Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België - Agenda

Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.
Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

13 januari: Publiekdomeindag 2023, vrijdagmiddag 13 januari, KB, Den Haag[bewerken | brontekst bewerken]

Op vrijdagmiddag 13 januari vieren Publiekdomeindag 2023 bij de Koninklijke Bibliotheek (KB), nationale bibliotheek van Nederland in Den Haag.

We vieren dat op 1 januari 2023 de auteursrechtelijke beperkingen zijn vervallen van veel werken die gemaakt zijn door mensen die in 1952 zijn overleden. Dat betekent dat vanaf die dag hun werk in het publieke domein valt en voor veel meer doeleinden gebruikt kan worden. Dit jaar zit daar werk tussen van vele schilders, illustratoren, fotografen, schrijvers en architecten.

OlafJanssen (overleg) 4 jan 2023 11:35 (CET)Reageren[reageer]

14 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst WMNL[bewerken | brontekst bewerken]

Zaterdag 14 januari blikken we terug op 2022 en heffen hierna het glas op het nieuwe jaar. Deze nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Eemland te Amersfoort.

Je kunt je via dit inschrijfformulier hiervoor aanmelden.

21 februari: Wikiworkshop Nieuwegein[bewerken | brontekst bewerken]

dinsdag 21 februari 14.00 - 17.00 uur zal in de openbare bibliotheek Nieuwegein een Wikipedia-workshop worden gehouden. De toegang is gratis. Neem je eigen laptop mee! Zie de aankondiging op de website van de bieb.

11 maart: WikiZaterdag[bewerken | brontekst bewerken]

Deze WikiZaterdag staat in het teken van Internationale Vrouwendag en heeft het thema verzetsvrouwen. Schrijf mee om alle verzetsvrouwen in Nederland een artikel te geven. Op WikiVrijdag 28 april is er een vervolg.

Locatie: Workshopruimte Utrecht, Oudegracht 186W (beneden aan het water!) Zie routebeschrijving hier.

Programma: Verzetsvrouwen I

13.00 – Inloop

13.30 – Lezing door Hans Suijs met demonstratie van zijn database-tool en ruimte om vragen te stellen
Hans Suijs is de auteur van het boek "Samen eervol overleefd", over 652 vrouwelijke politieke gevangenen die in september 1944 van Kamp Vught naar Ravensbrück werden gedeporteerd.

14.45 – Pauze en ruimte om na te bespreken

15.00 – Vrij werken aan de dataset '1600 verzetsvrouwen' van het Noord-Hollands Archief of eigen artikelen

16.30 – Afsluiting en borrel

Laat via dit formulier a.u.b. weten als je komt i.v.m. catering. Wil je ook aan andere Wikipedianen laten weten dat je komt, laat dan je naam achter op de verenigingswiki.

Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Wikivrijdag[bewerken | brontekst bewerken]

Samen met Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en IHLIA - LGBTI Heritage, de erfgoedorganisatie die informatie verzamelt en toegankelijk maakt op het gebied van de LGBTI-gemeenschap organiseert Wikimedia Nederland de WikiVrijdagen. Met de WikiVrijdagen schenken we aandacht aan meer en betere informatie over vrouwen, vrouwengeschiedenis en onderwerpen die als 'typisch vrouwelijk' worden omschreven op Wikipedia. Voor de komende maanden staat er iedere WikiVrijdag een bijzondere bijeenkomst gepland. Op de projectpagina van het Wikiproject vind je meer informatie over de Gendergap, en op de bijeenkomsten pagina de data voor de eerstkomende bijeenkomst. De eerstvolgende WikiVrijdag is op 24 februari en start om 13.00 uur bij Atria.

Wikikring op afstand in Hengelo, september 2020

Wikikring Twente in Hengelo[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de bibliotheek van Hengelo haar maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen werken.

Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (vrije inloop vanaf 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34).

Wiki-goes-caribbean-logo-color.svg

Wiki goes Caribbean bijeenkomsten[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki goes Caribbean-project organiseert elke twee maanden een bijeenkomst, afwisselend online en fysiek, over uiteenlopende onderwerpen die allemaal verband houden met (het verbeteren van de) informatie over het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia. Bekijk de WGC-agenda voor de data en kom langs!.

Of ga zelf aan de slag met het schrijven of verbeteren van een van de artikelen op deze lijst.

Logo-wiki-loves-fashion.svg

Wiki Loves Fashion[bewerken | brontekst bewerken]

Op 19 september start de eerste Nederlandse editie van ‘Wiki Loves Fashion’. Het doel: zoveel mogelijk informatie over mode en textiel vrij beschikbaar maken via onder andere Wikipedia. Er zijn drie schrijfbijeenkomsten in Museum het Palthe Huis, de Museumfabriek, en de Bibliotheek Hengelo. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via deze link. Of ga zelf aan de slag met het schrijven of verbeteren van een van de onderwerpen op deze lijst.


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Wikimedia meetups van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.