Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Overzicht beheerpagina's
AgendaVrij 17 aug 2018

Wikivrijdag in Atria, Amsterdam

Za 18 aug 2018

Wikizaterdag

Za 1 sep 2018

Gendergap Wikizaterdag

Do 6 sep 2018

Wiki Café Tilburg

Vrij 7 sep 2018

Wiki goes Caribbean in het Nationaal Archief (Den Haag)

Vrij 14 sep 2018

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag (Aruba)

Za 15 sep 2018

Wikizaterdag

Vrij 21 sep 2018

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag (Aruba)

Vrij 21 sep 2018

Wikivrijdag in Atria, Amsterdam

Vrij 28 sep 2018

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag (Aruba)

Za 29 sep 2018

Algemene Ledenvergadering Wikimedia Nederland

Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

Activiteiten[bewerken]

  • zomerstilte*

Terugkerende activiteiten[bewerken]

Wiki Café Tilburg[bewerken]

Wiki Café Tilburg, om te leren, te werken en samen te werken, en voor de gezelligheid.

  • Iedere eerste donderdag van de maand, van 19:00 tot 21:00 uur in de bieb op het Koningsplein.
  • Enthousiaste (nieuwe) bewerkers komen bij elkaar om gezamenlijk aan Wikipedia en de andere Wikimedia-projecten te werken.
  • Ervaren Wikipedianen zijn op de achtergrond aanwezig, gewoonlijk Magere Hein en bertux. Op verzoek verzorgen zij thema's of workshops.
  • Het Wiki Café wordt georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant en de bijeenkomsten vinden plaats in De Bibliotheek Tilburg Centrum. Route: Koningsplein 10, Tilburg.

Meedoen? Welkom! Vooraf aanmelden is gewenst, niet verplicht. Deelname is gratis. Info en aanmeldingen: marjaheusschen-at-bibliotheekmb.nl.

Wikikring Twente[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen gaan werken. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek. De bijeenkomsten voor 2018 staan gepland op 20 september, 18 oktober, 15 november en 13 december. Voor de eerste helft van 2019 zijn de data 17 januari, 21 februari, 21 maart, 18 april en 23 mei.
Alle bijeenkomsten vinden plaats van 19:30-21:30 uur (inloop 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34).

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding. Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Kijk wel altijd even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag doorgaat.

WikiZaterdagen Gendergap[bewerken]

Over het algemeen is er op zaterdagmiddag eens in de maand een vrije inloop in Utrecht: werk daar samen met een vrijwilliger van het Gendergapproject aan artikelen voor het Gendergapproject. Het adres is Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht: wij zijn aanwezig van 13.00 - 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, maar we vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt. Voor 2018 zijn onder voorbehoud de volgende data gepland: 7 juli, 4 augustus, 1 september, 13 oktober, 10 november, 8 december

Soms is er een Gendergapactiviteit op locatie en vervalt de begeleiding van de werkgroep op de locatie in Utrecht: uiteraard ben je dan van harte welkom om op de andere locatie aan te sluiten. In het verleden waren we onder andere al te gast bij het Textielmuseum in Tilburg, bij de Appel in Amsterdam en het KNAW in Amsterdam.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken]

Vanaf 20 januari 2017 zijn er maandelijkse gendergap-vrijdagen bij in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere derde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 ben je welkom bij Atria om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Commons of Wikidata. Inschrijven stellen we op prijs: de data voor 2018 zijn 20 juli, 17 augustus, 21 september, 19 oktober, 16 november en 14 december. Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het gendergapproject om je te helpen bij praktische vragen.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]