Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:O)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België - Agenda

Do 11 aug - zon 14 aug 2022

Wikimania 2022 - 11-14 augustus 2022, hybride evenementZie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.
Let op: bij bijeenkomsten van Wikimedia Nederland (WMNL) is het beleid "Vriendelijke Ruimtes" van kracht.

Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

De Grote Wikimania Zomer WikiZaterdag 13 augustus 2022[bewerken | brontekst bewerken]

Wikimania: The Festival Edition! vindt dit jaar plaats van 11 - 14 augustus. Wikimedia Nederland organiseert op zaterdag 13 augustus een Wikimania Zomer WikiZaterdag.

Het programma van Wikimania is nog niet bekend waardoor we op dit moment niet met zekerheid kunnen zeggen of de Wikizaterdag in de ochtend/middag of in de middag/avond plaats vindt. Voor een een groot scherm wordt gezorgd zodat we met elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, bepaalde onderdelen van Wikimania kunnen volgen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om gezellig bij te praten. Ook zal er, afhankelijk van het programma, een lunch of diner geregeld worden. Introducees zijn van harte welkom!

Inschrijven[bewerken | brontekst bewerken]

Geïnteresseerd? Meld je dan nu alvast aan door hier je naam achter te laten en je krijgt een melding wanneer de definitieve inschrijving opent. Zodra het programma van Wikimania bekend is, zullen we de definitieve tijden en het programma van deze Wikizaterdag bekend maken. In verband met evt. dieetwensen, etc. zal je dan gevraagd worden je via een inschrijfformulier aan te melden.

Locatie

Kantoor WMNL - Mariaplaats 3 - 3511 LH Utrecht

Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Online Wikivrijdag[bewerken | brontekst bewerken]

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, IHLIA, de erfgoedorganisatie die informatie verzamelt en toegankelijk maakt op het gebied van de LGBT-gemeenschap en Wikimedia Nederland hebben de krachten gebundeld om gedurende de coronapandemie online WikiVrijdagen te organiseren. Voorafgaand aan de coronacrisis organiseerden Atria en IHLIA ieder hun eigen offline WikiVrijdag in hun bibliotheek in Amsterdam. Om de WikiVrijdagen online te kunnen verzorgen, zijn deze bijeenkomsten nu samengevoegd. In de webagenda van Wikimedia Nederland is te zien wanneer de eerstvolgende WikiVrijdag plaatsvindt.

Fysieke (echte!) bijeenkomsten[bewerken | brontekst bewerken]

Conform het beleid van de Wikimedia Foundation en de Covid-richtlijnen van de Nederlandse overheid, heeft Wikimedia Nederland de beperkingen voor bijeenkomsten en (internationale) reizen per 31 maart 2022 opgeheven (bron).

Wikikring op afstand in Hengelo, september 2020

Wikikring Twente in Hengelo[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de bibliotheek van Hengelo haar maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen werken.

Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (vrije inloop vanaf 19.15 uur) in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34).

Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Wikimedia meetups van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.