Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

 • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
 • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

 • Please mention the wiki you are referring to.
 • If possible, please add a link to the page you are referring to.
 • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
  or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en
3
This user is able to contribute with an advanced level of English.
de
2
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

2014 + 2015 + 2016

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

Browser-afhankelijk probleem Wikivoyage pagebanner[bewerken]

Hallo Romaine,

Allereerst een fijne kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst.

Maar nu even een Wiki-probleempje. Sedert enige dagen verschijnt de TOC in een pagebanner onder elkaar en niet naast elkaar in:

 • Chrome op mijn laptop
 • in mijn standaard Android 5.0 browser (na de keuze voor desktopweergave)

maar gaat het wel goed in IE en FF. Aan sjabloon:pagebanner is al maanden niets gewijzigd.

Weet jij ook waar dat wordt geregeld en wie daar nu mee aan het werk is? Ik heb het een paar dagen aangezien, met het idee dat het "werk in uitvoering" daarna wel zou zijn afgerond. Maar dat is dus kennelijk als afgerond beschouwd, maar wel met de introductie van deze browser-afhankelijke fout. FredTC (overleg) 25 dec 2015 03:57 (CET)

Vandaag bemerkte ik een nieuw TOC-probleem: in IE komt de TOC slechts even in beeld en is dan weer verdwenen. In FF gaat het (nog) wel goed. Chrome is onveranderd. FredTC (overleg) 1 feb 2016 03:30 (CET)
Hallo Romaine, het probleem doet zich nog steeds voor. Had jij dit nog ergens aangekaart? FredTC (overleg) 4 mrt 2016 15:49 (CET)

Datumparameters bij samenvoegsjablonen[bewerken]

Zie deze discussie. Was je al van plan om de genoemde wijzigingen door te voeren? Ik heb sjabloon:samenvoegen en sjabloon:samenvoegennaar al aangepast, voor die twee zou je je bot al kunnen inschakelen. --BDijkstra (overleg) 4 apr 2016 12:18 (CEST)

Wikidata weekly summary #242[bewerken]

Wikidata[bewerken]

Hoi Romaine, even n.a.v. deze opmerking. Dat bedoel je vast goed, maar komt niet leuk over. Ik zorg er al voor dat mijn onderwerp op Wikidata vindbaar is, maak zo nodig een nieuwe entry aan, koppel deze met een eventuele Commonscategorie en geef aan of het om bijvoorbeeld een mens of oorlogsmonument gaat. Ik vind dat ik daarmee al heel wat doe op Wikidata, want het is gewoon niet mijn ding. Veel te technisch. Ik heb geen zicht op wat allemaal wel en niet moet worden ingevuld en heb geen enkele behoefte me daarin te verdiepen. Sterker nog, als ik wél meer zaken invul, wordt dat even later door een ander teruggedraaid omdat ik blijkbaar toch een ander label o.i.d. had moeten hebben. Laat mij nou maar lekker bezig zijn op Wikipedia en Commons en wees blij dat ik een aanzet op Wikidata geef, de rest laat ik graag aan een ander over. RONN (overleg) 3 jan 2017 21:43 (CET)

Hallo Ronn, Mijn excuses voor het onprettig overkomen. Ik trachtte enkel mijn wens uit te spreken. Ik ben al heel blij wat je op Wikidata toevoegt. Gezien al je werk dat je in je mooie artikelen steekt hoop ik gewoon dat die artikelen meer gevonden en gebruikt gaan worden. Maar om zou goed te kunnen laten vinden, onder andere op andere Wikipedia's die een artikel willen schrijven over een van deze onderwerpen en door musea en andere instellingen die Wikidata gebruiken om meer informatie binnen te halen. Daarom denk ik dat het noodzaak is dat items op Wikidata voorzien worden van minimale data. En ik heb het hier in deze enkel over de meest basale verklaringen (bv geboortedatum), niet het technische werk. Als iemand een eerste keer op Wikidata actief is gebeurt het wel eens dat verklaringen op de verkeerde manier worden toegevoegd. Daarom is het altijd goed om goed te kijken hoe het bij reeds ingevulde items gedaan wordt. Groetjes - Romaine 3 jan 2017 21:56 (CET)
Ronn, ik lees hier enkel mee ;-) Romaine zei dat met de beste bedoelingen, maar je hebt gelijk dat zijn opmerking wel wat kort-af overkwam. Gelukkig valt dat wel mee. Wat betreft je overige opmerkingen: als je op WikiData echt wordt gerevert, zou dat jammer zijn. Als het zo is dat iemand je bijdragen meer specifiek maakt, zou ik er gewoon een leer-moment in zien! Het is inderdaad best technisch (of nerderig) maar het invullen/aanvullen van een item is vaak zo moeilijk niet. Wist je trouwens dat de omschrijvingen op WikiData weer worden gebruikt in de mobiele app bij de zoekresultaten? Dus laat je vooral niet uit het veld slaan. Ik zeg op de helpdesk heel vaak: fouten maken op Wikipedia is doorgaans niet erg, alles kan immers verbeterd worden. ed0verleg 3 jan 2017 22:02 (CET)
Ook ik las even mee. Het verder invullen van met name de omschrijvingenkolom op WikiData is iets wat regelmatig blijft liggen. Ik doe het weleens als ik toevallig lege tegenkom bij mijn werk als admin en tweeter van Omegawiki ( [nog?] een niet-WMF-project helaas, maar we maken wel een dankbaar gebruik van Data [vice versa!] en Commons ) en tikfouten, vooral bij namen komen ook voor. Genoemd voorbeeld Cornelis, Cornelius, Cornelus enz. is echt mierenzifterij waarbij je volgens mij Wikipedia en vooral haar bronnen als leidend dient te beschouwen. WikiData heeft voor dit soort gevallen de laatste kolom. Romaines bewerkingssamingvatting vond ik ook wat bot en klonk ten onrechte wat verwijtend. Ik hoop dat jullie niet gebrouilleerd zijn geraakt door dit akkefietje, maar dat je iets meer over WikiData hebt geleerd. Het bewerken gaat net even iets anders dan Wikipedia e.a., maar m.i. zeker niet moeilijker, eerder gemakkelijker als je eenmaal de smaak te pakken hebt.  Klaas `Z4␟` V:  24 jan 2017 12:37 (CET)

Wikidata weekly summary #242[bewerken]

Antwoord op je mail[bewerken]

Ik antwoord wel even hier. Dit is ook bestemd voor Taketa. Jullie verrasten me nogal met die mail. Ik had eigenlijk niet eens gekeken naar die genomineerden voor de WikiUilen aangezien ik geen zin had om te verdiepen in de bijdragen van de genomineerden, dus heb ik niet gestemd (en had ik niet gezien dat ik genomineerd was). Wel had ik niet echt gedacht dat ik er voor eentje genomineerd zou worden. Ik ben vereerd om genomineerd te zijn voor de SamenwerkingsUil.Glimlach Jammer genoeg zie ik Wikipedia echter puur als een hobby en doe ik niet echt mee met WP:O. Ook ben ik niet eens zeker of ik wel kan komen die dag. Daarnaast ben ik een Belg en als ik al met zoiets zou meedoen, is het denk ik eerder in België. Leiden is ook wel een eindje vanuit België, hoewel dat het doenbaar is met de trein. Nou ja, ik kom dus niet, zowel niet naar de uitreiking als de conferentie zelf. Ik wens jullie overigens wel een prettige conferentie toe. Overigens lijkt het me gezien de andere genomineerden sterk dat ik die Uil win. Dank je overigens voor je nieuwjaarswensen. Jullie ook! Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 9 jan 2017 18:13 (CET)

Hallo TheDragonhunter, Er zijn allerlei redenen waarom gebruikers juist wel of juist niet elkaar ontmoeten, daar is eenieder vrij in. Voor wie het leuk vindt om aanwezig te zijn is de uitnodiging een leuke handreiking, voor andere genomineerden is het enkel de kennisgeving dat die gebruiker genomineerd is en andere gebruikers de bijdragen van die gebruiker erg waarderen. De WikiUilen zijn met nadruk een uiting van waardering voor het gehele Nederlands taalgebied en niet per land. Ook onze buren van de Duitstalige Wikipedia reiken WikiUilen uit en ook zij hebben het probleem van de afstand. Zij betalen dan ook de reiskosten als iemand wil komen. Ook dat is mogelijk voor de prijsuitreiking in Leiden, Wikimedia België en Wikimedia Nederland kunnen een reiskostenvergoeding verstrekken as daar behoefte toe bestaat. Vorig jaar hebben minstens twee gebruikers de gedachte geuit dat "gezien de andere kandidaten de kans klein is dat ik hem krijg", die twee gebruikers kregen hem dus wél! Voor ons is het des te leuker als iemand het niet verwacht! In ieder geval, na de prijsuitreiking maken we op de wiki bekend wie de winnende gebruikers en projecten zijn. Als je gewonnen hebt zullen we je dit laten weten. Groetjes - Romaine 10 jan 2017 13:10 (CET)

Tech News: 2017-02[bewerken]

9 jan 2017 20:12 (CET)

E-mail[bewerken]

Beste Romaine, ik kreeg een alert met de mededeling dat ik een e-mail van jou zou hebben gekregen. Kennelijk is echter iets misgegaan, want ik heb geen bericht ontvangen. Ik weet niet waar het over gaat. Indien discretie gewenst is, zou je dan nog een mail-poging willen doen? Zou je het bericht anders op mijn overlegpagina kunnen plaatsen? Alvast bedankt! Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 10 jan 2017 11:07 (CET).

Hallo Kiro Vermaas, Ik vermoed dat de mail dan mogelijk in de spamfolder of iets dergelijks terecht is gekomen. Als je een Yahoo-account hebt komt dat probleem bovengemiddeld vaker voor dan met andere accounts. Het is geen groot geheim, maar een uitnodiging voor een uitreiking van de WikiUilen. Ik heb het bericht nu op je overlegpagina geplaatst. Groetjes - Romaine 10 jan 2017 12:53 (CET)

PMID ref[bewerken]

Geweldig dat je al die links vervangt met je bot. Wel 1 minieme opmerking, hier veroorzaakte je bot 3 referentiefouten. Die heb ik dan maar verholpen. Misschien heb je er wat aan. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 10 jan 2017 11:55 (CET)

Heb wat rond gekeken en het lijken er maar een paar te zijn. Hier ging er wat mis en ik heb het denk ik opgelost. Hier en hier zijn er echter wat meer, dus misschien is het beter als jij er naar kijkt. Dat lijkt me alles.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 10 jan 2017 12:04 (CET)
Hi TheDragonhunter, Dank je voor de melding! Die heb ik juist proberen te vermijden, maar blijkbaar niet overal gelukt. Ik zie de oorzaak al: aanwezigheid van ongewenste spatie na de " . Ik zal alle bijdragen hierop na gaan lopen. Groetjes - Romaine 10 jan 2017 12:29 (CET)

This Month in GLAM: December 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 jan 2017 12:03 (CET)

Tech News: 2017-03[bewerken]

17 jan 2017 00:24 (CET)

The Signpost: 17 January 2017[bewerken]

Wikidata weekly summary #243[bewerken]

Dank (global survey)[bewerken]

Bedankt voor je uitgebreide reaktie aan het adres van EGalvez (WMF) van 14 Januari. Dat spaart me een hoop geschrijf aan hem. Jammer dat hij het nog steeds niet lijkt te snappen. Heb jij nog iets positiefs gehoord, misschien van een chef van hem? Zwitser123 (overleg) 19 jan 2017 12:07 (CET)

Hi Zwitser123, Erg jammer ja, ik zal eens kijken of ik z'n chef kan bereiken een keer. Dit soort communicatie werkt niet. Romaine 23 jan 2017 13:19 (CET)
@Zwitser123: Het is nog erger: de betrokken persoon heeft volledig schijt aan de massale kritiek op de diverse plekken over zijn mailing, hij heeft in de afgelopen week de mailing nog eens dunnetjes over gedaan via e-mail met exact dezelfde tekst en problemen. Ik heb een klacht ingediend bij zijn baas. Groetjes - Romaine 1 feb 2017 01:42 (CET)
Hoogst merkwaardig citerend hemzelf My role at the Wikimedia Foundation is to support better systems of listening to each other through surveys.. Die vragenlijstjes zijn leuk en aardig, maar kunnen dan en alleen dan toegevoegde waarde hebben wanneer de vragensteller iets met kritiek op vorm én inhoud doet. Het lijkt erop dat deze heer als een blind paard doorgaloppeert volgens eigen ideeën over hoe bij de gemeenschap meningen los te krijgen. Een enquêteur waar de homden geen brood van lusten. Laten we Trump vragen Peru op zijn lijstje vol ongewenste immigranten te zetten en/of er een muur omheen te bouwen ;-D  Klaas `Z4␟` V:  1 feb 2017 10:29 (CET) P.S. ik denk dat WMF wel een goede recruiter kan gebruiken; degene die dhr. Galvez heeft (laten) aannemen is geen knip voor de neus waard.

Ontmoete Wikimedianen[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik heb mezelf op deze lijst en daar zo'n vier collegae ontmoet, allemaal dames :-)) Hoe nu verder? Moet ik wachten tot een of meer van hen klikken op 'heb ik ontmoet' of kan ik (ook) zelf actie ondernemen (zo ja hoe?)?  Klaas `Z4␟` V:  23 jan 2017 10:33 (CET)
Hallo KlaasZ4usV, Je hebt niet de instructies gevolgd zoals die staan in het groene kader op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. Alleen als je die instructies volgt kun je meedoen. Romaine 23 jan 2017 13:18 (CET)
Als je dat hebt gedaan, kun je gerust mensen die je hebt ontmoet benaderen met de vraag of ze je willen bevestigen. En dan maar hopen dat je een blijvende indruk hebt achtergelaten, Klaas. Ik zie dat ik in het verleden mensen heb bevestigd bij wie ik nu niet direct een beeld meer heb. Haha RONN (overleg) 23 jan 2017 14:15 (CET)
Ik geloof dat ik nu alles heb ingevuld en aangevinkt. Het wachten is op de botmelding dat ik op de lijst sta. Dan kan ik pas bij de mensen die ik heb gezien aageven dat ik ze heb ontmoet?  Klaas `Z4␟` V:  23 jan 2017 16:22 (CET)
Als ik me niet vergis, kun je pas anderen bevestigen nadat je zelf bevestigd bent. RONN (overleg) 23 jan 2017 16:31 (CET)
Zou heel goed kunnen, maar met de ontmoeting van ongeveer vier collegae tegelijk (en eentje anderhalf jaar geleden) is, zit er een klein kansje in dat dit gaat gebeuren. Zo niet even goede vriend(inn)en ;-D  Klaas `Z4␟` V:  24 jan 2017 12:18 (CET)

Wikidata weekly summary #244[bewerken]

Pars pro toto[bewerken]

Hoi Romaine,

Velen praten over Wikipedianen waar ze m.i. in feite Wikimedianen bedoelen. Daaronder kun je, om het nog breder te trekken, verstaan iedereen die actief gebruikt maakt van software oorspronkelijk ontwikkeld ten behoeve van Wikimediaprojecten o.i.d. in engere zin WMF-projecten. Een voorbeeld van het stijlfiguur Pars pro toto. In de praktijk worden beide door elkaar gebruikt, maar Wikipedia is "slechts" het vlaggenschip. Je moet WikiData, Wikia, OmegaWiki e.d. niet onderschatten.

Ik heb in twee weken tijd ongeveer tien Wikimedianen ontmoet en een deel van hen ook min of meer uitgebreid gesproken. Meer dan de bijna twaalf jaar daarvoor dat ik weet. Van mensen die je toevallig in een stad of dorp tegenkomt weet je natuurlijk niet of ze een WM-collega zijn.  Klaas `Z4␟` V:  29 jan 2017 11:41 (CET)

Wikia en OmegaWiki hebben (vrijwel) niets van doen met Wikimedia. Voor Wikimedia zijn ze niet of nauwelijks van belang. Dat ze toevallig van MediaWiki gebruik maken zegt niets, er zijn duizenden wiki's die gebruik maken van MediaWiki. Ik ben uitgebreid bekend met Wikimedia, maar weet ook dat buiten Wikimedia Wikipedia vaak als synoniem gezien wordt. Maar andere projecten erbij slepen die niet onder Wikimedia vallen is zeker geen goed idee. Romaine 1 feb 2017 01:40 (CET)

Wij van OmegaWiki willen al enkele jaren terugkomen bij WMF. Ik zeg terug, want we zijn er ook uit voortgekomen; opgezet door vertegenwoordigers van twee taalversies waaronder deze Nederlandstalige (met name GerardM. Wikia is een ander verhaal: is gewoon de commerciële tak van het bedrijf en staat voor zover ik weet onder leiding van Jimmy Wales. Genoeg raakvlakken al met al denk ik zo. Zeg maar een los-vastrelatie. Dat Wikimedia en Wikipedia synoniemen zijn ben ik hardvochtig oneens met je. Ik weet beter, want ik ben zeer betrokken bij genoemde en andere {sub|super|para}projecten  Klaas `Z4␟` V:  1 feb 2017 10:43 (CET)

Tech News: 2017-04[bewerken]

23 jan 2017 21:14 (CET)

Wikidata weekly summary #245[bewerken]

BTNI[bewerken]

Het WP:BTNI-fenomeen ligt nogal gevoelig, en als er dan een geval is waar iemand verklaart (zie Overleg:Franka#Vlaggetje) een BTNI-wijziging te mogen doen met als argument: "Zo neemt RomaineBot ook veel "BTNI"-wijzigingen mee in de onderhoudstaken van de bot.", dan vraag ik me toch af of jij daar iets van weet. Het lijkt er nu op dat je je bot zo programmeert dat-ie dat routinematig doet. Is dat zo? VanBuren (overleg) 30 jan 2017 17:03 (CET)

Het was gewoon maar een voorbeeld. Zo heb ik bijvoorbeeld ErikvanB ook regelmatig {{appendix}} zien wijzigen in {{Appendix}}. Iedereen doet wel eens BTNI-wijzigingen, meestal meegenomen in grotere wijzigingen. Er moet gewoon wat met gezond verstand naar gekeken worden.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 30 jan 2017 19:13 (CET)
Tja, anderen zoals JP001 worden weer wél uitdrukkelijk op dit soort wijzigingen aangesproken. Wmb verder terecht, maar er geldt: gelijke monniken, gelijke kappen. De Wikischim (overleg) 30 jan 2017 19:16 (CET)
Dat is wat anders. JP ziet niet goed het onderscheid tussen BTNI en niet BTNI. Daar wordt dus wat strenger mee omgegaan. Over het algemeen wordt BTNI getolereerd vanwege uniformiteit of meegenomen in andere nuttige bewerkingen (of gezond verstand). Ook het aantal BTNI-bewerkingen speelt mee. JP maakt er heel wat meer dan de gemiddelde gebruiker.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 30 jan 2017 19:19 (CET)
De belangrijkste reden dat er bij JP001 zo sterk op gelet wordt is dat die niet alleen veel onnodige wijzigingen doet maar daarbij ook heel veel fouten maakt. Als je veel fouten maakt terwijl je bezig bent om dingen te veranderen die niet om verandering vragen, dan gaat het verhaal gelijke monniken, gelijke kappen helemaal niet op want dan ben je om te beginnen al geen gelijke monnik. WIKIKLAAS overleg 30 jan 2017 19:29 (CET)
Dat er bots zijn die wijzigingen doen die je als BTNI zou kunnen zien, is wel waarschijnlijk. Vooral spelling(s)bots hebben daar een handje van. Dingen veranderen die niet fout zijn, omdat ze (te) consequent zijn en een keuze hebben gemaakt op grond van taalregels en vrees ik geen rekening (kunnen) houden met bijv. donorprincipe. Het argument van hun (Glimlach) doen het ook gaat (lang) niet altijd op. Gezonde verstand gebruiken wel, vooral in de zoektocht naar consensus. Als uiterst redmiddel kun je een stemming (laten) organiseren.  Klaas `Z4␟` V:  31 jan 2017 12:24 (CET)
Bij het BTNI-argument speelt ook de problematiek van de omgekeerde bewijslast. Toon maar aan dat de claim van BTNI geen hout snijdt. Dat is niet altijd gemakkelijk. Inderdaad is "gezond verstand" in dit verband behulpzaam. – Maiella (overleg) 1 feb 2017 00:48 (CET)
De vergelijking die op de genoemde overlegpagina gemaakt wordt in relatie met vlaggetjes, gaat mank, met vlaggetjes hou ik me niet bezig.
Wel wil ik aangeven dat de verwijzing naar BTNI mank gaat, ik zie zowel toevoegers van vlaggetjes aan bestaande artikelen die geen vlaggetjes hadden, als ook verwijderaars van vlaggetjes op artikelen die al zeker zeven jaar vlaggetjes hadden, regelmatig vanaf het begin van het bestaan van een artikel of de toevoeging van een infobox. Te vaak wordt in situaties waarin er verschillende meningen bestaan "BTNI" gebruikt, terwijl eigenlijk gewoon een afweging gemaakt moet worden op basis van de meningen en de gegeven argumenten. Het is een stopwoordje geworden, "een uitdrukking die een spreker regelmatig gebruikt zonder er veel betekenis in te leggen." Nog voor de invoering hiervan was de problematiek al duidelijk, maar men voerde het toch in omdat men een middel zocht tegen bv Wikix. Maar het hielp totaal niet, loste niets op en maakte het niet helderder. Een deel van het probleem ligt er ook in dat er maar één gebruiker "twijfel" hoeft te hebben om dit modewoord te gebruiken, en vervolgens alles denkt te kunnen lamleggen. Voor vrijwel ieder onderwerp is er wel iemand die "twijfel" heeft of er anders over denkt. Een ander punt kan zijn dat bepaalde dingen niets uit lijken te maken, maar in de praktijk anders regelmatig voor vervelende gevolgen hebben gezorgd. Maar die moet iemand maar net gezien hebben of weten. Natuurlijk kan het ook wel eens mis gaan, maar dan moet er bereidheid zijn om hier helder over te zijn en het te kunnen corrigeren.
Ik denk dat het grootste probleem bij JP001 is de onverschilligheid in combinatie met de onnauwkeurigheid. Onnauwkeurigheid is slecht voor de kwaliteit van Wikipedia, vervolgens daar dan onverschillig over doen maakt het nog erger. Dan is het vanzelfsprekend dat daar strikter mee wordt omgegaan. Groetjes - Romaine 1 feb 2017 01:33 (CET)

Tech News: 2017-05[bewerken]

30 jan 2017 19:45 (CET)

Nieuwsbrief/58[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · SindyM3 MediaWiki message delivery (overleg) 31 jan 2017 11:21 (CET) (CEST)

Learning Quarterly: February 2017[bewerken]

L&E Newsletter / Volume 4 / Issue 11 / February 2017
Learning Quarterly

Stay tuned
blogs, events
& more!

Leave your mark on Meta!
Inspiring ideas and learning patterns you can contribute to.

MediaWiki message delivery (overleg) 1 feb 2017 21:36 (CET)

Nocat[bewerken]

Ik had je mening erover gevraagd in het categoriecafé en het verzoek is inmiddels uitgevoerd. De eerste wijzigingen zien er best goed uit, alleen twee keer op een dp. Niet alle bijdragen zijn zichtbaar doordat er een paar blijkbaar op artikels waren die voor directe verwijdering werden voorgedragen. Nu ja, het leek me vriendelijk om het je te laten weten.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 2 feb 2017 22:29 (CET)

The Signpost: 6 February 2017[bewerken]

The Signpost: 6 February 2017[bewerken]

Tech News: 2017-06[bewerken]

6 feb 2017 20:45 (CET)

Wikidata weekly summary #246[bewerken]

PLEASE PLEASE I NEED YOUR HELP[bewerken]

HELLO! MADAME ROMAINE I AM MR.HENRY FROM ANGOLA,AND I AM A NEW USER OF WIKIPEDIA,MY BIG DOUBT IS TO KNOW IF IS REALLY POSSIBLE TO HAVE A SOFTWARE DEVELOPMENT COURSE IN THIS NETWORK,AND IF IS POSSIBLE HOW I MUST SIGN UP.

This Month in GLAM: January 2017[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 8 feb 2017 19:52 (CET)

Coördinaten in infobox:theater[bewerken]

Hoi Romaine, ik heb gisteren de infobox gewijzigd in het artikel Orgelpark, van theater naar museum, mede met het doel om er een positiekaart in te zetten. Na een bezoekje vandaag aan Amsterdam (ik stond ervoor maar ben niet binnen geweest) heb ik het vermoeden dat het slechts een concertzaal is voor orgelmuziek. Ondanks de vele museale orgels lijkt het me niet als museum te bezoeken. Het mooiste was eigenlijk ook geweest dat je in het sjabloon:infobox theater gewoon een kaart met coördinaten kunt benoemen. Is het veel moeite om die optie erin te zetten? Want dan kan het oude sjabloon ook weer terug. Niet te veel moeite voor doen hoor, alleen als het makkelijk even kan. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 12 feb 2017 19:25 (CET)

Ik zag de wijziging voorbij komen en heb het aangepast. Volgens mij is het goed nu. - ArjanHoverleg 13 feb 2017 09:10 (CET)
@ArjanH - Hartelijk dank! Dit was inderdaad de bedoeling. Ymnes (overleg) 13 feb 2017 17:43 (CET)
Ik heb nog een kleine aanpassing gedaan en volgens mij zou het nu goed moeten werken zo snel gekeken hebbende. Romaine 13 feb 2017 21:10 (CET)

verzoek van een oud-mod[bewerken]

Hej Romaine,

In mijn vriendengroep kwam een verzoek langs van iemand die voor haar werk bij AkzoNobel in contact wil komen met een paar ervaren Wikipedianen. Als oud-moderator hier stak ik mijn hand op om te kijken waar ik dat verzoek het beste kon droppen, want zij had geen idee. Ik kwam jouw naam tegen op deze pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal:OnlineAmbassadeurs en dacht dat het misschien wel een goeie aanknoping bood. Dus plak ik hier haar bericht. Mocht je zelf interesse hebben dan kan ik haar contactgegevens aan je mailen, mocht je een betere plek weten om dit neer te leggen, dan hoor ik het ook graag. Alvast dank! Groet, MigGroningen (overleg) 13 feb 2017 14:11 (CET)

--- Bij deze het verzoek vanuit AkzoNobel aan Wikipedia:

We zijn bezig met het opzetten van een centraal Knowledge Management Systeem (KMS). Dit dient als vervanging van alle decentrale systemen / locale schijven waar kennis wordt opgeslagen. Het doel is om kennis op een duidelijke plek te verzamelen, waardoor het makkelijk wordt deze kennis te vinden. Er wordt nu gewerkt aan de kennis in hetzelfde format / layout te krijgen. Er is nog niet duidelijk hoe de governance rondom kennisbeheer zal worden georganiseerd. Op dit moment is het idee om centraal een aantal admins aan te wijzen die kennis vergaren (bijvoorbeeld mensen kunnen ze documenten mailen) en beslissen hoe en waar dit wordt opgeslagen (i.e. hoe de kennis kapstok er uit hoort te zien). Zoals besproken is dit een logge, trage oplossing, die mensen niet stimuleert om proactief kleinere stukjes kennis bij te dragen.

We zijn ons bewust van het decentrale systeem van Wikipedia, waar onder de zorgvuldige aandacht van een aantal moderators mensen kennis kunnen aandragen en ook de kennis kapstok naar noodzaak te veranderen. Er is zekere schroom en angst voor controle verlies in de organisatie, hoewel men zich ook bewust is van de kansen die een Wikipedia achtig systeem biedt.

We zouden graag Wikipedia willen vragen of een (of meerdere) ervaren moderators kunnen delen hoe het qua governance werkt bij Wikipedia (bijv: hoeveel moderators voor hoeveel paginas, hoeveel tijdsbesteding, wat is hun precieze rol, wat gaat goed, waar moeten ze op letten). Het is handig als de moderators goed Engels spreken, aangezien een internationele verzameling van mensen geinteresserd is om het verhaal te horen. We zouden de moderator(s) graag op HQ Amsterdam (Zuidas) willen uitnodigen. Timing kunnen we in overleg samen afspreken... zou mooi zijn als het in Februari of Maart zou lukken. We willen ook een aantal andere multinationals uitnodigen om de leerervaring maximaal te maken; we moeten nog zien of dit lukt en wie allemaal interesse hebben.

Enne.. we zijn laagdrempelig en verwelkomend, dus verwacht geen opgeklopt, dikdoend clubje.

Dank je alvast voor je hulp,

Hartelijke groet,

Boyana ---

MoiraMoira heeft mijn verzoek al opgepakt en heeft dus nu de contactgegevens. Mocht je ook bij willen dragen kun je dus hier terecht: Overleg_gebruiker:MoiraMoira#verzoek_van_een_oud-mod: Dank! MigGroningen (overleg) 13 feb 2017 14:29 (CET)
@MigGroningen: Ik vind het prima om hen hierbij te helpen. Je mag mij ook met hen in contact brengen. Romaine 13 feb 2017 21:09 (CET)

Tech News: 2017-07[bewerken]

13 feb 2017 19:06 (CET)

Visuele tekstverwerker[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik vraag specifiek nog even om jouw aandacht voor een draadje in de Kroeg dat ik ben begonnen. Ik zou een reactie van jou zeer op prijs stellen.

Vriendelijke groet, Ciell 14 feb 2017 09:22 (CET)

Wikidata weekly summary #247[bewerken]

Bot voor recategorisatie[bewerken]

Goeiavond Romaine, Ik zag dat je een bot had in de incubator. Mijn vraag is: is het mogelijk om artikels die in [30] te verplaatsen naar [31] ? Zie ook: het gesprek in de Redactieruimte hierover: [32]. Bedankt op voorhand! Groetjes, --Livenws (talk) 17:52, 19 February 2017 (UTC)

Uitgevoerd Opgelost - Romaine 19 feb 2017 19:18 (CET)
Super bedankt! Livenws

Wikidata weekly summary #248[bewerken]

Tech News: 2017-08[bewerken]

20 feb 2017 20:25 (CET)