Wikipedia:Medisch café

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenSymptoom of aandoening?[bewerken]

In het artikel hyponatriëmie veranderde ik onlangs de Categorie:Symptoom in de Categorie:Aandoening. Nu terugkijkend ben ik er niet meer zo zeker van. Welke categorie is beter, en waarom? (Rekening houdend met de vindbaarheid door bezoekers natuurlijk.) VanBuren (overleg) 22 jun 2016 12:08 (CEST)

Beste VanBuren, voor beide categorieën is wat te zeggen. Ik zelf neig meer naar symptoom in plaats van aandoening. Een hyponatriëmie is vaak het gevolg van een aandoening. Bij de wiki's hyper- en hypokaliëmie is er gekozen voor de categorie "Afwijkende medische bevinding" en bij hypernatriëmie voor "Geneeskunde" en "Bloed- of immuunaandoening", wellicht een idee om overal dezelfde categorie te kiezen? mvg, Doctodoc (overleg) 26 jun 2016 11:53 (CEST)
Dank voor de hulp. Categorieën bij vier artikelen hetzelfde gemaakt. VanBuren (overleg) 26 jun 2016 12:56 (CEST)

Vertaalaanbod medische artikels[bewerken]

Beste allemaal,

de medische taskforce biedt aan om medische (goede) artikels uit het Engels te vertalen, zodat wij deze kunnen integreren in onze eigen artikels. Je mag zelf artikels aanwijzen uit de lijst van 300+ artikels. Ze hebben lange en korte versies van de artikels waar je uit kunt kiezen. Zeg op de overlegpagina van Lucas559 welk artikel je vertaald wil hebben en ze vertalen het voor je. Enige voorwaarde is dat jij zorgt dat het op een goede manier samengevoegd wordt met ons huidige artikel.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 23 jun 2016 17:46 (CEST)