Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
AgendaVrij 14 aug 2020

Online Wikivrijdag met Atria en Ihlia

Di 18 aug 2020

Online OpenRefine Café 20-22 uur

Vrij 29 aug 2020

Onlinebijeenkomst Wiki goes CaribbeanZie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.
Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Mededeling gevolgen van corona-pandemie voor Wikimedia-beweging:

De corona-pandemie heeft vanzelfsprekend gevolgen voor de Wikimediabeweging. De Wikimedia Foundation heeft wereldwijd alle offline Wikimedia-evenementen verboden. Dit geldt voor alle bijeenkomsten en evenementen die met WMF-subsidie zijn georganiseerd. Dit verbod blijft van kracht totdat de Wereldgezondheidsorganisatie bekend maakt dat de pandemie voorbij is.

Wikimedia Nederland heeft tot nader order alle offline wikizaterdagen, schrijfbijeenkomsten, workshops en andere bijeenkomsten geannuleerd. Wij hebben onze partnerorganisaties gevraagd ook hun Wiki-bijeenkomsten - zelfs kleinschalige bijeenkomsten - te annuleren, voor zover zij dat niet al hadden gedaan. Diverse bijeenkomsten worden online voortgezet in het virtueel kantoor van Wikimedia Nederland. Een actueel overzicht van deze online activiteiten vind je in de webagenda van Wikimedia Nederland.

Wikimedianen die betrokken zijn bij evenementen van partnerorganisaties, vragen wij met klem om niet deel te nemen. Ook vragen we iedereen om zelf de komende weken geen fysieke wiki-bijeenkomsten te organiseren. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, aarzel dan niet om contact op te nemen. We wensen iedereen de komende periode veel sterkte. Hopelijk zien we elkaar spoedig weer op een wiki-bijeenkomst. En mocht je ideeën hebben voor leuke online activiteiten, laat het ons dan weten door een email te sturen naar info-at-wikimedia.nl.

Online Wikivrijdag[bewerken | brontekst bewerken]

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, IHLIA, de erfgoedorganisatie die informatie verzamelt en toegankelijk maakt op het gebied van de LGBT-gemeenschap en Wikimedia Nederland hebben de krachten gebundeld om gedurende de coronapandemie online WikiVrijdagen te organiseren. Voorafgaand aan de coronacrisis organiseerden Atria en IHLIA ieder hun eigen offline WikiVrijdag in hun bibliotheek in Amsterdam. Om de WikiVrijdagen online te kunnen verzorgen, zijn deze bijeenkomsten nu samengevoegd. In de webagenda van Wikimedia Nederland is te zien wanneer de eerstvolgende WikiVrijdag plaatsvindt.

Online Wiki-uurtje[bewerken | brontekst bewerken]

Hands typing on white laptop scene.svg

Wil je nog even overleggen over Wiki-zaken zo net voor het weekend? Heb je een vraag, een interessant plan en wil je graag iemand 'live' spreken? Of vind je het gewoon leuk om in het 'virtueel kantoor' van Wikimedia Nederland te werken aan een Wikimedia-project, samen met andere Wikimedianen? Wikimedia Nederland organiseert iedere derde donderdag van de maand een online Wiki-uurtje van 16.00 tot 17.00 uur. Je hoeft niet per se te overleggen, gewoon werken met je videokanaal aan, zodat je iemand ziet is ook prima. Heb je echter vragen voor mede Wikimedianen, dan is dit de plek om ze te stellen. Eventueel wordt een aparte online overlegruimte geopend waar je samen kunt overleggen. In de agenda op de website van Wikimedia Nederland zie je wanneer het eerstvolgende online Wiki-uurtje plaatsvindt en hoe je je hiervoor aan kunt melden.


Let op, Wikimedia Nederland heeft tot nader order alle offline wikizaterdagen, schrijfbijeenkomsten, workshops en andere bijeenkomsten geannuleerd. Wij hebben onze partnerorganisaties gevraagd ook hun Wiki-bijeenkomsten - zelfs kleinschalige bijeenkomsten - te annuleren, voor zover zij dat niet al hadden gedaan. Meer informatie hierover vind je in het bericht 'Gevolgen van corona-pandemie' op de website van Wikimedia Nederland. Bepaalde bijeenkomsten worden online voortgezet. Bezoek de webagenda van Wikimedia Nederland voor een actueel overzicht van alle online activiteiten. Of bekijk de linkjes in de agenda op deze pagina.

Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Wikimedia meetups van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.