Wikipedia:De Nulmeridiaan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's

Inhoud | Naar onder | Archief | Een nieuw onderwerp toevoegen

Welkom in De Nulmeridiaan,
het geografiecafé van de Nederlandstalige Wikipedia
In dit café kunnen mensen terecht die belangstelling hebben voor geografie en verwante onderwerpen en die daar op deze Wikipedia tijd aan willen besteden. De Nulmeridiaan dient ook als centrale plaats voor het bespreken en afstemmen van artikelen, categorieën, portalen, lijsten en andere zaken met betrekking tot geografie in ruime zin.

Prime meridian.jpg

Handige hulpmiddelen:
Geografie
Categorie:Geografie
Portaal:Geografie
Portaal:Landen & volken
Portaal:Aardwetenschappen
Landen van de wereld
Coördinaatsjablonen bij geografische artikelen
Wikipedia:Wikiproject/Gebiedsindelingen
Wikipedianen naar woonplaats
Buitenlandse aardrijkskundige namen

Physical world.jpg

U bevindt zich hier:


Rug (geografie)[bewerken]

Voor de geïnteresseerden heb ik op de op-pagina een aantal vragen gesteld over dit lemma. Met vriendelijke groet, Geerestein (overleg) 10 jul 2019 16:11 (CEST)

Infobox poolstation op Antarctica[bewerken]

Kan iemand kijken waarom mapname niet werkt in Sjabloon:Infobox poolstation op Antarctica? Zie bv Esperanza Basis. Alle sjablonen lijken verschillend gekonstrueerd te zijn. Mahalo, Hobbema (overleg) 16 jul 2019 02:23 (CEST)

Dat werkte niet omdat het sjabloon die parameter niet doorgaf aan {{infobox plaats}}. Nu wel. –bdijkstra (overleg) 16 jul 2019 09:29 (CEST)
Bedankt. Alleen is de breedte vastgezet op Noorderbreedte (en de lengte op Westerlengte). Als je lat_deg=-63 opgeeft verschijnt het symbool op de kaart. Hobbema (overleg) 16 jul 2019 10:10 (CEST)
Ook gefixt. –bdijkstra (overleg) 16 jul 2019 10:21 (CEST)

Tsentoroj[bewerken]

De Russische regering begon met het hernoemen. Om het proces te voltooien, is een aanvullend besluit nodig op federaal niveau, dat wil zeggen in Moskou. De beslissing van het parlement van Tsjetsjenië is slechts een tussenfase.Bohdan Bondar (overleg) 26 jul 2019 20:38 (CEST)

Achterstallig onderhoud, infobox en lijsten[bewerken]

In de infobox gemeente Nederland wordt automatisch een positiekaart opgenomen op basis van de CBS-code. De bestanden die op commons staan zijn echter al langere tijd niet bijgewerkt waardoor veel nieuwe gemeentes het zonder zo'n kaartje moeten stellen, terwijl voor andere gemeenten(die bij voorbeeld na een herindeling de naam van een van de 'oude' gemeenten heeft behouden) de kaarten niet meer kloppen. Persoonlijk heb ik geen idee hoe je zulke kaartjes aanmaakt, misschien een liefhebber? Iets vergelijkbaars geldt ook voor lijsten als deze. Niet alleen ontbreken daarin bij nieuwe gemeenten de kaartjes, ook de oppervlakte is een raadsel. Geen idee of dat botmatig is aan te vullen. Peter b (overleg) 10 aug 2019 12:51 (CEST)

Ik heb een dergelijk probleem aangekaart op Overleg sjabloon:Positiekaart Groningen Marco Roepers (overleg) 11 aug 2019 16:44 (CEST)