Overleg gebruiker:DirkVE

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Beer mug.svg
Juletræet.jpg
Extracted pink rose.png
We can do it. Maak van Wikipedia opnieuw een warme encyclopedie: begin bij jezelf.


SV Herkol Neerpelt[bewerken]

Hallo DirkVE, ik wou daarnet het artikel SV Herkol Neerpelt, een voetbalploeg uit eerste provinciale Limburg, aanmaken totdat ik zag dat u deze pagina in het verleden verwijderd heeft. Kan u mij de exacte reden hiervoor vertellen? mvg, Loekhe (overleg) 9 dec 2019 18:19 (CET)

Beste Loekhe, ik heb dit even nagekeken. Als deze ploeg nog steeds in de Provinciale afdeling speelt en nooit hoger gespeeld heeft, is deze encyclopedisch niet relevant, m.a.w. niet geschikt voor Wikipedia. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 10 dec 2019 10:45 (CET)

Beoordeling Am al-Nakba[bewerken]

Beste DirkVE. Jammer genoeg is die pagina mij ontgaan, maar je hebt op de beoordelingspagina [1] voor 'am al-nakba' geconcludeerd: eerst wel een beetje verwarrend door het andere artikel "Al-Nakba" maar inmiddels werd het artikel wel voldoende aangevuld en de nodige bronnen wouden ook aanwezig zijn, daarom behouden bij beoordelingssessie. DirkVE overleg 19 nov 2019 15:46 (CET)

Het ziet eruit als 'Ik begrijp er niets van, maar god zegene de greep!'. Na kritiek heeft Hanhil op 4 november nog gauw wat informatie bij elkaar geraapt en 'zijn' lemma ermee gevuld. De door hem aangehaalde referentie betreft slechts één woord voor een rampjaar, Year of the Catastophe, met het woord in het Arabisch er achter geplaatst tussen haakjes en cursief gedrukt. De Libanese auteur Zuneiq heeft in zijn boek met de titel: The Arab Awakening: The Story Of The Arab National Movement' dit Arabische woord er achter geplaatst om het onderwerp, namelijk een rampzalige nederlaag voor de heersende Arabische landen na de WOI, te duiden; ergens aan het eind in zijn boek. Verder noemt hij dit woord nergens. In een ander boek gebruikt hij nog een andere samenstelling met het Arabische woord 'nakba', zoals een boektitel Ma'na al-Nakba (the meaning of the catastrophe), en ontwerpt hij een nieuwe term 'ilm al-nakba (the science of Catastrophe of catastrophology). Er zijn genoeg 'evil names' om allerlei nare gebeurtenissen in elke persoonlijke of algemene situatie te verwoorden. Dit Arabische woord 'am al-nakba' hoort thuis in het woordenboek. Moeten we dan soms alle samenstellingen van het woord 'ramp' (ramp-dit, ramp-dat, … ) voor een rampzalige gebeurtenis (in dit geval met het Arabische woord nakba) in een encyclopedie opnemen? Bovendien heeft Zuneiq dit boek in 1938 geschreven, over Arabisch nationalisme, dus waar hebben we het over? De wereldwijd bekende Al-Nakba vond plaats in 1947-1949, rond de stichting van Israël ten koste van 3/4 miljoen Arabische niet-Joodse Palestijnen.

Heb je bij je beoordeling wel gecontroléérd wat Hanhil beweert, namelijk: Dat het citaat in dat boek staat is eenvoudig controleerbaar. De grond onder het plaatsen van het sjabloon is daarmee weggenomen. daarbij verwijzend naar: [2]? Of was door die opmerking je controle erop daarmee ook weggenomen? Controle: Het betreffende woord is (tussen haakjes) op 1 pagina gevonden, p. 312, in dit boek van 470 pagina's!

Door andere gebruikers zijn op de beoordelingspagina bovendien degelijke argumenten ingebracht tegen de breed uitgemeten, ongefundeerde en onbewijsbare beweringen van Hanhil. Hanhil doet dit woord voorkomen als encyclopedisch belangrijk, maar met welke bedoeling? Hij schermt ook graag met allerlei 'academische' titels, echter zonder controlemogelijkheid of citaten, evenals met het aantal bezoeken op Google. Wil hij daar nu voor gaan zorgen, en voor 'zijn gevonden woord' ook gauw een lemma aanmaken op andere WP's, in de hoop dat het vele malen gegoogeld wordt, zodat hij zijn gelijk krijgt? Ik las overigens hier dat Wickey nu een nuweg-sjabloon wil plaatsen. Ik hoop dat je als moderator dat dan wel deskundig beoordeelt. Mvg. Kronkelwilg (overleg) 10 dec 2019 12:35 (CET)

In dat geval zal een andere moderator moeten beoordelen of dit ten onrechte behouden is, waarmee ik trouwens geen probleem heb. KroySquare.jpgDirkVE overleg 10 dec 2019 12:39 (CET)

Blokaanvraag[bewerken]

Hallo DirkVE, kan ik bij jou via email een blokaanvraag doen voor een andere gebruiker? Groet XXBlackburnXx (overleg) 11 dec 2019 07:43 (CET)

Nee, normaal niet, een blokaanvraag moet via de betreffende pagina gebeuren. Ik kan geen private aanvragen behandelen. Wanneer je een discrete vraag hebt die je liever niet openbaar wilt stellen, kun je me wel een email sturen en zal ik je proberen een advies te geven. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 11 dec 2019 08:18 (CET)
Het is nogal een discrete situatie (ik heb hier oversight voor moeten aanvragen), vandaar dat ik het via email wil doen. - XXBlackburnXx (overleg) 11 dec 2019 08:22 (CET)
Stuur me dan maar een email, maar die kan ik pas vanavond lezen. KroySquare.jpgDirkVE overleg 11 dec 2019 08:25 (CET)
@XXBlackburnXx: Je mag in dat soort gevallen altijd een mail aan OTRS sturen. Wij zijn met een beperkt team van 11 mensen voor de Nederlandse queue, waarvan meerdere moderatoren en kunnen je misschien ook helpen. Ciell 11 dec 2019 10:21 (CET)