Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie vast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2007 voor de discussies (vanaf juli), en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingsessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties


Week 04[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 22/01, af te handelen vanaf 05/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 23/01, af te handelen vanaf 06/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 24/01, af te handelen vanaf 07/02[bewerken]

Toegevoegd donderdag 25/01, af te handelen vanaf 08/02[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 26/01, af te handelen vanaf 09/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 27/01, af te handelen vanaf 10/02[bewerken]

 • Categorie:Ceremonie - Overbodig, samenvoegen met Categorie:Ritueel aub Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:39 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen We hebben ook aparte artikelen Ceremonie en Ritueel, het is niet hetzelfde. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:06 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Een ritueel is onderdeel van een ceremonie. Daarom niet gelijktrekken onder een noemer. VanBuren (overleg) 4 feb 2019 21:17 (CET)
 • Categorie:Bijeenkomst - Overbodig, we hebben al de categorie Categorie:Evenement en dat zijn mijns inziens ook bijeenkomsten van mensen. De inhoud graag terugplaatsen onder Evenement. Zo is de EO-Jongerendag een heel grote bijeenkomst, net als de Wereldjamboree. Maar die staan weer onder de boom van Evenement. Een duidelijk scheiding tussen evenementen en bijeenkomsten wordt ook niet gegeven. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:51 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te lastig om bijeenkomst en evenement van elkaar te onderscheiden, we hebben ook niet eens een artikel Bijeenkomst. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:08 (CET)
 • Categorie:Congres - Overbodige extra categorielaag. subcategorie Categorie:Conferentie kan eventueel terug onder Categorie:Evenement Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:54 (CET)
  • Blijf van mening dat de categorie Congres niets toevoegt. Maar de categorie Categorie:Evenement valt in de categorboom Cultuur en is daarmee niet geschikt voor diplomatieke conferenties. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 18:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te weinig artikelen in deze categorie (1 artikel om precies te zijn, en 1 subcategorie). Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:19 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de middeleeuwen - Overbodige en ook onwenselijke (en ook bijna lege) tussenlaag. Inhoud bestaat nu uit slechts twee subcategorieën: Categorie:Oorlog in de middeleeuwen en Categorie:Grote volksverhuizingen. Die wil men direct in de categorie Categorie:Middeleeuwen tegenkomen. Niet verstopt in een containercategorie met de vage naam Gebeurtenis in de middeleeuwen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:02 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Met 0 artikelen en 2 subcategorieën is er te weinig inhoud in deze categorie. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:20 (CET)
  • Voor Voor verwijderen De Categorie:Middeleeuwen is voldoende duidelijk en alles omvattend Philemonbaucis (overleg) 22 dec 2018 20:53 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de Romeinse oudheid - Overbodige tussenlaag, de enige inhoud bestaat uit twee subcategorieën. Deze graag direct onderbrengen in Categorie:Romeinse oudheid. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Met 0 artikelen en 2 subcategorieën is er te weinig inhoud in deze categorie. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:20 (CET)
  • Voor Voor verwijderen De Categorie:Romeinse oudheid is voldoende duidelijk en alles omvattend Philemonbaucis (overleg) 22 dec 2018 20:50 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de oudheid - Overbodige tussenlaag, de enige inhoud bestaat naast de hierboven al genomineerde categorie Gebeurtenis in de Romeinse oudheid uit twee subcategorieën. Deze graag direct onderbrengen in Categorie:Oudheid. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Consequent met nominaties hier direct boven. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:26 (CET)
 • Categorie:Weergebeurtenis naar jaar en de drie subcategorieën Categorie:Weer in 1816, Categorie:Weer in 2006 en Categorie:Weer in 2007 - Overbodig en ook onvolledige categorisering. In de meeste (lees bijna alle) jaren staan de weerartikelen gewoon in de jaarcategorie (zie bijvoorbeeld Winter van 1974-1975 of IJzel van januari 2016). Bovendien hebben de meeste jaarcategorieën te weinig artikelen om er een aparte subcategorie voor aan te maken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:53 (CET)
 • Categorie:Weergebeurtenis - Inhoud bestaat uit subcategorieën met weerverschijnselen. Inhoud dan ook aub samenvoegen met Categorie:Weerverschijnsel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:58 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Voor alle nominaties tot hier onder deze subkop. Wat specifiek deze laatste nominatie betreft: er is een duidelijk verschil, want een weergebeurtenis is iets eenmaligs (zie bijv. [1], [2]) terwijl Categorie:Weerverschijnsel duidelijk een andere soort inhoud heeft. Met alle respect, dit is gewoon vrij basale kennis. Als je die niet echt hebt, kun je je misschien beter niet met een onderwerp bezighouden. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 09:55 (CET)
   • Was dat duidelijke verschil er maar. Hittegolf, Tropische cycloon, Storm (wind), Sneeuwstorm zijn volgens jou dus allemaal eenmalige zaken en geen weerverschijnselen? Want ze staan wel allemaal in Categorie:Weergebeurtenis en niet eens allemaal in Categorie:Weerverschijnsel. Ik zie overigens dat De Wikischim geheel tegen de regeels in helaas voortijdig categorieën aan het leeghalen is (zie bijv. [3], al is het hier nog niet overal gebeurd). Citaat uit Wikipedia:Te beoordelen categorieën: Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. Iedere categoriewijziging van mij wordt luid tegen geprotesteerd door hem, maar voor Wikischim zelf gelden blijkbaar andere regels? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 10:52 (CET)
    • Dit wordt werkelijk waar te absurd voor woorden. Zie hier, LeeGer stelt hierboven met [...] Hittegolf, Tropische cycloon, Storm (wind), Sneeuwstorm zijn volgens jou dus allemaal eenmalige zaken en geen weerverschijnselen dus aan mij een vraag die hij aan gebruiker:Mbch331 had moeten stellen. Nog sterker, ík ben juist degene die eerder het onderscheid dat ik volgens LeeGer niet snap in de categorisatie heeft aangebracht, door in augustus 2016 de afzonderlijke Categorie:Weergebeurtenis aan te maken. Vervolgens draait LeeGer zelf een aanpassing van mijn hand terug, waardoor het onderscheid tussen Categorie:Weerverschijnsel en Categorie:Weergebeurtenis nu weer inconsequent is en het lijkt alsof Categorie:Weergebeurtenis geen meerwaarde heeft. Tja, zo kan ik het ook wel. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 11:13 (CET)
     • Ik merk op dat Wikischim ondanks verzoeken om te stoppen met leeghalen hier toch mee doorgaat: hier en hier. Ik verzoek hem hierbij dan ook om per direct te stoppen met iedere wijziging aan deze categoriestructuur. Het is een ongekend schandaal dat hij de richtlijnen nu volledig overboord gooit terwijl hij anderen zelfs bij de kleinste wijzigingen al denkt te kunnen beschuldigen van het overtreden ervan. Wel ben ik blij dat Wikischim hierboven zelf toegeeft dat "Categorie:Weergebeurtenis geen meerwaarde heeft"Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 11:32 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te weinig weerartikelen per jaar. Ik heb geen mening over de discussie over weergebeurtenissen versus weerverschijnselen. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:26 (CET)
  • Iets vergelijkbaars doet zich voor bij de categorieën Televisiegenre, met slechts één subcat, en Televisieprogramma naar genre. Een storm is een weerverschijnsel, maar de storm van 18 januari 2018 is een weergebeurtenis. Het artikel Storm hoort dus zonder tussencat bij de weerverschijnselen, maar de categorie:Storm bevat individuele stormen, dus die hoort bij de weergebeurtenissen. Het naamgevend artikel kan hier eventueel bij. Zo is het ook gedaan bij het artikel Dramaserie. Wikiwerner (overleg) 16 feb 2019 20:07 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd zondag 28/01, af te handelen vanaf 11/02[bewerken]

 • Categorie:Man en Categorie:Vrouw - weg - Gaan we nu serieus alle cats over personen opsplitsen naar mannen en vrouwen? Verbetert dit de vindbaarheid van artikelen? Zie bijv. Categorie:Zangeres. Wikiwerner (overleg) 28 jan 2018 17:42 (CET)
  • Jaren geleden hadden we die categorieën wel. Aparte voor bijvoorbeeld acteurs en actrices. Toen is ooit besloten om dat onderscheid te verwijderen en mannen en vrouwen samen te voegen. Dat hele systeem weer opnieuw invoeren kan en mag dan ook mijns inziens niet zonder vooraf te peilen of daar binnen de gemeenschap een meerderheid voor is. Dit zou dan ook een nuweg moeten zijn. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 jan 2018 18:17 (CET)
   • Maar als deze categorie wordt verwijderd, waaronder moeten dan de onderliggende categorieën zoals Categorie:Vrouwengeschiedenis worden gerangschikt? Het lijkt me niet zinvol om elk artikel over een vrouw onder die categorie onder te brengen (dan zouden we Engelse toestanden krijgen met tientallen categorieën per artikel) maar wel om relevante (sub)categorieën te koppelen. We gooien ook niet de categorie:Alles weg omdat dit op alle artikelen slaat. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 12 feb 2018 18:01 (CET)
  • Er staan momenteel maar enkele subcats in zowel :Categorie:Man als :Categorie:Vrouw. Ik denk zo dat Categorie:Mens heel goed als verzamelcategorie kan dienen voor die subcats. VanBuren (overleg) 12 feb 2018 18:21 (CET)
  • Ik ben niet tegen de categorie:Vrouw als zodanig, maar wel tegen de seksificatie van categorieën als zangeres. Je moet dingen niet opsplitsen, puur omdat het kan. We gaan de zangeressen daarna ook niet opsplitsen per provincie of per geboortemaand, en soms vind het aantal genres al te ver doorgeschoten. De paar sub-cats die nu gevuld in Categorie:Vrouw staan, lijken me echter weer wel gerechtvaardigd. ed0verleg 13 feb 2018 07:08 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - per Edoderoo. Segregatie van personencategorieën is niet gewenst, maar de inhoud van de categorie lijkt me voor nu afdoende. Ik heb wel de lege Categorie:Zangeres verwijderd. - Kippenvlees (overleg‽) 14 feb 2018 18:06 (CET)
 • Categorie:Sociale media - weg - Onnodige tussenlaag voor de Categorie:Online sociaal netwerk: bestaan er ook offline sociale netwerken? Deze tussenlaag bemoeilijkt dus de vindbaarheid van artikelen. Wikiwerner (overleg) 28 jan 2018 18:01 (CET)
  • (Voor beide nominaties hierboven) Tegen Tegen verwijderen Terzijde, hier vallen me echt de schoenen van uit: bestaan er ook offline sociale netwerken? Dit is feitelijk zoiets als vragen: bestaan er ook offline gemeenschappen? Iemand die blijkbaar zo weinig van een onderwerp af weet zou zich überhaupt niet met zaken als het nomineren van cats bezig moeten houden. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 10:11 (CET)
   • Jij snapt heus wel dat we met een 'sociaal netwerk' normaliter zoiets bedoelen als Facebook, LinkedIn, etc. Om mij dan weg te zetten als "iemand die blijkbaar zo weinig van een onderwerp af weet", tja ... Uiteraard bestaan er ook offline sociale netwerken, zoals sportverenigingen, koren en allerlei vriendenclubjes, alleen noemen we dat meestal niet een 'sociaal netwerk'. En ja, de categorie:Offline sociaal netwerk is nog rood: kom op, De Wikischim! Wikiwerner (overleg) 30 jan 2018 21:23 (CET)
  • Voor Voor samenvoegen van Categorie:Sociale media en Categorie:Online sociaal netwerk. Lijkt me dubbelop met een iets andere naam. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 11:21 (CET)

Week 05[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 29/01, af te handelen vanaf 12/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 30/01, af te handelen vanaf 13/02[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd woensdag 31/01, af te handelen vanaf 14/02[bewerken]

 • Categorie:Museum in Rijssen-Holten - Onnodig want bevat op moment van nominatie slechts 1 artikel (Internationaal Brandweermuseum Rijssen) en contraproductief. Musea zijn beter vindbaar indien ze gecategoriseerd worden per provincie, uitgezonderd grotere steden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 01:25 (CET)
 • Categorie:ODCA - hernoemen aub - Ik denk dat maar weinig Nederlanders weten waar de afkorting ODCA voor staat. Daarom lijkt een afkorting me hier geen goede naam voor een categorie. ODCA verwijst door naar Christendemocratische Organisatie van Amerika. Dat lijkt me een betere naam. Of anders Organización Demócrata Cristiana de América. Dan is ook meteen duidelijk dat het niet om de VS gaat. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 19:37 (CET)
 • Categorie:Kleding naar stof - Inhoud bestaat uit slechts twee subcategorieën, waarvan een ervan (Categorie:Bont) maar een beperkt aantal artikelen bevat die ook daadwerkelijk over kledingstukken gaat, terwijl de categorienaam wel de indruk wekt dat het om kledingstukken gaat die van een bepaalde stof gemaakt zijn. In plaats daarvan komt men er ook artikelen tegen als Bont (huid), Bont voor Dieren, Bonthandel, Petit-gris. Daarom kan de inhoud van deze categorie beter opgenomen worden in de iets bredere categorie Kleding. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 19:58 (CET)

Toegevoegd donderdag 01/02, af te handelen vanaf 15/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 02/02, af te handelen vanaf 16/02[bewerken]

 • Categorie:British Standards Institution - Onnodige subcategorie - Enige inhoud is een bijna lege subcategorie en het artikel British Standards Institution. Dat kan beter ondergebracht worden bij de bovenliggende Categorie:Standaardisatieorganisatie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:42 (CET)
 • Categorie:British Standard - Onnodige subcategorie - Subcategorie van bovenstaande British Standards Institution. Inhoud bestaat uit slechts 1 artikel: BS 7799. Deze kan beter ingedeeld worden in de bovenliggende Categorie:Standaard. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:42 (CET)
 • Categorie:International Electrotechnical Commission - Onnodige subcategorie - Inhoud bestaat uit 1 artikel over een standaard en een subcategorie met nog 5 standaarden. Beter om alle standaarden in de subcategorie Categorie:IEC-standaard plaatsen en dan die subcategorie IEC-standaard een directe subcategorie maken van Categorie:Standaard. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:47 (CET)
 • Categorie:Organisatie naar stad - Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
  • Inmiddels heeft Wikischim aan deze categorieboom betreffende steden twee subcategorieën over Nederlandse gemeenten toegevoegd. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 feb 2018 01:17 (CET)
   Tegen Tegen verwijderen - Categorie:Organisatie naar land bestaat al, en daar heb ik heb ik iig niets uitgehaald. Het argument Categoriseren naar land is dan veel beter vervalt dus. (Waarom zou het één hier het ander uitsluiten?) Verder kan de cat. eventueel worden hernoemd naar Organisatie naar gemeente, in lijn met andere cats van het type "XXX naar gemeente". De Wikischim (overleg) 3 feb 2018 10:27 (CET)
 • Categorie:Organisatie in Londen - Net als bovenstaande bovenliggende categorie Organisatie naar stad: Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
 • Categorie:Organisatie in Parijs - Net als bovenstaande bovenliggende categorie Organisatie naar stad: Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
  Voor beide Tegen Tegen verwijderen - Zie verder hierboven. De Wikischim (overleg) 3 feb 2018 10:27 (CET)
  • Opmerking Opmerking - Supercategorie verwijderd maar subcategorieën behouden. Ik zie Londen en Parijs als gelegenheidscategorieën die grote categorieën wat kunnen verlichten. Om daar echter een volledige structuur achter te zetten lijkt me wat te veel. Daarnaast hoeft zo'n gelegenheidscategorie niet per se een stad te zijn, zie bijvoorbeeld Categorie:Organisatie in Meierijstad. - Kippenvlees (overleg‽) 16 feb 2018 17:28 (CET)

Toegevoegd zaterdag 03/02, af te handelen vanaf 17/02[bewerken]

Toegevoegd zondag 04/02, af te handelen vanaf 18/02[bewerken]

Week 07[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 12/02, af te handelen vanaf 26/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 13/02, af te handelen vanaf 27/02[bewerken]

Toegevoegd woensdag 14/02, af te handelen vanaf 28/02[bewerken]

 • Categorie:Specialisme - weg: lege categorie. De categorieën die eronder vielen bleken daar ten onrechte onder te vallen en heb ik daarom moeten verwijderen. Wat overbleef is nu leeg en zinloos. Bovendien een mogelijke bron van verwarring, omdat men er artikelen in zou kunnen plaatsen die onder de categorie:Geneeskundig specialisme thuis horen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 14 feb 2018 09:33 (CET)
 • Categorie:Evenement in Brazilië - Conferenties zijn relevant, onderwerp en deelnemers ook, maar het land / plaats waar een conferentie wordt georganiseerd is meestal niet relevant en hoeft dus ook niet op gecategoriseerd te worden. Zeker niet in een onduidelijke categorie als "Evenement in ...". Aangezien de enige inhoud hier bestaat uit 2 conferenties kan deze categorie weg. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 feb 2018 11:16 (CET)
  • En de rest van Categorie:Evenement naar land, met name de categorieën met minder dan 5 artikelen? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 14 feb 2018 13:53 (CET)
   • Heb ik nog niet naar gekeken. Komt nog wel. Maar als je denkt dat daar ook overbodige categorieën tussen zitten dan ga gerust je gang. Je hoeft niet op mij te wachten. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 15 feb 2018 17:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Er bestaan meer van dergelijke categorieën, sommige met nog minder inhoud. Dit maakt dus deel uit van een geaccepteerde stuctuur, daar moet je niet selecfief in gaan snijden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 2 mrt 2018 08:21 (CET)
   • Dat de categoriestructuur op Wikipedia een geaccepteerde structuur is betekent natuurlijk niet dat er binnen die structuur geen verbeteringen mogelijk zijn, zoals in dit geval. Landen waar conferenties plaatsvinden zijn vaak niet erg relevant. Een conferentie een evenement noemen is ook nogal dubieus. Als een categorie dan ook nog eens bestaat uit slechts twee van dergelijke conferenties dan is een nominatie zeker gerechtvaardigd. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 mrt 2018 15:37 (CET)
    • Waarom is een conferentie een evenement noemen dubieus? Een conferentie iheeft side-events, diners, persbijeenkomsten, workshops, plenaire bijeenkomsten en weet ik niet wat. Bij uitstek een evenement zou ik zo zeggen. Hannolans (overleg) 2 mrt 2018 16:02 (CET)
     • Zie de categorie Categorie:Evenement en de subcategorieën ervan. Deze categoriestructuur wordt vrijwel uitsluitend gebruikt voor culturele en openbaar toegankelijke aangelegenheden. De categorie staat dan ook in de categorieboom cultuur. De categorie wordt niet gebruikt voor besloten diplomatieke / politieke vergaderingen/conferenties. Die staan vooral in de categorieboom diplomatie/congres. Dat onderscheid lijkt me ook voor de duidelijkheid en vindbaarheid erg zinvol. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 00:58 (CET)
  • Voor Voor verwijderen VN-conferenties zijn geen evenementen, dus deze categorie is de facto leeg. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:46 (CET)
   • Vreemde redenering, VN-conferenties zijn geen evenementen? Wat zijn ze dan? Jvhertum (overleg) 1 aug 2018 09:33 (CEST)
    • Het zijn gebeurtenissen, net als dat evenementen gebeurtenissen zijn. Marcocapelle (overleg) 5 aug 2018 11:31 (CEST)
 • Categorie:Grafisch vormgever - weg: overbodige en onduidelijke tussencategorie, hieronder zit Categorie:Grafisch ontwerper dat wel een duidelijke categorie is. Grafisch vormgever omvat grafici, illustratoren en fotografen, maar dan weer geen kunstschilders en tekenaars hoewel zij allen met het platte vlak werken. Hannolans (overleg) 14 feb 2018 12:15 (CET)
   • zie overigens ook het artikel Grafische vormgeving over het vermeende onderscheid ontwerper versus vormgever: "In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt is er tegenwoordig geen verschil tussen een grafisch vormgever en een grafisch ontwerper. Grafisch ontwerper is in wezen precies dezelfde opleiding als die van grafisch vormgever, maar dan verzorgd door universiteiten."Hannolans (overleg) 1 mrt 2018 22:46 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Als in de artikelen geen onderscheid gemaakt wordt moeten we dat in de categorieën ook niet doen. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:50 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 15/02, af te handelen vanaf 01/03[bewerken]

N.B. Uiteraard is dit nog niet de definitieve situatie. Een groot deel van de artikelen in de drie bovenvermelde categorieën bv kan uiteindelijk geplaatst worden in een nieuwe categorie Geografie van Midden-Groningen. Dat zal ik gaan doen nadat deze drie nominaties zijn afgehandeld - Skuipers (overleg) 15 feb 2018 15:16 (CET)

 • Categorie:Geschiedenis van Appenzell - Appenzell (kanton) is in 1597 opgeheven, inmiddels hebben de beide kantons wel hun eigen geschiedenis opgebouwd, en per categorie is het logische niveau voor dit type categorie. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 feb 2018 15:14 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Splitsen van de categorie is de meest logische oplossing, aangezien ieder Zwitsers kanton zijn eigen geschiedeniscategorie heeft. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:55 (CET)
  • Ik heb inmiddels vervangende categorieën aangemaakt en de categorisatie aangepast, hoe de inhoud uitgesplitst zou moeten worden over de twee categorieën is hier niet direct duidelijk. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 jun 2018 09:46 (CEST)

N.B. Uiteraard is dit nog niet de definitieve situatie. Een groot deel van de artikelen in de twee bovenvermelde categorieën bv kan uiteindelijk geplaatst worden in een nieuwe categorie Geografie van Westerwolde. Dat zal ik gaan doen nadat deze twee nominaties zijn afgehandeld - Skuipers (overleg) 15 feb 2018 15:30 (CET)

Toegevoegd vrijdag 16/02, af te handelen vanaf 02/03[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 17/02, af te handelen vanaf 03/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 18/02, af te handelen vanaf 04/03[bewerken]

Week 11[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 12/03, af te handelen vanaf 26/03[bewerken]

Belgische vakbonden[bewerken]

 • Als extensie van het verzoek van LeeGer uit week 07 is hier de hele boom van Belgische vakbond die de afkorting van de vakbond gebruikt. Deze dienen allemaal te worden hernoemd naar hun volledige naam.

- Kippenvlees (overleg‽) 12 mrt 2018 03:49 (CET)

 • Men kan zich ook de vraag stellen of al deze delen van eenzelfde vakbond allemaal gecategoriseerd dienen te worden. Als extensie kan men ook nog alle categorieën over partijen aanpakken. Hier staan er zelfs bij met door Bjelka zelf verzonnen afkortingen.

- Akadunzio (overleg) 12 mrt 2018 19:14 (CET)

 • Over die politieke partijen had ik in september vorig jaar al een verzoek geplaatst. Daarvoor kwam geen consensus en werd dus niet uitgevoerd. - Kippenvlees (overleg‽) 12 mrt 2018 19:50 (CET)
En welke zou dan wel zelf verzonnen zijn? Graag bewijzen voor je leugens ingelogde vandaal. Bjelka (overleg) 12 mrt 2018 21:26 (CET)
KaP is een door Bjelka verzonnen afkorting: ("De afkorting KaP wordt in geen enkel artikel gebruikt, enkel als categorie-naam voor politici die actief waren voor de Fédération des Cercles catholiques et des Associations conservatrices. Aldaar om verwarring met de KP te voorkomen.)" En ik ben geen ingelogde vandaal. Ook UCB is een door Bjelka in het Nederlandstalig taalgebied ingevoerde afkorting. *Categorie:UCB-politicus is dus iets kunstmatig. Als je dit googelt, kom je alleen bij Wikipedia uit. Ook LP of PL worden als afkorting nauwelijks gebruikt. Akadunzio (overleg) 12 mrt 2018 22:58 (CET)
  • Voor Voor - Als afkortingen buiten Wikipedia nauwelijks of helemaal niet gebruikt worden is het zeker niet de bedoeling ze hier in te gaan voeren. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 mrt 2018 09:38 (CET)
   • En de ingelogde vandaal blijft verder gaan met het verkopen van nonsens. Ik citeer de ODIS-fiche opgemaakt door Joris Colla van KADOC (het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven). Katholiek Verbond van België / Union Catholique Belge, afgekort UCB. met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 13 mrt 2018 20:44 (CET)
    • Hoezo maakt u mij hier uit voor ingelogde vandaal? Neem dat scheldwoord direct terug aub. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 mrt 2018 01:56 (CET)
     • Geen idee wie u bent, maar het bericht waar u op reageert was niet aan u gericht. Dat blijkt mijn inziens ook uit de tekst. Bjelka (overleg) 26 mrt 2018 21:45 (CEST)
      • Wie ik ben? Kijkt u eens naar de handtekening achter het bericht. Daar staat wie ik ben. Ik reageer op een nominatie. Direct daaronder volgt een reactie van u waarin u mij uitmaakt voor ingelogde vandaal. Als dat niet voor mij bedoeld was, dan had u dat erbij moeten zetten. Uit de tekst blijkt dat namelijk helemaal niet. Bovendien is het ook een vrij onbeschofte manier van reageren, ongeacht wie er bedoeld wordt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 26 mrt 2018 22:16 (CEST)
    • Beste Bjelka, je hebt tot op heden geen enkele Nederlandstalig artikel gevonden waar de afkorting UCB gebruikt wordt als afkorting van het Katholiek Verbond van België. Zelfs op Odis vind je geen enkel artikel waar deze afkorting wordt gebruikt. Dat zijn de feiten. Je kan me blijven beschuldigen, maar dit helpt je niet verder. Voor je valse beschuldigingen van ingelogde vandaal zal ik opnieuw een blokkade aanvragen. Akadunzio (overleg) 15 mrt 2018 00:16 (CET)
   • Even alle argumenten op een rijtje zetten:
    • Het Katholiek Verbond van België is in het Frans 'Union Catholique Belge', afgekort 'UCB'. Zie ook de fiche van Odis. In het artikel van Joris Colla staat echter nergens dat 'UCB' de afkorting is van 'Katholiek Verbond van België. Dat is een conclusie dat volledig aan Bjelka is toe te schrijven.
    • De afkorting UCB heeft naast 'Union Catholique Belge' nog verschillende andere betekenissen, waarvan Union Chimique Belge de meest bekende. Andere zijn 'Union Civique Belge' en 'Union des Coopérateurs Borains'.
    • Een zoekopdracht via het archief van de Belgische kranten (Belgicapress) uit de tijd dat deze partij bestond geven aan Nederlandstalige kranten uitsluiten de benaming 'Katholiek Verbond van België' gebruiken en de Franstalige 'Union Catholique Belge'.
    • Een zoektocht op Odis, een uitgave van het Kadoc, waar verschillende personen beschreven worden, geeft bij een zoekopdracht met 'UCB' slechts bij een tiental personen een resultaat. Als dit resultaat bekeken wordt is geen enkele van deze personen gelinkt aan het Katholiek Verbond van België.
    • Bij een zoekopdracht via Google Books met de zoekbegrippen 'UCB' en 'Katholiek Verbond van België alsook een opzoeking via de bibliotheek wordt in geen enkele van deze publicaties of boeken van bekende historici de afkorting 'UCB' gebruikt als afkorting voor het 'Katholiek Verbond van België. In enkele Engelstalige en Franstalige publicaties vindt men dat 'UCB' de afkorting is van 'Union Catholique Belge', in het Nederlands 'Katholiek Verbond van België'.
    • Bij een vraag aan Bjelka om publicaties te bezorgen waar UCB in het Nederlandstalige gebruikt werd, wist hij een publicatie te bezorgen, die als bron Wikipedia had en jawel dat artikel was ook geschreven door Bjelka.
   • Samengevat kan men dus stellen dat Bjelka vermoedelijk de afkorting 'UCB' in de betekenis van 'Katholiek Verbond van België' in het Nederlandstalige taalgebied heeft geïntroduceerd. Detail van bovenstaande onderzoeken vindt men terug op Overleg:Katholiek Verbond van België en Overleg:Frans Boel. Akadunzio (overleg) 16 mrt 2018 20:12 (CET)
    • Of Bjelka ze nu hier geïntroduceerd heeft doet er niet zoveel toe. Afkortingen zijn op zichzelf al niet gewenst maar Franstalige afkortingen voor partijen die ook een Nederlandstalige naam hebben lijkt me al helemaal niet de bedoeling. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 mrt 2018 18:07 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd dinsdag 13/03, af te handelen vanaf 27/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 14/03, af te handelen vanaf 28/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 15/03, af te handelen vanaf 29/03[bewerken]

 • Categorie:Plaats in Cher - De enige categorie betrof een gemeente. Bij andere departementen kunnen de plaatsen die zijn opgegaan een commune nouvelle maar die zijn er (volgens de Franse wiki) niet in het departement Cher. Dus waar ik voor Indre (categorie is nu ook leeg) nog inhoud heb binnenkort gaat deze categorie leeg blijven. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 mrt 2018 15:57 (CET)

Toegevoegd vrijdag 16/03, af te handelen vanaf 30/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 17/03, af te handelen vanaf 31/03[bewerken]

 • Categorie:Vlaams priester - Onnodige opdeling van de Belgische categorie. Er staan twee artikels in, voor de rest is blijkbaar steeds geopteerd voor een Belgische variant. De Belgische Katholieke Kerk is ook niet strikt opgedeeld in een Vlaamse en Waalse/Franstalige versie. Het aartsbisdom is tweetalig. Bovendien "verplicht" de categoriestructuur die twee artikels nog eens in een Belgische categorie, nl. Categorie:Belgisch rooms-katholiek priester, te plaatsen, omdat daarin het rooms-katholieke vermeld wordt. De categorie pretendeert verder een opdeling "naar nationaliteit" te zijn. Dat laatste is een wensdroom van Vlaams-nationalisten, maar vooralsnog is Belgisch de nationaliteit. MichielDMN 🐘 (overleg) 17 mrt 2018 22:57 (CET)
  • De categorie wekt op deze manier ook de indruk dat alle andere priesters Waalse priesters zijn, wat niet waar is. De eerste de beste die ik aanklikte in een van de twee andere subcategorieën van Categorie:Belgisch priester was ook een Vlaming. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 mrt 2018 23:04 (CET)
   • Dus beter uitsplitsen zou ook een oplossing zijn? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 mrt 2018 10:57 (CET)
    • Een oplossing wel, alleen is de vraag of dat wel nuttig is. Een opdeling in Vlaams en Waals (of varianten) is soms nuttig als het gaat om dingen die in België ook echt opgedeeld zijn. Politieke partijen, media, gemeenten ... In dit geval zie ik er de meerwaarde niet in. Het priesterschap op zich is niet meteen iets dat je kunt opdelen. Als er al iets Vlaams (of Waals etc.) aan een priester te melden valt, dan zal dat wel via een andere categorie - waarvoor de opdeling wel nuttig(er) is - opgevangen worden. Het priesterschap lijkt mij daarvoor niet de ideale categorie. MichielDMN 🐘 (overleg) 22 mrt 2018 14:23 (CET)

Toegevoegd zondag 18/03, af te handelen vanaf 01/04[bewerken]

 • ...

Week 39[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 24/09, af te handelen vanaf 08/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 25/09, af te handelen vanaf 09/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 26/09, af te handelen vanaf 10/10[bewerken]

Opmerking Opmerking: Verplaatst vanaf hier.

Hey. Fundamenteel ben ik het met je eens. Aanleiding van mijn verandering was Categorie:Sport naar gemeente waar ik geen categorie Belgische gemeente zag staan. En dat vond ik nogal 'raar', want dit geeft de lezer dan een verkeerde indruk. Vanuit elke categorie 'sport in gemeente X' geraak je via de categoriestructuur naar Categorie:Sport naar gemeente, maar dus niet voor de Belgische gemeenten. Maar specifiek voor België heb je dan dat tussenechelon per provincie. Iemand enig voorstel hoe we dat kunnen verbeteren maar zodat we toch bekomen waar ik naar toe wil? :) Ernie (overleg) 26 sep 2018 01:32 (CEST)
Nee, want dan creëer je een onoverzichtelijke categorie. Het is net ingedeeld in provincies omdat het dan overzichtelijk blijft. Wat jij hebt aangemaakt is overlappend met wat er reeds bestond in de categorieën Categorie:Sport in Vlaanderen, Categorie:Sport in Wallonië en Categorie:Sport in Brussel. m.v.g. Bjelka (overleg) 26 sep 2018 02:02 (CEST)
Waarom zijn we dan niet consequent voor de Nederlandse gemeenten? Los daarvan snap ik wel je bedenking zoals ik zei. Alleen is het toch niet logisch en handig dat België dan niet 'aanwezig' is op Categorie:Sport naar gemeente? Hoe zou je dat dan volgens jou kunnen oplossen? Ernie (overleg) 26 sep 2018 19:43 (CEST)
Je zou de Nederlandse categorie op een soortgelijke manier kunnen indelen. Ze hebben daar ook provincies... Het zou alvast die categorie een pak overzichtelijker maken. En wat de andere landen in die categorie betreft... dat zijn dan veelal categorieën met slechts 1 of enkele ondercategorieën.... en ik denk dat er slechts weinig mensen een categorie als pakweg Categorie:Sport naar Israëlische gemeente gebruiken om op wikipedia een lemma te vinden... Maar ik kan me natuurlijk vergissen... Bjelka (overleg) 26 sep 2018 20:34 (CEST)
Zoeken misschien niet, maar eenduidigheid vind ik wel belangrijk. Ernie (overleg) 26 sep 2018 23:08 (CEST)
Een kleine steekproef op een willekeurige Wit-Russische stad (Grodno) leert me dat ik de lemma's Rhythm Grodno en BK Grodno-93 niet eens had gevonden via de Categorie:sport naar gemeente... Bjelka (overleg) 26 sep 2018 20:45 (CEST)
Zijn we dan consequent en gaan we die ook verwijderen? Ernie (overleg) 26 sep 2018 23:08 (CEST)
Voel je vrij om die categorie te nomineren. Bjelka (overleg) 28 sep 2018 00:04 (CEST)
We hebben duidelijk een verschillend idee over consequentie. Ernie (overleg) 28 sep 2018 00:46 (CEST)
Dat zou kunnen, ik heb Categorie:Sport naar Belgische gemeente voorgelegd aan de gemeenschap omdat de naam niet strookt met de inhoud. Ook al vind ik Categorie:sport naar gemeente een onzinnige en overbodige categorie, haar inhoud strookt wel met de benaming. Bjelka (overleg) 28 sep 2018 01:09 (CEST)
Opmerking Opmerking Hoort dit niet thuis in Wikipedia:Te beoordelen categorieën? Rode raaf (overleg) 26 sep 2018 03:18 (CEST)
Ja. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 26 sep 2018 22:18 (CEST)
We stuiten hier op een probleem dat wel vaker voorkomt op wiki-nl. Het is niet zo gek om Nederland en België af en toe wat anders te behandelen qua structuur als de rest van de wereld. Dit is een goed voorbeeld: vanwege het taalgebied zullen vrijwel alle gemeenten in NL en BE in aanmerking komen voor een plaats in deze categorie - alleen wordt die door het aantal nogal groot en daardoor wat onoverzichtelijker. Zie ook de Nederlandse categorie met 383 entries. Het zou wel logisch zijn om België en Nederland op dezelfde manier te laten afwijken van de rest, en dan vind ik een tussenlaag naar provincie nog niet zo gek. Vergelijk de Engelstalige categorie Sports in the United States - die heeft ook een onderverdeling naar Staat (terwijl dat op wiki-nl niet nodig is) - Skuipers (overleg) 16 okt 2018 07:50 (CEST)
Voor Voor De splitsing is hier duidelijk naar provincie gemaakt. Marcocapelle (overleg) 10 jan 2019 21:31 (CET)
Tegen Tegen verwijderen maar de Categorie:Sport naar Belgische provincie was sowieso nodig (en heb ik dus aangemaakt en toegevoegd op Wikidata waar items naar gemeente en naar provincie naast elkaar bestaan) en de nieuwe categorieën waar de gemeentecategorieën zullen daar in gezet moeten worden. Dan blijft de vraag of de Categorie:Sport naar Belgische gemeente weg zou moeten. Mijns inziens kunnen beide prima naast elkaar bestaan en kunnen de gemeentecategorieën (terug)gepaatst worden in deze categorie, zonder ze uit de nieuwe proviciecategorieën te halen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 23 jan 2019 08:15 (CET)
Ik heb de provinciecategorieën verplaatst aangezien zowel bij behoud als bij verwijdering deze hier niet horen. De gemeentecategorie is nu leeg doordat die verplaatst waren naar de provinciecategorieën en nu die ook zijn geplaats in de nieuwe categorie naar provincie. Als er geen bezwaren zijn begin ik met het (terug)plaatsen van de gemeentecategorieën. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 23 jan 2019 10:36 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 27/09, af te handelen vanaf 11/10[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 28/09, af te handelen vanaf 12/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 29/09, af te handelen vanaf 13/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 30/09, af te handelen vanaf 14/10[bewerken]

Week 49[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 03/12, af te handelen vanaf 17/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 04/12, af te handelen vanaf 18/12[bewerken]

Voor Voor Hernoemingen conform artikelnaam. Marcocapelle (overleg) 10 jan 2019 21:34 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd woensdag 05/12, af te handelen vanaf 19/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 06/12, af te handelen vanaf 20/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 07/12, af te handelen vanaf 21/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 08/12, af te handelen vanaf 22/12[bewerken]

Toegevoegd zondag 09/12, af te handelen vanaf 23/12[bewerken]

Week 01[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 31/12, af te handelen vanaf 14/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 01/01, af te handelen vanaf 15/01[bewerken]

Toegevoegd woensdag 02/01, af te handelen vanaf 16/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 03/01, af te handelen vanaf 17/01[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 04/01, af te handelen vanaf 18/01[bewerken]

---

Toegevoegd zaterdag 05/01, af te handelen vanaf 19/01[bewerken]

Toegevoegd zondag 06/01, af te handelen vanaf 20/01[bewerken]

 • Categorie:Molen in Zederik, Zederik is per 1-1-2019 opgegaan in Vijfheerenlanden - Quistnix (overleg) 6 jan 2019 16:35 (CET)
  • Opmerking Opmerking - Categorieën leeghalen dient pas bij het afhandelen van nominaties te gebeuren. Ik denk wel dat het beter is de aangegeven categorie te verwijderen maar dan wel conform de procedure. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 17 jan 2019 11:45 (CET)

Week 03[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 14/01, af te handelen vanaf 28/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 15/01, af te handelen vanaf 29/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 16/01, af te handelen vanaf 30/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 17/01, af te handelen vanaf 31/01[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 18/01, af te handelen vanaf 01/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 19/01, af te handelen vanaf 02/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 20/01, af te handelen vanaf 03/02[bewerken]

Week 04[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 21/01, af te handelen vanaf 04/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 22/01, af te handelen vanaf 05/02[bewerken]

Toegevoegd woensdag 23/01, af te handelen vanaf 06/02[bewerken]

 • Categorie:Wikipedia:Beginnetje steden graag hernoemen naar, bijvoorbeeld, Categorie:Wikipedia:Beginnetje plaatsen. De categorie bevat ook (vooral) andere plaatsen dan alleen steden. De categorie:Stad is een ondercategorie van de categorie:Plaats, we kunnen beter de breder toepasbare term gebruiken. Het sjabloon:Beginnetje zal dan moeten worden aangepast om de artikelen in de nieuwe categorie te laten plaatsen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 23 jan 2019 08:04 (CET)
  • Voor Voor verwijderen, maar Tegen Tegen hernoemen, en zeker niet hernoemen naar "plaatsen" want dan is deze categorie dubbel met de land-categorieën. Beter kan deze categorie opgeheven worden en alle inhoud omzetten naar de land-categorieën voor beginnetjes. Dat de huidige categorie ook plaatsen bevat is omdat ik er nog niet toegekomen was die te verplaatsen naar de land-categorieën voor beginnetjes, waar vrijwel alle plaatsen al ingevoegd staan. Romaine (overleg) 28 jan 2019 06:10 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Eens met Romaine. Bij de afhandeling biedt de list comparer in AWB misschien uitkomst: artikelen in deze categorie en die verwijzen naar (bijv.) Frankrijk worden omgezet naar 'Landen & volkeren|land=Frankrijk'. Wikiwerner (overleg) 9 feb 2019 16:31 (CET)
   • De oplossing 'Landen & volkeren|land=Frankrijk' lijkt me beter inderdaad. De plaatsen kunnen inderdaad beter in hun relevante land en meer dan één beginnetjescategorie lijkt me overdreven. Moeten we dan een nieuwe nominatie doen of kunnen we aan de slag? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 12 feb 2019 15:01 (CET)
    • Dat is wel netter. Anders is het hetzelfde als een artikel wiu nomineren en verwijderen als ne. Tenzij Brimz als aanmaker akkoord is met de verwijdering ... Wikiwerner (overleg) 12 feb 2019 19:32 (CET)
     • Ik kan me daar wel in vinden. Stiekum was dat ook wel het idee ooit, toen de cat "landen & volkeren|land="-uitbreiding er kwam. Ik ben wel eens begonnen met het overzetten, maar op de één of andere manier is het er bij gebleven. Doen dus. Groet Brimz (overleg) 12 feb 2019 20:35 (CET)
 • Categorie:Brug in Vianen graag opnemen in de Categorie:Brug in Vijfheerenlanden. De betreffende bruggen liggen bij de plaats, niet in Vianen zelf, dus ze liggen in de huidige gemeente Vijfheerenlanden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 23 jan 2019 08:27 (CET)

Toegevoegd donderdag 24/01, af te handelen vanaf 07/02[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd vrijdag 25/01, af te handelen vanaf 08/02[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 26/01, af te handelen vanaf 09/02[bewerken]

Toegevoegd zondag 27/01, af te handelen vanaf 10/02[bewerken]

 • ...

Week 06[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 04/02, af te handelen vanaf 18/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 05/02, af te handelen vanaf 19/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 06/02, af te handelen vanaf 20/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 07/02, af te handelen vanaf 21/02[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 08/02, af te handelen vanaf 22/02[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 09/02, af te handelen vanaf 23/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 10/02, af te handelen vanaf 24/02[bewerken]

Week 07[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 11/02, af te handelen vanaf 25/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 12/02, af te handelen vanaf 26/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 13/02, af te handelen vanaf 27/02[bewerken]

Toegevoegd donderdag 14/02, af te handelen vanaf 28/02[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 15/02, af te handelen vanaf 01/03[bewerken]

 • Categorie:Douaumont en Categorie:Vaux-devant-Damloup graag invoegen in de Categorie:Douaumont-Vaux; De gemeenten zijn op 1 januari jl. gefuseerd. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 feb 2019 12:09 (CET)
 • Categorie:Haarlemmerliede en Spaarnwoude i.v.m. gemeentelijke herindeling naar Haarlemmermeer. JoostB (overleg) 16 feb 2019 00:14 (CET)
  • Wat bedoel je hier precies mee? Een categorie hernoemen naar een artikel gaat natuurlijk niet, en de categorie:Haarlemmermeer bestaat al. Verhuizen naar deze categorie kan je zelf doen. maar willen we de genomineerde categorie wel handhaven? Er is geen geografische of bestuurlijke entiteit Haarlemmerliede en Spaarnwoude meer, en daarom voel ik meer voor opheffing van deze categorie. Als dat de bedoeling van de nominator is: Steun Steun - Skuipers (overleg) 17 feb 2019 12:38 (CET)
  • Tegen TegenWel raar dat gewoon maar even woort besloten om de categorie Haarlemmerleide en Spaarnwoude leeg te halen terwijl de categorie helemaal geen naamduidiging geeft dat het perse om een gemeente gaat. Het gebied dat nu idd bij de gemeente Haarlemmermeer hoort staat in de volksmond nog steeds bekend als Haarlemmerliede en Spaarnwoude en niet als de Haarlemmermeer. Ik ben dan ook tegen verwijdering. Het lijkt mij beter om van de categorie een ondercateforie bij Haarlemmermeer te maken. Immers maakt het daar nu de van uit en is het dan net zoals het gebied niet compleet verdwenen. Melvinvk (overleg) 18 feb 2019 01:04 (CET)
  • Voorbarig leeggehaald zonder de afhandeling van de nominatie af te wachten. Maar: Voor Voor verwijderen, gemeente is opgeheven en betreft niet één plaats. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 18 feb 2019 08:45 (CET)

Toegevoegd zaterdag 16/02, af te handelen vanaf 02/03[bewerken]

Misschien over het weglaten en categorieën als Categorie:Oeververbinding IJ, Categorie:Oeververbinding Noordzeekanaal, Categorie:Oeververbinding Nederrijn, Categorie:Oeververbinding Oude Maas enCategorie:Oeververbinding Gouwe ??? De Geo (overleg) 16 feb 2019 19:15 (CET)
klinkt een klijn beetje raar misschien dat meervoud beter klinkt? Maar is wel de beste optie naar mijn mening Melvinvk (overleg) 18 feb 2019 01:07 (CET)

Toegevoegd zondag 17/02, af te handelen vanaf 03/03[bewerken]

 • ...

Week 08[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 18/02, af te handelen vanaf 04/03[bewerken]

 • Categorie:Personen in verband gebracht met antisemitisme. Gaat deze categorisering niet te ver? Wordt dit niet een glijdende schaal? Wie beoordeelt dat? Neutraal? en vanuit welk standpunt? Stempeltje of etiketje? Personen ergens mee in verband brengen en dat later blijkt dat ...... En dan? Categorieën als: Personen in verband met: anti-...(dit en dat), pro-...(dit en dat), rechtsradicalisme, linksradicalisme, moslimhaat, vrouwenhaat, rassendiscriminatie, criminaliteit, maffia-praktijken, oorlogsmisdaden,, met praktiserende seksuele geaardheid, me#too, euthanasie, enz. ??? Kronkelwilg (overleg) 18 feb 2019 01:26 (CET)
  Bezwaar. We hebben een uitgebreide categorisering van personen naar politieke overtuiging, geloofsovertuiging en zelfs naar standpunten (vredesactivist, holocaustontkenner). Daar past deze categorie prima in. Deze pagina is trouwens bedoeld voor werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten en daar is hier geen sprake van. Hanhil (overleg) 18 feb 2019 06:29 (CET)
  Er is bezwaar, dus naar normale nominaties verplaatst en sjabloon op de categoriepagina gezet. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 18 feb 2019 11:45 (CET)
  Om een onderscheid te maken in het wirwar van personen, pogroms, hedendaagse aanvallen op de joodse gemeenschap en algemene termen is deze categorie aangemaakt. Ik denk dat iedereen er wel mee eens kan zijn dat meer onderscheid en structuur Wikipedia alleen maar meer toegankelijker maakt. Suggesties voor herbenoeming (indien nodig) zijn welkom. KajMetz (overleg)
  Bij behoud graag hernoemen naar Categorie:Persoon in verband gebracht met antisemitisme. –bdijkstra (overleg) 19 feb 2019 13:10 (CET)
  Voor Voor, bij behoud, naar enkelvoud. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 feb 2019 14:57 (CET)
  Voor Voor KajMetz (overleg) 19 feb 2019 18:34 (CET)
 • Ik zag zojuist Joseph Goebbels toegevoegd worden aan deze categorie, en dat heb ik toch maar teruggedraaid. Mag ik aan de voorstanders voor behoud vragen wat het criterium wordt om in deze cat terecht te komen? Vinvlugt (overleg) 19 feb 2019 16:34 (CET)
  Inderdaad, want wie bepaalt of iemand 'in verband is gebracht met antisemitisme'? En wat betekent dat precies? Wat is het verschil tussen een antisemiet en iemand die in verband is gebracht met antisemitisme? Marrakech (overleg) 19 feb 2019 17:26 (CET)
  • De propaganda-film "Der ewige Jude" staat onder de categorie Antisemtisme. "geregisseerd door Fritz Hippler, waarbij zowel Hitler als Goebbels een sterke invloed hebben gehad op de vorm en inhoud. De compilatiefilm is onverhuld antisemitisch (...)" Het lijkt me duidelijk wanneer een persoon in 'aanmerking' komt voor deze categorie, namelijk als feitelijk bewezen kan worden dat de persoon in kwestie een antisemiet is/was. Geruchten, beweringen of aannames zonder feitelijke onderbouwing horen hier natuurlijk niet thuis. Diverse publicaties en boeken hebben het geradicaliseerde antisemitisme van Goebbels onder de loep genomen en beschreven en daarmee is deze plaatsing feitelijk onderbouwd. KajMetz (overleg) 19 feb 2019 17:38 (CET)
   • In dit geval zijn dit bewezen antisemieten en zou daarom ook de categorie hernoemd moeten worden. De woordkeuze brengt teveel onduidelijkheid en verwarring met zich mee. KajMetz (overleg) 19 feb 2019 17:40 (CET)
    Dat Goebbels een antisemiet was, dat betwist niemand. Wat is er mis met de categorie antisemitisme? Deze gekunstelde omschrijving wordt toch in geen enkel naslagwerk gebezigd? Vinvlugt (overleg) 19 feb 2019 22:09 (CET)
    Niks mis mee. Alleen horen imho bepaalde artikelen onder sub-categorieën om het voor de Wikipedia-gebruiker toegankelijker en overzichtelijker te maken. Pogroms, de Holocaust, antisemitische bewegingen en terreuraanslagen op de Joodse gemeenschap hebben allemaal een sub-categorie en komen zo niet tussen de algemene termen en zaken gerelateerd aan het antisemitisme staan. Ik denk dat we overigens allemaal van mening zijn dat de formulering op de schop moet. KajMetz (overleg) 20 feb 2019 00:59 (CET)

Toegevoegd dinsdag 19/02, af te handelen vanaf 05/03[bewerken]

Toegevoegd woensdag 20/02, af te handelen vanaf 06/03[bewerken]

Toegevoegd donderdag 21/02, af te handelen vanaf 07/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 22/02, af te handelen vanaf 08/03[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 23/02, af te handelen vanaf 09/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 24/02, af te handelen vanaf 10/03[bewerken]

 • ...
Zie WP:VC/D
Zie WP:TBC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]

 • ...