Overleg gebruiker:Gouwenaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springenEnkele spelregels:
 1. Vragen die hier aan mij gesteld worden, zullen door mij hier beantwoord worden.
 2. Vragen die ik elders heb gesteld, dienen - om de samenhang tussen vraag en antwoord te behouden - daar beantwoord te worden.
 3. Bijdragen die naar mijn oordeel strijdig zijn met de Wikiquette, kunnen direct door mij verwijderd worden.
 4. Ook bijdragen die op de man in plaats van op de zaak zijn gericht, kunnen direct door mij worden verwijderd.
 5. Bijdragen aan deze pagina kunnen direct na lezing door mij worden gearchiveerd.

Laat een nieuw bericht achter
Sullivan 1906 5 10.jpg

Er fladderen soms vreemde vogels rond op Wikipedia, ze zijn als volgt te typeren:

 • het zendelingetje, probeert Wikipedia te gebruiken om zijn evangelie uit te venten
 • het egotrippertje, probeert koste wat kost zichzelf, zijn familie en/of zijn zaak te promoten
 • het autoriteitje, vindt het gewone volk te min om daarmee in discussie te gaan, wat hij te melden heeft staat immers niet ter discussie


 • het kladderaartje, meent dat de vrije bewerkbaarheid van Wikipedia een vrijbrief is om te mogen kladderen
 • het overschrijvertje, neemt zonder blikken of blozen teksten van anderen over en plaatst deze als eigen werk op Wikipedia
 • het dovemannetje, is zo overtuigd van zijn eigen gelijk, dat iedere discussie onmogelijk is
 • het fabulantje, mixt feiten en fictie tot een schier onontwarbare kluwen

(n.b. waar hij of zijn staat kan natuurlijk ook zij of haar worden gelezen)
Mocht u zich onverhoopt in een van deze types herkennen dan is fladderen naar een andere plek dan Wikipedia wellicht verstandiger.

Roelof Meijers[brontekst bewerken]

Hallo Gouwenaar, ik heb weer een probleem bij het schrijven van een artikel over een Nederlands burgemeester. De kladversie van het artikel staat hier. Het gaat over Roelof Meijers die in 1900 geboren is en dus logischerwijs niet meer leeft. Ik heb echt mijn best gedaan, maar kan niet vinden wanneer hij overleden is. Zoals in het 'artikel' al vermeld is,

 • Roelof Meijers werd op 28 maart 1900 geboren in Dordrecht
 • hij was een zoon van Anthonie Meijers (1864-1942) en Gepka Magreta Lukkien (1869-1954)
 • hij is twee keer getrouwd met een Van Rijswijk; eerst in 1920 met Petronella van Rijswijk en nadat die in 1926 was overleden met Jacoba van Rijswijk (een zus van de eerste echtgenote).

Vorige keren kon je me vaak met een soorgelijk probleem helpen, dus ik hoop dat het dit keer ook weer lukt. - Robotje (overleg) 4 mrt 2020 12:00 (CET)

Zijn tweede vrouw is tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 in een kamp op Midden Java omgekomen. Hij hertrouwde in 1948 in Schoonhoven mt Anna M. Netelenbos, dochter van de predikant/zendeling Lambertus Netelenbos. Na zijn pensionnering in 1965 werd hij nog een enkele keer in de Schoonhovense krant genoemd, maar na 1971 tref ik geen spoor meer van hem aan.Gouwenaar (overleg) 4 mrt 2020 13:45 (CET)
Bedankt voor het uitzoeken. Mogelijk kom ik zelf nog iets verder met de informatie die je gevonden had. Anders zal ik de de laatste kladversie in de hoofdnaamruimte plaatsen. - Robotje (overleg) 4 mrt 2020 13:51 (CET)

Gouda FM[brontekst bewerken]

Moi Gouwenaar, ik had de euvele moed om een dj van GoudaFM voor te dragen voor verwijdering en ben daar op mijn overleg op aangesproken. Ben ik te streng? Peter b (overleg) 4 mrt 2020 16:22 (CET)

Eerlijk gezegd heb ik nog nooit van de man gehoord, maar dat zegt niet zoveel, want ik woon al 55 jaar niet meer in Gouda. Vooralsnog is mij ook niet duidelijk wat zijn encyclopedische relevantie is. Laat maar aangetoond worden op basis van onafhankelijke, betrouwbare bronnen dat zijn betekenis het lokale niveau overstijgt. Gouwenaar (overleg) 4 mrt 2020 19:47 (CET)

Anthonij[brontekst bewerken]

Geachte heer/mevrouw Gouwenaar,

Interessant wat u zojuist aangaf over Anthonij, het betreft dit document: https://drive.google.com/open?id=1_3j6lqCBvF4hggpAxp1YB0p_lknZrpgh. Ik kan de tekst geheel onderaan nu niet achterhalen want het document ligt in bruikleen bij het Stadsarchief Amsterdam. Wat betreft Adrianus, ik werk alleen vanuit mijn inlog. De inhoud van die tekst komt o.a. van documenten en het boek EMEIS. Wellicht kunnen we anders ook telefonisch overleggen.

Hartelijke groet, Reinier – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.57.221.21 (overleg · bijdragen) 17 mrt 2020 17:05

Overigens is dit de vervolgakte van de firma: https://drive.google.com/open?id=1HHJA4cqdHq9pH3Swv88HSgm6pCY-9T8B – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.57.221.21 (overleg · bijdragen) 17 mrt 2020 17:10PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Zoals aangegeven in deze bewerkingssamenvatting bestond er voor 1811 geen uniforme spelling van persoonsnamen. Zo werd in het trouwboek van Tiel bij zijn ondertrouw zijn naam genoteerd als Anthonij BooneBakker. In het doopboek komen varianten voor als Antoni Boonebacker (1758), A. Boonebacker (1760), Anthonij Bonebakker (1764), A. Bonebakker (1767) en Anthonij Bonebakker (1770). Het Nederland's Patriciaat heeft gekozen voor de variant Antonie Bonebakker, merkwaardigerwijze een variant die hier nu net niet genoemd wordt. Kortom kiezen voor één variant als de juiste schrijfwijze is onmogelijk. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 17 mrt 2020 17:48 (CET) P.s. begrijp ik goed uit deze bijdrage dat u inderdaad dezelfde bent als deze bijdrager? Gouwenaar (overleg) 17 mrt 2020 17:48 (CET)

Oke, helder en dank. Ja klopt. Ik had pas mijn gebruikersnaam gewijzigd en dat is schijnbaar vandaar aangepast. (Amsterdamszilver (overleg) 17 mrt 2020 17:56 (CET))

Gouwenaar, een kleinigheidje: op Overleg gebruiker:Amsterdamszilver heb je een kopje Copvio aangemaakt, met een missende y. Het zal niet je bedoeling zijn om ons jargon met deze term uit te breiden — bertux 17 mrt 2020 18:04 (CET)
Dank, het was inderdaad niet de bedoeling om hiernaar te verwijzen ;) Gouwenaar (overleg) 17 mrt 2020 19:26 (CET)
Hm, een vooraf instelbare snelheidsbegrenzer die meteen het juiste traject vastlegt lijkt me bij nader inzien toch wel een geschikte manier om overenthousiaste en lichtgeraakte schrijvers in goede banen te leiden, waarbij ik uitdrukkelijk aan enkele gevallen uit het verleden denk en niet aan degene op wiens pagina dit nuttige apparaat toevallig uit de vrachtwagen viel — bertux 17 mrt 2020 20:27 (CET)

Jo Zanders[brontekst bewerken]

Beste Gouwenaar, mag ik nog eens een beroep op je doen? Bovengenoemd artikel leunt zwaar op een archiefstuk. Verder zijn de gegevens volgens een samenvatting vooral ontleend aan 'een' artikel van 'een' overleden Venlose journalist. Ik heb collega Jpmkh om een toelichting gevraagd, maar hij reageert tot nu toe niet. De persoon Zanders doet kennelijk heden nog stof opwaaien in het Venlose, zie hier: Zanders. Zou jij eens willen kijken? Vr. groet, JanB46 (overleg) 29 mrt 2020 11:57 (CEST)

Als ik het goed begrijp zijn de gegevens niet ontleend aan een artikel van een overleden Venlose journalist, maar is die journalist de schrijver van het oorspronkelijke Wikipedia-artikel, dat later bewerkt is door Jpmkh. Een (deel van een) artikel baseren op een kort geleden openbaar geworden onderzoeksrapport van twee rechercheurs aan het hoofd van de politiek recherche lijkt mij de grens van origineel onderzoek te overschrijden. Het artikel is weliswaar nu als primaire bron aan het artikel toegevoegd, maar onduidelijk is welke conclusies hieraan verbonden zijn door het hoofd van de politieke recherche en welke reacties er op dit rapport verder door betrokkenen zijn gegeven. Hier wordt als het ware 'een krent' uit een archief gevist, zonder enige verdere context. Ik vind - als hiervoor geen enkele secundaire bron gegeven kan worden - de paragraaf "Onderzoek" op gespannen voet staan met onze uitgangspunten. Als die bronnen er niet zijn dan zou wmb volstaan moeten worden met de vermelding van het feit dat er onderzoek naar zijn handel en wandel als burgemeester tijdens de Tweede Wereldoorlog is ingesteld en dat dit niet heeft geleid tot verdere maatregelen. Op welke bron berust de vermelding dat hij verdacht werd van collaboratie met de Duitsers? Wat betreft de paragraaf "Evacuatie" is mij ook niet duidelijk op welke bron die paragraaf gebaseerd is. Ik hoop dat je hier wat mee kan. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 29 mrt 2020 20:05 (CEST)
Ik word wat onrustig van de bewerkingen van deze Jpmkh. Het artikel over het automerk Konings berust op heel marginale bronnen en wordt op verschillende punten tegengesproken door de rechtsopvolger van de maker. Ook is de afstemming met ons eigen artikel Konings Machinefabriek ondermaats. En ik heb nare herinneringen aan een collega met een voorliefde voor obscure onderwerpen en twijfelachtige bronnen uit Venlo — bertux 29 mrt 2020 20:42 (CEST)
Ja, ik moest ook onwillekeurig denken aan deze gebruiker. Of dit een reïncarnatie is weet ik niet. Maar zijn kennelijke onwil om te overleggen stemt vooralsnog niet hoopvol. Gouwenaar (overleg) 30 mrt 2020 10:13 (CEST)
Ik weet niet of dat dezelfde is, maar ik dacht aan Torval. Ah, juist, dat is een redirect naar jouw gedachte — bertux 30 mrt 2020 10:20 (CEST)

Dank voor de opmerkingen. Als er blijvend niet wordt gereageerd zal ik het artikel aanpassen. Groet, JanB46 (overleg) 30 mrt 2020 11:29 (CEST)

Mackelenbergh[brontekst bewerken]

Hallo Gouwenaar, bij het schrijven van een nieuw artikel over de Bergense burgemeester Mackelenbergh loop ik vast omdat ik niet kan vinden wanneer hij overleden is. Het gaat om Adriaan Antonius Maria van Mackelenbergh (Den Bosch, 30 augustus 1903 - 1980?) die getrouwd geweest is met Wilhelmina Cornelia Hendrika van Hoeckel (1907-1954). De kladvesie van dat artikel staat hier. Het zou mooi zijn als je me weer kunt helpen (graag ook even aangeven waar je informatie gevonden hebt). Als je geen zin of tijd hier voor hebt, ook goed natuurlijk. - Robotje (overleg) 1 apr 2020 14:21 (CEST)

Hij is inderdaad in 1980 overleden, wanneer wordt niet exact in zijn overlijdensadvertentie vermeld. Wel dat de familie in alle stilte op 11 januari 1980 afscheid van hem heeft genomen. Hij was weduwnaar van Wil C. H. van Hoeckel; daarna is hij getrouwd met Helene A. E. Werner. Hij woonde toen in Heyen in Limburg (bron familieadvertenties CBG). Gouwenaar (overleg) 1 apr 2020 15:30 (CEST)
Bedankt voor de snelle reactie. Dan hou ik het op januari 1980. - Robotje (overleg) 1 apr 2020 15:36 (CEST)
Volgens de website Archief Well is hij op 8 januari 1980 overleden in Heijen. Gouwenaar (overleg) 1 apr 2020 17:09 (CEST)
Een zeer welkome aanvulling. Ik heb het in dat artikel verwerkt. - Robotje (overleg) 1 apr 2020 18:03 (CEST)

Henri Bogaerts[brontekst bewerken]

Hallo, ik was niet weinig verbaasd toen ik hier The Proceedings of the Old Bailey : London's Central Criminal Court. een proces vond dat op 18/11/1889 te Londen tegen Henri Bogaerts gevoerd werd. Hij werd zelfs veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf met zware arbeid wegens fraude. Zullen we dat in het artikel zetten of liever niet ? Per slot van rekening maakt het toch ook deel uit van zijn biografie ? Ronny MG (overleg) 4 apr 2020 00:57 (CEST)

Mooie vondst! Lijkt mij een goede aanvulling op het artikel, het verklaart immers zijn afwezigheid bij zijn gezin in die periode. Gouwenaar (overleg) 4 apr 2020 12:52 (CEST)

Pieter Feitsma[brontekst bewerken]

Hallo Gouwenaar, ik probeer een artikel te schrijven over Pieter Feitsma die burgemeester van Reeuwijk en Sliedrecht is geweest.

Hier staat bij geni.com dat Pieter Feitsma, geboren 7 september 1895 te Nes (Ameland) op 10 maart 1969 te Apeldoorn op 73-jarige leeftijd is overleden. Als partners werden vermeld IJtsche Miedema en Catharina Henriette de Haas. Aangezien het gaat over een genealogische website is voorzichtigheid geboden. Sommige gegevens op openarch.nl lijken te bevestigen dat er een Pieter (Dirks/Durks) Feitsma geboren is op 7 september 1895 in Nes en getrouwd was met eerst die Miedema en na echtscheiding getrouwd is met die De Haas.

P. Feitsma was reserve kapitein voordat hij in 1948 benoemd werd tot buremeester van Reeuwijk. Daarnaast was hij vanaf 1952 waarnemend burgemeester van Hekendorp, Papekop en Lange Ruige Weide. Begin 1955 werd de toen 59-jarige Feitsma benoemd tot burgemeester van Sliedrecht. Met ingang van 1 oktober 1960 werd hem ontslag verleend. Als ik bij kranten.samh.nl ga zoeken op Feitsma en Sliedrecht zie ik daar een stukje tekst uit de Goudse Courant van 1 september 1960 "Feitsma gaat Sliedrecht verlaten Oud burgemeester Van Reeuwijk Wegens het bereiken van de pensleeff" Kortom, hij ging op 1 oktober 1960 met pensioen en is dus in september 1895 geboren. Dat lijkt dus prima te kloppen.

In de Leeuwarder Courant van 13 maart 1969 staat dat ene P. Feitsma te Apeldoorn op 10 maart op 73-jarige leeftijd is overleden.

Het zijn voor mij net te veel losse eindjes om er met goed gevoel een artikel over te schrijven. Kun jij misschien nog iets vinden om me daarbij te helpen? - Robotje (overleg) 23 apr 2020 17:38 (CEST)

Er is over Feitsma veel geschreven in de Goudsche Courant en in de Schoonhovense krant. Ik kom zo'n 150 artikelen/artikeltjes tegen, waarvan het merendeel helaas niet via internet te raadplegen is. Goede bronnen die wel te raadplegen zijn o.a. de Nieuwe Reeuwijkscourant d.d. 25 februari 1955 waarin zijn levensloop tot 1955 wordt geschetst. Of het Reeuwijks Weekblad d.d. 13 augustus 1948 waarin ook het een en ander over zijn loopbaan te vinden is. Ongetwijfeld is er nog veel meer over hem geschreven in deze lokale bladen. Een zoekopdracht levert honderden resultaten op. Gouwenaar (overleg) 23 apr 2020 21:44 (CEST)
Kijk, dan gaat het lukken. Ik keek bij kranten.samh.nl maar had kunnen zoeken bij rhcrijnstreek.nl Wederom bedankt. - Robotje (overleg) 23 apr 2020 22:18 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Dat artikel over Feitsma heb ik intussen aangemaakt. Nu loop ik weer vast met gegevens over burgemeester Sjouke Blankstein van Warnsveld. Ik heb hier een kladversie maar mis toch wel erg de datum of het jaartal van overlijden.

Hij werd in 1895 in Weststellingwerf geboren als zoon van Hendrik Blankstein (*1861; predikant te Makkinga) en Eelkje Kalma (1865-1955). Hij trouwde in 1925 met Anneke Maria Loman die in 1954 overleed. Ik zou het zeer waarderen als je ook naar dit probleem van me nog even wil kijken. - Robotje (overleg) 24 apr 2020 15:50 (CEST)

In twee publicaties van Lidio J.H. Blankenstein t.w. "Blankstein is de naam" (1995) en "Blankstein blijft de naam" (2002) zijn zijn gegevens te vinden (in ieder geval in de eerste publicatie). Ik heb nog even gekeken op de CD-Rom van het Oostgelders Tijdschrift voor Genealgie en Boeredrijonderzoek 1984-2008, maar daar wordt hij niet genoemd. Tot 1967 komt hij voor in de adresboeken van Zutphen (Stationsplein 91). Er is wel heel erg veel fotomateriaal van hem beschikbaar. Gouwenaar (overleg) 24 apr 2020 21:02 (CEST)
Hallo Gouwenaar, je hebt zo te zien echt je best gedaan, dus bedankt daarvoor. Ik zal het artikel over Blankenstein binnen enkele dagen proberen af te ronden en dan in de hoofdnaamruimte plaatsen. Indien het niet lukt om het jaartal van overlijden te vinden, dan blijft dat jammer, maar dat is dan voorlopig maar zo. Als we enkele jaren verder zijn duikt die informatie wellicht opeens op in nieuwe gegevens op openarch.nl of zo. Dan kan het artikel alsnog aangevuld worden. Hoe dan ook, ik apprecieer je hulp voor beide artikelen, en hoop in de toekomst zo af en toe je hulp te kunnen vragen. - Robotje (overleg) 25 apr 2020 00:12 (CEST)

Bergen[brontekst bewerken]

Hoi Gouwenaar, ik zag dat je gisteren al bezig bent geweest met het aanvullen van het artikel over Huerta Milano Celvius Bergen. Bedankt daarvoor.

Uit o.a. [1] blijkt dat hij op 23 juni 1915 in Paramaribo geboren is. Voigens deze kaart (klik op scan) was hij in 1944 getrouwd met Joyce Worst die op 18 juni 1912 in Paramaribo geboren is. Volgens deze pagina op openarch is die Joyce Worst in maart 2009 (tot dan in Amsterdam wonend) overleden. Daarbij staat ook H.M.C. Bergen als 'geregistreerde'. Aangezien Bergen dus bijna 105 jaar geleden geboren is, is het zeer waarschijnlijk (maar dus niet zeker) dat hij overleden is. Ik heb niets kunnen vinden van een overlijdensbericht van hem, maar ook niet van Joyce Worst. Wellicht kun jij een overlijdensbericht van Joyce Worst uit 2009 vinden waar meer over hem staat. Of misschien wel direct over het overlijden van Bergen zelf. Ik hoop dat je er even tijd voor kunt vrijmaken. - Robotje (overleg) 20 mei 2020 12:38 (CEST)

Ik had gisteren al even gekeken in de verzameling van het CBG (periode 1970-2000), maar daar komt hij niet in voor. Familieadvertenties na 2000 zijn daar nog niet digitaal te raadplegen. De verzameling van de NGV geeft wel een resultaat, t.w. een scan uit "De Ware Tijd" waarin Joyce Bergen-Worst & zonen meedelen dat hun man en vader Huerta Milano Celuius Bergen vrij plotseling op donderdag 24 maart jl. op 79-jarige leeftijd is overleden. In de scan staat geen jaartal, in de samenvatting staat een merkwaardige overlijdensdatum, t.w. "24-3-0001". Uitgaande van zijn geboortedatum 23 juni 1915 dan kan hij niet op 79-jarige leeftijd zijn overleden, want 24 maart 1995 was op een vrijdag. 24 maart 1994 was wel op een donderdag, toen was hij 78 jaar, 9 maanden en 1 dag oud. Gouwenaar (overleg) 20 mei 2020 22:24 (CEST)
Bedankt voor het uitzoeken, ook al is het resultaat niet zo eenduidig. Blijkbaar is hij overleden en was dat rond 1994. Ik zal voor nu iets van die strekking in het artikel opnemen. Hopelijk wordt t.z.t. duidelijker hoe het precies zit. - Robotje (overleg) 20 mei 2020 22:35 (CEST)

Bertha Mathilde Langeveldt van Hemert[brontekst bewerken]

In de rubriek sopranen kom ik tegen bovenstaande dame. Alhoewel ze beroemde voorouders heeft, is ze zelf niet zo belangrijk gebleken. Onderstaand is het verhaal dat ik heb kunnen vinden. Ik mis echter haar overlijdensdatum; ik heb het na hevig zoekwerk niet kunnen vinden. Op haar kaart in Den haag staat dat ze in Rosenburg heeft gezeten en dat voorspelt niet veel goeds. Zou jij nog eens willen kijken of jij die datum boven tafel kan krijgen. Ik vond nog een advertentie van een concert in 1932, dus het zou daarna moeten zijn.

Gevonden: Bertha Mathilda Langeveldt van Hemert (Samarang, 17 april 1871 – na 1932) was een Nederlands sopraan en pianiste. Ze was dochter van Abraham Juliaan Langeveldt van Hemert en de Surinaamse Henriette Jacqueline Hoola van Nooten. Hij stond model voor het karakter Verbrugge uit de Max Havelaar van Multatuli, zij was dochter van onderwijzeres/botanica Bertha Joola van Nooten (Bartha Henrica Philippina van Dolder). Ze kreeg haar piano-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, maar brak die af om bij Johan Sikemeier in Rotterdam te gaan studeren. Ze kreeg echter een ongeluk aan haar arm, waardoor ze die loopbaan moest afbreken. Ze schakelde over naar een zangcarrière na een opleiding van Richard Hol, Heinrich Siemerling in Dresden, Violet Geslin en Georgette Cortez van de Franse Opera in Den Haag. Vervolgens kwamen optredens in het land. Ze ontving gedurende haar loopbaan steun van Emma van Waldeck-Pyrmont en Wilhelmina der Nederlanden.

Alvast bedankt, het heeft geen haast,Ceescamel (overleg) 19 jun 2020 12:07 (CEST)

Ik neem aan dat je de berichten hebt gelezen in "Het Geheugen van Nederland". Haar verblijf in Oud Rozenburg heeft vermoedelijk maar enkele weken geduurd. Ze werd op 16 november 1914 uitgeschreven in Den Haag en op 3 december weer ingeschreven. Daarna was ze lerares in solozang in Den Haag. Ze schreef in 1920 een artikeltje in het Leidsch Dagblad met als titel "Waar blijft het "Bel Canto"". In 1923 geeft een van haar leerlingen een concert in sanatorium Rhijngeest. Ik neem aan jouw datum verband hield met het artikel in de Haagsche Courant van 30 december 1932 waarin gesproken wordt over een muziekuitvoering van haar leerlingen in het Evangelisch-Luthers Wees- en Oudenliedenhuis. Het laatste teken van leven tref ik aan in de Haagsche Courant van 11 oktober 1939 als degene die het initiatief had genomen voor een concert in het Luthers Rusthuis. Ook eerder dat jaar - in de Haagsche Courant van 9 februari 1939 - is sprake van een door haar aangeboden concert aan de bewoners van het rustoord van de Evangelisch Luthersche Gemeente in Den Haag. Maar na 1939 geen spoor meer. Gouwenaar (overleg) 19 jun 2020 20:35 (CEST)

Dank voor het zoeken; die in 1939 heb ik gemist, maar ze staat daar ook als getrouwde vrouw vermeld, we zullen het dus nooit weten,Ceescamel (overleg) 20 jun 2020 11:00 (CEST)

Dat ze getrouwd zou zijn maak ik niet op uit die tekst. Dat zij "mevrouw" werd genoemd behoeft dat nog niet te betekenen. Het streepje tussen Langeveldt en van Hemert is duidelijk een foutieve weergave van de redacteur van de Haagsche Courant. De aanduiding mevr. Langeveldt-van Hemert werd vaker gebruikt, zie bijv Weldadigheids-uitvoering, Weldadigheidskunstavond en nog tig maal een dergelijke vermelding. Gouwenaar (overleg) 20 jun 2020 12:34 (CEST)
Ik bedoelde met "getrouwd" dat streepje dat ineens in haar naam opdook, sorry voor misverstand,Ceescamel (overleg) 20 jun 2020 12:46 (CEST)

Hendrikse[brontekst bewerken]

Hallo Gouwenaar, ik ben bezig een artikel, zie hier de kladversie, over Frits Antoine Hendrikse (geboren te IJzendijke op 12 juni 1897) die burgemeester was van Westdorpe en Vogelwaarde. Hij trouwde in 1925 met Juliana Adriana Maria Verpalen ([2]). In september 1986 ([3]) overleed Juliana Adriana Maria Verpalen weduwe van F.A. Hendrikse. Ergens tussen 1962 toen hij met pensioen ging en 1986 toen die weduwe overleed is hij dus zelf overleden. Het lukt mij niet om te vinden wanneer dat was. Kortom, alle hulp is welkom, dus ik hoop dat je me hierbij kunt helpen. - Robotje (overleg) 29 jun 2020 16:16 (CEST)

Ik tref slechts de overlijdensadvertentie van zijn vrouw aan in de bij mij bekende verzamelingen. Gouwenaar (overleg) 29 jun 2020 19:59 (CEST)
Bedankt voor de moeite. Dan zal ik het artikel zometeen maar plaatsen zonder de vermelding van de datum of zelfs maar het jaartal dat hij overleden is. Soms is het gewoon niet anders. - Robotje (overleg) 29 jun 2020 20:19 (CEST)

van Rossem Tabak Koffie en Thee[brontekst bewerken]

Beste Gouwenaar,

Vanaf 7 juli 2020, ben ik (gebruiker Green Switch NL) bezig met het publiceren van bovenstaand onderwerp. Ik heb uw adviezen en commentaar ter harte genomen en alles in het stukje aangepast. Als U vindt dat het nog niet goed genoeg is, dan hoor ik dat graag van u en hoop ik dat u mij helpt. Als u vindt dat het nu wel aan de eisen van Wikipedia voldoet, zou u dan willen meewerken om het sjabloon te laten verwijderen.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank,

Green Switch NL Green Switch NL (overleg) 13 jul 2020 13:37 (CEST)

Beste Green Switch NL, de inhoudelijke discussie over het artikel kan het beste hier plaatvinden. Ik ben niet degene die het artikel genomineerd heeft, maar ik heb er wel wat opmerkingen bij geplaatst. Inmiddels heeft bertux de opmaak aangepast aan de richtlijnen van Wikipedia, maar inhoudelijk blijven er toch nog de nodige vraagtekens. De externe links hebben niet of nauwelijks toegevoegde waarde en zijn, voor zover ik kan nagaan, ook niet geschikt als bronvermelding. Onduidelijk is op welke gepubliceerde bron(nen) het artikel berust. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat veel informatie ontleend is aan de resultaten van uw eigen onderzoek. Eigen kennis en informatie van bekenden zijn waardevol, maar niet om te gebruiken op Wikipedia. Een van de grondregels van Wikipedia is dat alle informatie ontleend moet worden aan betrouwbare pubkicaties over het beschreven onderwerp. Op uw overlegpagina staan in het welkomstbericht nuttige links die behulpzaam kunnen zijn bij het werken op Wikipedia. Ik adviseer u ook om goed kennis te nemen van een richlijn als Wikipedia:Geen origineel onderzoek. Gouwenaar (overleg) 14 jul 2020 21:35 (CEST)

Harkink[brontekst bewerken]

Goedemorgen Gouwenaar, ik heb voor Daniel Harkink dankbaar gebruikgemaakt van je foto's. Heb jij vanuit je Goudse bronnen misschien nog aanvullingen op het artikel? Gr. RONN (overleg) 3 aug 2020 09:07 (CEST)

Beste Ronn, ik heb - inmiddels al weer vijftien jaar geleden - over Harkink gecorrespondeerd. Daarbij werd ik gewezen op o.a. het boek "Rozenburg 1883-1917, Geschiedenis van een Haagse fabriek" van Marjan Boot uit 1983, waarin nogal wat informatie over Harkink te vinden is. Ik heb het boek zelf niet geraadpleegd, maar kreeg daaruit wel de volgende informatie (pag 25): "Op jeugdige leeftijd wordt Daniel Harkink door een tapijtfabriek als tekenaar aangenomen. In de jaren 1879-1882 bezoekt hij de Academie voor Beeldende Kunsten te 's-Gravenhage. In 1882 en 1883 is hij ingeschreven bij de Polijtechnische School te Delft waar hij lessen in decoratieve kunst volgt bij A. Le Comte. In Delft leert hij ook het plateelschilderen bij De Porseleijne Fles [nu: De Koninklijke Porcelijne Fles, de enig overgebleven Delftse aardewerkfabriek uit de 17de eeuw, die het echte Delfts Blauw vervaardigt.]. Hier ontmoet hij Wilhelm Wolff (Freiherr) von Gudenberg, die in deze tijd eveneens de Polijtechnische School en de Porseleijne Fles bezoekt. Daniel Harkink volgt von Gudenberg naar den Haag en is als schilder-chemicus betrokken bij de Haagse aardewerkfabricage van von Gudenberg.In dec. 1900 ontstaat een artistiek conflict, dat tot het ontslag van Daniel Harkink leidt. Spoedig hierna gaat hij terug naar Gouda en treedt in dienst bij de Plateelbakkerij Zuid Holland (later de Koninklijke Plateelfabriek Zuid Holland [PZH]), waar hij 24 jaar zal blijven werken.In de loop der jaren krijgt hij steeds meer aandacht voor de chemisch-technische aspecten van de aardewerkfabricage. Tot aan zijn dood blijft Daniel Harkink aktief op het gebied van tekenen en schilderen". Er zou echter meer informatie over hem te vinden zijn in deze bron. Ook is er het artikel verschenen in Tidinge van Die Goude "Kostbaar tegeltableau veilig gesteld". Harkink begaf zich ook op filosofisch terrein. In 1913 verscheen van zijn hand Een oude "Dageraad"-schuld vereffend met professor Bolland, waarin hij stelling neemt tegen de opvattingen van Bolland mbt het Materialisme. Het Vaderland (4 februari 1914) heeft daar nog enige aandacht aan besteed.Het streekarchief Midden-Holland beschikt over foto's waarop hij staat afgebeeld, maar die zijn helaas niet online beschikbaar. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 3 aug 2020 13:02 (CEST)
Dat zijn mooie aanvullingen waar wat gaten mee kunnen worden gevuld, dankjewel! Ik wist van de Haagse academie, maar kon dat chronologisch niet plaatsen. De overgang van de ene naar de andere fabriek is zo ook duidelijker. Van Harkinks boek wist ik niet zeker dat hij inderdaad de schrijver was, er zijn een paar naamgenoten in de familie. Gr. RONN (overleg) 3 aug 2020 16:33 (CEST)