Wikipedia:Medisch café

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenType IV-secretie[bewerken]

Collega's,

graag je aandacht voor het artikeltje Type IV-secretie, dat op de beoordelingslijst staat. Het is inderdaad een artikel dat aan alle kanten rammelt. Het is een best complex onderwerp, hoewel het op zich wel een zinnig onderwerp is. Er is in de Engelstalige Wikipedia een paragraaf aan gewijd.
Mij lijkt het veel wenselijker om van de huidige dp Secretie eens een echt artikel te maken, en dan kan dit onderwerp daarin - net als in het Engelse artikel - een alinea krijgen. Of eventueel zou er een apart artikel bacteriële secretie kunnen komen. Is er iemand die zin heeft om zich daarin eens te verdiepen? Erik Wannee (overleg) 6 apr 2015 09:46 (CEST)

Tja. Ik heb er ook aan gewerkt maar de vraag is hoe diep moet je gaan? Het belang is enorm. Hieronder een lelijke-URL-koppeling naar een proefschrift.

https://openaccess.leidenuniv.nl/bitstream/handle/1887/18068/samenvatting.pdf?sequence=4

Jc kortekaas apotheker (overleg) 7 apr 2015 09:26 (CEST)

In augustus 2014 [1] had ik hier al een oproepje geplaatst, tevergeefs. Jc kortekaas apotheker, je hebt het artikel aangepast: kan het zo behouden worden zonder al die sjablonen? Mvg, BlueKnight 11 apr 2015 11:47 (CEST)
Persoonlijk geef ik het lemma nu een 6, net voldoende. Niets is definitief in Wikipedia, dus wat mij betreft kan het lemma in deze verbeterde versie er nu net mee door.Jc kortekaas apotheker (overleg) 11 apr 2015 12:50 (CEST)
Dank, ik streep de nominatie door. BlueKnight 11 apr 2015 16:21 (CEST)

Alzheimer[bewerken]

Een groot gedeelte van Ziekte van Alzheimer leest als een informatiefolder voor (partners van) patiënten. Ik ben geneigd om het stuk onder 'hulp verstrekken' weg te halen, maar misschien is dat wat te rigoureus. Het mag m.i. in elk geval een stuk neutraler en beknopter. Daarnaast zijn de cijfers al een aantal jaren niet bijgewerkt. Is er iemand met kennis van zaken die hier eens naar wil kijken? RONN ° overleg 18 apr 2015 03:04 (CEST)