Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Ma 23 apr 2018

Introductieavond Ki Hadjar Dewantara (Utrecht)

Za 28 apr 2018

WikiZaterdag (Utrecht)

Ma 30 apr 2018

Wikikring Twente Gendergap (Hengelo)

Do 3 mei 2018

Wiki Cafe Tilburg

Do 3 mei 2018

Wiki Cafe Tilburg

Do 10 mei 2018

Women Tech Storm (Den Haag)

Za 12 mei 2018

WikiZaterdag & Gendergap Wikizaterdag (Utrecht)

Do 17 mei 2018

Wikikring Twente (Hengelo)

Vr 18 mei 2018

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)

Za 26 mei 2018

WikiZaterdag (Utrecht)

Ma 28 mei 2018

Wikikring Twente Gendergap (Hengelo)Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

Activiteiten[bewerken]

Wikimeet: 27 maart, Utrecht[bewerken]

Informele wikimeet

  • Wanneer: dinsdag 27 maart 2018, vroege avond (vanaf 18:30?)
  • Waar: Utrecht
  • Waarom: Gezellig!

Weer eens gewoon een informele wikimeet op 27 maart. (Betaalbaar) hapje eten, drankje - gewoon op eigen kosten. Bijna toevallig, ook de 12e verjaardag van Wikimedia Nederland. Het is vooral een gezellige mogelijkheid om weer eens bij te kletsen en collega's te ontmoeten.

De locatie plannen we nog, laat ik even afhangen van hoe groot de groep wordt. Voorkeuren/suggesties? Voeg ze toe!

Leuk, ik kom![bewerken]

@Grijz, Husky, Paul B, Иван Ж, Henna: afspreken om 1830 in Fusto d'Oro? (Oudegracht 115) Tot morgen! Effeietsanders 26 mrt 2018 23:05 (CEST)
Prima! Huskyoog.jpg Husky (overleg) 26 mrt 2018 23:07 (CEST)
Okee, ik ben er dan. Paul B (overleg) 27 mrt 2018 01:07 (CEST)

GenderGap edit-a-thon 8 maart in Brussel en Den Haag[bewerken]

#WikiGap – laten we de genderkloof op internet dichten

Op Internationale Vrouwendag zullen de Permanente Vertegenwoordiging van Zweden bij de EU, Wikimedia België, Wikimedia Nederland en de Europese Vrouwenlobby gezamenlijke actie ondernemen om op het internet meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen te creëren. Neem deel aan dit drie uur durende evenement om artikelen over Wikipedia te schrijven en te bewerken op basis van informatie over vrouwenprofielen, experts en rolmodellen in de Europese politiek. Wikimedia zal je kennis laten maken met de basis van Wikipedia en hoe je kunt bewerken. De feministische blogger en activist Linnéa Claeson zal er in Brussel bij zijn om te helpen bij het schrijven en bewerken van artikelen.

#WikiGap is bedoeld om een platform te bieden voor vrijwilligers die willen bijdragen aan een gendervriendelijker internet. Tijdens het evenement zullen artikelen niet worden geschreven of bewerkt door de Permanente Vertegenwoordiging van Zweden, maar in plaats daarvan wordt dit gedaan door degenen die deelnemen aan de workshop.

Zie voor meer informatie: Uitnodiging voor de GenderGap edit-a-thon op 8 maart 2018 in Brussel en informatie over het Wikigap evenement op 8 maart in Den Haag

Wikipedia:Wikipedianische KulTour/Comiciade[bewerken]

Comiciade-Logo.png

Wikipedia Aachen nodigt uit voor de Wikipedianische KulTour met een bezoek aan:

Comiciade op 14 april 2018 in Aken
We zijn heel blij met je deelname!

Voor details, planning en sightseeingprogramma en de daaropvolgende vergadering voor follow-up met diner, zie Wikipedia:Wikipedianische KulTour/Comiciade

Als de themadag Comic je interesse hebt, registreer je dan voor projectdoeleinden (in elk geval voor de toegang en de tafelreservering in de buurt) op de projectpagina en voeg deze dan toe aan je volglijst, zodat je ten allen tijde op de hoogte bent van mogelijke wijzigingen. Vriendelijke groeten,

In opdracht van de Akense Wikipedia-gemeenschap, ArthurMcGill

Terugkerende activiteiten[bewerken]

Wiki Café Tilburg[bewerken]

Iedere eerste donderdag van de maand vindt in Tilburg een Wiki Café plaats. Het Wiki Café wordt georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant. Bij het Wiki Café komen enthousiaste (nieuwe) bewerkers bij elkaar om gezamenlijk aan Wikipedia en de andere Wikimedia-projecten te werken. Het is een plaats waar men elkaar kan ontmoeten en van elkaar kan leren. De bijeenkomsten vinden plaats van 19.00 -21.00 uur in De Bibliotheek Tilburg Centrum (Koningsplein 10, Tilburg). Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is gewenst. Wil je ook deelnemen aan het Wiki Café? Mail naar marjaheusschen-at-bibliotheekmb.nl.

Wikikring Twente[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen gaan werken. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek. De bijeenkomsten voor 2018 staan gepland op 25 januari, 22 februari, 22 maart, 19 april, 17 mei en 14 juni. Alle bijeenkomsten vinden plaats van 19:30-21:30 uur (inloop 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34).

Wikikring Twente Gendergap[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek en het Gendergap-project organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Gendergap Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen rond het gendergap gaan werken. De bijeenkomsten voor het seizoen 2018 staan gepland op 8 januari, 5 februari, 8 maart, 26 maart, 30 april, 28 mei en 25 juni (onder voorbehoud). De bijeenkomsten vinden plaats van 13.45-16.00 uur. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding. Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn 6 januari, 3 februari, 17 februari, 3 maart, 17 maart, 31 maart, 14 april, 28 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni en 23 juni. Kijk wel altijd even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag doorgaat.

WikiZaterdagen Gendergap[bewerken]

Over het algemeen is er op zaterdagmiddag eens in de maand een vrije inloop in Utrecht: werk daar samen met een vrijwilliger van het Gendergapproject aan artikelen voor het Gendergapproject. Het adres is Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht: wij zijn aanwezig van 13.00 - 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, maar we vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt. Voor 2018 zijn onder voorbehoud de volgende data gepland: 6 januari, 3 februari, 3 maart, 14 april, 12 mei en 9 juni.

Soms is er een Gendergapactiviteit op locatie en vervalt de begeleiding van de werkgroep op de locatie in Utrecht: uiteraard ben je dan van harte welkom om op de andere locatie aan te sluiten. In het verleden waren we onder andere al te gast bij het Textielmuseum in Tilburg, bij de Appel in Amsterdam en het KNAW in Amsterdam.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken]

Vanaf 20 januari 2017 zijn er maandelijkse gendergap-vrijdagen bij in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere derde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 ben je welkom bij Atria om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Commons of Wikidata. Inschrijven stellen we op prijs: de data voor 2018 zijn 19 januari, 16 februari, 16 maart, 20 april, 18 mei en 15 juni. Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het gendergapproject om je te helpen bij praktische vragen.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]