Wikipedia:GLAM/Edit-a-thon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda


Za 23 jul 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Ma 25 jul 2016

Recolour Wikipedia workshop over vrouwen en LBGTI, Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis (Amsterdam), in het kader van de themaweek LHBT: info en aanmelding

Za 6 aug 2016

WikiZaterdag (Utrecht) & Bijeenkomst Gendergap

Za 20 aug 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Di 23 aug - wo 24 aug 2016

Edit-a-thon Wikipedia en het boek (Amsterdam)

Za 3 sep 2016

WikiZaterdag (Utrecht) & Bijeenkomst Gendergap

Za 17 sep 2016

WikiZaterdag (Utrecht)

Vrij 23 sep - vrij 30 sep 2016

Wikimediacursus september 2016 ARTtube (Rotterdam)

Za 24 sep 2016

Algemene Ledenvergadering WMNL (Utrecht)

Za 1 okt 2016

Editathon Textielmuseum (Tilburg)

Za 19 nov 2016

Wikimedia Conferentie Nederland (Utrecht)Deze pagina geeft uitleg over edit-a-thons die er op de Nederlandstalige Wikipedia georganiseerd worden. Edit-a-thons zijn schrijfbijeenkomsten of bewerkingscursussen.

Wat is een edit-a-thon?[bewerken]

Een edit-a-thon is een (klein) evenement waar mensen samenkomen en werken aan Wikipedia-artikelen over een bepaald onderwerp. Vaak worden edit-a-thons georganiseerd voor relatieve beginners op Wikipedia, maar dat hoeft niet, en ze worden ook vaak gehouden bij een of andere organisatie.

Organisatie[bewerken]

  • Vooraf moet er opgeroepen worden dat deelnemers thuis een account aanmaken in verband met een maximum aantal accounts dat via een bepaald IP-adres geregistreerd kan worden zonder tussenkomst van een moderator.
  • Kondig een edit-a-thon ruim van te voren aan, maar op de dag zelf ook in Wikipedia:De kroeg zodat de gebruikers op Wikipedia op de hoogte zijn van de edit-a-thon. Zie ook Hoe bekend maken?
  • Je kunt hulp vragen aan anderen, maar de organisatie is verantwoordelijk dat de geschreven en bewerkte artikelen nagekeken en gecorrigeerd worden. Als dit niet gebeurt verliest de gemeenschap het vertrouwen.

Edit-a-thons op de Nederlandstalige Wikipedia[bewerken]

2016[bewerken]

2015[bewerken]

2014[bewerken]

2013[bewerken]

Afrika is in opkomst maar is op de nl.wikipedia niet rijk bedeeld. Daarom nodigen we liefhebbers en experts van harte uit mee te komen schrijven.

Zie ook[bewerken]