Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

 • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
 • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

 • Please mention the wiki you are referring to.
 • If possible, please add a link to the page you are referring to.
 • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
  or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
This user is able to contribute with an advanced level of English.
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

2008 + 2009 + 2010

2011 + 2012 + 2013

2014 + 2015 + 2016

2017 + 2018 + 2019

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[brontekst bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine (overleg) 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[brontekst bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine (overleg) 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[brontekst bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

Browser-afhankelijk probleem Wikivoyage pagebanner[brontekst bewerken]

Hallo Romaine,

Allereerst een fijne kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst.

Maar nu even een Wiki-probleempje. Sedert enige dagen verschijnt de TOC in een pagebanner onder elkaar en niet naast elkaar in:

 • Chrome op mijn laptop
 • in mijn standaard Android 5.0 browser (na de keuze voor desktopweergave)

maar gaat het wel goed in IE en FF. Aan sjabloon:pagebanner is al maanden niets gewijzigd.

Weet jij ook waar dat wordt geregeld en wie daar nu mee aan het werk is? Ik heb het een paar dagen aangezien, met het idee dat het "werk in uitvoering" daarna wel zou zijn afgerond. Maar dat is dus kennelijk als afgerond beschouwd, maar wel met de introductie van deze browser-afhankelijke fout. FredTC (overleg) 25 dec 2015 03:57 (CET)

Vandaag bemerkte ik een nieuw TOC-probleem: in IE komt de TOC slechts even in beeld en is dan weer verdwenen. In FF gaat het (nog) wel goed. Chrome is onveranderd. FredTC (overleg) 1 feb 2016 03:30 (CET)
Hallo Romaine, het probleem doet zich nog steeds voor. Had jij dit nog ergens aangekaart? FredTC (overleg) 4 mrt 2016 15:49 (CET)

Datumparameters bij samenvoegsjablonen[brontekst bewerken]

Zie deze discussie. Was je al van plan om de genoemde wijzigingen door te voeren? Ik heb sjabloon:samenvoegen en sjabloon:samenvoegennaar al aangepast, voor die twee zou je je bot al kunnen inschakelen. --BDijkstra (overleg) 4 apr 2016 12:18 (CEST)

Sjablonen R- en S-zinnen overbodig[brontekst bewerken]

Beste Romaine, ik heb begrepen dat jij functioneert als een expert op het vlak van sjablonen. Ikzelf ben de laatste dagen bezig geweest met alle artikelen over chemische stoffen waarop nog oude R- en S-zinnen stonden aan te passen naar de nieuwe verplichte GHS-regelgeving (de zogeheten H- en P-zinnen). Dat betekent dat er (als ik alles goed heb overlopen) nu geen enkele verwijziging meer is naar de sjablonen van R- en S-zinnen. Is het nuttig om al die sjablonen (met name in Categorie:Wikipedia:Sjablonen R-zinnen en Categorie:Wikipedia:Sjablonen S-zinnen) te verwijderen? Alleszins zou moeten duidelijk gemaakt worden dat deze sjablonen niet meer mogen gebruikt worden en dat enkel nog de sjablonen betreffende H- en P-zinnen mogen gebruikt worden. Kan jij jouw licht hierop laten schijnen, aub? Alvast dank. — Mileau (overleg) 23 dec 2018 09:28 (CET)

Daarnaast bedacht ik dat ook de parameters in het Sjabloon:Infobox chemische stof zouden moeten aangepast worden, en wel als volgt:
 • | Rzinnen = naar | Hzinnen =
 • | Szinnen = naar | Pzinnen =
Zou jij dit kunnen aanpassen in de broncode, alsook (geautomatiseerd met AWB allicht) in alle artikelen die dit sjabloon dragen? Bedankt! — Mileau (overleg) 23 dec 2018 09:40 (CET)
Hallo Mileau, Daar wil ik op een later moment wel naar kijken. Als de sjablonen met R-zinnen en S-zinnen niet meer gebruikt worden, kunnen ze inderdaad allemaal genomineerd worden ter verwijdering. Ik ga er in 2019 naar kijken. Fijne dagen! Groetjes - Romaine (overleg) 25 dec 2018 15:40 (CET)
Dat is fijn om te horen, Romaine. Bedankt en ook voor u een prettig eindejaar gewenst. Beste groeten — Mileau (overleg) 25 dec 2018 17:08 (CET)
Beste Romaine, ik weet niet of u dit uit het oog bent verloren (ik veronderstel van niet, aangezien u het hier bovenaan uw overlegpagina bewaart), maar zou u hier enige actie in kunnen ondernemen? Als ik hulp of advies kan geven, laat gerust weten. Vriendelijke groeten — Mileau (overleg) 9 mei 2019 14:06 (CEST)
Ik zie dat de R/S-sjablonen alleen nog worden gebruikt op Wikipedia:Laboratorium/archief01 en Wikipedia:Wikiproject/Scheikundige Elementen/ICSC. Zijn die pagina's expres overgeslagen? –bdijkstra (overleg) 9 mei 2019 14:28 (CEST)
In principe zouden de sjablonen daar ook weg mogen gehaald worden, maar ik veronderstel dat ze behouden zullen worden mits archivering. Op de gewone artikelen zouden normaal gezien geen R/S-sjablonen meer mogen gebruikt worden. — Mileau (overleg) 9 mei 2019 15:10 (CEST)

Meldingsplicht infectieziekten[brontekst bewerken]

Beste Romaine, Bedankt voor het aanmaken van dit stevig bebronde artikel. Ik heb er een paar vragen bij:

 • Is dit bewust niet gelinkt met "Notifiable disease"? Want je titel legt het accent op de plicht eerder dan op de ziekte?
 • Waarom enkel "infectieziekten"? In België gaat het alleen daarom, maar minstens in Frankrijk is bijvoorbeeld ook loodvergiftiging meldingsplichtig, dus de titel zou kunnen luiden: "Meldingsplichtige ziekten".
 • In de definitie wordt gesteld dat de meldingsplicht geldt voor medisch personeel. In Vlaanderen heeft eenieder echter ook de plicht om aanvullende informatie te verstrekken aan de arts-ambtenaar (art. 48 van het Decreet betreffende het preventieve gezondheidsbeleid). Dit kan nominatieve informatie zijn. Ik weet dat men bijvoorbeeld bij contactonderzoek rond meningitis de namen vraagt van de personen met wie de zieke in contact is geweest. Vind je het nuttig dit ook te vermelden?
 • Specifiek voor Brussel is de situatie ingewikkelder dan beschreven: in scholen wordt gemeld aan de Gemeenschap, niet (enkel) aan de COCOM.

Hartelijke groet, Karmakolle (overleg) 11 mei 2020 21:13 (CEST)

Hi Karmakolle, Ik vind dat in principe alle informatie de niet eenvoudig via een kaart is vast te stellen bebrond dient te zijn, omdat ik zelf ook wil weten op een later moment wat ik waar vandaan heb.
 • Ja, het artikel is bewust niet gekoppeld aan notifiable disease, omdat dat gaat over de ziekte en ik heb een artikel geschreven over de meldingsplicht. Op Wikidata verwijst de een wel naar de ander.
 • Een artikel schrijf ik op basis van bronnen. Op basis van de bronnen die ik met het schrijven vond kwam ik enkel uit op infectieziekten. De aanleiding voor het schrijven van het artikel was dat er in het nieuws was dat via de GGD en RIVM de meldingsplichtige infectieziekten doorgegeven moeten worden aan het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. In heel de EU is er dus dezelfde lijst van ziekten die doorgegeven worden aan dit centrum. Dat Frankrijk en mogelijk andere landen zelf ook nog andere verplichtingen instellen is aan hun, maar staat verder los van de plicht die in Europees verband bestaat. Als er een kopje toegevoegd wordt op basis van bronnen via welke organisaties men de infectieziekten in Frankrijk aan het Europese centrum doorgeeft, kan er denk ik wel kort benoemd worden dat naast de infectieziekten er in Frankrijk ook nog iets anders gemeld dient te worden, maar dat is niet het eigenlijke onderwerp van het artikel. Een andere titel lijkt me dus niet nodig.
 • Die aanvullende informatie is wellicht nodig voor een contactenonderzoek waarbij er nagegaan wordt met wie iemand in contact geweest is, zodat de verdere verspreiding van een besmettelijke ziekte beperkt kan worden. Ik heb de indruk dat ook in Nederland en Duitsland zoiets bestaat, evenals wellicht in andere EU-landen. Het gegeven kan denk ik wel beschreven worden in het artikel, het is echter alleen niet alleen in Vlaanderen zo. Alleen dit bij Vlaanderen vermelden zou suggereren dat het alleen daar zo geldt, en dat is onterecht. HEt zal dan ruimer beschreven moeten worden, maar dat kan alleen wanneer er voldoende bronnen gevonden kunnen worden hiervoor, wat speculeren mogen we niet en het moet verifieerbaar zijn.
 • Een situatie is in principe altijd ingewikkelder (zeker in Brussel ;-), maar dat een schoolarts het naast de genoemde meldingsplicht ook andere meldingen moet doen, zal denk ik ook voor de andere delen in België gelden. Dit zou denk ik beschreven kunnen worden in het artikel, maar ook hier geldt denk ik voor dat de gehele Belgische structuur beschreven zou moeten worden.
Groetjes - Romaine (overleg) 11 mei 2020 22:08 (CEST)
In dezelfde volgorde maar weer:
 • Mja, de nuance is er misschien wel, maar ons artikel is toch ook een combinatie van instellingen en ziekten, net als in de andere talen. Volledig koppelen lijkt me dan gebruiksvriendelijker, vooral omdat ik niet inzie hoe er nog een afzonderlijk "ziektegericht" artikel zou kunnen worden aangemaakt dat niet meteen tot een samenvoegingsverzoek zou leiden.
 • OK, je hebt gelijk.
 • OK, misschien kan hiermee worden gewacht tot we kunnen linken naar een artikel over contactonderzoek. Ik heb er wel vertrouwen in dat dit er zit aan te komen.
 • OK, het is hoedanook maar een detail.
Groetjes, Karmakolle (overleg) 11 mei 2020 23:10 (CEST)

Tech News: 2020-20[brontekst bewerken]

11 mei 2020 22:41 (CEST)

Sjabloon:Citeer web, een veld |website= toevoegen, als in Template:Cite web ?[brontekst bewerken]

Beste Romaine,

Alles kits in bijna Italiaans Nederland :-) ? Dat hoop ik. Dank wederom voor je uitmuntende GLAM Newsletter, nu van april 2020!
Vraagje aan de sjablonenman (niet sjamaan, maar sjablaan!) :

Voordat ik op een externe link klik (veld |url= ) wil ik weten waar ik intrap of anderen in laat trappen als ikzelf Sjabloon:Citeer web neerzet. Nu moet ik netheidshalve steeds in de ref naast het sjabloon apart die website vermelden, zodat argeloze aanklikkers kunnen zien aankomen waar ze aan beginnen. Ik heb zelf nog maar niet gerommeld, iets voor jou of zal ik het doen?

Dank en groet, geniet van onze verbluffende ster! Hansmuller (overleg) 12 mei 2020 10:08 (CEST)

Je hebt de parameter |werk= die je daar deels voor kunt gebruiken, en de lezer kan voor hij op de URL klikt de muis erboven hangen, om precies te zien waar de URL heen gaat. Edoderoo (overleg) 12 mei 2020 10:18 (CEST)
@Edoderoo (wat is je titel nu, als Lid Orde ON, LOON? Gefeliciteerd!) Dank voor de suggestie, maar is dat niet een tijdelijke hack in plaats van een oplossing (niet gewenst in software, altijd liever principiële reparatie). "|werk" suggereert iets anders (wat eigenlijk? boek?) dan "|website" (origineel veld in het Engels) en het geheel heet toch "Citeer web". Erboven hangen met de muis, ja dat ken ik - daar houden echte muizen trouwens niet van - maar dat is eveneens niet principiëel, dus qua software geen oplossing.
 • Dus heren Edoderoo en onze sjablaan Romaine, graag een ingreep, zal ik het doen? Hansmuller (overleg) 13 mei 2020 10:13 (CEST)

PS1 Romaine, kun je een archief aanleggen voor je Overleg? Nu te veel tekst op deze pagina. Dank, Hansmuller (overleg) 13 mei 2020 10:19 (CEST)
PS2 Veel boeken hebben tegenwoordig een EAN in plaats van een ISBN. Mag er in {{Citeer boek}} een veld "|EAN="? Hansmuller (overleg) 13 mei 2020 10:27 (CEST)

Een parameter website lijkt mij dubbel met de parameter werk. Ik zie geen onderscheid tussen die twee.
De EAN-code is dubbel aan de ISBN. De 13-cijferige ISBN is gelijk aan de EAN. Een boek met EAN-nummer kan dus ingevuld worden in het ISBN-veld. De ISBN heeft daarnaast de functionaliteit om een speciale link te genereren. Romaine (overleg) 18 jun 2020 13:40 (CEST)

Wikidata weekly summary #416[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-21[brontekst bewerken]

18 mei 2020 19:19 (CEST)

Tech News: 2020-22[brontekst bewerken]

25 mei 2020 16:18 (CEST)

Wikidata weekly summary #417[brontekst bewerken]

Nieuwsbrief 92 Wikimedia Nederland[brontekst bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Germien Cox (WMNL) (overleg) 28 mei 2020 11:43 (CEST)

Commons - Media Search[brontekst bewerken]

Greetings,

The Structured Data team is working on an alternative, image-focused prototype for media search on Commons. The prototype uses categories, structured data as well as wikitext from Commons, and Wikidata to find its results. The development team would like your feedback on the prototype, as they are looking to work to further enhance the search experience on Commons. If you have a moment, please look over the project page set up on Commons to find a link to the prototype and leave your feedback on the talk page. Thanks for your time, I'll be posting message similar to this one to other pages on Commons. The team is looking forward to reading what you think. Keegan (WMF) (talk) 28 mei 2020 22:47 (CEST)

The Signpost: 31 May 2020[brontekst bewerken]

Wikidata weekly summary #418[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-23[brontekst bewerken]

2 jun 2020 00:31 (CEST)

Wikidata weekly summary #419[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-24[brontekst bewerken]

8 jun 2020 23:12 (CEST)

This Month in Education: May 2020[brontekst bewerken]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 5 • May 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 10 jun 2020 18:39 (CEST)

This Month in GLAM: May 2020[brontekst bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • Armenia report: Edit-a-thon dedicated to International Museum Day
 • Colombia report: A #1Lib1Ref to close the gender gap
 • Côte d'Ivoire report: #1Lib1Ref 2020 from 26 to 28 May in Côte d'Ivoire
 • France report: WikiArchives; IMD 2020: Cross-Chapter Collaboration
 • Indonesia report: Wikisource Competition 2020 recap; International Museum Day 2020
 • Italy report: New collaborations and contents!
 • Netherlands report: Analysis of Dutch GLAM-Wiki projects in relation to the Dutch Digital Heritage Reference Architecture, Content donation from Utrecht Archives, Detecting Wikipedia articles strongly based on single library collections and Collection highlights of the KB
 • Sweden report: Free music on Wikipedia; NHB webinars; Wikipedia in libraries – Projekt HBTQI
 • Switzerland report: International Museum Day 2020
 • UK report: Japanese art
 • USA report: Workshops & COVID-19 Symposium
 • Special story: Content partnership category - your help is needed
 • WMF GLAM report: GLAM metadata standards and Wikimedia projects
 • Calendar: June's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 jun 2020 19:21 (CEST)

Wikidata weekly summary #420[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-25[brontekst bewerken]

15 jun 2020 23:38 (CEST)

Editing news 2020 #2[brontekst bewerken]

17 jun 2020 22:29 (CEST)

wijziging in databank[brontekst bewerken]

Dag Romaine, ik heb een probleem aangekaart op Overleg:Raška (regio). Ik weet niet of je de situatie kan rechtzetten. Indien meer uitleg, vraag gerust (Peluba (overleg) 18 jun 2020 12:06 (CEST))

Sjabloon:Navigatie Noordse Steentijd[brontekst bewerken]

Deze discussie is verplaatst naar Overleg sjabloon:Navigatie Noordse Steentijd. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 jun 2020 10:20 (CEST)

Wikidata weekly summary #421[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-26[brontekst bewerken]

22 jun 2020 20:49 (CEST)

This Month in Education: June 2020[brontekst bewerken]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 6 • June 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 24 jun 2020 05:54 (CEST)
Is "In This Issuse" een typo in deze en de vorige editie, of snap ik de pun niet? Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 29 jun 2020 20:58 (CEST)
@Mar(c): Ja is een foutje. Romaine (overleg) 2 jul 2020 06:06 (CEST)

Nieuwsbrief 93 Wikimedia Nederland[brontekst bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Germien Cox (WMNL) (overleg) 25 jun 2020 10:51 (CEST)

The Signpost: 28 June 2020[brontekst bewerken]

Wikidata weekly summary #422[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-27[brontekst bewerken]

29 jun 2020 18:31 (CEST)

WIWOSM[brontekst bewerken]

Hoi Romaine, WIWOSM wordt niet meer geactualiseerd en draait nu op een stokoude OpenStreetmap dump, weet jij er meer van? Zie ook OSM forum, Help:Helpdesk#Coördinaten_Haava_(Võru) en Overleg sjabloon:GeoTemplate Hans Erren (overleg) 30 jun 2020 17:03 (CEST)

Hi Hans Erren, Ik ben een OSM-bewerker, maar ik heb tot op heden niet gevonden/gezien hoe ik polygons kan maken zodat die na het klikken op Kaart rechtsboven op de OSM-kaart getoond worden. Als je dat zelf wel weet, zou ik het graag van je leren. Ik heb zojuist op de Helpdesk een eerste analyse toegevoegd en heb ondertussen iemand gevraagd om diens input. Hopelijk levert dat wat op. Groetjes - Romaine (overleg) 2 jul 2020 06:06 (CEST)
Wellicht is het een idee om een OSM-workshop hierover te laten organiseren door WMNL. Ik zal ook hen eens een mailtje sturen. Romaine (overleg) 2 jul 2020 06:08 (CEST)
Om een polygoon te maken moet je een outer relate maken van de grenzen en de label node in OSM en die relate moet je taggen met wikipedia en wikidata zie Moerwijk Den Haag op OSM, alleen dat werkt niet omdat wikipedia op een oude kopie van de OSMdatabase werkt, de edits worden dus niet zichtbaar in wikipedia zie [Moerwijk], daar staat alleen de label node uit de oude versie. De polygon is wel zichtbaar met mapframe (afbeelding onder de infobox op [Moerwijk]) die werkt rechtstreeks op de wikidata tag maar ook die werkt op een oude kopie want ik heb de grens net Rijswijk geactualiseerd en die komt niet door op het mapframe. Hans Erren (overleg) 2 jul 2020 07:51 (CEST)
Ik stel voor om de discussie centraal in het geografiecafe te voeren, daar zit de meeste wikiexpertise denk ik. Hans Erren (overleg) 2 jul 2020 07:53 (CEST)
"Om een polygoon te maken moet je een outer relate maken van de grenzen en de label node in OSM" -> Dit is mij niet duidelijk. Hoe doe ik dat precies? Kun je me dit stap voor stap uitleggen?
Als het zo simpel is dat er een oude versie wordt gebruikt van de database, zal er denk ik op Phabricator om een update gevraagd moeten worden.
Ik betwijfel of het Geografiecafé hierin een oplossing kan bieden, probleem ligt buiten nl-wiki en de hoeveelheid expertise op nl-wiki voor dit onderwerp is marginaal/nihil. Romaine (overleg) 2 jul 2020 08:03 (CEST)
@Hans Erren: Misschien kunnen we ergens op nl-wiki een eenvoudige handleiding plaatsen hoe gebruikers een outer relate kunnen maken. Romaine (overleg) 2 jul 2020 08:04 (CEST)
Zojuist Phrabricator task aangemaakt: phab:T256941. Romaine (overleg) 2 jul 2020 08:30 (CEST)

Wikidata weekly summary #423[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-28[brontekst bewerken]

6 jul 2020 22:18 (CEST)

Editing news 2020 #3[brontekst bewerken]

9 jul 2020 14:48 (CEST)

This Month in GLAM: June 2020[brontekst bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 jul 2020 17:57 (CEST)

Wikidata weekly summary #424[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-29[brontekst bewerken]

13 jul 2020 18:30 (CEST)

coördinaten in infobox organisatie[brontekst bewerken]

Hoi Romaine, een tijd geleden heb je eens de optie toegevoegd om coördinaten te kunnen noemen in een infobox. Heb je misschien tijd om dat ook bij de Sjabloon:Infobox organisatie te doen? Een voorbeeld van een artikel waar ik de coördinaten alvast heb ingevoegd (en waar je dus op kunt testen), is Stichting Jeugdtandverzorging. Alvast bedankt! Ymnes (overleg) 14 jul 2020 18:30 (CEST)

Wikidata weekly summary #425[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-30[brontekst bewerken]

20 jul 2020 21:11 (CEST)

Tech News: 2020-31[brontekst bewerken]

27 jul 2020 15:53 (CEST)

Wikidata weekly summary #426[brontekst bewerken]

Nieuwsbrief 94 Wikimedia Nederland[brontekst bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Germien Cox (WMNL) (overleg) 30 jul 2020 11:46 (CEST)

The Signpost: 2 August 2020[brontekst bewerken]

Wikidata weekly summary #427[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-32[brontekst bewerken]

3 aug 2020 17:43 (CEST)

This Month in Education: July 2020[brontekst bewerken]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 7 • July 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse
About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 5 aug 2020 07:27 (CEST)