Wikipedia:Muziekcafé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springenDiscografie Forrest Thomas[bewerken | brontekst bewerken]

Ik vraag mij af of alle vermeldingen in de discografie van deze artiest wel terecht zijn? Eerder vandaag haalde ik al de nummers "Eleanor Rigby" en "Ebony and Ivory" weg omdat ik nergens ook maar een enkele aanwijzing kon vinden dat deze ooit door Forrest zijn uitgebracht. Een daarvan werd toen teruggeplaatst met de dooddoener "zong dit lid wel". Dat doet vermoeden dat er meerdere titels tussen zitten die er alleen zijn toegevoegd omdat men het de man ooit heeft horen zingen, en niet omdat hij het nummer ook ooit heeft uitgebracht. iets wat volgens Wikipedia wel noodzakelijk is voor een discografie: "Een discografie is een overzicht van de muziekalbums die door een artiest of band zijn uitgebracht.". Zelf heb ik onder andere op deze websites gekeken: [1] en [2]. In hoeverre dat een compleet overzicht is weet ik niet. 84.82.127.129 17 jun 2020 11:36 (CEST)

Een discografie hoort alleen werk te bevatten dat de artiest daadwerkelijk heeft uitgebracht. Ik ben met een bezem door het artikel gegaan en heb onder andere de discografie aangepakt, gebaseerd op MusicBrainz en Discogs. maarten|overleg 17 jun 2020 12:17 (CEST)
Top! Dank voor de moeite. Ik was een voor een alle nummers al aan het nalopen maar ik ben niet zo heel erg thuis in de discografie dus dan kost dat aanzienlijk meer tijd, en je weet dan nooit zeker hoe volledig je bronnen zijn. 84.82.127.129 17 jun 2020 12:20 (CEST)