Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
AgendaZo 17 sep 2017

Wiki Takes Leiden

Za 23 sep 2017

De tuin van Kapitein Rommel - fotografie (Castricum)

Za 30 sep 2017

Hortus Botanicus in Leiden - fotografie (Leiden)

Za 30 sep 2017

WikiZaterdag (Utrecht)

Ma 2 okt 2017

Wikikring Twente (Hengelo)

Wo 4 okt 2017

Schrijfbijeenkomst Bibliotheek Doetinchem

Do 5 okt 2017

Wikikring Twente, Hengelo, Overijssel

Za 7 okt 2017

Schrijfbijeenkomst Bibliotheek Winterswijk

Za 7 okt 2017

Wikipedia:Schrijfdag Museum het Valkhof- 1ste van 2 (Nijmegen)

Za 14 okt 2017

Wikizaterdag Wikimedia Utrecht

Za 14 okt 2017

Wikipedia:Schrijfdag Museum het Valkhof - 2de van 2 (Nijmegen)

Vr 20 okt 2017

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)

Zo 5 nov 2017

Lunch en stadswandeling met James Heilman (Amsterdam)

Vr 17 nov 2017

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)

Vr 15 dec 2017

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

Activiteiten[bewerken]

Wiki takes Hoorn 16 september[bewerken]

Op zaterdag 16 september maken we onder leiding van een ervaren stadsgids een wandeling door de prachtige stad Hoorn, van 13:00-16:00 uur. Tijdens de wandeling langs monumentale panden is er volop de gelegenheid om foto's te maken voor Wiki Loves Monuments, de fotowedstrijd die nog heel september loopt.

Inschrijven kan via dit formulier.

Eupen-excursie[bewerken]

Wikipedia:Aachen organiseert:

De volgende supra-regionale Wikipedia-excursie van de Akense Wikipedia-gemeenschap vindt plaats op 16 september 2017 naar Eupen
We zouden heel blij zijn met uw deelname!

Voor details, planning en bezoek programma, zie w:de:Wikipedia:Aachen#Exkursion nach Eupen und anschließender Stammtisch

Als de themedag in Eupen uw interesse heeft, voegt u zich dan toe op de deelnemerslijst op w:de:Wikipedia:Aachen#Exkursion nach Eupen und anschließender Stammtisch voor de planning (voor de rondleiding en tafelreservering in het restaurant) en voeg de pagina toe aan uw volglijst, zodat u altijd op de hoogte bent van eventuele wijzigingen. Met vriendelijke groet,

Namens de gemeenschap van Aken, ArthurMcGill (Diskussion) 10:10, 24. Aug. 2017 (CEST)

Wiki takes Leiden 17 september[bewerken]

Op zondag 17 september brengen we een bezoek aan de monumentale stad Leiden, van 13:45-16:45 uur. Van veel gebouwen zouden we graag detailfoto's willen hebben! Ook hier wandelen we onder leiding van een ervaren stadsgids, maar is er wederom volop de gelegenheid tot het maken van foto's voor Wiki Loves Monuments.

Inschrijven kan via dit formulier.

Hierbij een aantal resultaten [1]

Tuin van Kapitein Rommel 23 september[bewerken]

Heb jij ook altijd al een foto's willen maken in de besloten Tuin van Kapitein Rommel in Castricum? Op 23 september krijgen we toegang in de ochtend, om foto's te maken voor Wikimedia Commons.

Inschrijven kan via dit formulier: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol=vol.

Schrijfweken Gelderland 2-15 oktober[bewerken]

In het kader van de komende Schrijfweken over Gelderland, worden er in de provincie verschillende activiteiten georganiseerd:

Wikimedia Conferentie Nederland 4 november[bewerken]

Op onze bekende locatie in Utrecht op Hoog-Catherijne zal op 4 november dit jaar weer de Wikimedia Conferentie plaatsvinden. Een dag vol met Wikipedia, Commons, Wikidata, GLAM, Onderwijs en nog veel meer projecten die verband houden met Wikimedia.

Wil je graag spreken op de conferentie? Lees dan meer in de Call for Speakers.
Aanmelden en inschrijven kan in het najaar.

Ontmoeting met James Heilman zondag 5 november[bewerken]

Na de Wikimedia conferentie is James Heilman nog in Nederland. Het plan bestaat om hem de dag na de conferentie rond te leiden in het Rijksmuseum Amsterdam en aansluitend te lunchen omgeving Leidseplein. Daarna is het plan via een stadswandeling naar CS te lopen. Hier kan je meer lezen over James Heilman en zijn activiteiten. Het zou leuk zijn als meer Wikipedianen James gaan ontmoeten. Je kan meedoen aan de lunch (op eigen kosten) en/of stadswandeling (kost niets). Als je dat wil schrijf je dan hier in. De details volgen later. Natuurlijk kan een ieder ook het Rijksmuseum bezoeken (ook op eigen kosten), maar daar is uiteraard weinig gelegenheid tot kennismaking of gesprek en kunnen we beter niet in een groep gaan.

Deelnemers aan de lunch[bewerken]

  1. Elly (overleg) 12 sep 2017 14:09 (CEST)
  2. ...

Deelnemers aan de stadswandeling[bewerken]

  1. Elly (overleg) 12 sep 2017 14:09 (CEST)
  2. ....

Terugkerende activiteiten[bewerken]

Wikikring Twente[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen gaan werken. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek. De eerste bijeenkomst na de zomer vindt plaats op maandag 2 oktober 2017 van 13.45-16.00 uur.

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding. Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn 19 augustus, 2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november, 9 december, 23 december. Kijk wel altijd even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag doorgaat.

WikiZaterdagen Gendergap[bewerken]

Over het algemeen is er op zaterdagmiddag eens in de maand een vrije inloop in Utrecht: werk daar samen met een vrijwilliger van het Gendergapproject aan artikelen voor het Gendergapproject. Het adres is Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht: wij zijn aanwezig van 13.00 - 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, maar we vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt. Voor 2017 zijn onder voorbehoud de volgende data gepland: 7 januari, 4 februari, 4 maart, 8 april (locatie: KNAW in Amsterdam), 13 mei, 10 juni, 2 september, 14 oktober, 11 november, 9 december.

Soms is er een Gendergapactiviteit op locatie en vervalt de begeleiding van de werkgroep op de locatie in Utrecht: uiteraard ben je dan van harte welkom om op de andere locatie aan te sluiten. In het verleden waren we onder andere al te gast bij het Textielmuseum in Utrecht en bij de Appel in Amsterdam.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken]

Vanaf 20 januari 2017 zijn er maandelijkse gendergap-vrijdagen bij in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere derde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 ben je welkom bij Atria om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Commons of Wikidata. Inschrijven stellen we op prijs: de data voor 2017 zijn 20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december. Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het gendergapproject om je te helpen bij praktische vragen.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]