Wikipedia:Ontmoeten/Microwikimeetings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een microwikimeeting of microwikimeet is een meeting met precies twee Wikipedianen. Zodra er sprake is van een meeting met meer dan twee, heet het een miniwikimeeting of een gewone wikimeeting. Een meeting met minder dan twee wikipedianen heet een psychiatrisch geval ;-), tenzij er sokpoppen in het spel zijn uiteraard.

Op deze pagina kunnen alle microwikimeetings worden vermeld, ook die, waarbij twee wikipedianen elkaar stomtoevallig ontmoet hebben. Foto's van de microwikimeetings zijn niet noodzakelijk.

Graag het feit dat twee wikipedianen een relatie hebben vermelden op Wikipedia:Wikistellen, en niet hun meetings op deze pagina aangeven.

Microwikimeeting Bangkok (25 februari 2006)[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van kom naar Bangkok en ontmoet de vreselijke Waerth ben ik afgelopen zaterdagavond (25 feb 2006) een avondje wezen stappen met Gebruiker:Mion. We hebben een gezellige tijd gehad en ik heb hem rondgeleid naar wat gelegenheden. Helaas geen foto's. Wae®thtm©2006 | overleg 27 feb 2006 16:34 (CET)[reageer]

Microwikimeeting Den Haag (26 april 2006)[bewerken | brontekst bewerken]

Meursault2004 en Abubakker

Op woensdagavond 26 april 2006 vond er een miniwikimeeting plaats tussen Abubakker en Meursault2004 op de Al Aksamoskee in de Wagenstraat te Den Haag. Het bijzondere aan deze ontmoeting is niet alleen dat het in een moskee plaatsvond maar dat de ene gebruiker een moslim is en terwijl de andere rooms-katholiek is.

Microwikimeeting Utrecht (1 mei 2006)[bewerken | brontekst bewerken]

Maandagmiddag 1 mei 2006 wachtte Verrekijker op A3. Eenmaal gearriveerd wandelden ze door het centrum, Verrekijker nog steeds wankel als gevolg van complicaties na een ongeval. Later, in het postkantoor aan de Neude, vervoegde Microscoop zich kort bij hen. Daarna bezochten ze de fonotheek van de Gemeentebibliotheek en boekhandel Broese Kemink, waarna ze in de Hema Italiaanse rugzaktoeristen en de herhaalde aankondigingen van de uitverkoop van roomsoezen trotseerden. Beiden zijn hit-o-logen, hitparadeliefhebbers. Foto's zijn niet genomen: in het centrum staan bewakingscamera's zat opgesteld.

Microwikimeeting Den Haag (28 mei 2007)[bewerken | brontekst bewerken]

Meursault en Lestari

Meursault2004 en Lestari ontmoetten elkaar op de Pasar Malam Besar in Den Haag op 28 mei 2007 bij de lezing van Dr. Judith Bosnak van Universiteit Leiden bij de Bibit Theater. Op de foto te zien: Dr. Judith Bosnak zelf, Meursault, Lestari en moeder van Lestari.

Microwikimeeting Zwolle (4 juli 2008)[bewerken | brontekst bewerken]

Op vrijdagavond 4 juli 2008 ontmoetten de gebruikers Rubietje88 en Celloman elkaar voor het Hanzebad om vandaar naar Cellomans huis te gaan. Na daar wat te hebben geconsumeerd, de South Park-aflevering Chickenlover te hebben bekeken gingen ze naar de stad toe om verder te gaan met consumeren. Verbazing alom hoeveel personen ze beiden kenden die zowel op het Gymnasium Celeanum als de Muziekschool te Zwolle of in orkesten rondlopen. Daarnaast bleef de nodige roddel en achterklap over Wikipedianen die graag andermans artikelen nomineren voor verwijdering, graag iemand voordragen voor een blokkade, zich laven aan oeverloos gezeur, regelzuchtig of wikiverslaafd zijn niet achterwege. Ook verschillende machtsbeluste moderatoren, -de Knoppenkoningen en Knoppenkoninginnen -, wiens neuzen bloeden als het hen schikt, kwamen aan bod. Al met al kijken wij beiden terug op een zeer geslaagde en gezellige avond in Zwolle, die zeker voor herhaling vatbaar is. Bier en roddels zijn altijd leuk in gezelschap. Proost!

Micromediwikimeeting Apeldoorn (23 januari 2012)[bewerken | brontekst bewerken]

Na het afgelopen jaar al heel wat digitale interactie te hebben gehad, moest het er toch eens van komen om elkaar fysiek te ontmoeten. Twee Apeldoornse dokters die niet alleen geregeld over medische onderwerpen kontakt hadden, maar ook wel over allerlei andere dingen.
Erik Wannee was te gast bij Koos de Geest, zijn vrouw en hun Golden Retreiver.
We hebben gepraat over van alles, over ons werk(-verleden) maar vooral natuurlijk ook over wat er gaande is op Wikipedia. Over lemma's waaraan we samen hebben gewerkt, (gebrek aan) fatsoensnormen, wat we vinden van twijfelgevallen (bijvoorbeeld: welke vereniging is E en welke is NE), fotografie, onze gemeenschappelijke weerzin tegen Pokémonlemma's, toekomstplannen enzovoort. De middag was opvallend snel voorbij. Een concreet voornemen dat wij hebben afgesproken, is dat als er zich nog een dokter of paramedicus meldt, we een Medisch café willen gaan oprichten (overigens een idee waar Koos al langer mee rondloopt).
Wie weet krijgt deze meeting eens een vervolg als miniwikimeeting, bijvoorbeeld met nog wat Apeldoornse Wikipedianen of met nog enkele (para)medici. Erik Wannee (overleg) 23 jan 2012 23:19 (CET)[reageer]

...ontmoetten elkaar op een concert in het Klavier in Vorden op 29 april, was een leuke meet, met meer gespreksstof over pianobouw dan over wikipedia :) ! Tjako (overleg) 2 mei 2012 03:56 (CEST)[reageer]