Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Za 7 mei 2016

Fotodag OBA Cinétol (Amsterdam)

Za 14 mei 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Do 26 mei 2016

Workshop contentdonaties (Utrecht)

Za 28 mei 2016

WikiZaterdag (Utrecht) & Bijeenkomst Gendergap

Za 4 jun 2016

WikiZaterdag Bijeenkomst Gendergap bij het Textielmuseum Tilburg

Za 11 jun 2016

WikiZaterdag (Utrecht) Thema Wikisource

Za 18 jun 2016

15 jaar Nederlandstalige Wikipedia, Nederlands Openlucht Museum te Arnhem

Ma 20 jun - zo 26 jun 2016

Wikimania 2016 (Esino Lario)

Za 25 jun 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 9 jul 2016

WikiZaterdag (Utrecht) & Bijeenkomst GendergapZie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

WikiZaterdagen[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding.

Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn:

Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Zaterdag 28 mei - Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Thema
Vrije inloop
Locatie
Kantoor Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht
Tijd
13.00 - 16.00 uur
Inschrijven
niet nodig. We vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt.

Zaterdag 4 juni - Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Thema
Textiel, grondstoffen en technieken
Locatie
Textielmuseum Tilburg
Tijd
13.00 - 16.00 uur
Inschrijven
via dit formulier

Zaterdag 9 juli - Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Thema
Nader te bepalen
Locatie
Nader te bepalen
Tijd
13.00 - 16.00 uur
Inschrijven
niet nodig. We vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt.

Activiteiten[bewerken]

Zaterdag 7 mei: fotodag Amsterdam (De Pijp)[bewerken]

Op zaterdag 7 mei organiseert de vestiging Cinetol (De Pijp) van de Openbare Bibliotheek Amsterdam in samenwerking met Wikimedia Nederland een fotodag met als thema ‘De veranderende buurt’ waarbij fotografen worden opgeroepen de oude en nieuwe delen van de buurt voor Wikimedia Commons vast te leggen. De dag begint om 11 uur met een korte ‘flitscursus fotografie’, gevolgd door een lunch en de eigenlijke ‘photowalk’ waarbij de fotografen alleen of in groepjes op stap gaan. Bij terugkomst worden de foto’s geüpload naar Wikimedia Commons en uit de geüploade foto’s wordt een winnaar gekozen die een leuke prijs krijgt. Het gehele programma duurt ongeveer tot half 5. Op de projectpagina van Wikipedia in de Openbare Bibliotheek kun je meer informatie vinden over deze dag; op Commons kun je ook al de resultaten bekijken van de voorgaande editie bij de OBA-vestiging Hagedoornplein.

We zoeken nog 1 of 2 vrijwilligers die het leuk vinden om de dag bij Cinetol te begeleiden!

De activiteiten bestaan uit kort iets over Wikipedia, Wikimedia Commons en Creative Commons-licenties vertellen en het begeleiden van de deelnemers bij het uploaden van (een deel van) hun foto’s naar Commons. De deelnemers wordt vooraf gevraagd een account aan te maken. Over zowel het aanmaken van een account als het uploaden van foto's zal ook een geprinte instructie-flyer aanwezig zijn. Lijkt het je wat om op deze manier een bijdrage aan Wikipedia te leveren, laat dan hier of op mijn overlegpagina een bericht achter! AWossink (overleg) 25 apr 2016 13:55 (CEST)

Donderdag 26 mei: workshop contentdonaties[bewerken]

Wikimedia Nederland is bezig met het ontwikkelen van workshops waar vrijwilligers hun technische vaardigheden en kennis delen met anderen. In de eerste workshops staan contentdonaties en het verwerken van sets afbeeldingen centraal. Vind jij het leuk om in de toekomst musea en andere kennisinstellingen te helpen bij contentdonaties en heb je enige kennis van Wikipedia en Wikimedia Commons? Geef je dan op voor de workshop op donderdag 26 mei. Tijdens de workshop zal er uitleg gegeven worden over Pattypan, deze nieuwe tool is eenvoudig in gebruik en geschikt om donaties van GLAM instellingen te verwerken. Na de uitleg is er ruimte om zelf aan de slag te gaan en vragen te stellen.

We willen iedereen dan ook vragen om naast je laptop ook 5 afbeeldingen mee te nemen die geschikt zijn om te uploaden naar Wikimedia Commons. We starten de avond om 19:00 uur, op het kantoor van Wikimedia Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht). Wij zorgen voor voldoende eten en drinken. Opgeven voor deze workshop kan via het inschrijfformulier, voor overige vragen kun je contact met ons opnemen via info-at-wikimedia.nl Mogelijke onderwerpen voor volgende workshops zijn juridische kennis omtrent de ccybsa-licentie/ auteursrecht/otrs en Wikidata.SindyM3 (overleg) 4 mei 2016 10:25 (CEST)

Zaterdag 11 juni: natuurmiddag staat in het teken van Wikisource[bewerken]

Vrijwilligers uit de project natuur werkgroep hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het boek Plantenschat op Wikisource te plaatsen. Zij zullen op zaterdag 11 juni uitleg geven over het werken met Wikisource. We starten om 13:00 uur. Je kunt bij ons die middag terecht met alle vragen over het bewerken van Wikisource en andere Wikimediaprojecten. Je kan op elk niveau instappen: als beginner en als gevorderde. Iedereen kan deelnemen. Kom je ook? Laat dan hier je gebruikersnaam achter of vul het inschrijfformulier in.

Zaterdag 18 juni: 15 jaar Wikipedia NL[bewerken]

De Nederlandse Wikipedia bestaat op 19 juni aanstaande 15 jaar! We nodigen jullie van harte uit om de 15e verjaardag van Wikipedia NL samen te vieren op zaterdag 18 juni 2016.

  • Locatie: het Nederlands Openlucht Museum te Arnhem.
  • Tijd: van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Meer informatie lezen, meepraten en aanmelden kan op de projectpagina op Wikipedia.

Eemhuis Amersfoort[bewerken]

Elke tweede vrijdag van de maand in het Eemhuis te Amersfoort, van 10:00 tot 13:00 uur. (zie ook: projectpagina en deze pagina op de verenigingswiki van WMNL)

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]