overleg gebruiker:bdijkstra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Categorie: Stad (bashki) 2015[bewerken]

Beste Bdijkstra,

Ik heb onlangs opgemerkt dat de bestuursindelingen, na de 2015 gemeentelijke herindeling, van Albanië fout zijn genoemd in de Nederlandstalige Wikipedia. De nieuw gevormde gemeenten van Albanië worden foutief als 'steden' aangeduid. Een stad wordt in het Albanees als 'qytet' genoemd terwijl de gemeenten 'bashkia' zijn. Ik wou u bijgevolg vragen of het mogelijk was om de categorie 'Stad (bashki) 2015' te mogen hernoemen naar 'Gemeente in Albanië (2015)'.

Met vriendelijk groet, N.Hoxha (overleg) 1 nov 2019 18:39 (CEST)

Beste N.Hoxha, ik heb er een beoordelingsverzoek van gemaakt, zie Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2019 week 44#Toegevoegd vrijdag 01/11, af te handelen vanaf 15/11. –bdijkstra (overleg) 1 nov 2019 19:28 (CET)
Bedankt! N.Hoxha (overleg) 2 nov 2019 13:49 (CEST)

Bestuurslagen[bewerken]

Beste Bdijkstra. Dank voor je correcties. Ik ben bezig met een grote bewerking. Dat doe ik in het kladblok. Ik heb geprobeerd jouw correcties ook daar allemaal aan te brengen, maar het risico bestaat dat ik er enkele over het hoofd heb gezien. Bij voorbaat sorry voor het straks eventueel terugdraaien van je correcties. Electionworld (overleg) 5 nov 2019 18:42 (CET)

Fijn dat je hier moeite voor doet. Ik zie dat er nog maar weinig lintfouten in je kladblokpagina staan, dus veel correcties zullen er niet teruggedraaid worden. Ik hou het in de gaten. En als je bv. onafgesloten cursief/vet zelf gemakkelijker wil vinden en oplossen, dan kan je overwegen om LintHint te installeren (voorbeeld). –bdijkstra (overleg) 5 nov 2019 19:20 (CET)

Mysterie[bewerken]

Wat verandert het Bitbotje hier: [1]? Ik zie het niet, maar het zal wel iets ingenieus en technisch zijn. Vrg. Leo CXXIV (overleg) 5 nov 2019 21:09 (CET)

Veel van dit soort gevallen zie je alleen als je kijkt naar de onderliggende Unicode-codepunten. Neem bv. "cело", wat bleek te bestaan uit een Latijnse c en drie Cyrillische letters. Aan de л (el) kan je zien dat het Cyrillisch moet zijn, en daarom heeft Bitbotje de Latijnse c vervangen door een Cyrillische с (es). –bdijkstra (overleg) 5 nov 2019 21:39 (CET)
Mysterie opgelost. Dank. Leo CXXIV (overleg) 5 nov 2019 21:53 (CET)

Y[bewerken]

Wil je even commentaar geven op Overleg:Latijns schrift. Madyno (overleg) 8 nov 2019 13:39 (CET)

Basgitaar[bewerken]

Hoi, ik zag je toevoeging op Lijst van gitaristen. Niets mis met die toevoeging, wel raar dat bovenaan staat dat de lijst is opgedeeld in muziekstijlen en dan alle bassisten op een hoop worden gegooid. Bij de eerste vier in het lijstje tel ik al drie muziekstijlen. Nietanoniem (overleg) 18 nov 2019 13:00 (CET)

Cat verplaatst[bewerken]

Hoi Bdijkstra, hier verplaatste je een categorie zonder doorverwijzing achter te laten. Als voordeel van dat laatste kan ik me voorstellen dat het meer opvalt als iemand per ongeluk toch nog een artikel toevoegt aan de oude categorie. Als nadeel zou je weer kunnen noemen dat het lastiger wordt om de nieuwe categorie te vinden als je de oude gewend bent. Ik heb zelf geen duidelijk voorkeur, maar vroeg me puur belangstellend af, of dat bewust gedaan is of niet. - Robotje (overleg) 20 nov 2019 12:12 (CET)

Ja, dat is bewust gedaan. We doen hier namelijk niet aan redirectcategorieën. En als je HotCat gebruikt valt het met dat nadeel wel mee. –bdijkstra (overleg) 20 nov 2019 12:22 (CET)
Duidelijk. Ik zag opeens op mijn volglijst ongeveer 316 wijzigingen zoals deze. Dat zijn hoogstwaarschijnlijk allemaal artikelen die ik ooit aangemaakt heb, wat al aangeeft dat ik in de loop der jaren nogal wat artikelen in die oude categorie geplaatst heb. Dan wordt het even wennen om dat vanaf nu anders te doen, maar gelukkig weet het ik het. Iemand die daarvan niet op de hoogte is zal wat beter zijn best moeten doen om uit te vinden waar de categorie naar toegegaan is. Blijkbaar is in het verleden bewust ervoor gekozen om geen redirectcategorieën te gebruiken en ik kan me ook wel voorstellen dat er voordelen aan zitten. Bedankt voor de toelichting. - Robotje (overleg) 20 nov 2019 12:44 (CET)

bewerkingssamenvatting[bewerken]

Hoi bdijkstra,

zou je voor bewerkingen als deze een wat beschrijvender samenvatting kunnen gebruiken? Ik zie nu een rits artikelen op mijn volglijst verschijnen met de cryptische beschrijving die al dan niet over iets simpels kunnen gaan. Iets als "Categorie:PvdA-politicus -> Categorie:PvdA-politicus (Nederland) zoals besproken op [link]" zou voor mij ideaal zijn. Bedankt voor het overwegen! Effeietsanders 20 nov 2019 20:41 (CET)

Ik snap niet helemaal wat daar cryptisch aan zou zijn. Ik verwees naar een categoriebeoordelingspagina, dan ligt het lijkt mij nogal enorm voor de hand dat de wijziging het afhandelen hiervan betreft: een verwijdering, hernoeming of samenvoeging van een of meer categorieën. Andere kant, als AWB een optie had voor het automatisch genereren van een meer beschrijvende samenvatting, had ik die al lang aangezet. –bdijkstra (overleg) 22 nov 2019 10:57 (CET)

Font-lintfouten in sjabloon[bewerken]

Op [2] staan heel veel lintfouten, die komen door de grijzige jaartallen in het sjabloon onderaan. Ik heb hier al eens naar gekeken, maar had uiteindelijk geen idee hoe dat op te lossen. Weet jij dat wel? Edoderoo (overleg) 23 nov 2019 15:38 (CET)

Als je bij die lintcategorie op 'Hulp' klikt, kom je hier uit, waar staat beschreven dat je het zo kan oplossen. –bdijkstra (overleg) 23 nov 2019 15:45 (CET)