-circuit maar was het ook al de naam van het totale circuit toen de Nordschleife en Südschleife de enige twee onderdelen waren en gezamenlijk de Nürburgring Gesamtstrecke maakten. En inderdaad is die naam waarschijnlijk toegankelijker voor het grote publiek. Ben er jaren geleden geweest eens tijdens de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, een unieke atmosfeer. StuivertjeWisselen (overleg) 19 mrt 2021 22:11 (CET)
Ik ken het circuit voornamelijk van meerdere spellen op de PlayStation, en het is een crime om alle bochten te leren kennen. En ik ken het natuurlijk van de crash-compilations op YouTube ;-) Edoderoo (overleg) 19 mrt 2021 22:13 (CET)
Met >150 bochten is dat ook een crime :-) Er zijn vermakelijke filmpjes online te vinden van Schmitz die met de Ringtaxi een rondje doet. Knap hoe zij een >1800 kilo zware BMW M5 onder controle kon houden. Goeie manier om het circuit beter te leren kennen. StuivertjeWisselen (overleg) 19 mrt 2021 22:19 (CET)

Stichting Physica?[brontekst bewerken]

Beste Edo,

Lang niet gezien, alles goed? Dank voor je werk. Moet die Stichting hier een artikel krijgen of/en leid ik aan acute professionele bewustzijnsvernauwing? Dank voor denken, vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 24 mrt 2021 12:38 (CET)

We zijn geen stichtingen-register zeggen ze wel eens op de beoordelingslijst, maar als de bronnen goed zijn, dan kan het natuurlijk wel een plek krijgen. Ik ken deze stichting niet, maar ik doe dan ook niet veel meer met natuurkunde dan mijn kinderen aanhoren dat ze dat vak op school krijgen ;-) Edoderoo (overleg) 24 mrt 2021 12:52 (CET)

WTA-stijgers[brontekst bewerken]

Hoi Edo,

alvorens individuen te gaan behandelen, zou je voortaan svp eerst even het script voor de overzichtlijst willen draaien? De lijst die straks om tien uur gaat ontstaan, is daardoor een onvolledige. Groetjes, Pommée (overleg) 5 apr 2021 09:27 (CEST)

Infobox persoon Wikidata[brontekst bewerken]

Hoi Edoderoo, ik zag dat je bij het artikel over Gerrit Haspels een 'Infobox persoon Wikidata'-sjabloon geplaatst had. In de infobox die het gevolg daarvan was, staat achter Functies: "Nederlands burgemeester, Nederlands burgemeester, Nederlands burgemeester". Verder staat er bij geboortedatum 29 november 1892 terwijl in de openingszin staat dat Haspels geboren is op 29 september 1892. Je kunt het positief bekijken en vaststellen dat het nu duidelijk opvalt dat (tenminste) een van de twee fout is (volgens deze bron was 29 september correct). Het lijkt me dat beter om voorlopig wat terughoudend te zijn bij het toepassen van dit sjabloon in de artikelen, al zie ik zeker ook voordelen. Trouwens nogmaals bedankt voor je inzet m.b.t. Wikidata ook al gaat het een enkele niet perfect (ik ben ook niet perfect in wat ik op nl-wiki of bij Wikidata doe). - Robotje (overleg) 5 apr 2021 17:25 (CEST)

Een mooi voorbeeld van fouten zie je pas wanneer je wikidata gaat gebruiken. Het was mij niet eens opgevallen, maar ik heb die geboortedatum vandaag zelf ingevuld. Dat jouw bron dan de juiste datum is, is daarmee wel logisch. Uiteindelijk is een {{Infobox burgemeester}} burgemeester toch beter, denk ik. Edoderoo (overleg) 5 apr 2021 17:56 (CEST)
Ik had het foutje bij Wikidata nog even laten staan, anders klopte het voorbeeld niet meer. Zojuist alsnog gecorrigeerd bij het Wikidata item. - Robotje (overleg) 5 apr 2021 18:48 (CEST)
Je laat een fout staan om te kunnen klagen? The Banner Overleg 5 apr 2021 20:10 (CEST)
Nee, om het voorbeeld niet te laten verdwijnen. Edoderoo (overleg) 5 apr 2021 20:27 (CEST)