Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
AgendaDo 1 jun 2017

Wikicollege #3: Vinden en gevonden worden (Nijmegen) (programma en inschrijving)

Do 15 jun 2017

Wikikring Twente (Bibliotheek Hengelo)

Vr 16 jun 2017

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

Activiteiten[bewerken]

Schrijfworkshops Monumenten Challenge[bewerken]

In mei loopt op Wikipedia de Monumenten Challenge. Om je te helpen met deze schrijfwedstrijd over Nederlandse Rijksmonumenten, worden er twee workshops georganiseerd.

  • Vrijdag 12 mei 2017 in Amersfoort: bij het RCE aan het Smallepad 5 (10 minuten lopen vanaf het station). Wifi aanwezig, zelf een (opgeladen!) laptop meebrengen. Bibliotheek is geopend. Inschrijven kan via dit formulier.
  • Zaterdag 20 mei 2017 in Gouda: in de ‘Chocoladefabriek’ (locatie van de Bibliotheek en het Streekarchief) in Gouda (10 minuten lopen van het station). Er is wifi, een zaaltje met voldoende stroom en enkele laptops. De studiezaal van het Streekarchief is geopend. Inschrijven kan via dit formulier.

27 mei: Schrijfmiddag over natuur op Wikipedia[bewerken]

Wil je meeschrijven aan Wikipedia-artikelen over natuur? Op zaterdag 27 mei is er een Wikipedia-natuurmiddag in Utrecht. Speciaal voor deze middag hebben wij een lijst gemaakt met een aantal ontbrekende natuur artikelen rondom het Ijsselmeergebied, maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met een eigen onderwerp.Zowel beginners als gevorderde Wikipedia-bewerkers zijn welkom. Je kunt tijdens deze middag bij ons terecht met vragen over het bewerken van Wikipedia en andere Wikimedia-projecten.

Heb je wat inspiratie nodig en ben je benieuwd naar het lijstje met onderwerpen over het IJsselmeer en de Zuiderzee? Kijk dan vooral hier.

Alle informatie nog even op een rijtje:

  • Locatie: Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht
  • Tijd: zaterdag 27 mei van 13.00 tot 17.00 uur
  • Inschrijven via dit formulier
  • Meenemen: Laptop. Op locatie zijn een aantal laptops te leen, wil je hier gebruik van maken, stuur dan een email naar info-at- wikimedia.nl

Om er zeker van te zijn dat er een werkplek voor je is op kantoor, verzoeken we je om in te schrijven. Dat kan via het inschrijfformulier. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info-at- wikimedia.nl

1 juni: Wikicollege #3 Vinden en gevonden worden[bewerken]

Op 1 juni vindt het derde Wikicollege in het kader van het project Wikipedian in Residence in Gelderland plaats , in het Museum Kam in Nijmegen. We gaan het dit keer hebben over hoe je je materiaal op Wikimedia Commons en Wikipedia vindbaar maakt voor de Wiki-gemeenschap (en Google) en hoe je zelf hulp kunt vragen als je ergens tegenaan loopt. Voor meer informatie of inschrijving, kijk dan op de website van Erfgoed Gelderland.

2 juni: Schrijfmiddag over VPRO-serie Mind of the Universe[bewerken]

Op 2 juni wordt een schrijfbijeenkomst georganiseerd in Beeld en Geluid rondom de thema’s uit de documentaireserie The Mind of the Universe. De eerste uitzending was op 7 mei 2017. In deze documentairereeks schetsen grote wetenschappers van onze tijd de wereld van morgen. Al het research- en filmmateriaal van the Mind of the Universe wordt vrij beschikbaar gesteld voor iedereen die het wil hergebruiken, onder de CC-BY-SA3.0 licentie. Tijdens de schrijfbijeenkomst werken we aan artikelen over de personen, theorieën en locaties die in de serie worden behandeld. Ook wordt er gekeken hoe dit materiaal bestaande en nieuwe artikelen kan verrijken en illustreren.

10 juni: Schrijfworkshop bij het Nationaal Archief.[bewerken]

Op zaterdag 10 juni organiseert het Nationaal Archief samen met Wikimedia Nederland een Wikipedia-VOC-schrijfworkshop. Het Nationaal Archief bewaart een belangrijk deel van het wereldwijd verspreide VOC-archief. Een groot aantal schatten uit dit archief is tot 7 januari 2018 te zien in de tentoonstelling De Wereld van de VOC. Er zijn natuurlijk veel meer VOC-archiefschatten die een publiek verdienen. Samen met het Nationaal Archief organiseren we daarom een schrijfworkshop en een themaweek om meer informatie en beelden over VOC (gerelateerde) onderwerpen in Wikipedia aan te vullen. Inschrijven voor deelname aan deze schrijfmiddag is een vereiste, vul hiervoor het inschrijfformulier in. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Datum en tijd
Zaterdag 10 juni
12.30–16.15 uur

Waar
Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag

Terugkerende activiteiten[bewerken]

Wikikring Twente[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen gaan werken. De bijeenkomst vindt plaats in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34) van 19:30-21:30 uur, op 6 april, 11 mei, 15 juni. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding. Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni, 24 juni, 8 juli, 22 juli, 5 augustus, 19 augustus, 2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november, 9 december, 23 december. Kijk wel altijd even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag doorgaat.

WikiZaterdagen Gendergap[bewerken]

Over het algemeen is er op zaterdagmiddag eens in de maand een vrije inloop in Utrecht: werk daar samen met een vrijwilliger van het Gendergapproject aan artikelen voor het Gendergapproject. Het adres is Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht: wij zijn aanwezig van 13.00 - 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, maar we vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt. Voor 2017 zijn onder voorbehoud de volgende data gepland: 7 januari, 4 februari, 4 maart, 8 april (locatie: KNAW in Amsterdam), 13 mei, 10 juni, 8 juli, 5 augustus, 2 september, 14 oktober, 11 november, 9 december.

Soms is er een Gendergapactiviteit op locatie en vervalt de begeleiding van de werkgroep op de locatie in Utrecht: uiteraard ben je dan van harte welkom om op de andere locatie aan te sluiten. In het verleden waren we onder andere al te gast bij het Textielmuseum in Utrecht en bij de Appel in Amsterdam.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken]

Vanaf 20 januari 2017 zijn er maandelijkse gendergap-vrijdagen bij in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere derde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 ben je welkom bij Atria om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Commons of Wikidata. Inschrijven stellen we op prijs: de data voor 2017 zijn 20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december. Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het gendergapproject om je te helpen bij praktische vragen.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]