Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda


Vrij 23 sep - vrij 30 sep 2016

Wikimediacursus september 2016 ARTtube (Rotterdam)

Za 1 okt 2016

Editathon Textielmuseum (Tilburg)

Za 1 okt 2016

WikiZaterdag thema project natuur

Do 20 okt 2016

Workshop Wikidata

Za 19 nov 2016

Wikimedia Conferentie Nederland (Utrecht)Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

WikiZaterdagen[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding.

Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn:

  • 1 oktober
  • 15 oktober
  • 29 oktober
  • 12 november
  • 26 november
  • 10 december

Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Zaterdag 1 oktober - Wikizaterdag Gendergap op locatie[bewerken]

Thema
Textiel op Wikipedia
Locatie
Textielmuseum Tilburg
Tijd
12.30 - 17.00 uur
Inschrijven kan hier.

Zaterdag 12 november - Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Thema
Nader te bepalen
Locatie
Nader te bepalen
Tijd
13.00 - 17.00 uur
Inschrijven
niet nodig. We vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt.

Zaterdag 10 december - Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Thema
Nader te bepalen
Locatie
Nader te bepalen
Tijd
13.00 - 17.00 uur
Inschrijven
niet nodig. We vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt.

Activiteiten[bewerken]

Wikidata workshop 20 oktober[bewerken]

Wikimedia Nederland is bezig met het ontwikkelen van workshops waar vrijwilligers hun technische vaardigheden en kennis delen met anderen. In de derde workshop staat Wikidata centraal. Het project werd in 2012 in het leven geroepen door Wikimedia Duitsland en heeft als doel een gemeenschappelijke bron te zijn van data. Wikidata is eigenlijk een centrale opslagplaats die er voor zorgt dat de informatie op de verschillende Wikimedia-projecten up-to-date is. Zo zijn onder andere geboortedata terug te vinden op Wikidata. Als je links naast een artikel kijkt op Wikipedia, zie je in welke talen een artikel beschikbaar is. Dit is dankzij Wikidata. Wil je meer weten over Widata en heb je enige kennis van Wikipedia? Geef je dan op voor de workshop op 20 oktober. Tijdens de workshop zal er uitleg gegeven worden over Wikidata. Na de uitleg is er ruimte om zelf aan de slag te gaan en vragen te stellen.

We willen iedereen dan ook vragen om een laptop mee te nemen. We starten de avond om 18:30 uur, op het kantoor van Wikimedia Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht). Wij zorgen voor avondeten. Opgeven voor deze workshop kan via het inschrijfformulier, voor overige vragen kun je contact met ons opnemen via info@wikimedia.nl Wil je de vorige workshop fotografie terug kijken? Bekijk dan hier de beelden.SindyM3 (overleg) 22 sep 2016 12:11 (CEST)

Project natuur gaat naar buiten[bewerken]

Project natuur organiseert samen met Het Groene Huis in Amersfoort een nieuwe activiteit: QRpedia.Ken je dat gevoel dat je naar een plant staat te kijken en denkt daar zou ik wel wat meer van willen weten? Dat is met het nieuwe project QRpedia verleden tijd. Je kunt ze overal door de tuin van Het Groene Huis zien staan. Als je een QR-code scant met je smartphone dan word je naar een website geleid, in dit geval Wikipedia. Op Wikipedia kom je dan direct terecht bij de gezochte plant en kan je de informatie over die plant lezen. Dat kan dus heel leuk zijn en in ieder geval snel! Het project is vanaf 6 augustus in de tuin te vinden en zal een aantal weken blijven staan. Ook aan de slag gaan om meer te weten te komen over de planten in de tuin? Vergeet dan niet om je smartphone met daarop een QR-code scanner mee te nemen. Zie ook: https://www.wikimedia.nl/nieuwsbericht/project-natuur-gaat-naar-buiten

Zaterdag 1 oktober Schrijfmiddag Nederlandse planten[bewerken]

Schrijf mee over Nederlandse planten op Wikizaterdag 1 oktober (12.30-17.00 uur of een deel naar je keuze) op kantoor in Utrecht. Laat hier even weten als je komt. De Stichting Floristisch Onderzoek Nederland (Floron) gaf vorig jaar de rechten vrij voor de teksten op hun verspreidingsatlas.nl, zodat we die kunnen gebruiken op Wikipedia. Kijk op de Projectpagina voor de aanpak. Welkom op 1 oktober, vriendelijke groet namens de Wikiprojectgroep NatuurSindyM3 (overleg) 30 aug 2016 13:05 (CEST)

Dierenrijk edit-a-thon op zaterdag 8 oktober bij Beeld en Geluid[bewerken]

In het kader van Europeana Sounds(1) vinden er door Europa verschillende edit-a-thons plaats waarbij archieven delen van hun audiocollecties uploaden naar Wikimedia Commons zodat Wikipedialemma's van relevant contextmateriaal voorzien kunnen worden. Op zaterdag 8 oktober zal er een workshop plaatsvinden bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum binnen het thema Dierenrijk.

Wikimedia Conferentie Nederland 19 november[bewerken]

De WCN vindt dit jaar plaats in Utrecht, op de inmiddels bekende locatie in Hoog Catherijne. Zij zal plaatsvinden op zaterdag 19 november 2016.

Bibliotheek Eemland Amersfoort[bewerken]

Elke tweede vrijdag van de maand is er een bijeenkomst in het Eemhuis te Amersfoort, in de bibliotheek van 10:00 tot 13:00 uur. (zie ook: projectpagina en deze pagina op de verenigingswiki van WMNL)

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]