Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda

Vr 16 feb 2018

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)

Vr 16 feb 2018

Nieuwjaarsbijeenkomst + prijsuitreiking fotowedstrijd Wiki Loves Public Space (Brussel)

Za 17 feb 2018

WikiZaterdag (Utrecht)

Do 22 feb 2018

Wikikring Twente (Hengelo)

Do 1 mrt 2018

Wiki Cafe Tilburg (Tilburg)

Za 3 mrt 2018

WikiZaterdag & Gendergap Wikizaterdag (Utrecht)

Di 6 mrt 2018

Wikikring Twente Gendergap (Hengelo) (voorbehoud, mogelijk 8 maart)

Do 8 mrt 2018

Wikikring Twente Gendergap (Hengelo) (voorbehoud, mogelijk 6 maart)

Vr 16 mrt 2018

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)

Za 17 mrt 2018

WikiZaterdag (Utrecht)

Do 22 mrt 2018

Wikikring Twente (Hengelo)

Ma 26 mrt 2018

Wikikring Twente Gendergap (Hengelo)

Za 31 mrt 2018

WikiZaterdag (Utrecht)Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

Activiteiten[bewerken]

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018 in België[bewerken]

BOZAR

Op 16 februari 2018 organiseren we als Wikimedia België een nieuwjaarsbijeenkomst samen met de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Wiki Loves Public Space. De bijeenkomst met borrel zal plaatsvinden in het klassieke gebouw van BOZAR in Brussel, naar het ontwerp van architect Victor Horta, dat sinds 1 januari 2018 publiek domein is!

Voorafgaand prijsuitreiking + borrel is er een presentatie over samenwerking tussen Wikipedia/etc en culturele instellingen (GLAM). Iedereen is welkom op bij beide delen aanwezig te zijn, maar alleen voor de prijsuitreiking, borrel, expo's en napraten is ook prima.

Zie voor meer informatie: Uitnodiging voor de nieuwjaarsbijeenkomst 2018

Hopelijk tot ziens op 16 februari!

Schrijfavond Wikipedia 26 januari, Ede[bewerken]

Op vrijdagavond 26 januari organiseert Archief Ede een schrijfavond over Edes erfgoed in Cultura, Molenstraat 45 te Ede. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Terugkerende activiteiten[bewerken]

Wiki Café Tilburg[bewerken]

Iedere eerste donderdag van de maand vindt in Tilburg een Wiki Café plaats. Het Wiki Café wordt georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant. Bij het Wiki Café komen enthousiaste (nieuwe) bewerkers bij elkaar om gezamenlijk aan Wikipedia en de andere Wikimedia-projecten te werken. Het is een plaats waar men elkaar kan ontmoeten en van elkaar kan leren. De bijeenkomsten vinden plaats van 19-21 uur in het cursuslokaal van de bibliotheekvestiging Koningsplein (Koningsplein 10, Tilburg). De eerstvolgende bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 7 december en donderdag 4 januari.

Wikikring Twente[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen gaan werken. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek. De bijeenkomsten voor 2018 staan gepland op 25 januari, 22 februari, 22 maart, 19 april, 17 mei en 14 juni. Alle bijeenkomsten vinden plaats van 19:30-21:30 uur (inloop 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34).

Wikikring Twente Gendergap[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek en het Gendergap-project organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Gendergap Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen rond het gendergap gaan werken. De bijeenkomsten voor het seizoen 2018 staan gepland op 8 januari, 5 februari, 6 of 8 maart, 26 maart, 30 april, 28 mei en 25 juni (onder voorbehoud). De bijeenkomsten vinden plaats van 13.45-16.00 uur. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding. Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn 6 januari, 3 februari, 17 februari, 3 maart, 17 maart, 31 maart, 14 april, 28 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni en 23 juni. Kijk wel altijd even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag doorgaat.

WikiZaterdagen Gendergap[bewerken]

Over het algemeen is er op zaterdagmiddag eens in de maand een vrije inloop in Utrecht: werk daar samen met een vrijwilliger van het Gendergapproject aan artikelen voor het Gendergapproject. Het adres is Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht: wij zijn aanwezig van 13.00 - 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, maar we vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt. Voor 2018 zijn onder voorbehoud de volgende data gepland: 6 januari, 3 februari, 3 maart, 14 april, 12 mei en 9 juni.

Soms is er een Gendergapactiviteit op locatie en vervalt de begeleiding van de werkgroep op de locatie in Utrecht: uiteraard ben je dan van harte welkom om op de andere locatie aan te sluiten. In het verleden waren we onder andere al te gast bij het Textielmuseum in Tilburg, bij de Appel in Amsterdam en het KNAW in Amsterdam.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken]

Vanaf 20 januari 2017 zijn er maandelijkse gendergap-vrijdagen bij in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere derde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 ben je welkom bij Atria om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Commons of Wikidata. Inschrijven stellen we op prijs: de data voor 2018 zijn 19 januari, 16 februari, 16 maart, 20 april, 18 mei en 15 juni. Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het gendergapproject om je te helpen bij praktische vragen.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]