FIFA 18

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
FIFA 18
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar EA Canada
Uitgever EA Sports
Muziek Junkie XL[1][2]
Datum van uitgave 29 september 2017
Genre Sportspel, interactief drama
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine Frostbite (pc, PlayStation 4, Xbox One)
Taal/talen Nederlands, Zweeds, Noors, Deens, Pools, Russisch, Spaans (Mexico), Arabisch, Chinees, Portugees (Brazilië), Portugees, Tsjechisch, Turks, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans
Leeftijdsklasse CERO: A
PEGI: 3+
Platform Pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch
Navigatie
Spelserie FIFA
Voorloper FIFA 17
Vervolg FIFA 19
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

FIFA 18 is een voetbalsimulatiespel ontwikkeld door EA Canada. Het is het 25e deel in de FIFA-reeks. Het spel werd op 29 september 2017 door EA Sports uitgebracht voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Nintendo Switch. Het Nederlandstalige commentaar wordt verzorgd door Evert ten Napel en co-commentator Youri Mulder. FIFA 18 is het tweede spel in de serie dat wordt aangedreven door Frostbite. Cristiano Ronaldo siert de cover van het spel.

Gameplay[bewerken]

Het spel bevat 52 stadions uit 12 verschillende landen. Ultimate Team Icons zijn nieuw in het spel en vervangen de oude Ultimate Team Icons. Dit zijn spelers van vroeger zoals Ronaldo en Diego Maradona die speelbaar zijn in Ultimate Team. Het verhaalmodus The Journey werd verder uitgebreid. Hierin neemt de speler de rol van Alex Hunter op zich, een 18-jarige voetballer die naam wil maken in de Premier League. Verder werd de tv-layout uitgebreid met de Primera División.