Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

 • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
 • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

 • Please mention the wiki you are referring to.
 • If possible, please add a link to the page you are referring to.
 • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
  or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
This user is able to contribute with an advanced level of English.
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

2008 + 2009 + 2010

2011 + 2012 + 2013

2014 + 2015 + 2016

Inhoud

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

Browser-afhankelijk probleem Wikivoyage pagebanner[bewerken]

Hallo Romaine,

Allereerst een fijne kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst.

Maar nu even een Wiki-probleempje. Sedert enige dagen verschijnt de TOC in een pagebanner onder elkaar en niet naast elkaar in:

 • Chrome op mijn laptop
 • in mijn standaard Android 5.0 browser (na de keuze voor desktopweergave)

maar gaat het wel goed in IE en FF. Aan sjabloon:pagebanner is al maanden niets gewijzigd.

Weet jij ook waar dat wordt geregeld en wie daar nu mee aan het werk is? Ik heb het een paar dagen aangezien, met het idee dat het "werk in uitvoering" daarna wel zou zijn afgerond. Maar dat is dus kennelijk als afgerond beschouwd, maar wel met de introductie van deze browser-afhankelijke fout. FredTC (overleg) 25 dec 2015 03:57 (CET)

Vandaag bemerkte ik een nieuw TOC-probleem: in IE komt de TOC slechts even in beeld en is dan weer verdwenen. In FF gaat het (nog) wel goed. Chrome is onveranderd. FredTC (overleg) 1 feb 2016 03:30 (CET)
Hallo Romaine, het probleem doet zich nog steeds voor. Had jij dit nog ergens aangekaart? FredTC (overleg) 4 mrt 2016 15:49 (CET)

Datumparameters bij samenvoegsjablonen[bewerken]

Zie deze discussie. Was je al van plan om de genoemde wijzigingen door te voeren? Ik heb sjabloon:samenvoegen en sjabloon:samenvoegennaar al aangepast, voor die twee zou je je bot al kunnen inschakelen. --BDijkstra (overleg) 4 apr 2016 12:18 (CEST)

Sjablonen R- en S-zinnen overbodig[bewerken]

Beste Romaine, ik heb begrepen dat jij functioneert als een expert op het vlak van sjablonen. Ikzelf ben de laatste dagen bezig geweest met alle artikelen over chemische stoffen waarop nog oude R- en S-zinnen stonden aan te passen naar de nieuwe verplichte GHS-regelgeving (de zogeheten H- en P-zinnen). Dat betekent dat er (als ik alles goed heb overlopen) nu geen enkele verwijziging meer is naar de sjablonen van R- en S-zinnen. Is het nuttig om al die sjablonen (met name in Categorie:Wikipedia:Sjablonen R-zinnen en Categorie:Wikipedia:Sjablonen S-zinnen) te verwijderen? Alleszins zou moeten duidelijk gemaakt worden dat deze sjablonen niet meer mogen gebruikt worden en dat enkel nog de sjablonen betreffende H- en P-zinnen mogen gebruikt worden. Kan jij jouw licht hierop laten schijnen, aub? Alvast dank. — Mileau (overleg) 23 dec 2018 09:28 (CET)

Daarnaast bedacht ik dat ook de parameters in het Sjabloon:Infobox chemische stof zouden moeten aangepast worden, en wel als volgt:
 • | Rzinnen = naar | Hzinnen =
 • | Szinnen = naar | Pzinnen =
Zou jij dit kunnen aanpassen in de broncode, alsook (geautomatiseerd met AWB allicht) in alle artikelen die dit sjabloon dragen? Bedankt! — Mileau (overleg) 23 dec 2018 09:40 (CET)
Hallo Mileau, Daar wil ik op een later moment wel naar kijken. Als de sjablonen met R-zinnen en S-zinnen niet meer gebruikt worden, kunnen ze inderdaad allemaal genomineerd worden ter verwijdering. Ik ga er in 2019 naar kijken. Fijne dagen! Groetjes - Romaine (overleg) 25 dec 2018 15:40 (CET)
Dat is fijn om te horen, Romaine. Bedankt en ook voor u een prettig eindejaar gewenst. Beste groeten — Mileau (overleg) 25 dec 2018 17:08 (CET)

Wikidata weekly summary #345[bewerken]

parameters toevoegen aan infoboxen[bewerken]

Beste Romaine, ik heb geprobeerd op Sjabloon:infobox kunststroming twee parameters toe te voegen, namelijk 'Beïnvloed door' en 'Invloed op'. Ik krijg het echter niet voor elkaar. Kun jij me wegwijs maken? Ik wil hetzelfde uitvoeren op Sjabloon:infobox kunstenaar. heinGlas z3.pngnlein'' 7 jan 2019 07:39 (CET)

Goedemorgen Hein, op zich was de aanpassing goed, maar om het in de artikelen werkend te krijgen dien je wel de juiste parameternamen te gebruiken (niet de namen van de kopjes); zie mijn aanpassing t.o.v. je eerste bewerking aan de infobox-sjabloon. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 7 jan 2019 11:36 (CET)
Aha, duidelijk! Ga ik straks ook op dat andere sjabloon proberen. Bedankt Mar(c)! heinGlas z3.pngnlein'' 7 jan 2019 11:50 (CET)
De andere is inmiddels ook gelukt, zie ik. Graag gedaan! — Mar(c). [O] 7 jan 2019 13:50 (CET)

WikiUilen[bewerken]

Goedemorgen Romaine,

Bedankt voor je mailtje, een en ander was helaas enigszins aan me voorbij gegaan. Ik heb de laatste weken maar weinig pagina's hier in de gaten gehouden. Aan degene(n) die me genomineerd heeft/hebben: heel erg bedankt, het doet me goed om te lezen dat hoe ik me probeer in te zetten voor het project gewaardeerd wordt!

Overigens: ik lees op de betreffende WMNL-pagina's dat de nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 12 januari is, maar in het mailtje staat "op zaterdag 6 januari".

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 7 jan 2019 11:29 (CET)

Volgens mij is 6 januari de laatste datum dat je kunt stemmen, zodat er nog enkele dagen tijd is om de uitreiking op 12 januari goed voorbereid te kunnen doen. Edoderoo (overleg) 7 jan 2019 11:36 (CET)
(na bwc) Hallo Mar(c), We waarderen als gemeenschap heel erg andermans bijdragen, maar uiten dat maar relatief weinig.
De fout van 6 januari, wat inderdaad 12 januari moet zijn, had ik te laat door helaas. Aanmelden is nog steeds mogelijk, je krijgt dan een gratis toegangskaart toegestuurd om de dierentuin in te gaan. Romaine (overleg) 7 jan 2019 11:48 (CET)
Ja, tof dat er op deze manier aandacht is voor het meer uiten van de waardering voor elkaars werk! Ik ken het WikiUilen-project op zich wel, maar ik had niet door dat ik genomineerd was.
Ik weet nog niet of ik er komende zaterdag bij ga zijn; waarschijnlijk niet, maar ik houd de optie open. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 7 jan 2019 12:06 (CET)
Ik kan het je wel aanraden, het is altijd een leuke manier om je mede-wikipedianen te leren kennen. Edoderoo (overleg) 7 jan 2019 12:53 (CET)
Dat staat bovenaan m'n lijstje redenen om wel te gaan, maar het is zeker niet de énige factor in de overweging om te (kunnen) gaan. — Mar(c). [O] 7 jan 2019 13:50 (CET)

Zaterdag 6 januari, dat was vorig jaar. Bedroefd Alexis Jazz (overleg) 7 jan 2019 17:08 (CET)

@Alexis Jazz: Zie ook twee kopjes hoger, dat was een foutje. De uitreiking vindt komende zaterdag plaats op 12 januari. Romaine (overleg) 7 jan 2019 17:09 (CET)
Ah, die Wikidata weekly summary was zo lang dat dat me niet was opgevallen. Ik heb mijn opmerking verplaatst. In de mail stond "Zoals je misschien weet: jij bent genomineerd voor een WikiUil ter waardering van je illustraties op Wikipedia!", ik moet heel eerlijk toegeven dat ik tot vandaag niet wist wat een WikiUil is. Onaangenaam Alexis Jazz (overleg) 7 jan 2019 17:29 (CET)
Dan heb je iets nieuws geleerd en tegelijkertijd een compliment gekregen! :-) Romaine (overleg) 7 jan 2019 17:32 (CET)
Dat is zo! Vraagje: blijft het aantal stemmen op iedere genomineerde geheim? Want hoewel het een mooi compliment is, eigenlijk hoor ik niet echt thuis in het rijtje. Kijk alleen al naar het aantal afbeeldingen in gebruik op nlwiki (zegt niet alles, kan vertekend zijn als een gebruiker een afbeelding heeft die in een veelgebruikte template is opgenomen):
 • 1Veertje: 2878
 • Agaath: 1265
 • Alexis Jazz: 139
 • Gouwenaar: 8781
 • Mr.Nostalgic: 4086
 • Multichill: 541 (+16009 voor BotMultichill +20207 voor BotMultichillT)
 • Wikifrits: 4914
Ik weet al wie er niet gaat winnen. Alexis Jazz (overleg) 7 jan 2019 18:19 (CET)
Misschien is het het overwegen waard om de volgende keer deze persoonlijke berichten bij de start van de stemperiode te sturen? Dan voorkom je dat men pas na afloop van het stemmen, of per toeval van iemand anders, te horen krijgt dat hij/zij genomineerd is (lijkt me toch minder leuk). Datum en locatie waren toen ook al bekend volgens mij (zou voor sommigen qua planning ook best eens kunnen schelen). Encycloon (overleg) 7 jan 2019 19:06 (CET)
@Encycloon: Tevens hebben genomineerden dan nog een kans om de nominatie te weigeren. Ik lig de laatste tijd al genoeg onder een vergrootglas dus ik weet niet of ik de nominatie geaccepteerd zou hebben. Als het aantal stemmen op iedere genomineerde publiek gemaakt zal worden zie ik mijn naam ook liever verdwijnen van de lijst. Eigenlijk, aangezien ik er toch niet bij kan zijn en niet weet wat men gaat bespreken over de genomineerden, is het misschien sowieso beter om mijn naam van de lijst te halen. Alexis Jazz (overleg) 7 jan 2019 20:27 (CET)
Als ik de vorige keren doorlees, wordt het aantal stemmen nooit bekend gemaakt. Het zou wellicht goed zijn om deze lijst wat nadrukkelijker op de WikiUilen-pagina te zetten. En wat mij betreft staat het je te allen tijde vrij om je naam van de nominatiepagina af te halen. Encycloon (overleg) 7 jan 2019 20:41 (CET)
@Encycloon: niet op internet, maar mogelijk wel op de nieuwjaarsbijeenkomst? Ik heb de "mensen die geen WikiUil willen hebben"-lijst gekopieërd naar Overleg Wikipedia:WikiUilen#Lijst van mensen die geen WikiUil willen hebben en mezelf van de genomineerdenlijst gehaald. Alexis Jazz (overleg) 7 jan 2019 22:31 (CET)
Geen paniek, mensen worden niet "besproken", en de uitslag van de stemming wordt niet bekend gemaakt, behalve dat de winnaar een Wiki-Uil krijgt. Als mensen toch over je praten of je onder een vergrootglas leggen, staat dat geheel buiten deze Wiki-Uilen. Edoderoo (overleg) 7 jan 2019 22:44 (CET)
Gelukkig. Voor de nominatie/stemming (maar die is natuurlijk al voorbij) komen genomineerden natuurlijk wel onder een vergrootglas, want Wikipedianen willen natuurlijk weten waar ze op stemmen. Alexis Jazz (overleg) 7 jan 2019 23:51 (CET)
Ja, dat klopt. Maar ik loop hier nu ruim 13 jaar rond, en onder dat vergrootglas kom je toch niet uit, helemaal niet als gebruikers denken revolutionaire dingen te moeten uitvoeren. Toch zijn er ook gebruikers (lees: grijze muizen) die hier langer zitten dan ik, en die me nooit zijn opgevallen. Die schrijven gewoon af en toe een artikeltje. Dat vergrootglas komt vaak als gebruikers iets van het beleid vinden, of van andere gebruikers. Edoderoo (overleg) 8 jan 2019 07:12 (CET)
Beste Alexis Jazz, Het is spijtig om te horen dat je het zo ervaart en ik snap dat je er niet van houdt onder een vergrootglas te liggen. Ik denk echter dat dit niet terecht is, al was het alleen maar omdat er 43 genomineerden zijn en dat betekent in de praktijk voor de stemmers dat ze slechts een vluchtige blik werpen op een gebruiker of project. En in die vluchtige blik worden ze gevraagd om aandacht te geven aan datgene wat ze van de genomineerden waardeerden. Ik denk overigens dat je de essentie van de WikiUilen niet helemaal helder hebt, het gaat namelijk niet over wie het meeste iets gedaan heeft, maar over wie het meeste gewaardeerd wordt. En wat betreft de nominaties, er zijn dus gebruikers geweest die bij het nomineren en stemmen voor de WikiUilen aan jouw dachten en jou graag een blijk van waardering kenbaar wilden maken. In andere woorden: jou complimenten gegeven hebben! Groetjes - Romaine (overleg) 8 jan 2019 09:37 (CET)
PS: Het aantal nominatoren, stemmers, etc etc en ook wie er gestemd hebben, wordt nooit bekend gemaakt. Ook niet tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Dat doet er niet toe. Waar het om gaat is de uiting van waardering en het in het zonnetje zetten van diegenen. :-) Romaine (overleg) 8 jan 2019 09:37 (CET)
Edoderoo, ah, kijk. Ik loop hier pas 10 jaar rond. Dan weet je dat soort dingen nog niet. Lach
Romaine, nee, dat snap ik wel, maar het is wel een indicatie. Met 10 edits op je naam hoef je ook niet te solliciteren naar moderator. Je zei "er zijn dus gebruikers geweest die bij het nomineren en stemmen voor de WikiUilen aan jouw dachten", meervoud. Ik betwijfel dat om eerlijk te zijn, tenminste wat betreft nominaties. Ik heb zelfs een vermoeden wie mij genomineerd heeft. Alexis Jazz (overleg) 8 jan 2019 09:50 (CET)

Wikidata weekly summary #346[bewerken]

Tech News: 2019-02[bewerken]

7 jan 2019 19:29 (CET)

Structured Data - file captions coming this week (January 2019)[bewerken]

Hi all, following up on last month's announcement...

Multilingual file captions will be released this week, on either Wednesday, 9 November or Thursday, 10 November 2019. Captions are a feature to add short, translatable descriptions to files. Here's some links you might want to look follow before the release, if you haven't already:

 1. Read over the help page for using captions - I wrote the page on mediawiki.org because captions are available for any MediaWiki user, feel free to host/modify a copy of the page here on Commons.
 2. Test out using captions on Beta Commons.
 3. Leave feedback about the test on the captions test talk page, if you have anything you'd like to say prior to release.

Additionally, there will be an IRC office hour on Thursday, 10 January with the Structured Data team to talk about file captions, as well as anything else the community may be interested in. Date/time conversion, as well as a link to join, are on Meta.

Thanks for your time, I look forward to seeing those who can make it to the IRC office hour on Thursday. -- Keegan (WMF) (talk) 7 jan 2019 21:22 (CET)

Captions in January[bewerken]

The previous message from today says captions will be released in November in the text. January is the correct month. My apologies for the potential confusion. -- Keegan (WMF) (talk) 7 jan 2019 21:43 (CET)

Structured Data - file captions coming this week (January 2019)[bewerken]

My apologies if this is a duplicate message for you, it is being sent to multiple lists which you may be signed up for.

Hi all, following up on last month's announcement...

Multilingual file captions will be released this week, on either Wednesday, 9 January or Thursday, 10 January 2019. Captions are a feature to add short, translatable descriptions to files. Here's some links you might want to look follow before the release, if you haven't already:

 1. Read over the help page for using captions - I wrote the page on mediawiki.org because captions are available for any MediaWiki user, feel free to host/modify a copy of the page here on Commons.
 2. Test out using captions on Beta Commons.
 3. Leave feedback about the test on the captions test talk page, if you have anything you'd like to say prior to release.

Additionally, there will be an IRC office hour on Thursday, 10 January with the Structured Data team to talk about file captions, as well as anything else the community may be interested in. Date/time conversion, as well as a link to join, are on Meta.

Thanks for your time, I look forward to seeing those who can make it to the IRC office hour on Thursday. -- Keegan (WMF) (talk) 7 jan 2019 22:09 (CET)

Uitnodiging[bewerken]

@Romaine en @Taketa - Dank voor de uitnodiging voor de uitreiking van de WikiUilen op 12 januari a.s. En voor jullie eveneens een goed 2019 toegewenst. Vorig jaar gaf ik al aan persoonlijk weinig waarde te hechten aan degelijke verkiezingen. Ook dit jaar zal ik geen gebruik maken van deze uitnodiging. Gouwenaar (overleg) 8 jan 2019 14:34 (CET)

(Overleggluurder) @Gouwenaar: Zie ook hierboven, er is een lijst voor mensen die geen WikiUil willen hebben. Alexis Jazz (overleg) 8 jan 2019 19:42 (CET)
Zoals enkele kopjes hoger Edoderoo ook reeds aangaf, de nieuwjaarsbijeenkomst is een mooie gelegenheid om andere Wikipedianen te ontmoeten. Ik heb zelf door de jaren heen tal van andere Wikipedianen ontmoet en ik merk dat de samenwerking daardoor een stuk beter verloopt op de wiki zelf. Het is uiteraard voor jezelf om te bepalen of je bij een bijeenkomst wilt zijn. In de WikiUilen gaat het niet om de verkiezing zelf, maar om het uiten van waardering. Talloze gebruikers waarderen erg wat je voor Wikipedia doet. Het is denk ik een bedankjesknop, maar dan ietsje groter.
De uitslag staat nu reeds vast en alles staat al klaar en voorbereid, maar als we volgend jaar de WikiUilen weer organiseren, halen we na de nominatieperiode de genomineerden eruit die op het lijstje van Alexis Jazz staan. Dat hebben we dit jaar ook gedaan. Groetjes - Romaine (overleg) 10 jan 2019 07:24 (CET)

Vraag[bewerken]

Beste Romaine, Ik zie voortdurend mijn bijdragen aan de schrijfweek Luxemburg genomineerd worden voor verwijdering, met name door The Banner, terwijl ook Ecritures zich hiermee bezighoudt. Beide personen hebben de grootste moeite met mijn nominatiegedrag aangaande ZP, reclame en dergelijke. Nu wil men een deel van mijn bijdragen over kerken schrappen, en worden gebruikte bronnen ineens ondeugdelijk bevonden, dan wel wordt er bij voortduring gewag gemaakt van copyvio. The Banner volgt me al vele jaren op hinderlijke wijze. Dit is uitermate frustrerend voor mij als aanmaker van artikelen. Graag zou ik dan ook willen weten hoe aan dit soort zaken een einde kan worden gemaakt, zodat ik in alle rust kan bijdragen aan deze encyclopedie. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 9 jan 2019 20:28 (CET)

Fred, wellicht moet je jezelf eens dezelfde (hoge) standaarden opleggen zoals je dat van anderen verwacht op datzelfde TBP. Daar laat je je dagelijk laatdunkend uit over andere gebruikers, maar als iemand een keer iets over jouw artikelen zegt, ben je zwaar gepikeerd. Edoderoo (overleg) 10 jan 2019 07:23 (CET)
Beste Fred, De nominatie hoe The Banner probeert andere gebruikers ergens toe te bewegen is in mijn ogen te vaak als een olifant die door de porseleinkast gaat, terwijl de boodschap dan totaal niet aankomt. En ja, met de nominaties wordt nogal overdreven. Ik denk dat de oorsprong van het probleem ligt in de eerste keer dat hij een artikel van je zag en hij voor een bepaald gegeven zelf geen bron kon vinden (ongeacht de vraag of daar voldoende moeite voor gedaan is). Op Wikipedia is het principe van verifieerbaarheid van groot belang. Dat betekent in de praktijk dat als iemand geen bron kan vinden, dat de schrijver dan aan moet kunnen geven wat de bron van datgene is. Ik heb de indruk dat die boodschap van The Banner niet is aangekomen door de manier van waarop hij communiceert, waarna dit eigenlijk alleen maar steeds verder uit de hand gelopen is. Ik denk dat de enige manier om deze situatie te stoppen is door voortaan alle gebruikte bronnen aan de artikelen toe te voegen.
Gezien de niet optimale communicatie, kan ik me ook voorstellen dat er een bemiddelaar wordt gezocht. Groetjes - Romaine (overleg) 10 jan 2019 07:37 (CET)
Kleine opmerking: wat betreft 'copyvio' hoop ik dat daar hier meer duidelijkheid over gegeven gaat worden. Ik snap dat 'Zie licenties' niet echt een voldoende uitleg/onderbouwing is. Mvg, Encycloon (overleg) 10 jan 2019 11:03 (CET)
Beste Romaine, een bemiddelaar zou fijn zijn. The Banner volgt me al vele jaren, vaak op hinderlijke wijze, en ik wil best, maar dan in een veilige internetomgeving, bijdragen blijven leveren. Met veilige bedoel ik dat ik niet wordt afgemaakt (sic!) of voortdurend bestookt met aantoonbaar onjuiste opmerkingen als copyvio, overschrijfsels en dergelijke. Natuurlijk kunnen mijn artikelen ook genomineerd worden als dat op een integere manier gebeurt en er niet met twee maten wordt gemeten. Maar daar heb ik voor wat betreft The Banner ernstige twijfels over. Het heeft op het ogenblik meer weg van een felle aanval op meerdere fronten en uiteraard wil ik me daar niet aan onderwerpen. Ik ben vrijwilliger en wil met plezier werken en kennis delen. Wat ik niet wil, is me voor een soort tribunaal verantwoorden voor mijn daden, zoals mijn nominatiegedrag, tenzij dat aantoonbaar in strijd is met de regels. Eenmaal werd ik zelfs (door Ecritures) ernstig aangevallen vanwege het feit dat ik een artikel mogelijk een hoax noemde. Ook wordt ik aangevallen als ik constateer dat een artikel is geschreven door een direct belanghebbende. Ik wil constructief -en uiteraard zonder onnodige stress- werken aan een encyclopedie. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 10 jan 2019 21:18 (CET)
Fred, het is je al vaker vertelt, maar je relaas hierboven laat zien dat je totaal niet doorhebt dat je anderen twee maal zo erg aan doet, want je van anderen tegen jou niet accepteert. Dat maakt het onbegrijpelijk dat je hier als een Calimero komt klagen dat je zoveel onrecht wordt aangedaan, en je moet worden beveiligd. Edoderoo (overleg) 10 jan 2019 21:29 (CET)
U kunt zich nog altijd tot de arbcom wenden als u geen andere manier ziet om er met The Banner of iemand anders hier uit te komen (Romaine zit sowieso niet in de arbcom geloof ik, dus die hoeft hier ook niet per se mee lastiggevallen te worden, lijkt mij). Maar een veel betere oplossing zou voor nu zijn dat u gewoon eens een keer uw eigen inhoudelijke bijdragen heel kritisch onder de loep nam, in plaats dat jaar in jaar uit alleen maar te doen bij allerlei anderen. Mij en anderen vallen werkelijk de schoenen uit van het feit dat u zelf in talloze artikelen ReliWiki (waarover kortgeleden nog deze discussie werd gevoerd) als enige bron hebt opgevoerd, terwijl u anderzijds van iedereen hier degene bent die bij de bijdragen van anderen zo'n beetje het hardst hamert op verantwoord brongebruik. Het zou wel zo mooi zijn als u zich zelf houdt aan de maatstaven die u anderen bij voortduring oplegt. De Wikischim (overleg) 11 jan 2019 00:13 (CET)

This Month in GLAM: December 2018[bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • Armenia report: Cooperation with Yerevan Drama Theatre Named After Hrachia Ghaplanian; Singing Wikipedia (continuation); Photographs by Vahan Kochar (continuation)
 • Australia report: 2019 Australia's Year of the Public Domain
 • Belgium report: Writing weeks German-speaking Community; End of year drink; Wiki Loves Heritage photo contest
 • Brazil report: Google Art and GLAM initiatives in Brazil
 • India report: Collaboration with RJVD Municipal Public Library
 • Italy report: Challenges and alliances with libraries, WLM and more
 • Macedonia report: Exhibition:"Poland through photographs" & Wikipedia lectures with children in social risk
 • Malaysia report: Technology Talk and Update on Wikipedia @ National Library of Malaysia
 • Portugal report: Glam Days '18 at the National Library of Portugal
 • Sweden report: Hats 🎩🧢👒🎓
 • UK report: Oxford
 • USA report: Holiday gatherings and visit to Internet Archive
 • Wikidata report: Wikidata reports
 • WMF GLAM report: Structured Data on Wikimedia Commons: pilot projects and multilingual captions
 • Calendar: January's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 jan 2019 20:58 (CET)

rereading[bewerken]

I don't speak Dutch and I have changed Rijksgrens van Nederland. Could you please check is the language is correct. Thank you. Io Herodotus (overleg) 13 jan 2019 16:55 (CET)

Hi Io Herodotus, No, it was not fully right in Dutch, but I can't repair it as someone else has changed it back. Romaine (overleg) 2 feb 2019 19:15 (CET)

Wikidata weekly summary #347[bewerken]

Tech News: 2019-03[bewerken]