Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Overzicht beheerpagina's
Agenda

Za 22 feb 2020

Wiki goes Caribbean Schrijfmiddag Nationaal Archief (Den Haag)

Vrij 28 feb 2020

Wikivrijdag in Atria, Amsterdam

Wo 4 mrt 2020

Wiki Café Tiel

Do 5 mrt 2020

Wiki Café Tilburg

Za 7 mrt 2020

Wikizaterdag Utrecht

Vr 13 mrt 2020

Schrijfbijeenkomst IHLIA in de bibliotheek Amstersdam

Do 19 mrt 2020

Wikikring Twente (Hengelo)

Vrij 27 mrt 2020

Wikivrijdag in Atria, AmsterdamZie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.

Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Internationale Vrouwendag: 7 maart, Utrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Kom ook meedoen!

Op 7 maart organiseert de "Gendergap"-groep van Wikimedia Nederland een hele dag vol met Wiki-activiteiten op het kantoor aan de Mariaplaats. Wil jij je Wikidata-kennis bijwerken? Of heb jij een inspirerend verhaal dat je graag wilt delen?
Vanaf maandag 20 januari kun je je inschrijven via de link op de wikipagina, waar je ook meteen meer informatie kunt vinden over de activiteit.

ALV Wikimedia Nederland 18 april 2020, Utrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Op zaterdag 18 april is de voorjaars-ALV van de vereniging Wikimedia Nederlands in Utrecht. Onderwerpen zijn onder andere het jaarverslag en de jaarrekening 2019, en er zijn bestuursverkiezingen.

Voor het bestuur van WMNL worden nog nieuwe bestuursleden gezocht: zie voor meer informatie over de inhoud van en vereisten voor de functie, de oproep op de verenigingswiki.

Nieuwjaarbijeenkomst Groningen?[bewerken | brontekst bewerken]

Bij voldoende belangstelling wordt er een informele Wikipediananenieuwjaarsborrel in Groningen georganiseerd (niet op de 11e). Wie lijkt dat wat? HenriDuvent 9 jan 2020 21:57 (CET)

 1. HenriDuvent 9 jan 2020 21:57 (CET)
 2. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 9 jan 2020 22:10 (CET)
 3. RONN (overleg) 9 jan 2020 23:08 (CET)
 4. Sjoerd de Bruin (overleg) 9 jan 2020 23:51 (CET)
 5. Indien zonder rook, achtergrondmuziek, drukte en per taxi bereikbaar: Wutsje 10 jan 2020 02:11 (CET)
 6. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 13 jan 2020 23:57 (CET) heel erg afhankelijk van de datum, maar ik zie een paar namen die ik wel leuk vind (weer) te ontmoeten. Onder voorbehoud dus. Voorkeur voor een zondag, maar niet komende zondag.
 7. Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg) 14 jan 2020 13:25 (CET) wel afhankelijk van datum

Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

WikiVrijdagen bij IHLIA Amsterdam[bewerken | brontekst bewerken]

IHLIA is een erfgoedorganisatie die zich bezig houdt met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de lhbt-gemeenschap. De afkorting lhbt staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender. Vanaf februari 2020 organiseert IHLIA iedere tweede vrijdagmiddag van de maand een schrijfmiddag in Amsterdam, om informatie over lhbt-gerelateerde zaken voor nog meer mensen beschikbaar te stellen op Wikipedia.

Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan het beschrijven van een van de vele onderwerpen rond de lesbo-, homo-, bi- en transgendergeschiedenis en -community en je te omringen met zowel actueel als historisch materiaal? Of wil je gewoon je kennis van een bepaald onderwerp met een breder publiek op Wikipedia delen? Geef je dan nu op via het aanmeldingsformulier op de website van IHLIA.

Wiki Café Tilburg[bewerken | brontekst bewerken]

Dé werk- en ontmoetingsplek voor weetgierige mensen: kijk op onze pagina Wiki Café Tilburg.

 • Waar? LocHal, rechts van Centraal Station (noordzijde), 200 meter lopen naar de LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000. Auto: parkeerinformatie.
 • Wanneer? Elke eerste donderdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur.
 • Wie? Weetgierige mensen werken samen aan Wikipedia en de andere Wikimediaprojecten.
 • Hoe? Organisatie: Bibliotheek Midden-Brabant, zie de site van de bieb in de LocHal.
 • Extra's? Begeleiding op de achtergrond, gewoonlijk bertux; thema's en workshops op verzoek.
 • Bonus? Leer-/werkbezoeken, bijvoorbeeld Regionaal Archief, Tilburgs verleden, musea en kennisinstellingen.
 • Aanmelden? Is handig, maar hoeft niet. Deelname is gratis. Info en aanmeldingen: wikicafetilburg-at-gmail.com of bij HT-boek.
 • Ik? Je bent nieuwsgierig, dus kom dan zeker kijken!

Wikikring Twente in Hengelo[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de bibliotheek van Hengelo haar maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen werken. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.
Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (vrije inloop vanaf 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34). De eerstvolgende vier zijn op 13 februari, 19 maart, 16 april en 28 mei 2020.

Wiki Café Tiel[bewerken | brontekst bewerken]

De bibliotheek van Tiel organiseert elke eerste woensdag van de maand een Wiki Café. De deelnemers leren hier hoe zij Wikipedia kunnen bewerken, en werken samen aan artikelen. Op verzoek kunnen speciale thema's worden behandeld of werkbezoeken aan andere instellingen worden gebracht. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur en vinden plaats in het medialab van de bibliotheek aan de Rechtbankstraat (cultuurcentrum Zinder). Deelname is gratis, aanmelding is handig, maar hoeft niet.

Wiki goes Caribbean[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van Wiki goes Caribbean (WGC) worden er in het Nationaal Archief in Den Haag op zaterdag thematische schrijfmiddagen georganiseerd. In 2020 staan de volgende volgende thema's op het programma: 22 februari: Tweede Wereldoorlog, 25 april: Politiek en geschiedenis, 12 juni: Eten en drinken (in het ontmoetingscentrum Wayaca), 27 juni: Flora en fauna, 29 augustus: Kunst en literatuur, 24 oktober: Slavernij, 12 december: Feest. De bijeenkomsten zijn van 12:30 - 16:30 in de bibliotheek van het Nationaal Archief in Den Haag. Kijk meer informatie over het project en voor de laatste informatie over de schrijfmiddagen op de projectpagina van Wiki goes Caribean.

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding.

De WikiZaterdagen zijn in 2020 nog steeds iedere tweede zaterdag van de maand: er wordt dan ook een bepaald thema gepresenteerd.

Kijk altijd eerst even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag wel doorgaat.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 20 januari 2017 zijn er maandelijks "Gendergap"-vrijdagen in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere vierde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur ben je welkom bij hen om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Wikimedia Commons en/of Wikidata.

De data voor 2020 zijn: 24 januari, 28 februari, 27 maart, 24 april, 15 mei (2e vrijdag in verband met Hemelvaartsdag), 26 juni, 24 juli, 28 augustus, 25 september, 23 oktober, 27 november en 18 december.
Op 24 januari 2020 wordt in het auditorium van Atria het project "Oral history over kinderdwangarbeid meisjes" gelanceerd. En op 28 februari is het thema "Vrouwelijke auteurs in Amsterdam".
Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het "Gendergap"-project om je te helpen bij eventuele praktische vragen.

Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]