Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België - AgendaZie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.
Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwjaarsbijeenkomst Wikimedia Nederland: zaterdag 13 januari 2024[bewerken | brontekst bewerken]

Uiteraard ook voor niet-Nederlanders! Schouwburg Odeon, Zwolle. Voor details, updates en aanmeldingen, zie Nieuwjaarsbijeenkomst 2024.

Save the date: zaterdag 18 mei WikiconNL 2024[bewerken | brontekst bewerken]

In 2024 staat er opnieuw een WikiconNL op de agenda! Het is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en onderwerpen zoals auteursrecht en (linked) open data. Het programma wordt nog ontwikkeld en jij kunt hieraan meewerken! Heb je een idee voor een interessante spreker die je graag wilt zien of een workshop of activiteit die je wilt doen? Of wil je misschien zelf een presentatie geven of een workshop verzorgen? Stuur een mailtje naar Thamara Groenleer via groenleer[@]wikimedia.nl

Wil je een e-mail ontvangen zodra de officiële inschrijving geopend is? Meld je dan nu alvast aan voor de voorinschrijving via deze link.

Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

WikiVrijdag[bewerken | brontekst bewerken]

Samen met Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en IHLIA - LGBTI Heritage, de erfgoedorganisatie die informatie verzamelt en toegankelijk maakt op het gebied van de LGBTI-gemeenschap organiseert Wikimedia Nederland de WikiVrijdagen. Met de WikiVrijdagen schenken we aandacht aan meer en betere informatie over vrouwen, vrouwengeschiedenis en onderwerpen die als 'typisch vrouwelijk' worden omschreven op Wikipedia. Voor de komende maanden staat er iedere WikiVrijdag een bijzondere bijeenkomst gepland. Op de projectpagina van het Wikiproject vind je meer informatie over de Gendergap, en op de bijeenkomsten pagina de data voor de eerstkomende bijeenkomst. De eerstvolgende WikiVrijdag is op 26 januari. De bijeenkomst start om 13.00 uur bij IHLIA.

WikiVrijdag bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Wikikring Twente in Hengelo[bewerken | brontekst bewerken]

De Wikikring Twente zal per 18 januari 2024 van start gaan bij het Museum Hengelo. De Wikikring is een maandelijks terugkerende bijeenkomst, waar nieuwe deelnemers leren hoe ze Wikipedia bewerken en oudgedienden samen aan artikelen werken.

Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (vrije inloop vanaf 19.15 uur) in het Museum Hengelo (Beekstraat 51).

Wiki goes Caribbean bijeenkomsten[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki goes Caribbean-project organiseert elke twee maanden een bijeenkomst, afwisselend online en fysiek, over uiteenlopende onderwerpen die allemaal verband houden met (het verbeteren van de) informatie over het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia. Bekijk de WGC-agenda voor de data en kom langs!

Of ga zelf aan de slag met het schrijven of verbeteren van een van de artikelen op deze lijst.

Wiki Loves Fashion[bewerken | brontekst bewerken]

In 2024 zal Wiki Loves Fashion in september en oktober plaatsvinden. Volg de projectpagina ‘Wiki Loves Fashion’ om op de hoogte te blijven.

Wikikring Utrecht in de bieb aan de Neude[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf oktober 2023 zal er elke laatste vrijdag van de maand een wikiworkshop plaatsvinden van de Wikikring Utrecht in de bibliotheek aan de Neude. Het wordt een plaats voor mensen om vragen te stellen over Wikipedia en over de zusterprojecten, om artikelen te verbeteren en uit te breiden, om foto's te uploaden en te gebruiken in de artikelen enz, enz. Zelf laptop meenemen.Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Wikimedia meetups van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.