Overleg gebruiker:We El

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Crystal Clear app download manager.png Archief3

Crystal Clear app download manager.png Archief2

Crystal Clear app download manager.png Archief

Welkom bij Wiki goes Caribbean![brontekst bewerken]

Beste We El, ik zag dat je naam hebt toegevoegd aan de lijst geïnteresseerden op de projectpagina van Wiki goes Caribbean en ik wilde je graag welkom heten bij het project. Als je vragen hebt over het project of over de activiteiten die in het kader ervan worden georganiseerd, of ideeën hebt of iets wil toevoegen, laat het me dan vooral weten. Overigens is er zaterdag a.s. van 15.00 tot 17.00 CET een online bijeenkomst i.h.k.v. WGC. Als je tijd en zin hebt, sluit vooral aan. Hartelijke groet, MichellevL (WMNL) (overleg) 10 feb 2022 15:10 (CET)[reageer]

Hartelijk dank. Ja, ik wist ervan. Het bericht is ook overgenomen op de website Caraïbisch Uitzicht. Ik heb ook al eens gesproken op een Wikidag in Utrecht over het Caraïbisch gebied. Veel succes, zaterdag, ik kan er zelf helaas niet bij zijn. We El (overleg) 10 feb 2022 15:25 (CET)[reageer]

Update WGC: Schrijfbijeenkomst WGC thema Caribische vrouwen 23 april 2022 Nationaal Archief | Online (Hybride)[brontekst bewerken]

Omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ontwikkelingen rondom het Wiki Goes Caribbean project, stuur ik je dit bericht.

Zaterdag 23 april a.s. is er een Wiki goes Caribbean schrijfbijeenkomst bij het Nationaal Archief (NA). Het thema voor deze bijeenkomst is: Caribische vrouwen. Deze wordt zowel fysiek als hybride gehouden. Deze bijeenkomst valt samen met de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Wikimedia Nederland, welke gehouden wordt bij de Koninklijke Bibliotheek. We hebben de tijden voor de ALV aangepast om degenen, die dat willen na afloop van de ALV, de gelegenheid te geven aan te kunnen sluiten bij de schrijfbijeenkomst.

Om te weten hoeveel mensen we mogen verwachten én om (voor degene die online deelnemen) de vergaderlink toe te kunnen sturen, vragen we je om je in te schrijven via dit inschrijfformulier.

Na afloop van deze schrijfbijeenkomst bieden wij de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig bij te praten. Daarvoor is een ruimte gereserveerd bij de Foodhal Minglemush (direct gelegen naast het Centraal Station Den Haag). I.v.m. de catering vragen wij je om op het inschrijfformulier aan te geven of je hierbij aanwezig wilt zijn.

Programma WGC schrijfbijeenkomst: Caribische vrouwen[brontekst bewerken]

Op Wikipedia vinden we nog te weinig informatie over Caribische vrouwen en daar willen we graag verandering in brengen. Zo hebben Faustina Frank (Minister van Onderwijs van de Nederlandse Antillen), Felicia Hemans (19e-eeuws schrijfster) en Dee Scarr (milieuactivist) nog geen pagina op de Nederlandstalige Wikipedia. Helpen jullie mee om met bronnen van het Nationaal Archief en andere instellingen hier verandering in te brengen?

Agenda[brontekst bewerken]

Fysiek in het Nationaal Archief:

  • 13.00 - 13.30: inloop koffie en thee
  • 13.30 - 14.30: bezoek tentoonstelling Kórsou
  • 14.30 - 15.00: naar workshopruimte

Start hybride deel van de sessie, waarin mensen ook online kunnen deelnemen.

  • 15.00 - 15.15: welkom en korte uitleg (Michelle en Tico)
  • 15.15 - 16.45: aan de slag met schrijven
  • 16.45 - 17.00: afronding

Welk videokanaal gebruiken we tijdens het hybride deel van de bijeenkomst?[brontekst bewerken]

Wikimedia NL maakt gebruik van de online vergadersoftware Zoom. Hiervoor heb je geen account nodig. Inschrijven voor deze bijeenkomst is verplicht; kort voor de start van de bijeenkomst krijg je een link naar de online vergaderruimte doorgestuurd.

Bekijk de projectpagina Wiki goes Caribbean op Wikipedia.

Wil je geen updates meer ontvangen over Wiki Goes Caribbean? Verwijder dan je naam op de projectpagina, dan sturen we je niks meer toe.

Graag tot de 23ste (offline/online)!

Met vriendelijke groet,

Namens Tico Koopmans en Michelle van Lanschot JansenKirsten (overleg) 15 apr 2022 11:52 (CEST)[reageer]

Update WGC: workshop vakantiefoto’s toevoegen aan Wikipedia | 27 augustus 2022 | Nationaal Archief Den Haag[brontekst bewerken]

Beste We El,

Omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ontwikkelingen rondom het Wiki Goes Caribbean project, sturen wij je dit bericht.

Graag nodigen wij je uit voor de workshop 'vakantiefoto's toevoegen aan Wikipedia' die wij op 27 augustus van 13.00 tot 17.00 organiseren bij het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens deze workshop leer je hoe je een zelfgemaakte foto toevoegt aan de mediabank van Wikipedia (Wikimedia Commons) en hoe je een foto toevoegt aan een Wikipedia-artikel dat nog geen foto heeft.

Er zijn nog veel locaties, gebouwen, planten, dieren en andere Caribische bezienswaardigheden die geen afbeelding hebben op Wikipedia en op deze manier kunnen we hier verandering in brengen!

Uiteraard kun je ook aan de slag met schrijven op Wikipedia of je vragen over het bewerken van Wikipedia stellen.

Inschrijven kan via dit formulier. Meer informatie en het programma zijn terug te vinden op Wikipedia.

Wil je geen updates meer ontvangen over Wiki Goes Caribbean? Verwijder dan je naam op de projectpagina.

Graag tot ziens op 27 augustus in het Nationaal Archief!

Hartelijke groet,

Tico Koopmans , Nationaal Archief
Magda Lacroes, Dutch Caribbean Bookclub
Michelle van Lanschot, Wikimedia Nederland
MichellevL (WMNL) (overleg) 2 aug 2022 15:49 (CEST)[reageer]