Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

 • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
 • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

 • Please mention the wiki you are referring to.
 • If possible, please add a link to the page you are referring to.
 • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
  or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en
3
This user is able to contribute with an advanced level of English.
de
2
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

Browser-afhankelijk probleem Wikivoyage pagebanner[bewerken]

Hallo Romaine,

Allereerst een fijne kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst.

Maar nu even een Wiki-probleempje. Sedert enige dagen verschijnt de TOC in een pagebanner onder elkaar en niet naast elkaar in:

 • Chrome op mijn laptop
 • in mijn standaard Android 5.0 browser (na de keuze voor desktopweergave)

maar gaat het wel goed in IE en FF. Aan sjabloon:pagebanner is al maanden niets gewijzigd.

Weet jij ook waar dat wordt geregeld en wie daar nu mee aan het werk is? Ik heb het een paar dagen aangezien, met het idee dat het "werk in uitvoering" daarna wel zou zijn afgerond. Maar dat is dus kennelijk als afgerond beschouwd, maar wel met de introductie van deze browser-afhankelijke fout. FredTC (overleg) 25 dec 2015 03:57 (CET)

Vandaag bemerkte ik een nieuw TOC-probleem: in IE komt de TOC slechts even in beeld en is dan weer verdwenen. In FF gaat het (nog) wel goed. Chrome is onveranderd. FredTC (overleg) 1 feb 2016 03:30 (CET)

Beste wensen[bewerken]

Beste Romaine. In de eerste plaats de beste wensen voor 2016 en een compliment voor je onvermoeibare inzet voor Wikipedia.Ik heb twee vragen voor je. Ik heb, na onze korte gedachtewisseling, meegedaan aan de Deense schrijfweken en een lemma gemaakt over het Deense arbeidsmarktmodel. Ik heb dit item toegevoegd aan de lijst Denemarken A-Z. Nu wil ik het graag toevoegen aan de Wikidata, maar de uitleg die hierover staat, vind ik hopeloos ingewikkeld. Is er geen shortcut voor Wikidata om mijn item van een Q-nummer te voorzien? En verder staat er op de Engelse wikipedia ook een lemma over dit Deense model, n.l. Flexicurity. Zal ik dan mijn lemma een andere benaming geven? Bijvoorbeeld:Deense arbeidsmarktmodel/Flexicurity of staat dat raar ? Met dank en groet.Hamnico (overleg) 1 jan 2016 11:34 (CET)

Hallo Hamnico, Een mooi nieuw jaar gewenst! Er staat enige uitleg op Wikipedia:Wikidata, had je die al gezien? De eerste vraag is of er in een andere taal al een artikel bestaat over dit onderwerp? Indien ja: die moeten dan aan elkaar gekoppeld worden door het nl-wiki artikel toe te voegen aan het bestaande Q... op Wikidata. Indien nee: een nieuwe Q moet aangemaakt worden op Wikidata. Het koppelen van een artikel aan een anderstalig artikel op Wikidata kan op twee manieren. Enerzijds kun je op het anderstalige artikel op "Koppelingen toevoegen" klikken, helemaal onderaan in de linker zijbalk. Dan krijg je (meestal) een popup met de vraag om de taalcode in te vullen en de titel van het artikel. Anderzijds kun je op het anderstalige artikel, in de linker zijbalk, in de sectie "Hulpmiddelen" klikken op "Wikidata-item". Dan kom je uit op de Q... van dat artikel. Op die pagina ga je naar de sectie "Wikipedia" waar je op bewerken klikt. In het onderste grijze vakje typ je "nl", en na keuze van de taal voeg je in het witte vakje waarin "pagina" staat de titel van de pagina op nl-wiki in. Vervolgens klik je bovenaan op opslaan.
De keuze voor een titel als "Deense arbeidsmarktmodel/Flexicurity" is geen goede omdat het onnodig lang is. Je moet echt een van de twee kiezen. Groetjes - Romaine 1 jan 2016 16:33 (CET)

Helder. Dank.Hamnico (overleg) 3 jan 2016 11:27 (CET)

sjabloon:Horizontale staafdiagram[bewerken]

Beste, ik zag dat je mijn sjabloon hebt hernoemd, net zoals de parameters. Er was echter ook nog een mogelijkheid om de lengte van de balk in pixels uit te drukken, en niet alleen in procent (zie sjabloon:bar pixel). Ik weet niet of je je hier van bewust bent of niet, maar het lijkt mij ook een nuttige optie. Indien je oordeelt dat dit niet van belang is stel ik voor om deze pagina voor te dragen voor verwijdering net zoals de Categorie:Wikipedia:Sjablonen Horizontaal Staafdiagram. Mvg Thalei (overleg) 2 jan 2016 18:45 (CET)

Hallo Thalei, Ik was er nog niet helemaal klaar mee. In principe voer ik alleen iets door als ik de gevolgen doordacht heb en er zeker van ben dat dit goed gaat lopen. Mijn intentie was om de beide balken samen te voegen en dat heb ik zojuist gedaan. Als je op de categorie {{Nuweg|op verzoek aanmaker, onjuiste categorienaam}} zou willen plakken zou dat erg fijn zijn! :-) Als het goed is werkt het sjabloon nu naar behoren en kan de balk nu alle mogelijkheden aan die er mogelijk nodig zijn. Groetjes - Romaine 2 jan 2016 22:13 (CET)

Wederik van Avesnes[bewerken]

Hallo Romaine,

Zou je op de overlegpagina bij Wederik van Avesnes willen aangeven, wat er volgens jou dringend moet worden verbeterd aan dit lemma? Ik zie wel tekortkomingen, maar die zie ik op heel veel plaatsen in Wikipedia, en daaraan werken we elke dag met ons allen.

Henk van Haandel (overleg) 4 jan 2016 22:14 (CET)

Hoi Henk, je bent bij de verkeerde, Romaine heeft alleen maar met zijn bot een datum in de nominatie gezet, je moet bij TheBanner zijn. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 4 jan 2016 22:17 (CET)

Hallo ...[bewerken]

... Romaine, I wish you a wonderful new year, too and sent you an e-mail. Greetings --Alraunenstern (overleg) 6 jan 2016 11:34 (CET)

Hi Alraunenstern, I will have a chat with my colleague about it. Greetings - Romaine 6 jan 2016 13:48 (CET)

Sjabloon:Infobox wielerploeg[bewerken]

Hallo Romaine, de wijziging een week geleden van Sjabloon:Infobox wielerploeg heeft tot gevolg dat er opeens wielerploegen als Bissell Pro Cycling en Navigators Insurance opduiken in de verborgen categorie Categorie:Wikipedia:Geen afbeelding lokaal en wel op Wikidata. Dat komt omdat voor de afbeelding in het wielersjabloon nu 'otherimage' gebruikt wordt die bij 'Infobox generiek' niet meetelt bij het vaststellen of er een afbeelding is, zodat de afbeelding die er bij die twee voorbeelden wel degelijk is, niet meer als zodanig herkend wordt. Dit vorige week ontstaan probleem, dat waarschijnlijk alleen speelt als er geen logo is, kan volgens mij op twee manieren worden opgelost:

 1. bij het wielersjabloon niet 'otherimage' maar bijv. 'image1' gebruiken (en natuurlijk de bijbehorende caption ook aanpassen)
 2. bij het generieke sjabloon ook 'otherimage' meenemen in de vergelijking

Zie jij nog een derde (betere) oplossing en zo nee, welke van die twee hierboven lijkt jou het beste? - Robotje (overleg) 6 jan 2016 13:25 (CET)

Hallo Robotje, Ooit is die check ingebouwd in infobox generiek zonder echt goed na te denken over de gevolgen ervan. Infobox generiek stamt van voor die situatie en de combinatie met deze categorie werkt niet optimaal. Dit probleem is bij meerdere infoboxen ondertussen aan het licht gekomen. De oplossing die ergens in de komende tijd toegepast moet gaan worden is dat de manier waarop de set van afbeeldingsparameters in generiek geïmplementeerd is in de infoboxen in z'n totaliteit herschikt zal moeten gaan worden. Iets wat voor het uiterlijk op artikelen geen verschil zal betekenen, maar wel een structurele oplossing is voor het categorie-probleem. En dit moet dan voor alle infoboxen goed uitgezocht worden. Ik moet er even een keer een goed moment voor vinden deze klus te doen. Groetjes - Romaine 6 jan 2016 13:47 (CET)
De huidige check in 'infobox generiek' heeft inderdaad de nodige tekortkomingen. Als er bijvoorbeeld twee of meer infoboxen staan in hetzelfde artikel en een ervan heeft geen plaatje komt het artikel toch in categorie met 'wel afbeelding op Wikidata maar geen lokaal' (zie bijv. Belle-Vue (bier)). Toch is de huidige oplossing al een heel stuk beter dan niets. Maar even terug naar mijn oorspronkelijke probleemmelding. Heb je er problemen mee (of voorzie je problemen) als ik bij het wielersjabloon 'otherimage' vervang door 'image1' en hetzelfde voor de caption? - Robotje (overleg) 6 jan 2016 14:21 (CET)
Bij image1 wordt de afbeelding onderaan in de infobox getoond. Als dat geen probleem is, kan dat ingevoerd worden. Er kan wel mainimage gebruikt worden bovenaan. Wat er nu ook gewijzigd wordt, dit gaat allemaal aangepast worden met de generiek-update die moet gaan komen. Groetjes - Romaine 6 jan 2016 15:17 (CET)
Dan wacht ik dat voorlopig wel af (en als het echt te lang gaat duren dan zal ik me er maar wat verder in gaan verdiepen). - Robotje (overleg) 6 jan 2016 15:49 (CET)
Volgens mij is de voorlopig netste oplossing om afbeelding in image te stoppen, en het logo in otherimage, wat een beetje het idee was van de check in infobox generiek naar ik weet. Dan wisselen de afbeeldingen wel van plek uiteraard. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 6 jan 2016 16:43 (CET)

The Signpost: 06 January 2016[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 7 jan 2016 07:46 (CET)

Infobox[bewerken]

Goedendag,

Ik ben nieuw op Wikipedia en ik vroeg mij af hoe ik een goede infobox kan maken. Weet u misschien hoe dit moet? Als u dit weet, zou u dit mij dan misschien kunnen vertellen of anders een infobox maken bij het artikel "Tobias Haccou"?

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

José van Eldik

Vladimir6999 7 jan 2016 10:56 (CET)

Hallo José, Allereerst welkom op Wikipedia! Je kunt daarvoor het beste de code onder het kopje Gebruik van de pagina Sjabloon:Infobox sporter kopiëren naar het artikel en dan in het artikel na de =-tekens verder invullen. Op die manier kun je in het artikel een infobox maken. Succes! :-) Als je er niet mocht uitkomen of vragen mocht hebben, verneem ik het graag! Romaine 7 jan 2016 11:44 (CET)

Sjabloon:Cycling race/listofstages[bewerken]

Hi Romaine, I discover this discussion only today. I write a documentation (with Google Translate) for Sjabloon:Cycling race/listofstages and I give examples. This program evolves, and this function is now fully operational. Can you correct the text ? Google Translate is good but not perfect. Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (overleg) 10 jan 2016 13:05 (CET)

Wikidata weekly summary #191[bewerken]

Mail[bewerken]

Beste Romaine, ik heb jullie mail beantwoord via je email-adres. Mvg, ErikvanB (overleg) 11 jan 2016 03:04 (CET)

Gezien en beantwoord. :-) Romaine 11 jan 2016 03:12 (CET)

Tech News: 2016-02[bewerken]

11 jan 2016 17:59 (CET)

Aantal artikels[bewerken]

Beste Romaine, ik kom eens beroep doen op je grote wikipediakennis.

Enkele jaren terug plaatste ik op mijn gebruikerspagina de link naar een statistiek: Statistiek van door mij geschreven artikels

Thans kan ik die niet meer bereiken en veronderstel ik dat hij niet meer geldig is.

Je kan me soms niet helpen aan de juiste link?

met dank en hartelijke groeten,

Dries.

Andries Van den Abeele 13 jan 2016 13:20 (CET)

Hallo Dries, De Toolserver is ondertussen opgeheven en weet niet precies wat die tool deed wat jij graag wilt.
 • Wil je gewoon een lijstje van bewerkingen, zoals bv met deze tool?
 • Wil je je bewerkingen in een taartdiagram, zoals bv met deze tool?
 • Wil je een overzicht van de artikelen die je nieuw geschreven hebt, zoals via deze link?
Is een van deze wat je bedoelde en zocht? Groetjes - Romaine 26 jan 2016 13:58 (CET)

This Month in GLAM: December 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jan 2016 18:57 (CET)

Samenvoegenvan[bewerken]

Beste Romaine, alles goed? Ik heb {{Samenvoegenvan}} in twee stappen uitgebreid. Alles werkt zo prima, maar ik vind het geruststellender als je het nog eventjes zou willen bekijken. Hartelijke groet van ErikvanB (overleg) 13 jan 2016 21:58 (CET)

Erik, in je laatste bewerkingssamenvatting stel je dat het niet nog niet in orde is, dus heb ik het maar teruggedraaid. Experimenteren kan je het beste doen in je eigen naamruimte. --BDijkstra (overleg) 13 jan 2016 22:13 (CET)
Het werkte wel, alleen wist ik dat nog niet bij het opslaan. Had het niet gewerkt, dan had ik zelf teruggedraaid natuurlijk. ErikvanB (overleg) 13 jan 2016 23:49 (CET)
Evengoed is het volgens mij beter als het sjabloon gewoon met één argument blijft. Het is misschien minder mooi, maar het is net zo makkelijk, de sjablonen zijn tijdelijk en het scheelt code. --BDijkstra (overleg) 14 jan 2016 00:04 (CET)
O sorry, ik heb al teruggedraaid omdat ik hierboven had gelezen dat het nog niet in orde zou zijn. Afijn, ik weet niet of 'scheelt code' zo belangrijk is. En volgens mij zijn er meer sjablonen waar één of twee argumenten ingevuld kunnen worden. Je hebt er wel gelijk in dat je ook gewoon twee sjablonen op de pagina kunt plaatsen; daaraan had ik gek genoeg niet gedacht. Misschien Romaines oordeel afwachten nu? Mvg, ErikvanB (overleg) 14 jan 2016 00:36 (CET)
Code lijkt te kloppen. Wel heb ik de uitleg wat verbeterd. Ik oordeel hier alleen op het technische vlak. Over de wenselijkheid wel/niet laat ik me niet uit. Romaine 14 jan 2016 05:41 (CET)
Gezien. Bedankt. ErikvanB (overleg) 14 jan 2016 17:30 (CET)

Blok User800[bewerken]

Hallo Romaine, onlangs is User800, geheel terecht, geblokkeerd. Is er misschien ook nog te zien of deze gebruiker werkt via 145.101.48.xxx-adressen? Op Wikivoyage is ook een onzinbijdrage gedaan door User800, waarbij aanvankelijk een artikel "Anja" was aangemaakt. Verscheidene 145.101.48.xxx-bijdragen op Wikivoyage bestonden ook uit o.a. de naam "Anja" toe te voegen. FredTC (overleg) 14 jan 2016 11:28 (CET)

Hallo FredTC, Voor mij is het niet te zien of een gebruiker ook werkt. Dat kan alleen een CheckUser/Steward. Ik heb zojuist de problemen van User800 gezien en het account geblokkeerd. Ik denk dat dit voldoende is. Als het blijkt dat er toch weer problemen komen, verneem ik het graag. Groetjes - Romaine 26 jan 2016 13:42 (CET)

Sjabloon:Infobox land plus[bewerken]

Beste Romaine, op {{Infobox land plus}} zit een fout bij "inwoners". Ik ontdekte het op Kosovo. De parameter "Ontstaan" is daar bovendien ook niet zichtbaar. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 15 jan 2016 12:28 (CET)

Oorzaak: ontbreekt in Sjabloon:Array landen census. Weet (nog) niet hoe ik dat moet oplossen. Romaine 26 jan 2016 13:23 (CET)

The Signpost: 13 January 2016[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 16 jan 2016 17:16 (CET)

uilenwinnaars[bewerken]

WikiEulen 2

Goedemorgen, hoop dat je goed geslapen hebt! Ik denk dat iedereen heel benieuwd is naar de Wikipedia:WikiUilen/Projectpagina/Laureaten/2015. De complimenten voor de organisatie, de sheets op de presentatie, kortom voor alles! Elly (overleg) 17 jan 2016 00:53 (CET)

Hallo Elly, Zie: Wikipedia:WikiUilen/2015. Dank voor de waardering en dank voor je hulp! Romaine 17 jan 2016 00:58 (CET)
En leuk je ontmoet te hebben, Romaine. ;-) Prettige week alvast! ErikvanB (overleg) 17 jan 2016 01:34 (CET)
Ons beeld van elkaar zal nu nooit meer hetzelfde zijn, Erik. ;) Leuk om jou te ontmoeten.. en Elly ook.. en Romaine natuurlijk, maar die ken ik al jaaaaaaren. Mijn uil heeft inmiddels een prominente plaats gekregen. Glimlach RONN (overleg) 17 jan 2016 02:04 (CET)
De speciale onderscheiding voor het opzetten en uitvoeren van het eerste WikiUilen project op de Nederlandstalige Wikipedia, tot en met de uitreiking van de uilen op 16 januari 2016, door Elly (overleg) 17 jan 2016 09:46 (CET)van 17 jan 2016 09:52 (CET)
Dag Romaine, Fijn dat jullie die WikiUilen uitreiking hebben georganiseerd en helemaal bijzonder vind ik de ontspannen manier waarop jullie dat hebben geregeld. Maar wel met aandacht voor alle kleine dingetjes die het leuk en compleet maken. Het uitreiken door 7 verschillende Wikipedianen maakt het ook meteen een community project. Chapeau! WeeJeeVee (overleg) 17 jan 2016 10:12 (CET)
Bedankt voor het organiseren, Romaine en Taketa. Goed gedaan. Ben het met WeeJeeVee eens dat de uitreiking door verschillende Wikipedianen het wel extra leuk maakte. Eigenlijk hadden jullie stiekem twee uiltjes apart moeten houden voor jullie zelf, omdat jullie zo goed voor de diertjes gezorgd hebben. Knipoog Trijnstel (overleg) 17 jan 2016 17:37 (CET)
Graag gedaan allen! Na al het uilenwerk hoef ik even geen uilen meer te zien, want ze vallen me nu echt overal op zo bijna.
De aandacht zou nu wat mij betreft mogen gaan naar de bijdragen en goede projecten op Wikipedia. Misschien moeten we eens maandelijks een lijstje rondsturen met de meest actieve projecten in een maand? Romaine 26 jan 2016 13:15 (CET)

WikiUil voor Gendergap[bewerken]

Hoi Romaine,

Het Gendergapproject heeft een WikiUil gekregen, maar je hebt hem digitaal uitgereikt aan het GLAM-gedeelte. Is het niet voor het algemene Wikiproject Gendergap? Ciell 17 jan 2016 10:19 (CET)

Hallo Ciell, Dat is een lastige. We hebben ons niet gerealiseerd dat er twee projectpagina's bestonden. We hebben klaarblijkelijk overal steeds gelinkt naar het GLAM-gedeelte. We hebben daar geen specifieke bedoeling mee dus gehad. Eerlijk gezegd voel ik er weinig voor nu alles gecommuniceerd is het nog te wijzigen. Ik heb wel op de algemene Wikiproject overlegpagina ook de digitale WikiUil geplaatst. Ik kan voorstellen om op de pagina ook de algemene Wikiproject pagina te linken? Groetjes - Romaine 17 jan 2016 13:04 (CET)
Hoi Romaine,
Excuses dat het me niet eerder op is gevallen. Het staat wel in de eerste zin op de GLAM-pagina, maar dat moet je net doorlezen allemaal. Ik zou zeggen: pas aan wat actueel is, laat de rest maar zitten. Ciell 17 jan 2016 13:44 (CET)
Hoi Ciell, de prijs is natuurlijk voor het hele project. Ik had net als Romaine niet gemerkt dat we op de verkeerde pagina zaten. Ik denk dat het allemaal momenteel wel goed is, die linken zijn in de praktijk geen probleem. Maar pas gerust aan wat je denkt dat beter kan. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 17 jan 2016 18:14 (CET)

Nieuwe lokale schrijfweek: Noord-Brabant[bewerken]

Kaart van Noord-Brabant

Hallo Romaine,

Morgen, 18 januari, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden van 18 t/m 24 januari 2016 een schrijfweek over de provincie Noord-Brabant. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze provincie. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Noord-Brabant.

Tijdens deze lokale schrijfweek vinden er ook twee lokale schrijfbijeenkomsten plaats:

Je kunt vrij deelnemen aan deze bijeenkomsten, maar het is wel prettig om op de bijeenkomstpagina aan te geven dat je komt.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 17 jan 2016 17:27 (CET)

Jiddische en Hebreeuwse woorden op WikiWoordenboek[bewerken]

Dag Romaine, Zoals zaterdag aangekondigd nog even de vraag bij wie ik het best terecht kan met een vraag over de schrijfwijze volgens Sofeer. In hun spellingregels zijn ze heel stellig dat waar in het Hebreeuws -iem klinkt, de Nederlandse transcriptie ook -iem hoort te zijn (regel I.1). Ze geven twee uitzonderingsregels, maar ik kom nog negen woorden tegen die niet onder die twee regels lijken te vallen en toch met -im zijn gespeld. Bij een de meeste kom ik de vorm met -iem ook gewoon in het gebruik tegen, bij enkele niet. Het kan zijn dat er nog een uitzonderingsregel ontbreekt, het kan zijn dat er nog een klein stukje onderhoud nodig was. Bij wie kan ik hierover uitsluitsel krijgen? Groeten! --MarcoSwart (overleg) 17 jan 2016 17:41 (CET)

Moi MarcoSwart, misschien weet collega Metzujan raad. Peter b (overleg) 17 jan 2016 18:22 (CET)
Beste MarcoSwart, in de gesloten lettergrepen wordt in principe de "ie"-klank inderdaad als "ie" geschreven per Sofeer. Uitzonderingen worden toegelaten bv indien er een oude Nederlandse spellingstraditie zoals bv in Poerim waarbij de "i"spelling een foute uitspraak tot gevolg kan hebben. Ik weet niet welke negen woorden je tegen bent gekomen, maar laat maar gerust een bericht op mijn overlegpagina achter. Mvg, Metzujan 19 jan 2016 12:24 (CET)
Hallo MarcoSwart, Ik heb je, zoals ik je met de uitreiking van de WikiUilen beloofde, zojuist een mail toegestuurd met de privégegevens van twee personen van de stichting Sofeer die je verder moeten kunnen helpen met je vraag. Succes! Romaine 26 jan 2016 13:07 (CET)

Wikidata weekly summary #192[bewerken]

Portalen[bewerken]

Hi Romaine,

Ik ben wat bezig op de Afrikaanse wiki en daar zijn zo ver ik kan zien nog helemaal geen portalen. Weet jij misschien hoe ik dat aan de praat kan krijgen?

Bij voorbaat dank

Jcwf (overleg) 18 jan 2016 17:15 (CET)

Hallo Jcwf, Zo te zien bestaat er op de Wikipedia in het Afrikaans reeds een naamruimte voor portalen, dus technisch is het gewoon geregeld. Voor de rest is het een kwestie van gebruikers die portalen willen maken en vooral ook willen bijhouden. Portalen kunnen zinvol zijn, maar vallen/staan met de kwaliteit van de inhoud (geven ze een goed overzicht ter navigatie over het grote onderwerp) en de vindbaarheid van het betreffende portaal. Ik hoop dat dit antwoord is op je vraag, anders hoor ik het wel. Groetjes - Romaine 26 jan 2016 13:00 (CET)

Uil van Athene[bewerken]

Beste Romaine, ik zal binnenkort een artikeltje schrijven over de bewuste uil! heinGlas z3.pngnlein'' 18 jan 2016 17:49 (CET)

Afgevinkt gereed! heinGlas z3.pngnlein'' 19 jan 2016 17:25 (CET)
Leuk artikel! :-) Romaine 26 jan 2016 12:30 (CET)

Bedankt voor coaching[bewerken]

Dag, Romaine, zoals voor vele anderen was ook voor mij het begin van het nieuwe jaar aanleiding prioriteiten te herzien. Ik stelde vast dat ik meewerken aan Wikipedia te weinig prioriteit kan geven. Langs deze weg bedank ik jou voor je coaching, en anderen voor het geduld dat zij met mij hadden.

Groetend,

Sidallum (overleg) 18 jan 2016 18:46 (CET)

Beste Sidallum,
Dank voor je bijdragen aan Wikipedia! Mocht je in de toekomst vragen hebben, verneem ik die graag.
Succes met alles wat je doet en nog gaat doen. Romaine 26 jan 2016 12:29 (CET)

Tech News: 2016-03[bewerken]

18 jan 2016 18:55 (CET)

Anoniemen op de verzendlijst[bewerken]

Hoi Romaine, ik vroeg me, uit nieuwsgierigheid en naar aanleiding van een bericht dat iemand daar abusievelijk plaatste, af hoe al die anonieme gebruikers op Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst belanden. Weet jij dat misschien? Met vriendelijke groet, Mathonius 22 jan 2016 23:38 (CET)

zelf gedaan.  Klaas `Z4␟` V:  23 jan 2016 11:25 (CET)
Bedankt, Klaas, dat is één; benieuwd naar de rest. Glimlach Mathonius 23 jan 2016 14:48 (CET)
Hallo Mathonius, De verzendlijst stond gelinkt op de projectpagina van de schrijfweken over het Koninkrijk Denemarken en nu op die van Noord-Brabant, zodat gebruikers die graag op de hoogte willen blijven zich bewust zijn van de mogelijkheid. En die projectpagina werd weer gelinkt vanuit de Sitenotice. Ik denk dat op die manier de niet-ingelogde gebruikers op de verzendlijst uitkomen. In december is de verzendlijst tijdelijk semi-beveiligd en ik zie dat deze gisteren permanent semi-beveiligd is. Dat lijkt me een goede zaak. De verzendlijst is bedoeld voor serieuze gebruikers die actief zijn en dat het te weinig zinvol is voor niet-ingelogde gebruikers. Groetjes - Romaine 26 jan 2016 12:22 (CET)
Ah, vandaar! Prima. Bedankt voor je uitleg, Romaine! Vriendelijke groet, Mathonius 27 jan 2016 20:02 (CET)
Klopt. Ik was de beveiliger omdat ik via het IRC wijzigingencontrolekanaal verveelscholieren zag langskomen die klikten op de sitenotice en dan knopje gebruikten Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 jan 2016 09:21 (CET)

The Signpost: 20 January 2016[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 24 jan 2016 20:21 (CET)

Tech News: 2016-04[bewerken]

25 jan 2016 17:38 (CET)

Wikidata weekly summary #193[bewerken]

Wikimedia Highlights from December 2015[bewerken]

Here are the highlights from the Wikimedia blog in December 2015.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe, 25 jan 2016 23:53 (CET)

Bewerkingsscherm Wikivoyage[bewerken]

Beste Romaine, het bewerkingsvenster van Wikivoyage had tot voor kort deze heading:

Kop bewerkingsvenster

Een browser-afhankelijk probleem was dat niet alle picogrammetjes bij "Item toevoegen" werden afgebeeld in IE, zoals hierboven te zien is. Sinds enkele dagen zijn echter alle pictogrammetjes lege kwart cirkels zijn geworden, en dat ook nog eens in alle browsers die ik heb (IE, FF en Chrome). Is er werk in uitvoering dat je weet? Kan ik zo'n probleem ook ergens anders kwijt? En zo ja, waar en hoe? FredTC (overleg) 26 jan 2016 13:33 (CET)

Hallo FredTC, Het probleem lag er volgens mij in dat de afbeeldingen niet correct ingevoegd waren. Ik zag op en-Wikivoyage dat het wel goed ging en keek toen hoe het ingevoegd werd op nl-Wikivoyage en dat klopte inderdaad niet. Dat heb ik nu aangepast en zojuist getest. Het zou het nou moeten doen. Mogelijk is geforceerd verversen of even wat uren, nodig in sommige browsers. Groetjes - Romaine 26 jan 2016 16:16 (CET)

Suggestie voor nieuwe (serie) themaweken[bewerken]

Hoi Romaine,

We hadden onlangs een Themaweek Natuur over Thijsse. Wat denk je van een Taalthemawee Portugees?

Waarom Portugees? Omdat een officiële taal is in Brazilië waar de Olympische Spelen dit jaar zijn. Ook Portugal en andere landen waar Portugees officieel is kunnen aan bod komen.  Klaas `Z4␟` V:  28 jan 2016 10:15 (CET)

Een themaweek Olympische Spelen 2016 lijkt me ook geen slecht plan, als ik zo brutaal mag zijn ;-) Er zijn heel wat sporters nog niet beschreven, veel van de venues waar de sporten uitgevoerd gaan worden ook nog niet, ik hoop wel dat ze allemaal in het eggie al afgebouwd zijn ;-) ed0verleg 28 jan 2016 16:28 (CET)
Ik zou het breder doen en er een (dubbele) themaweek sport van maken. We kunnen de themaweek dan organiseren tijdens de olympische spelen in augustus, met als aanleiding de olympische spelen (en de nationale sportweek een maand later). Sport is namelijk net iets breder en dan kun je meer mensen bereiken. We kunnen dan bijvoorbeeld een minister voor sport betrekken en een participant bedanken voor deelname tijdens een van de vele sportbijeenkomsten die in Nederland worden gehouden tijdens de Nederlandse nationale sportweek in september. Mvg, Taketa (overleg) 28 jan 2016 18:11 (CET)
Themaweek sport lijkt me te breed. Wellicht als restrictie dat de sport olympisch {is (geweest)|zal worden} ?  Klaas `Z4␟` V:  3 feb 2016 09:48 (CET)

Learning Quarterly: January 2016[bewerken]

L&E Newsletter / Volume 3 / Issue 7 / January 2016
Learning Quarterly

Frontpage:
#ProgramCapacity
#1Lib1Ref

Stay tuned
blogs, events
& more!

A program in the spotlight:
UNESCO contributes to Wikimedia projects

Leave your mark on Meta!
Inspiring ideas and learning patterns you can contribute to.

MediaWiki message delivery (overleg) 29 jan 2016 20:22 (CET)

Het Scheepvaartmuseum[bewerken]

Hoi Romaine. Wil jij eens kijken naar het lemma Het Scheepvaartmuseum. Daar is een behoorlijk grote lap witregels zichtbaar en ik kan de fout niet vinden. Alvast bedankt!! Happytravels (overleg) 31 jan 2016 14:19 (CET)

Ik zie hier geen behoorlijke grote lap witregels, welke browser (inclusief versienummer graag) gebruik je? Sjoerd de Bruin (overleg) 31 jan 2016 14:28 (CET)
Hoi Sjoerd. Het probleem heeft zich opgelost. Na het lemma opnieuw te hebben aangeklikt, blijkt de stapel witregels (een regel of 20) in zijn geheel te zijn verdwenen. Ik had eerder alle vermeende info in die witruimte gedelete, maar nadat ik de pagina had opgeslagen, bleek de witruimte er nog steeds te zijn. De browser was preview Windows 10. Het lijkt me dat alle versies van deze browser sowieso op iemands computer beter vervangen kunnen worden door de echte Windows 10. Bedankt voor je - ook nog eens supersnelle - reactie ! Happytravels (overleg) 31 jan 2016 21:51 (CET)

Nieuwsbrief 48 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 1 feb 2016 12:46 (CET)

Wikidata weekly summary #194[bewerken]

Learning Quarterly: January 2016[bewerken]

If you are receiving this message for the second time, our apologies! On the first attempt, there was an error with the targets list and only a few users got the newsletter in their Talk Page.

L&E Newsletter / Volume 3 / Issue 7 / January 2016
Learning Quarterly

Frontpage:
#ProgramCapacity
#1Lib1Ref

Stay tuned
blogs, events
& more!

A program in the spotlight:
UNESCO contributes to Wikimedia projects

Leave your mark on Meta!
Inspiring ideas and learning patterns you can contribute to.

MediaWiki message delivery (overleg) 1 feb 2016 20:20 (CET)

Tech News: 2016-05[bewerken]

1 feb 2016 22:02 (CET)

Vlaggen[bewerken]

Ken jij iemand op de nederlandse wiki die bezig is met vlaggen maken? Ik ben op zoek naar de oude vlag van de provincie brabant (België) om te gebruiken voor een artikel... Alvast bedankt! Bjelka (overleg) 2 feb 2016 22:50 (CET)

Hi Bjelka, Zo 1-2-3 kan ik niemand bedenken. Je kunt deze vraag het beste voorleggen op Wikipedia:Wikiproject/Heraldiek. Groetjes - Romaine 3 feb 2016 03:22 (CET)

Waarschijnlijk weet Dqfn meer dan de meeste anderen over dit onderwerp.  Klaas `Z4␟` V:  3 feb 2016 09:59 (CET)

Ik ben bang dat ik in dit geval ook weinig kan betekenen. Ik kan vanavond nog wel in twee van mijn boeken kijken. Mogelijk staat er wel wat in Gemeentewapens in België of de Franstalige Armoiries communales en Belgique, dat eigenlijk over de Franse gemeentes en provincies gaat. De beide boeken behandelen officieel alleen de wapens, maar nemen vaak ook de vlaggen even mee. Dqfn13 (overleg) 3 feb 2016 11:35 (CET)
Helaas heb ik niks kunnen vinden in de boeken. Ook in het boek Geschied- en aardrijkskundig woordenboek der Belgische gemeenten heb ik niks kunnen vinden. Dqfn13 (overleg) 3 feb 2016 19:31 (CET)
Voor wat me lijkt - moet het dezelfde zijn als die van het huidige Vlaams-Brabant maar dan zonder schildje... dit geeft google Bjelka (overleg) 3 feb 2016 20:20 (CET)
Ik kan wel de vlag van de voormalige provincie vinden. Flagspot geeft niks over een oude vlag bij de huidige provincie. Dqfn13 (overleg) 3 feb 2016 20:25 (CET)

Sjabloon Miles Davis[bewerken]

Dag Romaine, ik probeer een navigatiesjabloon te maken, maar ik krijg de tekst linksboven niet vetgedrukt (The Birth of the Cool (1945-1956)). Kun jij zien wat ik fout doe? Het gaat om dit sjabloon: Gebruiker:Heinonlein/alfabet#Sjabloon:Navigatie Miles Davis. Alvast bedankt! heinGlas z3.pngnlein'' 4 feb 2016 07:43 (CET)

Al gevonden, was weer eens slordig... OnaangenaamheinGlas z3.pngnlein'' 4 feb 2016 07:53 (CET)

Sjabloon:SortDatum[bewerken]

Hallo Romaine,

Ik ben bezig met een (nieuwe) pagina waarin een tabel voorkomt. In die tabel wordt een kolom opgenomen met een datum. De kolom moet sorteerbaar zijn op jaar-maand-dag, en daarvoor kan ik natuurlijk SortDatum gebruiken.

Nu heb ik twee wensen:

1. SortDatum levert wel een correcte datum op, maar die datum bevat twee links, naar maand/dag en naar jaar. Dat is in dit geval volslagen overbodig; het gaat om zittingsperioden van parlementsleden, en die willen we natuurlijk niet met een verwijzing naar de betreffende datum opnemen (geen encyclopedisch doel). Dat zou wellicht kunnen met een nolink-parameter.

2. SortDatum levert de maand uitgeschreven op: {{SortDatum|8|5|1967}} levert op <8 mei 1967>. Maar ik zou het resultaat graag hebben in de vorm <08-05-1967> (rustiger kolomindeling, en minder ruimtebeslag in de breedte).

Zie jij een mogelijkheid om deze wensen te realiseren? Of wellicht bestaat er al iets; dat zou helemaal mooi zijn!

Groeten, - Skuipers (overleg) 4 feb 2016 17:01 (CET)