Wikipedia:Categoriecafé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sedert 16 maart 2008

Overzicht beheerpagina's
Zie WP:CC


U bevindt zich hier:

Inhoud | Archief | Naar onder | Een nieuw onderwerp toevoegen

Welkom in het Categoriecafé
In dit café kunnen alle zaken besproken worden die gaan over categorisatie en de categorisatiestructuur.
Handige hulpmiddelen
Handige externe hulpmiddelen
Binary-tree-structure.png


Wijken en buurten in Haarlem[bewerken]

Beste collega's,

De categorie:Wijk in Haarlem is momenteel een chaos waar ook veel buurten in staan. Ik ben er achter gekomen dat in het sjabloon Navigatie wijken Haarlem ook de categorie heeft gestaan, terwijl het sjabloon ook over buurten gaat. Nou heb ik dat zojuist verwijderd waardoor er meteen een aantal pagina's uit de categorie verwijderd werden, maar veel staan er nog gewoon in. Hoe kan dat opgelost worden? Wat heb ik over het hoofd gezien? Dqfn13 (overleg) 12 jul 2019 15:34 (CEST)

Bedoelde je dit. Je verwijderde dat artikel uit het navigatiesjabloon, maar liet het navigatiesjabloon op het artikel staan. Of begrijp ik je verkeerd? Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 12 jul 2019 15:52 (CEST)
Hoi DragonHunter, wat ik bedoelde is dat bijvoorbeeld het artikel Natuurkundigebuurt in de categorie staat, terwijl het een buurt is en ik ook nergens op de pagina de code kan vinden. Dqfn13 (overleg) 12 jul 2019 17:04 (CEST)
Ah zo. Ik had je vraag dus verkeerd begrepen. Misschien helpt deze uitleg dan.
  • Dat was aanvankelijk zo, omdat de cat op het sjabloon stond zonder noinclude-tags (voordat je het had weggehaald). Als je bv. een nominatiesjabloon (sjabweg, wiu, ne,...) zonder noinclude plaatst op een sjabloon. Dan staat dat nominatiesjabloon op alle artikels die dat sjabloon gebruiken. Noinclude zorgt ervoor dat dat niet zo is. Idem met cats. Indien cats op sjablonen niet tussen noinclude-tags staan, dan staan al die artikelen waar het sjabloon op gebruikt wordt in die cats.
  • Wat betreft de vraag waarom je het nog steeds ziet. Misschien helpt dit voorbeeld. Als je dp-links oplost (via "Links naar deze pagina" in linkerzijbalk) en 1 van die dp-links is een navigatiesjabloon, dan zie je daar al die artikels staan waar het navigatiesjabloon opstaat. Nadat je de dp-link op het navigatiesjabloon hebt aangepast, zie je echter nog altijd een hele lijst van artikelen staan (artikelen met het navigatiesjabloon). Er is namelijk bij zulke dingen gewoonlijk een vertraging. Dat lijkt me vermoedelijk ook hier de reden. Zelf zie ik bv. hetzelfde als jou. Dan moet je ofwel even wachten (een uur of een paar uur). Er zijn ook andere middelen die helpen om het sneller goed te krijgen. Je kan de knop "verversen" gebruiken in het dropdownmenu rechtsboven (waar "titel wijzigen" staat). Dat kan je bv. op de cat en het sjabloon doen. In mijn geval hielp dit deze keer niet. Je kan je cache legen. Straks zou het wrsl wel in orde moeten zijn.
Je hebt naar mijn mening dus niets over het hoofd gezien aangezien je het van het sjabloon verwijderd hebt. Hopelijk helpt dit. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 12 jul 2019 17:36 (CEST)