Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Do 12 dec 2019

Wiki Café Tilburg

Vrij 13 dec 2019

Wikivrijdag in Atria, Amsterdam

Za 14 dec 2019

Wikizaterdag

Za 14 dec 2019

Wiki goes Caribbean Schrijfmiddag op kantoor WMNL (Utrecht)

Do 9 jan 2020

Wiki Café Tilburg

Do 6 feb 2020

Wiki Café Tilburg

Do 5 mrt 2020

Wiki Café Tilburg

Do 2 apr 2020

Wiki Café Tilburg

Do 7 mei 2020

Wiki Café Tilburg

Do 4 jun 2020

Wiki Café Tilburg

Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.

Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België

Eenmalige activiteiten[bewerken]

Schrijf(mid)dag Tweede Kamer vrijdag 29 november[bewerken]

Op vrijdag 29 november organiseert de Tweede Kamer een schrijfmiddag. Tijdens deze schrijfmiddag gaat de aandacht speciaal uit naar de commissies van de Tweede Kamer. Die zijn nog niet goed beschreven op Wikipedia. De Tweede Kamer heeft een lijst van suggesties opgesteld met artikelen die nog niet bestaan, onjuistheden bevatten, niet actueel of onvolledig zijn. Je mag zelf een keuze maken welk artikel uit de lijst je gaat bewerken. De dag start met een rondleiding door de Handelingenkamer en de archieven van de Kamer ter inspiratie. Een griffier van een commissie zal ook een inkijk geven in het reilen en zeilen van een commissie. Daarna kan het schrijven écht beginnen. Hiervoor krijg je verschillende bronnen tot je beschikking. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Programma[bewerken]

- 10.30 uur: binnenkomst in de Schrijfkamer

- 11.00 uur: start van de rondleiding door de Tweede Kamer, waaronder de archieven en de Handelingenkamer

- 12.30 uur: lunch met presentatie door een griffier over commissies

- 13.30 – 17.00 uur: schrijfmiddag

Inschrijven[bewerken]

Inschrijven kan via de instructies op de projectpagina.

Wikiworkshop Wiki Alles maandag 2 december 14-16 u Leiden[bewerken]

Peper en meer op de markt van Sangha, Mali, 1992. Geschonken foto Wouter van Beek.

Weer eens een wikiworkshop van het Afrika-Studiecentrum (ASC) Leiden over de encyclopedie, de beeld- en de databank.

Terugkerende activiteiten[bewerken]

WikiVrijdagen bij IHLIA Amsterdam[bewerken]

IHLIA is een erfgoedorganisatie die zich bezig houdt met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de lhbt-gemeenschap. De afkorting lhbt staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender. Vanaf februari 2020 organiseert IHLIA iedere tweede vrijdagmiddag van de maand een schrijfmiddag in Amsterdam, om informatie over lhbt-gerelateerde zaken voor nog meer mensen beschikbaar te stellen op Wikipedia.

Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan het beschrijven van een van de vele onderwerpen rond de lesbische, homo-, bi- en transgendergeschiedenis en community en je te omringen met zowel actueel als historisch materiaal? Of wil je gewoon je kennis van een bepaald onderwerp met een breder publiek op Wikipedia wil delen? Geef je dan nu op via het aanmeldingsformulier op de website van IHLIA.

Wiki Café Tilburg[bewerken]

De werk- en ontmoetingsplek voor weetgierige mensen, kijk op onze pagina Wiki Café Tilburg.

  • Waar? LocHal, rechts van Centraal Station (noordzijde), 200 meter lopen naar de LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000. Auto: parkeerinformatie.
  • Wanneer? Elke eerste donderdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur.
  • Wie? Weetgierige mensen werken samen aan Wikipedia en de andere Wikimediaprojecten.
  • Hoe? Organisatie: Bibliotheek Midden-Brabant, zie de site van de bieb in de LocHal.
  • Extra's? Begeleiding op de achtergrond, gewoonlijk bertux; thema's en workshops op verzoek.
  • Bonus? Leer-/werkbezoeken, bijvoorbeeld Regionaal Archief, Tilburgs verleden, musea en kennisinstellingen.
  • Aanmelden? Is handig, maar hoeft niet. Deelname is gratis. Info en aanmeldingen: wikicafetilburg-at-gmail.com of bij HT-boek.
  • Ik? Je bent nieuwsgierig, dus kom dan zeker kijken!

Wikikring Twente in Hengelo[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen werken. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.
Alle bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 21.30 uur (vrij inloop 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34).

Wiki Café Tiel[bewerken]

De bibliotheek van Tiel organiseert elke eerste woensdag van de maand een Wiki Café. De deelnemers leren hier hoe zij Wikipedia kunnen bewerken, en werken samen aan artikelen. Op verzoek kunnen speciale thema's worden behandeld of werkbezoeken aan andere instellingen worden gebracht. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur en vinden plaats in het medialab van de bibliotheek aan de Rechtbankstraat (cultuurcentrum Zinder). Deelname is gratis, aanmelding is handig, maar hoeft niet.

Wiki goes Caribbean[bewerken]

Maandelijks vinden er schrijfmiddagen plaats in het kader van Wiki goes Caribbean (WGC) in het Nationaal Archief in Den Haag. De data + thema's voor deze WGC-schrijfmiddagen zijn voor 2019: 26 januari (Beeld, video en geluid), 23 februari (Mensen), 23 maart (Vrouwenkiesrecht, Eerste feministische golf), 15 juni (Plantages, manumissies en slavenemancipatie), 20 juli (Voedsel en drank), 28 september (Politiek/wetten), 19 oktober (Kaarten, documenten en akten), 16 november (Natuur), 14 december (Feest!). De schrijfmiddag op 14 december vindt plaats op het kantoor van WMNL, Mariaplaats 3, in Utrecht.

Op 11 mei vindt de schrijfmiddag, een presentatie en een rondleiding plaats op het Wikimedia hoofdkantoor in Utrecht. Meer info en inschrijven via de projectpagina van Wiki goes Caribbean.

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding.

De WikiZaterdagen zijn in 2019 iedere tweede zaterdag van de maand: er wordt dan ook een bepaald thema gepresenteerd.

Kijk altijd eerst even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag wel doorgaat.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken]

Sinds 20 januari 2017 zijn er maandelijks "Gendergap"-vrijdagen in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere vierde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur ben je welkom bij hen om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Wikimedia Commons en/of Wikidata.

Vooraf inschrijven via dit formulier stellen we op prijs: de data voor 2019 zijn 25 januari, 22 februari, 22 maart, 26 april, 24 mei, 28 juni, 26 juli, 23 augustus, 20 september, 25 oktober, 15 november en 13 december.
Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het "Gendergap"-project om je te helpen bij eventuele praktische vragen.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]