Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie vast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2007 voor de discussies (vanaf juli), en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingsessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties

Week 53[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 28/12, af te handelen vanaf 11/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 29/12, af te handelen vanaf 12/01[bewerken]

Toegevoegd woensdag 30/12, af te handelen vanaf 13/01[bewerken]

Maar Rusland is toch zelf ook een republiek ? Is "Republiek van Rusland" dan niet verwarrend ? Paulbe (overleg) 3 jan 2016 15:33 (CET)
Tja, de Russen noemen het zelf zo. Wie zijn wij dan om het beter te weten? - Skuipers (overleg) 7 jan 2016 00:37 (CET)
Net als onze oosterburen, is een bondsrepubliek. Feitelijk wij ook, al zijn wij geen republiek, maar een Koninkrijk. Halandinh (overleg) 17 jan 2016 01:28 (CET)

Toegevoegd donderdag 31/12, af te handelen vanaf 14/01[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 01/01, af te handelen vanaf 15/01[bewerken]

 • Categorie:Zeevang, Categorie:Kerkgebouw in Zeevang, Categorie:Rijksmonument in Zeevang, Categorie:Sport in Zeevang - de gemeente Zeevang is toegevoegd aan de gemeente Edam-Volendam en opgeheven. Deze categorieën zijn daarmee niet meer nodig. Romaine 1 jan 2016 15:18 (CET)
  • Tegen Tegen - Keurige plaatscategorie? Halandinh (overleg) 1 jan 2016 16:51 (CET)
   • We categoriseren nooit naar plaatsen, altijd alleen naar gemeenten en andere bestuurlijke eenheden. Dat ze verwijderd worden is steeds ieder jaar gebeurd met gemeentelijke herindelingen. Daarnaast is een plaatscategorie helemaal niet zo nuttig en een vorm van overcategoriesatie. Romaine 1 jan 2016 17:05 (CET)
    • Er zijn tal van plaatscategorieën, dus wat dat betreft is dat niet waar. Het gaat niet om de tak die al dan niet gewenst is, het gaat om de inhoud. Halandinh (overleg) 1 jan 2016 17:12 (CET)
     • Sorry, dat die er in de afgelopen jaren doorheen zijn gelipt neemt niet weg dat het dan nog steeds niet de bedoeling is. Met dit soort te kleine minicategorieënj gaat het juist niet om de inhoud. De categorieboom is bedoeld om artikelen te kunnen vinden. Doot een te kleine onderverdeling worden artikelen diep weggestopt, zonder dat dat daadwerkelijk voor een betere vindbaarheid geeft. Met andere woorden: de inhoud wordt dan slechter vindbaar. Romaine 1 jan 2016 17:18 (CET)
      • PS: En als er dus categorieën er tussendoor geglipt zijn, is het weer eens tijd om te snoeien om de boom in vorm te houden, zodat artikelen goed vindbaar blijven. Romaine 1 jan 2016 17:19 (CET)
       • Je kan toch niet zeggen, dat Sittard, Geleen en ook bijvoorbeeld Rosmalen er doorheen zijn geglipt. Rosmalen is zelfs heel vaak besproken hier en als voorbeeld aangehaald. Niet alleen door mij. Halandinh (overleg) 1 jan 2016 23:56 (CET)
  • Steun Steun - behalve dat deze werkwijze gebruikelijk is bij gemeentelijke herindelingen, is Zeevang ook veel te klein voor aparte categorieën - Skuipers (overleg) 1 jan 2016 20:16 (CET)
  • Voor Voor - In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bussum is Zeevang niet een plaats (en zelfs alle dorpen in deze voormalige gemeente bij elkaar hebben samen weinig artikelen). Paulbe (overleg) 3 jan 2016 15:04 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - geen gemeente meer en zelfs geen plaats. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 4 jan 2016 16:59 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Mijn voormalige thuisgemeente is opgegaan in Edam-Volendam, de artikelen in deze categorie horen nu dus in Edam-Volendam thuis. Mochten er nog echt interessante gebouwen bestaan dan zal ik die wel ooit gaan beschrijven, maar er zijn nou eenmaal weinig echt encyclopediewaardige onderwerpen daar. Dqfn13 (overleg) 18 apr 2016 12:18 (CEST)
 • Ja, ik heb het over 'analoge' hernoeming en daarmee bedoel ik het vervangen van 'City' door '(stad)' in de categorienamen. Slechts in een paar gevallen leek me dat minder op z'n plaats, en daar heb ik dan de suggesties bij gezet. Een wijk lijkt me logischerwijs bij een stad horen (niet bij een staat), dus daar heb ik de toevoeging '(stad)' niet gesuggereerd. Apdency (overleg) 1 jan 2016 19:30 (CET)
 • Ik zou bij Wijk in New York wél nog gaan voor de toevoeging "(stad)". Het is niet ondenkbaar dat deze categorie op termijn een subcategorie wordt van "Wijk in New York (staat)", waar dan eventueel ook wijken van Albany of Buffalo in terecht kunnen komen. Flag of California.svg DimiTalen 2 jan 2016 12:32 (CET)
 • Op de pagina's van de genomineerde categorieën moet nog wel een sjabloon geplaatst worden - Skuipers (overleg) 1 jan 2016 22:22 (CET)
 • Ships ja, totaal vergeten. SMirC-hot.svg Ik zal ze gaan plakken. Apdency (overleg) 2 jan 2016 10:04 (CET)
 • Categorie:Groesbeek, Categorie:Begraafplaats in Groesbeek, Categorie:Bouwwerk in Groesbeek, Categorie:Gemeentelijk monument in Groesbeek, Categorie:Kerkgebouw in Groesbeek, Categorie:Geografie van Groesbeek, Categorie:Geschiedenis van Groesbeek, Categorie:Rijksmonument in Groesbeek - gemeente is hernoemd naar Berg en Dal - geen categorién naar plaatsen, is vorm van overcategoriesatie waarbij artikelen onvindbaar worden gemaakt door te veel kleine subcategorieën zonder de algehele structuur en opzet van de categorieboom in de gaten te houden. Romaine 1 jan 2016 17:15 (CET)
 • Categorie:Heilig Landstichting, Categorie:Millingen aan de Rijn, Categorie:Ubbergen - niet categoriseren per plaats, maakt artikelen praktisch onvindbaar door een te vergaande onderverdeling. Romaine 1 jan 2016 17:15 (CET)
  • Tegen Tegen Onzinnominatie van iemand die niet verder kijkt dan zijn eigen neus lang is. Er zijn tal van categoriebomen van plaatsen, zelfs stadsdelen hebben soms een eigen categorie. Waarom zouden dan kleine dorpen dan geen eigen categorie hebben? Halandinh (overleg) 1 jan 2016 17:19 (CET)
   • Sorry, maar dit is gewoon een persoonlijke aanval. Ik werk al vele jaren met de categorieboom en ken de structuur erg goed, dus dan naar mij verwijzen dat ik niet verder zou kijken dan mijn neus lang is diskwalificeert diegene die dat zegt. Maar terug inhoudelijk (want deze pagina is bedoeld om het inhoudelijk te ebspreken in plaats van op de persoon te spelen als iemand inhoudelijke argumenten aanvoert): De stelling dat er "tal van categoriebomen van plaatsen" zouden zijn is niet correct. Er is klaarblijkelijk af en toe aan kleine plaatsen een categorie gegeven, maar dat maakt het nog geen boom. "zelfs stadsdelen" -> zijn stadsdelen minder waard dan kleine plaatsen? Bij stadsdelen valt er nog iets van te zeggen omdat er van een stad als Amsterdam duizenden artikelen zijn binnen een enkel stadsdeel, dat is van een heel andere orde dan een kleine plaats met een paar artikelen. Maar zelfs dan bemoeilijkt dat de vindbaar van artikelen, terwijl het overzichtelijk op een rij hebben van welke artikelen er in een gemeente zijn bemoeilijkt wordt of helemaal onvindbaar worden gemaakt. Eveneens wordt door een dergelijke onnodige laag ervoor gezorgd dat artikelen niet goed gecategoriseerd worden in de themacategorieën waar ze in zouden moeten staan. "Waarom zouden dan kleine dorpen dan geen eigen categorie hebben?" -> Omdat de redenatie niet klopt, als de een het heeft mag de ander het ook, dat is wat je zegt, waarbij appels met peren worden vergeleken. Het doel van de categorieboom is het vindbaar maken van artikelen, waarbij er altijd een bepaald meta-niveau aangehouden moet worden, om te voorkomen dat de navigatiestructuur dusdanig diep wordt dat daardoor de vindbaarheid op losse schroeven komt te staan. Romaine 1 jan 2016 17:30 (CET)
    • Het punt is natuurlijk dat ze ook vindbaar blijven. Maar in het geval van de huidige gemeentelijke indelingen kun je toch ook wel zeggen, dat Naarden een hele andere gemeenschap is dan bijvoorbeeld Bussum. Dus ik vind daarom ook, dat een sport in Bussum en sport in Naarden gewoon te rechtvaardigen is. De categorie stond niet in de weg, hoe kan het dan zijn, dat ze nu een dag later wel in de weg staan? Alleen maar om dat de bestuurlijke laag verdwenen is? Halandinh (overleg) 2 jan 2016 11:40 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - voldoende inhoud voor plaatscategorieën. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 jan 2016 11:06 (CET)

Toegevoegd zaterdag 02/01, af te handelen vanaf 16/01[bewerken]

 • Categorie:Noord-Iers atleet - Categorie:Schots atleet - Categorie:Welsh atleet, In de atletiek hebben Noord-Ierland, Schotland, Wales en Engeland geen eigen bond. De atleten komen uit voor United Kingdom, voorheen als Great Britain and Norhtern Ireland. Het is dus in deze sport niet zinvol om hierop te categoriseren. Halandinh (overleg) 2 jan 2016 11:58 (CET)
  • De uitzondering zijn de Gemenebestspelen, waar de Schotse - etc. - atleten wel voor hun eigen gebied uitkomen. Bovendien vervalt - als de nominatie gehonoreerd wordt - de relatie met de categorie:Schots sporter etc. Daarom ben ik geen voorstander van verwijdering - Skuipers (overleg) 29 jan 2016 23:30 (CET)
  • Ik denk dat het het idee was om een Schots atleet zowel in de categorie:Schots sporter als de categorie:Brits atleet te zetten. Dat zou in Halandinh's redenatie prima kloppen Misschien heeft hij die Gemenebestspelen over het hoofd gezien? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 2 feb 2016 14:45 (CET)
   • Dat van de Gemenebestspelen is niet over het hoofdgezien, ik wist het niet, moet ook zeggen, dat ik die spelen niet op de televisie heb gezien. Maar dan zou de categorie heel zwart-wit gezien, dus alleen suggereren dat het Schotten zijn, die zijn uitgekomen voor Schotland op de Gemenebestspelen. Ik denk dat je dan beter deze kan categoriseren naar Categorie:Schots deelnemer aan de Gemenebestspelen en toevoegen aan de lijst van Schotse atleten, en verder categoriseren naar Categorie:Brits atleet. Maar dat is mijn eerste reactie, op wat ik hierboven lees. Het is maar een voorstel. Hoe de relatie met Categorie:Schots sporter opgelost moet worden, weet ik nog niet. Halandinh (overleg) 2 feb 2016 15:09 (CET)
    • Er zijn tal van sporten waar - om historische redenen - de onderdelen van het VK apart deelnemen. Het VK vormt sowieso een grote uitzondering op de gebruikelijke landenstructuur. Daarom zou ik er een voorstander van zijn om zo weinig mogelijk artikelen en categorieén direct bij het VK onder te brengen, en zo veel mogelijk bij de diverse sublanden. Als we per deelonderwerp - hetzij sport, hetzij wat anders - gaan discussiëren over het al of niet wenselijk zijn van een splitsing, krijgen we a) veel discussies zoals bovenstaand en b) een onoverzichtelijk geheel, waarbij niemand meer precies weet waar de grenzen liggen. Het lijkt me beter om - als we een deelgebied ontdekken waar niet-splitsing wellicht een optie zou zijn - dat splitsen altijd wel te doen en dat in voorkomende gevallen aan te geven door een commentaar in de toelichtende tekst van de categorie. Merk op dat op en-wiki de onderhavige splitsing ook is doorgevoerd - Skuipers (overleg) 7 feb 2016 08:58 (CET)
     • Mij lijkt 't het beste om en-en te doen, dus ze zowel in bijv. de categorie Schots als Brits atleet in te delen. Dat spoort nog het meest met zoals we het ook doen met bijv. atleten die zowel voor de Sovjet-Unie als nadien voor hun eigen land zijn uitgekomen, atleten die van de ene naar de ander nationaliteit zijn overgegaan en atleten met een dubbele nationaliteit. Ik ben om die reden tegen verwijdering van de genoemde categorieën. Groet, Piet.Wijker (overleg) 16 feb 2016 12:44 (CET)
      • De voorbeelden die je geeft zijn niet vergelijkbaar. In de door jou aangevoerde situaties is sprake van eerst voor het ene en daarna voor het andere land uitkomen; dan is opname in twee categorieën voor de hand liggend. Dat is bij VK en Schotland niet het geval - Skuipers (overleg) 18 feb 2016 00:20 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Categorie:Buurt in Utrecht (stad) - Foutief aangemaakt. Staat en stond in [1],maar er blijkt een andere naam te zijn voor deze categorie. Halandinh (overleg) 2 jan 2016 13:23 (CET)
 • Categorie:Engelstalig lied - Overcategorisatie. Net als de havensteden, kuststeden en vestingsteden is dit een kenmerk. In welke taal een lied geschreven is, dat maakt een lied niet encyclopedisch, maar wat het heeft bereikt. Dus daarom moet je een lied niet categoriseren naar een kenmerk, maar naar een encyclediteit. (nummer van artiest, etc). Halandinh (overleg) 2 jan 2016 18:41 (CET)
  • Uiteraard zal ik de andere talen ook nomineren na afhandeling van deze nominatie. Halandinh (overleg) 2 jan 2016 18:44 (CET)
  • Opmerking terzijde: Voor boeken, tijdschriften, kranten, radiozenders etc. is de taal wel een essentiële eigenschap. Maar iemand die een taal niet kan spreken, kan wel naar een lied in die taal luisteren en het zelfs zingen. Paulbe (overleg) 3 jan 2016 15:24 (CET)
   • Je zegt het goed, voor een boek en tijdschrift kan het nuttig zijn. Liederen worden nog wel eens vertaald, maar de titel niet. Zo ken ik (veel) Vietnamese versies van Hallelujah van Leonard Cohen. Waar in Vietnam hits mee zijn gescoord. Zo is volgens mij ook My Way een keer vertaald naar het Nederlands, etc. Voor liederen is het dus minder zinvol om het te categoriseren naar taal. Halandinh (overleg) 23 jan 2016 17:15 (CET)
  • Nog een opmerking: Havenplaats is wel een zinvolle categorisering. Laten we liever het verwarrende woord "stad" volledig uit de categorie-boom verbannen. Paulbe (overleg) 3 jan 2016 15:24 (CET)
   • De Havenstadcategorie is in 2009 verwijerd, wou je dan zeggen, dat je hem opnieuw wilt aanmaken? Je kan mijns inziens een lied, boek beter naar artiest categoriseren dan naar taal dat het in is geschreven. Boeken heben nogal eens de eigenschap om vertaald te worden. Dit geldt ook voor liederen. Je wilt niet weten, hoeveel Vietnamese versies zijn van My heart will go on. Is dat dan ook een Vietnamees lied? Radiostations idem dito. 538 is een Nederlandse radiozender. Wat is dan het nut om die dan ook nog te categoriseren naar Nederlandstalige radiozender? Halandinh (overleg) 3 jan 2016 16:36 (CET)

Toegevoegd zondag 03/01, af te handelen vanaf 17/01[bewerken]

Week 04[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 25/01, af te handelen vanaf 08/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 26/01, af te handelen vanaf 09/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 27/01, af te handelen vanaf 10/02[bewerken]

Toegevoegd donderdag 28/01, af te handelen vanaf 11/02[bewerken]

Tegen Tegen, alle gemeenten in DK hebben/krijgen deze cat, functioneert prima Peter b (overleg) 5 feb 2016 21:34 (CET)
Voor Voor, dan staan ze straks allemaal verkeerd. Kan beter nu gecorrigeerd worden voordat we er tientallen moeten hernoemen. Er staat nu maar één artikel in dus dan kan hij beter weg maar ik zie dat alle gemeenten in Denemarken er eentje gaan krijgen dus daarmee wordt hij onderdeel van een complete boom en dan kan hij ook met maar een artikel als inhoud blijven staan. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 feb 2016 10:04 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Tegen Tegen, alle gemeenten in DK hebben/krijgen deze cat, functioneert prima Peter b (overleg) 5 feb 2016 21:34 (CET)
Dat klopt, maar doorgaans maak je eerst de stam aan, ipv een scheut in de top. Halandinh (overleg) 6 feb 2016 20:55 (CET)
Plus het gegeven dat Spoorwegstations niet in vervoer thuishoren, maar via infrastructuur in verkeer en vervoer. Halandinh (overleg) 6 feb 2016 20:56 (CET)
Dus behalve categorie:Verkeer en vervoer in Frederiksberg staan ze allemaal verkeerd. Dan moet daar ook maar iets aan gebeuren. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 feb 2016 09:46 (CET)

Toegevoegd vrijdag 29/01, af te handelen vanaf 12/02[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd zaterdag 30/01, af te handelen vanaf 13/02[bewerken]

 • ...
 • Categorie:Frans begrip - Oneigenlijk gebruik van de categorie, als je gaat kijken naar de categorie over Vietnam en Rusland. Hier worden artikelen gecategoriseerd, omdat ze van Franse afkomst zijn. Terwijl Nieuwe Rus een Russisch begrip is, is Apres-ski niet echt een Frans begrip. Mijns inziens is het dus oneigenlijk gebruik en daarom nomineer ik deze categorie bij deze. Halandinh (overleg) 30 jan 2016 20:46 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - De categorie bevat Nederlandse begrippen die uit het Frans komen ('après' betekent 'na' in het Frans). Vanwaar die opruimwoede om dingen die al tien jaar bestaan te willen weghalen? - AGL (overleg) 31 jan 2016 14:16 (CET)
   • Het is geen opruimwoede, het is kenbsaar maken, van oneigenlijk gebruik van een categorie. Dat apres na betekent, weet ik ook wel. Maar hoeveel echt Nederlandse woorden hebben wij? Ik zie nergens een Nederlands begrip, voor bijvoorbeeld bolwerk of boulevard. Ik zie bijvoorbeeld ook niet dat trottoir er in is gecategoriseerd. Wat is dan het criterium? Halandinh (overleg) 31 jan 2016 18:07 (CET)
    • Ik vind het ook geen super geweldige categorie. Maar iemand heeft ooit "Franse begrippen" in de Nederlandse Wikipedia willen bijeenbrengen. Dat 'trottoir' er niet instaat? Welke categorie zou in die zin wel vol zijn? In tien jaar is daar niemand over gevallen. Ik zie dat de laatste tijd nog op andere plaatsen, die opruimwoede van oude artikelen of categorieën. En dan ben ik nog beleefd dat ik het geen vernielzucht noem. Want er verdwijnt een stukje geschiedenis van deze Wikipedia. Laat ik maar voor wat "conservatisme" pleiten. - AGL (overleg) 12 feb 2016 21:14 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd zondag 31/01, af te handelen vanaf 14/02[bewerken]

 • Categorie:Geschiedenis van Oost-Vlaanderen - Overbodig. Het kan niet de bedoeling zijn de categorie:geschiedenis van Vlaanderen op te splitsen. - AGL (overleg) 31 jan 2016 14:10 (CET)
  • Vlaanderen is het gewest Vlaanderen, waar ook Limburg en Antwerpen toe behoort. Maar je hebt ook de provincie West- en Oost-Vlaanderen. Is er hier niet een verschil? Halandinh (overleg) 2 feb 2016 13:49 (CET)
   • De uitleg daaromtrent staat in de inleiding bij de categorie:geschiedenis van Vlaanderen; dat komt omdat de historische begrippen Vlaanderen, Brabant, Limburg, Henegouwen, Luik, Luxemburg, ... betrekking hadden op nogal wisselende territoria. Van de Belgische provincies op zich zijn er geen historische categorieën en mijn punt is om dan ook niet met Oost-Vlaanderen te beginnen. Die provincies zijn maar in 1815 ontstaan als Nederlandse provincies, en zoveel eigen geschiedenis hebben die sindsdien niet gekend. Als er al een historisch artikel is, dan past dat bovendien evengoed in de categorie van de (echt) historische gewesten. Overlapping zou een chaos worden. Laat ik maar voor wat "conservatisme" pleiten. - AGL (overleg) 12 feb 2016 21:05 (CET)

Week 06[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 08/02, af te handelen vanaf 22/02[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Categorie:Slachtoffer Nazisme - Categorieën Categorie:Nederlands verzetsstrijder geëxecuteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, Categorie:Nederlands persoon geëxecuteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn reeds aanwezig en lijken me afdoende. Evt. zou hiervoor Belgische varianten gemaakt kunnen worden. Immers geëxecuteerd tijdens Tweede Wereldoorlog ben je over het algemeen al slachtoffer van het Nazisme]]. Elvesham (overleg) 8 feb 2016 11:34 (CET)
  • ik heb de categorie aangemaakt omdat er net zoveel subcategorieën zijn, maar er nog geen hoofdpagina die de subacategorieën verzamelt (ik denk aan subcategorieën als 'holocaustslachtoffer', 'nederlands verzetsman geëxecuteerd tijdens WO2", 'Belgische verzetsman geëxecuterd", etc.) El-Voederbietel (overleg) 8 feb 2016 12:21 (CET)
  • Het is sowieso incorrect hoofdlettergebruik. Er zijn trouwens heel wat mensen in de Tweede Wereldoorlog geëxecuteerd die geen slachtoffer waren van het nazisme, al gaat het dan meestal niet over Nederland en Vlaanderen. 8 feb 2016 12:34 (CET)
   • De categorieën staan op dit moment verkeerd om, El-Voederbietel bedoelt dat slachtoffers Nazisme de hoofdcategorie moet zijn van holocaustslachtoffer, etc. Titel lijkt mij trouwens niet correct, ik zou eerder kiezen voor slachtoffer van het Nazisme. Dqfn13 (overleg) 8 feb 2016 20:04 (CET)
    • Slachtoffer van het nazisme, dus. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 9 feb 2016 08:37 (CET)
    • Voor het omdraaien van twee categorieën is overigens geen nominatie nodig; dat kan iedereen zelf doen - Skuipers (overleg) 9 feb 2016 08:42 (CET)
  • Tegen gebruik van deze categorie. Het "nazisme" (correcte term is nationaalsocialisme) is een ideologie. Vraag je af of ideologieën slachtoffers maken. Vraag je af of we hierna een serie categorieën gaan aanmaken zoals "C:Slachtoffer van het kapitalisme", "C:Slachtoffer van het liberalisme", "C:Slachtoffer van …isme". Vraag je ook af hoe je slachtoffer definieert. Wordt zo'n categorie een vergaarbak van allen die benadeeld zijn, op welke manier dan ook? Alleen zij die gestorven zijn? (Daar hebben we al categorieën voor.) Overweeg: het zijn zij die die ideologie aanhangen die slachtoffers maakten, een ideologie als zodanig maakt geen slachtoffers. Ik heb heel sterk de overtuiging dat we deze categorie niet moeten. VanBuren (overleg) 29 mrt 2016 17:36 (CEST)
   • Daar heb je gelijk in VanBuren, ook mijn grootouders zijn allen slachtoffer geweest: die van moeders kant hebben enorme honger geleden, van vaders kant weet ik (helaas) niets. Mogelijk omdat oma een Duitse was. Dqfn13 (overleg) 29 mrt 2016 21:49 (CEST)
  • Geheel eens met wat collega VanBuren hierboven schrijft. Inderdaad, de benaming van de categorie alleen al roept vragen op. Wat maakt iemand tot slachtoffer? Hoe bepaal je of iemand het slachtoffer is van de ideologie an sich en niet van een of andere gek? Zijn de slachtoffers van een reeks recente terroristische aanslagen "slachtoffers van de Islam"? En hoe zit het dan met de slachtoffers van het katholicisme? &c. &c. &c. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 30 mrt 2016 01:30 (CEST)
 • Categorie:Abdijvorstendom Elten en Categorie:Werk van Carina van Leeuwen - weg - leeg. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 8 feb 2016 13:42 (CET)

Toegevoegd dinsdag 09/02, af te handelen vanaf 23/02[bewerken]

 • Categorie:Geschiedenis van Naaldwijk - Naaldwijk is geen zelfstandige gemeente meer; dan zou alles over de voormalige gemeente in de geschiedeniscategorie moeten staan, niet alleen politiek. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 9 feb 2016 12:10 (CET)
 • Categorie:Geschiedenis van Zaandam - Zaandam is geen zelfstandige gemeente meer; zie ook hierboven - Skuipers (overleg) 9 feb 2016 18:50 (CET)
  • Je roept om meer in deze categorie te zetten, maar zet er een sjabloon op om het te verwijderen. Verwijderen moeten we sowieso niet doen, want de geschiedenis van de gemeenten zal immer blijven bestaan. Gaarne sjabloon eraf, en categorie behouden. ed0verleg 30 mrt 2016 08:45 (CEST)
   • Ja, als de categorieën nu belangwekkende historische informatie zouden bevatten, kon ik hierin meegaan. Maar en staan een paar artikelen in over burgemeesters en wethouders, en die kunnen ook alleen als subcat van de huidige gemeentecategorieën opgenomen worden. Let wel dat de toelichting bij het nominatiesjabloon zegt overbodige tussenstap, dus de rest blijft gewoon bestaan - Skuipers (overleg) 5 apr 2016 08:48 (CEST)
 • Categorie:Saturday Night Live - Onnodig, er is ooit afgesproken om personen niet te categoriseren op programma's of films waa zij in meespelen. Bovendien gaat het hier om een programma dat zover ik weet, nergens in het Nederlandstalig gebied wordt uitgezonden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 9 feb 2016 22:10 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - inderdaad ongewenst om artikelen over acteurs etc. te gaan categoriseren voor elk optreden in film of zo - Robotje (overleg) 10 feb 2016 00:14 (CET)

Toegevoegd woensdag 10/02, af te handelen vanaf 24/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 11/02, af te handelen vanaf 25/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 12/02, af te handelen vanaf 26/02[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 13/02, af te handelen vanaf 27/02[bewerken]

Toegevoegd zondag 14/02, af te handelen vanaf 28/02[bewerken]

 • ...

Week 08[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 22/02, af te handelen vanaf 07/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 23/02, af te handelen vanaf 08/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd woensdag 24/02, af te handelen vanaf 09/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 25/02, af te handelen vanaf 10/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 26/02, af te handelen vanaf 11/03[bewerken]

 • categorie:Canon van Amsterdam - Volgens Canon van Amsterdam is dit een "lijst van vijftig onderwerpen met daarin belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van Amsterdam". Die lijst staat in zijn geheel op dat artikel en een lijst volstaat, dan hoeven verder geen labels geplakt te worden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 26 feb 2016 14:55 (CET)
  • Je hebt helemaal gelijk. De Canon is een kenmerk, niet een encyclopedisch feit. Vóórdat de canon van Amsterdam werd bedacht, waren die bouwwerken e.d. al gebouwd. Dus beter voor een lijst, ipv categorie. 24.132.199.191 28 feb 2016 09:45 (CET)

Toegevoegd zaterdag 27/02, af te handelen vanaf 12/03[bewerken]

 • Categorie:FIFA-bestuurder -Hernoemen naar Categorie:FIFA-voorzitter. liever alleen de voorzitter categoriseren en niet eens de vice-voorzitters (want volgens mij als je UEFA-voorzitter bent, ben je automatisch vice-voorzitter van de FIFA). Maar het punt is, is dat er nu ook gewoon werknemers in zitten gecategoriseerd, zoals Maarten Fontein. Voorzitters van een FIFA-tak (commercie, toernooien, vrouwenvoetbal, etc) zou je nu ook hierin kunnen categoriseren, maar dat is mijns inziens niet wenselijk. - Halandinh (overleg) 27 feb 2016 08:19 (CET)
 • Categorie:UEFA-bestuurder - idem. Liever hernoemen naar UEFA-voorzitter. Halandinh (overleg) 27 feb 2016 08:19 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Categorie:Arrondissement in Corse - Categorie:Gemeente in Corse - en Categorie:Kanton in Corse - ConformTaalunie Wij noemen het Corsica. Halandinh (overleg) 27 feb 2016 14:07 (CET)
  • Steun Steun. Ik heb de laatste twee aangemaakt in lijn met de eerste maar we kunnen beter de Taalunie volgen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 1 mrt 2016 10:07 (CET)
  • Tja, dit is niet zo eenvoudig. De officiële naam luidt Collectivité territoriale de Corse; Corsica is geen regio. Als we de Franse benaming blijven gebruiken (zoals nu het geval is in diverse artikelen), moeten we ook Corse schrijven, denk ik. Als we de Franse benaming vertalen (territoriale collectiviteit?) kunnen we daaraan van Corsica toevoegen. Voor onderliggende bestuurlijke eenheden zoals arrondissementen, kantons en gemeenten zou ik de benaming volgen die we voor het hoogste niveau hanteren - Skuipers (overleg) 1 mrt 2016 16:07 (CET)
   • Gebruiken we Corsica niet zowel voor het eiland als voor de bestuurlijke eenheid? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 mrt 2016 14:58 (CET)
    • Ik zou ze graag willen scheiden. Dan volgen we voor het eiland (en voor categorieën als geschiedenis, sport, cultuur etc.) de Taalunie met de naam Corsica, en hanteren we de Franse naam voor de bestuurlijke eenheid - dat laatste is in lijn met de namen in de categorie:Regio van Frankrijk (OK, Corsica is geen regio, maar het komt wel in de buurt) - Skuipers (overleg) 16 mrt 2016 12:31 (CET)
  • Corsica - AGL (overleg) 6 mrt 2016 16:59 (CET)

Toegevoegd zondag 28/02, af te handelen vanaf 13/03[bewerken]

Week 10[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 07/03, af te handelen vanaf 21/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 08/03, af te handelen vanaf 22/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 09/03, af te handelen vanaf 23/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd donderdag 10/03, af te handelen vanaf 24/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 11/03, af te handelen vanaf 25/03[bewerken]

 • Categorie:Herpesvirus - deze categorie is onlangs hernoemd, maar niet via een nominatie op deze pagina - Skuipers (overleg) 11 mrt 2016 17:45 (CET)
 • Categorie:Gevangenis in Israel - deze categorie is onlangs hernoemd, maar niet via een nominatie op deze pagina - Skuipers (overleg) 11 mrt 2016 17:56 (CET)
  • deze heb ik hernoemd 1 minuut na creatie omdat ik de pagina zelf had aangemaakt en er een overduidelijk spelfout in zat. Rudolphous (overleg) 12 mrt 2016 06:39 (CET)
   • Uitgevoerd Uitgevoerd - Voldeed aan de criteria voor nuweg. Gelieve in de toekomst er wel op te letten om de oude categorienaam te verwijderen. We maken namelijk geen gebruik van redirects in de categorienaamruimte. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 12 mrt 2016 23:09 (CET)

Toegevoegd zaterdag 12/03, af te handelen vanaf 26/03[bewerken]

Toegevoegd zondag 13/03, af te handelen vanaf 27/03[bewerken]

Week 11[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 14/03, af te handelen vanaf 28/03[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 15/03, af te handelen vanaf 29/03[bewerken]

 • Categorie:Berg in Corsica - ik dacht dat we bij eilanden 'op' gebruikten, dus Categorie:Berg op Corsica. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 mrt 2016 14:56 (CET)
  • De lijn is niet goed duidelijk. Ik zie categorie:Berg in Martinique en categorie:Berg in Réunion, maar ook categorie:Berg op Sardinië en categorie:Berg op Sicilië. Er zijn natuurlijk - haast per definitie - weinig bergen op eilanden, zeker op de kleinere, dus we hebben niet veel vergelijkingsmateriaal. Wat mij betreft mag er wel in blijven staan - Skuipers (overleg) 15 mrt 2016 18:47 (CET)
   • Het lijkt me dat we conform het gros van de "naar land"-categorieboom de subcategorie Categorie:Berg naar land ook onderverdelen in administratieve delen (provincies, staten, etc). Dan is het voorzetsel "in" logisch. Het enige probleem in dergelijke onderverdeling dat ik kan zien is de categorie Berg in Spitsbergen, aangezien Spitsbergen onder directe jurisdictie van de regering staat (al kan dit worden opgelost door de rest van Categorie:Berg in Noorwegen wel onder te verdelen in de provincies). - Kippenvlees (overleg‽) 29 mrt 2016 16:20 (CEST)
    • In is correct voor een land, provincie, district, stad, dorp of regio. Op wordt heel concreet gebruikt voor een eiland. Corsica is natuurlijk zowel een eiland als een regio, maar mijn buikgevoel zegt me toch dat er hier vooral op het eiland wordt gedoeld. Ik zou dus opteren voor op. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 17 apr 2016 19:36 (CEST)
     • Voor dit specifieke geval zegt ook mijn gevoel dat de op-versie logischer is voor Corsica, maar dat komt voornamelijk omdat de verdeling van de supercategorie nu ook niet heel duidelijk is. Om een gestroomlijnde boom te krijgen, is categoriseren naar bestuurlijke eenheden de gemakkelijkste en meest overkoepelende. Zeker omdat geografische gebieden (zoals een eiland of een gebied als de Alpen) vaak geen duidelijke grenzen hebben en veel plekken op aarde geen benaming voor het gebied hebben. - Kippenvlees (overleg‽) 26 apr 2016 23:43 (CEST)

Toegevoegd woensdag 16/03, af te handelen vanaf 30/03[bewerken]

Ja. JP001 (overleg) 17 mrt 2016 15:29 (CET)

Toegevoegd donderdag 17/03, af te handelen vanaf 31/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd vrijdag 18/03, af te handelen vanaf 01/04[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 19/03, af te handelen vanaf 02/04[bewerken]

Toegevoegd zondag 20/03, af te handelen vanaf 03/04[bewerken]

 • ...

Week 12[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 21/03, af te handelen vanaf 04/04[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd dinsdag 22/03, af te handelen vanaf 05/04[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 23/03, af te handelen vanaf 06/04[bewerken]

Toegevoegd donderdag 24/03, af te handelen vanaf 07/04[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 25/03, af te handelen vanaf 08/04[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 26/03, af te handelen vanaf 09/04[bewerken]

 • Categorie:FK Liepājas Metalurgs hernoemen in Categorie:FK Liepāja. Opgeheven, doorstart onder nieuwe naam. - Agora (overleg) 26 mrt 2016 19:45 (CET)
 • Categorie:Verhekst! - weg - Twee artikelen is te weinig voor een afzonderlijke categorie. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 26 mrt 2016 23:25 (CET)
  • Tegen Tegen gezien de inhoud die samenhangend zijn, kan dat best wel. 24.132.199.191 27 mrt 2016 23:06 (CEST)
   • Dat is niet echt een goed argument te noemen. Er zijn veel artikelen die "samenhangend zijn", maar toch maken we daar geen categorie voor. Dergelijke constructies zorgen voor een wildgroei aan overbodige en nutteloze categorieën die met moeite artikelen bevatten. Daarnaast zijn er meer dan genoeg voorbeelden van series waarbij we enkel het hoofdartikel (het artikel van de serie zelf) en een lijst van afleveringen hebben. Enkel daarvoor maken we geen afzonderlijke categorie aan. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 28 mrt 2016 13:05 (CEST)
    • Voor samenhang gebruiken we gewoon links naar een ander artikel. ed0verleg 30 mrt 2016 09:14 (CEST)
     • Het is nu meer dan twee artikelen. 24.132.199.191 4 apr 2016 06:17 (CEST)
      • Het is niet meer dan twee artikelen, maar twee artikelen en een andere categorie. Echter zijn alle artikelen in die categorie genomineerd voor verwijdering. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 4 apr 2016 20:45 (CEST)
 • Categorie:Sanjay en Craig - weg - Overbodige categorie, bevat meer één artikel. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 26 mrt 2016 23:27 (CET)

Toegevoegd zondag 27/03, af te handelen vanaf 10/04[bewerken]

 • ...

Week 17[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 25/04, af te handelen vanaf 09/05[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 26/04, af te handelen vanaf 10/05[bewerken]

Toegevoegd woensdag 27/04, af te handelen vanaf 11/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 28/04, af te handelen vanaf 12/05[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 29/04, af te handelen vanaf 13/05[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 30/04, af te handelen vanaf 14/05[bewerken]

Toegevoegd zondag 01/05, af te handelen vanaf 15/05[bewerken]

 • ...

Week 18[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 02/05, af te handelen vanaf 16/05[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 03/05, af te handelen vanaf 17/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 04/05, af te handelen vanaf 18/05[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd donderdag 05/05, af te handelen vanaf 19/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 06/05, af te handelen vanaf 20/05[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 07/05, af te handelen vanaf 21/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 08/05, af te handelen vanaf 22/05[bewerken]

Week 19[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 09/05, af te handelen vanaf 23/05[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 10/05, af te handelen vanaf 24/05[bewerken]

Toegevoegd woensdag 11/05, af te handelen vanaf 25/05[bewerken]

 • Categorie:Betaald Voetbal 1B België - deze categorie is onlangs hernoemd, maar niet via een nominatie op deze pagina - Skuipers (overleg) 11 mei 2016 21:46 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Volgens mij is dit nog altijd de officiële benaming van deze afdeling. Akadunzio (overleg) 12 mei 2016 00:23 (CEST)
  • Zie Overleg gebruiker:Takk#Betaald Voetbal 1A en 1B, waar een meerderheid heeft zich uitgesproken voor de meer gangbare term Eerste klasse A en B. Takk (overleg) 12 mei 2016 07:23 (CEST)
   • Welgeteld 3 gebruikers hebben gezegd dat ze liever de andere term gebruiken, waarvan 1 gebruiker beweert dat die meer gangbaar zou zijn, maar die bewering niet hard maakt. Akadunzio (overleg) 12 mei 2016 18:47 (CEST)
    • Akadunzio, je weet donders goed dat ik op Wikipedia:Overleg gewenst gebruikers heb opgeroepen om mee te discussiëren. Jij hebt zelf die oproep nogmaals gedaan. Dat er maar twee dit deden, is jammer, maar het is niet anders. Feit blijft dat jij geïsoleerd staat met je mening en ik toch die andere gebruikers achter mij heb gekregen die aan het debat hebben deelgenomen. Zoals iedereen kan lezen op de overlegpagina, heb ik voldoende argumenten gegeven om mijn stelling te onderbouwen. Dat jij daar geen genoegen mee neemt, is jouw zaak. Takk (overleg) 12 mei 2016 18:55 (CEST)
     • Beste Takk, ik kan alleen maar vaststellen dat jij wel argumenten aandraagt, maar deze niet hard kunt maken. En daar heb ik geen genoegen mee. Als jij vindt dat ik de foute naamkeuze heb gemaakt, is het aan jou om hiervoor bewijzen aan te dragen en niet zoals uw twee medestanders zeggen wat zij persoonlijk liever hebben. En of iets juist of fout is, wordt meestal niet door het aantal bepaald, maar door de argumenten. En die zie ik niet en daar neem ik uiteraard geen genoegen mee. En je kan natuurlijk net zo goed stellen dat je met drie ook zeer geïsoleerd staat. Akadunzio (overleg) 14 mei 2016 07:57 (CEST)

Toegevoegd donderdag 12/05, af te handelen vanaf 26/05[bewerken]

 • Categorie:22e eeuw - ne - we zien over 60 jaar wel of het er weer in mag. Alle artikelen staan op TBP. Kat(Zeg het maar) 12 mei 2016 14:12 (CEST)
  • Ik vind ook dat we met al die artikelen die handelen over de soms verre toekomst een grens overschrijden. Maar dat is hier niet de discussie: als de verwijderingsnominatie van slechts één van de genomineerde artikelen het niet zou halen en het artikel dus blijft bestaan, is deze categorie nodig als moedercategorie - er is nu eenmaal geen betere te bedenken - Skuipers (overleg) 12 mei 2016 21:44 (CEST)

Toegevoegd vrijdag 13/05, af te handelen vanaf 27/05[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 14/05, af te handelen vanaf 28/05[bewerken]

Toegevoegd zondag 15/05, af te handelen vanaf 29/05[bewerken]

 • ...

Week 20[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 16/05, af te handelen vanaf 30/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 17/05, af te handelen vanaf 31/05[bewerken]

Toegevoegd woensdag 18/05, af te handelen vanaf 01/06[bewerken]

Het onderscheid tussen kasteelruïne en kasteel lijkt mij hier niet bijzonder zinvol. De enige hieronder gecategoriseerde kasteelruïne was bijvoorbeeld in de laatste decennia voor een groot gedeelte weer opgebouwd en heb ik daarom verplaatst. Joostik (overleg) 21 mei 2016 09:53 (CEST)
 • Categorie:Wapen met balk en alle drie de ondercategorieën Categorie:Wapen met schuinbalk, Categorie:Wapen met paal en Categorie:Wapen met dwarsbalk - weg - Dergelijke categorisatie passen we niet toe, wat ook verklaard waarom die categorieën geen deel uitmaken van de categorieboom. Daarnaast zie ik geen enkele relevante functie om die artikelen zo te categoriseren. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 18 mei 2016 23:03 (CEST)
  • Er zijn veel meer van dat soort categorieën aangemaakt de afgelopen week. Steinbach meent dat dergelijke categorisatie wel helpt. Tot nu toe is het mij alleen duidelijk geworden dat het te doen is voor het vergelijken van wapens. Ook ik ben Voor Voor verwijderen, omdat deze wijze van categoriseren vooral past bij Commons, waar het om het plaatje gaat, en niet bij Wikipedia waar het om de achterliggende symboliek, geschiedenis, etc. gaat. Dqfn13 (overleg) 19 mei 2016 07:50 (CEST)
   • Bedankt voor de melding, ik wist niet dat het om nog meer categorieën ging. Op zich zou ik ze ook willen nomineren, want ik zie in geen enkele nut. Echter merk ik op dat het in totaal gaat om zo'n 140 categorieën, dus ik heb niet echt veel zin om die allemaal (handmatig) te voorzien van een nominatiesjabloon. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 19 mei 2016 22:04 (CEST)
    • We kunnen ook kijken wat er met deze categorieën gaat gebeuren. Op de overlegpagina van Steinbach hebben Elvesham en ik aangegeven geen nut in deze categorieën te zien. Voor mijn gevoel komt er ook geen duidelijk antwoord wat wel het nut zou moeten zijn voor de encyclopedie. Ik hoop dat de afhandelend moderator het overleg aldaar, sorry het is echt enorm veel, ook mee wilt nemen. Dqfn13 (overleg) 19 mei 2016 22:23 (CEST)
     • Ik heb het overleg zojuist ook gezien en even doorgenomen (want ja, het is nogal veel...). Blijkbaar wordt gevraagd om daarover verder te overleggen in het Categoriecafé, maar ik ~vind daarvan nog niets terug. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 19 mei 2016 22:36 (CEST)
      • Heel misschien kan ik het morgen opstarten, ik heb echt een drukke dag morgen, vanavond ga ik dat niet meer doen in ieder geval. Dqfn13 (overleg) 19 mei 2016 22:38 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen "Dergelijke categorieën passen we niet toe". Enige uitleg misschien? Als je zo vaag redeneert, kun je nooit worden tegengesproken. Verder is jouw "verklaring" waarom die cat niet in de categorieboom staat helemaal verkeerd. Categorie:Wapen met balk had in de categorie:Wapen naar kenmerk moeten staan; ik ben dat blijkbaar vergeten. Dus nu een echt argument aub. Steinbach (overleg) 21 mei 2016 09:39 (CEST)
   • Okay: ze worden te specifiek (het gaat om details), gaan alleen over zichtbare kenmerken en niet langer over de geschiedenis e.d., in artikelen met meer wapens categoriseer jij ook op meerdere wapens, je veegt alle wapens met "hetzelfde kenmerk" op een hoop terwijl er compleet verschillende betekenissen achter zitten. Je zorgt er zo ook voor dat er 20 categorieën bij een artikel komen te staan, terwijl in de huidige richtlijnen gesproken wordt over een maximum van 5. Dqfn13 (overleg) 21 mei 2016 10:00 (CEST)

Toegevoegd donderdag 19/05, af te handelen vanaf 02/06[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 20/05, af te handelen vanaf 03/06[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 21/05, af te handelen vanaf 04/06[bewerken]

Toegevoegd zondag 22/05, af te handelen vanaf 05/06[bewerken]

Week 21[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 23/05, af te handelen vanaf 06/06[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 24/05, af te handelen vanaf 07/06[bewerken]

Toegevoegd woensdag 25/05, af te handelen vanaf 08/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 26/05, af te handelen vanaf 09/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 27/05, af te handelen vanaf 10/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 28/05, af te handelen vanaf 11/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 29/05, af te handelen vanaf 12/06[bewerken]

 • ...
Zie WP:VC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]