Gebruiker:Ymnes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op Wikipedia houd ik mij vooral bezig met het schrijven van artikelen. Ik heb een brede interesse en richt me het liefst op biografieën, recente geschiedenis, politiek, cultuur en muziek.

De Cariben en Suriname[bewerken | brontekst bewerken]

PhillipsburgStMaarten.jpg
Deze gebruiker neemt deel aan het Wikiproject Cariben
Surinaamse vlag (smal).png
Deze gebruiker neemt deel aan het Wikiproject Suriname

Samen met meer dan tien gebruikers werken we aan de projecten over de Cariben (Antillen) en Suriname. Kijk er eens rond: beide hebben een portaal, projectpagina, café, en artikelwensen- en onlinebronnenoverzicht. Hulp is heel welkom voor deze (grotendeels) Nederlandstalige gebieden. Help jij ook mee?

Er kunnen spel- en taalfouten aangepakt worden, aanvullingen en updates gedaan worden, en er is nog veel te weinig geschreven over veel onderwerpen, zoals over vrijwel elk van de 32 sporten in Suriname die op Wikipedia beschreven staan (denk ook aan artikelen over sporters). Maar er ligt nog veel meer.

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

Zelf heb ik vooral geschreven over Suriname, waaronder uitgebreid over economie (en landbouw, veeteelt, visserij en toerisme), de coronacrisis, verkiezingen, kabinetten, reshuffling, dans, muziek en overig.

Ook deed ik in het verleden nog wat andere projecten, zoals rond 2014/2015 als mede-organisator van het Wist-je-dat-project, en rond 2017 in de herstart van Wikinieuws. Verder upload ik foto's voor Commmons, zowel vanaf mijn eigen smartphone als vanaf Flickr.

Waardering[bewerken | brontekst bewerken]