FIFA (computerspelserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
FIFA
FIFA series logo.svg
Ontwikkelaar(s) EA Sports
Uitgever(s) Electronic Arts
Genre(s) Sportspel, simulatiespel
Navigatie
Eerste spel FIFA International Soccer
(15 juli 1993)
Laatste spel FIFA 18
(29 september 2017)
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

FIFA (in oudere edities bekend als FIFA Soccer of FIFA Football) is een reeks voetbalsimulatiespellen waarmee de speler met een land of club kan spelen. De serie bestaat sinds 1993 en wordt ontwikkeld door EA Sports. Ook zijn er edities van EK's en WK's. Ieder jaar september verschijnt een nieuwe versie van het spel met updates van ploegen, competities en spelers, en probeert men de kwaliteit van het spel te verbeteren. Electronic Arts heeft het contract met FIFA verlengd en mag nog tot 2022 FIFA-spellen maken.[1]

Spellen[bewerken]

FIFA[bewerken]

Overige titels[bewerken]

Daarnaast zijn er ook spellen uitgekomen specifiek gericht op het wereldkampioenschap, het Europees kampioenschap, de Champions League, straatvoetbal en management.

FIFA World Cup[bewerken]

UEFA Euro[bewerken]

UEFA Champions League[bewerken]

FIFA Street[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie FIFA Street (computerspelserie) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

FIFA Manager[bewerken]

Trivia[bewerken]

  • De FIFA-serie is de enige serie die tien jaar achter elkaar op eenzelfde spelcomputer is verschijnen, en deed dat voor zowel de PlayStation (FIFA Soccer '96 - FIFA Football 2005) als de PlayStation 2 (FIFA 2001 - FIFA 14).
  • Er wordt met FIFA sinds 2016 een e-sports Eredivisie gespeeld, de zogenaamde e-divisie. Deze wordt gespeeld met de clubs die in de echte Eredivisie spelen en loopt parallel aan deze eredivisie. Hiervoor kiest elke eredivisieclub een e-sporter uit die de betreffende club vertegenwoordigt in de e-divisie, die met behulp van de FIFA-spellen wordt gespeeld. Deze virtuele competitie kent net als de echte Eredivisie een landskampioen. De e-divisie start op het moment dat het nieuwe FIFA-spel uitkomt en wordt dan met dit spel gespeeld.