Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:O)
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda

Do 20 okt 2016

Workshop Wikidata

Za 29 okt 2016

Wiki(data)Zaterdag

Za 05 nov 2016

Schrijfworkshop 19-eeuwse schrijfsters

Za 19 nov 2016

Wikimedia Conferentie Nederland (Utrecht)Zie WP:O
Zie WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

WikiZaterdagen[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding.

Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn:

  • 29 oktober
  • 12 november
  • 26 november
  • 10 december

Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Zaterdag 12 november - Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Thema
Vrouwen op Wikipedia
Locatie
Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht
Tijd
13.00 - 17.00 uur
Inschrijven
niet nodig. We vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt.

Zaterdag 10 december - Wikizaterdag Gendergap[bewerken]

Thema
Vrouwen op Wikipedia
Locatie
Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, Utrecht
Tijd
13.00 - 17.00 uur
Inschrijven
niet nodig. We vinden het wel fijn als je op de verenigingswiki aangeeft dat je komt.

Activiteiten[bewerken]

Wikidata workshop 20 oktober[bewerken]

Wikimedia Nederland is bezig met het ontwikkelen van workshops waar vrijwilligers hun technische vaardigheden en kennis delen met anderen. In de derde workshop staat Wikidata centraal. Het project werd in 2012 in het leven geroepen door Wikimedia Duitsland en heeft als doel een gemeenschappelijke bron te zijn van data. Wikidata is eigenlijk een centrale opslagplaats die er voor zorgt dat de informatie op de verschillende Wikimedia-projecten up-to-date is. Zo zijn onder andere geboortedata terug te vinden op Wikidata. Als je links naast een artikel kijkt op Wikipedia, zie je in welke talen een artikel beschikbaar is. Dit is dankzij Wikidata. Wil je meer weten over Widata en heb je enige kennis van Wikipedia? Geef je dan op voor de workshop op 20 oktober. Tijdens de workshop zal er uitleg gegeven worden over Wikidata. Na de uitleg is er ruimte om zelf aan de slag te gaan en vragen te stellen.

We willen iedereen dan ook vragen om een laptop mee te nemen. We starten de avond om 18:30 uur, op het kantoor van Wikimedia Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht). Wij zorgen voor avondeten. Opgeven voor deze workshop kan via het inschrijfformulier, voor overige vragen kun je contact met ons opnemen via info@wikimedia.nl Wil je de vorige workshop fotografie terug kijken? Bekijk dan hier de beelden.SindyM3 (overleg) 22 sep 2016 12:11 (CEST)

Project natuur gaat naar buiten[bewerken]

Project natuur organiseert samen met Het Groene Huis in Amersfoort een nieuwe activiteit: QRpedia.Ken je dat gevoel dat je naar een plant staat te kijken en denkt daar zou ik wel wat meer van willen weten? Dat is met het nieuwe project QRpedia verleden tijd. Je kunt ze overal door de tuin van Het Groene Huis zien staan. Als je een QR-code scant met je smartphone dan word je naar een website geleid, in dit geval Wikipedia. Op Wikipedia kom je dan direct terecht bij de gezochte plant en kan je de informatie over die plant lezen. Dat kan dus heel leuk zijn en in ieder geval snel! Het project is vanaf 6 augustus in de tuin te vinden en zal een aantal weken blijven staan. Ook aan de slag gaan om meer te weten te komen over de planten in de tuin? Vergeet dan niet om je smartphone met daarop een QR-code scanner mee te nemen. Zie ook: https://www.wikimedia.nl/nieuwsbericht/project-natuur-gaat-naar-buiten

Schrijfworkshop 19-eeuwse schrijfsters op 5 november[bewerken]

Op zaterdag 5 november organiseert de Gendergap werkgroep een Wikipedia workshop in samenwerking met de Universiteitsbibliotheek Utrecht met als onderwerp: 19-eeuwse schrijfsters. We starten met een workshop op waarin we uitleggen geven over hoe je aan de slag kunt op Wikipedia. Daarna gaan we aan de hand van een vooraf opgestelde lijst met gewenste artikelen starten met schrijven voor Wikipedia. Bronmateriaal is via de Universiteitsbibliotheek beschikbaar. Als afsluiting van de workshop op 5 november is er gelegenheid tot bezichtiging van oude drukken en handschriften van een aantal Utrechtse schrijfsters: werk en documenten die niet konden worden uitgeleend. De tweede sessie van deze schrijfworkshop, waarin we verder werken aan de artikelen, is gepland op 19 november in Meeting Plaza tijdens de conferentie te Utrecht.

Deelname is gratis en lunch is inbegrepen. Vooraf inschrijven via het inschrijfformulier is nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@wikimedia.nl.

Wikimedia Conferentie Nederland 19 november[bewerken]

De WCN vindt dit jaar plaats in Utrecht, op de inmiddels bekende locatie in Hoog Catherijne. Zij zal plaatsvinden op zaterdag 19 november 2016.

Bibliotheek Eemland Amersfoort[bewerken]

Elke tweede vrijdag van de maand is er een bijeenkomst in het Eemhuis te Amersfoort, in de bibliotheek van 10:00 tot 13:00 uur. (zie ook: projectpagina en deze pagina op de verenigingswiki van WMNL)

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]