Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België - Agenda


Vrij 2 dec 2022

Jaarafsluiting Wikivrijdag met Atria en IHLIA bij Atria

Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.
Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

De Grote Wikimania Zomer WikiZaterdag 13 augustus 2022[bewerken | brontekst bewerken]

Vanwege de verwachte hitte aankomende zaterdag (de voorspelling voor Utrecht is 32C) , hebben we in overleg met het bestuur besloten de Wikimania WikiZaterdag van 13 augustus a.s. te cancelen.

Wikimania: The Festival Edition! vindt dit jaar plaats van 11 - 14 augustus. Wikimedia Nederland organiseert op zaterdag 13 augustus een Wikimania Zomer WikiZaterdag.

Het programma van Wikimania is nog niet bekend waardoor we op dit moment niet met zekerheid kunnen zeggen of de Wikizaterdag in de ochtend/middag of in de middag/avond plaats vindt. Voor een een groot scherm wordt gezorgd zodat we met elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, bepaalde onderdelen van Wikimania kunnen volgen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om gezellig bij te praten. Ook zal er, afhankelijk van het programma, een lunch of diner geregeld worden. Introducees zijn van harte welkom!

Inschrijven[bewerken | brontekst bewerken]

Geïnteresseerd? Meld je dan nu alvast aan door hier je naam achter te laten en je krijgt een melding wanneer de definitieve inschrijving opent. Zodra het programma van Wikimania bekend is, zullen we de definitieve tijden en het programma van deze Wikizaterdag bekend maken. In verband met evt. dieetwensen, etc. zal je dan gevraagd worden je via een inschrijfformulier aan te melden.

Locatie

Kantoor WMNL - Mariaplaats 3 - 3511 LH Utrecht

Wikimedia mini-summerschool: een introductie Wikimediabeweging en Wikimediaprojecten[bewerken | brontekst bewerken]

Wikimedia Nederland organiseert op zaterdag 20 augustus een Wikimedia mini-summerschool: een bijeenkomst om nieuwe (en aspirant) bestuursleden of medewerkers van WMNL wegwijs te maken in de Wikimediaprojecten en de Wikimediabeweging. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor vrijwilligers en andere belangstellenden die ook meer willen weten van 'de wereld achter Wikipedia'.

Locatie: kantoor Wikimedia Nederland in Utrecht.

Sessie 1 - 10:30 - 13:00 : de Wikimedia-projecten (niet zo relevant voor ervaren Wikipedianen)
Naast Wikipedia zijn er nog 12 Wikimediaprojecten die kennis vrij beschikbaar maken voor iedereen. Hoe werkt dat? Wat zijn de regels? Wie bewaakt de kwaliteit?

Sessie 2 - 14:00 - 16:00: de Wikimediabeweging en Wikimediaorganisaties
Wikimedia is een wereldwijde vrijwilligersbeweging. Binnen die beweging zijn een aantal organisaties, waaronder user groups, chapters zoals Wikimedia Nederland, en de 'uitgever' van Wikipedia, de Wikimedia Foundation. Wie doet wat? Wat zijn de kansen en uitdagingen? Hoe zit het nu met de Movement Strategy 2030? Wat wil Wikimedia Nederland de komende jaren bereiken? Hoe is het werk van WMNL georganiseerd?

Het is mogelijk om je voor één van de twee sessies op te geven. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

WikiMeet 'Terug van vakantie' zaterdag 24 september 2022[bewerken | brontekst bewerken]

We hebben elkaar al een tijdje niet gezien. Er stond een Wikimania WikiZaterdag bijeenkomst in augustus gepland maar deze ging niet door vanwege de hittegolf die over het land kwam. Om elkaar toch weer eens in leven lijve te zien organiseren we zaterdag 24 september 2022 een WikiMeet 'Terug van vakantie'.

Er is (nog) geen echt programma. De bedoeling is een gezellig samenzijn. Er is dan gelegenheid om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje en voor eten wordt gezorgd. Introducés zijn van harte welkom!

Meer informatie alsmede het inschrijfformulier vind je op de WMNL verenigingswiki.

Najaars-ALV WMNL[bewerken | brontekst bewerken]

Op zaterdag 29 oktober is de najaars ALV van Wikimedia Nederland. Kijk voor meer informatie op de WMNL verenigingswiki.

WikiConNL 2022 - 19 november 2022[bewerken | brontekst bewerken]

WikiConNL 2022- hopelijk weer in Utrecht

WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en onderwerpen als auteursrecht en (linked) open data. De conferentie biedt een podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis.

Het programma is nog in wording en jij kunt hieraan meewerken! Heb je een idee voor een interessante spreker die je graag wilt zien of een workshop of activiteit die je wilt doen? Of wil je misschien zelf een presentatie geven of een workshop verzorgen? Stuur een mailtje naar info-at-wikimedia.nl of laat een bericht achter op de verenigingswiki.

Schrijf je nu alvast kosteloos in via dit inschrijfformulier zodat we je een mail kunnen sturen zodra de officiële inschrijving opent.Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Wikivrijdag[bewerken | brontekst bewerken]

Samen met Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en IHLIA - LGBTI Heritage, de erfgoedorganisatie die informatie verzamelt en toegankelijk maakt op het gebied van de LGBTI-gemeenschap organiseert Wikimedia Nederland de WikiVrijdagen. Met de WikiVrijdagen schenken we aandacht aan meer en betere informatie over vrouwen, vrouwengeschiedenis en onderwerpen die als 'typisch vrouwelijk' worden omschreven op Wikipedia. Voor de komende maanden staat er iedere WikiVrijdag een bijzondere bijeenkomst gepland. Op de projectpagina van het Wikiproject vind je meer informatie over de Gendergap, en op de bijeenkomsten pagina de data voor de eerstkomende bijeenkomst. De eerstvolgende WikiVrijdag is op 21 november en start om 13.00 uur fysiek en 14.00 uur online bij Atria. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de webagenda van Wikimedia Nederland of deze inschrijflink.

Wikikring op afstand in Hengelo, september 2020

Wikikring Twente in Hengelo[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de bibliotheek van Hengelo haar maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen werken.

Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (vrije inloop vanaf 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34).

Wiki-goes-caribbean-logo-color.svg

Wiki goes Caribbean bijeenkomsten[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki goes Caribbean-project organiseert elke twee maanden een bijeenkomst, afwisselend online en fysiek, over uiteenlopende onderwerpen die allemaal verband houden met (het verbeteren van de) informatie over het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia. Bekijk de WGC-agenda voor de data en kom langs!.

Of ga zelf aan de slag met het schrijven of verbeteren van een van de artikelen op deze lijst.

Logo-wiki-loves-fashion.svg

Wiki Loves Fashion[bewerken | brontekst bewerken]

Op 19 september start de eerste Nederlandse editie van ‘Wiki Loves Fashion’. Het doel: zoveel mogelijk informatie over mode en textiel vrij beschikbaar maken via onder andere Wikipedia. Er zijn drie schrijfbijeenkomsten in Museum het Palthe Huis, de Museumfabriek, en de Bibliotheek Hengelo. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via deze link. Of ga zelf aan de slag met het schrijven of verbeteren van een van de onderwerpen op deze lijst.


Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Wikimedia meetups van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.