Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Uitleg[bewerken | bron bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie alvast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een nominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2021 voor de discussies en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingssessies[bewerken | bron bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties


Week 21[bewerken | bron bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 24/05, af te handelen vanaf 07/06[bewerken | bron bewerken]

Weer een rijtje dierencategorieën, om te zetten naar de meervoudsvorm. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 24 mei 2021 13:55 (CEST)


Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Categorie:Wikipedia:Geen afbeelding lokaal en wel op Wikidata2 (0) - Wordt toegevoegd door {{Wikidata afbeelding2}}, die enkel gebruikt wordt in {{Infobox voetballer}}. Dat laatste sjabloon haalt de afbeelding van Wikidata als er lokaal geen afbeelding is, dus dat maakt dit sjabloon en deze categorie inmiddels volgens mij geheel overbodig. --Strepulah (💬) 24 mei 2021 19:22 (CEST)
  • Neutraal Neutraal was ooit een verzoek door derden om een overzicht te maken van voetballers. Ik gebruik hem momenteel niet, want zoals gezegd gebruiken deze sjablonen automatisch de afbeelding van Wikidata, en het heeft daarom voorrang om eerst andere afbeeldingen toe te voegen. Ik weet niet of we ooit alsnog zelfstandig deze 800 pagina's van een foto willen voorzien, dus op nlwiki ipv op wikidata. Zover ik weet hebben wij nog geen beleid hierover. Mvg, Taketa (overleg) 25 mei 2021 23:43 (CEST)

Mee bezig Mee bezig Die zonder tegenargumenten weggehaald uit de sjablonen, lopen nu langzaam leeg. –bdijkstra (overleg) 7 jun 2021 13:06 (CEST)

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd woensdag 26/05, af te handelen vanaf 09/06[bewerken | bron bewerken]

Toegevoegd donderdag 27/05, af te handelen vanaf 10/06[bewerken | bron bewerken]

Neutraal Neutraal De meeste andere talen hebben ook nog 'Macedonisch' als adjectief voor Noord-Macedonië; zie hier. Dat is wat vreemd en er zijn uitzonderingen, zoals het Duits. Ik zou dus niet overhaast handelen. Er zijn ook nog een hele reeks artikelen met 'Noord-Macedonisch'. Blijkbaar is dat toch het taalgevoel, ondanks de Taalunie. - AGL (overleg) 27 mei 2021 18:57 (CEST)
Neutraal Neutraal Ja maar dit gaat toch over het land Noord-Macedonië, de inwoners van de Griekse provincie Macedonië zijn niet de inwoners van Noord-Macedonië daarom dat verschil. Taalkundig ken ik er niets van dus jullie doen maar. Themanwithnowifi (overleg) 27 mei 2021 20:18 (CEST)
In het verleden zijn bijvoorbeeld categorie:Costaricaans eiland en categorie:Srilankaans politicus door een moderator verwijderd en als categorie:Costa Ricaans eiland en categorie:Sri Lankaans politicus teruggekeerd omdat het bijvoeglijk naamwoord aanvankelijk niet overeenkwam met wat de Taalunie aangaf. Bij Wikipedia:Spellinggids staat immers: "Voor buitenlandse aardrijkskundige namen in het Nederlands wordt de website van de Nederlandse Taalunie gebruikt." met Aardrijkskundige namen als voetnoot. Hoe ze dat in andere talen doen lijkt me daarom niet relevant, de nl-wiki gemeenschap heeft ervoor gekozen om de Taalunie op dit punt te volgen. - Robotje (overleg) 27 mei 2021 22:50 (CEST)
Dit laatste heeft er niks mee te maken. De voorbeelden die u geeft, zijn gewoon het gevolg van een spellinghervorming: waar we vroeger bijvoorbeeld Noordhollands schreven, naast Noord-Holland, schrijven we nu het bijvoeglijk naamwoord op dezelfde manier als het zelfstandig naamwoord, dus: Noord-Hollands. Die voorbeelden zijn is dus eigenlijk eerder een argument om ook Noord-Macedonisch te schrijven, d.w.z. beide dezelfde vorm te geven (in deze: alles gewoon te laten zoals het is). - AGL (overleg) 27 mei 2021 23:06 (CEST)
Laten we de discussie zuiver houden. In onze richtlijn staat uitdrukkelijk vermeld a) dat we de Taalunie volgen voor geografische namen buiten België en het Koninkrijk der Nederlanden (dus de argumentatie van AGL is hier niet relevant) en b) dat toekomstige nieuwe uitzonderingen op deze richtlijn expliciet vermeld zullen worden. Zolang dat niet gebeurd is, hebben we helemaal de vrijheid niet om hier te discussiëren over afwijken van de regel - Skuipers (overleg) 11 jun 2021 11:24 (CEST)
Tegen Tegen De Taalunie gaat hier wel heel kort door de bocht. De Dikke Van Dale heeft in augustus 2019 het woord Noord-Macedonisch opgenomen, met de betekenis "van, uit, betreffende, als in de republiek Noord-Macedonië", en de toevoeging: "in het diplomatieke verkeer is ‘Macedonisch’ gebruikelijk". De Taalunie lijkt hier, in tegenstelling tot mijnheer Van Dale, dus niet gekozen te hebben voor het algemene bijvoeglijk naamwoord, maar voor het bijvoeglijk naamwoord dat vooral in het diplomatieke verkeer gebruikt wordt. Wikipedia is echter geen verlengstuk van de diplomatie, maar een neutrale encyclopedie, en dus lijkt mij dat we in dezen de Dikke Van Dale zouden moeten volgen. Dat sluit ook veel beter aan op Noord-Iers, Noord-Koreaans, Noord-Hollands, Noord-Brabants etc., en sluit ook nog eens verwarring uit met Macedonisch als verwijzing naar het historische Macedonië. — Matroos Vos (overleg) 28 mei 2021 00:27 (CEST)
Niet alleen het historische Macedonië trouwens; het is ook tegenwoordig een Griekse regio, die heden ten dage opgesplitst is in drie periferieën. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 28 mei 2021 12:07 (CEST)
Opmerking Opmerking Als we "Noord-Macedonisch" willen vermijden maar "Macedonisch" te ambigu is, is het ook een optie om de categorienamen te formuleren zonder bijvoeglijk naamwoord, bv. "Categorie:Sporter uit Noord-Macedonië". –bdijkstra (overleg) 28 mei 2021 12:18 (CEST)
Steun Steun ! Naar analogie van Categorie:Sporter uit de Sovjet-Unie, Categorie:Sporter uit Trinidad en Tobago, Categorie:Sporter uit de Dominicaanse Republiek enz.. En dan zouden we ook eens 'Amerikaans' moeten vervangen door 'uit de Verenigde Staten', zolang dat land geen eigen bijvoeglijk naamwoord heeft. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 28 mei 2021 12:53 (CEST)
Op zich vind ik een constructie als 'Categorie:Sporter uit Noord-Macedonië' prima, maar het lijkt me vooral zonde van de tijd en moeite om al die categorieën te gaan hernoemen. Het land zelf had het liefst Macedonië geheten, maar heet, voornamelijk onder druk van Griekenland, tegenwoordig Noord-Macedonië. Daar hoort natuurlijk automatisch de afleiding Noord-Macedonisch bij, zoals de Dikke Van Dale terecht constateert. Dat ministers van Buitenlandse Zaken, diplomaten etc. in hun contacten met hun Noord-Macedonische collega's nog steeds foutief het woord Macedonisch gebruiken, om die collega's niet voor het hoofd te stoten, is hun zaak. Dat de Taalunie daarin meegaat vind ik echter dubieus. Ze maakt hier mijns inziens een rare, onnodige knieval in een politiek gevoelige zaak, wellicht omdat het een organisatie is die uiteindelijk voor de overheid werkt? Van de Taalunie zou ik in dezen toch echt een onafhankelijke opstelling verwachten, en wat dat betreft zou ze dus een voorbeeld aan mijnheer Van Dale moeten nemen. — Matroos Vos (overleg) 28 mei 2021 17:38 (CEST)
Neutraal Neutraal - Dit voorstel zou inderdaad de keuze omzeilen maar het botst dan weer met iets anders. De voorbeelden die Erik Wannee geeft, zijn uitzonderlijke landsnamen waarvoor we in het Nederlands geen adjectief hebben. Zo hebben we ook nog Categorie:Sporter uit Congo-Brazzaville en Categorie:Sporter uit Congo-Kinshasa maar als we een bijvoeglijk naamwoord hebben, gebruiken we dat voor de rest overal, ook 'Amerikaans', al is dat dubbelzinnig. We zouden aan dit impliciete gebruik kunnen toevoegen dat we naast onmogelijke ook dubbelzinnige adjectieven vermijden. Dan kunnen we ook Amerikaans en Macedonisch uit de weg gaan, zoals we ook Congolees vermijden (in de categoriebomen tenminste; elders zou dat een beetje veel gevraagd zijn). - AGL (overleg) 28 mei 2021 17:47 (CEST)
Ik zie daarin geen botsing. Waar het beter is om geen adjectief te gebruiken, gebruiken we beter geen adjectief. Simpel toch? –bdijkstra (overleg) 28 mei 2021 18:01 (CEST)
Ik prefereer het voorstel van bdijkstra. Mocht dit het niet halen, dan lijkt me dat we gewoon de Taalunie moeten blijven volgen; dat is tenslotte onze zelf aangenomen leidraad. Daar incidenteel van gaan afwijken lijkt me een heilloze weg - Skuipers (overleg) 30 mei 2021 12:08 (CEST)
Tegen Tegen Macedonisch is politiek correcter, maar daarmee lever je wel meteen nogal in aan duidelijkheid en dat is voor een verduidelijkende encyclopedie niet gunstig zeg maar. Beter houden we het gewoon bij het ondubbelzinnigere en logischere Noord-Macedonisch, wat ook geen fout Nederlands is. Het voorstel uit Macedonië is me dan iets te BTNI. --Strepulah (💬) 29 mei 2021 01:34 (CEST)
Tegen Tegen De republiek heet al weer even Noord-Macedonië omdat Griekenland dwars lag en de EU geen vuist durft te maken, Macedonië is nu de naam van de hele regio. Volgens mij is de analogie met Noord-Ierland en Noord-Brabant zeer groot. De categorieen omcatten naar XXX uit Noord-Macedonië is weer zo'n polderoplossing, die een niet bestaand probleem oplost, zolang niet duidelijk is wat er nu tegen de nieuwe naam Noord-Macedonië is. Edoderoo (overleg) 8 jun 2021 08:18 (CEST)
Opmerking Opmerking Voor de duidelijkheid: niemand is tegen Noord-Macedonië, maar wel een aantal tegen Noord-Macedonisch, omdat de Taalunie voorschrijft dat het bijvoeglijk naamwoord Macedonisch is. En hier op Wikipedia volgen we in de regel de Taalunie. --Strepulah (💬) 8 jun 2021 09:07 (CEST)
Opmerking Opmerking Er wordt hierboven door enkele collega's gesteld dat we in dit soort zaken nu eenmaal de Taalunie volgen. We volgen die Taalunie echter alleen in spellingszaken, en zoals ik hierboven reeds in twee bijdragen liet zien lijkt de Taalunie in deze aangelegenheid haar boekje te buiten te zijn gegaan door geen taalkundige, maar een politieke keuze te maken. Dit in tegenstelling tot de Dikke Van Dale, die met de keuze voor Noord-Macedonisch wel een onafhankelijke, louter op de gangbare taalkundige principes gebaseerde keus heeft gemaakt. Als we in dezen de Taalunie zouden volgen, zouden we dus de neutraliteit van Wikipedia in deze gevoelige kwestie op het spel zetten.
Sowieso is het natuurlijk nooit goed om wie of wat dan ook blind te volgen, en ook de aanbevelingen van de Taalunie dienen daarom altijd kritisch te worden bekeken. In het verleden is dat blijkbaar al wel vaker gebeurd, want ik zag net dat we hier al een lijstje hebben met buitenlandse geografische namen waarbij we, naar ik aanneem eveneens met gegronde redenen, afwijken van wat de Taalunie adviseert.
Kortom, de keus voor 'Categorie:Macedonisch sporter' etc. is principieel onjuist, en mij lijkt het dan ook het beste om gewoon de huidige naam, 'Categorie:Noord-Macedonisch sporter', te handhaven. Tegen Bdijkstra's voorstel, 'Categorie:Sporter uit Noord-Macedonië', heb ik geen principiële bezwaren, maar het lijkt me zoals gezegd vooral zonde van de tijd en moeite om zo'n grootscheepse hernoemingsoperatie uit te voeren, alleen maar omdat de Taalunie een rare uitglijder heeft gemaakt. — Matroos Vos (overleg) 10 jun 2021 04:15 (CEST)
Een lopende discussie over een uitzondering lijkt me een heel goede reden om dit hernoemingsverzoek af te wijzen. –bdijkstra (overleg) 10 jun 2021 08:32 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd conform verzoek. Voor de gevallen waarin de Taalunie "buiten zijn boekje gaat" hebben we de lijst met uitzonderingen. –bdijkstra (overleg) 21 jun 2021 10:46 (CEST)
Waarom uitgevoerd als je eerder zei dat je het ging af wijzen? Er zijn duidelijk meer tegenstanders dan voorstanders voor Macedonisch en het is gewoon fout want het zijn geen Grieken de personen waarover we het hebben. Themanwithnowifi (overleg) 21 jun 2021 12:06 (CEST)
Ik heb niet gezegd dat ik het ging afwijzen. Ik heb gezegd dat een (eventuele) lopende discussie over een uitzondering (impliciet hier) een goede reden zou zijn voor afwijzing (door de afhandelende moderator). Maar niemand startte die discussie. Het aantal tegenstanders maakt weinig uit, dit is geen stempagina. Je mag het fout vinden, maar dit is wat onze richtlijnen voorschrijven. Als er een uitzondering komt moeten er veel meer dingen worden veranderd dan deze categorieën. –bdijkstra (overleg) 21 jun 2021 12:21 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 29/05, af te handelen vanaf 12/06[bewerken | bron bewerken]

 • Samenvoegen: Categorie:Liedschrijver en Categorie:Songwriter (en subcategorieën). De betekenis is wat in het Frans heel duidelijk een fr:catégorie:auteur-compositeur wordt genoemd, zoals bovenaan de pagina Categorie:Liedschrijver ook wordt uitgelegd. In welke taal de categorie voortgang vindt, maakt mij niet zoveel uit, maar er is wel behoefte aan, want anders kun je deze personen steeds allemaal in twee categorieën zetten, terwijl heel veel artiesten zowel de tekst als de muziek van hun liedjes schrijven. Ymnes (overleg) 29 mei 2021 17:46 (CEST)
Inderdaad merkwaardig en onjuist dat deze categorieën naast elkaar bestaan. Voor Voor samenvoegen. Uiteraard naar de Nederlandstalige term, aangezien dit de Nederlandstalige Wikipedia is. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 30 mei 2021 12:01 (CEST)
Nominatiesjablonen waren niet geplaatst, dus: Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd maar sjablonen geplaatst en per vandaag genomineerd. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 14 jun 2021 15:11 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Bij gebrek aan uitleg. –bdijkstra (overleg) 21 jun 2021 10:48 (CEST)

Week 23[bewerken | bron bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd dinsdag 08/06, af te handelen vanaf 22/06[bewerken | bron bewerken]

Toegevoegd woensdag 09/06, af te handelen vanaf 23/06[bewerken | bron bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Marrakech heeft nadien in de Kroeg nog de suggestie gedaan de naam te wijzigen in Persoon met Roma-achtergrond - Skuipers (overleg) 11 jun 2021 11:42 (CEST)
 • "Roma" kan wel degelijk als bijvoeglijk naamwoord gebruikt worden, zie hier. Van Engelse ziekte is dan geen sprake. Zonder spatie lijkt me zelfs meer voor de hand liggen: we hebben het ook over een Joods vertegenwoordiger, niet over een Joden-vertegenwoordiger. Velocitas(↑) 11 jun 2021 11:58 (CEST)
 • Toch is er volgens mij wel een verschil. Een Roma-vertenwoordiger is iemand die de Roma vertegenwoordigt. Een Roma vertegenwoordiger is een vertegenwoordiger (van willekeurig wie of wat) met een Roma-achtergrond. Marrakech (overleg) 11 jun 2021 13:34 (CEST)
Prematuur uitgevoerd, dus: Teruggedraaid, Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Als dit toch zou moeten gebeuren dan kan dit opnieuw genomineerd worden en dan (en alleen dan) alsnog uitgevoerd kunnen worden

Toegevoegd vrijdag 11/06, af te handelen vanaf 25/06[bewerken | bron bewerken]

Toegevoegd zaterdag 12/06, af te handelen vanaf 26/06[bewerken | bron bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Ingetrokken door aanvrager

 • Als categorienaam liggen Vrouwenrechten, Feminisme en Emancipatie wel erg dicht tegen elkaar aan. Ik wil voorstellen om daar één categorie van te maken, en die lijn ook door te trekken naar de subcategorieën, zoals:
  • Categorie:Vrouwenrechten
  • Categorie:Feminisme in België
  • Categorie:Feminisme in Portugal
  • Categorie:Feminisme in Suriname
  • Categorie:Emancipatie in Suriname
  • Categorie:Emancipatie in Nederland
   Zoals het nu is, zet je artikelen niet makkelijk in de juiste categorie namelijk. Ymnes (overleg) 12 jun 2021 11:50 (CEST)
   • Niet alle vrouwenrechten zijn noodzakelijkerwijs verbonden met feminisme of emancipatie. Emancipatie gaat niet alleen over vrouwen. Feminisme gaat niet alleen over rechten. Maar los daarvan, wat is precies je voorstel en waar zijn de {{catweg}}-sjablonen? –bdijkstra (overleg) 12 jun 2021 14:21 (CEST)
    @Ciell, Kattiel, Dajasj: ik wil graag even jullie mening vragen, omdat ik niet zeker van mijn zaak ben, en jullie vanuit jullie vrouwzijn (ik ben zelf een man) daar wat beter in zitten. Misschien klopt mijn voorstel ook wel niet en zit het anders. Het kan ook zijn dat er nu artikelen niet in juiste categorieën terechtgekomen zijn, eenvoudigweg omdat er nog een categorie bij moet komen, of misschien toch samengevoegd moeten worden. Ik pak waar ik kan geregeld ook vrouwenonderwerpen op en ik denk daarbij wel steeds aan hoe mij moeder erin zat: buiten huistaken die ze deelde met mijn vader, mijn broer en mij, werkte zij namelijk vijftig uur per week maar had een hekel aan feministen. Ik maak nu eenmaal geen soep van deze categorieën, wat misschien wel blijkt uit het feit dat ik los van elkaar Categorie:Emancipatie in Suriname en Categorie:Feminisme in Suriname aanmaakte voor artikelen, terwijl ik zelf niet echt een verschil zie. Waar ik eigenlijk naartoe wil is een duidelijke verdeling voor biografieën van vrouwen op Wikipedia: waar plaats ik een vrouw die hard werken normaal vindt, een vrouw die andere vrouwen helpt succesvol te zijn en een vrouw die naakt op de Dam ligt omdat ze een punt wil maken, inclusief alle tussengebieden die ertussenin liggen. En - lastig - en dan werp ik ineens wel heel veel op tafel: moeten we ook nog rekening houden met gender en ras als we over categorisering in deze thema's spreken? Ymnes (overleg) 12 jun 2021 15:38 (CEST)
    Mochten mensen mijn vraag niet begrijpen, probeer dan ook zelf eens per artikel te snappen hoe je hem zou categoriseren. Een verschillende achtergrond en generatie leidt tot een andere oordeel Ymnes (overleg) 12 jun 2021 16:02 (CEST)
    Aangezien er nog geen concrete nominatie ligt kan je wellicht beter met deze discussie beginnen in het Categoriecafé. –bdijkstra (overleg) 12 jun 2021 16:33 (CEST)
    Ik ben het eens met bdijkstra: Niet alle vrouwenrechten zijn verbonden met feminisme of emancipatie. Emancipatie gaat niet alleen over vrouwen. Feminisme gaat niet alleen over rechten. Mijns inziens niet samenvoegen dus. Kattiel (overleg) 12 jun 2021 18:05 (CEST)
    Dan trek ik hem weer in. Bedankt voor de reacties. Ymnes (overleg) 12 jun 2021 21:27 (CEST)

Toegevoegd zondag 13/06, af te handelen vanaf 27/06[bewerken | bron bewerken]

Week 24[bewerken | bron bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 14/06, af te handelen vanaf 28/06[bewerken | bron bewerken]

Probleem is natuurlijk dat heel veel mensen niet eerst het artikel lezen. Waarom het nodig is om eerst consensus te zoeken over het hernoemen van het artikel is mij niet helemaal duidelijk. Een artikel biedt meer ruimte om een begrip te definiëren, een categorienaam niet. Daarbij moet het een oogopslag duidelijk zijn waar het over gaat. Evert100 (overleg) 18 jun 2021 20:07 (CEST)
 • Er zijn nog wat significante burgmeesters geweest tijdens de 80-jarige Oorlog, het onderscheid lijkt me valide. Wellicht kan het genoemde artikel bijgewerkt worden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 jun 2021 02:41 (CEST)
  Ik zie geen bezwaar tegen deze categoriehernoeming, die een verduidelijking kan zijn. Het artikel 'oorlogsburgemeester' kan gewoon blijven, want de tekst is voldoende duidelijk. Andries Van den Abeele (overleg) 15 jun 2021 11:06 (CEST)
  Een categorie en het hoofdartikel daarvan (bv. categorie:Oorlogsburgemeester en Oorlogsburgemeester) hebben doorgaans dezelfde naam, vandaar. En het is niet abnormaal om op een categoriepagina een korte uitleg te geven om verwarring te voorkomen. –bdijkstra (overleg) 18 jun 2021 20:32 (CEST)

Toegevoegd dinsdag 15/06, af te handelen vanaf 29/06[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 16/06, af te handelen vanaf 30/06[bewerken | bron bewerken]

Toegevoegd donderdag 17/06, af te handelen vanaf 01/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 18/06, af te handelen vanaf 02/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 19/06, af te handelen vanaf 03/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 20/06, af te handelen vanaf 04/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Week 25[bewerken | bron bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 21/06, af te handelen vanaf 05/07[bewerken | bron bewerken]

@Multichill: Gebruik jij deze categorieën nog weleens? --Strepulah (💬) 21 jun 2021 21:30 (CEST)
Het was me niet echt opgevallen dat er behoorlijk geprutst is aan {{Commonscat}}. Zat daar ook een idee achter? Waarom zijn dan de volgcategorieën daar niet meteen op aangepast? Ik zal het op een later moment nog eens langslopen wat er aangepast moet worden en wat er wellicht weg kan. Voorlopig kan er nog niets weg. Multichill (overleg) 21 jun 2021 22:56 (CEST)

Toegevoegd dinsdag 22/06, af te handelen vanaf 06/07[bewerken | bron bewerken]

Toegevoegd woensdag 23/06, af te handelen vanaf 07/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 24/06, af te handelen vanaf 08/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 25/06, af te handelen vanaf 09/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 26/06, af te handelen vanaf 10/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 27/06, af te handelen vanaf 11/07[bewerken | bron bewerken]

 • ...
Zie WP:VC/D
Zie WP:TBC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken | bron bewerken]

 • ...