Gebruiker:Phacelias

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Phacelia ook wel bijenbrood genoemd

Intro[bewerken | brontekst bewerken]

Welkom op mijn gebruikerspagina. Ik woon al lange tijd in Italië, de laatste jaren in Umbrië, ten zuidoosten van Toscane. Het is de enige regio van Italië die niet aan zee grenst. Het is een centrale regio, een beetje vergeten. Het landschap is hier vergelijkbaar met dat van Toscane, dus is het een mooie omgeving. Ik woon ergens in de onderstaande foto. Vanwege mijn werk kan ik soms niet bijdragen aan Wikipedia, maar er zijn ook perioden dat er veel meer tijd is. Ik ben biologe met interesse voor celbiologie en medische biologie, evolutiebiologie en biofysica en beleef veel plezier in het schrijven over deze onderwerpen voor Wikipedia. De Nederlandse Wikipedia is erg levendig, er wordt goed gecommuniceerd in vergelijking met de Engelse en Italiaanse waar ik ook wel eens verblijf. Ik hoop van harte dat Wikipedia blijft bestaan zoals het in 2001 bedoeld was en nog steeds is en dat het niet ten prooi zal vallen aan de markt.

Voor het schrijven van o.a. het artikel Hilde Mangold tijdens de #100wikiwomen challenge 2023-2024 van DirkVE overleg 16 feb 2024 07:37 (CET)

Ook op de Engelse en Italiaanse Wikipedia ben ik te vinden.

Bijdragen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie mijn Kladblok voor de grootste bewerkingen/bijdragen

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
it-4 Questo utente ha una conoscenza da madrelingua dell'italiano.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.


Castiglione del Lago, Umbrië, Italië


Deze gebruiker woont in Italië.
Deze gebruiker speelt Traverso.
Kanbanize_chart
Kanbanize_chart
Deze gebruiker gebruikt Statistiek.
Deze gebruiker vindt gebruikersboxen leuk.

Citaat[bewerken | brontekst bewerken]

als jongen al heb ik nooit begrepen, dat iemand zich klein kon voelen tegenover het heelal. De mens weet toch hoe overweldigend groot het is, en nog een paar dingen meer ook, – dan is hij toch niet klein! Dat hij dat allemaal heeft ontdekt, bewijst toch juist zijn grootheid. Het verbazende is eerder, dat dat nietige wezen het hele universum in die minieme ruimte onder zijn schedeldak kan bevatten, - en daar bovendien nog over kan reflecteren, zoals wij nu doen. Dat maakt hem in zekere zin zelfs groter dan het heelal. Harry Mulisch - De ontdekking van de hemel