Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:O)
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda

Za 25 mrt 2017

Schrijfdag Rijnlandoffensief (Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Groesbeek)

Za 1 apr 2017

Fotodag Spoorzone Tilburg (Bibliotheek Tilburg)

Do 6 apr 2017

Wikikring Twente (Bibliotheek Hengelo)

Za 8 apr 2017

Wikipedia-sessie over vrouwelijke hoogleraren bij KNAW (Amsterdam)

Do 13 apr 2017

Terugkomavond fotodag Spoorzone Tilburg (Bibliotheek Tilburg)

Vr 21 apr 2017

Schrijfmiddag bij Atria (Amsterdam)Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

Activiteiten[bewerken]

Afbeeldingssprint Iconographia Zoologica van 15 maart t/m 29 maart[bewerken]

De Iconographia Zoologica is een verzameling dierkundige illustraties, afkomstig uit de Artis Bibliotheek, in diverse technieken. Ruim 26.500 van deze afbeeldingen zijn onder een vrije licentie gedoneerd door de Bijzondere Collecties van de UvA aan Wikimedia Commons en te vinden in de Category:Iconographia Zoologica.

Om deze afbeeldingen te verwerken in Wikipedia, organiseert de werkgroep Project Natuur samen met de Bijzondere Collecties een afbeeldingssprint, met als prijs een prent uit de webwinkel van Bijzondere Collecties. Er zijn talloze posters beschikbaar, onder andere met als thema anatomie, Gouden Eeuw of dieren. Voeg vanaf 15 maart t/m 29 maart zoveel mogelijk afbeeldingen toe met de hashtag #BijzondereCollecties in de bewerkingssamenvatting en maak ook kans! Kijk voor de volledige wedstrijdbeschrijving en voorwaarden op de projectpagina van de wedstrijd.

25 maart: schrijfdag Rijnlandoffensief bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945[bewerken]

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert op 25 maart een schrijfdag over het Rijnlandoffensief. Het programma begint om 11.00 uur (inloop 10.30). Inschrijven kan tot 22 maart via info-at-bevrijdingsmuseum.nl.

1 april: fotodag Spoorzone Tilburg[bewerken]

Op zaterdag 1 april organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een fotodag in de Spoorzone van Tilburg. De dag vindt plaats van 10.00-15.30 uur.

8 april: Wikipedia-sessie over vrouwelijke hoogleraren bij KNAW[bewerken]

Op zaterdag 8 april opent de KNAW haar deuren aan de Kloveniersburgwal 29 voor een Wikipedia-schrijfmiddag over vrouwelijke hoogleraren. De middag is toegankelijk voor beginnende én gevorderde schrijvers. Deelname is gratis, inschrijving vooraf is verplicht (er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar). Lees verder op de projectpagina.

13 april: terugkomavond Bibliotheek Midden-Brabant[bewerken]

Op zaterdag 1 april organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een fotodag in de Spoorzone van Tilburg. Op de terugkomavond op donderdag 13 april hebben de deelnemers de gelegenheid hun foto's te uploaden naar Wikimedia Commons. De avond vindt plaats tussen 18:00-21:00 uur.

Terugkerende activiteiten[bewerken]

Wikikring Twente[bewerken]

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert de Bibliotheek Hengelo de maandelijks terugkerende Wikikring Twente, waar deelnemers leren hoe Wikipedia werkt en gezamenlijk aan artikelen gaan werken. De bijeenkomst vindt plaats in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34) van 19:30-21:30 uur, op 6 april, 11 mei, 15 juni. Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.

WikiZaterdagen bij WMNL Utrecht[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding. Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni, 24 juni, 8 juli, 22 juli, 5 augustus, 19 augustus, 2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november, 9 december, 23 december. Kijk wel altijd even op de verenigingswiki na of de WikiZaterdag doorgaat.

WikiZaterdagen Gendergap[bewerken]

Over het algemeen is er op zaterdagmiddag eens in de maand een vrije inloop in Utrecht: werk daar samen met een vrijwilliger van het Gendergapproject aan artikelen voor het Gendergapproject. Het adres is Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht: wij zijn aanwezig van 13.00 - 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, maar we vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt. Voor 2017 zijn onder voorbehoud de volgende data gepland: 7 januari, 4 februari, 4 maart, 8 april (locatie: KNAW in Amsterdam), 13 mei, 10 juni, 8 juli, 5 augustus, 2 september, 14 oktober, 11 november, 9 december.

Soms is er een Gendergapactiviteit op locatie en vervalt de begeleiding van de werkgroep op de locatie in Utrecht: uiteraard ben je dan van harte welkom om op de andere locatie aan te sluiten. In het verleden waren we onder andere al te gast bij het Textielmuseum in Utrecht en bij de Appel in Amsterdam.

WikiVrijdagen bij Atria Amsterdam[bewerken]

Vanaf 20 januari 2017 zijn er maandelijkse gendergap-vrijdagen bij in de bibliotheek van Atria (Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam). Iedere derde vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 ben je welkom bij Atria om in de bibliotheek met de bronnen bij de hand te werken aan Wikipedia, Commons of Wikidata. Inschrijven stellen we op prijs: de data voor 2017 zijn 20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december. Er is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig die betrokken is bij het gendergapproject om je te helpen bij praktische vragen.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]