Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie vast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2007 voor de discussies (vanaf juli), en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingsessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties

Week 52[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 21/12, af te handelen vanaf 04/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 22/12, af te handelen vanaf 05/01[bewerken]

 • Drie niet-encyclopedische categorieën. Bovendien is een gangmaker bij atletiek iets totaal anders als een gangmaker bij wielrennen - Skuipers (overleg) 22 dec 2015 16:01 (CET)
Zo kan ik me nog een keer herinneren Maase zelf een gangmaker was, toen hij nog geen marathons liep. Halandinh (overleg) 23 dec 2015 20:04 (CET)
Voor Voor verwijderen Rudolphous (overleg) 30 dec 2015 16:55 (CET)

Toegevoegd woensdag 23/12, af te handelen vanaf 06/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 24/12, af te handelen vanaf 07/01[bewerken]

 • Categorie:Gedestilleerde drank - onterechte wijziging uit 2012, Categorie:Gedistilleerde drank is correct. Gedistilleerd heeft de voorkeur. Zie: [1] - Aiko 24 dec 2015 17:01 (CET)
 • Categorie:Pages with graphs - Verkeerde naamruimte. Hernoemen dus. Halandinh (overleg) 24 dec 2015 22:18 (CET)
  • Opmerking Opmerking En vertalen ook, graag. Hoewel ik wel twijfel heb over de wenselijkheid en het nut van deze categorie. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 25 dec 2015 21:53 (CET)
   • Vertalen is nodig, omdat het hernoemd moet worden naar de gebruikersnaamruimte. Als ik een Engelstalige categorie wil hebben in mijn eigen naamruimte, maakt dat niet uit. Halandinh (overleg) 26 dec 2015 13:35 (CET)
    • Voor de moderator van dienst is het ook wel eenvoudiger als de voorgestelde nieuwe naam in de nominatie vermeld staat - Skuipers (overleg) 26 dec 2015 14:28 (CET)
     • Wat moet de naamruimte dan precies zijn? De Wikipedia-naamruimte of de gebruikersnaamruimte (en van welke gebruiker?)? Dat is bij de nominatie niet echt duidelijk gemaakt. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 26 dec 2015 21:31 (CET)
      • Er zitten toch allemaal persoonlijke artikelen in van de aanmaker? Ging er van uit dat dat wel duidelijk was. Zoniet wil ik de nominatie wel intrekken. Halandinh (overleg) 27 dec 2015 11:34 (CET)
       • De inhoud van deze categorie is nu misschien tijdelijk met gebruikerspagina's gevuld, maar als deze extensie vaker gebruikt gaat worden zullen er vele artikelen bijkomen. Daarnaast wil ik toch echt ook nog opmerken dat er geen "naamruimte" bestaat in de categorienaamruimte. Het voorvoegsel "Wikipedia:" is ter onderscheid van artikelcategorieën en is als voorvoegsel ook gebruikt voor sjablonen en vroeger ook de afbeeldingcategorieën. Het voorvoegsel slaat dus niet op een naamruimte, maar op het beheersgedeelte van Wikipedia. Romaine 27 dec 2015 11:38 (CET)
        • Wat betreft die "naamruimte": daar ben ik mij van bewust. Eigenlijk zou het eerder een voorvoegsel moeten genoemd worden, maar iedereen noemt het nu eenmaal "naamruimte" en iedereen weet ook wat ermee bedoeld wordt. Maar dan is er natuurlijk nog de vraag of het écht nodig is om pagina's met die extensie in een categorie te steken. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 27 dec 2015 22:01 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd vrijdag 25/12, af te handelen vanaf 08/01[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 26/12, af te handelen vanaf 09/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 27/12, af te handelen vanaf 10/01[bewerken]

 • ...

Week 53[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 28/12, af te handelen vanaf 11/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 29/12, af te handelen vanaf 12/01[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd woensdag 30/12, af te handelen vanaf 13/01[bewerken]

Maar Rusland is toch zelf ook een republiek ? Is "Republiek van Rusland" dan niet verwarrend ? Paulbe (overleg) 3 jan 2016 15:33 (CET)
Tja, de Russen noemen het zelf zo. Wie zijn wij dan om het beter te weten? - Skuipers (overleg) 7 jan 2016 00:37 (CET)
Net als onze oosterburen, is een bondsrepubliek. Feitelijk wij ook, al zijn wij geen republiek, maar een Koninkrijk. Halandinh (overleg) 17 jan 2016 01:28 (CET)

Toegevoegd donderdag 31/12, af te handelen vanaf 14/01[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 01/01, af te handelen vanaf 15/01[bewerken]

 • Ja, ik heb het over 'analoge' hernoeming en daarmee bedoel ik het vervangen van 'City' door '(stad)' in de categorienamen. Slechts in een paar gevallen leek me dat minder op z'n plaats, en daar heb ik dan de suggesties bij gezet. Een wijk lijkt me logischerwijs bij een stad horen (niet bij een staat), dus daar heb ik de toevoeging '(stad)' niet gesuggereerd. Apdency (overleg) 1 jan 2016 19:30 (CET)
 • Ik zou bij Wijk in New York wél nog gaan voor de toevoeging "(stad)". Het is niet ondenkbaar dat deze categorie op termijn een subcategorie wordt van "Wijk in New York (staat)", waar dan eventueel ook wijken van Albany of Buffalo in terecht kunnen komen. Flag of California.svg DimiTalen 2 jan 2016 12:32 (CET)
 • Op de pagina's van de genomineerde categorieën moet nog wel een sjabloon geplaatst worden - Skuipers (overleg) 1 jan 2016 22:22 (CET)
 • Ships ja, totaal vergeten. SMirC-hot.svg Ik zal ze gaan plakken. Apdency (overleg) 2 jan 2016 10:04 (CET)
 • Categorie:Groesbeek, Categorie:Begraafplaats in Groesbeek, Categorie:Bouwwerk in Groesbeek, Categorie:Gemeentelijk monument in Groesbeek, Categorie:Kerkgebouw in Groesbeek, Categorie:Geografie van Groesbeek, Categorie:Geschiedenis van Groesbeek, Categorie:Rijksmonument in Groesbeek - gemeente is hernoemd naar Berg en Dal - geen categorién naar plaatsen, is vorm van overcategoriesatie waarbij artikelen onvindbaar worden gemaakt door te veel kleine subcategorieën zonder de algehele structuur en opzet van de categorieboom in de gaten te houden. Romaine 1 jan 2016 17:15 (CET)
 • Categorie:Heilig Landstichting, Categorie:Millingen aan de Rijn, Categorie:Ubbergen - niet categoriseren per plaats, maakt artikelen praktisch onvindbaar door een te vergaande onderverdeling. Romaine 1 jan 2016 17:15 (CET)
  • Tegen Tegen Onzinnominatie van iemand die niet verder kijkt dan zijn eigen neus lang is. Er zijn tal van categoriebomen van plaatsen, zelfs stadsdelen hebben soms een eigen categorie. Waarom zouden dan kleine dorpen dan geen eigen categorie hebben? Halandinh (overleg) 1 jan 2016 17:19 (CET)
   • Sorry, maar dit is gewoon een persoonlijke aanval. Ik werk al vele jaren met de categorieboom en ken de structuur erg goed, dus dan naar mij verwijzen dat ik niet verder zou kijken dan mijn neus lang is diskwalificeert diegene die dat zegt. Maar terug inhoudelijk (want deze pagina is bedoeld om het inhoudelijk te ebspreken in plaats van op de persoon te spelen als iemand inhoudelijke argumenten aanvoert): De stelling dat er "tal van categoriebomen van plaatsen" zouden zijn is niet correct. Er is klaarblijkelijk af en toe aan kleine plaatsen een categorie gegeven, maar dat maakt het nog geen boom. "zelfs stadsdelen" -> zijn stadsdelen minder waard dan kleine plaatsen? Bij stadsdelen valt er nog iets van te zeggen omdat er van een stad als Amsterdam duizenden artikelen zijn binnen een enkel stadsdeel, dat is van een heel andere orde dan een kleine plaats met een paar artikelen. Maar zelfs dan bemoeilijkt dat de vindbaar van artikelen, terwijl het overzichtelijk op een rij hebben van welke artikelen er in een gemeente zijn bemoeilijkt wordt of helemaal onvindbaar worden gemaakt. Eveneens wordt door een dergelijke onnodige laag ervoor gezorgd dat artikelen niet goed gecategoriseerd worden in de themacategorieën waar ze in zouden moeten staan. "Waarom zouden dan kleine dorpen dan geen eigen categorie hebben?" -> Omdat de redenatie niet klopt, als de een het heeft mag de ander het ook, dat is wat je zegt, waarbij appels met peren worden vergeleken. Het doel van de categorieboom is het vindbaar maken van artikelen, waarbij er altijd een bepaald meta-niveau aangehouden moet worden, om te voorkomen dat de navigatiestructuur dusdanig diep wordt dat daardoor de vindbaarheid op losse schroeven komt te staan. Romaine 1 jan 2016 17:30 (CET)
    • Het punt is natuurlijk dat ze ook vindbaar blijven. Maar in het geval van de huidige gemeentelijke indelingen kun je toch ook wel zeggen, dat Naarden een hele andere gemeenschap is dan bijvoorbeeld Bussum. Dus ik vind daarom ook, dat een sport in Bussum en sport in Naarden gewoon te rechtvaardigen is. De categorie stond niet in de weg, hoe kan het dan zijn, dat ze nu een dag later wel in de weg staan? Alleen maar om dat de bestuurlijke laag verdwenen is? Halandinh (overleg) 2 jan 2016 11:40 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - voldoende inhoud voor plaatscategorieën. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 jan 2016 11:06 (CET)

Toegevoegd zaterdag 02/01, af te handelen vanaf 16/01[bewerken]

 • Categorie:Noord-Iers atleet - Categorie:Schots atleet - Categorie:Welsh atleet, In de atletiek hebben Noord-Ierland, Schotland, Wales en Engeland geen eigen bond. De atleten komen uit voor United Kingdom, voorheen als Great Britain and Norhtern Ireland. Het is dus in deze sport niet zinvol om hierop te categoriseren. Halandinh (overleg) 2 jan 2016 11:58 (CET)
  • De uitzondering zijn de Gemenebestspelen, waar de Schotse - etc. - atleten wel voor hun eigen gebied uitkomen. Bovendien vervalt - als de nominatie gehonoreerd wordt - de relatie met de categorie:Schots sporter etc. Daarom ben ik geen voorstander van verwijdering - Skuipers (overleg) 29 jan 2016 23:30 (CET)
  • Ik denk dat het het idee was om een Schots atleet zowel in de categorie:Schots sporter als de categorie:Brits atleet te zetten. Dat zou in Halandinh's redenatie prima kloppen Misschien heeft hij die Gemenebestspelen over het hoofd gezien? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 2 feb 2016 14:45 (CET)
   • Dat van de Gemenebestspelen is niet over het hoofdgezien, ik wist het niet, moet ook zeggen, dat ik die spelen niet op de televisie heb gezien. Maar dan zou de categorie heel zwart-wit gezien, dus alleen suggereren dat het Schotten zijn, die zijn uitgekomen voor Schotland op de Gemenebestspelen. Ik denk dat je dan beter deze kan categoriseren naar Categorie:Schots deelnemer aan de Gemenebestspelen en toevoegen aan de lijst van Schotse atleten, en verder categoriseren naar Categorie:Brits atleet. Maar dat is mijn eerste reactie, op wat ik hierboven lees. Het is maar een voorstel. Hoe de relatie met Categorie:Schots sporter opgelost moet worden, weet ik nog niet. Halandinh (overleg) 2 feb 2016 15:09 (CET)
    • Er zijn tal van sporten waar - om historische redenen - de onderdelen van het VK apart deelnemen. Het VK vormt sowieso een grote uitzondering op de gebruikelijke landenstructuur. Daarom zou ik er een voorstander van zijn om zo weinig mogelijk artikelen en categorieén direct bij het VK onder te brengen, en zo veel mogelijk bij de diverse sublanden. Als we per deelonderwerp - hetzij sport, hetzij wat anders - gaan discussiëren over het al of niet wenselijk zijn van een splitsing, krijgen we a) veel discussies zoals bovenstaand en b) een onoverzichtelijk geheel, waarbij niemand meer precies weet waar de grenzen liggen. Het lijkt me beter om - als we een deelgebied ontdekken waar niet-splitsing wellicht een optie zou zijn - dat splitsen altijd wel te doen en dat in voorkomende gevallen aan te geven door een commentaar in de toelichtende tekst van de categorie. Merk op dat op en-wiki de onderhavige splitsing ook is doorgevoerd - Skuipers (overleg) 7 feb 2016 08:58 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Categorie:Buurt in Utrecht (stad) - Foutief aangemaakt. Staat en stond in [2],maar er blijkt een andere naam te zijn voor deze categorie. Halandinh (overleg) 2 jan 2016 13:23 (CET)
 • Categorie:Engelstalig lied - Overcategorisatie. Net als de havensteden, kuststeden en vestingsteden is dit een kenmerk. In welke taal een lied geschreven is, dat maakt een lied niet encyclopedisch, maar wat het heeft bereikt. Dus daarom moet je een lied niet categoriseren naar een kenmerk, maar naar een encyclediteit. (nummer van artiest, etc). Halandinh (overleg) 2 jan 2016 18:41 (CET)
  • Uiteraard zal ik de andere talen ook nomineren na afhandeling van deze nominatie. Halandinh (overleg) 2 jan 2016 18:44 (CET)
  • Opmerking terzijde: Voor boeken, tijdschriften, kranten, radiozenders etc. is de taal wel een essentiële eigenschap. Maar iemand die een taal niet kan spreken, kan wel naar een lied in die taal luisteren en het zelfs zingen. Paulbe (overleg) 3 jan 2016 15:24 (CET)
   • Je zegt het goed, voor een boek en tijdschrift kan het nuttig zijn. Liederen worden nog wel eens vertaald, maar de titel niet. Zo ken ik (veel) Vietnamese versies van Hallelujah van Leonard Cohen. Waar in Vietnam hits mee zijn gescoord. Zo is volgens mij ook My Way een keer vertaald naar het Nederlands, etc. Voor liederen is het dus minder zinvol om het te categoriseren naar taal. Halandinh (overleg) 23 jan 2016 17:15 (CET)
  • Nog een opmerking: Havenplaats is wel een zinvolle categorisering. Laten we liever het verwarrende woord "stad" volledig uit de categorie-boom verbannen. Paulbe (overleg) 3 jan 2016 15:24 (CET)
   • De Havenstadcategorie is in 2009 verwijerd, wou je dan zeggen, dat je hem opnieuw wilt aanmaken? Je kan mijns inziens een lied, boek beter naar artiest categoriseren dan naar taal dat het in is geschreven. Boeken heben nogal eens de eigenschap om vertaald te worden. Dit geldt ook voor liederen. Je wilt niet weten, hoeveel Vietnamese versies zijn van My heart will go on. Is dat dan ook een Vietnamees lied? Radiostations idem dito. 538 is een Nederlandse radiozender. Wat is dan het nut om die dan ook nog te categoriseren naar Nederlandstalige radiozender? Halandinh (overleg) 3 jan 2016 16:36 (CET)

Toegevoegd zondag 03/01, af te handelen vanaf 17/01[bewerken]

Week 01[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 04/01, af te handelen vanaf 18/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 05/01, af te handelen vanaf 19/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 06/01, af te handelen vanaf 20/01[bewerken]

 • Categorie:Oud-vaderlands recht - deze categorie is onlangs hernoemd, maar niet via een nominatie op deze pagina. Bovendien is een en ander maar half afgehandeld: er zijn 27 artikelen blijven staan, maar de categorie is wel verwijderd uit de categoriestructuur. Daarom deze nominatie om alles weer in orde te krijgen - Skuipers (overleg) 6 jan 2016 12:19 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd donderdag 07/01, af te handelen vanaf 21/01[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 08/01, af te handelen vanaf 22/01[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 09/01, af te handelen vanaf 23/01[bewerken]

Excuus voor mijn handelen uit onwetendheid. oSeveno (Overleg) 9 jan 2016 19:06 (CET)

Toegevoegd zondag 10/01, af te handelen vanaf 24/01[bewerken]

 • Zie ook mijn OP: Ik heb een groot aantal categorieën aangemaakt met de naam: 'Categorie:Vliegramp in ...'. Zie onder Categorie:Luchtvaartincident en vliegramp naar land. Bij nader inzien is die naam niet helemaal correct en kunnen ze beter een vergelijkbare naam krijgen als de moedercategorie. Dus allemaal met aan het begin het toevoegsel 'Luchtvaartincident en '. Datzelfde geldt dan ook voor de Categorie:Vliegramp, die beter Categorie:Luchtvaartincident en vliegramp kan heten. Dit allemaal naar analogie van hoe het in verreweg de meeste andere talen is geregeld, en omdat er nogal eens een 'grijs gebied' is tussen een incident en een ramp. Ik kan dan de artikelen die nu nog apart in de wat 'verloren' Categorie:Vliegincident staan, overplaatsen naar de nieuwe categorieën die dan iets ruimer gedefinieerd zijn. (Ik zal maar niet op elke individuele categorie een sjabloon zetten, als iedereen dat goed vindt.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 jan 2016 20:58 (CET)
  • Is toch correct zo? Ik zag dat je ze aanmaakte, maar er is blijkbaar op de verkeerde plaats overlegd. Hier of in het categoriecafé was een betere plaats, maar ze staan niet in de weg. En ja, je zal het sjabloon eigenlijk wel op allemaal moeten plaatsen. Maar ik zie eigenlijk niet in, waarom ze verwijderd moeten worden. Halandinh (overleg) 11 jan 2016 00:30 (CET)
   • Ik begrijp het even niet. Wat zou er dan verwijderd moeten worden? Ik vraag alleen om een (groepsgewijze) hernoeming. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jan 2016 07:36 (CET)
   • En goed, ik zal het sjabloon dan maar op alle 55 categorieën gaan plaatsen. Wel een hele klus, maar het moet dan maar. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jan 2016 07:47 (CET)
  • Ik heb met de voorgestelde naam het probleem dat 'Luchtvaartincident en vliegramp in xxx' klinkt alsof de artikelen in die categorie allemaal zowel een luchtvaartincident als een vliegramp zijn. Ook onderaan de artikelen wordt die suggestie gewekt. Het gebeurt niet vaak, maar in de naam van een categorie kan gewoon gebruik van een slash gemaakt worden. 'Luchtvaartincident/ongeval/vliegramp in xxx' is dan ook mogelijk. Ik zeg niet dat zo'n soort naam de beste is, maar het voorkomt wel onduidelijkheden. Richard 19 jan 2016 10:24 (CET)
   • Het is inderdaad niet tegelijk een incident en een ramp, dus misschien is het beter om deze categorieën, naar analogie met de Duitstalige categorie de:Kategorie:Flugunfall oder -zwischenfall niet met 'en' maar met 'of' te schrijven, dus Categorie:Luchtvaartincident of vliegramp naar land etc. etc. Dat lijkt me beter dan die slash. En aangezien een ongeval ook een incident is, is dat woord misschien niet nodig en kan het beter weggelaten worden omdat de titels anders wel erg lang worden. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 jan 2016 10:27 (CET)
    • Ik heb ook aan een constructie met 'of' zitten denken (maar niet opgeschreven). Technisch gezien is een ramp inderdaad een groot ongeval, maar een incident is een bijna-ongeval. Om bijvoorbeeld de Bijlmerramp een 'luchtvaartincident' te noemen, lijkt me niet zo handig. Richard 19 jan 2016 13:38 (CET)
     • Nee, maar de Bijlmerramp past uitstekend onder de door mij voorgestelde noemer 'Categorie:Luchtvaartincident of vliegramp in Nederland'. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 jan 2016 16:04 (CET)
      • Nu ik het nog eens zit te lezen, zie ik dat je alleen het woord 'ongeval' wilt laten vallen. Daarnet heb ik dat op een of andere manier anders geïnterpreteerd (dacht dat je in je voorstel nog verder wilde knippen – geen idee waarom ik dat dacht). Zie de opmerking van 13.38 uur vanaf het woord 'Technisch' maar als niet gemaakt. Richard 19 jan 2016 16:16 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Week 03[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 18/01, af te handelen vanaf 01/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 19/01, af te handelen vanaf 02/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 20/01, af te handelen vanaf 03/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 21/01, af te handelen vanaf 04/02[bewerken]

 • Categorie:Remote Sensing gaarne hernoemen naar Categorie:Remote sensing, comform Nederlands en Engels lemma. Geen eigennaam. – Maiella (overleg) 21 jan 2016 11:14 (CET)
  • Opmerking Opmerking Ik heb dit ondertussen reeds uitgevoerd, aangezien hier sprake is van een titelfout (voldoet dus aan de criteria voor directe hernoeming). Gelieve er wel op te letten om in de toekomst een nominatiesjabloon op de genomineerde categorie te plaatsen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 24 jan 2016 18:21 (CET)

Toegevoegd vrijdag 22/01, af te handelen vanaf 05/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 23/01, af te handelen vanaf 06/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 24/01, af te handelen vanaf 07/02[bewerken]

 • Categorie:Ramp in Antarctica - Moet het niet zijn, op Antarctica? Antarctica is een eiland, geen land. 24.132.199.191 24 jan 2016 01:17 (CET)
  • Australië is ook een eiland en een werelddeel. ed0verleg 24 jan 2016 11:17 (CET)
   • Het zijn geen eilanden. Andere werelddelen dan Australië zijn ook geen landen maar daar gebruikt je ook niet "op", behalve als het door iets bedekt is, iets als sneeuw... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 26 jan 2016 19:42 (CET)

Week 04[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 25/01, af te handelen vanaf 08/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 26/01, af te handelen vanaf 09/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 27/01, af te handelen vanaf 10/02[bewerken]

Toegevoegd donderdag 28/01, af te handelen vanaf 11/02[bewerken]

Tegen Tegen, alle gemeenten in DK hebben/krijgen deze cat, functioneert prima Peter b (overleg) 5 feb 2016 21:34 (CET)
Voor Voor, dan staan ze straks allemaal verkeerd. Kan beter nu gecorrigeerd worden voordat we er tientallen moeten hernoemen. Er staat nu maar één artikel in dus dan kan hij beter weg maar ik zie dat alle gemeenten in Denemarken er eentje gaan krijgen dus daarmee wordt hij onderdeel van een complete boom en dan kan hij ook met maar een artikel als inhoud blijven staan. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 feb 2016 10:04 (CET)
Tegen Tegen, alle gemeenten in DK hebben/krijgen deze cat, functioneert prima Peter b (overleg) 5 feb 2016 21:34 (CET)
Dat klopt, maar doorgaans maak je eerst de stam aan, ipv een scheut in de top. Halandinh (overleg) 6 feb 2016 20:55 (CET)
Plus het gegeven dat Spoorwegstations niet in vervoer thuishoren, maar via infrastructuur in verkeer en vervoer. Halandinh (overleg) 6 feb 2016 20:56 (CET)
Dus behalve categorie:Verkeer en vervoer in Frederiksberg staan ze allemaal verkeerd. Dan moet daar ook maar iets aan gebeuren. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 feb 2016 09:46 (CET)

Toegevoegd vrijdag 29/01, af te handelen vanaf 12/02[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 30/01, af te handelen vanaf 13/02[bewerken]

 • ...
 • Categorie:Frans begrip - Oneigenlijk gebruik van de categorie, als je gaat kijken naar de categorie over Vietnam en Rusland. Hier worden artikelen gecategoriseerd, omdat ze van Franse afkomst zijn. Terwijl Nieuwe Rus een Russisch begrip is, is Apres-ski niet echt een Frans begrip. Mijns inziens is het dus oneigenlijk gebruik en daarom nomineer ik deze categorie bij deze. Halandinh (overleg) 30 jan 2016 20:46 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - De categorie bevat Nederlandse begrippen die uit het Frans komen ('après' betekent 'na' in het Frans). Vanwaar die opruimwoede om dingen die al tien jaar bestaan te willen weghalen? - AGL (overleg) 31 jan 2016 14:16 (CET)
   • Het is geen opruimwoede, het is kenbsaar maken, van oneigenlijk gebruik van een categorie. Dat apres na betekent, weet ik ook wel. Maar hoeveel echt Nederlandse woorden hebben wij? Ik zie nergens een Nederlands begrip, voor bijvoorbeeld bolwerk of boulevard. Ik zie bijvoorbeeld ook niet dat trottoir er in is gecategoriseerd. Wat is dan het criterium? Halandinh (overleg) 31 jan 2016 18:07 (CET)

Toegevoegd zondag 31/01, af te handelen vanaf 14/02[bewerken]

Week 05[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 01/02, af te handelen vanaf 15/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 02/02, af te handelen vanaf 16/02[bewerken]

Toegevoegd woensdag 03/02, af te handelen vanaf 17/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 04/02, af te handelen vanaf 18/02[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 05/02, af te handelen vanaf 19/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 06/02, af te handelen vanaf 20/02[bewerken]

Toegevoegd zondag 07/02, af te handelen vanaf 21/02[bewerken]

Week 06[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 08/02, af te handelen vanaf 22/02[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 09/02, af te handelen vanaf 23/02[bewerken]

 • Categorie:Geschiedenis van Naaldwijk - Naaldwijk is geen zelfstandige gemeente meer; dan zou alles over de voormalige gemeente in de geschiedeniscategorie moeten staan, niet alleen politiek. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 9 feb 2016 12:10 (CET)
 • Categorie:Geschiedenis van Zaandam - Zaandam is geen zelfstandige gemeente meer; zie ook hierboven - Skuipers (overleg) 9 feb 2016 18:50 (CET)
 • Categorie:Saturday Night Live - Onnodig, er is ooit afgesproken om personen niet te categoriseren op programma's of films waa zij in meespelen. Bovendien gaat het hier om een programma dat zover ik weet, nergens in het Nederlandstalig gebied wordt uitgezonden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 9 feb 2016 22:10 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - inderdaad ongewenst om artikelen over acteurs etc. te gaan categoriseren voor elk optreden in film of zo - Robotje (overleg) 10 feb 2016 00:14 (CET)

Toegevoegd woensdag 10/02, af te handelen vanaf 24/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 11/02, af te handelen vanaf 25/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 12/02, af te handelen vanaf 26/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 13/02, af te handelen vanaf 27/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 14/02, af te handelen vanaf 28/02[bewerken]

 • ...
Zie WP:VC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]