Wikipedia:Muziekcafé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springenParkpop Oostkamp[bewerken]

Ik heb hier een paar vragen over:

  • Relevant genoeg? (Meer dan een paar oppervlakkige krantenknipsels heb ik bij een Google-zoektocht niet kunnen vinden.)
  • 'Geschiedenis' hernoemen naar 'Overzicht van optredens'?
  • Titel hernoemen naar Parkpop (Oostkamp)?

Aangezien ik geen verstand heb van Belgische muziekfestivals, leg ik het graag bij anderen neer. Encycloon (overleg) 22 jun 2019 22:22 (CEST)

Dansterm: counter promenade position[bewerken]

Weet iemand hier toevallig hoe de counter promenade position in het Nederlands wordt genoemd? Ik kom met wat googlen de term teller promenade tegen, maar maar op twee pagina's en ik ben niet overtuigd dat dat geen machinevertaling is.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Paarsevertaler (overleg · bijdragen)

'Counter' is natuurlijk letterlijk te vertalen als 'teller', maar andere betekenissen zijn 'tegenover', 'tegenovergesteld. Aangezien de CPP het tegenovergestelde is van de PP (volgens Promenade position op EN-wiki) lijkt mij 'Tegenovergestelde promenade positie' een juiste vertaling. Maar misschien gebruikers dansers wel gewoon de Engelse term. Nietanoniem (overleg) 11 jul 2019 09:53 (CEST) ps-ik dans niet, ik kan alleen headbangen

Deze redenering had ik zelf ook al bedacht, maar ik kom deze bewoording niet tegen als ik hem Google en ik was wel op zoek naar de juiste term die daadwerkelijk gebruikt wordt. Uiteindelijk heb ik besloten de lijst met danstermen maar te laten voor wat hij was (dus weg te laten in de vertaling), want hij paste eigenlijk niet echt binnen het artikel. Er waren nog meer termen die ik niet kon vertalen en ik ga geen foutieve vertaling neerzetten. Jammer, maar misschien dat iemand die de termen wel kent zich nog ooit geroepen voelt dit toe te voegen. Paarsevertaler (overleg) 11 jul 2019 13:34 (CEST)

Sjabloon:Tabel Radio 2 Top 2000[bewerken]

Ik heb zelf moeite met de toenemende breedte van Sjabloon:Tabel Radio 2 Top 2000, wat met mijn grote letters geregeld van het scherm schuift.

Ik ben zelf al eens aan het knutselen geweest, resulterend in deze opzet: Gebruiker:The_Banner/Klad6. Dit helpt misschien bij nummers die al heel lang in de Top 2000 staan. Maar in andere gevallen kan het juist storend zijn.

Maar nu zat ik mij gisteren te bedenken dat er voor andere artikelen misschien een lapmiddel mogelijk is. Maar dat is volledig afhankelijk van geavanceerde sjabloonbouwers. Mijns inziens kan namelijk een optie om lege kolommen te verbergen al een heleboel van die breedte-problemen oplossen. Ik heb zelfs geen flauw idee of dat mogelijk is. En indien mogelijk, heb ik geen idee hoe het te doen. The Banner Overleg 12 jul 2019 20:27 (CEST)

Navigatiesjabloon vs zijbalk[bewerken]

Beste collega's, de afgelopen tijd ben ik me langzaamaan meer gaan toeleggen op het aanmaken en uitbreiden van artikelen rond Guided by Voices (dat artikel zelf komt later wel aan bod). Zoals je aan het navigatiesjabloon kunt zien, valt er heel wat over de band te vertellen. Zoveel zelfs dat het navigatiesjabloon me stoort. Het is té uitgebreid. Nu is er natuurlijk een uitklapbare variant van te maken, maar dat vind ik geen oplossing. Je moet klikken voordat je gebruik kunt maken van het sjabloon en dan zit je alsnog met de zeer uitgebreide invulling ervan. Ik vind de zijbalk eigenlijk ook wel een interessante optie. Misschien kunnen ze naast elkaar bestaan. De zijbalk voor links op hoofdlijnen en navigatiesjablonen voor afzonderlijke onderwerpen zoals bandleden op artikelen over bandleden, albums op artikelen over albums enz. Wat zijn jullie gedachten? maarten|wpbe|mp|ytb 18 jul 2019 23:19 (CEST)

Niets mis met het navigatiesjabloon. Door de indeling (volgorde van items) is het juist overzichtelijk. Ook bij andere bands zie ik soortgelijke of nog uitgebreidere navigatiesjablonen. Een dubbel navigatiesjabloon lijkt mij juist onhandiger. Meer onderhoud, wat valt onder hoofdlijnen en wat niet. Moet ik als lezer onderaan kijken of aan de zijkant? Liever zie ik alles in 1 keer. Nietanoniem (overleg) 19 jul 2019 10:53 (CEST)