Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie vast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2007 voor de discussies (vanaf juli), en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingsessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties


Week 48[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 27/11, af te handelen vanaf 11/12[bewerken]

 • Categorie:Californische goudkoorts hernoemen naar Categorie:Californische goldrush, naar analogie van het hernoemen van het artikel Californische goudkoorts. De argumentatie voor dat laatste is dat het woord 'goudkoorts' (betekenis 1 in Van Dale: koortsige opgewondenheid bij goudzoekers en beursspeculanten) wel in de titel staat, maar dat het artikel daar nauwelijks over gaat. Het echte onderwerp is de 'goldrush' (betekenis 1 in Van Dale: massale toeloop die ontstaat wanneer ergens goud in de bodem wordt ontdekt). Zie ook de discussie naar aanleiding van het hernoemen van het artikel 'Californische goudkoorts'. Omdat het artikel het belangrijkste item is in de categorie lijkt hernoeming op zijn plaats. Sylhouet overleg 27 nov 2017 15:01 (CET)

Toegevoegd dinsdag 28/11, af te handelen vanaf 12/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 29/11, af te handelen vanaf 13/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 30/11, af te handelen vanaf 14/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 01/12, af te handelen vanaf 15/12[bewerken]

 • Categorie:Nederlandse verkiezingen in 2018 - weg wegens onnodige overcategorisering. Enige artikel in de categorie was Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2018. Dat heb ik zojuist conform de consensus in het Categoriecafé toegevoegd aan de verder nog lege bovenliggende categorie Nederlandse politiek in 2018. Een blik op de bovenliggende categorie Categorie:Nederlandse politiek naar jaar zal zien dat een categorie Nederlandse politiek in ... nooit meer dan 12 artikelen telt en meestal minder, en dat diepere subcategorisatie dan ook overbodig is. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 1 dec 2017 16:31 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Een gebruiker is hier bezig zijn particuliere visie ten aanzien van categoriseren door te drammen. Graag geen gehoor aan geven. De Wikischim (overleg) 1 dec 2017 17:51 (CET)
  • Voor Voor verwijderen De aanmakerDe Wikischim is hier bezig zijn particuliere visie ten aanzien van categoriseren door te drammen: zie categorie:Kenmerk naar locatie in week 24 en categorie:Organisatie naar periode in week 23 en in week 17, week 19, zelfs na veel weerstand in het Categoriecafé. Net als de hier genomineerde categorie allemaal voorbeelden van overcategorisatie. Steun van de gemeenschap heeft de aanmaker De Wikischim duidelijk niet. Wikiwerner (overleg) 1 dec 2017 21:03 (CET)
   • Je komt hier meteen weer met je bekende commentaar, terwijl het je kennelijk niet eens is opgevallen dat ik helemaal de aanmaker hiervan niet ben? ([1]) Het wordt ook steeds gekker. En wanneer haal je deze pagina eens een keer van je volglijst? De Wikischim (overleg) 1 dec 2017 21:35 (CET)
    • Jouw commentaar is net zo bekend dat het mij inderdaad niet opviel dat je de categorie niet aangemaakt hebt. Blijft staan de manier van categoriseren die jij voorstaat, ook hier weer, tegen de wil van de gemeenschap in. Uiteraard is een categorie met slechts één artikel erin zinloos: je kunt dan ook dat enige artikel plaatsen in alle 3 bovenliggende categorieën. Wikiwerner (overleg) 1 dec 2017 21:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - deze categorie is nodig om aansluiting te houden op de moedercategorieën. Het argument van consensus wordt ten onrechte gehanteerd: er is in het Categoriecafé helemaal geen consensus bereikt; dat is een subjectieve inschatting van LeeGer. Bovendien is het not done om het artikel alvast te verwijderen zonder de nominatie verder af te wachten; het is aan de moderator van dienst om hier een besluit over te nemen en de benodigde handelingen uit te voeren. Daarom zal ik - hangende deze nominatie en de afloop daarvan - die handeling terugdraaien - Skuipers (overleg) 1 dec 2017 21:49 (CET)
   • Deze categorie is nodig om aansluiting te houden op de moedercategorieën? Welke moedercategorieën bedoel je daarmee? Want dat is dan een reden om dit soort categorisering te verwijderen. Categorieën zijn bedoeld om artikelen vindbaar te maken, niet andersom. Als het binnen de categoriestructuur nodig is om massaal praktisch lege categorieën aan te maken omdat anders de moedercategorie onvindbaar wordt, dan deugt de hele categorieboom blijkbaar niet. Het is in ieder geval zeker geen reden om deze categorie te behouden. Wat de consensus betreft heb ik mijn vraagtekens over deze categorisering aangekaart in het categoriecafé. Daar kreeg ik reacties van vier mensen die het daarmee eens waren en alleen De Wikischim die het met mij oneens was. (Of ik dat terecht of onterecht als consensus heb beschouwd laat ik aan de afhandelend moderator over) Onder andere met als argument onder andere "Voor verkiezingen is het juist uiterst belangrijk om te weten in welk jaar ze werden gehouden." Maar de categoriestructuur Nederlandse verkiezingen in .... is daarvoor nutteloos. Die biedt geen overzicht maar juist het tegenovergestelde, een adventskalender met verrassingen waarvan we globaal wel een idee hebben van wat we er kunnen vinden (verrassingen, in dit geval in de vorm van een verkiezing in Nederland, of misschien zelfs meerdere verkiezingen in Nederland) maar om bruikbare informatie te vinden zullen we ieder individueel hokje moeten openen om te weten te komen welke verkiezingen we er gaan vinden. Gemeenteraadsverkiezingen? Provinciale verkiezingen? Waterschapsverkiezingen? Herindelingsverkiezingen? Daarvoor is een categorie als Categorie:Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen veel nuttiger. Daar ziet men in een enkele categorie een chronologisch overzicht van alle gemeenteraadsverkiezingen waarvan we hier een artikel hebben. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 1 dec 2017 23:54 (CET)
    • Je vergeet in je betoog de moedercategorieën Nederlandse verkiezingen naar jaar en Verkiezingen naar jaar. Dat begrijp ik wel, want dat komt natuurlijk niet goed uit. De aanwezigheid van de ene moedercategorie maakt die van de andere nog niet overbodig - Skuipers (overleg) 2 dec 2017 07:46 (CET)
     • Ik vergeet helemaal niets, en hoezo zou dat "niet goed uitkomen"? Want zien we daar niet dezelfde te ver doorgevoerde categorisering? Zie bijvoorbeeld Verkiezingen in 2017. Daarin staan 13 artikelen. Met een subcategorie Nederlandse verkiezingen in 2017 met daarin slechts 1 subcategorie en 1 artikel. Die twee kunnen beide ook prima in Verkiezingen in 2017. Zoals ik al zei zijn categorieën bedoeld om artikelen vindbaar te maken, niet om ze onvindbaar te maken door ze in een subcategorie van een subcategorie van een subcategorie te verstoppen. Als we lagen subcategorieën kunnen weglaten, dan kunnen we dat ook beter doen. Tenzij daar goede argumenten tegen zijn, maar het enige argument hier lijkt te zijn dat als de ene vorm van overcategorisering verdwijnt, dat de andere vorm van overcategorisering dan niet meer helemaal goed werkt? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 dec 2017 12:08 (CET)
      • Als we lagen subcategorieën kunnen weglaten, dan kunnen we dat ook beter doen » Dit is puur een particuliere mening die hier tot vaststaand feit wordt verheven. Wat sommigen hier overcategorisering plegen te noemen, is in werkelijkheid niets anders dan het sorteren op zoveel mogelijk encyclopedisch relevante kenmerken tegelijk, waarbij het geregeld gebeurt dat twee verschillende categorieën "samensmelten" (dus in plaats van meer houd je dan juist steeds minder individuele cats over, feitelijk exact het tegengestelde van "overcategorisering", overigens van zichzelf al een belachelijk begrip imho). Daar horen ook zaken als het beginjaar van iets, eventueel het jaartal van opheffing, het jaar waarin iets als een verkiezing plaatsvond e.d. bij. Wat betreft het argument van de vindbaarheid: voor zover dat überhaupt al een probleem is, biedt het vorig jaar overal doorgevoerde sjabloon:broodkruimel (met veel dank aan gebruiker:Frank Geerlings) al aardig wat soelaas. De Wikischim (overleg) 2 dec 2017 12:25 (CET)
       • Volgens mij zijn we hier allemaal particulieren, dus zijn onze meningen dat ook. Is er een reden om dat feit extra te benoemen? Want ik zie je dat nu al een paar keer doen. En ik mag mijn Nederlandstalige particuliere mening (om er nog maar een overbodig bijvoeglijk naamwoord tegenaan te gooien) net zo goed uiten hier als dat jij jouw Nederlandstalige particuliere mening mag geven, en dus geef ik mijn Nederlandstalige particuliere mening ook. Maar dank dat jij mijn mening als een vaststaand feit beschouwd. Ik leid daaruit af dat je het met me eens bent? Mocht iemand het er niet mee eens zijn, dan is de beste en meest constructieve manier om een mening te onderbouwen met argumenten. Wat betreft die categorisering op zoveel mogelijk encyclopedisch relevante kenmerken tegelijk. Die blijft ook na verwijdering van deze overbodige categorie nog steeds in stand. Er wordt nog steeds gecategoriseerd op jaar en op land. zoals ik hierboven ook al aangeef. Maar dan (bijvoorbeeld) via Verkiezingen in 2017 en Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 dec 2017 12:37 (CET)
  • Er valt voor beide situaties wel wat te zeggen, ik vermoed dat dat de reden is dat beide kampen menen dat ze daarom gelijk hebben, en dat vandaag nog kunnen binnenharken. Met minder categorieën heb je meer verschillende artikelen bij elkaar staan, in het extreme geval staan er 100 artikelen over verkiezingen in 2018 in een categorie, zonder onderverdeling naar land/regio. Uitsplitsen per land zal voor de meeste landen inderdaad voor 2018 een (1) artikel opleveren, voor Nederland heel misschien een paar. Het is vooral een keuze, ik heb dat bij "sporter-x naar land" heel vaak eerder gezien. In Oostenrijks langlaufer hadden we 100 artikelen, in Soedanees langlaufer dan toevallig eentje, en er was altijd wel iemand die die categorie "Soedanees langlaufer" om die reden wilde verwijderen, want geen minimaal 5 artikelen. Anderen wilden vooral de structuur harmoniseren, en die Soedanees niet samen met 100 Oostenrijkers op een kluitje gooien. Iedereen had een punt, maar je kunt ze nooit allemaal tegelijk verzilveren. Wat we vooral missen is een tooltje dat alle artikelen uit categorie X inclusief sub-cats kan tonen. Want met zo'n tooltje maakt het minder uit hoe diep je hebt gecategoriseerd. ed0verleg 4 dec 2017 08:56 (CET)
   • Eens. Zo'n 'ls -R' zou heel handig zijn, en waarschijnlijk veel discussie schelen. --flesmelk (ook een drupje?) 4 dec 2017 11:27 (CET)
    • Ter attentie van de behandelende moderator(en): Op Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2018 week 10 is vandaag de nominatie geplaatst van de gehele categorieboom Nederlandse verkiezingen naar jaar. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 mrt 2018 12:09 (CET)
     • Tegen Tegen verwijderen van alleen deze categorie. Er staat al iets in en er komt sowieso een herindelingsverkiezing aan in november. Als de nominatie van maart doorgaat kan deze daarbij mee, maar niet als enige. Kunnen we deze nominatie bij die van maart meenemen en deze om die reden afsluiten? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jun 2018 13:59 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 02/12, af te handelen vanaf 16/12[bewerken]

Toegevoegd zondag 03/12, af te handelen vanaf 17/12[bewerken]

 • ...

Week 04[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 22/01, af te handelen vanaf 05/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 23/01, af te handelen vanaf 06/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 24/01, af te handelen vanaf 07/02[bewerken]

Toegevoegd donderdag 25/01, af te handelen vanaf 08/02[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 26/01, af te handelen vanaf 09/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 27/01, af te handelen vanaf 10/02[bewerken]

 • Categorie:Ceremonie - Overbodig, samenvoegen met Categorie:Ritueel aub Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:39 (CET)
 • Categorie:Bijeenkomst - Overbodig, we hebben al de categorie Categorie:Evenement en dat zijn mijns inziens ook bijeenkomsten van mensen. De inhoud graag terugplaatsen onder Evenement. Zo is de EO-Jongerendag een heel grote bijeenkomst, net als de Wereldjamboree. Maar die staan weer onder de boom van Evenement. Een duidelijk scheiding tussen evenementen en bijeenkomsten wordt ook niet gegeven. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:51 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te lastig om bijeenkomst en evenement van elkaar te onderscheiden, we hebben ook niet eens een artikel Bijeenkomst. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:08 (CET)
 • Categorie:Congres - Overbodige extra categorielaag. subcategorie Categorie:Conferentie kan eventueel terug onder Categorie:Evenement Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:54 (CET)
  • Blijf van mening dat de categorie Congres niets toevoegt. Maar de categorie Categorie:Evenement valt in de categorboom Cultuur en is daarmee niet geschikt voor diplomatieke conferenties. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 18:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te weinig artikelen in deze categorie (1 artikel om precies te zijn, en 1 subcategorie). Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:19 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de middeleeuwen - Overbodige en ook onwenselijke (en ook bijna lege) tussenlaag. Inhoud bestaat nu uit slechts twee subcategorieën: Categorie:Oorlog in de middeleeuwen en Categorie:Grote volksverhuizingen. Die wil men direct in de categorie Categorie:Middeleeuwen tegenkomen. Niet verstopt in een containercategorie met de vage naam Gebeurtenis in de middeleeuwen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:02 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Met 0 artikelen en 2 subcategorieën is er te weinig inhoud in deze categorie. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:20 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de Romeinse oudheid - Overbodige tussenlaag, de enige inhoud bestaat uit twee subcategorieën. Deze graag direct onderbrengen in Categorie:Romeinse oudheid. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Met 0 artikelen en 2 subcategorieën is er te weinig inhoud in deze categorie. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:20 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de oudheid - Overbodige tussenlaag, de enige inhoud bestaat naast de hierboven al genomineerde categorie Gebeurtenis in de Romeinse oudheid uit twee subcategorieën. Deze graag direct onderbrengen in Categorie:Oudheid. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Consequent met nominaties hier direct boven. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:26 (CET)
 • Categorie:Weergebeurtenis naar jaar en de drie subcategorieën Categorie:Weer in 1816, Categorie:Weer in 2006 en Categorie:Weer in 2007 - Overbodig en ook onvolledige categorisering. In de meeste (lees bijna alle) jaren staan de weerartikelen gewoon in de jaarcategorie (zie bijvoorbeeld Winter van 1974-1975 of IJzel van januari 2016). Bovendien hebben de meeste jaarcategorieën te weinig artikelen om er een aparte subcategorie voor aan te maken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:53 (CET)
 • Categorie:Weergebeurtenis - Inhoud bestaat uit subcategorieën met weerverschijnselen. Inhoud dan ook aub samenvoegen met Categorie:Weerverschijnsel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:58 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Voor alle nominaties tot hier onder deze subkop. Wat specifiek deze laatste nominatie betreft: er is een duidelijk verschil, want een weergebeurtenis is iets eenmaligs (zie bijv. [2], [3]) terwijl Categorie:Weerverschijnsel duidelijk een andere soort inhoud heeft. Met alle respect, dit is gewoon vrij basale kennis. Als je die niet echt hebt, kun je je misschien beter niet met een onderwerp bezighouden. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 09:55 (CET)
   • Was dat duidelijke verschil er maar. Hittegolf, Tropische cycloon, Storm (wind), Sneeuwstorm zijn volgens jou dus allemaal eenmalige zaken en geen weerverschijnselen? Want ze staan wel allemaal in Categorie:Weergebeurtenis en niet eens allemaal in Categorie:Weerverschijnsel. Ik zie overigens dat De Wikischim geheel tegen de regeels in helaas voortijdig categorieën aan het leeghalen is (zie bijv. [4], al is het hier nog niet overal gebeurd). Citaat uit Wikipedia:Te beoordelen categorieën: Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. Iedere categoriewijziging van mij wordt luid tegen geprotesteerd door hem, maar voor Wikischim zelf gelden blijkbaar andere regels? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 10:52 (CET)
    • Dit wordt werkelijk waar te absurd voor woorden. Zie hier, LeeGer stelt hierboven met [...] Hittegolf, Tropische cycloon, Storm (wind), Sneeuwstorm zijn volgens jou dus allemaal eenmalige zaken en geen weerverschijnselen dus aan mij een vraag die hij aan gebruiker:Mbch331 had moeten stellen. Nog sterker, ík ben juist degene die eerder het onderscheid dat ik volgens LeeGer niet snap in de categorisatie heeft aangebracht, door in augustus 2016 de afzonderlijke Categorie:Weergebeurtenis aan te maken. Vervolgens draait LeeGer zelf een aanpassing van mijn hand terug, waardoor het onderscheid tussen Categorie:Weerverschijnsel en Categorie:Weergebeurtenis nu weer inconsequent is en het lijkt alsof Categorie:Weergebeurtenis geen meerwaarde heeft. Tja, zo kan ik het ook wel. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 11:13 (CET)
     • Ik merk op dat Wikischim ondanks verzoeken om te stoppen met leeghalen hier toch mee doorgaat: hier en hier. Ik verzoek hem hierbij dan ook om per direct te stoppen met iedere wijziging aan deze categoriestructuur. Het is een ongekend schandaal dat hij de richtlijnen nu volledig overboord gooit terwijl hij anderen zelfs bij de kleinste wijzigingen al denkt te kunnen beschuldigen van het overtreden ervan. Wel ben ik blij dat Wikischim hierboven zelf toegeeft dat "Categorie:Weergebeurtenis geen meerwaarde heeft"Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 11:32 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te weinig weerartikelen per jaar. Ik heb geen mening over de discussie over weergebeurtenissen versus weerverschijnselen. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:26 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd zondag 28/01, af te handelen vanaf 11/02[bewerken]

 • Categorie:Man en Categorie:Vrouw - weg - Gaan we nu serieus alle cats over personen opsplitsen naar mannen en vrouwen? Verbetert dit de vindbaarheid van artikelen? Zie bijv. Categorie:Zangeres. Wikiwerner (overleg) 28 jan 2018 17:42 (CET)
  • Jaren geleden hadden we die categorieën wel. Aparte voor bijvoorbeeld acteurs en actrices. Toen is ooit besloten om dat onderscheid te verwijderen en mannen en vrouwen samen te voegen. Dat hele systeem weer opnieuw invoeren kan en mag dan ook mijns inziens niet zonder vooraf te peilen of daar binnen de gemeenschap een meerderheid voor is. Dit zou dan ook een nuweg moeten zijn. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 jan 2018 18:17 (CET)
   • Maar als deze categorie wordt verwijderd, waaronder moeten dan de onderliggende categorieën zoals Categorie:Vrouwengeschiedenis worden gerangschikt? Het lijkt me niet zinvol om elk artikel over een vrouw onder die categorie onder te brengen (dan zouden we Engelse toestanden krijgen met tientallen categorieën per artikel) maar wel om relevante (sub)categorieën te koppelen. We gooien ook niet de categorie:Alles weg omdat dit op alle artikelen slaat. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 12 feb 2018 18:01 (CET)
  • Er staan momenteel maar enkele subcats in zowel :Categorie:Man als :Categorie:Vrouw. Ik denk zo dat Categorie:Mens heel goed als verzamelcategorie kan dienen voor die subcats. VanBuren (overleg) 12 feb 2018 18:21 (CET)
  • Ik ben niet tegen de categorie:Vrouw als zodanig, maar wel tegen de seksificatie van categorieën als zangeres. Je moet dingen niet opsplitsen, puur omdat het kan. We gaan de zangeressen daarna ook niet opsplitsen per provincie of per geboortemaand, en soms vind het aantal genres al te ver doorgeschoten. De paar sub-cats die nu gevuld in Categorie:Vrouw staan, lijken me echter weer wel gerechtvaardigd. ed0verleg 13 feb 2018 07:08 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - per Edoderoo. Segregatie van personencategorieën is niet gewenst, maar de inhoud van de categorie lijkt me voor nu afdoende. Ik heb wel de lege Categorie:Zangeres verwijderd. - Kippenvlees (overleg‽) 14 feb 2018 18:06 (CET)
 • Categorie:Sociale media - weg - Onnodige tussenlaag voor de Categorie:Online sociaal netwerk: bestaan er ook offline sociale netwerken? Deze tussenlaag bemoeilijkt dus de vindbaarheid van artikelen. Wikiwerner (overleg) 28 jan 2018 18:01 (CET)
  • (Voor beide nominaties hierboven) Tegen Tegen verwijderen Terzijde, hier vallen me echt de schoenen van uit: bestaan er ook offline sociale netwerken? Dit is feitelijk zoiets als vragen: bestaan er ook offline gemeenschappen? Iemand die blijkbaar zo weinig van een onderwerp af weet zou zich überhaupt niet met zaken als het nomineren van cats bezig moeten houden. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 10:11 (CET)
   • Jij snapt heus wel dat we met een 'sociaal netwerk' normaliter zoiets bedoelen als Facebook, LinkedIn, etc. Om mij dan weg te zetten als "iemand die blijkbaar zo weinig van een onderwerp af weet", tja ... Uiteraard bestaan er ook offline sociale netwerken, zoals sportverenigingen, koren en allerlei vriendenclubjes, alleen noemen we dat meestal niet een 'sociaal netwerk'. En ja, de categorie:Offline sociaal netwerk is nog rood: kom op, De Wikischim! Wikiwerner (overleg) 30 jan 2018 21:23 (CET)
  • Voor Voor samenvoegen van Categorie:Sociale media en Categorie:Online sociaal netwerk. Lijkt me dubbelop met een iets andere naam. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 11:21 (CET)

Week 05[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 29/01, af te handelen vanaf 12/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 30/01, af te handelen vanaf 13/02[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd woensdag 31/01, af te handelen vanaf 14/02[bewerken]

 • Categorie:Museum in Rijssen-Holten - Onnodig want bevat op moment van nominatie slechts 1 artikel (Internationaal Brandweermuseum Rijssen) en contraproductief. Musea zijn beter vindbaar indien ze gecategoriseerd worden per provincie, uitgezonderd grotere steden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 01:25 (CET)
 • Categorie:ODCA - hernoemen aub - Ik denk dat maar weinig Nederlanders weten waar de afkorting ODCA voor staat. Daarom lijkt een afkorting me hier geen goede naam voor een categorie. ODCA verwijst door naar Christendemocratische Organisatie van Amerika. Dat lijkt me een betere naam. Of anders Organización Demócrata Cristiana de América. Dan is ook meteen duidelijk dat het niet om de VS gaat. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 19:37 (CET)
 • Categorie:Kleding naar stof - Inhoud bestaat uit slechts twee subcategorieën, waarvan een ervan (Categorie:Bont) maar een beperkt aantal artikelen bevat die ook daadwerkelijk over kledingstukken gaat, terwijl de categorienaam wel de indruk wekt dat het om kledingstukken gaat die van een bepaalde stof gemaakt zijn. In plaats daarvan komt men er ook artikelen tegen als Bont (huid), Bont voor Dieren, Bonthandel, Petit-gris. Daarom kan de inhoud van deze categorie beter opgenomen worden in de iets bredere categorie Kleding. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 19:58 (CET)

Toegevoegd donderdag 01/02, af te handelen vanaf 15/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 02/02, af te handelen vanaf 16/02[bewerken]

 • Categorie:British Standards Institution - Onnodige subcategorie - Enige inhoud is een bijna lege subcategorie en het artikel British Standards Institution. Dat kan beter ondergebracht worden bij de bovenliggende Categorie:Standaardisatieorganisatie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:42 (CET)
 • Categorie:British Standard - Onnodige subcategorie - Subcategorie van bovenstaande British Standards Institution. Inhoud bestaat uit slechts 1 artikel: BS 7799. Deze kan beter ingedeeld worden in de bovenliggende Categorie:Standaard. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:42 (CET)
 • Categorie:International Electrotechnical Commission - Onnodige subcategorie - Inhoud bestaat uit 1 artikel over een standaard en een subcategorie met nog 5 standaarden. Beter om alle standaarden in de subcategorie Categorie:IEC-standaard plaatsen en dan die subcategorie IEC-standaard een directe subcategorie maken van Categorie:Standaard. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:47 (CET)
 • Categorie:Organisatie naar stad - Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
  • Inmiddels heeft Wikischim aan deze categorieboom betreffende steden twee subcategorieën over Nederlandse gemeenten toegevoegd. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 feb 2018 01:17 (CET)
   Tegen Tegen verwijderen - Categorie:Organisatie naar land bestaat al, en daar heb ik heb ik iig niets uitgehaald. Het argument Categoriseren naar land is dan veel beter vervalt dus. (Waarom zou het één hier het ander uitsluiten?) Verder kan de cat. eventueel worden hernoemd naar Organisatie naar gemeente, in lijn met andere cats van het type "XXX naar gemeente". De Wikischim (overleg) 3 feb 2018 10:27 (CET)
 • Categorie:Organisatie in Londen - Net als bovenstaande bovenliggende categorie Organisatie naar stad: Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
 • Categorie:Organisatie in Parijs - Net als bovenstaande bovenliggende categorie Organisatie naar stad: Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
  Voor beide Tegen Tegen verwijderen - Zie verder hierboven. De Wikischim (overleg) 3 feb 2018 10:27 (CET)
  • Opmerking Opmerking - Supercategorie verwijderd maar subcategorieën behouden. Ik zie Londen en Parijs als gelegenheidscategorieën die grote categorieën wat kunnen verlichten. Om daar echter een volledige structuur achter te zetten lijkt me wat te veel. Daarnaast hoeft zo'n gelegenheidscategorie niet per se een stad te zijn, zie bijvoorbeeld Categorie:Organisatie in Meierijstad. - Kippenvlees (overleg‽) 16 feb 2018 17:28 (CET)

Toegevoegd zaterdag 03/02, af te handelen vanaf 17/02[bewerken]

Toegevoegd zondag 04/02, af te handelen vanaf 18/02[bewerken]

 • ...

Week 07[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 12/02, af te handelen vanaf 26/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 13/02, af te handelen vanaf 27/02[bewerken]

Toegevoegd woensdag 14/02, af te handelen vanaf 28/02[bewerken]

 • Categorie:Specialisme - weg: lege categorie. De categorieën die eronder vielen bleken daar ten onrechte onder te vallen en heb ik daarom moeten verwijderen. Wat overbleef is nu leeg en zinloos. Bovendien een mogelijke bron van verwarring, omdat men er artikelen in zou kunnen plaatsen die onder de categorie:Geneeskundig specialisme thuis horen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 14 feb 2018 09:33 (CET)
 • Categorie:Evenement in Brazilië - Conferenties zijn relevant, onderwerp en deelnemers ook, maar het land / plaats waar een conferentie wordt georganiseerd is meestal niet relevant en hoeft dus ook niet op gecategoriseerd te worden. Zeker niet in een onduidelijke categorie als "Evenement in ...". Aangezien de enige inhoud hier bestaat uit 2 conferenties kan deze categorie weg. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 feb 2018 11:16 (CET)
  • En de rest van Categorie:Evenement naar land, met name de categorieën met minder dan 5 artikelen? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 14 feb 2018 13:53 (CET)
   • Heb ik nog niet naar gekeken. Komt nog wel. Maar als je denkt dat daar ook overbodige categorieën tussen zitten dan ga gerust je gang. Je hoeft niet op mij te wachten. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 15 feb 2018 17:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Er bestaan meer van dergelijke categorieën, sommige met nog minder inhoud. Dit maakt dus deel uit van een geaccepteerde stuctuur, daar moet je niet selecfief in gaan snijden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 2 mrt 2018 08:21 (CET)
   • Dat de categoriestructuur op Wikipedia een geaccepteerde structuur is betekent natuurlijk niet dat er binnen die structuur geen verbeteringen mogelijk zijn, zoals in dit geval. Landen waar conferenties plaatsvinden zijn vaak niet erg relevant. Een conferentie een evenement noemen is ook nogal dubieus. Als een categorie dan ook nog eens bestaat uit slechts twee van dergelijke conferenties dan is een nominatie zeker gerechtvaardigd. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 mrt 2018 15:37 (CET)
    • Waarom is een conferentie een evenement noemen dubieus? Een conferentie iheeft side-events, diners, persbijeenkomsten, workshops, plenaire bijeenkomsten en weet ik niet wat. Bij uitstek een evenement zou ik zo zeggen. Hannolans (overleg) 2 mrt 2018 16:02 (CET)
     • Zie de categorie Categorie:Evenement en de subcategorieën ervan. Deze categoriestructuur wordt vrijwel uitsluitend gebruikt voor culturele en openbaar toegankelijke aangelegenheden. De categorie staat dan ook in de categorieboom cultuur. De categorie wordt niet gebruikt voor besloten diplomatieke / politieke vergaderingen/conferenties. Die staan vooral in de categorieboom diplomatie/congres. Dat onderscheid lijkt me ook voor de duidelijkheid en vindbaarheid erg zinvol. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 00:58 (CET)
  • Voor Voor verwijderen VN-conferenties zijn geen evenementen, dus deze categorie is de facto leeg. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:46 (CET)
   • Vreemde redenering, VN-conferenties zijn geen evenementen? Wat zijn ze dan? Jvhertum (overleg) 1 aug 2018 09:33 (CEST)
    • Het zijn gebeurtenissen, net als dat evenementen gebeurtenissen zijn. Marcocapelle (overleg) 5 aug 2018 11:31 (CEST)
 • Categorie:Grafisch vormgever - weg: overbodige en onduidelijke tussencategorie, hieronder zit Categorie:Grafisch ontwerper dat wel een duidelijke categorie is. Grafisch vormgever omvat grafici, illustratoren en fotografen, maar dan weer geen kunstschilders en tekenaars hoewel zij allen met het platte vlak werken. Hannolans (overleg) 14 feb 2018 12:15 (CET)
   • zie overigens ook het artikel Grafische vormgeving over het vermeende onderscheid ontwerper versus vormgever: "In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt is er tegenwoordig geen verschil tussen een grafisch vormgever en een grafisch ontwerper. Grafisch ontwerper is in wezen precies dezelfde opleiding als die van grafisch vormgever, maar dan verzorgd door universiteiten."Hannolans (overleg) 1 mrt 2018 22:46 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Als in de artikelen geen onderscheid gemaakt wordt moeten we dat in de categorieën ook niet doen. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:50 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 15/02, af te handelen vanaf 01/03[bewerken]

N.B. Uiteraard is dit nog niet de definitieve situatie. Een groot deel van de artikelen in de drie bovenvermelde categorieën bv kan uiteindelijk geplaatst worden in een nieuwe categorie Geografie van Midden-Groningen. Dat zal ik gaan doen nadat deze drie nominaties zijn afgehandeld - Skuipers (overleg) 15 feb 2018 15:16 (CET)

 • Categorie:Geschiedenis van Appenzell - Appenzell (kanton) is in 1597 opgeheven, inmiddels hebben de beide kantons wel hun eigen geschiedenis opgebouwd, en per categorie is het logische niveau voor dit type categorie. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 feb 2018 15:14 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Splitsen van de categorie is de meest logische oplossing, aangezien ieder Zwitsers kanton zijn eigen geschiedeniscategorie heeft. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:55 (CET)
  • Ik heb inmiddels vervangende categorieën aangemaakt en de categorisatie aangepast, hoe de inhoud uitgesplitst zou moeten worden over de twee categorieën is hier niet direct duidelijk. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 jun 2018 09:46 (CEST)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

N.B. Uiteraard is dit nog niet de definitieve situatie. Een groot deel van de artikelen in de twee bovenvermelde categorieën bv kan uiteindelijk geplaatst worden in een nieuwe categorie Geografie van Westerwolde. Dat zal ik gaan doen nadat deze twee nominaties zijn afgehandeld - Skuipers (overleg) 15 feb 2018 15:30 (CET)

Toegevoegd vrijdag 16/02, af te handelen vanaf 02/03[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 17/02, af te handelen vanaf 03/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 18/02, af te handelen vanaf 04/03[bewerken]

Week 09[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 26/02, af te handelen vanaf 12/03[bewerken]

 • Categorie:Vlaams activist samenvoegen met het bovenliggende Categorie:Belgisch activist. Na een eerdere poging hier uit 2014 hier een nieuwe poging. Zie ook Overleg categorie:Vlaams activist. Er lijken me twee bezwaren i.v.m. deze categorie. "Vlaams activist" kan begrepen worden als iemand die deelnam aan het activisme, wat je simplistisch kunt omschrijven als meedoen met de bezetter in de Eerste Wereldoorlog, maar ook als iemand die aan (politiek) activisme doet, zoals een vredesactivist of milieuactivist. Om die reden maakte ik gisteren Categorie:Vlaams activist (Eerste Wereldoorlog) aan, om de oorlogsgevallen in onder te brengen. Tweede bezwaar: in de bovenliggende categorie zitten ook nog wat Vlamingen. Zoals zo vaak in Belgisch-Vlaamse gevallen, worden namen afhankelijk van de auteur in de ene of de andere categorie gestopt. Activisme op zich is echter geen opgesplitst iets in België (i.t.t. bv. media of politieke partijen), dus een opdeling hierin nodigt wat uit tot willekeur, wat in de feiten ook blijkt. De afgewezen aanvraag uit 2014 had het over activisten die voor "de Vlaamse zaak", een zelfstandig(er) Vlaanderen, streven, maar zo'n categorie bestaat ook al, nl. Categorie:Persoon binnen de Vlaamse Beweging. De moderator van dienst zei dat daar activisten voor de Vlaamse zaak buiten konden vallen, maar dat lijkt me niet. Die "Beweging" is - aldus de definitie die we zelf hanteren - net de verzamelterm voor al wie daarvoor streeft. Kort samengevat: ik denk niet dat er een noodzaak is aan deze categorie, gelet op de fouten en inconsistenties die eruit kunnen voortvloeien. MichielDMN 🐘 (overleg) 26 feb 2018 08:54 (CET)
Mijn belangstelling voor categorisatie is eerder gering, maar hier toch even een uitzondering. In de Vlaamse Beweging is er tijdens en na de Eerste Wereldoorlog een tijd geweest dat een aantal Vlamingen zich aan collaboratie begaven met de bezetter, met in grote lijnen de bedoeling België als staat te doen verdwijnen en een onafhankelijk Vlaanderen te bereiken. Sommigen zaten aan het Front (Belgisch gebied) en werden 'Fronters' genoemd. De anderen woonden in bezet België en werden 'activisten' genoemd. Het begrip 'Vlaams activist' heeft dus een welbepaalde betekenis, en verdient een aparte categorie. Er zijn natuurlijk altijd al veel Belgen-Vlamingen geweest die een grote activiteit hebben aan de dag gelegd, in de wetenschappen, in de politiek, in internationale hulp, in milieuactiviteiten, noem maar op. Maar die horen in andere categorieën thuis en niet in de specifieke categorie 'Vlaams activist'. Dat de categorie 'Persoon binnen de Vlaamse Beweging' voldoende zou zijn, klopt niet. Niet alle dames en heren die actief waren in de Vlaamse Beweging, op verre na niet zelfs, hielden er de anti-Belgische en collaborerende overtuigingen op na die de activisten kenmerkten. Een categorie 'Vlaams activist (Eerste Wereldoorlog)' lijkt me dan ook een goed compromis. Tegen het versmelten van de categorie 'Vlaams activist' met 'Belgisch activist', voor andere gevallen, zie ik geen bezwaar, ook al zie ik deze categorie niet goed zitten. Immers, al wie in aanmerking komt om in een lemma op Wikipedia herdacht te worden, is in principe meer dan gemiddeld actief geweest tijdens zijn leven en kan derhalve als 'activist' bestempeld worden. Maar ik neem aan dat dit niet de bedoeling is. De algemene Categorie 'Activist' bestaat alvast, met zijn 26 subcategorieën, en daaraan kunnen zich nog veel andere subcategorieën vasthaken. Als ik de lijst bekijk van wie thans nog in de categorie 'Vlaams activist' overblijft, dan hoeven die niet naar een categorie 'Belgisch activist' te worden overgeheveld, maar is voor hen de categorie 'Persoon binnen de Vlaamse Beweging' de juiste plek. Andries Van den Abeele (overleg) 26 feb 2018 11:03 (CET)
Ik zie twee politici, Fernand Geyselings en Peter Tom Jones, waarvoor die categorie "Persoon binnen de Vlaamse Beweging" niet erg wenselijk is. (Er zijn er allicht nog, ik heb ze niet allemaal bekeken.) Als er nog mensen in zitten uit de Vlaamse Beweging, dan kunnen die nu al naar die categorie verplaatst worden, aangezien die een subcategorie is. Liefst zelfs. MichielDMN 🐘 (overleg) 26 feb 2018 11:29 (CET)
Ondertussen heb ik er nog een aantal naar die subcategorie verwezen. De overblijvende gevallen hebben, tenzij ik ergens verkeerd keek, niet veel te maken met Vlaamse ontvoogding, wel met ander activisme. MichielDMN 🐘 (overleg) 26 feb 2018 11:37 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd dinsdag 27/02, af te handelen vanaf 13/03[bewerken]

Toegevoegd woensdag 28/02, af te handelen vanaf 14/03[bewerken]

Toegevoegd donderdag 01/03, af te handelen vanaf 15/03[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 02/03, af te handelen vanaf 16/03[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 03/03, af te handelen vanaf 17/03[bewerken]

 • Categorie:Stripfestival naar land - Onnodige opsplitsing naar land. In de vijf subcategorieën samen staan totaal 13 artikelen. met twee subcategorieën met slechts 1 artikel en 1 met slechts 2 artikelen. Die kunnen prima in de categorieën Categorie:Stripfestival en Festival in (land). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Categorieën zijn er na overleg gekomen. Er ontbrak namelijk te vaak een cat bij de artikelen zelf. Ofwel ontbrak er zoiets als stripfestival ofwel zoiets als Japan, Nederland,... . Als oplossing is deze categorisatie er gekomen om dat in de toekomst te kunnen voorkomen.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 4 mrt 2018 11:45 (CET)
  • Zoals TheDragonhunter stelt: kwam na overleg. Het lijkt me wel handig om te kunnen zoeken op land. MichielDMN 🐘 (overleg) 4 mrt 2018 21:32 (CET)
   • Kan nergens iets vinden van overleg hierover. Niet in de archieven van het categoriecafé (toch the place to be als je wilt overleggen over het aanmaken van een categorieboom) en ook Overleg categorie:Stripfestival is nog blanco. dus ik vermoed dat men niet de moeite heeft genomen om ook de mensen die zich veel met de categoriestructuur bezighouden in het overleg te betrekken? Want dan hadden die waarschijnlijk meteen al aangegeven dat het niet de bedoeling is om aparte subcategorieën aan te maken voor 1 artikel. Dat we pas verdere onderverdelingen in diepere lagen subcategorieën aanmaken als daar reden toe is, niet om artikelen in hun eigen heel specifieke hokjes te stoppen. Ik zie ook geen enkele reden waarom daarop hier een uitzondering gemaakt zou moeten worden. De genomineerde categorieboom bevat slechts 13 artikelen. Dat is nog prima te overzien als die samen zouden staan onder Categorie:Stripfestival. Groot voordeel: de lezer hoeft niet steeds heen en weer te klikken tussen de categorieën van verschillende landen. Hij vindt alle stripfestivals in een compacte en overzichtelijke categorie. Wil je ze toch naar land indelen? Dan kan dat prima in de categorieboom Categorie:Strip naar land. Ook weer een categorieboom met een aantal (sub)categorieën met slechts 1 of 2 artikelen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 mrt 2018 00:18 (CET)
    • Over praktisch de hele categorieboom van Categorie:Strip is overlegd. Meermaals in het categoriecafé, op de overlegpagina van de projectpagina en OP's van gebruikers die zich er mee bezighouden. Het was alleen jammer dat oproepen op WP:OG weinig reacties opleverden. Op het andere argument is niet op ingegaan, dus dat telt ook nog.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 5 mrt 2018 19:13 (CET)
     • Ander argument? Welk argument? Bedoel je de opmerking "Er ontbrak namelijk te vaak een cat bij de artikelen zelf"? Die is erg onduidelijk en geen idee wat daarmee bedoelt wordt. Maar er ontbreekt hier natuurlijk niets. Er is een categorie Categorie:Stripfestival, er zijn categorieën voor festivals of evenementen van ieder land. Er is een categorie voor ieder hier genoemd land in Categorie:Strip naar land. Ruim voldoende mogelijkheden om de stripfestivals in onder te brengen. Het enige wat er niet is is voldoende inhoud om een nog diepere subcategorieboom Categorie:Stripfestival naar land te rechtvaardigen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:03 (CET)
      • Oh, het was niet duidelijk. Wat ik dus bedoel is dat het vaak gebeurt (wanneer ik categoriseer) dat artikelen onvoldoende gecategoriseerd zijn. Stripgids Festival is bv. een festival in België. Het gebeurt dan vaak dat dan in bv. (fictief voorbeeld) "Stripfestival" of "Festival in België" staat (enkel 1 van de twee, terwijl het minstens allebei zou moeten zijn). Met de huidige categorisering wordt dat al in de categorieboom aangepakt. Verder gaat het hier niet over 2-3 artikelen, maar over 13 artikelen. Dan lijkt opsplitsen me niet overbodig. Verder is er over min of meer de hele categorie:Strip op voorhand overlegd. En nee, er horen geen artikels direct in de categorie Strip naar land te staan, onder andere vandaar ook deze categorisering.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 mrt 2018 19:53 (CET)
       • Maar de conclusie dat de hele categorieboom overbodig is omdat er te weinig inhoud voor is, die is nooit bij jullie opgekomen? Want 13 artikelen is nog een zeer beperkt aantal en prima te overzien in de categorie Categorie:Stripfestival. Opsplitsen was daar absoluut niet nodig en is zelfs nadelig. Nu moet de lezer maar heen en weer klikken tussen bijna lege subcategorieën in plaats van 13 artikelen bij elkaar te vinden in een prima te overzien categorie. Uw fictief voorbeeld is ook niet aan de orde. Voor alle hier genoemde subcategorieën is er al een oplossing door de artikelen onder te brengen in Categorie:Stripfestival, Festival in (land) en Strip in (land). Daarbij ontbreekt er niets. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 mrt 2018 00:41 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te weinig artikelen voor zo'n gedetailleerde uitsplitsing. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 10:55 (CEST)
 • Categorie:Stripfestival in Japan‎ - Onnodige opsplitsing naar land. In de vijf subcategorieën van Categorie:Stripfestival naar land staan samen staan totaal 13 artikelen. met twee subcategorieën met slechts 1 artikel en 1 met slechts 2 artikelen. Die kunnen prima in de categorieën Categorie:Stripfestival, Festival in (land) en Strip in (land). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
 • Categorie:Stripfestival in Frankrijk - idem Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
 • Categorie:Stripfestival in de Verenigde Staten‎ - idem Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
 • Categorie:Stripfestival in België - idem - Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen zie hierboven Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 4 mrt 2018 11:48 (CET)
  • Voor Voor verwijderen zie hierboven. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 10:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De inhoud toont aan dat de categorie voldoende zinvol is. Flag of California.svg DimiTalen 25 mrt 2018 11:33 (CEST)
 • Categorie:Stripfestival in Nederland‎ - idem, al zou een alternatief kunnen zijn om alleen bovenstaande categorieën te verwijderen inhoud te verplaatsen naar Categorie:Stripfestival en deze laatste die met vijf artikelen nog wel enige inhoud heeft een direct subcategorie te maken van Categorie:Stripfestival (eventueel samen met België) zonder de tussenlaag Categorie:Stripfestival naar land Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen zie hierboven Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 4 mrt 2018 11:48 (CET)
  • Voor Voor verwijderen zie hierboven. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 10:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De inhoud toont aan dat de categorie voldoende zinvol is. Flag of California.svg DimiTalen 25 mrt 2018 11:33 (CEST)

Toegevoegd zondag 04/03, af te handelen vanaf 18/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Categorie:Ierse keuken - Onnodige tussencategorie - Enige inhoud is de subcategorie Categorie:Ierse drank, die kan beter direct in Categorie:Cultuur in Ierland. Inhoud die echt over de Ierse keuken gaat is er blijkbaar niet. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 4 mrt 2018 00:27 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Zinvolle categorie waar intussen al meer in zit. Flag of California.svg DimiTalen 4 mrt 2018 10:10 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen idem als DimiTalen, en ondertussen niet meer leeg. KroySquare.jpgDirkVE overleg 4 mrt 2018 10:16 (CET)
   • Men was iets te enthousiast met het toevoegen van gerechten. Ik heb twee gerechten die volgens de artikelen Engels en Zweeds zijn weer verwijderd. Dat men het ook in Ierland serveert wil ik best geloven, maar ik kan in Nederland ook in veel restaurants wel een pastagerecht bestellen. Toch blijven we dat de Italiaanse keuken noemen. Blijven nu drie gerechten over en een subcategorie. Het is aan de moderator om te bepalen of dat voldoende is. Wil men er nog meer gerechten aan toevoegen, kijk dan aub of het ook echt om een Iers gerecht gaat. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 mrt 2018 00:30 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Week 10[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 05/03, af te handelen vanaf 19/03[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 06/03, af te handelen vanaf 20/03[bewerken]

 • Categorie:Stripblad naar land - Onnodig - Te weinig inhoud voor een hele categorieboom stripblad naar land als meer dan de helft van de subcategorieën niet meer dan 1 of 2 artikelen of subcategorieën bevatten. De inhoud van Categorie:Amerikaans stripblad, Categorie:Duits stripblad, Categorie:Italiaans stripblad, Categorie:Japans stripblad en Categorie:Spaans stripblad kan in Categorie:Stripblad. De subcategorieën Categorie:Belgisch stripblad, Categorie:Nederlands stripblad en misschien Categorie:Frans stripblad kunnen directe subcategorieën worden van Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Amerikaans stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud alleen de subcategorie Categorie:Mad Magazine. Deze kan naar Categorie:Strip in de Verenigde Staten en Categorie:StripbladCivil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Duits stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud slechts 1 artikel. Deze kan naar Categorie:Strip in Duitsland en Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Italiaans stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud slechts 1 artikel. Deze kan naar Categorie:Strip in Italië en Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Japans stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud slechts 2 artikelen. Deze kan naar Categorie:Strip in Japan en Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Spaans stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud slechts 1 artikel. Deze kan naar Categorie:Strip in Spanje en Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Over zowat alles onder Categorie:Strip is op voorhand overlegd. Verder zitten er zeker over de 70 artikelen onder Categorie:Stripblad. Gewoon laten staan dus. Zie ook Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2018 week 09 en Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2018 week 06.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 mrt 2018 19:57 (CET)
   • Over de 70 artikelen? Meer nog zelfs, maar 95% daarvan zit in de Nederlandse en Belgische subcategorie. Een slecht en overbodig systeem van categorieën waarover vooraf overlegd is blijft gewoon een slecht en overbodig systeem. En dat dit een slecht en vooral overbodig systeem is blijkt wel uit het grote aantal subcategorieën met slechts 1 artikel. En is er ook een link naar dat overleg? ~Ik heb overigens geconstateerd dat een aantal categorieën in deze stripstructuur zijn aangemaakt door een gebruiker aan wie onlangs een verbod is opgelegd om zich nog langer met de categorieën bezig te houden. Ik vermoed dat hij ook weleens bij dat overleg betrokken kan zijn geweest. als dat inderdaad het geval is dan is dat overleg helaas van weinig waarde. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 mrt 2018 00:24 (CET)
    • Dus het feit dat iemand betrokken is geweest bij overleg, maanden voor er een ArbCom-uitspraak komt in een zaak geïnitieerd door ene LeeGer, diskwalificeert naar de mening van LeeGer de gehele discussie?? The Banner Overleg 7 mrt 2018 16:25 (CET)
     • Heel rare bewering van LeeGer inderdaad. In de Arbcom-aanvraag van LeeGer stond immers juist dat De Wikischim géén verbod zou moeten krijgen om zich met categorieën bezig te houden, maar een beperking. De Arbcom vond een verbod blijkbaar gemakkelijker om verdere problemen te voorkomen, maar vast niet omdat ze álles wat DW doet fout vindt. Bever (overleg) 7 mrt 2018 16:47 (CET)
      • Er stond dat ik niet vroeg om een verbod omdat ik van mening was dat De Wikischim geen kwade bedoelingen had, dat is heel iets anders dan dat ik gepleit zou hebben "dat De Wikischim géén verbod zou moeten krijgen". Dat de arbcom desondanks besloot om hem toch een algeheel verbod op te leggen om zich met het categoriseren bezig te houden laat wel zien hoe er op Wikipedia tegen De Wikischims visie ten opzichte van het categoriseren wordt aangekeken. Dan moet ieder overleg waaraan hij voor een een aanzienlijk deel heeft bijgedragen inderdaad erg kritisch bekeken worden, en zeker niet standaard gebruikt te worden als argument voor behoud van een categoriestructuur. Iets wat TheDragonhunter wel deed. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 9 mrt 2018 00:44 (CET)
       • Dit is wel een heel trieste redenering. Dit heeft absoluut niets met AGF te maken. Integendeel.. The Banner Overleg 9 mrt 2018 01:14 (CET)
        • Nu haal je toch de zaken intenties en competenties door elkaar. AGF heet in het Nederlands: "Ga uit van goede wil". Dat heeft hier inderdaad niets mee te maken want die zaak ging vooral om het kunnen en kennen. Iemand kan nog zo van goede wil zijn, als hij de kennis en kunde mist kan hij er de beste bedoelingen ten spijt, alsnog een zooitje van maken. Iets willen is niet hetzelfde als iets kunnen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 mrt 2018 11:01 (CET)
         • En daarom probeer je iemand met terugwerkende kracht maar even onderuit te halen. Ik twijfel aan jouw goede wil in deze. The Banner Overleg 15 mrt 2018 13:31 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Betreft vijf landen met ieder veel te weinig artikelen om een categorie te rechtvaardigen. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 11:02 (CEST)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Categorie:Poligny - graag hernoemen naar Categorie:Poligny (Jura), conform het hoofdartikel en de interwiki's; Er zijn meer gemeenten in Frankrijk met deze naam. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 6 mrt 2018 11:18 (CET)
 • Categorie:Beeldende kunst naar jaar - is nu leeg. Ik zou niet weten of er inhoud is geweest maar als iemand die vindt dan kan ik de nominatie eventueel weer intrekken. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 6 mrt 2018 11:21 (CET)
  • Ik heb de categorie Categorie:Film naar jaar uit deze categorie gehaald omdat die al naast Beeldende kunst naar jaar staat in Categorie:Kunst naar jaar. Ik heb Categorie:Filmlijsten verplaatst van Beeldende kunst naar jaar naar Categorie:Film naar jaar omdat die dan beter gecategoriseerd staat en ik heb Categorie:Strip naar jaar uit deze categorie gehaald omdat deze al via Categorie:Literatuur naar jaar ook al in Categorie:Kunst naar jaar staat. Maar de nominatie mag wat mij betreft blijven staan. Let op!: Ik was bij die verplaatsingen niet op de hoogte van deze nominatie of enig voornemen daartoe. Ook was ik niet voornemens zelf deze categorie te nomineren. Van "leeghalen voor een nominatie" is hier dan ook geen sprake. De verplaatsingen van mijn hand waren er puur op gericht om de vindbaarheid van categorieën en artikelen te verbeteren. Deze dienen dan ook volledig los gezien te worden van deze nominatie waar ik in het geheel niet bij betrokken ben geweest, maar die ik, nu deze heeft plaatsgevonden, wel ondersteun. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 15:36 (CET)
   • Bedankt voor de toelichting. Ik ze (nog) geen reden om de nominatie in te trekken; De tussencategorie lijkt me niet er nuttig zolang er geen categorieën zijn als Categorie:Beeldende kunst in JAAR. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 mrt 2018 10:40 (CET)

Toegevoegd woensdag 07/03, af te handelen vanaf 21/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 08/03, af te handelen vanaf 22/03[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 09/03, af te handelen vanaf 23/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 10/03, af te handelen vanaf 24/03[bewerken]

Toegevoegd zondag 11/03, af te handelen vanaf 25/03[bewerken]

 • ...

Week 11[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 12/03, af te handelen vanaf 26/03[bewerken]

Belgische vakbonden[bewerken]

 • Als extensie van het verzoek van LeeGer uit week 07 is hier de hele boom van Belgische vakbond die de afkorting van de vakbond gebruikt. Deze dienen allemaal te worden hernoemd naar hun volledige naam.

- Kippenvlees (overleg‽) 12 mrt 2018 03:49 (CET)

 • Men kan zich ook de vraag stellen of al deze delen van eenzelfde vakbond allemaal gecategoriseerd dienen te worden. Als extensie kan men ook nog alle categorieën over partijen aanpakken. Hier staan er zelfs bij met door Bjelka zelf verzonnen afkortingen.

- Akadunzio (overleg) 12 mrt 2018 19:14 (CET)

 • Over die politieke partijen had ik in september vorig jaar al een verzoek geplaatst. Daarvoor kwam geen consensus en werd dus niet uitgevoerd. - Kippenvlees (overleg‽) 12 mrt 2018 19:50 (CET)
En welke zou dan wel zelf verzonnen zijn? Graag bewijzen voor je leugens ingelogde vandaal. Bjelka (overleg) 12 mrt 2018 21:26 (CET)
KaP is een door Bjelka verzonnen afkorting: ("De afkorting KaP wordt in geen enkel artikel gebruikt, enkel als categorie-naam voor politici die actief waren voor de Fédération des Cercles catholiques et des Associations conservatrices. Aldaar om verwarring met de KP te voorkomen.)" En ik ben geen ingelogde vandaal. Ook UCB is een door Bjelka in het Nederlandstalig taalgebied ingevoerde afkorting. *Categorie:UCB-politicus is dus iets kunstmatig. Als je dit googelt, kom je alleen bij Wikipedia uit. Ook LP of PL worden als afkorting nauwelijks gebruikt. Akadunzio (overleg) 12 mrt 2018 22:58 (CET)
  • Voor Voor - Als afkortingen buiten Wikipedia nauwelijks of helemaal niet gebruikt worden is het zeker niet de bedoeling ze hier in te gaan voeren. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 mrt 2018 09:38 (CET)
   • En de ingelogde vandaal blijft verder gaan met het verkopen van nonsens. Ik citeer de ODIS-fiche opgemaakt door Joris Colla van KADOC (het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven). Katholiek Verbond van België / Union Catholique Belge, afgekort UCB. met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 13 mrt 2018 20:44 (CET)
    • Hoezo maakt u mij hier uit voor ingelogde vandaal? Neem dat scheldwoord direct terug aub. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 mrt 2018 01:56 (CET)
     • Geen idee wie u bent, maar het bericht waar u op reageert was niet aan u gericht. Dat blijkt mijn inziens ook uit de tekst. Bjelka (overleg) 26 mrt 2018 21:45 (CEST)
      • Wie ik ben? Kijkt u eens naar de handtekening achter het bericht. Daar staat wie ik ben. Ik reageer op een nominatie. Direct daaronder volgt een reactie van u waarin u mij uitmaakt voor ingelogde vandaal. Als dat niet voor mij bedoeld was, dan had u dat erbij moeten zetten. Uit de tekst blijkt dat namelijk helemaal niet. Bovendien is het ook een vrij onbeschofte manier van reageren, ongeacht wie er bedoeld wordt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 26 mrt 2018 22:16 (CEST)
    • Beste Bjelka, je hebt tot op heden geen enkele Nederlandstalig artikel gevonden waar de afkorting UCB gebruikt wordt als afkorting van het Katholiek Verbond van België. Zelfs op Odis vind je geen enkel artikel waar deze afkorting wordt gebruikt. Dat zijn de feiten. Je kan me blijven beschuldigen, maar dit helpt je niet verder. Voor je valse beschuldigingen van ingelogde vandaal zal ik opnieuw een blokkade aanvragen. Akadunzio (overleg) 15 mrt 2018 00:16 (CET)
   • Even alle argumenten op een rijtje zetten:
    • Het Katholiek Verbond van België is in het Frans 'Union Catholique Belge', afgekort 'UCB'. Zie ook de fiche van Odis. In het artikel van Joris Colla staat echter nergens dat 'UCB' de afkorting is van 'Katholiek Verbond van België. Dat is een conclusie dat volledig aan Bjelka is toe te schrijven.
    • De afkorting UCB heeft naast 'Union Catholique Belge' nog verschillende andere betekenissen, waarvan Union Chimique Belge de meest bekende. Andere zijn 'Union Civique Belge' en 'Union des Coopérateurs Borains'.
    • Een zoekopdracht via het archief van de Belgische kranten (Belgicapress) uit de tijd dat deze partij bestond geven aan Nederlandstalige kranten uitsluiten de benaming 'Katholiek Verbond van België' gebruiken en de Franstalige 'Union Catholique Belge'.
    • Een zoektocht op Odis, een uitgave van het Kadoc, waar verschillende personen beschreven worden, geeft bij een zoekopdracht met 'UCB' slechts bij een tiental personen een resultaat. Als dit resultaat bekeken wordt is geen enkele van deze personen gelinkt aan het Katholiek Verbond van België.
    • Bij een zoekopdracht via Google Books met de zoekbegrippen 'UCB' en 'Katholiek Verbond van België alsook een opzoeking via de bibliotheek wordt in geen enkele van deze publicaties of boeken van bekende historici de afkorting 'UCB' gebruikt als afkorting voor het 'Katholiek Verbond van België. In enkele Engelstalige en Franstalige publicaties vindt men dat 'UCB' de afkorting is van 'Union Catholique Belge', in het Nederlands 'Katholiek Verbond van België'.
    • Bij een vraag aan Bjelka om publicaties te bezorgen waar UCB in het Nederlandstalige gebruikt werd, wist hij een publicatie te bezorgen, die als bron Wikipedia had en jawel dat artikel was ook geschreven door Bjelka.
   • Samengevat kan men dus stellen dat Bjelka vermoedelijk de afkorting 'UCB' in de betekenis van 'Katholiek Verbond van België' in het Nederlandstalige taalgebied heeft geïntroduceerd. Detail van bovenstaande onderzoeken vindt men terug op Overleg:Katholiek Verbond van België en Overleg:Frans Boel. Akadunzio (overleg) 16 mrt 2018 20:12 (CET)
    • Of Bjelka ze nu hier geïntroduceerd heeft doet er niet zoveel toe. Afkortingen zijn op zichzelf al niet gewenst maar Franstalige afkortingen voor partijen die ook een Nederlandstalige naam hebben lijkt me al helemaal niet de bedoeling. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 mrt 2018 18:07 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd dinsdag 13/03, af te handelen vanaf 27/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 14/03, af te handelen vanaf 28/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 15/03, af te handelen vanaf 29/03[bewerken]

 • Categorie:Plaats in Cher - De enige categorie betrof een gemeente. Bij andere departementen kunnen de plaatsen die zijn opgegaan een commune nouvelle maar die zijn er (volgens de Franse wiki) niet in het departement Cher. Dus waar ik voor Indre (categorie is nu ook leeg) nog inhoud heb binnenkort gaat deze categorie leeg blijven. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 mrt 2018 15:57 (CET)

Toegevoegd vrijdag 16/03, af te handelen vanaf 30/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 17/03, af te handelen vanaf 31/03[bewerken]

 • Categorie:Vlaams priester - Onnodige opdeling van de Belgische categorie. Er staan twee artikels in, voor de rest is blijkbaar steeds geopteerd voor een Belgische variant. De Belgische Katholieke Kerk is ook niet strikt opgedeeld in een Vlaamse en Waalse/Franstalige versie. Het aartsbisdom is tweetalig. Bovendien "verplicht" de categoriestructuur die twee artikels nog eens in een Belgische categorie, nl. Categorie:Belgisch rooms-katholiek priester, te plaatsen, omdat daarin het rooms-katholieke vermeld wordt. De categorie pretendeert verder een opdeling "naar nationaliteit" te zijn. Dat laatste is een wensdroom van Vlaams-nationalisten, maar vooralsnog is Belgisch de nationaliteit. MichielDMN 🐘 (overleg) 17 mrt 2018 22:57 (CET)
  • De categorie wekt op deze manier ook de indruk dat alle andere priesters Waalse priesters zijn, wat niet waar is. De eerste de beste die ik aanklikte in een van de twee andere subcategorieën van Categorie:Belgisch priester was ook een Vlaming. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 mrt 2018 23:04 (CET)
   • Dus beter uitsplitsen zou ook een oplossing zijn? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 mrt 2018 10:57 (CET)
    • Een oplossing wel, alleen is de vraag of dat wel nuttig is. Een opdeling in Vlaams en Waals (of varianten) is soms nuttig als het gaat om dingen die in België ook echt opgedeeld zijn. Politieke partijen, media, gemeenten ... In dit geval zie ik er de meerwaarde niet in. Het priesterschap op zich is niet meteen iets dat je kunt opdelen. Als er al iets Vlaams (of Waals etc.) aan een priester te melden valt, dan zal dat wel via een andere categorie - waarvoor de opdeling wel nuttig(er) is - opgevangen worden. Het priesterschap lijkt mij daarvoor niet de ideale categorie. MichielDMN 🐘 (overleg) 22 mrt 2018 14:23 (CET)

Toegevoegd zondag 18/03, af te handelen vanaf 01/04[bewerken]

 • ...

Week 27[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 02/07, af te handelen vanaf 16/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 03/07, af te handelen vanaf 17/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 04/07, af te handelen vanaf 18/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 05/07, af te handelen vanaf 19/07[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 06/07, af te handelen vanaf 20/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 07/07, af te handelen vanaf 21/07[bewerken]

Uiteraard kan de inhoud in bovenliggende categorie, maar het is mij niet duidelijk wat de meerwaarde daarvan is. De categorie is goed gevuld en het juist wel fijn om alle stromingen bij elkaar te hebben staan. Vergelijkbaar met Categorie:Protestants kerkgenootschap Evert100 (overleg) 7 jul 2018 19:18 (CEST)
Die supercat wordt daardoor niet onoverzichtelijk groot. De lezer die de categorie 'protestantisme' voor zich heeft, hoeft dan niet door te klikken voor de stromingen. Wikiwerner (overleg) 7 jul 2018 19:49 (CEST)
En de lezer die geïnteresseerd is in protestante stromingen moet onnodig veel artikelen aanklikken :-) Evert100 (overleg) 7 jul 2018 22:40 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen Het is een voldoende grote categorie met coherente inhoud. Dat je minder door hoeft te klikken is natuurlijk waar, maar dat zou voor iedere andere categorie ook gelden, dus waarom is dan juist déze categorie genomineerd? Marcocapelle (overleg) 5 aug 2018 11:46 (CEST)
Ook hier zie ik niet niet echt de meerwaarde van het verwijderen van de categorie. De categorie is goed gevuld. Volgens mij is het handiger de Nederlandse scholen bij elkaar te hebben staan, in plaats van in een supercategorie ten midden van scholen met verschillende nationaliteiten. Evert100 (overleg) 7 jul 2018 19:18 (CEST)
De categorie 'Christelijke hogeschool in Nederland' stel ik ook niet ter discussie. Het gaat me slechts om de tussenstap 'naar land' die niks toevoegt. De route wordt dan: Christelijke hogeschoolChristelijke hogeschool in Nederland. Wikiwerner (overleg) 7 jul 2018 19:49 (CEST)
Oké, duidelijk. Ik trek mijn bezwaar in. Evert100 (overleg) 12 jul 2018 21:58 (CEST)

Toegevoegd zondag 08/07, af te handelen vanaf 22/07[bewerken]

 • ...

Week 31[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 30/07, af te handelen vanaf 13/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 31/07, af te handelen vanaf 14/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 01/08, af te handelen vanaf 15/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 02/08, af te handelen vanaf 16/08[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd vrijdag 03/08, af te handelen vanaf 17/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 04/08, af te handelen vanaf 18/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 05/08, af te handelen vanaf 19/08[bewerken]

 • ...

Week 35[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 27/08, af te handelen vanaf 10/09[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 28/08, af te handelen vanaf 11/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 29/08, af te handelen vanaf 12/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 30/08, af te handelen vanaf 13/09[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 31/08, af te handelen vanaf 14/09[bewerken]

 • Categorie:Knooppuntachtige aansluiting in Duitsland – Aanmaker is ondanks herhaalde verzoeken daartoe niet bereid of in staat uit te leggen wat een 'knooppuntachtige aansluiting' is (blijkens zijn OP is het zijn gewoonte om vragen te negeren; in dit geval doet hij ze af als cyberpesten). Deze term komt buiten Wikipedia en Wegenwiki niet voor en lijkt op laatstgenoemde wiki verzonnen te zijn (WP:GOO). De naam impliceert dat het geen knooppunt is, maar deze subcategorie staat wel in de Categorie:Knooppunt in Duitsland. Jeroen N (overleg) 31 aug 2018 19:39 (CEST)
  • Dan moeten de artikelen op zijn minst naar een andere categorie verhuizen (in plaats van ze zonder categorie te laten, zoals nu door een vandalistische sokpop gebeurt, en tegen de procedures van TVC is). De categorie Categorie:Aansluiting in Duitsland lijkt me dan de aangewezen categorie. Ook is dan de vraag wat we met de categorie Categorie:Knooppunt naar land aan moeten vangen, want daar staan nog veel meer knooppunten die geen knooppunt mogen zijn, en door andere gebruikers 10 jaar geleden al in die categorie zijn gezet. Edoderoo (overleg) 31 aug 2018 21:51 (CEST)
  • Hoi Jeroen N,
Een knooppuntahtige aansluiting is een aansluiting met drie of meer directe om op of van een weg te geraken. Dit geldt echter louter voor voor de aansluiting van B-wegen op autosnelwegen, B-wegen op B-wegen of L-wegen op autosnelwegen of B-wegen in Duitsland. Aangezien je de Duitse termen Kreuz, Anschlussstelle of de Oostenrijkse term Knoten in het Nederlands niet mag gebruiken is in 2014 in overleg met Gebruiker:Alankomaat gekozen voor de term Knooppuntachtige aansluiting. Zo is toen dus deze categorie ontstaan.
Groet
Lokaas12 (overleg) 1 sep 2018 07:15 (CEST)
Heb je een betrouwbare bron voor die definitie? Jeroen N (overleg) 1 sep 2018 11:17 (CEST)
Beste Jeroen N,
Hier is in 2014 reeds een hele discussie over geweest, waarna voor deze betioteling is gekozen. Ik heb echt geen zin o, dit weer op nieuw te doen want dan wordt het een erg irritant welles- nietes spelletje wat de hele zaak niet waard is in mijn ogen. Ik word zo lanrgamer hand gilend gel van dit soort gezeur. Het is zoals het ia.
Groet, Lokaas12 (overleg) 1 sep 2018 11:29 (CEST)
Waar kunnen we die discussie terugvinden? Dan moeten we maar bezien welke bronnen destijds zijn aangevoerd. Maar als er geen bronnen gebruikt zijn is er natuurlijk wel een probleem, want je kan bijv. de aansluiting Aalen-Süd niet een 'knooppuntachtige aansluiting' noemen als je geen bron hebt waarin de aansluiting Aalen-Süd een knooppuntachtige aansluiting genoemd wordt (WP:VER, WP:GOO). Dat begrijp je hopelijk wel. Jeroen N (overleg) 1 sep 2018 11:37 (CEST)
Hier is een aanknopingspunt om verder terug te zoeken: [5]. VanBuren (overleg) 2 sep 2018 08:50 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - problemen met de naamgeving zullen eerst op de artikelen moeten worden opgelost. De categorieën gebruiken de terminologie die op de artikelen worden gebruikt. - Kippenvlees (overleg‽) 14 sep 2018 14:40 (CEST)
En die terminologie mag kennelijk niet worden aangepast omdat er een categorie met die naam bestaat (de term wordt steeds zonder motivering teruggeplaatst). Zo blijven we dus bezig. Jeroen N (overleg) 14 sep 2018 14:46 (CEST)
De naamgeving van een categorie is nooit een argument voor de inhoud van de lopende tekst. De discussie die relevant is is of "knooppuntachtige aansluiting" de correcte benaming is. Dat is een discussie die beter op overlegpagina's van gebruikers of artikelen of in een café (bv. WP:Geografiecafé) kan worden gevoerd en niet op een beoordelingspagina die niet eens over de artikelen zelf gaan. - Kippenvlees (overleg‽) 14 sep 2018 15:10 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 01/09, af te handelen vanaf 15/09[bewerken]

Toegevoegd zondag 02/09, af te handelen vanaf 16/09[bewerken]

 • Categorie:Vervoer in Tsjechië - verkeerd ingedeeld en dubbel met Categorie:Verkeer en vervoer in Tsjechië. –bdijkstra (overleg) 2 sep 2018 02:19 (CEST)
  • Hier was ik al bang voor. Ik ben bezig om een Gewenste Categorie uit te werken althans zoals op het Portaal Tsjechië stond vermeld. Ik ben niet heel kundig met categorieën. Maar heb besloten het zelf maar te doen. De categorieën zouden zeker samengevoegd mogen worden. Alhoewel ik zelf geen voorstander ben van de categorie: Verkeer en Vervoer in Tsjechië. Dat is té uitgebreid, er is behoefte aan een categorie gericht op louter vervoer in Tsjechië. Verkeer is te algemeen in mijn optiek en ik wil niet dat er straks metrostations, tramlijnen en kruispunten door elkaar staan in één categorie. Wobuzowatsj (overleg) 2 sep 2018 02:25 (CEST)
   • Tsja, dat was geen gewenste categorie maar een verwijderde categorie. De inhoud werd in 2012 overgezet naar verkeer en vervoer maar in al die jaren heeft niemand de categorielink bijgewerkt. Veel portalen worden nauwelijks onderhouden, maar blijven wel bestaan vermoedelijk omdat men denkt dat het geen kwaad kan. –bdijkstra (overleg) 2 sep 2018 02:43 (CEST)
   • Ik begrijp je probleem met het door elkaar vermelden van diverse subcategorieën. Daarom heb ik de categorie:Verkeersinfrastructuur in Tsjechië aangemaakt, en de bruggen etc. daarin geplaatst - Skuipers (overleg) 10 sep 2018 10:45 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - is dubbelop met Categorie:Verkeer en vervoer in Tsjechië. Laten we de categorieën per land vergelijkbaar houden. De Categorie:Vervoer in Frankrijk en Categorie:Vervoer in Duitsland zijn in 2012 al verwijderd; ik zie geen reden dat voor Tsjechië niet te doen. Hanhil (overleg) 2 sep 2018 06:57 (CEST)
   • Het lijkt inderdaad het beste om in dit opzicht Tsjechië hetzelfde te behandelen als andere landen. En binnen Verkeer en vervoer in Tsjechië kunnen natuurlijk wel weer ondercategorieën worden gevormd, zoals bv. is gebeurd bij Frankrijk. Bob.v.R (overleg) 2 sep 2018 07:58 (CEST)
  • Eens met de nominatie. Ik heb de nog ontbrekende categorie:Openbaar vervoer in Tsjechië aangemaakt en de betrokken artikelen en categorieën hierin geplaatst - Skuipers (overleg) 2 sep 2018 13:27 (CEST)

Week 36[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 03/09, af te handelen vanaf 17/09[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 04/09, af te handelen vanaf 18/09[bewerken]

Toegevoegd woensdag 05/09, af te handelen vanaf 19/09[bewerken]

Toegevoegd donderdag 06/09, af te handelen vanaf 20/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 07/09, af te handelen vanaf 21/09[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 08/09, af te handelen vanaf 22/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 09/09, af te handelen vanaf 23/09[bewerken]

 • ...

Week 37[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 10/09, af te handelen vanaf 24/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 11/09, af te handelen vanaf 25/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 12/09, af te handelen vanaf 26/09[bewerken]

Toegevoegd donderdag 13/09, af te handelen vanaf 27/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 14/09, af te handelen vanaf 28/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 15/09, af te handelen vanaf 29/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 16/09, af te handelen vanaf 30/09[bewerken]

Week 38[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 17/09, af te handelen vanaf 01/10[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 18/09, af te handelen vanaf 02/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 19/09, af te handelen vanaf 03/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 20/09, af te handelen vanaf 04/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 21/09, af te handelen vanaf 05/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 22/09, af te handelen vanaf 06/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 23/09, af te handelen vanaf 07/10[bewerken]

 • ...
Zie WP:VC/D
Zie WP:TBC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]

 • ...