Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:O)
Overzicht beheerpagina's
Agenda
Agenda Wikimedia Nederland Wikimedia België - AgendaZie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van medeWikipedianen.

Bij alle bijeenkomsten georganiseerd door Wikimedia Nederland - online en offline - geldt het Beleid Vriendelijke Ruimtes.

Eenmalige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

De WikiconNL 2024: zaterdag 18 mei[bewerken | brontekst bewerken]

De WikiconNL vindt plaats op zaterdag 18 mei bij Beeld & Geluid aan de Media Parkboulevard 1 in Hilversum. Schrijf je in via deze link.

De WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en onderwerpen zoals auteursrecht en (linked) open data. Het thema dit jaar is 'tussen strijd en samenwerking'. Binnen dit thema is er aandacht voor nieuwe technologische ontwikkelingen en hun impact op Wikipedia en vrije kennis, hoe conflicten in de wereld de Wikimedia projecten kunnen beïnvloeden en is er aandacht voor samenwerking achter de schermen om consensus te bereiken over de inhoud. Het programma is opgedeeld in drie tracks: doen, dialoog en luisteren.

Benieuwd naar het programma, de sprekers en sessies, of wil je meer weten over de WikiconNL? Kijk op WikiconNL 2024.

Terugkerende activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Bijeenkomsten van de projecten Gendergap en LHBTI+[bewerken | brontekst bewerken]

De projecten Gendergap en LHBTI+ houden regelmatig schrijfbijeenkomsten, waar zowel beginnende als ervaren Wikipedianen van harte welkom zijn. Kijk op de pagina Bijeenkomsten 2024 voor meer details, eventueel inschrijven en om je mede-Wikipedianen te laten weten dat je van plan bent te komen. Indien je online deel wilt nemen neem dan contact op met de coördinatoren op hun overlegpagina of de mailfunctie op hun gebruikerspagina. Data en thema's zijn onder voorbehoud. E-mail bij twijfel naar info-at-wikimedia.nl.

WikiVrijdagen

De gratis maandelijkse WikiVrijdag-bijeenkomsten zijn van 13.00 - 16.00 uur in Amsterdam.
Locatie: afwisselend bij Atria & ILHIA.
Organisatoren: de Wikiprojecten Gendergap en LHBTI+, Wikimedia Nederland, Atria en IHLIA.

De eerstvolgende activiteiten:

  • vrijdag 31 mei 2024, IHLIA
  • vrijdag 28 juni 2024, Atria
WikiZaterdagen

De gratis maandelijkse WikiZaterdag-bijeenkomsten van het Gendergap-project zijn op de tweede zaterdag van de maand van 13.00 - 16.00 uur in Utrecht.
Locatie: Mariaplaats 3, kantoor van Wikimedia Nederland, dichtbij het Centraal Station, voor de meeste mensen op loopafstand.
Coördinatoren: Mx Lucy, Laurier, Ciell en Spinster.
Faciliteiten: neem een eigen laptop of tablet mee! In het kantoor is draadloos internet, koffie, thee, frisdrank en koek. Er zijn verschillende ruimtes. Vergoeding van reiskosten is mogelijk volgens het geldende declaratiereglement.

De eerstvolgende activiteiten:

  • zaterdag 11 mei 2024
  • zaterdag 15 juni 2024
  • zaterdag 13 juli 2024


Bijeenkomsten van het project Wiki goes Caribbean[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki goes Caribbean-project (WGC) organiseert elke twee maanden een bijeenkomst, afwisselend online en op locatie (onder andere in het Nationaal Archief in Den Haag), over uiteenlopende onderwerpen die allemaal verband houden met (het verbeteren van de) informatie over het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia. Bekijk de WGC-agenda voor de data en kom langs!

Of ga zelf aan de slag met het schrijven of verbeteren van een van de artikelen op deze lijst.

Wiki Loves Fashion

Bijeenkomsten van het project Wiki Loves Fashion[bewerken | brontekst bewerken]

In 2024 zal Wiki Loves Fashion in september en oktober plaatsvinden. Volg de projectpagina Wiki Loves Fashion om op de hoogte te blijven.

Wikikring Twente in Museum Hengelo[bewerken | brontekst bewerken]

De Wikikring Twente is per januari 2024 van start gegaan in het Museum Hengelo. De Wikikring is een maandelijks terugkerende bijeenkomst, waar nieuwe deelnemers leren hoe ze Wikipedia bewerken en oudgedienden samen aan artikelen werken.

Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (vrije inloop vanaf 19.15 uur) in het Museum Hengelo (Beekstraat 51).

Wikikring Utrecht in de bieb aan de Neude[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf oktober 2023 zal er elke laatste vrijdag van de maand een wikiworkshop plaatsvinden van de Wikikring Utrecht in de bibliotheek aan de Neude. Het wordt een plaats voor mensen om vragen te stellen over Wikipedia en over de zusterprojecten, om artikelen te verbeteren en uit te breiden, om foto's te uploaden en te gebruiken in de artikelen enz, enz. Zelf laptop meenemen.


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Wikimedia meetups van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.