Overleg gebruiker:Tjako

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

AC-uitspraak[bewerken]

Hoi Tjako,

Bij de uitspraak over de Blokkade van Maiella wilden we expliciet linken naar de verzamelde richtlijnen, om aan te geven welke status deze hebben. Naar de specifieke richtlijn verwijzen we in de regel erboven, waardoor we konden volstaan met de vette tekst ervoor (anders hadden we die gelinkt).

Fijn om te horen dat je Wikipedia en de AC volgt. Durf jij je hier nog een keertje te vertonen?

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 9 sep 2016 15:26 (CEST)

Is prima, maar op de zaakpagina was de link naar de categorie aanvankelijk niet te zien. Nu wel overigens. Wat betreft me kandideren: ik sla een rondje over, wegens tijdgebrek. Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 9 sep 2016 15:42 (CEST)

Engbert Brandsma[bewerken]

Beste Tjako, alweer lang geleden. Zoals je wellicht weet ben ik de Letzergids aan het nalopen of er nog iets interessants voor wiki in staat (veel musici zijn de vergetelheid in geraakt). In dat kader kom ik bij Engbert Brandsma. Hij schijnt iets uitgevogeld te hebben voor de harmonium, maar dat is voor mij veel te muziektheoretisch. Zou je daarom eens naar deze tekst willen kijken en er Nederlands van kunnen maken. Van de man is verder eigenlijk weinig bekend, behalve dat hij "groot" is geworden in de theehandel. Het kan zijn dat er te weinig over blijft voor wiki, maar dan gebruik ik het voor mijn eigen kennisverrijking. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 7 okt 2016 10:09 (CEST)

Wat ik begrijp uit het artikel is, dat deze uitvinder een harmonium ontwikkelde waarop naast de gelijkzwevende stemming ook middentoonstemmingen op een door hem ontwikkeld harmonium mogelijk waren, waarbij de middentoonsstemming door een eenvoudige transponeerknop in diverse toonsoorten mogelijk werd. Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 10 okt 2016 22:27 (CEST)
Dank je wel, ook al begrijp ik er niets van (niet erg). Brandsma blijft helaas te onbetekenend voor wp.Ceescamel (overleg) 11 okt 2016 14:59 (CEST)

Schouderklopje[bewerken]

Mijn oprechte waardering dat je het probeert met Bart. Chapeau! Ik ben echter bang dat het verspilde moeite is..... ElfjeTwaalfje (overleg) 18 okt 2016 02:21 (CEST)

Omdat je zijn coach bent, ook hier even een berichtje: ik heb Bart vanochtend moeten blokkeren (door de verhogingsregel inmiddels een maand). Blokkades lijken helaas de enige manier te zijn om de encyclopedie te beschermen tegen zijn BTNI-edits. Groet, CaAl (overleg) 18 okt 2016 09:28 (CEST)

Dank voor jullie meldingen. Ik vrees dat Bart het verdiend heeft .... Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 18 okt 2016 11:26 (CEST)

Canvassing & Bart[bewerken]

Zoals je gezien o.a. deze edit waarschijnlijk al weet is Bart Versieck behoorlijk inconsistent bezig door aan de ene kant gericht andere gebruikers op te roepen om bij de tweede ronde van de moderator-herbevestiging voor of tegen een bepaalde moderator te stemmen terwijl als een ander een oproep plaats om te gaan stemmen in zo'n tweede ronde zonder expliciet stemadvies Bart om het hardst roept dat degene die die oproep deed aangepakt/bestraft of zo moet worden. Bart is al vaker aangesproken op de onmenselijkheid -> onwenselijkheid van het op die manier gericht stemmen werven voor of tegen een specifieke moderator in zo'n tweede ronde. Ik begrijp dat jij zijn coach bent. Kun je als zijn coach eens proberen Bart Versieck uit te leggen dat dat niet alleen zeer inconsistent maar ook ongewenst gedrag is. - Robotje (overleg) 18 okt 2016 22:20 (CEST)

Ik neem aan dat je "onwenselijkheid" bedoelt in plaats van "ommenselijkheid"? (Anders is het wel een erg stevige uitspraak...) CaAl (overleg) 19 okt 2016 07:21 (CEST)
Oh the humanity. EvilFreD (overleg) 19 okt 2016 08:33 (CEST)
Mijn smartphone verbetert typefouten vaak op de juiste manier maar soms gaat het behoorlijk fout. Intussen maar de foutieve vorm doorgestreept en zelf verbeterd. Bedankt voor de melding. - Robotje (overleg) 19 okt 2016 10:22 (CEST)
Beste Robotje, dank voor je berichtje en vraag. Ik kan als "coach" weinig doen, als BartVersieck weigert edits met mij te overleggen, zoals aanvankelijk was afgesproken. Ik vrees dat hij zijn coach dus min of meer verspeeld heeft, mede in het licht van de recente blokkade. Ik geef voorts zelf geen stemadviezen aan andere wikipediabijdragers, en zal zeker gebruikers op wikipedia niet adviseren wat, hoe en of zij hier bij stemmingen oproepen aan deze of gene doen. Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 20 okt 2016 23:54 (CEST)
Hoi Tjako, bij Wikipedia:Coachingsprogramma/Aandachtspunten staat o.a.
Aanhalingsteken openen

Persoonlijke uitleg bieden als de gebruiker iets niet begrijpt, is een van de belangrijkste taken van de coach. .... Naast het beantwoorden van vragen van de nieuwe gebruiker is het ook de bedoeling dat de coach de bijdragen en overlegpagina van de nieuwe gebruiker in de gaten houdt en indien nodig ook helpt als er nog geen vraag is gesteld. Als een nieuwe gebruiker in de problemen komt met bureaucratische kanten van Wikipedia, is het de bedoeling dat de coach hem/haar daarin bijstaat.

Aanhalingsteken sluiten
Het is dus niet de bedoeling dat je alleen gaat wachten op vragen van je pupil, maar ook zelf (pro)actief in actie komt. Alsnog uitleggen dat canvassing ongewenst is, lijkt me geen overbodige luxe gezien het gedrag van Bart Versieck in de afgelopen jaren waarmee hij dus deze maand gewoon weer doorging. Verder schreef je op 20 oktober in de tegenwoordige tijd dat je geen stemadviezen en zo geeft. Op die dag zul je dat wel niet gedaan hebben maar dat laat onverlet dat je in het verleden wel degelijk bij peilingen actief met canvassing bezig was. Als je dat echt vergeten bent wil ik wel wat links voor je opzoeken. - Robotje (overleg) 21 okt 2016 22:53 (CEST)
Sorry dat ik je even in de rede val Robotje, maar op deze pagina zie ik de naam van Tjako niet staan. Tjako maakt dus geen deel uit van het coachingsprogramma en de relatie tussen coach Tjako en pupil Bart kadert dus ook niet in dat programma. Tjako is bij de invulling van zijn coachschap dus ook niet gebonden aan regels, richtlijnen, aandachtspunten of wat dan ook van dat project. EvilFreD (overleg) 21 okt 2016 23:12 (CEST)
Maar dan is hij dus niet de coach van Bart Versieck. - Robotje (overleg) 21 okt 2016 23:52 (CEST)
Als zij hun relatie als zodanig willen omschrijven, zijn ze daar helemaal vrij in natuurlijk. Er staat nergens geschreven dat je als coach aangesloten moet zijn bij het coachingsproject. Er is niet zoiets als een officieel coachschap op Wikipedia. Het coachingsproject is ook maar gewoon een project (overigens vooral gericht op nieuwe gebruikers, dus ook niet zo heel erg van toepassing op Bart), zonder monopolie op de term 'coach'. EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 00:08 (CEST) Overigens ben ik het wel eens met je dat een coach best wel wat pro-actief mag zijn. Aan de andere kant heb ik van Bart nog geen duidelijke bevestiging gezien dat hij Tjako als zijn coach aanvaard en in hoeverre hij akkoord is met diens voorstellen.
Op de OP van Bart Versieck stelde iemand mij de vraag of ik de coach van Bart Versieck was. Daarop reageerde Bart zelf met [1]: "Nee, hoor: zeker en vast niet (gelukkig ook maar trouwens), want dat is Tjako, maar die is volgens mij met vakantie, of zoiets, .." In de belevingswereld van Bart Versieck is Tjako blijkbaar zijn coach. - Robotje (overleg) 22 okt 2016 13:37 (CEST)
  • Hoi Robotje, Bart is geen nieuwe gebruiker, maar een gebruiker die al jaren aanwezig is. De invulling die ik met Bart aan de 'coaching' geef is te lezen op Bart's OP, daar staan de door ons geformuleerde afspraken. Verder heb ik bij Barts arbcomzaak wat suggesties gegeven aan de arbcom over mogelijke coaching en eventuele 'beperkingen' voor Bart. Mijns inziens valt dit dan ook buiten het wp-coachingsprogramma voor nieuwe gebruikers waaruit jij citeert. Verder graag geen oude koeien over vermeende canvassing uit nog oudere sloten halen, want daar gaat deze discussie geheel niet over. Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 23 okt 2016 18:15 (CEST)
Tja, je bent ging er op deze pagina zelf over dat jij niet aan canvassing doet terwijl je je blijkbaar ook wel realiseert dat dat in het verleden wel anders was (oude koeien uit nog oudere sloten). Maar goed ik begrijp dat ik van jou als "coach" geen actie hoef te verwachten omdat Bart Versieck die edits deed zonder dat hij die aan jou had voorgelegd. Dan zat ik hem daar maar zelf op aanspreken nadat zijn huidige blokkering voorbij is. - Robotje (overleg) 24 okt 2016 06:21 (CEST)
Wat is de toegevoegde waarde van Bart hierop aanspreken? Je hebt hem al op zijn canvassing aangesproken (zie zijn OP; 16 okt.), en tegen de tijd dat Bart kan reageren is het allemaal bijna 2 maanden geleden. Wat is de toegevoegde waarde van een herhaling van jouw oproep. Zeker omdat, in tegenstelling tot bv. de BTNI-edits, de canvassing edits niet tegen richtlijnen ingaan (ook al zijn ze irritant). CaAl (overleg) 24 okt 2016 12:03 (CEST)
Hoi CaAl, ik heb Bart Versieck met deze edit uitgelegd dat ik zijn gedrag m.b.t. canvassing met z'n coach zou opnemen en daarmee ook impliciet aangegeven dat ik het dus aan de coach overlaat om dit op te pakken/af te handelen. Nu blijkt dat Tjako niet echt zijn coach is en het canvassing-gedoe zeg maar buiten de scope van zijn functie als "coach" vindt liggen. Dan lijkt het me niet meer dan logisch dat Bart Versieck daarvan door mij op de hoogte gesteld wordt en hem, omdat de "coach" dat weigert alsnog probeer duidelijk te maken dat hij al veel te vaak ongewenst gedrag vertoond heeft met links naar voorbeelden waar het in het verleden fout gegaan is. Mogelijk helpt dat en zo niet dan kan als het opnieuw fout gaat teruggegrepen worden naar die discussie en voorkom je dat het afgedaan kan worden met iets wat bijna nooit eerder gebeurd is en waarvoor hij ook amper aangesproken is. - Robotje (overleg) 24 okt 2016 15:05 (CEST)
Zoals gezegd staat op Bart's OP (en op de OP bij de arbcomzaak) wat ik als coach voor hem kan/wil betekenen. Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 24 okt 2016 18:03 (CEST)

Gemis[bewerken]

Het valt me op dat ik je naam al een tijd niet tegengekomen ben. Ik hoop dat het je goed gaat. VanBuren (overleg) 29 jan 2017 22:22 (CET)

Hallo VanBuren, in antwoord op je vraag: Ik heb even teveel gedoe in de privésfeer, zoals relationeel, been gebroken, pa overleden, en nog zo wat. Even geen tijd voor wikipedia.... Maar dank voor de warme belangstelling! Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 4 feb 2017 18:58 (CET)

Welk gemis? - Richard kiwi Overleg 1 jul 2017 00:44 (CEST)

Ik zie deze link weer eens langskomen. Na melding van bovenstaande tegenslagen helaas lang niet van Tjako gehoord. Ik mis ook zijn bijdragen aan artikelen of anderszins. Hopelijk gaat het hem goed. VanBuren (overleg) 1 jul 2017 11:53 (CEST)
Herstellende en binnenkort weer wat meer wikitijd hoop ik. Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 3 jul 2017 14:24 (CEST)
Sterkte met het herstel! CaAl (overleg) 3 jul 2017 14:29 (CEST)
Dank, CaAl! Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 11 jul 2017 22:46 (CEST)

Vleugel[bewerken]

Beste Tjako, zou je als kenner een reactie willen geven op het overleg over het achtervoegsel tussen haakjes voor vleugel en piano, op Overleg:Vleugel (muziek)#Naam van artikel en meer? Alvast bedankt. Ymnes (overleg) 14 mrt 2017 18:25 (CET)

pijlers - zuilen[bewerken]

Hoi Tjako,

Na bijna vier jaar heb ik een reactie gegeven. Klaas `Z4␟` V:  13 apr 2017 09:56 (CEST)

Beoordelingsnominatie Henri duparc[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Henri duparc. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170720 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 21 jul 2017 02:13 (CEST)

Beoordelingsnominatie Aanslag (muziek)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Aanslag (muziek) dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180106 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 7 jan 2018 01:03 (CET)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.