Wikipedia:Biologiecafé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:BIC
Welkom in het Biologiecafé van Wikipedia,

een centraal punt van overleg over alle zaken op Wikipedia die met biologie te maken hebben

U bevindt zich hier:


Mora (plant)[bewerken]

Hoi! Heeft iemand van jullie zin om het artikeltje Mora (plant) te verbeteren? Ik heb de ballen verstand niet van biologie. :-) Sietske | Reageren? 28 dec 2019 19:47 (CET)

Mora oleifera - geen takken??
Ik ben bang dat dat hele artikeltje beter opnieuw geschreven kan worden, want er lijkt niet veel van te kloppen. Het begint al dat het geen soort is maar een geslacht, bestaande uit 7-10 soorten. "De stam kent geen takken"? Zie de foto hiernaast. Wat de moerbei ermee te maken heeft? Hooguit naamverwantschap, maar dat staat er niet. Ik denk trouwens dat de inhoud is overgenomen van hier, waar het niet over de boomsoort gaat maar over het hout van twee specifieke boomsoorten, namelijk Mora excelsa en Mora gonggrijpii. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 28 dec 2019 22:10 (CET)

Groot-Brittannië of het Verenigd Koninkrijk[bewerken]

Naar welk van die twee, het eiland of de staat, dient bij voorkeur te worden verwezen als het gaat om de verspreiding van soorten? Daarover hier een discussie. Apdency (overleg) 5 jan 2020 13:06 (CET)

Als de soort ook voorkomt binnen het grondgebied van de Ierse republiek, verdient (m.i.) Britse Eilanden de voorkeur. HWN (overleg) 5 jan 2020 13:19 (CET)

Wubbo Boom[bewerken]

Wil iemand in het artikel Wubbo Boom de biologische term ras/soort eventueel corrigeren? Bvd,Ceescamel (overleg) 12 jan 2020 16:48 (CET)