Overleg gebruiker:Handige Harrie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

² en ³[bewerken]

Ik zie soms dit voorbijkomen: [1]. Ik weet niet of je het weet maar km<sup>2</sup> met als resultaat km2 kan ook zo km² zonder de sup-/sup. Hetzelfde geldt voor km³. De 2 en 3 worden zo proportioneel weergegeven. Die ² en ³ staan onder het bewerkingsvenster bij "Speciale tekens". VanBuren (overleg) 13 nov 2016 11:37 (CET)

Ja dat is me bekend. Het maakt me eigenlijk niet veel uit, allebei prima. Overigens is het wel jammer dat een viertje of vijfje niet mogelijk is, dus dan ben je wel gedwongen sup te gebruiken. En subscripten zitten er ook niet bij. Handige Harrie (overleg) 13 nov 2016 13:10 (CET)

Kanons / Kanonnen[bewerken]

Beste Harry, ik zag dat je op Rolf Krake (schip, 1863) kanonnen had vervangen door kanons. Er is net een uitgebreide discussie gevoerd op de overlegpagina van 59R op dit specifieke punt. Kanons wordt wordt gezien als jargon en Wikipedia gebruikt (dus) kanonnen als meervoud. Ter info en om een herhaling te voorkomen, met vriendelijke groet, Zandcee (overleg) 7 dec 2016 13:53 (CET)

Jargon, wellicht. Een zeeman zal je uitlachen als je kanonnen zegt. Als je spreekt over een bepaald vakgebied, dan ligt het voor de hand om de benamingen uit dat vakgebied te gebruiken.
Om dezelfde reden vind ik dat Berlijn en Londen geen metro hebben. Ze hebben een U-Bahn en een tube. Handige Harrie (overleg) 7 dec 2016 14:41 (CET)
Harry, ik wil alleen maar informeren en gaf een samenvatting. 59R is na deze discussie klaarblijkelijk afgehaakt en ik wil frustraties bij anderen voorkomen. Groet, Zandcee (overleg) 7 dec 2016 16:15 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.