Overleg gebruiker:Ecritures

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op mijn overlegpagina
Ik word op mijn eigen OP graag getutoyeerd. Ik stoor me regelmatig aan het taalgebruik op wikipedia waarbij in archaïsche bewoordingen en soms oubollige zinsneden, soms de meest vileine dingen toegewenst worden aan deelnemers.
Als je hier op mijn OP een overleg begint, dan reageer ik ook hier
Als ik ergens anders een overleg begin, dan graag daar reageren. Ik zet dergelijke OP's op op mijn volglijst
Vergeet je niet je bijdragen te ondertekenen m.b.v. vier tildes: ~~~~)?
Nieuw overleg graag onderaan toevoegen, bijvoorbeeld door hier te klikken.

Archief 2020 - Archief 2019 - Archief 2018 - Archief 2017 - Archief 2016 - Archief 2006-2015 - Nieuwsbriefarchief


Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen

Vertaling Engelstalig artikel Katherine McCormick[brontekst bewerken]

Hallo Ecritures, ik ga beginnen met de vertaling van het artikel over Katharine McCormick. Hoop dat de vertaling nog steeds gewenst is ;) Groeten, NandaIngrid (overleg) 17 aug 2020 09:39 (CEST)

Beste Ecritures, de vertaling staat klaar in de projectnaamruimte. Groeten, NandaIngrid (overleg) 13 sep 2020 22:29 (CEST)
Hoi Ecritures, vorige maand heb ik het artikel over Katherine McCormick vertaald. Ik vroeg me af of je op korte termijn tijd ziet om het artikel te wikificeren. Ik zou dat anders graag zelf willen doen als onderdeel van mijn stage. Ik heb hier inmiddels les in gekregen van een projectleider van WMNL en zij kijkt er uiteraard nog naar voordat het op Wikipedia wordt geplaatst. Groeten, NandaIngrid (overleg) 10 okt 2020 14:07 (CEST)

Tirzo Martha[brontekst bewerken]

Hallo Ecritures, Doordat Elly momenteel druk is met andere zaken, stagneert het verwerken van afbeeldingen die via Wikiportret binnenkomen. Ik kreeg een mailtje van de Curaçaose kunstenaar Tirzo Martha, dat hij enige tijd geleden een portret geüpload had maar dat het nog steeds niet geplaatst is. Hij heeft het nu ook naar mij gestuurd, maar ik denk dat het verwarrend is als ik het nogmaals ga uploaden. Zou jij er eens naar willen kijken? Groet, Kattiel (overleg) 16 sep 2020 12:19 (CEST)

Ja doe ik, wordt morgen 17/9. Ecritures (overleg) 16 sep 2020 15:39 (CEST)
Niet vergeten hoor. 🙂 Kattiel (overleg) 21 sep 2020 18:32 (CEST)
Goed dat je rappelleerde: is er misschien een ticketnummer bekend? Ik zoek waarschijnlijk met mijn neus, maar kan de afbeelding niet vinden. Ticketnummer mag je (of Tirzo Martha zelf) gerust even nara me mailen. Ik beloof je dat ik het dan "snel" oppak. Ecritures (overleg) 22 sep 2020 20:49 (CEST)
Ik weet niet of bij Wikiportret een ticketnummer bekend is. @Ellywa: kun jij helpen? Anders kan ik de afbeelding misschien beter zelf nogmaals uploaden. Kattiel (overleg) 23 sep 2020 09:21 (CEST)
Weet je zeker dat het bij wikiportret is geüpload en niet 'gewoon' naar OTRS is gestuurd? Ik zal ook de andere wachtrijen even bekijken. Ecritures (overleg) 23 sep 2020 11:55 (CEST)
Ik heb de wikiportret queue gecheckt tot en met juni: daar kan ik de aanmelding/afbeelding niet vinden (ook niet in de gesloten tickets). Ecritures (overleg) 23 sep 2020 12:01 (CEST)
Op 4 september heb ik Tirzo geschreven Zou u iemand willen vragen een portret van u te uploaden? Dat gaat heel eenvoudig door te klikken op "Plaats uw zelfgemaakte foto hier" rechtsboven. Op 11 september antwoordde hij Ik heb een foto van mij geüpload maar ik zie het nog steeds niet. Kennelijk is er iets fout gegaan. Ik zal de foto nu zelf uploaden en hem een toestemmingsverklaring vragen. Dank voor het zoeken Ecritures. Kattiel (overleg) 23 sep 2020 12:10 (CEST)
Op de wikiportret website zie ik rond 11 september ook geen foto staan met de naam "Thirzo". Er staan nu 95 tickets open, dit voor gemotiveerde meelezers. Momenteel heb ik echt geen tijd voor Wikiportret. Elly (overleg) 23 sep 2020 17:32 (CEST)

Online bijeenkomst Wiki goes Caribbean zaterdag 24 oktober[brontekst bewerken]

Beste Ecritures,

Muurschildering door Loaiza.jpg

Omdat je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in het Wiki Goes Caribbean project, wil ik je graag wijzen op het volgende:

Op zaterdag 24 oktober vindt er weer een online bijeenkomst van het Wiki goes Caribbean project plaats. Het thema van deze middag is dit keer ‘Kunst en literatuur’. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur (CET) en we maken gebruik van Zoom. Wim Rutgers, buitengewoon hoogleraar in Caribische letterkunde, analyseert hoe de informatie over Nederlands Caribische literatuur op de Nederlandstalige Wikipedia verbetert kan worden. Daarna is er een korte workshop over het toevoegen van afbeeldingen aan een artikel op Wikipedia. Wikipedianen die zelf aan de slag willen, kunnen hiervoor terecht in een aparte online werkruimte.

Wil je aansluiten, schrijf je dan in via het formulier op de evenementpagina zodat we je voorafgaand aan de online bijeenkomst een uitnodiging kunnen sturen met daarin een link naar de Zoom-omgeving.

Op de WGC projectpagina vind je een uitgebreid overzicht van onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt deze middag (of op enig ander tijdstip). Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent. Heb je nog suggesties voor artikelen die nog ontbreken? Vul ze gerust aan!

Wil je deze berichten niet meer ontvangen? Verwijder dan je gebruikersnaam van de lijst 'op de hoogte blijven' op de Wiki goes Caribbean projectpagina.

Graag tot ziens op 24 oktober! MichellevL (WMNL) (overleg) 23 sep 2020 11:36 (CEST)

Vertaling van artikel over Margaret Fountaine[brontekst bewerken]

Beste Ecritures,

Vandaag ben ik begonnen met de vertaling van het artikel over Margaret Fountaine. Ik verwacht de vertaling over twee weken te kunnen afronden.

Met vriendelijke groet,

Vertaler2020 (overleg) 25 sep 2020 00:07 (CEST)

WPBannerMeta-sjablonen en -modules[brontekst bewerken]

Hallo Ecritures,

Ik stuit soms op sjablonen die je ooit eens hebt aangemaakt voor banners bij Wikiprojecten. Het zijn er best wel wat eigenlijk, een stuk of 35. Het is een lijstje van sjablonen en modules die ongecategoriseerd, ongedocumenteerd, meestal niet werkend en belangrijkst, ongebruikt zijn. Wil je die nog bewaren of vind je het oké als die verwijderd worden? Met vriendelijke groet, --Strepulah (overleg) 28 sep 2020 14:26 (CEST)

Vertaling artikel Juliette Gordon Low[brontekst bewerken]

Hallo Ecritures, ik begin 15 oktober met mijn stage bij Wikipedia. Ik ben vierdejaarsstudent aan de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen (vertaler Engels-Nederlands). Ik zou graag het artikel 'Juliette Gordon Low' vertalen en hoor graag van je of dat ok is. Vriendelijke groet, NACvL55 (overleg) 30 sep 2020 16:23 (CEST)

Vertaling artikel over Margaret Fountaine is klaar[brontekst bewerken]

Beste Ecritures,

De vertaling van het artikel over Margaret Fountaine is klaar.

Met vriendelijke groet,

Vertaler2020 (overleg) 4 okt 2020 15:56 (CEST)

Wikificeren vertaling artikel Kate Marsden[brontekst bewerken]

Hallo Ecritures, een tijd geleden heb ik het artikel over Kate Marsden uit het Engels vertaald. Ik vroeg me af of je op korte termijn tijd ziet om dit artikel te wikificeren. Ik zou dat anders erg graag zelf willen doen. Ik heb hier inmiddels les in gekregen van een projectleider van WMNL en zij kijkt er uiteraard nog naar voordat het op Wikipedia wordt geplaatst. Hoor het graag van je, groeten NandaIngrid (overleg) 10 okt 2020 14:14 (CEST)

Hallo Ecritures, na overleg met WMNL heb ik de artikelen over Katharine McCormick en Kate Marsden gewikificeerd. Ze staan nu in mijn kladblok. Groeten, NandaIngrid (overleg) 23 okt 2020 13:55 (CEST)

Cor van Arkel[brontekst bewerken]

Beste Ecritures, dit lijkt weer een bijzondere academische vrouw die vanaf 1936 verbonden was aan de UvA, van 1945 tot 1972 (haar 70e) hoogleraar, tevens voorzitter van de Farmacopee-Commissie. (Ik kwam op haar omdat zij kennelijk bevriend of familie was van het echtpaar Coenraad Liebrecht Temminck Groll-Appels die een rouwadvertentie plaatsten in NRC Handelsblad van 29 maart 1980 en haar "Tante Cor"" noemden.) Misschien iets voor een artikel? Groet van Paul Brussel (overleg) 15 okt 2020 14:53 (CEST)

he wat leuk!! dank, Paul Brussel :), Ecritures (overleg) 15 okt 2020 14:55 (CEST)
Graag gedaan: volgens de overlijdensberichten van 28 maart 1980 in de NRC was zij een zeer gewaardeerde hoogleraar. Zij was ook actief in het hooglerarenverzet. Naar aanleiding van haar, naar het schijnt: geruchtmakende, diesrede in 1961 werden kamervragen gesteld over overmatig medicijngebruik, en indirect schadelijke medicijnen voor het rustig houden van slachtvee ("Ik geloof dat ik alleen een soepkip nog kan aanbevelen":-). Haar beide broers, dr. Pieter Cornelis van Arkel, rector van het Leidse Christelijk Lyceum, en dr. Johan Adriaan van Arkel waren ook gepromoveerd, de eerste in de wiskunde, de tweede in geschiedenis, leraar geschiedenis en con-rector aan het Haagse Van Maerlant-Lyceum waarover hij in 1967 een gedenkboek publiceerde. Overigens was door haar promotor in 1945 dat buitengewoon hoogleraarschap speciaal voor haar gecreëerd. Paul Brussel (overleg) 15 okt 2020 15:09 (CEST)

Open Refine[brontekst bewerken]

Onze bijeenkomst begon om 20 uur. Zie je telefoon. :) Ciell 15 okt 2020 20:28 (CEST)

Je wordt niet als vrouw geboren, je wordt tot vrouw gemaakt[brontekst bewerken]

Dag Ecritures, heel toevallig lees ik hetzelfde citaat in dit artikel. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/23/vrouwenbrein-is-kleiner-dan-dat-van-mannen-maar-werkt-harder-a4017178 . Hoop dat je het kan lezen zo. Kan het ook aan je mailen. Iris Sommer heeft gelukkig een artikel hier. Erg interessant, dat harderwerkende vrouwenbrein met meer verbindingen. Groeten van Elly (overleg) 25 okt 2020 13:38 (CET)

Mistriss Henley[brontekst bewerken]

Beste Ecritures, tot mijn verrassing ontdekte ik het in 1944, dus illegaal uitgegeven Mistriss Henley in mijn bibliotheek. Het is een fraai vormgegeven uitgave die, na wat onderzoek, niet blijkt te zijn uitgegeven door ene "Pierre Mangart à Rosières, Picardie", maar het gaat hier gewoon om A.A.M. Stols. Mijn exemplaar, wel geparafeerd, maar "h.c.", vermeldt verder ook nog dat dezelfde uitgever in 1943 Le noble heeft uitgegeven. Dit is juist te jouwer informatie die je mogelijk interesseert, want ik houd me om verschillende redenen met dit lemma van een van de meest interessante 'Nederlandse' vrouwen niet bezig, howel ik nog steeds uitzie naar jouw artikelen over de salons en salonnières. Paul Brussel (overleg) 26 okt 2020 23:16 (CET)

Hoi Paul Brussel, ik had je bericht helemaal gemist! Wat leuk om te horen :) En ja, ik moet absoluut verder met de salonnières en de salons: de lol was me wat vergaan door reacties van enkele wiki-collega's. Ik ben trouwens de komende maanden (via mijn werkaccount DanielleJWiki) trouwens vooral ook bezig met alba amicorum. Ook een heel interessant onderwerp, vind ik zelf. Niet iedereen heeft daar wat mee, merk ik. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 9 nov 2020 10:19 (CET)

Nanaia Mahuta[brontekst bewerken]

Hi Ecritures,

Je hebt op dit artikel een {{meebezig}} staan, en omdat je al een week niet meer 'bezig' was met dit artikel voegde ik gisteren al wat informatie toe, maar ik zou het artikel eigenlijk heel graag verder willen schrijven. Heb jij hier nog plannen voor in de komende dagen, of kan ik dit oppakken? Ciell need me? ping me! 9 nov 2020 09:32 (CET)

Oh graag! Zou heel fijn zijn als je er verder aan wilt schrijven :). haal het sjabloon gerust weg. (Ik denk altijd dat ik meer tijd heb voor wikipedia, dan ik daadwerkelijk heb. Dank alvast, Ecritures (overleg) 9 nov 2020 10:17 (CET)
Haha, is goed! Ciell need me? ping me! 9 nov 2020 10:21 (CET)

Ronniebot: geboorte en sterfte lijsten[brontekst bewerken]

Beste Ecritures, een hele tijd geleden (27 september) stelde je op de OP van Ronnie V een vraag over de geboorte en sterftelijsten die door Ronniebot worden gegenereerd. zie: hier jouw vraag op de OP Bij mijn weten heeft Ronnie V nooit op gereageerd op je vraag (althans niet terplaatse). Er is geen zicht op een "verbeterplan" voor deze listen, ook is er geen zicht op dat de lijsten binnenkort geplaatst gaan worden op wikipedia.

Inmiddels is de vraag van jou van zijn OP verdwenen.

Er staan nog steeds veel fouten in de door de bot aangemaakte pagina's. Ik ben toch wel benieuwd wat er nou gaat gebeuren met deze honderden lijsten in de persoonlijke ruimte. Heb jij daar zicht op? vr groet Saschaporsche (overleg) 13 nov 2020 16:43 (CET)

Ja goede vraag: ik vind het ook jammer dat de vraag onbeantwoord is gebleven terwijl RonnieV wel bewerkingen heeft gedaan op Wikipedia. Ik kom even op dit punt terug: de vraag suddert bij mij ook al enige tijd. Ecritures (overleg) 13 nov 2020 16:52 (CET)
@Saschaporsche Ik heb de vraag inmiddels (met een kleine toelichting) opnieuw gesteld op de OP van RonnieV. Ik wacht even af of er deze keer wel een antwoord komt. Groet, Ecritures (overleg) 25 nov 2020 23:55 (CET)

Blauwe links bij Wikipedia:Wikiproject/Gendergap[brontekst bewerken]

Hoi Ecritures, bij Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Politiek heb ik in het verleden wat rode links toegevoegd zodat wikipedianen die daar kijken kunnen zien over welke Nederlandse vrouwelijke burgemeesters, Nederlandse of Surinaamse parlementsleden en zo er op nl-wiki nog een artikel kan worden aangemaakt. De laatste tijd lijken de intussen blauwe links daar langer te blijven staan. Kan ik die blauwe links zonder meer weghalen of moet er eerst nog een andere overzichtslijst bijgewerkt worden met alles wat blauw geworden is? - Robotje (overleg) 19 nov 2020 11:47 (CET)

Hoi Robotje, excuus voor het verlate antwoord. Je mag blauwe links zeker gewoon verwijderen op pagina's van de gendergapgroep; graag zelfs! Groet, Ecritures (overleg) 25 nov 2020 23:46 (CET)