Overleg gebruiker:Smiley.toerist

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

archief, uit de kroeg

Inhoud

Class 395[bewerken]

Hallo Smiley, Naar aanleiding van je vraag over de komma na en heb ik naar de tekst gekeken. Daarna is de tekst wat aangepast wat me OK lijkt. Afgezien van je vraag vond ik het onduidelijk over welke trajecten je het nu hebt. Je plaatst twee aandachtspunten, maar dan zou je denken dat er twee trajecten worden beschreven. Ik begrijp de materie niet zo goed, maar de beschrijving van twee trajecten ontbreekt mijns inziens, of is onduidelijk. Met vriendelijke groet. Salix2 (overleg) 27 nov 2013 19:07 (CET)

AUV Wikipedia promotie[bewerken]

Hoi, zou je mee kunnen kijken naar Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Fotowedstrijd#3D_foto.27s_met_UAV ? Dank mion (overleg) 9 dec 2013 17:37 (CET)

Stationsnamen[bewerken]

Hi, Sorry, i don't speak Dutch, so I'll answer you in French and English.

FR : En fait, je viens de remarquer qu'il n'a jamais existé de gare à Velaine-sur-Sambre, et que l'article Station Velaine est contradictoir, j'avais été enduit en erreur par le Sambreville, il me semblait plus logique d'avoir un article d'une gare de cette region (passé industriel) et non sur celle de Velaine-Jambes qui doit daté du XIXe siècle. Je le corrige et ratabli le lien que j'avais supprimé.

EN : In fact, I just noticed that he never existed a Station in Velaine-sur-Sambre, and Station Velaine is conflicting, i was confuse by the Sambreville, it was more logic for me to have an article on it (hight density of population, historically an industrial region) and not on Velaine-Jambes who was certainely close in XIXe century. I correct it et relink to Spoorlijn 154.

Have a nice day, TheToch (overleg) 10 dec 2013 02:45 (CET)

I wil, thank you.

There was a stop "Velaine" on the vinicinal railway 525 (Andenne - Eghezée) (zie File:Buurtspoorwegen Namen.png) and Buurtspoorwegen van de provincie Namen#Andere lijnen die deel uitmaken van het nationaal net). Nowadays it is spelled with an accent Vèlaine, but in my railway timetable 1935 as Velaine. (I suspect historicaly without accent). I corrected the name (accent) in the Dutch and French wikipedia.Smiley.toerist (overleg) 10 dec 2013 14:27 (CET)

Uitnodiging om deel te nemen[bewerken]

Hallo Smiley.toerist, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. We zijn hiermee pas kort met dit systeem echt begonnen op de Nederlandstalige Wikipedia, het zou leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar vandaag ontmoet bij een bijeenkomst waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine 21 dec 2013 15:54 (CET)

PS: Op de Duitstalige Wikipedia is in principe alles vertaald naar het Nederlands, maar dat krijg je wellicht alleen te zien als je in je voorkeuren Nederlands hebt ingesteld als taal. Romaine 21 dec 2013 15:54 (CET)

Wikipedia:Review#Zijbalk_bus-_en_tramlijnen_Gent[bewerken]

Hoi Smiley.toerist. Je hebt op de reviewpagina (hier) een soort opmerking geplaatst die in de huidige manier in het luchtledige staat. Wellicht hoort het ergens anders bij, is het verzoek incompleet of hoort het op een andere pagina? Zou je er even naar willen kijken? Groet, Pompidom (overleg) 2 jan 2014 22:20 (CET)

Stationsbuffet Oudenaarde[bewerken]

Beste, die foto is zeker het stationsbuffet van Oudenaarde. Er prijkt een affiche van Liefmans op; nu vind ik dat zelfs in pubs in Yorkshire, maar toentertijd was dat buiten Oudenaarde nog een behoorlijk obscuur biertje. Daarenboven staat op dat blaadje iets over een evenement van de Samsonite: die hebben hun Europees hoofdkwartier in Oudenaarde. Het gebouw dat doorheen het venster te zien is, moet het restaurant op de hoek van de Stationsstraat en de Jozef Braetstraat zijn (de naam ontglipt mij), dat er reeds meer dan 100 jaar staat.

Dat buffet bestaat niet meer; die ruimte is heden een tentoonstellingshal. Toen het nieuwe station werd gebouwd, hebben ze er een moderne bar in gebouwd, tegenover de nieuwe ticketjesruimte. Beste groeten, Northerner (overleg) 23 jan 2014 00:52 (CET)

Ik ben er vandaag langs geweest om wat beelden te nemen. De toren is indrukwekkend. Er is een bouwvergunning aangevraagd om het stationsgebouw te restaureren en te gebruiken voor een kinderdagverblijf.Smiley.toerist (overleg) 1 feb 2014 00:06 (CET)

Edouard Empain[bewerken]

Hoi Smiley.toerist, gefeliciteerd! Het door jou genomineerde artikel Edouard Empain is opgenomen in de etalage. Ik heb alle vervolgstappen al gezet, maar ik denk dat je wel nog even moet kijken naar de samenvatting op Wikipedia:Etalage/Nieuwe artikelen, aangezien ik geen verstand van het onderwerp heb heb ik gewoon de inleiding uit het artikel gebruikt. Groeten, Adnergje (overleg) 26 jan 2014 00:39 (CET)

Er moet meer accent komen op de aanleg en beheer van trambedrijven. Nu lijkt het alsof Empain vooral met elektriciteitsbedrijven bezig is. In het begin wilde hij in zijn eigen elektriciteit voorzien voor zijn elektrische trambedrijven. Vermits hij vaak de eerste elektriciteit centrale in de stad bouwde, ging hij vaak elektriciteit leveren aan derden. Ik zal een poging wagen.Smiley.toerist (overleg) 26 jan 2014 10:51 (CET)
Inmiddels staat het lemma in de etalage. Gefeliciteerd. Het staat echter nog steeds in de review. Nu het in de etalage staat, lijkt het me dat het uit de review kan verdwijnen. Wat denk je? Zo ja, zou jij het dan willen archiveren? Alvast bedankt. mvg. Happytravels (overleg) 9 feb 2014 16:48 (CET)
Ik dacht dat het archiveren automatisch na een bepaalde door een bot wordt uitgevoerd. Volgens wat ik kan achterhalen moet ik het E E hoofdstuk verplaatsen naar Wikipedia:Etalage/Archief/Edouard Empain. Maar achter of voor de etalage discussie?Smiley.toerist (overleg) 10 feb 2014 00:10 (CET)
Ik heb het nu overgezet. Ik hoop dat het goed is.Smiley.toerist (overleg) 10 feb 2014 00:17 (CET)

kilometerboekje[bewerken]

Had je nog iets aan de links waarmee mijn kennis aankwam? Deze twee: Kilometerkarte für die Elektrische Bahn St. Gallen-Gais-Appenzell-Altstätten en Kilometerhefte? The Banner Overleg 31 jan 2014 13:03 (CET)

Ja, maar ik moet toegeven dat ik de Duitse taal niet zo goed ken. St-Gallen-Appenzell is een specifiek voorbeeld. De tweede bron is algemener maar vermeld helemaal geen datums. Het vervelende is dat oude reistariefinfo snel verwijderd wordt op het internet en vele soorten kilometerboeken al afgeschaft waren voor de digitale tijd. Hopelijk heeft iemand onderzoek gedaan en een boek geschreven. Overal voorbeelden bij elkaar scharrelen komt gevaarlijk dicht bij oorspronkelijk onderzoek en men heeft geen garantie op compleetheid. Kan ik wel doen maar dan moet ik bij elke scheet een bron vermelden. Ik ga een oproep doen op de Engelse Wikipedia en dan neem wat ik al gevonden heb mee. Er is Duits artikel de:Kilometerbank.Smiley.toerist (overleg) 1 feb 2014 00:29 (CET)
Tja, ik ga ook niet opscheppen over mijn Duits. Daarvoor heb ik iets te veel drieën en vieren op mijn rapporten gezien (om te eindigen met een geheel onterecht vier. Mijn leraar Duits wist dat ik het zou laten vallen en met een drie zou ik blijven zitten... Pas veel later heb ik hem expliciet bedankt voor de geste.) Ik kan mij er echter wel redelijk mee redden.
Die kennis van mij zou trouwens nog eens verder rondvragen. Heb je wel eens gedacht aan jubileumboeken van spoormaatschappijen? The Banner Overleg 1 feb 2014 00:46 (CET)

URAA[bewerken]

Hoi, ik kwam vandaag nog twee DR's tegen met betrekking tot de URAA waarbij het om Nederland gerelateerde foto's ging. Deze, deze en deze. Misschien vindt je het interessant en anders sorry voor de spam ;). Natuur12 (overleg) 2 mrt 2014 13:07 (CET)

Over de derde ga ik stampij maken. Als ze ook orphans (anoniemen) gaan verwijderen dan is het een drama. En de WMF loopt geen enkel risico!Smiley.toerist (overleg) 3 mrt 2014 00:15 (CET)

Tramway[bewerken]

Hoi Smiley.toerist, Mocht je voor 12 juli nog in Parijs zijn kan ik je de tentoonstelling Tramway, un école Française wel aanraden. Het is niet helemaal de moeite om er speciaal voor naar Parijs te gaan, maar als je toch in de buurt bent geeft het een aardig idee hoe de Fransen in de 21ste eeuw met de tram omgaan. Qua inhoud is er veel video en een paar maquettes, maar het geeft wel meteen een goed overzicht. Milliped (overleg) 6 apr 2014 10:22 (CEST)

Halve haltelijst[bewerken]

Hallo Smiley, je hebt de haltelijst voor de terugweg van Lijn 3 in Gent weer weggehaald. Aangezien je daarop kan doorklikken om de realtime doorkomsttijden te zien aan die haltes, is dat wellicht niet zo'n goed idee. Nu heb je dus slechts doorkomsttijden voor één kant van alle straten waar die bus langsrijdt. Het is ook niet gezegd dat een bus op de heen- en terugweg dezelfde sequentie haltes bedient. Ik heb al met m'n smartphone doorgeklikt vanuit die haltelijst en vind dat wel handig. Het alternatief is de haltes weergeven op een kaartje, maar dat werkt dan weer minder handig op een smartphone dan zo'n lijst. --Polyglot (overleg) 10 apr 2014 01:31 (CEST)

Ik had niet de bedoeling niet begrepen van de dubbele informatie. De overgrote meerderheid van de lezers wil alleen zien welke haltes er zijn en dan is het zinloos de halte opsomming in beide richtingen te geven. Daarnaast is er de algemene vraag of Wikipedia als reisgids/reisplanner moet dienen. Dat kan beter via andere websites of apps geregeld worden. De Wikipedia gemeenschap heeft een hekel aan handleidingen, reisinfo en andere praktische informatie. Het is vaak al een strijd om de buslijnen info die spoorstations aandoen te handhaven. Niet relevant, etc. Smiley.toerist (overleg) 10 apr 2014 10:10 (CEST)
Dat heb ik dan compleet verkeerd ingeschat. Maar wat kan ik zeggen? Ik ben een praktische jongen. Ik ga dan wel op zoek naar een ander platform voor dit soort praktische info. Dan hoef ik er hier geen tijd meer in te steken.Polyglot (overleg) 10 apr 2014 13:17 (CEST)
Wat ik wel heel nuttig vind is een mogelijke oplossing om KML files te tonen in Wikimedia. De Commons laten het uploaden van KML files nog niet toe. Dan kunnen de lezers routes naar keuze op Openstreetkaarten of andere achtergrondkaart naar keuze zien. Nu is het behelpen met google maps.

Voorbeeld: Internet-web-browser.svgSterrebeek Vossem en voor beelden: Commons categorie Sterrebeek_Vossem_SNCV Het grote nadeel is dat ik de onderliggende KML files niet kan vrijgeven en in publiek domein zetten in de Commons. Als ik sterf en mijn google account opgeheven wordt, moet al het werk opnieuw gedaan worden.Smiley.toerist (overleg) 10 apr 2014 15:34 (CEST)

Holec/Heemaf/Hazemeyer[bewerken]

Moi Smiley.toerist, wat leuk om ineens Heemaf voorbij te zien komen en nog leuker als je die artikelen zou willen verbeteren. Om alvast wat op te werpen. Het Twents Centraal Station TCS werd opgericht door en stond onder leiding van Rento Hofstede Crull. Dit particuliere energiebedrijf werd in 1950 overgenomen door IJsselmij. Ook Hollandse Signaalapparaten, het huidige Thales Nederland is een afsplitsing van een voorloper van Holec. Hier gaat het om Hazemeyer een bedrijf van Floris Hazemeyer. Daarnaast zijn er nog veel toeleverende bedrijven geweest in Hengelo en bestonden er (deels familiaire) kruisverbanden met onder andere Stork en Dikkers. Als de tijd het me toelaat wil ik zeker een paar handen uitsteken om een en ander aan wikipedia toe te vertrouwen, maar vooralsnog staat het uitbreiden en uitwerken van Hengelo (Overijssel) wat hoger op de prioriteitenlijst, waaronder het hoofdstuk economie over de Hengelose industriëen. Naast voornoemde bedrijven zijn ook Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie, het huidige AkzoNobel en KNKS bepalend geweest voor de stad. Als je concrete vragen hebt over bepaalde zaken moet je maar even aan de bel trekken. Ik heb een aantal boeken thuisliggen over de geschiedenis van de stad. mvgr, --Meerdervoort (overleg) 11 apr 2014 14:34 (CEST)

Tram 42[bewerken]

Beste Smiley.toerist,

Zou je mee kunnen kijken naar het artikel Tram 42. Het lijkt een artikel met potentie, maar waar simpelweg nog wat dingetjes aan schorten. Ik zal de aanmaker, gebruiker:Yane H. ook informeren. Ook de andere artikelen van deze gebruiken grenzen mogelijk aan jouw interessegebied, en zouden nog wel een extra oog kunnen gebruiken.

Mvg, Bas (o) 5 mei 2014 15:24 (CEST)

Het artikel moet grondig aangepakt worden. Om te beginnen met de titel: "Tram 42" zegt helemaal niets. De tramlijn nummering is bijzaak en is pas veel later bij de elektrificatie gekomen. Beter is: Buurtspoorlijn Antwerpen - Broechem - Lier. Eigenlijk zou je de tak naar Broechem - Oostmalle van de buurtspoorweg kapitaal 31 moeten meenemen. Ook een mogelijkheid is de linknaam (Tramlijn 42 (NMVB/Antwerpen) uit het artikel Buurtspoorwegen van de provincie Antwerpen over te nemen. Bij de introductie kan je beter een link plaatsen naar Buurtspoorwegen van de provincie Antwerpen en de NMVB waar de algemene buurtspoorweg ontwikkelingen veel beter uitgelegd worden. Bij de introductie hoeft alleen maar het kader geschetst te worden. Ik zou daar wel iets schrijven over kapitaal 31.Smiley.toerist (overleg) 6 mei 2014 11:42 (CEST)

Ik laat dit nu even rusten. Ik heb wat aanvullende info bij de OP gezet. Als ik er zelf aan gaan sleutelen (mijn handen jeuken) dan verlies ik veel tijd aan het bijna volledig herschrijven. Ik wil Yane H. de kans om het artikel zelf op te bouwen. Smiley.toerist (overleg) 9 mei 2014 11:29 (CEST)

Pezewever[bewerken]

Een wat? Is dat de Vlaamse tegenhanger van de kommaneuker? The Banner Overleg 6 mei 2014 13:07 (CEST)

Er zijn veel uitdrukkingen ervoor. Ook mierenneuker (Hollands)Smiley.toerist (overleg) 6 mei 2014 13:36 (CEST)
Geweldig! Taalverschillen kunnen heel leuk zijn. The Banner Overleg 6 mei 2014 14:37 (CEST)

Wikiproject Madagaskar[bewerken]

Beste Smiley.toerist, op 5 juni ging het nieuwe wikiproject Madagaskar van start en we zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die een bijdrage kunnen leveren. Ik zag op commons dat je er geweest bent, dus bij deze de uitnodiging om je in te schrijven, je zou een mooie aanwinst voor het project zijn! heinGlas z3.pngnlein'' 7 jun 2014 09:50 (CEST)

Stations met poortjes[bewerken]

zie Overleg:Reizen met de OV-chipkaart in de trein. Smiley.toerist (overleg) 30 jun 2014 12:27 (CEST)

Overleg:Europese staatsschuldencrisis[bewerken]

Hoi Smiley.toerist, na mijn terugkomst van vakantie zag ik je opmerking op de OP. Mag ik je naar mijn reactie aldaar verwijzen? Ik hoor graag je mening! Groet, MartinD (overleg) 15 jul 2014 20:45 (CEST)

Henri Borremans[bewerken]

Hier is ie dan. Toch nog een redelijk uitgebreid artikel geworden :) EvilFreD (overleg) 11 aug 2014 19:16 (CEST)

Beoordelingsnominatie Reizen met de OV-chipkaart in de trein[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Reizen met de OV-chipkaart in de trein dat is genomineerd door Natuur12. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140902 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 3 sep 2014 02:01 (CEST)

Historisch perspectief valuta/geldhandel[bewerken]

Hoi Smiley.toerist,

Ik was je nog een reactie schuldig op dit artikel.

Om te beginnen: complimenten dat je je aan deze lastige materie gezet hebt! Kwesties als de verbanden tussen geldhoeveelheid en inflatie, en tussen groei en inflatie, zijn dingen waarover heel verschillend wordt gedacht en geschreven - waarbij hoogleraren regelmatig de grenzen van correct taalgebruik fors overschrijden.

Toch een paar opmerkingen.

 • Ik heb wat moeite met de titel. Ik ken namelijk niet zoiets als "geldhandel". Ik weet wel van "valutahandel": gewoon het kopen en verkopen (per nu of op termijn) van vreemde valuta's. Je Nederlandse ondernemer die iets in de VS bestelt, over drie maanden te betalen, en nu alvast met zijn bank een koers afspreekt om geen koersrisico te lopen. Ik ken ook de term "geldmarkt": de (niet-fysieke) markt voor onderhandse leningen tot pakweg 2 jaar. Maar jouw onderwerp is eigenlijk de geschiedenis van het niet-fysieke, girale geld. Niet de handel daarin. Mag ik suggereren daar nog eens over na te denken?
  • Je probeert altijd teveel mee te nemen. Er is een redelijke lemma over de geschiedenis van de betaalmiddelen maar dat staat los van de economische koppelingen.Smiley.toerist (overleg) 7 sep 2014 10:00 (CEST)
 • Als je zegt: het onderwerp is de ontwikkeling van het geld van, zeg maar, schelpjes en steentjes tot aan bitcoins: dan zou ik daar meer aandacht aan besteden. Als het je bedoeling is om met name geld als instrument van monetaire politiek te beschrijven: dat is, denk ik, toch iets heel anders.
 • Het deel tot en met de Eerste Wereldoorlog lijkt me in hoofdlijnen akkoord. Weet je zeker dat Frankrijk na de Eerste Wereldoorlog zulke forse goudreserves had? Mij staat bij dat ze, vooral door het verlies van hun mijnen en zware industrie in Noord-Frankrijk, in 1918 economisch aan de grond zaten.
  • Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland waren zeker platzak en hebben veel schulden aangegaan om de oorlog te betalen. Men ging ervan uit dat men de schulden kon afbetalen door de herstelbetalingen van de voormalige vijand. Het stond wel zo in mijn bron, maar ik vermoed dat dit na de herstelbetaling was van Duitsland aan Frankrijk. Duitsland kon niet zoveel/kopen lenen van Amerika en ik vermoed dat ze niet veel goudbetalingen aan het buitenland tijdens de oorlog zijn gedaan. Duitsland was wel geblokkeerd via de zee en kon weinig invoeren. Moet ik nog verder uitzoeken.Smiley.toerist (overleg) 7 sep 2014 10:00 (CEST)
 • Het stuk over de tussenperiode: de hyperinflatie in Duitsland was niet in 1931 maar in 1923.
 • Stuk over Bretton Woods: voor zover ik weet, maar ik zit er niet echt in, akkoord.
 • Daarna zou ik eigenlijk iets verwacht hebben over de kredietcrisis. Dat was tenslotte ook een forse schok voor het systeem, met een flinke deur in het vertrouwen in "het geld".
 • Stuk over Europa: tikje "kort door de bocht", maar eigenlijk wel leuk om te zien hoe een "geïnteresseerde leek" -als ik je zo mag noemen- in één alinea de chaos van de afgelopen jaten omschrijft. Wat ik hier wel bij zou zeggen is dat de ECB ook een forse rol gespeeld heeft.
 • De toegenomen invloed van centrale banken is sowieso iets dat hier -afhankelijk van hoe je het onderwerp afbakent- best besproken zou kunnen worden. (Ik zeg het met enige aarzeling, het is een beetje een stokpaardje van me.)
 • Het is een goed idee om nog eens goed door de tekst heen te gaan: ik kom toch wel een paar zinnen tegen die gewoon niet goed lopen.

Ik hoop dat je je door het bovenstaande niet uit het veld laat slaan. :) Groet, MartinD (overleg) 7 sep 2014 09:39 (CEST)

De geschiedenis van valuta/geld systemen in de economieën[bewerken]

Titel aangepast en aangevuld.Smiley.toerist (overleg) 16 sep 2014 17:43 (CEST)

Geen handtekening[bewerken]

Hoi, gelieve bij de weetjes geen handtekening toe te voegen, enkel je gebruikersnaam. Alles staat netjes beschreven op iedere pagina onder het kopje 'Procedure'. Alvast dank om hierop te letten. Vriendelijke groet, C (o) 10 sep 2014 11:06 (CEST)

Elétricos de Sintra[bewerken]

Hoi ik kwam bij het oplappen van een artikeltje op de verwijderlijst dit fascinerende lijntje tegen. Iets voor jou? Milliped (overleg) 23 sep 2014 00:21 (CEST)

Gouden standaard[bewerken]

Dag Smiley.toerist, ter info: in mijn studietijd was het in ieder geval "gouden standaard", blijkens Andriessen et al (1980) Economie in theorie en praktijk, ISBN 90 10 02996 4. Groet, Wutsje 23 sep 2014 13:54 (CEST)

Bedankt, Smiley.toerist![bewerken]

Voor méér dan 10 goedgekeurde nominaties op het Wikiproject Wist je dat
heinGlas z3.pngnlein''

Meer dan 10 bijdragen op het Wikiproject Wist je dat verdienen een medaille! Vooral die van Madagaskar natuurlijk! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 13 nov 2014 09:45 (CET)

Tijdsbepaling in Gele trein[bewerken]

Hallo S.t, even een vraag bij deze toevoeging uit 2008, die nog steeds in het betreffende artikel staat. Kun je specificeren wat er met 'tot voor kort' is bedoeld? We zijn hier meestal niet zo blij met tijdgebonden formuleringen. Groet, Apdency (overleg) 22 nov 2014 16:56 (CET)

Aangepast. Was wel ingewikkelder dan voorgesteld: Er zijn maar twee nieuwe treinstellen.Smiley.toerist (overleg) 26 nov 2014 22:59 (CET)

kaart meterspoor noordwest spanje[bewerken]

Meterspoornetwerk (groen) in Noordwest Spanje

Hoi, ik heb al een grofstoffelijke kaart uitgesneden uit de spoorwegkaart van Spanje, voel je vrij om deze tzt te vervangen door een gedetailleerde versie. Hans Erren (overleg) 29 dec 2014 23:41 (CET)

Ik mis wel een paar zijlijntjes maar een overzicht is die goed.Smiley.toerist (overleg) 29 dec 2014 23:44 (CET)

Tip (en verzoek)[bewerken]

Als je eens in de buurt bent, ga dan eens naar Burdinne, meer bepaald naar de Rue de la Gare. Daar vindt je dit depot. Als je er dan toch bent, wees dan zo vriendelijk om ook van deze watertoren een kiekje te nemen. Vriendelijke groet, EvilFreD (overleg) 9 mrt 2015 10:14 (CET)

Het wordt weer eens tijd om verkennende wandelingen te maken. De omgeving is best interessant. Burdinne is het begin van een diepe vallei naar de Maas. Voor de oude NMVB routes zie [1] en op de stafkaarten is nog aardig wat te zien. Nu nog even de TEC buslijnen uitzoeken.Smiley.toerist (overleg) 10 mrt 2015 09:48 (CET)
Uiteraard is er nog veel meer interessant aan Burdinne en omgeving, maar bij het zien van de foto's van dat depot wilde ik je deze informatie, gezien je interessegebied, niet weerhouden. Wie weet ga ik er trouwens zelf ook een keer langs voor wat urbexfotografie. Maar dat zal vast niet voor vandaag of morgen zijn. EvilFreD (overleg) 10 mrt 2015 14:05 (CET)
Het is te doen met TEC bussen, niet op zondag en de andere dagen is er meestal een bus om de twee uur (TEC 17 Namur - Acosse).Smiley.toerist (overleg) 14 mrt 2015 13:31 (CET)

Uitchecken bij poortjes[bewerken]

Ik zag zaterdag 3 april 2014 in Almere Centrum op het perron bij de lift uitchecken maar niet door de poortjes liepen en vervolgens via de trap naar de hal gaan om daar tot de ondekking te komen dat de poortjes in de hal niet meer open gingen maar melden dat er reeds was uit gecheckt. Via de via de Infozuil een poortje op afstand worden geopend om het station te verlaten.

Ik vermoed: Als de OVchipkaart de status uitgecheckt heeft en de reiziger probeert via de poort het station te verlaten, dan ... (waarschijnlijk om fraude met het doorgeven van kaarten te vermijden}

Van fraude was geen sprake, maar ongeduldige mensen die bij de eerste de beste paaltje, poortje uit gingen checken. Spoorjan (overleg) 5 apr 2015 22:04 (CEST)

Als je eerst bij een paal op het perron uitcheckt en daarna via de poort probeert uit te checken gaat het mis. (of wordt er wel rekening mee gehouden in de software?) Er zijn echter niet zoveel stations die zowel palen op perrons en gesloten poorten hebben. Dit is wel op te lossen door weer in te checken bij de paal, alleen moet je rekening houden met de 3 minuten wachttijd. Gaat dat echter uitleggen aan de doorsnee reiziger. Het zal wel sneller zijn dan op assistentie te wachten.Smiley.toerist (overleg) 6 apr 2015 10:25 (CEST)

CMP[bewerken]

Smiley.toerist, ik heb hier de spelling van Compagnie du Chemin de Fer Métropolitain de Paris gecorrigeerd in Compagnie du chemin de fer métropolitain de Paris, waarbij ik er tevens een link van heb gemaakt. Jij draaide dat hier terug, met als commentaar: "De oude link werkt wel. De franse spellingregels over hoofdletters zijn van toepassing op deze Franse maatschappij namen niet de Nederlandse."
Dit begrijp ik niet. Ten eerste was er geen link, dus hoe kan er sprake zijn van een oude link? Ten tweede spellen de Fransen Compagnie du chemin de fer métropolitain de Paris. Wij doen dat ook, behalve momenteel in het artikel Metro van Parijs, omdat jij daar mijn correctie van de spelling hebt teruggedraaid. Zou je hier nog eens naar willen kijken s.v.p. Muijz (overleg) 12 apr 2015 11:10 (CEST)

Het gaat om andere maatschappij, er waren er namelijk twee. Specifiek de Nord-sud

. De link naar het specifiek artikel werkte wel en was blauw. Na de aanpassing werd die rood en wist ik dat er wat mis ging.Smiley.toerist (overleg) 12 apr 2015 12:21 (CEST)

Er stond helemaal geen link. Die heb ik er neergezet. En omdat we nog geen artikel hebben over de CMP is die link rood. De Nord-Sud is inderdaad een andere maatschappij dan de CMP. Maar daar ging het hier niet over.
Wat er misging is dat je een link hebt verwijderd, en de verkeerde spelling hebt teruggezet. Ik heb je wijziging daarom ongedaan gemaakt.
Muijz (overleg) 12 apr 2015 12:30 (CEST)
Waarom is de link nu rood?Smiley.toerist (overleg) 12 apr 2015 13:12 (CEST)
Zoals hierboven al aangegeven: "En omdat we nog geen artikel hebben over de CMP is die link rood."
Toelichting uit onze Snelcursus: "Een rode link op een pagina betekent dat de link naar een nog niet bestaand artikel verwijst."
Muijz (overleg) 12 apr 2015 14:03 (CEST)

Wikiproject[bewerken]

Hallo Smiley.toerist,

Ik ben vandaag een Wikiproject gestart over het openbaar vervoer in Nederland. Nu zie ik aan je bijdragen dat jou interesse ook erg ligt in het openbaar vervoer. Daarom mijn vraag: heb je misschien zin/tijd om me te helpen met het verder opzetten van het project? Aangezien ik op je GP zag dat je ook veel weet van het OV in bijv. België kan het project natuurlijk ook breder getrokken worden dan alleen Nederland.

Groeten,

BakkertjeWouter. 21 apr 2015 19:56 (CEST)

Dat kan. Het openbaar vervoer is redelijk gedekt in Nederland. Er zijn ongetwijfeld nog artikelen te schrijven maar de grote zaken zijn geschreven. België idem dito. In het verdere buitenland zijn er echter veel gaten. Kijk maar naar de lijst Wikipedia:Gewenste artikelen/Openbaar vervoer. Daar is een project wel nuttig om gestructureerd de gaten te vullen.Smiley.toerist (overleg) 22 apr 2015 14:11 (CEST)
Dan is het natuurlijk een idee om het project breder te trekken naar bijv. de hele wereld. Ik heb alleen geen idee hoe je dat het beste in een project kan gieten (vooral omdat het zoveel is dan) Maar het project OV in NL is niet alleen voor het aanmaken van nieuwe pagina's over het OV, maar ook voor een up to date te maken van alleen OV gerelateerde pagina's + het nakijken van de bijbehorende externe links. BakkertjeWouter. 22 apr 2015 19:29 (CEST)
Je moet nooit alles tegelijk willen doen, maar de focus zetten op beperkte gebieden. Voorbeeld: Alle ontbrekende stations artikelen in België of alle treinramp artikelen voor Nederland. Dat is dan beheersbaar en er is een einde in zicht. De prioriteit zou ik bij Nederland en België en daarna de omringende landen. Eerst zou ik zo een kort lijstje van "to do" maken en dan kunnen wij daaruit selecteren welke wij eerst gaan oppakken.Smiley.toerist (overleg) 23 apr 2015 09:49 (CEST)
Oké, dan lijkt het me inderdaad een goed idee als we ons eerst op NL en BE richten en dan pas op de rest. Zou jij wel een keertje een blik willen werpen op de projectpagina die er nu is? Ik heb namelijk een beetje een gevoel dat het nog niet echt een projectpagina is maar weet niet zo goed hoe je dat wel ervan kan maken. BakkertjeWouter. 23 apr 2015 19:35 (CEST)
Hoe heet deze projectpagina?Smiley.toerist (overleg) 24 apr 2015 01:00 (CEST)
Het project heet: Wikipedia:Wikiproject/Openbaar vervoer in Nederland. BakkertjeWouter. 24 apr 2015 19:29 (CEST)
Hmm. Probleem ermee is dat ik ook plezier erin moet hebben. Nu verwerk ik ad-hoc allerlei info die ik tegen kom in Wikipedia en vul aan als ik gaten zie vul ik deze aan. Op deze manier blijft het leuker dan een saaie lijst afwerken. Bovendien vind het aanmaken van bijvoorbeeld een tramartikel over tramstad in bijvoorbeeld Duitsland belangrijker dan een al lang opgeheven tramlijntje ergens in Nederland. Als de betrokken tramlijn opgenoemd wordt in het artikel over de betrokken maatschappij acht ik dit al voldoende.Smiley.toerist (overleg) 26 apr 2015 15:45 (CEST)
Je mag het van mij best wel aanpassen als je wilt. Het was ook maar een eerste idee. aangezien er vel dingen aangepast moeten worden (lang niet ieder artikel is up to date) leek het mij juist wel een handig idee om het in een Wikiproject te zetten zodat we precies kunnen zien wat er al is aangepast en wat nog niet. BakkertjeWouter. 26 apr 2015 16:54 (CEST)

Beurtvaart[bewerken]

Hallo Smiley.toerist. Ik ben al een tijdje bezig met Beurtvaart en het aanmaken van pagina's over beurtvaartrederijen (2e helft 19e, stoomvaart, vaste lijnen). In het hoofdartikel is de Belgische situatie wat onderbelicht, maar ik kan gewoonweg niet méér vinden. Schelde & Rupel is het enige Belgische bedrijf dat in de buurt komt van de Noord-Nederlandse beurtvaartrederijen. Onder Geschiedenis_van_de_Belgische_spoorwegen#19e_eeuw vind ik een goede reden waarom ik weinig kan vinden, maar daarvoor moet ik dan nog wel een bron hebben. Heb jij nog tips waar ik informatie kan vinden? Dank, Sander1453 (overleg) 3 jun 2015 12:25 (CEST)

VS[bewerken]

Ik zat hier ook te twijfelen klopt dat wel? – en dat bleek dus terecht ;) Richard 8 jun 2015 19:19 (CEST)

Er is een keerzijde aan die manipulatie: gaat de tendens teveel naar de verkeerde kant lopen ze de kans helemaal niets meer te hebben. De kleine geplande meerderheden zijn dan onvoldoende. Maar ja dan maakt het ook weinig meer uit: Een minderheid of bijna helemaal niets. De wiskunde is uiteindelijk politiek neutraal.Smiley.toerist (overleg) 8 jun 2015 20:45 (CEST)

Weer een negatief verhaal toegevoegd. Had wat problemen met de spamfilter, maar toch een andere bron gevonden.Smiley.toerist (overleg) 8 jun 2015 22:05 (CEST)

Afbeelding[bewerken]

Hej! De afbeelding die je hier toevoegde vind ik nogal problematisch. Op de overlegpagina kwam hij ook al ter sprake. Drie van de vier omcircelde eilanden horen niet bij de Amerikaanse Maagdeneilanden en 'Posessions' klopt in ieder geval voor Saint-Croix niet (ze bestuurden het alleen). De afbeelding lijkt mij daarom wat misleidend. Richard 8 jul 2015 10:45 (CEST)

Of het wel of niet deel uitmaakt van het Amerikaanse eilanden is van minder belang. Er zijn daarna nog meerdere mutaties geweest. Voor de meeste lezers zal het feit dat Maltese ridders Amerikaanse eilanden bezaten interessanter zijn. Wat mij betreft zou je de verwijzing naar de VS helemaal kunnen weglaten en spreken over het bezit van diverse Maagdeneilanden. De kaart weglaten is voor mij ook goed.Smiley.toerist (overleg) 8 jul 2015 16:40 (CEST)
Zonder Amerikaanse Maagdeneilanden geef je iets minder informatie en zou ik bij de combinatie Saint-Croix in combinatie met Maltezer Ridders wellicht richting een Maltezer kruis gaan denken. Richard 8 jul 2015 16:50 (CEST)

Opladen OV-Chipkaart[bewerken]

Bij het opwaarderen van het saldo worden geen bankgegevens gekoppeld. Je kunt ook met muntjes betalen. Spoorjan (overleg) 30 jul 2015 10:47 (CEST)

OK. Wel blijf ik de zaak wantrouwen. Je weet niet wat de instanties achter de schermen doen. Aan de andere kant is een anomieme kaart niet gekoppeld aan de aanschaffer en kan dus moeilijk als bewijsmateriaal dienen. Wel is het zo dat als ze iemand oppikken ze wel de OV/ritten van de anonieme kaart kunnen nagaan. Achteraf gezien kunnen wij de hele zin beter weglaten.Smiley.toerist (overleg) 30 jul 2015 10:55 (CEST)

ERTMS in Luxemburg[bewerken]

Dag Smiley.toerist, dank voor je aanvulling op het artikel over ERTMS. Nog een vraagje: heb je ook de naam van de auteur van het artikel over de invoering van ERTMS in Luxumburg? Marten de Vries (overleg) 30 jul 2015 15:00 (CEST).

FYI - Nieuwe aanleg hoge snelheidslijn in Denemarken[bewerken]

Ik heb hier een voorstel geplaatst. Zou je hier naar willen kijken? Of de juiste persoon er op willen attenderen? Ik zie dat er niet veel gebeurd op de Portaal. -   Rodejong  💬 ✉️  🕘 21 aug 2015 14:53 (CEST)

Evolutie van de mens... (eigenschappen)[bewerken]

Hoi. Eerst sorry voor het "gezwatel", maar enige verduidelijking is misschien op zijn plaats. Als paleontologen het over "menselijke eigenschappen" hebben, bedoelen ze de vorm van tanden en kiezen, aan- of afwezigheid van een kin, wenkbrauwbogen en andere anatomische kenmerken. Aan een skelet(fragment) is namelijk niet te zien of de hominide in kwestie vuur maakte, knopen legde of liedjes zong. Kleuske (overleg) 31 aug 2015 12:26 (CEST)

Deze boodschap heeft mijn aanvulling op het OP net gekruist. Hoe noemen jullie dan de bredere menselijke eigenschappen? En hebben jullie een specifiek woord voor de overdraagbare kennis? ik gebruik het woord cultuur, maar dat heeft onbedoelde associaties.Smiley.toerist (overleg) 31 aug 2015 13:24 (CEST)

Ik hoop dat je mij dit vergeeft.... :-)[bewerken]

Nominatie. The Banner Overleg 15 sep 2015 23:25 (CEST)

MoBIB[bewerken]

Beste Smiley.toerist Zou je het artikel over de MoBIB van de Vlaamse Vervoermaatschappij "De Lijn", het Waalse TEC (onder de naam TEC-it-easy) en het Brusselse Villo! zo'n kaart willen begeleiden en de plannen met dit betaalsysteem willen updaten. Bij voorbaat dank. Spoorjan (overleg) 24 okt 2015 08:01 (CEST)

MOBIB heb ik aangepast, zonder teveel in een gebruikershandleiding te verzanden. Van de huurfietswereld weet ik te weinig af en laat dat aan iemand anders over.Smiley.toerist (overleg) 24 okt 2015 22:51 (CEST)
Volgens mij kan je met meerdere reizigers op een kaart reizen mits meerdere keren gevalideerd wordt. Ik heb dit echter nog niet kunnen terugvinden.Smiley.toerist (overleg) 25 okt 2015 09:03 (CET)

Hunderenveld[bewerken]

Hallo Smiley.toerist, zou jij bij je afbeeldingencollectie ook misschien wat beeldmateriaal van de halte/omgeving Hunderenveld hebben? Commons lijkt niets te hebben. Milliped (overleg) 2 nov 2015 11:02 (CET)

Alle kleine stations etc zet ik in principe gelijk op de Commons. Ik heb echter zelf geen idee waar Hunderenveld ligt.Smiley.toerist (overleg) 2 nov 2015 17:42 (CET)

Oud Polytechnische school pand in Delft[bewerken]

Westvest 7 en 9, eind 19e eeuw.

Hoi Smiley.toerist, ik zag je vraag van afgelopen maand. Ben je er ondertussen al achter dat beide panden van de Polytechnische school (nu TU Delft) er tegenwoordig nog steeds staan, en dat het gebouw van UNESCO in de ruimte tussen beide is gebouwd?

Die plattegrond van het object 8 op de kaart klopt niet helemaal. Er is een plattegrond uit 1888 met boven de twee panden aan de Westvest en onder de panden aan de Oude Delft. Als je ze 1 op 1 wilt vergelijken moet je de begane grond iets meer dan 90% tegen de klok in draaien. Mvg, Mdd (overleg) 7 nov 2015 20:17 (CET)

Mooi uitgezocht:Het zou ook kunnen dat tegen 1905 de ruimte tussen de twee gebouwen was volgebouwd. Ook interessant is dat de naamloze straat met een kronkel en aansluitende brug bij Oude Delft verdwenen is. De brug staat nog steeds en het is nu beter te begrijpen waarom die er was. Of was deze doorgang toen al afgesloten zoals een lijntje op de kaart suggereert en waren voetgangers gedwongen de dicht bij gelegen Poppesteeg te gebruiken?Smiley.toerist (overleg) 9 nov 2015 10:46 (CET)
Westvest, ca 1960.

Dat bruggetje (de Sint Jansbrug) was al in de 17e eeuws kaart zichtbaar. De Smidsteeg en Poppesteeg zijn daarop ook zichtbaar met bebouwing, maar geen van de twee liep in het verlengde van het bruggetje over de Oude Delft. Over dat bruggetje kan je door de steeg van de Oude Delft naar de Koornmarkt (waar ik om de hoek heb gewoond) en daarom is die brug waarschijnlijk daar.

Of die naamloze doorgang al dan niet een steegje was heb ik niet kunnen achterhalen. Het blijkt overigens dat die ruimte tussen de gebouwen Westvest 5 en Westvest 9 inderdaad al eens eerder is volgebouwd, voordat het huidige UNESCO gebouw is neergezet. Rond 1960 stond het daar (zie foto) maar wanneer, dat tussengebouw is neergezet en weer gesloopt blijft nog onduidelijk. Mvg. -- Mdd (overleg) 9 nov 2015 17:07 (CET) P.S. Dat tussengebouw is ook op meer recente foto's zichtbaar, zie bv hier.

Onderwijs VS[bewerken]

Hej! Ik heb je recente toevoegingen in het arikel over de Verenigde Staten weggehaald, omdat e.e.a. m.i. beter past (en deels ook al staat – dat hebben we in het verleden al gezamenlijk gedaan) in het artikel over het onderwijs in de Verenigde Staten (waar ik een {{Zie hoofdartikel}} voor heb toegevoegd). Bovendien stonden er wat vreemde dingen in (de federale staten?) en de nodige tikfoutjes (die had ik eruit kunnen halen uiteraard, maar zoals gezegd: zie het hoofdartikel). Richard 12 nov 2015 11:39 (CET)

Eens met de actie, alleen wil ik toch ergens de sociale aspecten vermelden en de problemen met scholen in achterstandswijken. Helaas heeft niet iedere scholier gelijke kansen volgens het Amerikaans ideaal.Smiley.toerist (overleg) 12 nov 2015 12:24 (CET)
Mits nauwkeurig verwoord kan dat natuurlijk prima in dat hoofdartikel. Toch? Richard 12 nov 2015 13:01 (CET)

Allegaartje[bewerken]

In het filmpje hier: [2], trams met kabelaandrijving (via "goot" in het midden?), fietsen, auto's, veel wagens met paardaandrijving, trolleybussen die lijken op trams. Mooi encyclopedisch beeld. VanBuren (overleg) 15 nov 2015 10:59 (CET)

Identificatie van planten[bewerken]

N.a.v. je vraag in de Wikipedia kroeg. Ik ben een leerproject gestart: https://beta.wikiversity.org/wiki/User:Timboliu/Project_natuur/Planten. Heb ook aan het wikidata project gevraagd of ze de eigenschap kleur willen toevoegen aan planten. Het request for change is inmiddels een aantal maanden oud. Timboliu (overleg) 17 nov 2015 14:34 (CET)

Ik neem aan dat je bedoelt de kleur van de bloemen. Meestal zijn planten wel groen.Smiley.toerist (overleg) 17 nov 2015 15:15 (CET)

Vraagje van nieuweling[bewerken]

Op de OP van het lemma Tramlijn 22 (Rotterdam) is er een nieuweling die vandaag voor het eerst begonnen is, middels een WP-project. Hij stelt dat de tramroute in het lemma en die in de infobox met elkaar verschillen. Hij meent dat die in de infobox de juiste is, maar is niet zeker. Is dat iets voor jou om uit te zoeken? Wellicht leuk voor de nieuweling als hij merkt dat het bericht in ieder geval is opgemerkt. Alvast bedankt! Happytravels (overleg) 14 dec 2015 19:44 (CET)

Dank je voor het vertrouwen maar ik ben geen Rotterdamse tramexpert. Zelf zou ik de referentieatlassen moeten raadplegen maar die geven maar een paar snapshots hoe de tramlijnen liepen. Ik mis eigenlijk al gelijk een bron voor het artikel. Dan kan je achterhalen waar de gegevens vandaan komen. Uit de tekst zie ik dat in de loop van de geschiedenis kleine aanpassingen in de lijn zijn geweest. Het diagram kan alleen een moment opname zijn. Het diagram is trouwens geen infobox maar een Prettytable-SP sjabloon. Een echte infobox zie je bijvoorbeeld bij Station Zichem.Smiley.toerist (overleg) 15 dec 2015 00:08 (CET)

Opnieuw vluchtelingencrisis[bewerken]

Dag, voor het geval Europese vluchtelingencrisis niet op je volglijst staat, zie hier. Ik zou erg graag meer meningen van anderen hierover willen, bij voorkeur op de OP van het artikel zelf. Alvast bedankt voor de moeite. De Wikischim (overleg) 2 apr 2016 17:18 (CEST)

Doet mij denken aan de Europese staatsschuldencrisis. Er waren gelukkig maar een paar betrokken Wikipedianen die er zich mee bemoeiden. Is nu een beetje uit de actualiteit verdwenen en ik en Martin werken het nog af en toe bij. Als er teveel doktoren rond het bed zijn is dat niet goed voor de patiënt.Smiley.toerist (overleg) 3 apr 2016 00:39 (CEST)

Expert?[bewerken]

Lees ik inderdaad voor OV en TER. Wellicht ben jij Nederlander want deze afkortingen zijn in Vlaanderen zo goed als onbekend. Misschien een tip om (in Nederland) "algemeen gekende" afkortingen toch maar voluit te schrijven? Maar omgekeerd zitten we met hetzelfde probleem: Mobib en TEC bijvoorbeeld. Bouwmaar (overleg) 2 mei 2016 10:19 (CEST)

TER (Train Expres Regional)van Frankrijk zou in Vlaanderen toch iets meer bekend moeten zijn. OV (Openbaar vervoer) is wel een algemeen begrip in Vlaanderen als in Nederland, maar ik mij voorstellen dat als je alleen in de autowereld leeft, deze afkorting minder bekend voorkomt. In België gebruikt men vaker de termen: In de trams, bussen en treinen ipv het openbaar vervoer. Allerlei Nederlandse organisaties gebruiken de OV afkorting: LOCOV (Landelijk Overleg Consumenten OV) en ROCOV (Regionaal Overleg OV). Beide gewoontes zijn goed, maar als algemene regel is het best voluit te schrijven. Meestal alleen de eerste keer is voldoende.Smiley.toerist (overleg) 2 mei 2016 11:03 (CEST)

voorstel nalooplijst[bewerken]

Bedoelde je met je wijziging zojuist in de kroeg een voorstel toe te voegen? In dat geval moet je nog rap even naar Wikipedia:Nalooplijsten/Februari om daar je voorstel te registreren. Je hebt nog ruim 10 minuten tot de deadline. Daarna kan het voorstel zo nodig nog aangepast worden op grond van overleg, tot de start van de peiling op dinsdag. Josq (overleg) 20 mei 2016 23:47 (CEST)

bedankt voor je stem, alleen begint de peiling pas dinsdag. Josq (overleg) 21 mei 2016 10:21 (CEST)

Beoordelingsnominatie Agnes van Oostenrijk (1111-1157)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Agnes van Oostenrijk (1111-1157) dat is genomineerd door Natuur12. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160525 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 26 mei 2016 02:06 (CEST)

'Een verdwenen spoorlijn heeft iets melancholisch'[bewerken]

Ik denk dat het boek Atlas van de verdwenen spoorlijnen (in Nederland) met spoed in jouw boekenkast hoort te gaan staan. Zie hier: [3]. The Banner Overleg 29 mei 2016 10:19 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Wikicafe[bewerken]

Hey Smiley,

Toevallig tijd en zin in een biertje dinsdag? Kom dan vooral even langs bij het Wikicafé in Den Haag! Effeië T.Sanders 5 jun 2016 14:13 (CEST)

Verplaatsing bijdrage[bewerken]

Dag Smiley.toerist, ik heb je bijdrage op Wikipedia:Nalooplijsten/Menke verplaatst naar de overlegpagina. De projectpagina zelf is geen plaats voor discussie. Het werkt nogal verwarrend als daar discussies worden gestart en gevoerd. Zoals altijd is daar een aangewezen plek voor, en dat is de overlegpagina. EvilFreD (overleg) 14 jun 2016 21:31 (CEST)

Bronvermeldingen[bewerken]

Hoi Smiley-toerist, zag de afgelopen dagen dat je twee keer een externe link als bron plaatste door alleen de link weer te geven, zonder nadere uitleg. (hier en hier). Het is gebruikelijk dat de kop van het bericht achter de link uitgeschreven wordt, vervolgens de bron en de datum van publicatie. Bij de weergave krijg je dan niet de link zelf te zien, maar de kop van het artikel, die ook nog eens goed leesbaar is (dat is de link niet), informatie waar de link vandaan komt, plus de datum. Dat maakt het voor de lezer allemaal veel overzichtelijker. Ik heb dat nu twee keer aangepast, maar het is steeds veel onnodig werk. Vriendelijk verzoek het op WP:NL gebruik over te nemen. mvg. Happytravels (overleg) 26 jun 2016 02:22 (CEST)

Bijdrage verplaatst[bewerken]

Staat nu hier: Overleg Wikipedia:Nalooplijsten/Menke/Voorstel 4. Bedankt voor je input, alleen komt het enigszins op het laatste moment. Josq (overleg) 27 jun 2016 18:02 (CEST)

Italiaans smalspoor[bewerken]

Hej! Bedankt voor deze toevoegingen. Wel kwam bij mij de vraag op: rijdt de Ferrovia Circumvesuviana werkelijk ín de Vesuvius? Richard 5 jul 2016 15:10 (CEST)

Circumvesuviana maps.png
Je kan om de vulkaan heen rijden vandaar de naam.Smiley.toerist (overleg) 5 jul 2016 15:14 (CEST)
Dat vermoeden had ik eigenlijk ook al. Ik heb er een voorzetsel aan gewaagd ;) Richard 5 jul 2016 15:18 (CEST)
Oeps? Glimlach Richard 5 jul 2016 16:23 (CEST)
Ik kom in de kroeg het volgende tegen:
Een wijziging die ik niet kan terugdraaien
Met Smalspoor gaat iets vreselijk mis. per ongeluk verwijder ik alles behalve de hoofdstuk waar ik mee bezig was. Probeer ik de zaak te herstellen krijg ik:
De wijziging kan niet ongedaan gemaakt worden vanwege andere strijdige wijzigingen.Smiley.toerist (overleg) 5 jul 2016 16:21 (CEST)
Ondertussen blijkbaar opgelost. Twee mensen waren met het artikel aan het werk. Het kan dus blijkbaar toch fout gaan en geen waarschuwing dat iemand anders ondertussen de tekst heeft gewijzigd.Smiley.toerist (overleg) 5 jul 2016 16:28 (CEST)
Een bewerkingsconflict had hier volgens mij niets mee te maken. Na de wijziging waarmee je per ongeluk een groot deel van het artikel verwijderde, had je nog een wijziging in het artikel gedaan. De software was daardoor niet meer in staat de eerste wijziging los te zien van de tweede en de eerste wel, maar de tweede niet terug te draaien. Richard 5 jul 2016 16:40 (CEST)

Alarm![bewerken]

Hoi Smiley, je zet allerlei artikelen in de hoofdnaamruimte. Voorzetsel Gebruiker: vergeten. Groet, Elly (overleg) 6 jul 2016 20:18 (CEST)

Het lijkt me sowieso niet de bedoeling om kopieën te maken van Februari-artikelen in welke naamruimte dan ook. Eén van de problemen bij Februari-artikelen is namelijk dat hij veelvuldig auteursrechten schond. Het is geheel niet ondenkbaar dat dat bij de Berlijnartikelen ook het geval was. De copyvio verdwijnt niet door de artikelen in een andere naamruimte te huisvesten en het origineel vervolgens te verwijderen. Als je de bestaande artikelen wilt behouden, om van daaruit nieuwe versies te maken, is er maar één mogelijkheid: lokaal opslaan en tzt een geheel nieuwe versie plaatsen, vrij van auteursrechtenschendingen. EvilFreD (overleg) 6 jul 2016 20:31 (CEST)
Ik ben bezig ze lokaal op te slaan. Wanneer ik de artikelen straks controleer en aanpas zal ik ze tijdelijk in mijn kladblok zetten. Mocht ik copyvio tegenkomen zal ik het verwijderen en daar melding van maken.Smiley.toerist (overleg) 7 jul 2016 01:12 (CEST)
Heel mooi. Let ook op of Februari ze niet overgeschreven heeft vanaf de Duitse Wikipedia. Als dat het geval is (en wanneer je besluit om delen van het artikel te handhaven) dan is een bronvermelding anderstalige Wikipedia nog altijd noodzakelijk. Als je daarentegen concludeert dat er géén auteursrechtenschendingen plaatsvonden, en je besluit dáárom om delen van de oorspronkelijke artikels te behouden, dan dien je bij terugplaatsing de oorspronkelijke auteur (zijnde Februari) te vermelden. Anders pleeg jij juist weer auteursrechtenschending. EvilFreD (overleg) 7 jul 2016 07:25 (CEST)
Probleem is wel dat ik straks geen toegang heb tot de geschiedenis van het artikel. Wie er allemaal heeft bijgedragen kan ik niet uitzoeken. Terugplaatsing van de geschiedenis lijkt mij in dat geval de gemakkelijkste oplossing. De basisinformatie van een stadsdeel (aantal inwoners, belangrijke straten, locatie, metrostations, etc) beschouw ik niet als copyvio gevoelig (dat is gewoon informatie overnemen). Wel de tekst voor allerlei extra informatie over bijvoorbeeld de ontstaangeschiedenis en andere bijzondere feiten. Als de tekst vertaalt is van een andere taal is die per definitie herschreven. Pas als de hele structuur en opzet is overgenomen kan er volgens mij sprake zijn copyvio. Dit laat ik echter aan andere om te beoordelen. Ik ga zoals aan het werk zoals ik gewoonlijk doe. Ik ga alle feiten verifieren met brononderzoek en kom ik interessante gegevens tegen dan voeg ik toe. Als ik letterlijk dezelfde stukken tekst tegen in mijn zoektocht dan weet ik dat er copyvio is geweest, mits die bronnen niet wikipedia als bron gebruiken. Maar dan is het geen geschikte bron. Als de copyvio teksten alleen op papier bestaan zal ik ze niet vinden. Ik heb wel een vraag over copyvio als niet-deskundige: Stel dat er vanaf het begin van het artikel er een copyviotekst is. Je kan dat gedeelte opnieuw schrijven, maar de copyvio blijft in de geschiedenis want alle oude versies bevatten de betrokken tekst. Is dan de enige optie het hele artikel te verwijderen en zogezegd helemaal opnieuw aan te maken? Als de geschiedenis dan verwijderd wordt wegens copyvio ben je er toch ook? Behalve de vermelding van de schrijvers. We zien wel hoe het praktijk uitwerkt. Stadsartikelen schrijven was Februari´s niet zijn voornaamste bezigheid. Zijn belangstelling ging meer naar heiligen en historische personages waar hij onbetrouwbare bronnen gebruikte. In de aartsbisdommenartikelen van Februari ben ik geen copyvio´s tegengekomen. Stadsartikelen is meestal rechttoe rechtaan tenzij er leuke stukjes geschiedenis of trivia worden toegevoegd. Daar zit het gevaar. Als ik twijfel zal ik anderen raadplegen.Smiley.toerist (overleg) 7 jul 2016 10:29 (CEST)
Als je je als moderator aan zou melden heb je wel toegang tot de geschiedenis. Je zou op deze grond misschien kunnen overwegen je al dan niet tijdelijk aan te melden. Milliped (overleg) 7 jul 2016 10:43 (CEST)
Ik ga nu eerst twee weken op reis. Ik ben er niet aan toegekomen deze week nog Berlijn artikelen te controleren. Wanneer ik terug ga ik rustig aan deze een voor een controleren en aanvullen met bronnen die ik tegenkom. Op het OV gebied (mijn kennisgebied) zal ik ze bijwerken. Ik hoop dat ik geen copyvio tegen kom. Ik voer zoekopdrachten in Google met de sleutelwoorden in de tekst. Ik kijk ook naar de Duitse Wikipedia voor gelijkenissen en mogelijke aanvullingen. Als ik copyvio tegenkom verwijder ik deze en dan vraag ik om advies, want de geschiedenis aanpassen lijkt mij niet mogelijk als de copyvio in oude versies zit. (Persoonlijk vind ik dat allemaal overdreven zolang het niet in het huidig artikel zelf zit) Op de auteursrechten te respecteren zou ik de mensen die inhoudelijke aanpassingen hebben uitgevoerd vermelden. Dan moet ik inderdaad de geschiedenis kunnen bekijken. Ik vraag wel advies als het zover is.Smiley.toerist (overleg) 8 jul 2016 22:06 (CEST)
Ik heb Smiley.toerist/Berlijn Februari artikelen/Berlin-Bohnsdorf verplaatst naar Gebruiker:Smiley.toerist/Berlijn Februari artikelen/Berlin-Bohnsdorf. Multichill (overleg) 14 aug 2016 23:02 (CEST)

elektrische bus[bewerken]

Aan het artikel Elektrische bus mankeert nogal wat wat betreft taalgebruik. Echter inhoudelijk kan ik het niet goed beoordelen. Sinds je je veel bezighoudt met openbaar vervoer, zou je daar nog wat aan kunnen verbeteren? Alvast dank. VanBuren (overleg) 24 aug 2016 13:38 (CEST)

Beoordelingsnominatie Griekse staatsschuldencrisis[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Griekse staatsschuldencrisis dat is genomineerd door De Wikischim. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160911 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 12 sep 2016 02:03 (CEST)

TBP[bewerken]

Ik zou je willen wijzen op dit overleg over de TBP. Wellicht heb jij wat ideeën hierover.   Rodejong  💬 ✉️  🕘 28 sep 2016 20:33 (CEST)

Griekse staatsschuldencrisis: stukje toegevoegd[bewerken]

Hoi Smiley.toerist, ik heb de vrijheid genomen om een stukje toe te voegen aan jouw project: in september is er, na de gebruikelijke discussies, wetgeving aangenomen over het privatiseren van o.a. nutsbedrijven - in Griekenland een heel heet hangijzer. Met vriendelijke groet, MartinD (overleg) 1 okt 2016 13:26 (CEST)

Ik was vergeten mijn kladblokversie te verwijderen. Jouw bijdrage heb ik toegevoegd in Griekse staatsschuldencrisis.Smiley.toerist (overleg) 1 okt 2016 21:40 (CEST)

Wereldenergievoorziening[bewerken]

Smiley, ik heb bij de verplaatsing naar Wikisage een stukje Inleiding meegenomen dat jij geschreven hebt. Rwbest (overleg) 1 okt 2016 14:58 (CEST)

Citaat Jeroen Dijssenbloem[bewerken]

Dit zal vast nog een keer van pas komen:

Een uitspraak van Jeroen Dijsselbloem over de verschillen van bbp tussen de VS en Europa: "Maar als je goed gaat kijken, zie je dat de groei per hoofd van de bevolking in Europa net zo hoog was als in de VS, en nu zelf iets hoger. Dat de VS geheel harder groeit, komt doordat daar meer bevolkingsgroei plaatsvindt."[1] (Teruggedraait uit: Bruto binnenlands product).Smiley.toerist (overleg) 19 okt 2016 09:32 (CEST)

 1. Interview Jeroen Dijsselbloem, `Alle rampen zijn aan ons voorbijgegaan`, AD 11 oktober 2016

Markering[bewerken]

Hoi, waarschijnlijk werd je even afgeleid of zo. Je had deze wijziging van het artikel Evolutie van de mens goedgekeurd, maar niet teruggedraaid :) Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 14:34 (CEST)

Oeps.Smiley.toerist (overleg) 20 okt 2016 14:50 (CEST)
Ik ga binnenkort het artikel bijschaven aan de hand de speciale Scientific American uitgave over de evolutie van de mens met veel interessante artikelen.Smiley.toerist (overleg) 20 okt 2016 14:53 (CEST)

Vikingen[bewerken]

Beste Smiley.toerist, goed dat je mijn laatste verwijdering hebt teruggedraaid. Door deze weergave leek het alsof je de gehele alinea had toegevoegd en omdat de tekst inhoudelijk behoorlijk overeenkwam met het hoaxartikel - voor een goede hoax heb je veel waarheid nodig om de onzin te camoufleren - heb ik die dan ook verwijderd. Zou je overigens de volgende keer als je een spectaculair bericht tegenkomt dat eerst met behulp van andere bronnen willen verifiëren voordat je het op Wikipedia plaatst? Eén bron is géén bron. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 28 okt 2016 15:35 (CEST).

De wijziging ga ik ook terugdraaien. Er is een DNA connectie tussen Noord Europa en Noord Amerika, maar dat heeft niets te maken met Vikingen. zie het interessante artikel: http://sciencenordic.com/dna-links-native-americans-europeans.Smiley.toerist (overleg) 28 okt 2016 15:46 (CEST)
Beste Smiley.toerist, bij mijn verwijdering had ik ook tekst verwijderd die al voor jouw bewerkingen geplaatst was. Die zou ik laten staan. Het artikel is inderdaad zeer interessant en de site lijkt mij gezien de partners ook betrouwbaar. In ieder geval geen satire... Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 28 okt 2016 15:55 (CEST).

Blokkering op mobiel[bewerken]

verplaatst vanuit de kroeg
Als ik Wikipedia benaderd via mijn mobiel worden vaak alle wijzigingen geblokkeerd. Dit is heel wisselend: Soms als ik op Wifi zit, soms als ik via het net inlog (geen Wifi). Het is geen drama dat ik kan markeren, maar als ik langdurig weg ben van huis tijdens een reis wordt het wel vervelend. Ook de Wikipedia app brengt geen oplossing. Erger: Er wordt geen waarschuwing gegevens. Als je een heel verhaal heb geschreven merk je pas bij uploaden dat alles voor niets is geweest.Smiley.toerist (overleg) 15 nov 2016 11:23 (CET)

Ik heb u een ip-blockexcempt gegeven dat moet het probleem oplossen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 nov 2016 14:09 (CET)
(na bwc, reactie op bericht kroeg) Ik vermoed dat het gaat over een open proxy. Dan worden die IP's op voorhand geblokkeerd om vandalisme te voorkomen. Een oplossing is om een mod het bitje te vragen waardoor je uitgezonderd wordt van IP-blokkades. Dit moet denk ik op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Overige, maar ik heb het op IRC gevraagd en MM heeft je dat bitje gegeven waarvoor dank. Dus probleem opgelost.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 15 nov 2016 14:13 (CET)

Hulp bij vertaling artikel over Italiaanse spoorwegen[bewerken]

Beste Smiley.toerist,

Eén van de vertalers uit Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers heeft aangegeven dat hij uit persoonlijke interesse graag een Nederlandse vertaling zou willen maken van het Italiaanse etalage-artikel it:Storia delle ferrovie in Italia. Daarvoor zoeken wij nog een Wikipediaan die de vertaling wil 'adopteren' en wikificeren. Omdat jij volgens mij veel aan artikelen over spoorwegen werkt moest ik direct aan jou denken. Zou jij interesse hebben om hieraan mee te werken? Zo ja, dan kun je dat bij Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers#Adopteer een vertaling aangeven. Ik hoor graag van je!

Doe ik. Er zijn nog andere spoorartikelen die ik wil laten vertalen, maar dit is al een groot project.Smiley.toerist (overleg) 21 mrt 2017 10:02 (CET)
Top! Dank je wel! Groet, AWossink (overleg) 21 mrt 2017 13:42 (CET)

Met vriendelijke groet, AWossink (overleg) 20 mrt 2017 15:16 (CET)

Onverantwoord[bewerken]

Dag Smiley.toerist, zou je zoiets als dit alsjeblieft nooit meer willen doen? "uit Engelse Wikipedia geplukt" bij een bron vermelden. Dat komt voor een lezer ongelooflijk onbetrouwbaar en slordig over. Bovendien heb je de verantwoordelijkheid om een bron te lezen als je die vermeldt. Dat had je hier niet gedaan. Je vermeldt om een of andere reden slechts de laatste twee auteurs, wat je opgevallen had moeten zijn als je de website van het artikel maar even geopend had, en laat plaats en jaar van publicatie helemaal achterwege. Zo schrijf je geen betrouwbare en geloofwaardige artikelen. Ik heb een en ander vanmiddag aangevuld tot een volledige referentie, met link, en daarbij ook de samenvatting van het artikel gelezen, waaruit bleek dat je een en ander slecht begrepen had. De DNA-tests zijn afgenomen bij drie lokale bevolkingsgroepen in Afrika, niet bij "mensen van (recente) Afrikaanse oorsprong". WIKIKLAAS overleg 9 jun 2017 18:48 (CEST)

In aansluiting hierop, maar zonder de term onverantwoord te willen gebruiken: enige tijd geleden vervoegde je je in het biologiecafé met een vraag waaruit bleek dat je geen deskundige bent op het gebied van de menselijke evolutie, maar hooguit een sterke interesse voor het onderwerp hebt. Dat is vaak een goede motivering om je in te lezen, waarbij een of meer overzichtswerken een mooi begin zouden vormen. Die zijn er beslist. Er is al eerder voor gewaarschuwd om geen fragmentarische stukken van de geschiedenis te lezen om dan de conclusies ervan naar eigen inzicht in een artikel te verwerken. In dat geval doe je aan eigen theorievorming. Iets dergelijks zie ik nu gebeuren waar je de Messiniaanse Crisis in het stuk over de evolutie van de mens vermeldt: de crisis zelf is met een referentie ondersteund, maar de plaats ervan in het verhaal wordt door jouzelf bepaald. Wat hier nodig is, is een bron die de evolutie van de mens behandelt, en daarin aangeeft dat het droogvallen van de Middellandse Zee een (belangrijke) rol heeft gespeeld bij de migratie van vroege hominiden, niet een bron die uitsluitend het bewijs vormt dat die droogvalling echt heeft plaatsgehad. Die laatste ondersteunt namelijk op geen enkele manier het verhaal dat je in het artikel vertelt: dat de hominiden daardoor in Europa konden komen. Wikipedia is er niet om eigen vermoedens tot theorieën en artikelen uit te werken. WIKIKLAAS overleg 10 jun 2017 19:09 (CEST)
Of er wel of niet migratie is geweest van de mogelijke pre-mensensoort van 7.2 Ma in Zuid-Europa via de drooggevallen Middellandse zee rond zes miljoen jaar geleden is pure speculatie. Het enige waar wel bronnen voor zijn is dat er migraties waren van zoogdieren. Overigens moet er meer zijn dan een landverbinding. Dieren verplaatsen alleen als er op de route een habitat is waar ze kunnen leven. Grote woestijnen zoals de Sahara kunnen een barrière zijn. Daarom is er een bron nodig die uitzoekt of de omstandigheden gunstig voor een migratie er waren. Voor de Graecopithecus freybergi wordt gesteld dat die in een Savanne omgeving leefde. In dat verband Of het dan ook echt is gebeurt is kan alleen vastgesteld worden door een onderzoek van de geschillen en gelijkenissen. Vondsten op de Middellandse zeebodem sluit ik voorlopig maar even uit. Maar zelf dan is het met veel slagen om de arm. (Maar dat is de heel deze wetenschap, waar men tot het uiterste moet gaan om alles te distilleren uit de weinige fossielen/sporen die er zijn. De familieboom van de mens wordt regelmatig opgeschud en wordt maar complexer). Het enige wat ik wilde aangeven is dat Europa en Afrika met elkaar verbonden waren. Dit soort geografische grenzen zijn heel belangrijk in de evolutie van diverse diersoorten. Noord- en Zuid-Amerika, Australië met Zuidoost Azie. Ik ga de bijzin ,waaronder Homininae, verwijderen want dat is iets te stellig een suggestie.Smiley.toerist (overleg) 11 jun 2017 01:22 (CEST)
Bij deze bron, laatste paragraaf, wordt wel gespeculeerd over een mogelijke primaten migratie. Het is dus geen eigen theorievorming.Smiley.toerist (overleg) 11 jun 2017 01:40 (CEST)
Waar wel aan gewerkt moet worden is: De expansie van de moderne mens over heel de wereld begon rond 71.000 v.Chr. Dat is waarschijnlijk een gedateerde bron.Smiley.toerist (overleg) 11 jun 2017 01:48 (CEST)

Hartelijk dank voor de foto![bewerken]

Hartelijk dank voor de foto 'Het tweedradige oplaadstation dichtbij CS' op de pagina Elektrische bus!!! It's amazing! Mocht je óóit toevallig een elektrische bus op heterdaad betrappen bij het laden ... :-) Biontologist (overleg) 10 jun 2017 11:23 (CEST)

Zoekplaat Burhaimont[bewerken]

Over kroegarchieven gesproken, vanochtend werd een opgeloste zoekplaat verplaatst naar Wikipedia:De kroeg/Archief/20170621. De foto had je nog niet bijgewerkt op Commons. --bdijkstra (overleg) 21 jun 2017 11:12 (CEST)

Ik was op reis en had dit niet bijgehouden. Bedankt voor de tip. Nu ook een plaatje voor het stationsartikel. Ik moet dan een wandeling gemaakt hebben vanaf Bertrix station. Smiley.toerist (overleg) 21 jun 2017 11:55 (CEST)

Geschiedenis van de spoorwegen in Italië[bewerken]

Beste Smiley.toerist, In het kader van het vertaalprogramma van ITV-Hogeschool voor tolken en vertalen ben ik al een hele tijd bezig met de vertaling van dit artikel. Nu is het eindelijk klaar en heb ik het hier gepubliceerd: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Geschiedenis van de spoorwegen in Italië‎. Ik begreep dat jij wel mee zou willen helpen met het wikificeren. Misschien zou je de tekst ook nog eens willen nalezen. Ik ben zelf ook geïnteresseerd in OV (vooral treinen), maar van de technische kant weet ik minder (remsystemen, seinwezen, elektriciteit en zo). Het is een heel lang artikel, dat ik vrij strak heb vertaald. Als ik het zelf had geschreven, had ik het denk ik wat anders gedaan, want er zitten nogal wat overlappingen in de tekst. Ik hoop dat het goed leesbaar is geworden (Italianen houden wel van wat omhaal van woorden). Vertalingen van tekst onder afbeeldingen beginnen steeds met =. Excuus ook dat dit zo lang heeft geduurd. Met vriendelijke groet, JvdZwaag (overleg) 29 jun 2017 21:16 (CEST)

Hartelijk dank. Ik heb een klein begin gemaakt met de koppen en de bijhorende categorieën. De indeling wordt aangestuurd door het aantal ´=´ tekens voor en achter de titel. == is het eerste niveau, met drie === is de volgende onderverdeling etc. Ik moet nu weg, maar ik hoop nog voor mijn vakantie het artikel bijgewerkt en nagekeken te hebben. (vertrek 8 juli) Anders zijn er genoeg anderen die het kunnen doen. Je kan een kijkje nemen op bijvoorbeeld Geschiedenis van de Belgische spoorwegen. Smiley.toerist (overleg) 30 jun 2017 10:51 (CEST)
Ik heb nu alle titels opgezet en al een paar afbeeldingen omgezet. Ik zit zelf te twijfelen hoe ik de spoorlijn en de pas Mont Cenis moet noemen. Hier komen drie talen gebruikt Engels, Frans en Italiaans. Vermits spoorwegmaatschappij in het Engels is vernoemd heb ik de neiging Mont Cenis te gebruiken. Maar ik ben geen taal expert. Inhoudelijk: Er wordt niet uitgelegd waarom de spoorwijdte bij alle Italiaanse eerste spoorlijnen normaalspoor is. Er was geen centrale overheid die een standaard kon opleggen. Ik vermoed dat de Engelse spoorexpertise gewoon werd overgenomen en de eerste Engelse locomotieven hadden gewoon die spoorwijdte. (Maar in Nederland heeft men desondanks wel breedspoor gekend) Wel was er de Oostenrijkse invloed: Die begonnen met normaalspoor. Spreken de Italiaanse teksten hierover want dit is speculatie van mijn kant. Straks ga ik kijken hoe ik met de bronnen moet omgaan. Informatie over de eerste Italiaanse spoorweg is alleen in het Italiaans te lezen. Zeer incidenteel wordt het wel zijdelings in Engelse teksten vermeld. In principe hoor ik de bronnen te checken voordat ik ze overneem. Ik vrees dat veel inhoud alleen te checken is via Italiaanse bronnen.Smiley.toerist (overleg) 1 jul 2017 18:29 (CEST)

Wouw![bewerken]

WOUW! --Denkhenk (overleg) 28 jul 2017 16:58 (CEST)

Wist je dat n.a.v. deze foto File:Busstop Hvítárnes Crossroads.jpg iemand de coördinaten heeft opgezocht: [4]. Misschien moet die info, wanneer correct, bij het plaatje worden gezet? VanBuren (overleg) 22 aug 2017 21:29 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd: Is ook te zien op [5]. Je kan een kleine veldweg op de achtergrond zien.Smiley.toerist (overleg) 23 aug 2017 00:42 (CEST)

Geschiedenis van de spoorwegen in Italië[bewerken]

Dag, Smiley.toerist. Wil je even kijken of je zo'n kop bedoelde. Voor de zekerheid. Prettige bezigheden. Mvg, ErikvanB (overleg) 22 aug 2017 18:39 (CEST)

Het was een overblijfsel van het Italiaans artikel. Een enkele ´=´ Betekende de vertaling van een afbeeldingsonderschrift. De afbeelding is echter niet in de Commons, maar alleen in de Italiaanse Wipedia. Zie Italiaans artikel. Misschien best het geheel(afbeelding en ondertiteling) te verwijdeeren.Smiley.toerist (overleg) 23 aug 2017 00:12 (CEST)
O, zit dat zo. Ik heb hem maar verwijderd inderdaad, want dat gaat niet lukken. Bedankt. ErikvanB (overleg) 23 aug 2017 03:40 (CEST)

schrijfdagen valkhofmuseum[bewerken]

Hoi Smiley, Als je zeker weet dan je naar 1 of beide schrijfdagen wilt komen, stuur je dan een berichtje met je email? Dan zet ik je op de mailinglijst voor updates en aanvullende informatie. Hier staat de discussie in de kroeg. h.molenaars@museumhetvalkhof.nl MHV GAC (overleg) 31 aug 2017 10:57 (CEST)

Tramstatie in Rollegem[bewerken]

Hallo,

Tramstatie van Rollegem

Kort geleden was ik in Rollegem en heb daar foto's genomen van, onder andere, het gebouw van de oude Tram Statie van de tramlijn KMx. Het is het lage witte gebouw met het opschrift.

Ik heb echter een twijfel betreffende het gebouw rechts op de foto. En al word het op de inventaris van Onroerend Erfgoed als winkel-woonhuis omschreven, zou het misschien wel iets te maken hebben met de tramlijn. Er is een uurwerk aan de bovenkant.

Heb je daar meer informatie over?

Mvg, H2O(o) 3 sep 2017 11:18 (CEST)

Er is volgens de railatlas hier nooit een stelplaats geweest. In eerste instantie dacht ik ook aan een tramingang, maar het is geen poort die later is omgebouwd. Alles is in dezelfde stijl. 1910 stemt ook niet overeen met de opening van de lijn in 1902 of de elektrificatie in 1939. Bovendien ligt het niet op een strategische plek voor een stelplaats. (Eind van de lijn of knooppunt) Het perceel is ook erg smal. Mijn inschatting is een soort garage waar een hoge poort nodig was.Smiley.toerist (overleg) 5 sep 2017 10:26 (CEST)
Ik heb ook de categorie ´Vicinal tramway stations in Belgium´ bijgewerkt. Is veel dubbel met ´Historic tram depots in Belgium´ maar alles wat echt alleen stelplaats is heb ik niet onder stations gezet.Smiley.toerist (overleg) 5 sep 2017 11:48 (CEST)
Dank je wel voor de informatie. H2O(o) 5 sep 2017 12:40 (CEST)

Zandmotor DeltaDuin[bewerken]

Dag Smiley, ik heb nog wat geknutseld aan de inleiding van bovengenoemd artikel. Als er verbetering mogelijk is; graag. Vr. groet, JanB46 (overleg) 3 sep 2017 17:58 (CEST)

Mels[bewerken]

Zegt die naam op je tweede iets als uitgever of drukker van prentbriefkaarten en kan het een aanwijzing zijn? Klaas `Z4␟` V:  2 okt 2017 22:52 (CEST)

Het is niet 'Mels' maar 'Nels', een zeer bekende prentbriefkaartuitgever.Smiley.toerist (overleg) 3 okt 2017 10:05 (CEST)

Elektrificatie[bewerken]

Beste Smiley.toerist, ik reageerde op je verzoek op mijn OP. Ik doe graag verder, maar ik wacht daar je reactie graag af. MichielDMN 🐘 (overleg) 28 dec 2017 21:55 (CET)

Genomineerd voor een WikiUil 2017, uitnodiging voor de uitreiking[bewerken]

Beste Smiley.toerist, Van 4 november t/m 30 november 2017 konden gebruikers van de Neerlandstalige Wikipedia de meest gewaardeerde gebruikers en projecten van 2017 nomineren. Minstens een van de Wikipedia-gebruikers heeft jou voorgedragen voor een WikiUil in de categorie:

 • IllustratieUil – Een illustratie is belangrijk om een onderwerp goed weer te geven. Afbeeldingen verspreiden kennis die vaak niet in woorden te vatten valt.

Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!

Van 1 januari t/m 14 januari 2018 konden alle actieve gebruikers op Wikipedia hun stem uitbrengen. Welke gebruikers en projecten daadwerkelijk een WikiUil winnen wordt pas bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de WikiUilen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Utrecht op zaterdag 20 januari en daarna ook op Wikipedia. Omdat je genomineerd bent voor deze prijs, willen we je graag uitnodigen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie kun je vinden op: Nieuwjaarsbijeenkomst 2018.

Na de uitreiking kan men gratis het Universiteitsmuseum Utrecht bezoeken en daarna volgt een gratis borrel. Om gratis toegang te hebben is inschrijven noodzakelijk. Blijf je liever anoniem kun je gerust een pseudoniem invullen: via deze link.

Daarnaast willen wij, als organisatoren van de uitreiking van de WikiUilen, ook graag weten of je komt of niet! Kun je dit ons laten weten?   Dat kan door hieronder op dit bericht te reageren, dat kan op de pagina van de Nieuwjaarsbijeekomst, of kan door ons een e-mail te sturen.

Dank voor je bijdragen aan Wikipedia in het afgelopen jaar en we hopen in de toekomst nog meer bijdragen van je te zien!

Namens de organisatie van de prijsuitreiking, Taketa & Romaine 15 jan 2018 11:16 (CET)