Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Agenda


Wo 2 dec 2020

Wiki Café Tiel - in de bibliotheek van Tiel

Za 12 dec 2020

Online Wikikerstborrelcon WMNL, en schrijven met de Caribbean werkgroep

Vrij 18 dec 2020

Online Wikivrijdag met Atria en IhliaZie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.
Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

12 december: WMNL kerstborrel/ WikiCon / Pubquizbingo + Wiki Goes Caribbean[bewerken | brontekst bewerken]

WikiZaterdag 19 december 2015 (2).jpg

In verband met de COVID19 pandemie zijn dit jaar helaas veel offline activiteiten komen te vervallen, waaronder WikiconNL, de 2-daagse Wikimedia conferentie voor open kennis, en de altijd gezellige kerstborrel op het WMNL kantoor in Utrecht. Reden voor Wikimedia Nederland om op 12 december, de laatste WikiZaterdag van 2020, een kleinschalig online evenement te organiseren van 13.30 tot 17.00 uur.

Er is een gevarieerd programma samengesteld met ruimte voor interessante presentaties en workshops, een verrassende rondleiding en een hysterische Pubquizbingo-kersteditie. Je kunt er ook voor kiezen om aan te sluiten bij de online Wiki goes Caribbean bijeenkomst die ook op deze bijzondere WikiZaterdag plaatsvindt.

Je kunt je via dit formulier alvast inschrijven zodat we je tijdig de link naar het Zoom kanaal sturen evenals de onmisbare bingokaart. Meer informatie vind je op de verenigingswiki.

Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Online Wikivrijdag[bewerken | brontekst bewerken]

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, IHLIA, de erfgoedorganisatie die informatie verzamelt en toegankelijk maakt op het gebied van de LGBT-gemeenschap en Wikimedia Nederland hebben de krachten gebundeld om gedurende de coronapandemie online WikiVrijdagen te organiseren. Voorafgaand aan de coronacrisis organiseerden Atria en IHLIA ieder hun eigen offline WikiVrijdag in hun bibliotheek in Amsterdam. Om de WikiVrijdagen online te kunnen verzorgen, zijn deze bijeenkomsten nu samengevoegd. In de webagenda van Wikimedia Nederland is te zien wanneer de eerstvolgende WikiVrijdag plaatsvindt.

Online WikiZaterdag[bewerken | brontekst bewerken]

Onder de naam WikiZaterdag is het kantoor van Wikimedia Nederland in Utrecht normaliter iedere 2e zaterdag van de maand open. In verband met de Corona-pandemie is het kantoor op deze dagen voorlopig gesloten, maar wordt de WikiZaterdag online voortgezet in het virtueel kantoor van Wikimedia Nederland. Er kan dan een thema behandeld worden waarvoor eventueel een interessante spreker wordt uitgenodigd. Daarnaast is er op de WikiZaterdag natuurlijk ook de mogelijkheid om informeel online samen te werken of te overleggen. In de webagenda van Wikimedia Nederland is te zien wanneer de eerstvolgende WikiZaterdag plaatsvindt.

COVID19-maatregelen[bewerken | brontekst bewerken]

Aangepast beleid Wikimedia Nederland inzake de corona-pandemie
Wikimedia Nederland houdt zich zorgvuldig aan de richtlijnen van de Nederlandse overheid én het beleid van de Wikimedia Foundation. Welke gevolgen dit heeft voor (online) activiteiten, reisbeurzen en kantoor lees je op de website van Wikimedia Nederland. '

Wikimedia Nederland organiseert regelmatig online activiteiten. Kijk voor een actueel overzicht op de webagenda van Wikimedia Nederland.

Fysieke (echte!) bijeenkomsten[bewerken | brontekst bewerken]

Wikikring op afstand in Hengelo, september 2020

Wikikring Twente in Hengelo[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de bibliotheek van Hengelo haar maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen werken. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.

Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (vrije inloop vanaf 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34). De eerstvolgende is op 15 oktober 2020. De bibliotheek heeft de bijeenkomst van 15 oktober geannuleerd ivm de zorgelijke ontwikkelingen rondom de Covid-besmettingen. Bekijk hun website voor update omtrent het opnieuw opstarten van de bijeenkomsten.
Om rekening te kunnen houden met het Corona-protocol van de bibliotheek en de plaatselijke veiligheidsregio, is aanmelden vooraf noodzakelijk.

Wiki Café Tiel[bewerken | brontekst bewerken]

De bibliotheek van Tiel organiseert elke eerste woensdag van de maand een Wiki Café. De deelnemers leren hier hoe zij Wikipedia kunnen bewerken, en werken samen aan artikelen. Op verzoek kunnen speciale thema's worden behandeld of werkbezoeken aan andere instellingen worden gebracht. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur en vinden plaats in het medialab van de bibliotheek aan de Rechtbankstraat (cultuurcentrum Zinder). De eerstvolgende is op 2 december 2020.
Deelname is gratis, aanmelding is in verband met Corona verplicht.

Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Wikimedia meetups van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.