Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België - AgendaDo 19 mei 2022

Wikikring Twente (Hengelo)

Vrij 20 mei 2022

Wikivrijdag met Atria en Ihlia in de bibliotheek van Atria en online (hybride)

Vrij 20 mei - zo 22 mei 2022

Wikimedia Hackathon - 20-22 mei 2022, hybride evenement

Do 16 jun 2022

Wikikring Twente (Hengelo)

Do 11 aug - zon 14 aug 2022

Wikimania 2022 - 11-14 augustus 2022, hybride evenementZie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.
Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Met het 'Wiki goes Caribbean'-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en de beeldbank Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren.

Zaterdag 23 april a.s. is er een Wiki goes Caribbean schrijfbijeenkomst i.s.m. het Nationaal Archief (NA). Het thema voor deze bijeenkomst is: Caribische vrouwen. Deze wordt zowel fysiek als hybride gehouden. Deze bijeenkomst valt samen met de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Wikimedia Nederland, welke gehouden wordt bij de Koninklijke Bibliotheek.

Op Wikipedia vinden we nog te weinig informatie over Caribische vrouwen en daar willen we graag verandering in brengen. Zo hebben Faustina Frank (Minister van Onderwijs van de Nederlandse Antillen), Felicia Hemans (19e-eeuws schrijfster) en Dee Scarr (milieuactivist) nog geen pagina op de Nederlandstalige Wikipedia. Helpen jullie mee om met bronnen van het Nationaal Archief en andere instellingen hier verandering in te brengen?

De schrijfmiddag begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur (Nederlandse tijd). Dat is van 09.00 tot 11.00 op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba Stasia en St. Maarten en van 10.00 tot 12.00 in Suriname.

We maken gebruik van de online vergadersoftware Zoom. Inschrijven voor deze bijeenkomst is verplicht; kort voor de start van de bijeenkomst sturen we je de link naar de vergaderruimte toe.

INSCHRIJVEN kan via dit inschrijfformulier

Let op: schrijf je voor vrijdag 22 april 17.00 in, zodat we je op tijd de link kunnen toesturen!

Zie ook: Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/23april22online MichellevL (WMNL) (overleg)

Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Online Wikivrijdag[bewerken | brontekst bewerken]

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, IHLIA, de erfgoedorganisatie die informatie verzamelt en toegankelijk maakt op het gebied van de LGBT-gemeenschap en Wikimedia Nederland hebben de krachten gebundeld om gedurende de coronapandemie online WikiVrijdagen te organiseren. Voorafgaand aan de coronacrisis organiseerden Atria en IHLIA ieder hun eigen offline WikiVrijdag in hun bibliotheek in Amsterdam. Om de WikiVrijdagen online te kunnen verzorgen, zijn deze bijeenkomsten nu samengevoegd. In de webagenda van Wikimedia Nederland is te zien wanneer de eerstvolgende WikiVrijdag plaatsvindt.

Fysieke (echte!) bijeenkomsten[bewerken | brontekst bewerken]

Conform het beleid van de Wikimedia Foundation en de Covid-richtlijnen van de Nederlandse overheid, heeft Wikimedia Nederland de beperkingen voor bijeenkomsten en (internationale) reizen per 31 maart 2022 opgeheven (bron).

Wikikring op afstand in Hengelo, september 2020

Wikikring Twente in Hengelo[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de bibliotheek van Hengelo haar maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen werken.

Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (vrije inloop vanaf 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34).

Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Wikimedia meetups van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.