Wikipedia:GLAM/Edit-a-thon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda

Vr 12 feb 2016

Wikipedia in het Eemhuis (Amersfoort)

Za 20 feb 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 5 mrt 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 5 mrt 2016

Bijeenkomst Gendergap: WikiDamesWeekend (Haarlem)

Za 19 mrt 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 2 apr 2016

WikiZaterdag & Bijeenkomst Gendergap (Utrecht)

Za 16 apr 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 30 apr 2016

WikiZaterdag (Utrecht)Deze pagina geeft uitleg over edit-a-thons die er op de Nederlandstalige Wikipedia georganiseerd worden. Edit-a-thons zijn schrijfbijeenkomsten of bewerkingscursussen.

Wat is een edit-a-thon?[bewerken]

Een edit-a-thon is een (klein) evenement waar mensen samenkomen en werken aan Wikipedia-artikelen over een bepaald onderwerp. Vaak worden edit-a-thons georganiseerd voor relatieve beginners op Wikipedia, maar dat hoeft niet, en ze worden ook vaak gehouden bij een of andere organisatie.

Organisatie[bewerken]

  • Vooraf moet er opgeroepen worden dat deelnemers thuis een account aanmaken in verband met een maximum aantal accounts dat via een bepaald IP-adres geregistreerd kan worden zonder tussenkomst van een moderator.
  • Kondig een edit-a-thon ruim van te voren aan, maar op de dag zelf ook in Wikipedia:De kroeg zodat de gebruikers op Wikipedia op de hoogte zijn van de edit-a-thon. Zie ook Hoe bekend maken?
  • Je kunt hulp vragen aan anderen, maar de organisatie is verantwoordelijk dat de geschreven en bewerkte artikelen nagekeken en gecorrigeerd worden. Als dit niet gebeurt verliest de gemeenschap het vertrouwen.

Edit-a-thons op de Nederlandstalige Wikipedia[bewerken]

2015[bewerken]

2014[bewerken]

2013[bewerken]

Afrika is in opkomst maar is op de nl.wikipedia niet rijk bedeeld. Daarom nodigen we liefhebbers en experts van harte uit mee te komen schrijven.

Zie ook[bewerken]