Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda


Za 22 jul 2017

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 5 aug 2017

WikiZaterdag (Utrecht)

Vr 11 aug 2017

Wikimania (Montreal - Canada)

Vr 18 aug 2017

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)

Za 19 aug 2017

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 2 sep 2017

WikiZaterdag (Utrecht)

Vr 15 sep 2017

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)

Za 16 sep 2017

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 23 sep 2017

De tuin van Kapitein Rommel - fotografie (Castricum)Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

Activiteiten[bewerken]

Wikimania 11-13 augustus, Montreal[bewerken]

Wikimania is de internationale conferentie over Wikipedia die jaarlijks op een ander continent plaatsvindt. Voor 2017 is gekozen voor Montreal, Canada. Op Wikimania worden er onder andere lezingen, discussies en workshops gehouden over de Wikimedia projecten. Meer informatie vind je op de wikimania2017 wiki. Inschrijvingen staan nu open.

Zoals wel vaker wordt Wikimania ook dit jaar weer vooraf gegaan door een hackathon.

Tuin van Kapitein Rommel 23 september[bewerken]

Heb jij ook altijd al een foto's willen maken in de besloten Tuin van Kapitein Rommel in Castricum? Op 23 september krijgen we toegang in de ochtend, om foto's te maken voor Wikimedia Commons.

Inschrijven kan via dit formulier: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol=vol.

Wikimedia Conferentie Nederland 4 november[bewerken]

Op onze bekende locatie in Utrecht op Hoog-Catherijne zal op 4 november dit jaar weer de Wikimedia Conferentie plaatsvinden. Een dag vol met Wikipedia, Commons, Wikidata, GLAM, Onderwijs en nog veel meer projecten die verband houden met Wikimedia.

Wil je graag spreken op de conferentie? Lees dan meer in de Call for Speakers.
Aanmelden en inschrijven kan in het najaar.

Terugkerende activiteiten[bewerken]

Wikikring Twente[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen gaan werken. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek. De planning voor het komende seizoen (na de zomer) wordt binnenkort gepubliceerd.

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding. Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn 8 juli, 22 juli, 5 augustus, 19 augustus, 2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november, 9 december, 23 december. Kijk wel altijd even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag doorgaat.

WikiZaterdagen Gendergap[bewerken]

Over het algemeen is er op zaterdagmiddag eens in de maand een vrije inloop in Utrecht: werk daar samen met een vrijwilliger van het Gendergapproject aan artikelen voor het Gendergapproject. Het adres is Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht: wij zijn aanwezig van 13.00 - 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, maar we vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt. Voor 2017 zijn onder voorbehoud de volgende data gepland: 7 januari, 4 februari, 4 maart, 8 april (locatie: KNAW in Amsterdam), 13 mei, 10 juni, 2 september, 14 oktober, 11 november, 9 december.

Soms is er een Gendergapactiviteit op locatie en vervalt de begeleiding van de werkgroep op de locatie in Utrecht: uiteraard ben je dan van harte welkom om op de andere locatie aan te sluiten. In het verleden waren we onder andere al te gast bij het Textielmuseum in Utrecht en bij de Appel in Amsterdam.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken]

Vanaf 20 januari 2017 zijn er maandelijkse gendergap-vrijdagen bij in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere derde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 ben je welkom bij Atria om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Commons of Wikidata. Inschrijven stellen we op prijs: de data voor 2017 zijn 20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december. Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het gendergapproject om je te helpen bij praktische vragen.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]