FIFA Street 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
FIFA Street 2
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) EA Canada
Uitgever(s) EA Sports
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 28 februari 2006
Vlag van Europa 3 maart 2006
Genre(s) sportspel
Spelmodus 1-2 spelers
Platform(s) GameCube, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox, Nintendo DS
Navigatie
Spelserie FIFA Street
Voorloper FIFA Street
Vervolg FIFA Street 3
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

FIFA Street 2 is een voetbalspel waar alles om straatvoetbal gaat. Fifa Street 2 is de opvolger van FIFA Street. De opvolger van FIFA Street 2 is FIFA Street 3, deze is verschenen in de winkel in 2008. In dit spel speel je op verschillende straatlocaties over de hele wereld van Rio de Janeiro tot in Londen. In dit spel speel je met landenteams als Brazilië. Je speelt 4 tegen 4 en je kunt enorm veel trucs uithalen.

Speltypen[bewerken]

Nu Spelen: Hiermee speel je een wedstrijd kies een team, kies een tegenstander en speel, je kunt dit speltype ook met z'n tweeën spelen. Met dit speltype kun je ook punten winnen voor het straattoernooi.

Vriendschappelijk: Dit speltype lijkt erg op Nu spelen, maar hier kun je behalve je team en je tegenstander, ook nog het veld kiezen waar je op speelt en instellingen kiezen. Ook dit speltype kun je met z'n tweeën spelen. Met dit speltype kun je ook punten winnen voor het straattoernooi.

Straattoernooi: Dit is het speltype waar alles om draait, je begint als een speler die niet kan voetballen. Bij het begin doe je het hoofdstuk Rondtrappen door die wedstrijden te winnen krijg je punten, deze punten kun je verdelen over tricks, schot, snelheid, verdediging en kracht. Met deze punten word je een betere voetballer. Als je genoeg punten hebt verzameld kun je naar het hoofdstuk Aanvoerder krijg je een eigen team, vervolgens kun je ook spelers vrijspelen die beter zijn dan je huidige spelers, zo kun je ook bekende voetballers vrijspelen. Als je team goed genoeg kun je naar het hoofdstuk Underground hier kun je meedoen met je team tegen andere heel goede straatteams. Als je speler goed genoeg kun je een land kiezen om daar mee te spelen op het WK Straatvoetbal. Dit hoofdstuk heet Internationaal.

Vaardigheids-uitdaging: Bij dit speltype kun je trucs oefenen, hiermee krijg je trucs onder de knie. Met dit speltype kun je ook punten winnen voor het straattoernooi.

Creation Zone[bewerken]

Dit is het menu voor een nieuwe speler, nieuw team, nieuw veld of tenues veranderen.

Nieuwe speler: Met dit spel kun je zelfs spelers maken, je kunt bijna alles bepalen van shirt tot sokken en zelfs of ie tatoeages heeft.

Nieuw team: Hiermee kun je een eigen team maken kies de spelers, kies het logo kies een naam en verander de shirts van spelers.

Nieuw veld: Hiermee kun je een eigen veld maken, kies de architectuur, kies de omheining, kies het type steen en het type goal.

Tenues veranderen: Hiermee kun je de tenues veranderen van elke speler op dit spel.

Beloningen[bewerken]

Bij beloningen kun je beloningen vrijkopen, een speler beter maken met vaardigheden upgraden en tricks kopen in het trick-boek

Beloningen: Hier kun je dingen vrijkopen met je behaalde punten, je kunt velden, shirts, broeken en schoenen vrijkopen. Je kunt zelfs voetballers vrijkopen die dan in het team Legends komt.

Vaardigheden upgraden: Hier kun je spelers beter maken met je behaalde punten, je kunt alle spelers van het spel beter maken.

Trick-boek: Hier kun je trucs vrijkopen met je behaalde punten zo kun je je tegenstander nog meer vernederen met een geweldige truc, trucs kun je ook vrijspelen in het straattoernooi maar met je punten trucs uit het trick-boek kopen gaat sneller.

Radiostations[bewerken]

Bij het menu radiostations kun je kiezen uit drie radiostations met elk een eigen muziekstijl en een eigen dj. De radiostations zijn Live FM, Radio Bongo en Rider Radio. Live FM draait verschillende soorten muziek, namelijk rock, pop en hiphop. Radio Bongo is een radiostation dat vooral Latin en Afrosound uitzendt. Verder is er ook nog Rider Radio, dit is muziek in Drum- en Bass-stijl. Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om een eigen radiostation te maken, met eigen nummers en een eigen dj.

Teams[bewerken]