Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

 • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
 • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

 • Please mention the wiki you are referring to.
 • If possible, please add a link to the page you are referring to.
 • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
  or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
This user is able to contribute with an advanced level of English.
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

2008 + 2009 + 2010

2011 + 2012 + 2013

2014 + 2015 + 2016

2017 + 2018 + 2019

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

Browser-afhankelijk probleem Wikivoyage pagebanner[bewerken]

Hallo Romaine,

Allereerst een fijne kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst.

Maar nu even een Wiki-probleempje. Sedert enige dagen verschijnt de TOC in een pagebanner onder elkaar en niet naast elkaar in:

 • Chrome op mijn laptop
 • in mijn standaard Android 5.0 browser (na de keuze voor desktopweergave)

maar gaat het wel goed in IE en FF. Aan sjabloon:pagebanner is al maanden niets gewijzigd.

Weet jij ook waar dat wordt geregeld en wie daar nu mee aan het werk is? Ik heb het een paar dagen aangezien, met het idee dat het "werk in uitvoering" daarna wel zou zijn afgerond. Maar dat is dus kennelijk als afgerond beschouwd, maar wel met de introductie van deze browser-afhankelijke fout. FredTC (overleg) 25 dec 2015 03:57 (CET)

Vandaag bemerkte ik een nieuw TOC-probleem: in IE komt de TOC slechts even in beeld en is dan weer verdwenen. In FF gaat het (nog) wel goed. Chrome is onveranderd. FredTC (overleg) 1 feb 2016 03:30 (CET)
Hallo Romaine, het probleem doet zich nog steeds voor. Had jij dit nog ergens aangekaart? FredTC (overleg) 4 mrt 2016 15:49 (CET)

Datumparameters bij samenvoegsjablonen[bewerken]

Zie deze discussie. Was je al van plan om de genoemde wijzigingen door te voeren? Ik heb sjabloon:samenvoegen en sjabloon:samenvoegennaar al aangepast, voor die twee zou je je bot al kunnen inschakelen. --BDijkstra (overleg) 4 apr 2016 12:18 (CEST)

Sjablonen R- en S-zinnen overbodig[bewerken]

Beste Romaine, ik heb begrepen dat jij functioneert als een expert op het vlak van sjablonen. Ikzelf ben de laatste dagen bezig geweest met alle artikelen over chemische stoffen waarop nog oude R- en S-zinnen stonden aan te passen naar de nieuwe verplichte GHS-regelgeving (de zogeheten H- en P-zinnen). Dat betekent dat er (als ik alles goed heb overlopen) nu geen enkele verwijziging meer is naar de sjablonen van R- en S-zinnen. Is het nuttig om al die sjablonen (met name in Categorie:Wikipedia:Sjablonen R-zinnen en Categorie:Wikipedia:Sjablonen S-zinnen) te verwijderen? Alleszins zou moeten duidelijk gemaakt worden dat deze sjablonen niet meer mogen gebruikt worden en dat enkel nog de sjablonen betreffende H- en P-zinnen mogen gebruikt worden. Kan jij jouw licht hierop laten schijnen, aub? Alvast dank. — Mileau (overleg) 23 dec 2018 09:28 (CET)

Daarnaast bedacht ik dat ook de parameters in het Sjabloon:Infobox chemische stof zouden moeten aangepast worden, en wel als volgt:
 • | Rzinnen = naar | Hzinnen =
 • | Szinnen = naar | Pzinnen =
Zou jij dit kunnen aanpassen in de broncode, alsook (geautomatiseerd met AWB allicht) in alle artikelen die dit sjabloon dragen? Bedankt! — Mileau (overleg) 23 dec 2018 09:40 (CET)
Hallo Mileau, Daar wil ik op een later moment wel naar kijken. Als de sjablonen met R-zinnen en S-zinnen niet meer gebruikt worden, kunnen ze inderdaad allemaal genomineerd worden ter verwijdering. Ik ga er in 2019 naar kijken. Fijne dagen! Groetjes - Romaine (overleg) 25 dec 2018 15:40 (CET)
Dat is fijn om te horen, Romaine. Bedankt en ook voor u een prettig eindejaar gewenst. Beste groeten — Mileau (overleg) 25 dec 2018 17:08 (CET)
Beste Romaine, ik weet niet of u dit uit het oog bent verloren (ik veronderstel van niet, aangezien u het hier bovenaan uw overlegpagina bewaart), maar zou u hier enige actie in kunnen ondernemen? Als ik hulp of advies kan geven, laat gerust weten. Vriendelijke groeten — Mileau (overleg) 9 mei 2019 14:06 (CEST)
Ik zie dat de R/S-sjablonen alleen nog worden gebruikt op Wikipedia:Laboratorium/archief01 en Wikipedia:Wikiproject/Scheikundige Elementen/ICSC. Zijn die pagina's expres overgeslagen? –bdijkstra (overleg) 9 mei 2019 14:28 (CEST)
In principe zouden de sjablonen daar ook weg mogen gehaald worden, maar ik veronderstel dat ze behouden zullen worden mits archivering. Op de gewone artikelen zouden normaal gezien geen R/S-sjablonen meer mogen gebruikt worden. — Mileau (overleg) 9 mei 2019 15:10 (CEST)

Interssante link[bewerken]

Handige link voor query: link - 193.191.4.205 16 apr 2019 14:24 (CEST)

Complexe sportif de Blocry[bewerken]

Dag Romaine !

Ik heb gisteren 16 april fotos gezet op Wikimedia en op de franstalige Wikipedia van stripverhaal panelen die de gangen vand het sportcentrum van Louvain-la-Neuve (Complexe sportif de Blocry) versieren. Deze talrijke panelen vormen eigenlijk een "Musée du Sport et de la B.D.".

Maar gebruiker Defeder objecteert dat er copyrights zijn op deze illustraties. Kan je mij zeggen of deze foto's toegelaten zijn of niet door de wet van 27 juni 2016 ? Ik vrees inderdaad van niet want het gebouw is wel een "openbare plaats", maar het is 's nachts gesloten.

In afwachting van uw antwoord heb ik ze momenteel weggehaald van de pagina "Complexe sportif de Blocry" behalve twee, waarvoor ik een bijkomende vraag heb : wat als de tekening geïntegreerd is in een echte "enscenering", zoals de twee nissen die het duiken (Kuifje) en het springen te paard (De Blauwbloezen) illustreren?

Alvast bedankt,

EmDee (overleg) 17 apr 2019 19:33 (CEST)

Hoi EmDee, ik ben welliswaar niet Romaine, maar las dit mee. De wet waar je het over had is wat bekend is onder freedom of panorama. Voor Belgie staat dat beschreven op commons:Commons:Copyright rules by territory/Belgium#Freedom of panorama. Algemene informatie vind je op commons:Commons:Freedom_of_panorama. Zoals ik het begrijp geld in Belgie FOP alleen buiten, en dus niet in een gebouw. Hopelijk heb je hier iets aan. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 18 apr 2019 22:25 (CEST)
Commons:Copyright rules by territory/Belgium section Freedom of panorama zegt « An explanation that was attached to a draft version of the freedom of panorama provision stated that the provision was intended to apply to locations that are permanently accessible to the public, such as public streets and squares, and that the provision was not intended to apply inside of public museums or other buildings that are not permanently open to the public ». Maar dit was alleen attached to a draft. Is dit dan echt de wet ? EmDee (overleg) 19 apr 2019 13:26 (CEST)
Het is beter om voor uzelf een regel aan te houden: buiten mag, binnen alleen met toestemming. Dit geldt voor uzelf overal, ook bij openbare gebouwen zoals stations, ziekenhuizen, etc. Sowieso is er voor schilderijen altijd toestemming nodig van de eigenaar en soms ook van de kunstenaar (of nabestaanden). Dqfn13 (overleg) 19 apr 2019 13:33 (CEST)
De openbare ruimte is niet beperkt tot plaatsen die altijd toegankelijk zijn. En ook straten kunnen afgesloten worden. Een openbare ruimte is niet alleen een straat of een plein, maar ook een winkelcentrum, een treinstation, een metrostation, een pretpark, enz.
Maar een school, een sportzaal, enz., ik weet het niet 100% zeker, maar ik denk dat het geen openbare ruimte is.
Indien het geen openbare ruimte is, mogen er alleen foto's geüpload worden die niet een duidelijk creatief werk zijn. Een kunstwerk is dan niet oké, sportende sporters is qua panoramavrijheid niet een probleem. Romaine (overleg) 19 apr 2019 22:24 (CEST)

Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand[bewerken]

Hoi Romaine,

je artikel wordt genoemd in de kroeg.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 19 apr 2019 15:47 (CEST)

verwijderen bestand op commons[bewerken]

Beste Romaine, Ik heb de volgende foto geplaatst op commons. File:Cigar tin. Schimmelpenninck.jpg Bij nader inzien moet deze misschien verwijderd worden omdat de betreffende fabriek pas in 2001 stopte in Wageningen. Dit volgens maartenonline.nl Overigens staan er in de Category:Schimmelpenninck (cigars) meer van dit merk. MvgAgaath (overleg) 20 apr 2019 22:05 (CEST)

Hallo Agaath, Op Commons ben ik door de jaren heen tal van objecten tegengekomen die klaarblijkelijk gewoon konden blijven bestaan op Commons. Bv auto's, ook die zijn naar ontwerp gebouwd. En zo zijn er vele andere roerende objecten die ook op Commons kunnen blijven staan. Ik ben van mening dat een Commons admin alleen met kennis van zaken dient te handelen, bv verwijderen, en aangezien ik meen dat ik over het onderwerp van roerende zaken te weinig kennis van zaken heb, kan ik niet hier een overtuigende actie ondernemen en laat ik dat graag aan anderen over. Ik vermoed dat de foto echter kan blijven bestaan gezien het een eigen foto is, hier sprake is van een 3D-object, gefotografeerd in de toestand zoals het zich bevindt en bovendien een verpakking is. Groetjes - Romaine (overleg) 27 apr 2019 01:55 (CEST)
Dank je wel voor de info Agaath (overleg) 27 apr 2019 23:00 (CEST)

Tech News: 2019-17[bewerken]

23 apr 2019 21:07 (CEST)

This Month in Education: April 2019[bewerken]

This Month in Education

Volume 8 • Issue 4 • April 2019


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issue

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 24 apr 2019 03:27 (CEST)

Wikidata weekly summary #361[bewerken]

Nieuwsbrief 81 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · MediaWiki message delivery (overleg) 25 apr 2019 10:17 (CEST)

Publicatie door hernoeming kladblok[bewerken]

Ik zag dat je tegenwoordig "Gepubliceerd: [[artikellink]]" zet in kladblok-redirects die zijn overgebleven na hernoeming. Als de gebruiker nu het kladblok weer wil gebruiken voor een nieuw artikel, zullen er in de geschiedenis van het toekomstige door hernoeming gepubliceerde artikel twee ongerelateerde acties staan. Dat vind ik niet zo netjes; ze kunnen beter worden verwijderd zodat er vanaf een schone lei kan worden begonnen. Zou je er voortaan {{nuweg}} op willen plakken? –bdijkstra (overleg) 26 apr 2019 13:03 (CEST)

Hi bdijkstra, Deze studenten van de Erasmushogeschool die ik uitleg heb gegeven over het schrijven op Wikipedia en hen begeleid in het schrijven. De kans dat deze studenten opnieuw een artikel gaan schrijven acht ik vrij klein, als deze studenten dat gaan doen zal dat op z'n vroegst pas in de volgende periode zijn.
Er zijn op zich drie mogelijke manieren om om te gaan met het publiceren van artikelen van studenten: 1. De redirect laten staan. 2. Linken naar het artikel. 3. De achtergebleven kladblokpagina nuweggen. Optie 1 heeft in het verleden laten zien dat ze naar hun kladblokpagina gingen en vervolgens in het artikel een nieuw artikel gingen schrijven omdat ze niet doorhadden dat de redirect ze automatisch had doorverwezen. Optie 3 heeft regelmatig tot de vraag geleid waar het artikel gebleven is en ze het artikel kwijt waren. Evenals de docenten die aangegeven hebben het artikel niet te kunnen vinden. Voor mij is overduidelijk waar dingen te vinden zijn, voor studenten en docenten is dat niet het geval. Daarom hou ik optie 2 aan als methode bij het publiceren van artikelen van studenten, zeker in de beoordelingsperiode. Dat neemt niet weg dat na enige weken de lege kladpagina's weg zouden kunnen per nuweg. Groetjes - Romaine (overleg) 27 apr 2019 01:47 (CEST)
Je zou optie 3 kunnen combineren met een bericht op de overlegpagina. Dan krijgen ze een melding en hebben ze altijd een (tekstuele) plek om te kijken wanneer het gepubliceerd is en waarheen. Is dat wat? –bdijkstra (overleg) 27 apr 2019 09:30 (CEST)

Wikidata weekly summary #362[bewerken]

Tech News: 2019-18[bewerken]

30 apr 2019 00:28 (CEST)

The Signpost: 30 April 2019[bewerken]

Wikipedia:Educatieprogramma[bewerken]

In deze en gerelateerde pagina's staan her en der nog verwijzingen naar functionaliteit van de extensie Education Program, die een jaar geleden is uitgeschakeld. Wat hiervan is nog courant en wat kan gearchiveerd/verwijderd worden? –bdijkstra (overleg) 1 mei 2019 10:48 (CEST)

Wikidata weekly summary #363[bewerken]

Sjabloon:Portaal 2[bewerken]

Dag Romaine, Ik ben regelmatig bezig sjabloon:portaal 2 te gebruiken en vraag me af waarom bij de uitgelichte afbeeldingen en artikelen linksboven (voor de titel) na overzicht <//span> staat. Kan dat (<//span> dus) niet uit het sjabloon worden gehaald? Want het staat linksboven het artikel alleen maar in de weg en heeft volgens mij daar geen functie. Wat vind jij daarvan als portaalkenner? Mvg, Sportlex (overleg) 6 mei 2019 18:08 (CEST)

Heb je misschien een link naar een voorbeeld? –bdijkstra (overleg) 6 mei 2019 18:22 (CEST)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Portaal:New_York_(stad) Sportlex (overleg) 6 mei 2019 18:30 (CEST)
Dat was een foutje van gebruiker:Mbch331 in sjabloon:Box-begin+overzicht. Helaas lijkt deze gebruiker niet te geloven in het controleren van zijn eigen wijzigingen. –bdijkstra (overleg) 6 mei 2019 18:59 (CEST)

Tech News: 2019-19[bewerken]

6 mei 2019 18:27 (CEST)

This Month in GLAM: April 2019[bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 9 mei 2019 08:49 (CEST)

Wikidata weekly summary #364[bewerken]

Tech News: 2019-20[bewerken]

14 mei 2019 02:49 (CEST)

Tech News: 2019-21[bewerken]

20 mei 2019 15:04 (CEST)

Punten gegeven en ontvangen door Nederland[bewerken]

Beste Romaine,

Ik heb gisteren de pagina aangepast over de gegeven en ontvangen punten van Nederland op het songfestival. Daarna zijn er nog een flink aantal aanpassing geweest. Nu klopt volgens mij een deel van de punten niet meer. Alleen was mijn aanpassing de eerste keer dat ik een toevoeging deed op Wikipedia dus ben ik wat in verwarring hoe dit te wijzigen. Als je in de geschiedenis kijkt zie je op dit tijdstip: 19 mei 2019 11:10‎ de eerste wijziging. Daarna volgen er nog velen, waarna jij als laatste nog wijzigt. Ben je het eens en hoe kunnen we dit wijzigen?

Vriendelijke groet,

Jordi

Wikidata weekly summary #365[bewerken]