Overleg gebruiker:DirkVE

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom op mijn overlegpagina Face-devil-grin.svg
Nuvola apps kwrite.png Beer mug.svg Filing cabinet icon.svg
Mijn Overleg Portaal Bier Archief
Nuvola apps bug.png
This is a No Smoking area
CanIHaveABeerMan.jpg
Duveltripelhop2012.jpg
Welkom op mijn overlegpagina.
Als je me hier een vraag stelt zal ik die altijd proberen tijdig hier te beantwoorden.
Stel ik een vraag op jouw overlegpagina zet ik hem op mijn volglijst en kan je hem daar beantwoorden.
Klik hier als je mij wilt schrijven.Van dit ludiek bedoelde sjabloon wordt gebruik gemaakt om bestrijders van vandalisme te ronselen. Elke keer als je dit sjabloon leest moet je gelijk op de link klikken en de laatste 10 anonieme wijzigingen controleren, wat je ook aan het doen bent. Dit kost hooguit een paar minuten.

Je hoeft je niet persoonlijk aangevallen te voelen door dit sjabloon: dat je dit sjabloon te zien krijgt wil absoluut niet zeggen dat je te weinig zou doen voor Wikipedia, integendeel zelfs. Voel je vrij dit sjabloon verder te verspreiden door {{Gebruiker:Yorian/wieditleest}} op een overlegpagina te plakken.

KroySquare.jpg


van de Graaze[bewerken]

Hallo Dirk.
De reden waarom ik je vroeg te coachen is omdat ik het idee had om artikels over het dorp Slane in Ierland uit te breiden en nieuwe toe te voegen. Ik woon namelijk in Slane en ben tamelijk goed op de hoogte van de geschiedenis en de bezienswaardigheden. Dan zie ik dat er Nederlandstalige Wikipedia schrijfwedstrijd gehouden wordt, dus waarom de twee niet combineren? Mijn idee voor een goed artikel voor deze wedstrijd is de Heuvel van Slane (Hill of Slane), omdat er geen Nederlandstalig artikel van bestaat momenteel, en omdat ik daarvoor reeds veel documentatie verzameld heb. Maar ik ben nieuw ben in Wikipedia en heb dus hulp nodig. Vandaar.
Momenteel ben ik (offline) de tekst aan het schrijven. Het plan is om daarna op zoek te gaan naar die referenties die me nog ontbreken en daarna alles in Wiki-vorm te formatteren.
Kan dit je goedkeuring wegdragen of stel je iets anders voor?
Groetjes,
Graaze (overleg) 10 sep 2017 23:53 (CEST)

Een schitterend idee! Van mij mag je indien je wenst een eerste versie van jouw artikel eerst in jouw persoonlijk kladblok zetten en dan kan ik even meekijken en tips geven indien nodig. KroySquare.jpgDirkVE overleg 11 sep 2017 08:00 (CEST)
OK. Het staat in m'n kladblok. Let wel! Work in progress.
Een vraagje: zoals je kan zien zijn er sommige geheugensteuntjes over het verder uitweiden over een bepaald onderwerp (zoals het leven van St.Patrick). Doe ik dit in het hoofdartikel of in een apart artikel?
Graaze (overleg) 11 sep 2017 20:25 (CEST)
Ik heb jouw kladblok bekeken. Extra info over Saint Patrick hoort in het betreffende artikel plaats en kan daar indien nodig ingevuld worden. Natuurlijk maak je dan een link naar St. Patrick in jouw artikel. KroySquare.jpgDirkVE overleg 12 sep 2017 07:27 (CEST)


Hallo Dirk,
Op de Engelstalige versie van het dorp Slane, staan de belangrijke bezienswaardigheden, Slane Castle, the Hill of Slane, Slane Mill, etc., allen IN het artikel over Slane. In de Nederlandstalige staat enkel een vermelding van Slane Caste in het Slane artikel. Slane Castle heeft hier zijn eigen artikel.
Wat heeft de voorkeur?
Graaze (overleg) 27 sep 2017 21:13 (CEST)

Als er voldoende informatie voorhanden is, vind ik een aparte pagina zeker in orde. Ik zag trouwens dat op enwiki ook een apart artikel over Slane Castle is. Je kan er op nlwiki zelf voor kiezen om Hill of Slane en Slane Mill in het artikel van Slane te bespreken. Slane Castle kun je kort vernoemen met een doorverwijzing naar het bestaande artikel voor de verdere details. KroySquare.jpgDirkVE overleg 28 sep 2017 12:27 (CEST)

Chris Klomp[bewerken]

Op 3 augustus markeerde je het eerste dagdeel van Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170719 als uitgevoerd. Het artikel Chris Klomp draagt echter nog steeds een sjabloon. Sjoerd de Bruin (overleg) 27 sep 2017 15:43 (CEST)

Ondertussen opgelost door MoiraMoira zie ik (waarvoor dank). Waarschijnlijk tijdens de afwerking van de TBP over het hoofd gezien. Bedankt voor het melden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 28 sep 2017 12:29 (CEST)
Geen probleem! Sjoerd de Bruin (overleg) 30 sep 2017 18:04 (CEST)

Artikel over Luc Dufourmont[bewerken]

Beste,

Ik heb laatst het artikel dat u over mij hebt geschreven aangepast gezien het vol onjuistheden stond, het begint al met te schrijven dat ik Dokter Dekerpel ben, dit was de gitarist van Ugly Papas, ik was de zanger.

Gelieve aanpassing te laten zoals ze nu staat of anders volledig te verwijderen,

ok?

Alvast bedankt!


Luc – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Luc Dufourmont (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Dirk is niet "schrijver" van dat artikel, hij draaide slechts jouw toevoegingen (terecht) terug. Het is niet verstandig om over jezelf te schrijven, tenzij je in staat bent dat op een neutrale wijze te doen. Ik heb daarom ook de oude versie terug gezet. Ik zou je willen adviseren je even in te lezen over het bewerken op Wikipedia voordat je mensen gaat beschuldigen. Ik heb op je gebruikerspagina wat linken achtergelaten voor een goede start. Veel succes daarmee, vriendelijke groeten Rode raaf (overleg) 3 okt 2017 17:47 (CEST)

Betreft Mustang MFG (Merk) en Paus (merk) pagina[bewerken]

Beste Dirk,

Om meteen met de deur in huis te vallen, ik had wel een reactie verwacht op een van de artikelen die ik vanmorgen vroeg schreef. Ik had echter eerder een reactie op het artikel Louis Nagel BV verwacht en was enigszins geschokt dat de Mustang pagina en zelfs ook de Paus pagina die al 6 jaar online staat en toen is verbeterd door een ander lid na eenzelfde nominatie nu beide op de verwijdernominatie staan.

Mijn vraag is... Waarom is een uitleg over de producten die een merk produceert en introduceert zonder ook maar enige bedrijfsnaam verder te noemen reclame terwijl pagina's als John Deere (merk) in feite precies hetzelfde bevatten??

Zie link: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/John_Deere_(merk)

Wat betreft de opmaak op de Mustang pagina: ik kreeg bij Louis Nagel netjes de koppen maar bij Mustang kreeg ik dat maar niet voor elkaar?

Ik hoop dat u mij kunt helpen met de Paus en Mustang pagina EN de Louis Nagel pagina. Ik zag dat die ondanks geen nominatie toch niet helemaal klopt wat betreft de opmaak van o.a. de inleiding. Ik zou het heeeel sund vinden als twee uur nachtelijk werk zou verdwijnen terwijl ik rekening heb gehouden met de regels dat het geen reclame moet worden. Ik zou zelf echt niet weten hoe je een nog bestaand merk anders een pagina moet kunnen geven. Vooral niet als de pagina van bijv. John Deere hetzelfde is opgezet en wel mag.

Alvast heel hartelijk dank!

Gr. Hans

Beste Hans, de nominatie is vooral bedoeld om kritisch te bekijken of het artikel op een neutrale manier kan geschreven worden, wat m.i. nog niet het geval is. Na 2 weken zal dan een andere moderator kijken of het behouden kan blijven. Ik wil je hier zeker bij helpen. De benamingen zoals schranklader en mini shovels zijn volgens mij ook slecht Nederlands. Ik denk dan eerder aan kleine schepladers, kleine graafmachines of iets dergelijks. Het totaal ontbreken van goede bronnen zal ook invloed hebben op het behouden van het artikel. Eigenlijk moeten we eerst al eens het artikel Manitou (bedrijf) verbeteren, een ondermaats artikel op nlwiki ter vergelijking met het artikel op de Franse wikipedia. De genomineerde pagina's hebben ook geen artikel op enwiki, worden ze daar ook als niet relevant aanzien? KroySquare.jpgDirkVE overleg 13 okt 2017 12:17 (CEST)

MLP[bewerken]

Tell me. Why you'd use My Little Pony: The Movie (original English title), rather than My Little Pony: De film (official Dutch title)? JSH-alive (overleg) 16 okt 2017 10:36 (CEST)

Dit zijn de afspraken die lang geleden gemaakt zijn. KroySquare.jpgDirkVE overleg 16 okt 2017 11:39 (CEST)