Wikipedia:Religie- en filosofiecafé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Overzicht beheerpagina's
Zie WP:RFEen nieuw onderwerp toevoegen

Religions 4x5.png
welkom in het Religie- en filosofiecafé

een forum voor religie en filosofie van de Nederlandstalige Wikipedia

Vragen en discussies over alles wat met religie en filosofie te maken heeft zijn hier welkom.
Zie het archief voor ouder overleg.

"The Liberal Arts and their Spirits" (1878-1880) - Nikolaos Gysis (1842-1901).jpg

U bevindt zich hier:

Ziel (filosofie)[bewerken]

Er vindt tussen 10Guillot en mij op Overleg:Ziel (filosofie) onder het kopje Bewerking 10Guillot een discussie plaats inzake het wel of niet relevant zijn van door hem toegevoegde alinea's aan het artikel Ziel (filosofie). Het betreft de laatste twee alinea's van het tekstdeel De ziel in de klassieke oudheid. Input van collega’s is gewenst.Renevs (overleg) 4 sep 2019 20:34 (CEST)

Lutheranisme[bewerken]

Het viel me op dat dit artikel wel érg beknopt is. Amper 2 kilobyte heeft de Nederlandstalige Wikipedia over voor de grootste en oudste vorm van protestantisme. En dat terwijl elke loot aan de splijtzwam die het Nederlandse calvinisme heet uitgebreid beschreven is, met hele verhandelingen over het ontstaan, het karakter en de subtiele verschillen met andere genootschappen. Nu hoef je me niet uit te leggen dat het lutheranisme in onze contreien maar een kleine godsdienst is - die in Nederland bovendien zonder veel gedoe in de PKN oploste. Maar op nl: is nog veel meer te vinden over de Jehova's getuigen of de Mormonen dan over de lutheranen en dat vind ik eigenlijk niet normaal.

In theorie kan ik hier zelf wat aan doen, maar er zitten hier mensen met meer godsdienstige expertise. Wie breidt dit artikel eens uit, en/of schrijft ook eens lemma's over aspecten van de lutheraanse leer, de geschiedenis, de aard van het geloof in verschillende landen etc.? Steinbach (overleg) 11 sep 2019 19:52 (CEST)