Overleg gebruiker:Laurier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom door Ellywa[brontekst bewerken]

Hallo Laurier, Hartelijk welkom hier bij Wikipedia, en ook veel plezier. Ik denk dat je wel veel kan bijdragen en hoop meer te leren over ADHD en Borderline. Groeten, Elly 28 apr 2003 16:07 (CEST)

ADHD (huidige toestand in juli 2009)[brontekst bewerken]

Beste Laurier, leuk om je GP te lezen. Ik hou van die openhartigheid en die vind je ook op mijn GP, maar vele wikiërs zijn daar dan weer tegen. Zoveel mensen, zoveel meningen. Door de beknoptheid gaat een lezer er meteen van uit dat je op dit ADHD-terrein wel bevoegd zult zijn. Ik heb nu enkele minuten geleden in het overleg:ADHD al verwezen naar het eventueel enorme werk dat bewerkers hier te wachten staat, als ze dit artikel (weer) goed willen krijgen. In alle geval is de tekst voor het eerste kopje "bloated". Zou {{wiu2}} toevoegen nu een tijdje gepast zijn? --RobSchop [geef een gil!] 7 jul 2009 13:57 (CEST)

Consummeren[brontekst bewerken]

Beste Laurier,

Op je artikel Consummeren kwam een nuweg-nominatie en die heb ik opgevolgd. Allereerst zit er een spelfout in de titel; het moet met 1 m. Daarnaast hebben we geen woordenboekdefinities op Wikipedia; voor de woordenboekingangen kun je het beste bijdragen op Wikiwoordenboek. Als je vragen hebt, kom dan gerust langs op mijn overlegpagina. Veel succes verder. Groet, Davin 10 okt 2009 11:16 (CEST)

Hoi Laura, ik zie inderdaad dat het niet over 'verbruiken' gaat. Ik heb je de tekst even toegemaild. Dan kun je het voor Wikiwoordenboek gebruiken. Succes! Davin 10 okt 2009 11:48 (CEST)

CMS[brontekst bewerken]

Dag Laura,

ik zag dat je het met me eens was over het apart vermelden van Open Source CMS-en. Leuk. Jij bent de enige die heeft gereageerd. Ik hoopte er eigenlijk op dat een "deskundige" zou reageren, die het ook kon uitvoeren (ik heb er zelf geen snars verstand van). Ben jij er wellicht in thuis, en voel je je geroepen? Groet, Dick Bos (overleg) 5 apr 2011 15:14 (CEST)

Strijkorkest Zoroaster[brontekst bewerken]

Hallo Laurier, ik heb je artikel Strijkorkest Zoroaster ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Het artikel voldoet niet aan de relevantiecriteria, zie Wikipedia:Relevantie. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! JurriaanH (overleg) 31 okt 2014 16:13 (CET)

De taaldiscussie[brontekst bewerken]

Goedenavond Laurier,

Ik heb zojuist gereageerd op de discussie over genderneutrale beroepsnamen in het taalcafé. Het volgende wilde ik je niet onthouden, maar aangezien het geen onderdeel van de discussie hoort te zijn, plaats ik het hier. Met je opmerking "omdat op Wikipedia 88% van de deelnemers zichzelf als man identificeert [...] denk ik eigenlijk niet dat we hierover een neutraal standpunt kunnen bereiken, althans: niet met een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen" lijk je een groep collega's puur op basis van hun geslacht in een hoek of buitenspel te plaatsen. Niet dat ik me eraan stoor, maar ik vind het wel opmerkelijk in een discussie waarbij sekseongelijkheid de achterliggende problematiek is. Glimlach

Het is in ieder geval een interessante kwestie, goed om er eens gedachten over te wisselen.

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 2 nov 2014 18:20 (CET)

Hoi Mar(c), Misschien is het bij het Taalcafé anders, maar op Wikipedia-NL in het algemeen identificeert 6% zich als vrouw. Dus ik denk niet dat we deze discussie met een evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen voeren. Dat vind ik jammer. Hopelijk maakt het geen enkel verschil voor de inhoud van de discussie. Bedankt voor het meedenken! Glimlach Laurier (Overleg) 3 nov 2014 21:10 (CET)
Oh, maar met 3 "tegen" 11 (voor zover ik kan nagaan en verder vermoed) is in de discussie toch meer dan 20% vrouw! (En dan hebben we mijn feministische inborst nog niet meegerekend...) Gezicht met tong uit de mond
Wat meer vrouwen op Wikipedia zou zéker niet erg zijn, maar ik vrees dat de wat harde omgangsvormen op nl:wiki geen positieve invloed hebben op een meer gelijke verhouding. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 4 nov 2014 10:00 (CET)
Hoi! Mooie reactie, bedankt. :-) Ja, ik weet heel goed dat veel mannen feministen zijn, en ook dat veel vrouwen dat niet zijn. (Of zich er in elk geval niet van bewust zijn, en het een 'enge' term vinden...?!...) Het blijft een lastig onderwerp. Maar ik geloof dat we een (niet volledige maar) redelijke consensus bereikt hebben. Bedankt! Laurier (Overleg) 6 nov 2014 09:16 (CET)

Fun[brontekst bewerken]

Hoi Laurier. Nou, nieuweling Solomonica de Winter werd dus behouden vandaag. Ik zag je reactie bij de nominatie, waar ik om de een of andere reden nogal van in de lach schoot: "maar ja, Wikipedia is een encyclopedie, en beschrijft dus zo neutraal mogelijk de wereld zoals deze is, in al zijn stomheid". De spijker op z'n kop, zou ik zeggen. Ik kwam ermee op het volgende motto: Wikipedia, met stomheid beslagen. ;) Apdency (overleg) 31 mrt 2015 19:47 (CEST)

:-) Laurier (Overleg) 31 mrt 2015 20:25 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[brontekst bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 5 jun 2015 12:09 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[brontekst bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

Samenwerking inclusionisten[brontekst bewerken]

Hoi Laurier, zou jij er wat voor voelen om als inclusionisten af en toe samen te werken op Wikipedia? Als jij daar ideeën over hebt, dan zou je die op deze pagina kunnen neerzetten: Wikipedia:Inclusionisme/Samenwerking. Mijn eerste voorstel heb ik daar neergezet, ik ben benieuwd wat jij daarvan vindt. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 8 apr 2016 13:07 (CEST)

#100wikiwomen challenge[brontekst bewerken]

100WikiWomen NL.png hoi Laurier,

op 29 november begint de #100wikiwomen challenge: 100 dagen lang iedere dag 1 artikel over een vrouw online op wikipedia. Samen hebben we dan 100 artikelen geschreven op 8 maart 2017.

Heb je zin om mee te doen? Kies dan een datum uit op de projectpagina en zorg ervoor dat jij die dag voor 18.00 uur een nieuw artikel over een vrouw hebt geschreven. Natuurlijk mag je ook meerdere artikelen schrijven tijdens deze 100 dagen. Graag zelfs!

Inspiratie nodig? Kijk dan eens op het (nog superlange) overzicht van gewenste vrouwenartikelen op de gendergap-projectpagina. Schrijf je snel in :)

Ecritures (overleg) 25 nov 2016 17:40 (CET)

Bron[brontekst bewerken]

Bij een artikel voegde je een bron - Volkskrant - toe die juist vanwege privacy-overwegingen verwijderd was, mvg HenriDuvent 15 feb 2017 22:21 (CET)

Beste Henri, ik heb denk ik niet goed op de geschiedenis of overlegpagina van de betreffende pagina gelet, anders had ik dit vast gezien. Bedankt dat je dit voor mij hebt rechtgezet. Ik weet niet over welke pagina het gaat, maar dat geeft niet. Laurier (overleg) 26 sep 2017 12:01 (CEST)

Vrijwilligers gezocht WCN[brontekst bewerken]

Beste Laurier,

Op 4 november zal de Wikimedia Conferentie Nederland weer plaatsvinden. Dit zal het laatste jaar worden bij onze trouwe sponsor Meetingplaza in Utrecht. Elk jaar helpen vrijwilligers om de conferentie tot een succes te maken. Ook dit jaar zijn vrijwilligers hard nodig om de conferentie in goede banen te leiden.

Er zijn een allerhande taken, van uitdelen van badges, deelnemers naar de juiste locatie sturen, fotograferen, het begeleiden van de verschillende tracks, photoshop, het op- en afbouwen van de locatie etc.

Ik vroeg me af of jij zou willen helpen met de conferentie.

Met vriendelijke groeten,

Michelle Boon (overleg) 25 sep 2017 16:42 (CEST) Michelle Boon (boon @ wikimedia.nl) Event Organiser Wikimedia Nederland

Hoi Michelle, tot mijn spijt kan ik dit niet toezeggen. Ik weet ook nog niet of ik erbij ben als bezoeker.
PS: Overigens staat op https://www.wikimedia.nl/project/wikimedia-conferentie-nederland dat er geen vrijwilligers meer nodig zijn!
Laurier (overleg) 26 sep 2017 12:00 (CEST)

Hoi Laurier, dank je voor je antwoord. Ik hoop dat je er toch bij kan zijn! Michelle Boon (overleg) 5 okt 2017 16:11 (CEST)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[brontekst bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:41 (CEST)

Franz Kafka[brontekst bewerken]

Hallo. De bijdrage over Franz Kafka: grammatica heeft uiteraard helemaal niks met overmatig kommagebuik te maken. Probeer het hele verhaal maar eens te lezen: bijna niet te doen. Met zo'n verhaal ga je geen voldoende voor Nederlandse taal halen. Komma's verwijderen en complexe zinnen opdelen is noodzakelijk. P.s.: ook in de uitleg van de laatste wijziging die jij toegevoegd hebt staat ten onrechte een komma.
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jippo32 (overleg · bijdragen) 24 jul 2018 14:30 PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Haha! Ja, maar mijn toelichting op de laatste wijziging staat zelf dan ook niet in de encyclopedie! :-)
Je had op de pagina over Franz Kafka twee plekken een zin met komma en 'maar' opgeknipt: de komma veranderd in een punt en het stukje met 'maar' werd dan een nieuwe zin. Voor voegwoorden als 'maar' is een komma "vrijwel altijd op z’n plaats", zie Onze Taal, onder het kopje Voegwoorden. Ik vind het zelf heel leesbaar met die komma, en vind het storend met punt en nieuwe zin met 'Maar', omdat dat zo 'dreigend' de nadruk legt op die 'maar'-zin. De zin klopte, en dan geldt het principe Wikipedia:Bij twijfel niet inhalen. (Dit "houdt in dat je geen zaken "verbetert" die niet duidelijk fout zijn.") Maar wat mij betreft mag jij kiezen! Als jij vindt dat het er veel leesbaarder op wordt zal ik het niet opnieuw terugdraaien.
Laurier (overleg) 25 jul 2018 08:21 (CEST)

Beoordelingsnominatie Linda Duits[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Linda Duits dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180806 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 7 aug 2018 02:01 (CEST)

Snijdervogels[brontekst bewerken]

Beste Laurier, je hebt gelijk ik ga ermee aan de slag. Ik maak er één pagina van. Verder zal ik nog even kijken of er in de lijst IOC World Bird List nog mutaties zijn geweest. Dank voor je oplettendheid. Groeten, HWN (overleg) 8 sep 2018 09:08 (CEST)

Dankjewel! Wat een fijne reactie! Ik weet niks van vogels, maar zag een mooi filmpje over een snijdervogel, en zo kwam ik erop! Laurier (overleg) 8 sep 2018 09:31 (CEST)

T>H[brontekst bewerken]

Je hebt je voorstel Tuinman>Hovenier op deze pagina geplaatst: [1], echter onderaan bij de "afgehandelde verzoeken" en niet bovenaan bij de "nieuwe verzoeken". Daardoor krijgt het voorstel waarschijnlijk veel minder aandacht. VanBuren (overleg) 3 nov 2018 09:56 (CET)

Bedankt voor de tip! Ciell heeft het al opgelost zie ik. Ik ben benieuwd hoe het afloopt! Laurier (overleg) 4 nov 2018 08:14 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Arbitragecommissie[brontekst bewerken]

Hoi Laurier,

ik zou je graag, op persoonlijke titel, willen uitnodigen/aanmoedigen om te overwegen je kandidaat te stellen voor de Arbitragecommissie. Ik krijg de indruk dat je hier wellicht geschikt voor zou zijn (je lijkt voldoende ervaring te hebben, constructief te zijn en oog te hebben voor de ontwikkeling van de gemeenschap). Zie ook het gepubliceerde profiel. Zelf kun je waarschijnlijk veel beter inschatten of je hier de energie voor kunt opbrengen, dus dat laat ik vooral buiten beschouwing. Hartelijke groet, Effeietsanders 23 dec 2018 16:32 (CET) (verder geen enkele functie of band met de arbitragecommissie anders dan dat ik als moderator belang heb bij een goed functionerende commissie)

Wat een eer, bedankt dat je me hiervoor vraagt! Ik zal me er even in verdiepen en er goed over nadenken. Op het eerste gezicht denk ik dat het me te veel tijd zou kosten, aangezien ik al lid ben van behoorlijk wat verschillende clubjes naast een vrijwel fulltime baan en een eigen bedrijfje. Maar ik sluit het niet uit. Bedankt! Laurier (overleg) 23 dec 2018 16:42 (CET)
PS: Als ik vragen mag: op basis van welke activiteiten van mij kreeg je de indruk dat ik hier geschikt voor zou kunnen zijn?
Fijn dat je erover nadenkt, meer kun je zeker niet verwachten :). Voor mij zijn het niet bepaalde activiteiten waar ik geschiktheid aan afmeet, maar eerder gewoon 'gezond verstand' en constructief gedrag. Leden van de arbcom hoeven wat mij betreft niet allemaal bijzonder actief te zijn, of specifieke ervaring te hebben - maar vooral op de juiste manier naar problemen en oplossingen kijken. Dus het is meer een algemeen beeld. Het helpt als je zelf niet constant in de problemen komt :) Effeietsanders 23 dec 2018 17:19 (CET)

Talkpage consultation[brontekst bewerken]

Beste Laurier op Wikipedia:Overlegpagina's raadpleging 2019 staan vijf vragen over overlegpagina's. Zou jij die daar willen beantwoorden? Ad Huikeshoven (overleg) 9 mrt 2019 11:55 (CET)

Beste Ad, bedankt voor de link, ik zal het eens gaan bekijken! Laurier (overleg) 9 mrt 2019 12:11 (CET)

Reve[brontekst bewerken]

Dag Laurier, Gerard Reve noemde zich pas zo vanaf 1973. Toen had hij zijn belangrijkste werken allang geschreven. Zijn vertaling van Wie is bang voor Virgina Woolf? (zonder dat woordje "er" dat er later in geslopen is) dateert uit 1964 en toen was "er" nog geen sprake van Gerard Reve. Je kunt die naam niet gebruiken voor dingen die voor 1973 gebeurd zijn. Met groet, Hartenhof (overleg) 10 mrt 2019 19:31 (CET)

okee, prima dan! Misschien handig om dat ook op de overlegpagina van Wie is bang voor Virgina Woolf? te zetten. Daar staat nu nog helemaal niks. Overigens ook jammer dat op de pagina over (Van het) Reve de vertaling niet genoemd staat! :-) Bedankt voor je reactie, Laurier (overleg) 11 mrt 2019 07:27 (CET)
Een overlegpagina zou ik alleen maken indien nodig. Reves vertalingen heb ik toegevoegd aan zijn artikel. Groet, Hartenhof (overleg) 11 mrt 2019 16:13 (CET)
Mooi! Fijn! Laurier (overleg) 11 mrt 2019 16:17 (CET)

Susan Sontag[brontekst bewerken]

Laurier! Stop! Ho! Je kunt niet bestaande referenties veranderen die op naam staan van Philip Rieff. Het nog heel verse verhaal over het auteurschap, waarop nog niet door uitgever en/of nabestaanden is gereageerd, wordt al in het lemma verteld en dat is voorlopig duidelijk genoeg. We moeten niet doordraven. Officieel is er nog niks. Pas na verschijnen van een herdruk van het bewuste boek onder nieuwe naam is aanpassen mogelijk. Met groet, Hartenhof (overleg) 19 mei 2019 10:27 (CEST)

Ja, die edit was misschien wat te vroeg... Ik heb hem teruggedraaid, laten we nog even afwachten. Laurier (overleg) 19 mei 2019 10:50 (CEST)

Susan sontag 2[brontekst bewerken]

Goede dag Laurier, Mag ik u vragen: u verandert "aan dank verslaafd" in "alcoholistisch", betreffend de moeder van Susan Sontag. Waaruit bestaat het verschil? 80.229.10.74 22 mei 2019 15:48 (CEST)

Beste onbekende, tja, de officiële term voor alcoholisme is nu eenmaal alcoholisme, en de wikilink ging dan ook naar alcoholisme. Het leek me dan correcter om het ook zo op te schrijven. Op één of andere manier klinkt het ook wat minder 'gedramatiseerd' voor mij, wat feitelijker. Iemand met bipolaire stoornis of autisme of diabetes hoeft ook niet op een andere manier omschreven te worden. Zodoende. Laurier (overleg) 23 mei 2019 10:31 (CEST)

Identiteit uitdragen[brontekst bewerken]

Hallo Laurier, ik zag deze tekstverwijdering van jou langskomen. Ik kan me voorstellen dat je zoiets verwijdert op basis van het onbeantwoord blijven van een bronvraag. Maar in de woorden Triviaal 'weetje' kan ik een stuk minder makkelijk meegaan. Nationale en/of etnische identiteit is altijd belangrijk, en niet in de laatste plaats wat betreft Turkse Nederlanders. Daar afstand van nemen omdat je geen mikpunt van controverses wilt zijn, bijvoorbeeld door het bewust verbasteren van je naam, lijkt mij geen trivialiteit (en verdient m.i. dan ook geen plaats in de rubriek 'Trivia', waar het stond). Groet, Apdency (overleg) 12 jun 2019 16:01 (CEST)

Ik schreef 'triviaal weetje' omdat ik bedoelde: één item onder de kop 'trivia', niet omdat het mij triviaal lijkt. Als er een bron voor is, lijkt het me ook dat het niet thuishoort onder 'trivia'. Laurier (overleg) 12 jun 2019 16:26 (CEST)
OK, dan zijn we het daar in elk geval over eens, en dat was m.i. ook het belangrijkste punt. Je eerste zin begrijp ik echter niet. Bedoel je dat er onder het kopje 'Trivia' maar één trivium hoort te staan? Apdency (overleg) 12 jun 2019 17:00 (CEST)
Voor zover ik weet is er geen gebruikelijk enkelvoud voor 'trivia', dus is het lastig om naar één item uit de lijst te verwijzen.
In de genoemde bewerkingssamenvatting heb ik ervoor gekozen om 'triviaal weetje' voor het enkelvoud te gebruiken, en in deze bewerkingssamenvatting heb ik gekozen voor 'trivium' (met een knipoog erbij).
De hele bewerkingssamenvatting voor de door jou bedoelde bewerking was: "Triviaal 'weetje' waarvoor al 5 maanden een bron gevraagd wordt nu verwijderd", en daar bedoelde ik mee: "één van de items onder het kopje 'Trivia' waarvoor al 5 maanden een bron gevraagd wordt heb ik nu verwijderd." Daarmee bedoelde ik niet dat er maar één item onder het kopje 'Trivia' hoort, maar dat ik maar één item verwijderd had. Hopelijk is het zo duidelijker. Laurier (overleg) 13 jun 2019 09:50 (CEST)
Ja, iets duidelijker, dank. Het ging me in elk geval niet om het taalkundige aspect van trivia versus trivium. Apdency (overleg) 14 jun 2019 18:57 (CEST)

Markeren[brontekst bewerken]

Hoi Laurier. Dank voor het terugdraaien van deze edit. Zou je deze (en wellicht anderen) in de toekomst ook willen markeren als gecontroleerd? Dan verdwijnt ie namelijk uit de lijst van nog te controleren wijzigingen. Dank! Trijnstel (overleg) 4 aug 2019 13:39 (CEST)

Ik kan mijn eigen bewerking toch niet als gecontroleerd markeren, denk ik? Laurier (overleg) 4 aug 2019 13:57 (CEST)
Nee, maar wel de bewerking die je hebt teruggedraaid. En daar had ik het over. ;-) Trijnstel (overleg) 4 aug 2019 13:59 (CEST)
Ah, okee. ;-) Ik zal proberen het te onthouden. Laurier (overleg) 4 aug 2019 14:43 (CEST)

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:58 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:06 (CEST)

---

Beste RMaung (WMF), ik heb de enquête nu ingevuld. Laurier (overleg) 22 sep 2019 10:53 (CEST)

(Sorry this is in English.) Thank you for letting me know, Laurier! And thank you for your time and feedback. I'll make sure you don't receive any more reminders about taking this survey. --RMaung (WMF) (overleg) 24 sep 2019 03:44 (CEST)
Why not...? Who are the target group of the survey? There were some questions to which I did have an answer, which I would really like the WikiMedia Foundation to hear/read. I'd like to feel acknowlegded and heard and be taken seriously as a longtime member of this community, and that's why I did take the survey. Most questions didn't seem to be directed at (someone like) me, but some were. Laurier (overleg) 24 sep 2019 07:28 (CEST)

Haar of hun?[brontekst bewerken]

Dit snap ik even niet: Zoë Quinn is toch één persoon, waarnaar we verwijzen met 'haar'? Wikiwerner (overleg) 29 sep 2019 18:43 (CEST)

Hoi! Ja, logische verwarring, kijk maar even op de Overlegpagina bij die pagina! Succes! Laurier (overleg) 29 sep 2019 20:30 (CEST)
Hun en hen verwijzen in het Nederlands naar meervoud, dus het gebruik daarvan voor het verwijzen naar één persoon, is simpelweg fout. En ja, ik heb die OP gelezen. Ik had het zo gemaakt dat er nergens 'zijn' of 'haar' staat als bezittelijke voornaamwoorden en nergens persoonlijke voornaamwoorden staan die op Quinn slaan. Wat had ik nog meer moeten doen? Wikiwerner (overleg) 30 sep 2019 13:56 (CEST)
Zie ook Overleg:Sam Smith. Ik heb jouw versie teruggeplaatst. In het Standaardnederlands zijn formuleringen als 'Hen schreef een hoofdstuk' niet aanvaardbaar. Jeroen N (overleg) 30 sep 2019 16:45 (CEST)
Dit overleg is niet specifiek voor mij, dus heel graag dit overleg niet voeren op mijn overlegpagina, maar de bestemde pagina van het onderwerp zelf. Dus ofwel Overleg:Zoë_Quinn ofwel Overleg:Sam Smith ofwel Overleg:Genderqueer. Bedankt, Laurier (overleg) 30 sep 2019 16:55 (CEST)

wit privilege[brontekst bewerken]

He Laurier, het artikeltje wit privilege is zeer slecht bebrond en slecht geschreven, het verwees bijvoorbeeld naar privilege als recht, en over sociale privileges hebben we zelfs geen artikel. Ik heb er een bron bij geplaatst, maar het zou goed zijn bij zo'n onderwerp als het beter bebrond is. Dit concept dat er rassenonderscheid is puur op basis van huidpigment lijkt me best wel controversieel. Hannolans (overleg) 4 dec 2019 09:23 (CET)

Ik heb het naar blanken omgezet. Ook dat artikel is niet zo goed. Verder hebben we geen artikel over discriminatie op grond van etniciteit of ras. We hebben wel racisme, maar opsplitsing lijkt me gewenst. Er is ook geen artikel over maatschappelijk privilege. Dat zou er eerst moeten zijn willen we verder met dit artikel. Hannolans (overleg) 5 dec 2019 19:09 (CET)

Remoulade[brontekst bewerken]

Hallo Laurier,
Zoals je opmerkte: "Huh? Ik snap het ezelsbruggetje niet. Dan kun je ook 'ravo = mayo' zeggen...? Als je er een bron bij hebt...?"
Ravo? Of bedoel je bravo! Of is het een typo. Ravi (van ravigote) rijmt dan wel weer op mayi. Vandaar remo – van remoulade. Maar ja, dat rijmt slecht op mayonaise-salade. Vandaar het verkorte: Remo en Mayo. Speciaal voor bijdragers die de boel niet uit elkaar weten te houden ;-)
Zwarte Piet

Haha! Tja, na jouw bewerkingen stond er op de pagina remoulade: "Remoulade' is een saus die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken en wordt gemaakt op basis van mayonaise. Remoulade wordt weleens verward met ravigote en tartaarsaus. Een ezelsbruggetje hierbij kan zijn: "Remo => Mayo"." Tartaarsaus en remoulade zijn op basis van mayonaise en ravigote niet. Dus jij hebt een ezelsbruggetje om remoulade uit elkaar te houden met ravigote en tartaarsaus, voor als je even niet meer weet welke welke is, en welke ook alweer op basis van mayo is, en dat ezelsbruggetje is 'remo => mayo'. Dus de klank van 'remo' doet jou dan denken aan 'mayo', en daardoor weet je weer dat remoulade de saus op basis van mayo is, als ik het goed begrijp. Maar 'remo' lijkt helemaal niet zo op 'mayo', en als je remoulade zou verkorten krijg je eerder 'remou'. 'Ravi' lijkt ook niet op 'mayo', dus nu kan ik nog steeds niet makkelijk uit elkaar houden welke nu welke is... Wat mij betreft helpt je ezelsbruggetje gewoon niet zo! Ik denk dat ik een aardig ezelsbruggetje weet: 'remoulade' -> 're-moutarde', omdat er mosterd in zit. En op Culy.nl las ik 'ravigo-te' -> 'vinaigret-te'. In elk geval heb ik me er nu weer eens in verdiept, en heb ik de 'kibbeling' weggehaald bij ravigote! Bedankt voor het meedenken! :-) Laurier (overleg) 11 dec 2019 08:16 (CET)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ecritures (overleg · bijdragen) gebruikersnaam/IP-adres

Vertonen[brontekst bewerken]

Hoi Laurier, bij 'vertonen' zat ik te denken aan zinnen als: Zijn huid vertoont rode vlekken. Dat vond ik al wel passief genoeg. ;) Overigens is dat tonen/vertonen/te zien zijn ook allemaal maar interpretatie: sommigen zullen er een krans in zien, anderen niet, of niet zonder dat iemand anders ze op dat idee brengt. Apdency (overleg) 9 mrt 2020 09:01 (CET)

Ja, inderdaad, 'te zien zijn' is nog steeds te sterk! ;-) Ach, zo belangrijk is het niet, naar mijn mening... Laurier (overleg) 10 mrt 2020 07:40 (CET)

Hans van Houwelingen?[brontekst bewerken]

Beste Laurier,

zie dat je ooit een fraai artikel over w:en:Hans van Houwelingen bent begonnen. Een idee om hem ook hier even wat beroemder te maken, nu je toch verstand van hem hebt? (ik weet verder niks van hem, misschien alleen van een familielid dat ook in de wiskunde zat...) Dank en groet, Hansmuller (overleg) 6 mei 2020 15:06 (CEST)

Ha Hansmuller, ja, dat wil ik heel graag! Hij is wiskundige, en heeft voor de medische statistiek in Nederland veel betekend, ook internationaal. Nog steeds trouwens, al is hij formeel met emeritaat. Hij is familie van mij, maar zoals je ziet zijn er bronnen beschikbaar en is dat dus niet de enige reden dat ik hem encyclopediewaardig vind! Wil jij er bij helpen? Laurier (overleg) 6 mei 2020 18:29 (CEST)

Etty Hillesum[brontekst bewerken]

Jij hebt je begin deze maand behoorlijk verdiept in het artikel van Etty Hillesum. Ik heb inmiddels foto's van het gebouw aan de Metsustraat....Wat mij opvalt is dat in de inleidende tekst staat dat ze circa 30 november 1943 is overleden; terwijl dit onder de kop Deportatie ineens een harde datum is. Ik heb geprobeerd het te achterhalen, maar niet gevonden. Wat ik vond op Vrouwenlexicon en Etty Hillesum Stichting, dat haar sterfdatum niet bekend is, maar dat het volgens het Rode Kruis te verwachten is, dat op 30 november 1943 niet meer in leven was: Hillesum Stichting. Enig idee hoe we dat in het artikel kwijt kunnen, bijna alle andere wiki's noemen 30 november 1943 als vaste overlijdensdatum, maar daar is geen bewijs voor. Gemeente Amsterdam houdt wel 30 november 1943 aan.Gezinskaart Amsterdam,Ceescamel (overleg) 27 mei 2020 13:05 (CEST)

Vrouwenrechten[brontekst bewerken]

Hallo Laurier,

Omdat je altijd lekker kritisch bent, maar ook veel van het onderwerp weet: zou je misschien mee willen schrijven aan het artikel over vrouwenrechten? Het is vorig jaar opgestart, en ik heb het afgelopen week uitgebreid met informatie die ik voor de COVID bij Atria had meegenomen, maar ik heb het idee dat het nog (langer) niet compleet is.

Je input wordt op prijs gesteld!

Vriendelijke groet, Ciell 27 jun 2020 17:09 (CEST)

Ha! Bedankt voor je oproep en (in mijn ogen) complimenten! Ik heb het vast op mijn volglijst gezet, als ik eraan toekom zal ik er aan proberen te werken. Laurier (overleg) 27 jun 2020 17:12 (CEST)
Zo is het ook zeker bedoeld! Dankjewel. Lach Ciell 27 jun 2020 17:14 (CEST)

Zelfmoord Virginia Woolf[brontekst bewerken]

Beste Laura, omdat mijn wijsvinger prematuur op Enter drukte vooraleer ik wat bij commentaar kon schrijven, begeef ik me even op jouw overlegpagina. Het verbaasde me gewoon dat die stenen in haar zakken er niet bij mochten, terwijl dit toch in elke biografie over Woolf wordt vermeld. Ik ben dus zo vrij geweest om die stenen er terug in te steken. mvg, J.G.G. (overleg) 12 aug 2020 10:55 (CEST)

Stoppen met activisme[brontekst bewerken]

Wilt u alstublieft stoppen met deze activistische bewerkingen. U snapt natuurlijk ook zelf wel dat zo een bewerking niks anders is dan activisme. Wimpus (overleg) 28 aug 2020 09:43 (CEST)

Ik neem aan dat je het hebt over de pagina Toni Morrison, en dan met name over deze bewerking van 7 augustus 2019 en jouw terugdraaiing van die wijziging van gisterenavond, waarna we in een bewerkingsoorlog terechtkwamen. Ik zal deze twee commentaren verplaatsen naar de Toni Morrison-overlegpagina. Laurier (overleg) 28 aug 2020 10:35 (CEST)

Citaten uit het werk van Belle van Zuylen[brontekst bewerken]

Beste Laurier,

Omdat je ook in Belle geïnteresseerd bent graag je mening in de verwijderdiscussie bij dit artikel. Dank en vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 4 sep 2020 15:42 (CEST)

Heel eerlijk gezegd weet ik maar heel weinig van Belle van Zuylen, en heb ik volgens mijn site slechts één boek van haar gelezen (Alles of niets, een verzameling verhalen) 23 jaar geleden, maar ik vind het wel belangrijk dat er goede informatie over haar te vinden is op Wikipedia, daarom staat de pagina wel op mijn volglijst. Hoe dan ook: ik heb gereageerd op de verwijderdiscussie. Hopelijk helpt het. Laurier (overleg) 4 sep 2020 17:15 (CEST)

DSM-5[brontekst bewerken]

Hi Laurier,

Bedankt voor je bedankje op het artikel over de DSM. Heb je toevallig het volledige herziene artikel doorgelezen? Ik zou het heel erg fijn vinden als iemand even over mijn schouder wil kijken, die ook kennis heeft van deze specifiekere takken in de gezondheidszorg. Zie ook mijn oproepje van gisteren in het Wikipedia:Medisch Café. Ciell 13 sep 2020 13:41 (CEST)

Controleer uw e-mail[brontekst bewerken]

Hallo, Laurier: Controleer uw e-mail! Onderwerp: "The Community Insights survey is coming!" Als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar surveys@wikimedia.org.

(Please check your email! Subject: "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Samuel (WMF) (overleg) 24 sep 2020 15:50 (CEST)

Spookzinnen op Overleg:Petra De Sutter[brontekst bewerken]

Hoi Laurier, met deze bijdrage voegde je tevens de onaffe, niet ondertekende zinnen Is iemands intelligentie dan niet één en ondeelbaar verweven met de persoon zelf? Is zo iemand een slimvrouw? Overigens ben ik het er niet mee eens dat toe. Omdat ik sterk de indruk had dat die zinnen onbedoeld waren meegekomen heb ik ze bij het plaatsen van mijn reactie verwijderd. Hopelijk heb ik daar goed aan gedaan? — Matroos Vos (overleg) 2 okt 2020 11:46 (CEST)

Oh, oeps! bedankt dat je dat voor me hebt verwijderd! Ik ga gauw naar jouw reactie kijken. Laurier (overleg) 2 okt 2020 12:40 (CEST)