Wikipedia:De Wandschildering

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:DW
U bevindt zich hier: De kroeg · Auteursrechtencafé · Biologiecafé · Botcafé · Categoriecafé · Doorverwijscafé · Economiecafé · Exactewetenschapscafé · Geografiecafé · Geologiecafé · Geschiedeniscafé · ICT-café · Juridisch café · Medisch café · Muziekcafé · Politiek en nieuwscafé · Redactielokaal · Religie- en filosofiecafé · Ruslandcafé · Schaakcafé · Sportcafé · Taalcafé · Typografiecafé · De Wandschildering · Wikidata-café · Zuidoost-Europacafé · (wikiprojecten) · (mededelingen) · (helpdesk)


→ Naar inhoud | → Naar onder | → Een nieuw onderwerp toevoegen

Welkom in
De Wandschildering
Wall of grafitti.JPG
De Wandschildering is een ruimte op de Nederlandstalige Wikipedia waar men (Wikipedia-gerelateerd) terecht kan voor overleg, informatie en/of vragen over afbeeldingen. Het is een opvolger van de Gebruiker:IIVQ/SVGclub. Experimenteren kan in het atelier.
Interessante links: Huisregels:
  1. Elk artikel een bestand
  2. Geen geklieder! Geklieder is beter dan geen bestand!
Bestandsformaten:
  • JPEG voor foto's
  • PNG voor screenshots en diagrammen.
  • SVG voor diagrammen, lijn- en vlaktekeningen
  • GIF voor animaties.
  • BMP om specialisten op de kast te jagen
Meest recente uploads

Plaats uw zelfgemaakte foto hier[bewerken]

Opdracht om fotoalba door te bladeren, er een of meer uit te knippen, te scannen en op Commons te kwakken? We zien hier een twijfelgeval. De goede man is al 37 jaar dood. Denken jullie nog een nabestaande te vinden die voornoemde acties onbezoldigd wil uitvoeren? Ik heb al ergere voorbeelden gezien van mensen die al zo lang geleden zijn overleden dat nabestaanden onmogelijk een foto gemaakt kunnen hebben, nog leven, laat staan de oproep lezen.  Klaas `Z4␟` V:  4 aug 2017 10:11 (CEST)

Kroegentocht[bewerken]

Bovenaan deze pagina is het Sjabloon:Kroegentocht te zien, maar deze pagina is daar geen onderdeel van. Waarom? –bdijkstra (overleg) 5 sep 2018 19:13 (CEST)

Past er volgens mij mooi bij, heeft niemand last van. Jürgen Eissink (overleg) 6 sep 2018 19:53 (CEST).
Uitgevoerd Uitgevoerd. Het gekke is dat dit café al eens in het sjabloon heeft gestaan, maar in 2011 is verwijderd omdat deze pagina verwijderd zou zijn, maar er staat niets van dien aard in het logboek. Daarnaast werd dit in de Kroegentocht vermeld als "Afbeeldingencafé", maar die naam wordt hier niet gebruikt. –bdijkstra (overleg) 18 sep 2018 09:19 (CEST)

Zwoerd/Kaantjes[bewerken]

Op bovenstaande pagina's staan beiden dezelfde foto waar uit de tekst blijkt dat er wel degelijk verschil is... Kan hier iemand iets mee? OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 15 okt 2018 21:05 (CEST)

De foto hoort, denk ik, op Zwoerd niet thuis, want het zwoerd is daar niet te onderscheiden, als het al deel van dat gerecht is. Typisch voor kaantjes vind ik het ook niet, althans lijkt het niet op goed uitgebakken spek. Jürgen Eissink (overleg) 15 okt 2018 22:43 (CEST).
Kun je misschien een linkje plaatsen naar de pagina waar je toegang krijgt tot alle foto's die beschikbaar zijn voor Wikipedia? Ik ben er een jaartje tussenuit geweest en weet 't écht niet meer... Dan kijk ik zelf wel even of er iets bruikbaars tussen staat. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 16 okt 2018 16:00 (CEST)
Kijk eens hier: commons:Category:Pork_rindWimmel (overleg) 16 okt 2018 16:24 (CEST)

Verspringende afbeeldingen[bewerken]

De laatste dagen krijg ik telkens afbeeldingen niet daar waar ze moeten komen. Nu weer op Kees Ivens. Het gaat telkens om afbeeldingen die ik links naast de tekst wil plaatsen. Bij Ivens zou de foto direct onder het kopje 'Fotografie' moeten staan, maar de foto staat vrijwel onderaan. Hoe kan dit, en hoe is dit op te lossen? Ik kan me niet herinneren dat ik dit in het verleden heb meegemaakt, is er wellicht een wijziging doorgevoerd die dit veroorzaakt? Jürgen Eissink (overleg) 19 nov 2018 21:24 (CET).

Plaatjes zowel links als rechts is altijd al lastig geweest, nu met mobiel+desktop is het alleen maar lastiger geworden. Ik heb een truc toegepast, kijk maar of je het acceptabel vindt. –bdijkstra (overleg) 19 nov 2018 21:46 (CET)
Het is een handige oplossing, maar het resultaat bevredigt niet. Ik heb het de foto maar rechts geplaatst. Foto's links waren tot voor kort volgens mij geen probleem, het is erg jammer dat het nu schijnbaar niet meer kan. Jürgen Eissink (overleg) 19 nov 2018 22:02 (CET).
Foto's links zijn geen probleem, zolang je rechts niet te veel foto's hebt. ;) –bdijkstra (overleg) 19 nov 2018 22:11 (CET)
Ik heb de foto's in een galerij gezet, kijk maar of dat wel bevalt. Ik moet nog controleren hoe dat overkomt op mij smartphone. Maar bevalt het niet draai gerust weer terug. Gouwenaar (overleg) 19 nov 2018 22:15 (CET) Daar zijn de drie foto's onderaan het artikel te zien. Gouwenaar (overleg) 19 nov 2018 22:18 (CET) P.s. ken je deze foto, een afbeelding in het publieke domein, met een jonge Kees Ivens, zijn vader Wilhelm Ivens, zijn moeder Jacoba Maria Gerarda van Leeuwen en zijn zus Henriette Hubertine Jacobine Ivens? Gouwenaar (overleg) 19 nov 2018 22:42 (CET)
Zeker, die heb ik een maand geleden geüpload naar Commons en op Wilhelm Ivens geplaatst. Jürgen Eissink (overleg) 20 nov 2018 00:05 (CET).
Zo is het natuurlijk ook prima, maar ik dacht in eerste instantie de rij rechts in stand te kunnen laten en er een afbeeldinkje links in te voegen, maar dat lukte dus niet. Overigens herinner ik me dat onlangs, na veel gepruts en zonder dat ik weet waarom het werkt, op een andere pagina het invoegen wel tot een gewenst einde kon brengen – ik dacht dat het met het sjabloon 'largethumb' te maken, maar dat weet ik niet zeker, en ik heb in elk geval daar de foto's rechts opnieuw moeten invoegen om het zo te krijgen. Lastig. Gebeurt dit ook met de visuele editor? Anders zou ik die voor dit soort dingen moeten gebruiken. Jürgen Eissink (overleg) 19 nov 2018 22:37 (CET).
Afbeeldingen links hebben nooit 100% correct gewerkt. Daarom is het beter afbeeldingen rechts te zetten of in een galerij of bij hoge uitzondering gecentreerd. Met het opgeven van een breedte (waaronder {{largethumb}}) volgt de breedte niet meer de instellingen van de gebruiker (of het platform). Daarom is het beter geen breedte op te geven. — Zanaq (?) 20 nov 2018 07:25 (CET)

Gevelsteen[bewerken]

2018-04-12 gevelsteen in Amsterdam.jpg

Bij gebrek aan een Kunstcafé: weet iemand wie deze gevelsteen heeft gemaakt en waar in Amsterdam deze is te vinden? Ceescamel misschien? Jürgen Eissink (overleg) 1 dec 2018 23:06 (CET).

Zie hier... -B kimmel (overleg) 2 dec 2018 08:38 (CET)
!!! Bedankt!
"Wittenburgergracht 241, Amsterdam. Gevelsteen in het huis van de kunstenaar Aad Veldhoen, door hem zelf gehakt in 1992."
Ik zal de info toevoegen aan het Commons-bestand. Ik ben een doorwinterd speurder, maar ik wist niet hoe ik deze moest thuisbrengen, dus nogmaal dank. Jürgen Eissink (overleg) 2 dec 2018 09:49 (CET).

Kaart op verzoek?[bewerken]

Een aantal jaren geleden bood zich iemand aan kaarten op verzoek te willen maken. Ik weet alleen niet meer wie dat was. Wat ik kan gebruiken voor Wikinieuws, is een kaart van de landen waar Nederlands een officiële taal is: Nederland, België, Suriname, en de drie beneden- en drie bovenwindse eilanden. Is er iemand die het leuk vindt om die kaart te maken? Ymnes (overleg) 29 dec 2018 10:11 (CET)

Afbeelding die maar deels geladen wordt[bewerken]

Zie over dat verschijnsel Overleg:Daan Kleijn#Afbeelding. Apdency (overleg) 21 feb 2019 17:19 (CET)

Daan Roovers[bewerken]

LS,

Onze nieuwe Denker des Vaderlands, Daan Roovers heeft op haar eigen [website|http://daanroovers.nl/contact/] een link naar een "rechtenvrije afbeelding" van haarzelf. Is zo'n verklaring voldoende om het plaatje te kunnen uploaden en te gebruiken in haar lemma? Ik twijfel ook of dan ergens de mogelijkheid / noodzaak is om de naam van de fotograaf - René Pos - te vermelden.

Groetjes,

Celaena Sardothien (overleg) 27 mrt 2019 20:17 (CET)

Het is de auteur die rechten kan vrijgeven, niet het onderwerp. In de metadata van de foto staat "Copyright: RUUDPOS.NL" dus dat zal niet zomaar geaccepteerd worden op Commons. –bdijkstra (overleg) 27 mrt 2019 20:40 (CET)
Oké, dank! Groetjes, Celaena Sardothien (overleg) 28 mrt 2019 06:47 (CET)
Daarnaast is 'rechtenvrij' een fabel, dit begrip kan verschillende dingen betekenen en is daarom niet bruikbaar om toestemming te kunnen aantonen. Mvg, Encycloon (overleg) 28 mrt 2019 21:17 (CET)