Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Uitleg[bewerken | brontekst bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie alvast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2018 voor de discussies en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingssessies[bewerken | brontekst bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties


Week 31[bewerken | brontekst bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 27/07, af te handelen vanaf 10/08[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd dinsdag 28/07, af te handelen vanaf 11/08[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 29/07, af te handelen vanaf 12/08[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 30/07, af te handelen vanaf 13/08[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd vrijdag 31/07, af te handelen vanaf 14/08[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 01/08, af te handelen vanaf 15/08[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 02/08, af te handelen vanaf 16/08[bewerken | brontekst bewerken]

 • Categorie:Occitanie - hernoemen naar Categorie:Occitanië (regio). Idem voor alle onderliggende categorieën. - AGL (overleg) 2 aug 2020 14:39 (CEST)
  • In principe Steun Steun voor deze twee nominaties. Maar voor het historische overzicht en ten behoeve van de moderator van dienst dienen alle subcategorieën hier wel vermeld te worden (en van een sjabloon te worden voorzien) (ik weet dat dit een tijdrovende klus kan zijn, maar we moeten onze eigen normen wel blijven hanteren) - Skuipers (overleg) 3 aug 2020 12:34 (CEST)
   • Oké, hier volgen de subcategorieënː - AGL (overleg) 8 aug 2020 14:48 (CEST)
    • Mag niet uitgevoerd worden, de regio heet Occitanie, de naam staat niet op de lijst van de Taalunie en dan nog vertalen we de namen van Franse regio's en departementen niet. ♠ Troefkaart (overleg) 11 aug 2020 13:32 (CEST)
     • Niet helemaal: Het departement Nord is wel vertaald. Maar de regio's heten inderdaad Normandie en Occitanie. Je geeft aan: Occitanie niet uitvoeren; Normandie ook niet? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 11 aug 2020 14:10 (CEST)
      • Het Noorderdepartement is dan ook de enige die specifiek op "de lijst" staat maar de titelwijziging is achteraf gezien een foutje van me. Inderdaad, Normandie ook niet, die naam is bij de regio's kennelijk ooit ertussendoor geglipt, ik zal eens zien hoe ik dat ga herstellen. ♠ Troefkaart (overleg) 11 aug 2020 17:12 (CEST)
       • Deze regio's heten in het Frans Normandie en Occitanie. Als dusdanig is daar in de Taalunielijst uiteraard geen vertaling van. Het zijn namelijk nieuwe administratieve entiteiten. Maar men heeft gekende Nederlandse namen Normandië en Occitanië genomen voor een nieuwe administratieve gebiedsomschrijving. Dat is niet anders dan Beieren in Duitsland en vele andere namen waar de historische omschrijving kan verschillen van de hedendaagse regio. Maar daarom noemen we het huidige Land toch ook niet Bayern? Voor het overige vertalen wij de departementen niet, behalve bepaalde uitzonderingen zoals het Noorderdepartementen de oude departementen in de Nederlanden en in Duitsland. Wat de Franse regio's betreft, merk ik op dat we uiteraard de nieuwe regio Corse nog steeds Corsica noemen, ook om de eenvoudige reden dat dat woord in het Nederlands zo ingeburgerd is, net als Normandië en Occitanië. - AGL (overleg) 14 aug 2020 00:01 (CEST)
        • Irrelevante vergelijking, de leeftijd van de gebieden heeft niets te maken met de naamgeving. Franse regio's en departementen geven we in principe geen Nederlandse namen en al helemaal niet als ze niet door de Taalunie genoemd worden, zoals Occitanië. ♠ Troefkaart (overleg) 15 aug 2020 19:31 (CEST)
         • Dat deden we niet bij de oude regio's de van categorieën van voormalige regio's zijn de namen Categorie:Aquitanië‎, Categorie:Bourgondië‎, Categorie:Corsica‎, Categorie:Elzas, Categorie:Lotharingen‎, Categorie:Picardië‎. Nederlandse vertalingen van de namen van die regio's en voor zover ik kan zien hebben ze ook geen Franse namen gehad, terwijl het regio's waren. Blijkbaar gebruikten we wel Nederlandse namen voor regio's en alleen (op één na) Franse namen departementen. Bij het departement Nord is dat anders en daar hebben ook veel arrondissementen en kantons Nederlandse namen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 16 aug 2020 09:35 (CEST)
          • Inderdaad. Het is normaal dat we de Nederlandse namen van die regio's behouden. Een aanvaardbare uitzondering daarop zijn nieuw samengestelde namen, zoals Bourgogne-Franche-Comté of Nouvelle-Aquitaine; daar is het beter dat we niet iets bedenken als Bourgondië-Vrijgraafschap of Nieuw-Aquitanië (we hebben ooit ook Hoog-Normandië en Laag-Normandië teruggedraaid naar Haute-Normandie en Basse-Normandie). Maar voor bekende namen als Normandië, Occitanië en Corsica is het absurd en bijzonder verwarrend iets anders dan de Nederlandse naam te gebruiken, hoewel - weer volgens hetzelfde principe - samenstellingen als Haute-Corse en Corse-du-Sud niet storen. - AGL (overleg) 17 aug 2020 16:30 (CEST)
           • Ik heb Normandië in overeenkomst met het hoofdartikel uitgevoerd maar Occitanie heeft nog altijd de Franse naam; Is Occitanië wel zo gebruikelijk als Normandië? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 14 sep 2020 09:53 (CEST)
            • Zeker. Wij kennen Normandië nu beter van de Landing in 1944 maar verder zijn Normandië en Occitanië eeuwenoude Nederlandse streeknamen. - AGL (overleg) 28 sep 2020 21:56 (CEST)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Week 39[bewerken | brontekst bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 21/09, af te handelen vanaf 05/10[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd dinsdag 22/09, af te handelen vanaf 06/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd woensdag 23/09, af te handelen vanaf 07/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd donderdag 24/09, af te handelen vanaf 08/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd vrijdag 25/09, af te handelen vanaf 09/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • Categorie:Bekende Pamelaars - weg - Het is niet gebruikelijk personen in de categorie van hun geboorteplaats of woonplaats(en) op te nemen, ook niet middels een aparte categorie. Het begrip bekend is bovendien NE. Wie dit wil verzamelen, kan een lijst maken. - AGL (overleg) 25 sep 2020 18:35 (CEST)
  • Steun Steun - dat is zeker de aangewezen (en gebruikelijke) weg om personen aan een plaats te koppelen - Skuipers (overleg) 27 sep 2020 11:15 (CEST)
 • Categorie:Pro-homorechtenactivist - hernoemen naar Categorie:homorechtenactivist. Zoals al jaren geleden is aangegeven op de overlegpagina is "Pro-homorechtenactivist" een niet-bestaand begrip. Dat er toevallig ook mensen zijn die actief zijn tegen homorechten betekent niet dat mensen die actief zijn voor homorechten de overbodige aanduiding "pro" moeten krijgen. Een al lang vertrokken (/geblokkeerde) mod heeft in het verleden zonder veel overleg een naamswijziging doorgevoerd, en het is de hoogste tijd dat die nu wordt teruggedraaid. Zie de overlegpagina. --Dick Bos (overleg) 25 sep 2020 20:13 (CEST)
  • Er staan in de Categorie:Activist, zouden die dan ook hernoemd moeten worden, ontdanks dat er ook daarvoor anti-activistcategorieën voor zijn (net als Categorie:Anti-homorechtenactivist)? Oftewel, waarom is alleen deze genomineerd? Geldt dit specifiek voor homorechtenactivisten of gelden de aangegeven argumenten in het algemeen? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 okt 2020 00:49 (CEST)
 • Categorie:Kapel in het bisdom Antwerpen - weg - een ondercategorie in de lijst van Kapellen in de provincie Antwerpen. Beide gebieden vallen niet samen (Mechelen en omstreken vallen buiten het bisdom) maar er zijn geen andere categorieën kapellen naar bisdom en onderverdeling per provincie is gemakkelijker en logischer. Johanraymond (overleg) 25 sep 2020 20:45 (CEST)
  • Steun Steun - Ook voor de andere Vlaamse provincies is er zo geen categorie. - AGL (overleg) 26 sep 2020 14:37 (CEST)
  • Volgende keer graag {{catweg}} op de categoriepagina zetten. –bdijkstra (overleg) 13 okt 2020 11:54 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 26/09, af te handelen vanaf 10/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd zondag 27/09, af te handelen vanaf 11/10[bewerken | brontekst bewerken]

Week 40[bewerken | brontekst bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 28/09, af te handelen vanaf 12/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd dinsdag 29/09, af te handelen vanaf 13/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 30/09, af te handelen vanaf 14/10[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 01/10, af te handelen vanaf 15/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 02/10, af te handelen vanaf 16/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 03/10, af te handelen vanaf 17/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • Categorie:transseksueel en Categorie:Transgender persoon - We maken toch ook geen categorieën voor heteroseksuelen en cispersonen, waarom dan wel voor transgenders en transseksuelen? Waarom dient hier onderscheidt in gemaakt te worden? Melvinvk (overleg) 3 okt 2020 23:01 (CEST)
  • Hoe zit het met de AVG? Hoe worden de opnamecriteria vastgesteld? En inderdaad, waarom dan niet ook categoriseren op man, vrouw, homo en hetero? In 2007-2008 was er veel discussie over de (m.i. terecht verwijderde) Lijst van bekende holebi's (link). Alle argumenten die daarbij aan de orde kwamen spelen ook hier weer. Wutsje 4 okt 2020 00:23 (CEST)
   De AVG is duidelijk. Opslag van bijzondere persoonskenmerken (waaronder geslacht en wisseling van geslacht) van in leven zijnde EU-onderdanen in vrij raadpleegbare en vrij bewerkbare databases is niet toegestaan. Daarbij maakt het niet uit dat de informatie ook elders te vinden is in openbare bronnen als websites, boeken/tijdschriften, radio/tv-uitzendingen. Ook dat de desbetreffende persoon het zelf openbaar gemaakt heeft, is niet van belang. Het persoonskenmerk geslacht mag niet worden opgeslagen en/of bewerkt in een database die vrij raadpleegbaar is. Royalty & Nassau Expert (overleg) 11 okt 2020 15:19 (CEST)
  • Het gaat hier natuurlijk niet om doorsnee transgenders, maar om bekende personen die er zelf voor hebben gekozen om alszodanig "uit de kast te komen" danwel waarbij er media-aandacht voor dit aspect van hun persoonlijkheid was. Er wordt dus publiekelijk belang aan gehecht (o.a. vanwege rolmodel, activisme e.d.), dus waarom die personen dan hier niet ook alszodanig categoriseren en vindbaar maken? Groeten, Paul2 (overleg) 4 okt 2020 02:54 (CEST)
Statistisch gezien is heteroseksueel de (statistische) normaal, dat we daar niet op categoriseren lijkt me evident. We categoriseren ook niet op man of vrouw, hoewel sommige wiki's dat juist wel doen. En wat betreft de AVG. We verwerken ook de verjaardagen van alles en iedereen. Het zijn allemaal leuke vragen, maar niet direct een verwijderargument. Persoonlijk heb ik niet zoveel met een transgender-categorie, maar ik kan met met wat fantasie wel voorstellen dat het (onder afgesproken voorwaarden) een meerwaarde kan hebben. Het begint dan wel met bronnen, en zoals Paul2 al een beetje aangeeft, de seksualiteit moet dan wel onderdeel van de relevantie zijn, en geen bijproduct. Ooit hadden we zo ook een categorie Vegetarier, die in de begindagen van Wikipedia nog meerwaarde kon hebben. Maar die meerwaarde is in de loop der tijd mogelijk gesneuveld, want dat kan ook gebeuren. Edoderoo (overleg) 4 okt 2020 09:07 (CEST)
 • WP:BLP geldt sowieso, althans voor de levenden. Ik zou zeggen: ga niet voor een cat, maar voor een lijst. Dan is het makkelijker om heldere opnamecriteria te formuleren én de naleving daarvan te controleren, waaronder de eis dat er gezaghebbende bronnen worden opgevoerd die ondubbelzinnig aantonen dat een beschrevene geen bezwaar tegen opname heeft. Wutsje 4 okt 2020 09:18 (CEST)
 • @Paul2: dat alle personen in deze categorie er voor hebben gekozen om als zodanig uit de kast te komen. Ten eerste ligt je geaardheid en genderidentiteit al vast bij de geboorte. Dus om te zeggen dat ze er zelf voor gekozen hebben lijkt mij enigszins krom. Tevens is niet iedereen in de categorie van zichzelf uit de kast gekomen neem bijvoorbeeld Niki die ge-out is wil je zeggen dat zij dan ook vraagt om media-aandacht enkel omdat ze geput werd. Ik zou er wel voor kunnen voelen om een categorie of lijst te vormen met transgender activisten. Maar deze lijst is zeer hypocriet en ongewenst, zolang er ook geen lijst met heteroseksuelen of cisgender bestaat. Immers maken we toch ook geen categorie voor bekende autisten, slechts omdat zij bekendheid hebben genoten. Melvinvk (overleg) 4 okt 2020 11:54 (CEST)
Je overdrijft wel een beetje. Beide categoriën omvatten elk hooguit iets van 30 personen, die nationaal c.q. internationaal tot de bekendste transgenders behoren. Zij hebben daarmee uitzonderingsposities die aan slechts weinigen toekomt, dus ik zie niet in waarom daar geen aparte categorie voor zou mogen zijn. Hernoem het voor mijn part tot "bekende transgenders", maar verwijderen vind ik hier niet aan de orde. Groeten, Paul2 (overleg) 4 okt 2020 19:09 (CEST)
Toch zou ik hoe dan ook óók twee lijsten overwegen en die in de hoofdartikelen 'zie ook'-en. Dat is een effectievere manier om de artikelen over deze personen te ontsluiten dan categorieën, die iemand die de mobiele versie van Wikipedia raadpleegt immers nooit te zien krijgt. Wutsje 6 okt 2020 03:00 (CEST)

Toegevoegd zondag 04/10, af te handelen vanaf 18/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Week 41[bewerken | brontekst bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 05/10, af te handelen vanaf 19/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd dinsdag 06/10, af te handelen vanaf 20/10[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd woensdag 07/10, af te handelen vanaf 21/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 08/10, af te handelen vanaf 22/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd vrijdag 09/10, af te handelen vanaf 23/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd zaterdag 10/10, af te handelen vanaf 24/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd zondag 11/10, af te handelen vanaf 25/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Week 42[bewerken | brontekst bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 12/10, af te handelen vanaf 26/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd dinsdag 13/10, af te handelen vanaf 27/10[bewerken | brontekst bewerken]

Steun Steun - we moeten hier wel de geëigende procedures blijven volgen - Skuipers (overleg) 14 okt 2020 19:54 (CEST)

Toegevoegd woensdag 14/10, af te handelen vanaf 28/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • I.v.m. overcategorisering alle lege subcategorieën van Categorie:Legoland. Alle attracties stonden zowel in subcat Legolandattractie als in de subcategorieën van de parken, nu alleen in de subcat Legolandattractie. Alle parken staan nu in de cat Legoland. Ik las dat ik dit anders had moeten doen, excuus hiervoor. JoostB (overleg) 14 okt 2020 11:52 (CEST)
  Plak je nog even {{catweg}} op de te verwijderen categoriepagina's? –bdijkstra (overleg) 14 okt 2020 12:16 (CEST)
  Gedaan, JoostB (overleg) 14 okt 2020 14:06 (CEST)

Toegevoegd donderdag 15/10, af te handelen vanaf 29/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 16/10, af te handelen vanaf 30/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 17/10, af te handelen vanaf 31/10[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 18/10, af te handelen vanaf 01/11[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Week 43[bewerken | brontekst bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd dinsdag 20/10, af te handelen vanaf 03/11[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd vrijdag 23/10, af te handelen vanaf 06/11[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd zondag 25/10, af te handelen vanaf 08/11[bewerken | brontekst bewerken]

Week 44[bewerken | brontekst bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 26/10, af te handelen vanaf 09/11[bewerken | brontekst bewerken]

 • Oeps, deze had ik niet gezien bij aanmaken van deze. Wat doe ik daar nu het beste mee? SanderO (overleg) 26 okt 2020 21:29 (CET)

Toegevoegd dinsdag 27/10, af te handelen vanaf 10/11[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 28/10, af te handelen vanaf 11/11[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 29/10, af te handelen vanaf 12/11[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 30/10, af te handelen vanaf 13/11[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 31/10, af te handelen vanaf 14/11[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 01/11, af te handelen vanaf 15/11[bewerken | brontekst bewerken]

 • ...
Zie WP:VC/D
Zie WP:TBC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]